Wiebo Wielergids
2016
Wiebo Wielergids 2016.pdf

Verzet Aspiranten

zie Wiebo Wielergids 2016 pag. 15

Wie rijdt waar?

WEDSTRIJDEN EN UITSLAGEN DOORSTUREN A.U.B.
Renners
Aspiranten
12-jaar

Aspiranten
13-jaar


CEDRIC BAUDEWIJNS
JARNE ANZEMPAMBER
NICOLAS DHOOGE
THIBO VAN HECKE


Aspiranten
14-jaar

JELLE BRONDEEL
ARTHUR DE BACKER
JADE LINTHOUDT
XIEBE KAES
KAMIEL DE WAELE

Nuttige Links

• Van den Hauwe CT - Gentse Velosport


• Wielerbond Vlaanderen (WBV)

• Koninklijke Belgische Wielerbond (KBWB)

Van den Hauwe Cycling Team - Koninklijke Gentse Velosport
ASPIRANTEN
WIELERSEIZOEN 2018
12-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 11 september

Wortegem
In Wortegem krijgen de aspiranten traditioneel een zwaar parkoers voor de wielen geschoven met een hoogteverschil van 35m over de totale lengte van 3km.
Bij de 15 starters bij de U13 is Jonathan onze enige vertegenwoordiger. Op zo’n parkoers valt de groep traditioneel uit elkaar. Jonathan nestelt zich in een derde groepje en wint daarvan de sprint voor de 11de plaats, net geen top-10.
Bij de U14 25 renners aan de start met daarbij Jonas als enige van onze club. Er wordt stevig gereden en aantal renners kan het tempo niet volgen, maar Jonas weet zich de volledige wedstrijd in de kop van de wedstrijd te handhaven. Uiteindelijk slaagde er één renner in om met een heel kleine voorsprong als eerste over de eindstreep te bollen. Op enkele seconden na de winnaar kwamen de renners bijna één na één en zwaar vermoeid over de eindstreep. Jonas werd mooi 8e, een uitslag waarop hij terecht fier mag zijn.
Bij de U15 merken wij onder de 37 deelnemers Sander en Sandrino. Ook hier wordt de ganse zaak uit elkaar gereden, Sander weet tenslotte de 28ste plaats te bemachtigen en Sandrino komt als 32ste binnen.

Deerlijk
Ook in het Westvlaamse Deerlijk staat een trio van onze renstal aan de start.
Bij de U14 weet Artuur de 11de plaats te bemachtigen op 29 deelnemers
Bij de U15 kleuren Tjebbe en Thibault mee het peloton van 41. Tjebbe weet een mooie 14de plaats te versieren, Thibault wordt als 34set afgeklokt.


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ottergem 10 september

Vandaag werd in Ottergem de jaarlijkse wedstrijd voor aspiranten gereden. Prachtig zonnetje en dus heel veel supporters aanwezig. Ottergem heeft een parkoers dat niet van de poes is. De aankomstlijn ligt in een lange straat bergop, daarna kort draaien en een technische afdaling, even draaien en terug de helling van de aankomstlijn. Jaar na jaar wordt er mooi strijd geleverd en dus ook nu weer.
Bij de U13 staat Xiebe als enige van ons team in het peloton van 24 aan de start. De groep valt in stukken uit elkaar en Xiebe komt al 17de over de streep.
Bij de U14 tussen de 33 vertrekkers een trio van de onzen. Een sterke Britse renner trekt er vandoor met een andere durver en het peloton ziet hen niet meer terug, Milan wordt tweede in de pelotonsprint en valt zo net naast het podium. Arno en Timon komen wat later samen binnen op de 23ste en 24ste stek.
Bij de U15 niet minder dan 5 van de onzen tussen de 26 vertrekkers waardoor Van den Hauwe opnieuw bijna 20% van het peloton aanlevert. Maar zij tekenen voor meer dan 20% van het spektakel, de speaker van dienst heeft de aanwezigen de naam van onze sponsor goed in de oren mogen knopen want onze jongens hadden er zin in.
Ondanks het feit dat er 23 ronden waren en dus 23 beklimmingen hield Gilles van bij de aanvang het tempo hoog, iets wat hij later wel moest bekopen en zo in een 2e groep belandde met Senne en Jelle. Maar Gilles lijkt week na week meer klaar om mee te strijden in de kop van de koers.
Al dat beukwerk op zo’n parkoers maakt dat al na een paar ronden het peloton in groepjes uit elkaar valt, in het eerste groepje van 10 renners zaten Jordy en Jonas. Daarna een groepje van 4, gevolgd door een groepje van 7 renners waar Gilles dikwijls het commando voerde gevolgd door Jelle en Senne. Zij draaiden mooi rond maar konden niet naderen op het voorliggende groepje.
Ook Jonas toont zich zeer strijdlustig en probeerde enkele keren weg te raken. Zo ook in de 12de ronde wanneer hij stevig doortrok en Jordy de benen stilhield in 2de positie om hem wat ruimte te geven. De groep kon dit niet echt appreciëren, ze zijn nu eenmaal gewoon dat hij wekelijks de gaten helpt dichten. Jonas kon dit 2 ronden volhouden maar helaas stonden het team van KTC dit niet toe en haalden ze hem terug. Daarop volgde de weerwraak van de renners van KTC die meermaals een aanval op poten zetten maar nu zijn het Jonas en Jordy die de gaten dicht rijden Het was dus wachten tot de laatste ronde. Ze trokken met z’n tienen naar de streep om te spurten voor hun plaats. Jordy en Jonas zaten goed gepositioneerd wat resulteerde in fraaie resultaten. Jordy haalt de langverwachte podiumplaats en Jonas valt helaas net naast het podium viel. Met de plaatsen 3 en 4 mag onze ploeg echter terecht fier zijn.
Gilles, Senne en Jelle maakten het mooie weer in een derde groep. Gilles won hier de sprint kwam zo als 15de over de streep. Senne in zijn zog werd knap 17de en Jelle volgde op een mooie 20ste plaats.
Hele knappe wedstrijd van ons team. Dikke proficiat aan alle jongens. Wordt vervolgd en smaakt naar meer in Bottelare en Wetteren…


