Wiebo Wielergids
2016
Wiebo Wielergids 2016.pdf

Verzet Aspiranten

zie Wiebo Wielergids 2016 pag. 15

Wie rijdt waar?

WEDSTRIJDEN EN UITSLAGEN DOORSTUREN A.U.B.
Renners
Aspiranten
12-jaar

Aspiranten
13-jaar


CEDRIC BAUDEWIJNS
JARNE ANZEMPAMBER
NICOLAS DHOOGE
THIBO VAN HECKE


Aspiranten
14-jaar

JELLE BRONDEEL
ARTHUR DE BACKER
JADE LINTHOUDT
XIEBE KAES
KAMIEL DE WAELE

Nuttige Links

• Van den Hauwe CT - Gentse Velosport


• Wielerbond Vlaanderen (WBV)

• Koninklijke Belgische Wielerbond (KBWB)

Van den Hauwe Cycling Team - Koninklijke Gentse Velosport
ASPIRANTEN
WIELERSEIZOEN 2018
08-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nossegem 8 oktober
Als één van de eerste crossen is er jaarlijks de zgn. patattencross in Nossegem waarbij elke deelnemer nadien et een zakje aardappelen naar huis mag. Dikwijls ligt het parkoers er bij als een patattenveld en moet er stevig door de modder worden gekliefd. Door het droge weer was het dit jaar wat anders. Jelle trok naar Vlaams Brabant om onze kleuren te verdedigen. Bij de U14 startte hij in een groep van 22. Hij deed zijn uiterste best, maar eens de modder er daadwerkelijk is heeft hij het liever. Hij finishte finaal als 21ste.
>> Reageer (0)
03-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corswarem 2 oktober
In Wallonië loopt  het aspirantenseizoen traditioneel tot half oktober. Dikwijls mooie wedstrijden op een niet zo vlak parkoers.
Van ons team trok Milan naar Corswarem waar er 23 renners U14 aan de start stonden. Milan trok er opnieuw aan het langste eind en won de wedstrijd.
Proficiat met de inspanning en de overwinning.

>> Reageer (0)
02-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diksmuide 2 oktober
Het eerste WE van oktober gaat traditioneel het veldritseizoen van start voor de aspiranten. De renners schuiven op dat ogenblik allemaal een categorie op t.o.v. deze waarin ze tot vorige week op de weg fietsten. Wie deze zomer onder de U15 fietste is reeds enkele weken als nieuweling (U17) actief in het veld, maar vandaag mochten de anderen ook van start. Traditioneel is Diksmuide de koploper en dat was ook dit jaar het geval. Van ons team trokken Jelle, Arthur en Arno naar Bachten de Kupe. De regen van vandaag maakte dat het parkoers er al wat meer als een veldritparkoers bij lag, een mooi parkoers trouwens dat gesmaakt werd door de aanwezigen.
Bij de U14 niet minder dan 38 vertrekkers waaronder onze Jelle en Arthur. Arthur had geluk bij de loting en mocht op de eerste rij starten. In de eerste bocht kwam het al tot een valpartij, maar die kon hij mooi ontwijken en dook zo als tweede het veld in. Na 2 ronden waren enkel de sterkste 4 hem al voorbij gereden maar toen sloeg het noodlot toe. In een snelle bocht, net voor de zandbak gaat de renner voor hem onderuit. Arthur kan geen kant meer op en maakt een forse tuimeling. Zijn papa en deze van Arno zijn dadelijk ter plaatse en stellen geen te zware letsels vast. Koers over wel want het rechterbeen weigert dienst. Jelle bleef gelukkig gespaard van dergelijk onheil en kon na een stevige inspanning beslag leggen op de 32ste plaats.  
Bij de U15 slechts 28 starters waaronder Arno die zo het veldritseizoen naadloos laat aansluiten aan het wegseizoen dat hij vorige week afsloot met een stevige prestatie in Wetteren. Vandaag bolde hij aan de Ijzertoren als 24ste over de streep.
Arthur trok nog met de ambulance naar de kliniek in Veurne maar daar was het verdict gelukkig dat er geen breuken of barsten waren en dat alles wel zou helen met wat rust en tijd. Wij wensen hem dan ook spoedig herstel en hopen dat hij snel terug zijn geliefkoosde sport zal kunnen beoefenen om de gemiste kans op een top-10 snel recht te zetten.
Proficiat aan onze 3 veldrijders die naar Diksmuide trokken en deze winter gedurende vele crossen ons team op de kaart zullen zetten.

>> Reageer (0)
24-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetteren 24 september

Een schitterende zomerzon en een prachtige organisatie, wat wil je meer als renner om het stalen ros te beklimmen en van jetje te geven? Onze aspiranten hadden de oproep om in grote getale naar Recticel af te zakken goed gehoord want niet minder dan 18 van hen tekenden present, een seizoensrecord. Wetteren was meteen ook de afsluiter van het seizoen in onze provincie en voor zowat de meesten de laatste wegwedstrijd van het jaar. Enkelen die niet in het veld of op de piste rijden zullen de komende weken nog wel een wedstrijd meepikken in Wallonië, de rest sluit dit WE af. Voor de grote groep U15 meteen het einde van hun aspirantenloopbaan. Zij waren met 10 van de 14 aanwezig wat meteen een mooi groepsportret opleverde van deze grote groep vrienden, een leuke bende waar de vriendschap steeds prioriteit nummer 1 is geweest, iets wat volgend jaar bij de nieuwelingen een belangrijk pluspunt zal betekenen.
Bij de jongsten was er een trio van onze club present tussen de 35 vertrekkers. Zoals dikwijls de laatste weken trok Yoran Van Gucht er solo van door en liet de rest bikkelen voor de eerste plaatsen achter hem. Ons trio reed een mooie wedstrijd en slechts eentje moest het peloton laten gaan. Jonathan en Arthur konden mee sprinten en kwamen als 28ste en 30ste over de streep, Jelle werd even later afgeklokt als 34ste.
Bij de U14 opnieuw 35 renners aan de start waaronder een vijftal van de onzen. De clubtrainingen bij ons zijn goed uitgedokterd en leveren resultaat op want zelfs einde seizoen staan ze nog allen fris, meer zelfs ten opzichte van de rest zijn er velen een stuk naar boven opgeschoven. De wedstrijd zelf verliep met schokken, in de lijn naar de streep stond de wind in de rug en werd er stevig gevlamd, aan de andere zijde van het parkoers leek de groep soms in slaap gevallen. Ondanks het stevige tempo van gem. 35 km/h moest geen enkele van onze leden het peloton laten rijden. Ondanks enkele aanvalspogingen kwam het finaal tot een massasprint en dan hebben wij enkele goede ijzers om in het vuur te houden. Zowel Artuur als Milan toonden hun snelle benen maar moesten opnieuw de duimen leggen voor de stevige dijen en kuiten van de provinciale kampioen, maar met een tweede en derde plaats sierden wij wel het podium. Timon weerde zich ook sterk en veroverde zo de 12de plaats, Arno en Jonas kwamen in elkaars vaarwater binnen op respectievelijk de 26ste en 27ste plaats.
Bij de U15 tekenden 47 renners het startblad en wij leverden er daar maar liefst 10 van, dat is meer dan een vijfde van het peloton. Ook hier een tempo dat op en af ging in functie van de windrichting. Onze renners waren steeds present, de meesten vooraan in het peloton. Zij tekenden ook voor verscheidene aanvalspogingen, Tjebbe was de eerste om een stok in het hoenderhok te gooien, maar ook Jordy en Jonas deden mooie pogingen om het peloton te verschalken. Isaak en Gilles waren evenmin uit de eerste gelederen weg te slaan. Katrijn stak zich mooi weg in het peloton om krachten te sparen voor een eventuele spurt met de dochter van de organisator terwijl ook Jelle, Senne, Sandrino en Thibault het tempo konden volgen, dit konden de toeschouwers enkel vaststellen door te observeren dat er bij de gelosten niemand in onze kleuren reed want 10 renners identificeren in groep die aan hoge snelheid voorbij raast is onbegonnen werk. Een waar huzarenstukje en dit op het einde van het seizoen, slechts in de voorlaatste ronde moest Thibault een gaatje laten, de 9 anderen bleven mooi aan boord. Door mechanische pech van haar laatste concurrente was Katrijn enkele ronden voor het einde zeker van de zege en nam geen verdere risico’s in de slotronden om zich in de spits te positioneren. Dat deden anderen wel met een prachtresultaat tot gevolg. In de te verwachten massasprint streden onze renners vol mee. Niet minder dan 4 reden top-10 met Tjebbe op kop als 6de, Gilles er direct achter op 7, dan Jordy op 8 en Joans op 10. Wat verder werd Isaak 18de met in zijn wiel Katrijn op 19, nog iets verder het trio Senne, Jelle en Sandrino naast elkaar op de plaatsen 30, 31 en 32 terwijl Thibault zich nog mooi naar de 38ste plaats knokte.

Wij kunnen terecht fier terugblikken op een collectief sterke prestatie van onze aspiranten. Heel het jaar reden zij goed, vandaag waren zij super. Hartelijk dank en dikke proficiat aan de 18 renners die deze prestatie hebben neergezet.
>> Reageer (0)
21-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijdkalender aspiranten
Hieronder een overzicht van de resterende wedstrijden voor aspiranten in de verschillende Vlaamse provincies en bij FCWB.
Let op: vanaf 15 augustus kan de wedstrijd voor U15 opgetrokken worden wat betreft afstand tot maximaal 50km. Best op voorhand na te gaan op site van de Wielerbond. Op enkele wedstrijden na zijn de afstanden nu reeds kenbaar tot einde seizoen. Volgende wedstrijden staan nu al aangekondigd met een afstand van 45 tot 50 km voor de U15: Beernem (28/8), Wortegem en Deerlijk (11/9) en Wielsbeke (25/9).
De wedstrijd op 2/10 in Bury is traditioneel in een gezellige sfeer en op een licht hellende omloop.
Voor wie tijdrijden wil oefenen: de wedstrijd van 9/10 in Perwez (Waals Brabant) is in twee delen: in de voormiddag ene tijdrit en in de namiddag een wegrit. Deelname aan tijdrit niet verplicht om aan de wegrit te mogen deelnemen. Heuvelend parkoers en aankomst nogal sterk bergop.
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploegtraining op woensdag
datum vertrek
startuur
12-jarigen + miniemen
startuur
13-14-jarigen
begeleider 1 begeleider 2


wo 13 jul 2016 Oosterzele 14u30 16u Carl Ivan
wo 20 jul 2016 Erpe-Mere 14u30 16u Jonas Ivan
wo 27 jul 2016 Melle 14u30 16u Bert Ivan
wo 3 aug 2016 Oosterzele 14u30 16u Carl Ivan
wo 10 aug 2016 Erpe-Mere 14u30 16u Jonas Ivan
wo 17 aug 2016 Melle 14u30 16u Bert Ivan
wo 24 aug 2016 Oosterzele 14u30 16u Carl Ivan
wo 31 aug 2016 Erpe-Mere 14u30 16u Jonas Ivan
wo 7 sep 2016 Melle 14u30 16u Bert Ivan
wo 14 sep 2016 Oosterzele 14u30 16u Carl Ivan
wo 21 sep 2016 Erpe-Mere 14u30 16u Jonas Ivan
wo 28 sep 2016 Melle 14u30 16u Bert Ivan
wo 5 okt 2016 Oosterzele 14u30 16u Carl Ivan

Erpe-Mere: Sporthal Steenberg
Melle:  Sporthal Kouterslag
Oosterzele: Sporthal De Kluize

>> Reageer (0)
18-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bottelare 18 september

Dit week-end waren er 3 wedstrijden voor aspiranten, allemaal op zondag. De “kermiskoers” in Bottelare is sinds jaren een eindeseizoensklassieker bij de aspiranten met een vrij mooi parkoers en vooral een stevige organisatie en mooi prijzenpakket. Gevolg veel volk zakt af naar deze wedstrijd. Twee jaar terug was er zelfs een ontdubbeling nodig in elke categorie. Zover kwam het dit jaar niet, maar met een totaal van 106 deelnemers mag men toch tevreden zijn, zeker gezien het veldritseizoen reeds is gestart en er een aantal renners U15 reeds zijn overgestapt naar het veld bij de nieuwelingen. Van ons team zakten liefst 14 renners af naar de St Anna-parochie, het hadden er meer kunnen zijn, maar enkelen sukkelden met een vroege verkoudheid.
Bij de U13 meldden zich 32 renners aan de start met daarbij Xiebe en Jonathan. Al in de 2de ronde trok de Belgisch kampioen van de jongens ervandoor met zijn ploeggenote, eveneens met de tricolore trui. Deze twee bleken te strek voor de rest ondanks de vele inspanningen van o.a. ook Xiebe en Jonathan. Zij moesten later hun inspanningen bekopen en konden het hoge tempo van het peloton net niet blijven volgen. In de achtervolgende groep toonden zij zich  wel in de spurt op hun best, Xiebe won deze eresprint voor Jonathan en zo haalden ze resp. de 26ste en 27ste plaats.
Bij de U14 maar liefst 5 van onze renners tussen de 30 starters. Dat is zowat de ganse groep U14 en in elk geval al diegenen die dit jaar meekoersten. Alle vijf staan ze in de uitslag mooi in het peloton. Milan sprintte zich naar de zoveelste podiumplaats van het seizoen, hij werd mooi tweede en ook Artuur hees zich in de top-10 met een 7de plaats. Jonas en Timon kwamen in elkaars zog binnen op de 13de en 14de plaats terwijl Arno als 25ste werd genoteerd.
Bij de U15 liefst 44 renners aan de start. Zoals het dit jaar bijna steeds het geval was stond er een ruime vertegenwoordiging van VD Hauwe CT in deze groep, niet minder dan 7 stuks en dan waren er nog 3 afwezig door ziekte. Dat is dus de helft van ons U15-team. Thibault, Jelle, Jordy, Sandrino, Sander, Gilles en Jonas wilden er nog eens het beste van maken in één van hun laatste aspirantenwedstrijden.
14 ronden moesten afgewerkt worden. Zoals dikwijls in deze leeftijdscategorie was er een vliegende start maar niemand raakte weg en dus werd de hele wedstrijd afgelegd met het voltallige peloton. Onze renners lieten zich zoals vorige week regelmatig vooraan zien. Daarbij ook nu weer Gilles die helaas half wedstrijd zijn zadel voelde zakken en dus in een niet alleen naar een minder comfortabele zitpositie maar ook wat achteruit in het peloton zakte. Jordy en Jonas hadden zoals meestal het geval was dit seizoen een vaste stek vooraan gevonden en zaten zo perfect om mee te sprinten. Ze behaalden beiden opnieuw een mooie plaats in de top-10 met Jonas op 8 en Jordy op 9. Even later kwam pechvogel Gilles als 32ste binnen met in zijn zog Sandrino op 34, Sander op 36, Thibault op 39 en Jelle op 40. Allen hebben ze zich de ganse wedstrijd in het peloton kunnen houden en dat hadden de 3 zieken zonder twijfel ook gedaan. Wij mogen dus besluiten dat onze U15 dit jaar een sterk jaar achter de rug hebben waarin ze mooie progressie hebben geboekt, ze zijn allen klaar om volgend jaar als nieuweling een nieuw hoofdstuk te starten. 
Foto’s van deze wedstrijd zoals steeds op de galerij.