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apeldoorn 10 en 11 september

Ter gelegenheid van de heropening van de mooie velodroom in Apeldoorn werd een internationale tweedaagse meeting georganiseerd voor jongeren geboren in 2000, 2001 en 2002.
Katrijn werd geselecteerd voor de Belgische ploeg en trok dus op week-end naar Nederland. De kracht van de Belgische ploeg bleek, gekoppeld aan het tactisch vernuft van de coaches, te sterk voor de verzamelde tegenstand. Op enkele nummers na werd alles gewonnen door de jonge blauwe garde. In liefst 19 van de 26 wedstrijden ging de ruiker voor de winnaar naar het Belgische kamp. Katrijn veroverde er 5 op de 7 nummers waarin ze aantrad hoewel ze moest aantreden tegen meisjes waarvan velen 1 en 2 jaar ouder waren.
Er werd op zaterdag geopend met een ploegenachtervolging. Samen met de 3 andere meisjes reed Katrijn sterk mee en ze kwamen binnen in 4’06,19”. Daar er op de tabellen nog geen BR staat voor dit nummer bij de meisjes-nieuwelingen kan dit hiaat meteen opgevuld worden. Geen enkele andere ploeg treedt aan en dus zijn de bloemen voor dit kwartet.
Meteen na aankomst moeten ze weer de piste op voor een scratch. De buitenlandse tegenstand zit nog fris terwijl de Belgen net heel diep zijn geweest. Katrijn zet enkele aanvallen op maar wordt steeds teruggehaald. In de sprint moet ze het daarom afleggen tegen de rest. Wie onze dame kent weet dat ze dan geprikkeld is en dat heeft de tegenstand geweten in de puntenkoers. Halfwedstrijd, na de tweede sprint trek ze stevig door en is solo aan de haal, in enkele ronden tijd neemt ze een halve ronde voorsprong, de andere Belgische meisjes houden de benen stil en de rest blijkt niet bij machte haar terug te halen. 10 ronden trekt ze solo door en komt met een halve ronde vooruit over de streep als winnares want zij haalde in totaal 13 punten binnen. De andere Belgen zetten tussendoor de buitenlanders op hun nummer en halen zo ook de plaatsten 2, 3 en 4 binnen.
De zondagsessie werd geopend met een individuele achtervolging over 2000m, ook hier zet Katrijn iedereen op achterstand, een tijd van 2’48,32” is goed voor de derde ruiker.
Meteen daarna trad Katrijn ook aan in de teamsprint waar ze ploeg vormde met Gemke De Rocker. Darin haalden ze de derde plaats.
Wat later volgt de afvalling, hier neemt ze het met de 2 jaar oudere Luca De Langhe op tegen de buitenlandse meisjes. Ook nu weer klopt het plannetje bijna perfect. Met hun twee rijden ze een na een de anderen naar huis, maar de laatste buitenlandse weet toch te ontsnappen uit de val die Katrijn en Luca hadden gespannen waardoor de eresprint niet tussen de 2 Belgen gaat maar tussen Katrijn en een Nederlandse. Onze meid is echter geprikkeld door het mislukken van het plan en verrast in de voorlaatste bocht haar tegenstander en pakt opnieuw de bloemen.
Even later opnieuw een scratch. De ploeg spreekt af dat de beste sprintster zich spaart en dat de andere 3 om beurten aanvallen. Wanneer Katrijn halfweg de wedstrijd de 4de aanval afschiet zijn de buitenlandse meisjes door dit spelletje murw en de Belgen houden de benen stil, Katrijn komt met een halve ronde voorsprong over de streep en maakt zo het handvol ruikers compleet. Het plannetje was perfect want de sprinster van dienst wint ook de groepssprint voor de 2de plaats.
Op het programma stond ook een ploegkoers voor meisjes. Katrijn en Luca De Langhe hadden dit aangeleerd tijdens 2 trainingssessies in Gent, maar door een gebrek aan tegenstand werd dit nummer van het programma afgevoerd.
Moe maar dik tevreden kon onze dame met de nationale ploeg terug zuidwaarts trekken.
Op de foto de ploeg met de coaches en de bloemenwinkel die ze veroverden. 