Volgende week laatste Oost-Vlaamse wedstrijd in Wetteren. Hopelijk zoals vorig jaar met het voltallige team. Boodschap aan de zieken: verzorg jullie deze week zodat we zaterdag een prachtfoto kunnen nemen van het voltallige team als afsluiter van het seizoen en voor de U15 ook van het “aspirant “ zijn.


>> Reageer (0)
12-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 11 september

Wortegem
In Wortegem krijgen de aspiranten traditioneel een zwaar parkoers voor de wielen geschoven met een hoogteverschil van 35m over de totale lengte van 3km.
Bij de 15 starters bij de U13 is Jonathan onze enige vertegenwoordiger. Op zo’n parkoers valt de groep traditioneel uit elkaar. Jonathan nestelt zich in een derde groepje en wint daarvan de sprint voor de 11de plaats, net geen top-10.
Bij de U14 25 renners aan de start met daarbij Jonas als enige van onze club. Er wordt stevig gereden en aantal renners kan het tempo niet volgen, maar Jonas weet zich de volledige wedstrijd in de kop van de wedstrijd te handhaven. Uiteindelijk slaagde er één renner in om met een heel kleine voorsprong als eerste over de eindstreep te bollen. Op enkele seconden na de winnaar kwamen de renners bijna één na één en zwaar vermoeid over de eindstreep. Jonas werd mooi 8e, een uitslag waarop hij terecht fier mag zijn.
Bij de U15 merken wij onder de 37 deelnemers Sander en Sandrino. Ook hier wordt de ganse zaak uit elkaar gereden, Sander weet tenslotte de 28ste plaats te bemachtigen en Sandrino komt als 32ste binnen.

Deerlijk
Ook in het Westvlaamse Deerlijk staat een trio van onze renstal aan de start.
Bij de U14 weet Artuur de 11de plaats te bemachtigen op 29 deelnemers
Bij de U15 kleuren Tjebbe en Thibault mee het peloton van 41. Tjebbe weet een mooie 14de plaats te versieren, Thibault wordt als 34set afgeklokt.


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ottergem 10 september

Vandaag werd in Ottergem de jaarlijkse wedstrijd voor aspiranten gereden. Prachtig zonnetje en dus heel veel supporters aanwezig. Ottergem heeft een parkoers dat niet van de poes is. De aankomstlijn ligt in een lange straat bergop, daarna kort draaien en een technische afdaling, even draaien en terug de helling van de aankomstlijn. Jaar na jaar wordt er mooi strijd geleverd en dus ook nu weer.
Bij de U13 staat Xiebe als enige van ons team in het peloton van 24 aan de start. De groep valt in stukken uit elkaar en Xiebe komt al 17de over de streep.
Bij de U14 tussen de 33 vertrekkers een trio van de onzen. Een sterke Britse renner trekt er vandoor met een andere durver en het peloton ziet hen niet meer terug, Milan wordt tweede in de pelotonsprint en valt zo net naast het podium. Arno en Timon komen wat later samen binnen op de 23ste en 24ste stek.
Bij de U15 niet minder dan 5 van de onzen tussen de 26 vertrekkers waardoor Van den Hauwe opnieuw bijna 20% van het peloton aanlevert. Maar zij tekenen voor meer dan 20% van het spektakel, de speaker van dienst heeft de aanwezigen de naam van onze sponsor goed in de oren mogen knopen want onze jongens hadden er zin in.
Ondanks het feit dat er 23 ronden waren en dus 23 beklimmingen hield Gilles van bij de aanvang het tempo hoog, iets wat hij later wel moest bekopen en zo in een 2e groep belandde met Senne en Jelle. Maar Gilles lijkt week na week meer klaar om mee te strijden in de kop van de koers.
Al dat beukwerk op zo’n parkoers maakt dat al na een paar ronden het peloton in groepjes uit elkaar valt, in het eerste groepje van 10 renners zaten Jordy en Jonas. Daarna een groepje van 4, gevolgd door een groepje van 7 renners waar Gilles dikwijls het commando voerde gevolgd door Jelle en Senne. Zij draaiden mooi rond maar konden niet naderen op het voorliggende groepje.
Ook Jonas toont zich zeer strijdlustig en probeerde enkele keren weg te raken. Zo ook in de 12de ronde wanneer hij stevig doortrok en Jordy de benen stilhield in 2de positie om hem wat ruimte te geven. De groep kon dit niet echt appreciëren, ze zijn nu eenmaal gewoon dat hij wekelijks de gaten helpt dichten. Jonas kon dit 2 ronden volhouden maar helaas stonden het team van KTC dit niet toe en haalden ze hem terug. Daarop volgde de weerwraak van de renners van KTC die meermaals een aanval op poten zetten maar nu zijn het Jonas en Jordy die de gaten dicht rijden Het was dus wachten tot de laatste ronde. Ze trokken met z’n tienen naar de streep om te spurten voor hun plaats. Jordy en Jonas zaten goed gepositioneerd wat resulteerde in fraaie resultaten. Jordy haalt de langverwachte podiumplaats en Jonas valt helaas net naast het podium viel. Met de plaatsen 3 en 4 mag onze ploeg echter terecht fier zijn.
Gilles, Senne en Jelle maakten het mooie weer in een derde groep. Gilles won hier de sprint kwam zo als 15de over de streep. Senne in zijn zog werd knap 17de en Jelle volgde op een mooie 20ste plaats.
Hele knappe wedstrijd van ons team. Dikke proficiat aan alle jongens. Wordt vervolgd en smaakt naar meer in Bottelare en Wetteren…


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apeldoorn 10 en 11 september

Ter gelegenheid van de heropening van de mooie velodroom in Apeldoorn werd een internationale tweedaagse meeting georganiseerd voor jongeren geboren in 2000, 2001 en 2002.
Katrijn werd geselecteerd voor de Belgische ploeg en trok dus op week-end naar Nederland. De kracht van de Belgische ploeg bleek, gekoppeld aan het tactisch vernuft van de coaches, te sterk voor de verzamelde tegenstand. Op enkele nummers na werd alles gewonnen door de jonge blauwe garde. In liefst 19 van de 26 wedstrijden ging de ruiker voor de winnaar naar het Belgische kamp. Katrijn veroverde er 5 op de 7 nummers waarin ze aantrad hoewel ze moest aantreden tegen meisjes waarvan velen 1 en 2 jaar ouder waren.
Er werd op zaterdag geopend met een ploegenachtervolging. Samen met de 3 andere meisjes reed Katrijn sterk mee en ze kwamen binnen in 4’06,19”. Daar er op de tabellen nog geen BR staat voor dit nummer bij de meisjes-nieuwelingen kan dit hiaat meteen opgevuld worden. Geen enkele andere ploeg treedt aan en dus zijn de bloemen voor dit kwartet.
Meteen na aankomst moeten ze weer de piste op voor een scratch. De buitenlandse tegenstand zit nog fris terwijl de Belgen net heel diep zijn geweest. Katrijn zet enkele aanvallen op maar wordt steeds teruggehaald. In de sprint moet ze het daarom afleggen tegen de rest. Wie onze dame kent weet dat ze dan geprikkeld is en dat heeft de tegenstand geweten in de puntenkoers. Halfwedstrijd, na de tweede sprint trek ze stevig door en is solo aan de haal, in enkele ronden tijd neemt ze een halve ronde voorsprong, de andere Belgische meisjes houden de benen stil en de rest blijkt niet bij machte haar terug te halen. 10 ronden trekt ze solo door en komt met een halve ronde vooruit over de streep als winnares want zij haalde in totaal 13 punten binnen. De andere Belgen zetten tussendoor de buitenlanders op hun nummer en halen zo ook de plaatsten 2, 3 en 4 binnen.
De zondagsessie werd geopend met een individuele achtervolging over 2000m, ook hier zet Katrijn iedereen op achterstand, een tijd van 2’48,32” is goed voor de derde ruiker.
Meteen daarna trad Katrijn ook aan in de teamsprint waar ze ploeg vormde met Gemke De Rocker. Darin haalden ze de derde plaats.
Wat later volgt de afvalling, hier neemt ze het met de 2 jaar oudere Luca De Langhe op tegen de buitenlandse meisjes. Ook nu weer klopt het plannetje bijna perfect. Met hun twee rijden ze een na een de anderen naar huis, maar de laatste buitenlandse weet toch te ontsnappen uit de val die Katrijn en Luca hadden gespannen waardoor de eresprint niet tussen de 2 Belgen gaat maar tussen Katrijn en een Nederlandse. Onze meid is echter geprikkeld door het mislukken van het plan en verrast in de voorlaatste bocht haar tegenstander en pakt opnieuw de bloemen.
Even later opnieuw een scratch. De ploeg spreekt af dat de beste sprintster zich spaart en dat de andere 3 om beurten aanvallen. Wanneer Katrijn halfweg de wedstrijd de 4de aanval afschiet zijn de buitenlandse meisjes door dit spelletje murw en de Belgen houden de benen stil, Katrijn komt met een halve ronde voorsprong over de streep en maakt zo het handvol ruikers compleet. Het plannetje was perfect want de sprinster van dienst wint ook de groepssprint voor de 2de plaats.
Op het programma stond ook een ploegkoers voor meisjes. Katrijn en Luca De Langhe hadden dit aangeleerd tijdens 2 trainingssessies in Gent, maar door een gebrek aan tegenstand werd dit nummer van het programma afgevoerd.
Moe maar dik tevreden kon onze dame met de nationale ploeg terug zuidwaarts trekken.
Op de foto de ploeg met de coaches en de bloemenwinkel die ze veroverden. 


>> Reageer (0)
04-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stekene 4 september

Liefst 15 aspiranten van onze club trokken deze namiddag naar Stekene in het Soete Waasland. Volledig vlak parkoers in een industriegebied, veel bochten maar waarop toch hoge snelheden kunnen gehaald worden. De wind stond scherp, soms in de rug, maar ook ganse stukken op kop. De aangekondigde regen bleef gelukkig uit en zo konden de 3 wedstrijden onder ideale weersomstandigheden worden afgewerkt.
Bij de U13 stonden er 23 vertrekkers klaar met voor ons naast vaste waarde Xiebe de wederoptredende Jonathan. Het peloton draaide al snel de gashendel open en viel uit elkaar. Een tiental renners vormde een peloton, maar zowel voor hen als achter hen viel het allemaal uit elkaar, allen solo of duo, geen enkel trio. Xiebe verloor de aansluiting met de groep en kwam solo binnen als 17de terwijl Jonathan even later de 19de plaats op zijn naam schreef.
Bij de U14 liefst 43 renners aan de start waaronder niet minder dan 5 van onze club, een ongezien weelde. Ook hier viel het peloton in stukken, Arno raakte in een tweede groepje verzeilt terwijl de anderen mooi in het peloton stand hielden. Meer zelfs, toen het peloton naar de streep snelde was Milan als eerste erover, de anderen bleven mooi samen, Timon werd 15de, Arthur 16de en Jonas 17de. Arno sprintte vlot mee in zijn groepje en werd op de 27ste plaats afgeklokt.
Bij de U15 stonden 40 renners aan de start en wij leverden exact 20% daarvan want liefst 8 hadden onze kleuren aan. Het peloton ging er met een loeiende vaart van door en hield het tempo strak, nu en dan zakte het een beetje, maar nooit voor lang. Toen na 12 van de 18 ronden een duo er vandoor muisde ging het er echter plots zeer snel aan toe. Jelle en Thibault losten de rol en toen het in twee brak waren Jordy en Jonas nog vooraan te vinden in de eerste achtervolgende groep terwijl Senne, Gilles en Isaak de hoofdmacht vormden van de tweede groep achtervolgers. Katrijn kon even mee vooraan maar moest toen ook de rol lossen en zakte uit naar deze tweede groep. Met 4 van de 8 vormden ze zo de helft van deze bende. Vooraan waren de 2 vogels gaan vliegen, de achtervolging kwam nooit tot een echt georganiseerde inspanning. Jonas en Jordy wisten dus dat ze met deze groep van 16 renners voor de laatste podiumplaats zouden strijden. Dat haalden ze net niet, maar wel beiden top-10: Jonas werd 7de en Jordy 9de. In de spurt van de derde groep waren onze ploeggenoten te sterk voor de rest, zij maakten er dan maar een eresprintje van onder elkaar. Deze werd gewonnen door Isaak die zo 19de werd, Gilles 20ste, Senne 21ste en Katrijn 22ste, wel nog steeds ruim eerste onder de dames. Thibault bolde wat later binnen als 30ste en Jelle werd als 33ste genoteerd.