>> Reageer (0)
04-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stekene 4 september

Liefst 15 aspiranten van onze club trokken deze namiddag naar Stekene in het Soete Waasland. Volledig vlak parkoers in een industriegebied, veel bochten maar waarop toch hoge snelheden kunnen gehaald worden. De wind stond scherp, soms in de rug, maar ook ganse stukken op kop. De aangekondigde regen bleef gelukkig uit en zo konden de 3 wedstrijden onder ideale weersomstandigheden worden afgewerkt.
Bij de U13 stonden er 23 vertrekkers klaar met voor ons naast vaste waarde Xiebe de wederoptredende Jonathan. Het peloton draaide al snel de gashendel open en viel uit elkaar. Een tiental renners vormde een peloton, maar zowel voor hen als achter hen viel het allemaal uit elkaar, allen solo of duo, geen enkel trio. Xiebe verloor de aansluiting met de groep en kwam solo binnen als 17de terwijl Jonathan even later de 19de plaats op zijn naam schreef.
Bij de U14 liefst 43 renners aan de start waaronder niet minder dan 5 van onze club, een ongezien weelde. Ook hier viel het peloton in stukken, Arno raakte in een tweede groepje verzeilt terwijl de anderen mooi in het peloton stand hielden. Meer zelfs, toen het peloton naar de streep snelde was Milan als eerste erover, de anderen bleven mooi samen, Timon werd 15de, Arthur 16de en Jonas 17de. Arno sprintte vlot mee in zijn groepje en werd op de 27ste plaats afgeklokt.
Bij de U15 stonden 40 renners aan de start en wij leverden exact 20% daarvan want liefst 8 hadden onze kleuren aan. Het peloton ging er met een loeiende vaart van door en hield het tempo strak, nu en dan zakte het een beetje, maar nooit voor lang. Toen na 12 van de 18 ronden een duo er vandoor muisde ging het er echter plots zeer snel aan toe. Jelle en Thibault losten de rol en toen het in twee brak waren Jordy en Jonas nog vooraan te vinden in de eerste achtervolgende groep terwijl Senne, Gilles en Isaak de hoofdmacht vormden van de tweede groep achtervolgers. Katrijn kon even mee vooraan maar moest toen ook de rol lossen en zakte uit naar deze tweede groep. Met 4 van de 8 vormden ze zo de helft van deze bende. Vooraan waren de 2 vogels gaan vliegen, de achtervolging kwam nooit tot een echt georganiseerde inspanning. Jonas en Jordy wisten dus dat ze met deze groep van 16 renners voor de laatste podiumplaats zouden strijden. Dat haalden ze net niet, maar wel beiden top-10: Jonas werd 7de en Jordy 9de. In de spurt van de derde groep waren onze ploeggenoten te sterk voor de rest, zij maakten er dan maar een eresprintje van onder elkaar. Deze werd gewonnen door Isaak die zo 19de werd, Gilles 20ste, Senne 21ste en Katrijn 22ste, wel nog steeds ruim eerste onder de dames. Thibault bolde wat later binnen als 30ste en Jelle werd als 33ste genoteerd.