Proficiat aan onze 15 dapperen die ondanks natte weersvoorspellingen naar Stekene trokken en daar onze clubkleuren met verve verdedigden.


>> Reageer (0)
29-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 28 augustus

Dit WE waren er geen aspirantenwedstrijden in onze provincie. Met dit goede weer wilden 11 van onze aspiranten toch ergens aan de start komen en weken daarom uit naar de buurprovincies.

Beernem
Het grootste aantal (8) trok naar Beernem, randje West-Vlaanderen.
Bij de U13 waren er daar liefst 35 vertrekkers waaronder Arthur, als enige vertegenwoordiger van onze armada. De renners genoten enerzijds van een mooie zomerzon bij 24°C maar moesten anderzijds rekening houden met een felle wind. Die wind zorgde voor een zenuwachtige wedstrijd: veel snelheid met de wind van achter in de aankomststrook, maar alles viel telkens weer stil op het stuk met wind op kop.
Arthur slaagde erin zich goed in het pak weg te steken en dreef mooi mee in het peloton. In de spurt voor winst kon hij zich niet mengen, maar hij bolde wel mooi als 28ste mee over de streep met de grote groep. Een resultaat waar hij best tevreden mee was.
Bij de U14 dubbel zoveel renners van onze renstal, 2 dus, Jonas en Arno en dit op een totaal van 44 deelnemers. Zij deden zoals steeds hun uiterste best en werden afgeklokt als 24ste (Jonas) en 32ste (Arno).
Bij de U15 noteerden wij niet minder dan 4 clubleden in het peloton van 53. Zij kregen 45km voor de wielen geschoven en dat is toch dadelijk een kwartier extra koers.
Van bij de start hadden ze er duidelijk zin in want het peloton verbrokkelde al in de eerste ronden. Er waren tal van aanvalspogingen, maar die werden allemaal geneutraliseerd mede dankzij Isaak die een superdag had. Tjebbe van zijn kant onderschatte de warmte en nam onvoldoende vocht tot zich, hij verzuurde halfkoers en moest wat later de wedstrijd verlaten hoewel hij toch als 37ste in de uitslag werd ingeschreven. Ook Gilles, Senne en Thibault reden een sterke wedstrijd in deze warmte.
Isaak bleef mooi vooraan en draaide in 10de positie de laatste rechte lijn in, ideaal om een mooie plaats te rijden, maar toen sloeg het noodlot toe. De renner voor hem panikeert en gaat zwaar in de remmen met als gevolg dat ze met een viertal zwaar tegen de grond smakken. Ketting er af, klikpedaal naar de vaantjes en zo ook topresultaat. Hij werd uiteindelijk als 28ste genoteerd. Wat later werd Gilles op plaats 31 geschreven, Senne op 33 en Thibault op 41. Volgens onze bronnen zijn deze plaatsen onder voorbehoud te lezen want heel wat gedubbelde renners zouden met de hoofdmacht over de streep zijn gereden en daar geklasseerd.

St Stevens Woluwe
Twee van onze renners trokken naar de Brusselse rand om hun rennerskunsten te tonen.
Bij de U14 stond Milan in de groep van 18 starters. Hij zou jammer genoeg de finish niet halen door kettingproblemen.
Bij de U15 kon in het peloton van 24 Jordy worden gespot. Het peloton viel uit elkaar en Jordy raakte in een achtervolgend groepje waarvan hij in de spurt 2de werd en zo beslag legde op de 12de plaats.

Mechelen
Timon trok naar Mechelen waar hij bij de U14 startte in een peloton van 23 renners. De kopgroep reed iets te snel voor hem, maar in de eerste achtervolgende groep kon hij zich mooi handhaven en kwam zo uit op een 15de plaats.

Proficiat aan onze renners die onze kleuren mooi verdedigden.


>> Reageer (0)
26-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Affligem 25 augustus
Ook in Affligem werd de hitte getrotseerd en op de piste gereden. Aan deze zomermeeting nam van onze club Xiebe Kaes deel.
Xiebe werd bij de U13 in zowel de scratch als de puntenkoers 5de en kwam zo ook in de eindstand op de 5de plaats uit.
Misschien smaakt dit wel naar meer?

>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste en cross

Onlangs ontvingen jullie allen een mail met de nodige gegevens voor wie deze winter actief wil zijn op de fiets. Inschrijvingen zijn intussen gestart voor de cross en deze voor de piste starten binnenkort.
Even kort samenvatten, enkel verder te lezen voor wie deze winter effectief actief wil zijn met de fiets.
a) je wil crossen en bent nu miniem of aspirant U13 of U14: je kan je inschrijven op de site van de Vlaamse Wielerschool voor de crossopleiding in Erpe-Mere die reeds start op 7 september.
b) je wil op de piste rijden maar geen wedstrijden, enkel je conditie wat onderhouden. Dit kan vanaf 4 november elke vrijdagavond met de Vlaamse Wielerschool, inschrijven kan nu reeds op hun site. Let op deze activiteit noemt “Pisteopleiding” maar je leert wel op een pistefiets rijden maar NIET wedstrijden op de piste rijden.
c) je wil op de piste wedstrijden rijden. Volg dan de opleiding(en) van WBV.
c1) Voor wie nog helemaal geen ervaring op de piste heeft voorziet WBV 3 initiaties op zaterdag 1 en 8 oktober en woensdag 5 oktober. Inschrijven kan op de site van de WBV vanaf 1 september, neem dit letterlijk want om middernacht worden in de regel de inschrijvingen open gesteld en een half uur later staan er al heel wat op, m.a.w. als je wil deelnemen, op de eerste schooldag nog 10 minuten vroeger opstaan en voor het ontbijt snel online inschrijven want er zijn slechts 40 plaatsen beschikbaar.
c2) Wie wel al piste-ervaring heeft, hetzij via wedstrijden of de trainingen van de Wielerschool op vrijdagavond de vorige jaren, die kan rechtsreeks inschrijven voor het trainingspakket van de WBV, dat zijn 11 sessies van 2uur de eerste op woensdag 12 oktober en de laatste op woensdag 30 november. Hier krijg je opleiding van ervaren pistiers in de kunst van het pisterijden en vooral hoe dit te doen in wedstrijdvorm. Een unieke kans om de knepen van het vak te leren met het oog op deelname aan de vele meetings die tijdens de winter worden georganiseerd. Inschrijven hiervoor kan vanaf 19 september en ook hier is het devies: wees er snel bij, zeker de categorie van de aspiranten raakt snel volzet.
c3) naast het opleidingspakket worden de wedstrijdrijders nog enkel andere trainingen aangeboden, meer hierover op aanvraag.


>> Reageer (0)
25-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Assebroek 25 augustus

Vandaag werd in Assebroek (Brugge) de laatste meeting gereden van de West-Vlaamse pistechallenge. Wara in Rumbeke op een kleine piste (167m) wordt gereden met pistefietsen, wordt in Assebroek gereden op een grote piste (333m) met gewone koersfietsen. Dat is altijd even aanpassen, zowel aan de piste en de fiets als aan de deelnemers want er komen dan enkele renners opdagen die niet tot het lid van de pistiers horen en dat is altijd wat uitkijken.
Onder een loden zon kwamen enkele tientallen renners opdagen in de verschillende leeftijden. Gelukkig was de zeebries tot in Brugeg voelbaar en gaf deze enig soelaas bij deze temperaturen boven 30°C.
Katrijn had haar leidersplaats te verdedigen in deze challenge en trok dus vol goede moed naar Brugge die Scone. Meteen ook haar laatste pistemeeting als aspirant en dus de laatste keer dat ze in haar tricolore pakje mocht aantreden.
In de baanronde met stilstaande start raakte ze niet goed op toerental en bleef steken op 29,66”, waardoor ze de 6de tijd op 10 realiseerde, en 2de van de 3 meisjes werd, ze kwam 0,05” tekort.
De 2 volgende nummers mocht het dus best niet mislopen. In de scratch kozen 4 jongens dadelijk het hazenpad. Katrijn probeerde aan te haken, maar het ging te snel, zij wachtte dan ook wijselijk op haar opponente en een andere jongen. Toen in de laatste ronde haar opponente even wou pokeren en Katrijn de leiding opdringen plaatste onze dame een splijtende aanval waarop de anderen geen antwoord hadden. Erger nog: haar opponente kwam in de reactie zwaar ten val en moest de strijd staken.
In de afvalling was het dus vooral een strijd om de eer. Met 9, zijnde 7 jongens en 2 meisjes, gingen ze van start. Katrijn reed aandachtig voorin en na een tijdje was ze als enige meisje nog in strijd met 5 jongens. De volgende afvalling wist ze zich nog te redden, maar toen liet ze zich wat te veel insluiten en viel af, 5de plaats over-all en 1ste meisje.
Eindresultaat: de meeting gewonnen en met 5 overwinningen op 5 deelnames meteen ook eindoverwinning in de TriSport challenge bij de meisjes U15.


>> Reageer (0)
21-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK Liedekerke 21 augustus

Traditioneel wordt het BK voor aspiranten gereden op de eerste zondag van augustus maar dit jaar niet, het werd verschoven naar 21 augustus. Blijkbaar waren de weergoden daar niet echt mee akkoord want op 7/8 was het stralend mooi weer, vandaag wisselden zonneschijn en wolkbreuken elkaar af in hoog tempo.
Het parkoers was mooi met twee stevige hellingen, veilige wegen en de organisatie verliep vlekkeloos. Het enige minpunt was dat de weg naar de aankomst dalend was tot zo’n 300m voor de streep wat maakte dat bij een sprint een brede groep aan hoge snelheid kwam afgestormd wat dus wel wat risico’s inhield, zeker bij regenweer, gelukkig dit keer zonder erg.
Onze delegatie tekende vroeg present. Een vriend van onze club leende ons een mobilhome om Katrijn en Milan warm te houden tussen tijdrit en wegrit in, waarvoor dank, even later waren de trainers en begeleiders op post om onze mooie tent op te zetten en er een gezellig nest van te maken waar onze renners terecht konden voor advies, steun en een goede babbel. Slechts weinig clubs hebben een dergelijke tent met zijwanden die zo goed afschermt tegen regen en wind.
Wij hadden in de Oostvlaamse selectie naast Katrijn ook Milan (U14), Jordy en Jonas (U15).
In de voormiddag was het tijdrijden geblazen. De jongens U15 hadden hun BK tijdrijden reeds afgewerkt op 1 mei, alle anderen moesten vandaag aan de bak. Van onze club moest Katrijn als eerste haar kunsten tonen. Zij moest vertrekken in de regen en dat werd haar noodlottig, aan het einde van de eerste helling, zo’n 600m na de start gleed ze uit in een bocht, zij sprong wel dadelijk terug op de fiets en realiseerde nog een mooie tijd van 4’33,742”, wat later minder dan 8” van de winnende tijd bleek te zijn. Zonder valpartij had ze mogelijk de hoofdvogel afgeschoten, maar recht blijven is nu eenmaal onderdeel van de wielersport en dus moest ze vrede nemen met een 6de plaats.
Milan moest een halfuurtje later van start, de straten waren nog nat van de regenbui. Hij reed een uitstekende tijdrit en was bij aankomst met 4’01,789”liefst 5” sneller dan de tot dan winnende tijd. Helaas, van de 3 renners die na hem gestart waren bleken er 2 nog een zucht sneller. Maar de bronzen medaille was dik verdiend en is terug een mooie aanvulling in de souvenirkast.
Toen kort na de middagpauze Katrijn moest starten voor haar wegrit pakten de wolken weer samen boven Liedekerke. In de zowat driekwartier dat de 25 dames U15 op weg waren moesten ze 2 wolkbreuken trotseren, zij waren daardoor allen nat tot op het bot. Dit is een weertje dat Katrijn graag heeft en het parkoers was ook een kolfje naar haar hand. Gesterkt door haar tijdrit vertrok ze vol ambitie op de eerste startrij en trok dadelijk het tempo omhoog. Dat tempo zou niet meer zakken, de meisjes toonden dat ook zij tempo kunnen maken als ze dit willen. Katrijn wist dat er enkelen op deze aankomst een sterkere sprint hebben dan zij en wou dus liefst een ontsnapping tot stand brengen zonder hen. Zij raakte tot 3x alleen weg maar kon niet standhouden tegen de overmacht. In de laatste ronde reed ze met 3 andere meisjes nog even weg, maar het werd tenslotte een sprint met een elitegroepje met de betere rensters van deze lichting. Door een ultieme jump kon ze nog de derde plaats halen waardoor ze het podium op mocht.
Volgende wedstrijd met GVS-renners was deze van de jongens U15. Jonas en Jordy kwamen aan de start in een peloton van 75 renners. Ook deze wedstrijd werd gezegend met verscheidene zware regenbuien. Terug iedereen nat tot op het bot. Het inspireerde de renners wel om er een hels tempo op na te houden. De meer dan 42 km werden afgelegd in 1 uur en 2 minuten. Ons tweetal was tegen deze helse snelheid bestand en kwam nooit in moeilijkheden, soms waren ze eens achteraan de groep te vinden, soms meer vooraan, maar meestal mooi in de buik van het peloton. Naarmate de wedstrijd vorderde schoven ze langzaam maar zeker op naar voor om positie te kiezen voor de eindsprint. Toen die er aan kwam hield het talrijk opgekomen publiek de adem in, een peloton breed over de ganse weg kwam in de afdaling aan een enorme snelheid aangestormd en zowat 200m voor de streep versmalde de weg sterk o.a. door de nadars die een eind op de rijweg stonden. Gelukkig werd geen gekraak van vallende fietsen waargenomen en kwam de ganse meute er ongeschonden door. Onze twee dapperen hadden zich ook perfect in deze debatten gemengd en wel met succes. Jordy kwam als 14de over de streep en Jonas als 17de wat een superresultaat mag genoemd worden.
Toen was het zowat 45 minuten wachten op de laatste wedstrijd van de dag, de jongens U14 die met 55 aan de start stonden. De zon kwam er door, de weg droogde op en deze wedstrijd was zowaar de enige die het droog hield. Milan lag er op gebeten om te scoren en reed een aandachtige wedstrijd. Hij was wel niet steeds in de voorste gelederen te vinden, zijn positie wisselde ronde na ronde, maar in de laatste ronden kwam hij mooi naar voor om in goede stelling de laatste rechte lijn in te draaien. Ook hier weer kwam de ganse meute in razende vaart naar de aankomst gereden, Milan wist vooraan mee te strijden maar kon niet in de eerste stellingen de laatste meters aanvatten. Misnoegd klopte hij op zijn stuur maar kwam toch mooi als 15de over de streep.
Conclusie is dat onze 4 geselecteerden zich positief hebben getoond en aldus hebben bewezen dat onze aspirantenwerking goed werk levert. Wij keren terug met 2 bronzen medailles, maar mits een tikkeltje extra geluk had het meer kunnen zijn. Dank aan alle trainers, begeleiders, bestuursleden en sympathisanten en clubmakker Jelle die van deze lange dag een mooie herinnering hielpen maken.


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tielt 21 augustus

Vandaag ook een wedstrijd in Tielt waar liefst 6 renners onze kleuren verdedigden tegen een groot West-Vlaams bastion. Een vlakke omloop van 1,5 km maar hard gemaakt met harde windstoten en hevige regenbuien met als gevolg verschillende lichte en zware valpartijen.
Bij de U14 waren er liefst 41 vertrekkers waaronder Arno en Timon. Deze laatste hernam de competitie na zijn lichte kwetsuur en een welverdiende vakantie. Hij moest wel de eerste groep laten gaan na een breuk tijdens een schermutseling in het peloton maar bleef zijn wedstrijd in de achtervolgende groep sterk uitrijden, wat beloond werd met een 22ste plaats. Arno was eveneens wat achterop in de achtervolging en kwam zoals steeds op eigen tempo dichterbij tot hij bij het ingaan van de twee laatste ronden zwaar ten val kwam met een andere renner. Hij heeft alsnog met hevige pijn zijn wedstrijd uitgereden en legde beslag op een verdienstelijke 31ste plaats.
Bij de U15 werden er 42 vertrekkers geteld waaronder 4 van de onzen. Isaak was dit keer de pechvolgel met dienst want hij reed in de eerste ronde lek en verliet de wedstrijd. Tjebbe die dit jaar als enkele fraaie uitslagen reed en slechts nipt een selectie voor het BK miste rook zijn kans en postte zich van bij de aanvang mooi vooraan in de groep en hield de wedstrijd goed onder controle. Na 10 ronden kreeg hij evenwel pijn in de onderrug en moest vooraan lossen. Senne en Thibault waren toen reeds gelost maar reden zoals steeds een mooie wedstrijd in de achtervolging. Tjebbe had het een drietal ronden lastig maar beet door, raapte zijn moed samen en reed zo terug naar de kopgroep. Hij plaatste zelfs een demarrage een viertal ronden voor het einde, maar werd terug ingerekend. Hij hield zich echter mooi vooraan in de kop van de wedstrijd en in de sprint stond er geen maat op, er was helemaal geen finishfoto nodig om vast te stellen dat hij won. Senne reed op het einde nog weg uit zijn groep en stormde solo af op de 23ste plaats terwijl Thibault stevig doorfietste en zo als 34ste werd afgeklokt. Op de foto een dolgelukkige Tjebbe na zijn dikverdiende zege. Na het podium nog een mooi moment wanneer Tjebbe de bloemen aan François gaf, zijn opa, supporter numero uno en chauffeur die steeds voor hem klaar staat.
Van harte proficiat aan deze renners die ondanks het slechte weer toch naar Tielt trokken om er onze kleuren te verdedigen.


>> Reageer (0)
15-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knesselare 15 augustus

Wie gisteren niet reed kon vandaag in Knesselare terecht. Acht van onze aspiranten trokken naar het Meetjesland, de meerderheid had ook zaterdag in Michelbeke de pedalen ingeklikt en kon dus eens testen of ze 2 wedstrijden op 3 dagen goed verteren. Op zondag goed los rijden was dan in elk geval een noodzaak. Het vlakke parkoers in Knesselare is in elk geval een stuk minder lastig dan wat er in Michelbeke werd voorgeschoteld, hoewel de wind in deze contreien ook wel eens spelbreker kan zijn en voor de U15 stond er 50km op het menu. Het zonnige weer was lekker meegenomen maar vergt wel aandacht om voldoende te drinken tijdens de wedstrijd.
Bij de U13 liefst 35 vertrekkers waaronder Xiebe. Het peloton valt in enkele groepen uit elkaar en Xiebe komt net na de 3de groep solo binnen op de 27ste plaats.
Bij de U14 werd ook terug geflirt met ontbinding in reeksen met niet minder dan 48 handtekeningen op het startblad, onder wie Arno en Timon. Na zowat 48 minuten meldde een groot peloton zich aan de streep voor een sprint, Arno liep even later binnen en legde beslag op de 40ste plaats, Timon kort nadien met een groepje binnen en werd als 43ste afgeklokt.
Bij de U15 stonden er 55 vertrekkers klaar en exact 1/11 ervan hadden onze tenue aan. Voor de eerste keer mochten deze renners de strijd aanbinden over 50 km en dat stemt soms tot wat voorzichtigheid. De eersten reden er net geen anderhalf uur over en in de grote groep nog tal van onze renners. Jordy trok vol mee in de strijd en kon een nieuwe top-10 veroveren, hij bolde mooi als 8ste over de streep. Tjebbe streed ook mee en klokte af op de 16de plaats. Iets verder werden Isaak 34ste en Senne 42ste terwijl Thibault iets later 53ste werd.
Zij die zaterdag de zware wedstrijd in Michelbeke reden en vandaag in Knesselare hoefden niet gewiegd te worden.
Van harte proficiat aan deze 8 pedaalridders van ons heir.


>> Reageer (0)
14-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merchtem 14 augustus

In Merchtem zijn jaarlijks de jeugdrenners aan het feest op een klein gesloten circuit van slechts 1km over brede wegen in een woonwijk, een criterium voor jeugdrenners dus. Na de regenversie van vorig jaar kregen de organisatoren dit jaar mooi zomerweer op het menu. Onder de deelnemers twee in onze outfit.
Bij de U14 vinden wij Milan terug tussen de 29 vertrekkers. Een wedstrijd over 25 ronden met zowat elk ronde een aanval, Milan is van bij de start in de voorste gelederen te vinden en laat zich niet verrassen. Halfkoers probeert ook hij om weg te raken maar ook dat feestje wordt afgeblazen. De snelheid gaat op en neer, supersnelle ronden worden afgewisseld met gezapige ronden en tenslotte gaat het gros van het deelnemersveld naar een massasprint. Milan weet dat het link kan zijn en draait als eerste de laatste bocht uit en laat niemand nog een kans. Mooie bloemen sieren de tafel van mama Lieve.
Bij de U15 zijn er 30 jongens aan de start en is Katrijn het enige meisje. Dat gebeurt niet vaak bij de oudste aspiranten, dit jaar is het voor haar de eerste keer. Dat maakt dat ze de wedstrijd mag zien als een doorgedreven training. De wedstrijd wordt op het einde van de eerste ronde opgeschrikt door de val van twee renners, waaronder kampioen van België, beiden moeten de wedstrijd staken. Ook in deze wedstrijd gaat de snelheid op en neer, van uitschieters ver boven de 40 km/h naar wielertoerisme rond 25 km/h. Wanneer er wat te lang wordt “gewandeld” plaatst onze dame zelf een versnelling. Finaal wordt er ook hier met een uitgebreide groep gespurt. Haar val in Deinze indachtig kiest Katrijn de laatste ronden voor veiligheid maar perst er in de laatste rechte lijn nog eens alles uit om als 15de over de streep te bollen. Ook mama Vera mag verse bloemen in een vaas stoppen.

Katrijn en Milan lijken klaar om volgende week de strijd aan te gaan op het BK in Liedekerke, laat ons duimen dat ze ook daar bloemen veroveren.


>> Reageer (0)
13-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelbeke 13 augustus

Vandaag wedstrijd in Michelbeke, of “De Croo City” zoals deze gemeente in de streek gekend is. Het parkoers kwam dan ook voorbij de woning van onze Minister van Staat. Als je weet dat Michelbeke in putteke Zwalmstreek en dus hartje Vlaamse Ardennen ligt dan weet je dat een wedstrijd daar wel eens zware kost kan zijn. In de Lepelstraat moest elke ronde een hoogteverschil van 35 m worden overwonnen op zowat 1km, dan kom je best goed voorbereid aan de start, neem daarbij het warme weer van vandaag en dan is veel drinken ook een noodzaak. De club uit Balen had deze organisatie als verplichte wedstrijd op het programma gezet en dan weet je dat het aantal deelnemers piekt, liefst 163 aspiranten aan de start, maar geen enkele wedstrijd werd ontdubbeld in 2 reeksen.
Bij de jongsten, de U13 hadden 43 renners het startblad getekend waaronder Xiebe Kaes van onze club. Deze keer hielden zijn banden het wel uit en kon hij zijn vertrouwde stek in het midden opeisen, hij kwam mooi als 25ste over de streep.
Bij de U14 stonden er onder de 51 starters twee renners van onze club met name Jonas en Arno. Zij reden een goede wedstrijd maar moesten het gros van het peloton laten rijden, zij kwamen mooi na elkaar over de streep, Jonas als 35ste en Arno als 36ste.
Bij de U15 liefst 69 renners aan het vertrek met daarbij 9 meisjes, voor de splitsing wordt sinds een aantal jaren enkel rekening gehouden met de jongens en dus werd de ganse meute in 1 reeks de weg opgestuurd. Van onze club kwam een kwintet jongens opdagen. Jordy was er enkel weken uit voor vakantie en zoekt nu terug het juiste ritme in het vooruitzicht van het BK van volgende week. Hij had pech bij de loting voor de startplaats en moest met de laatsten van start, start die niet in de brede Lepelstraat werd gegeven maar in de kleine voetweg. Daardoor zat alles direct op een lint en moest hij bij de eerste beklimming dadelijk vol aan de bak om in de voorste gelederen te raken, wat lukte in de tweede ronde. Tjebbe had liever in 2 reeksen gestart en zat daar nog wat over te piekeren waardoor hij niet echt oplettend was en hij de juiste trein miste en hij in een achtervolgende groep terecht kwam. Ook Jelle, Isaak en Senne raakten in de snelle aanvangsronden wat achterop.
De kopgroep, intussen met Jordy, bestond uit zowat 25 renners en dat vonden sommigen wat te veel. In ronde 5 werd stevig doorgetrokken en de groep brak in twee. Voor Jordy ging het even te snel en hij verzeilde in een 2de groep met nog 5 andere renners. Dit groepje reed enkele ronden mooi samen hun eigen tempo zonder de kopgroep uit het oog te verliezen en in zowat de 10de ronde konden ze opnieuw vooraan aansluiten. 2 ronden later opnieuw een stevige aanval en nu kwam een kopgroep van een 10-tal renners voorop. De rest van de groep verbrokkelde in verschillende duo's en trio's. Uiteindelijk won Jordy nog een erespurtje van 5 renners en kon zo mooi beslag leggen op de 18e plaats.
In de groep van Tjebbe werd er ook mooi gekoerst, maar in de laatste 2 ronden was het vet van de soep en werd er niet meer echt doorgereden. Hij
kwam tenslotte binnen op de 41ste plaats. Iets later volgde Jelle op de 53ste plaats met in zog Senne als 54ste en Isaak als 56ste.
Een uitgebreide fotoreportage is te vinden op de galerij. Een dikke proficiat aan onze 8 renners die het zagen zitten om het beste van zichzelf te geven op deze loodzware omloop. Zij mogen, als ze dat willen en er de moed voor hebben, maandag opnieuw van start in Knesselare waar de U15 liefst 50 km onder de wielen geschoven krijgen.

Begeleiding

Hans De Meester
 hans.de.meester@telenet.be
 +32 477 / 372 316

Carl Van de Casteele
 carl.vandecasteele@skynet.be
 +32 491 / 562 700

Jonas Van Hecke
 vanheckejonas@hotmail.com
 +32 496 / 059 158


Contact / Blogmaster
aspiranten@gentsevelosport.be

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!