Proficiat aan onze 15 dapperen die ondanks natte weersvoorspellingen naar Stekene trokken en daar onze clubkleuren met verve verdedigden.


>> Reageer (0)
29-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 28 augustus

Dit WE waren er geen aspirantenwedstrijden in onze provincie. Met dit goede weer wilden 11 van onze aspiranten toch ergens aan de start komen en weken daarom uit naar de buurprovincies.

Beernem
Het grootste aantal (8) trok naar Beernem, randje West-Vlaanderen.
Bij de U13 waren er daar liefst 35 vertrekkers waaronder Arthur, als enige vertegenwoordiger van onze armada. De renners genoten enerzijds van een mooie zomerzon bij 24°C maar moesten anderzijds rekening houden met een felle wind. Die wind zorgde voor een zenuwachtige wedstrijd: veel snelheid met de wind van achter in de aankomststrook, maar alles viel telkens weer stil op het stuk met wind op kop.
Arthur slaagde erin zich goed in het pak weg te steken en dreef mooi mee in het peloton. In de spurt voor winst kon hij zich niet mengen, maar hij bolde wel mooi als 28ste mee over de streep met de grote groep. Een resultaat waar hij best tevreden mee was.
Bij de U14 dubbel zoveel renners van onze renstal, 2 dus, Jonas en Arno en dit op een totaal van 44 deelnemers. Zij deden zoals steeds hun uiterste best en werden afgeklokt als 24ste (Jonas) en 32ste (Arno).
Bij de U15 noteerden wij niet minder dan 4 clubleden in het peloton van 53. Zij kregen 45km voor de wielen geschoven en dat is toch dadelijk een kwartier extra koers.
Van bij de start hadden ze er duidelijk zin in want het peloton verbrokkelde al in de eerste ronden. Er waren tal van aanvalspogingen, maar die werden allemaal geneutraliseerd mede dankzij Isaak die een superdag had. Tjebbe van zijn kant onderschatte de warmte en nam onvoldoende vocht tot zich, hij verzuurde halfkoers en moest wat later de wedstrijd verlaten hoewel hij toch als 37ste in de uitslag werd ingeschreven. Ook Gilles, Senne en Thibault reden een sterke wedstrijd in deze warmte.
Isaak bleef mooi vooraan en draaide in 10de positie de laatste rechte lijn in, ideaal om een mooie plaats te rijden, maar toen sloeg het noodlot toe. De renner voor hem panikeert en gaat zwaar in de remmen met als gevolg dat ze met een viertal zwaar tegen de grond smakken. Ketting er af, klikpedaal naar de vaantjes en zo ook topresultaat. Hij werd uiteindelijk als 28ste genoteerd. Wat later werd Gilles op plaats 31 geschreven, Senne op 33 en Thibault op 41. Volgens onze bronnen zijn deze plaatsen onder voorbehoud te lezen want heel wat gedubbelde renners zouden met de hoofdmacht over de streep zijn gereden en daar geklasseerd.

St Stevens Woluwe
Twee van onze renners trokken naar de Brusselse rand om hun rennerskunsten te tonen.
Bij de U14 stond Milan in de groep van 18 starters. Hij zou jammer genoeg de finish niet halen door kettingproblemen.
Bij de U15 kon in het peloton van 24 Jordy worden gespot. Het peloton viel uit elkaar en Jordy raakte in een achtervolgend groepje waarvan hij in de spurt 2de werd en zo beslag legde op de 12de plaats.

Mechelen
Timon trok naar Mechelen waar hij bij de U14 startte in een peloton van 23 renners. De kopgroep reed iets te snel voor hem, maar in de eerste achtervolgende groep kon hij zich mooi handhaven en kwam zo uit op een 15de plaats.

Proficiat aan onze renners die onze kleuren mooi verdedigden.


>> Reageer (0)
26-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Affligem 25 augustus
Ook in Affligem werd de hitte getrotseerd en op de piste gereden. Aan deze zomermeeting nam van onze club Xiebe Kaes deel.
Xiebe werd bij de U13 in zowel de scratch als de puntenkoers 5de en kwam zo ook in de eindstand op de 5de plaats uit.
Misschien smaakt dit wel naar meer?

>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste en cross

Onlangs ontvingen jullie allen een mail met de nodige gegevens voor wie deze winter actief wil zijn op de fiets. Inschrijvingen zijn intussen gestart voor de cross en deze voor de piste starten binnenkort.
Even kort samenvatten, enkel verder te lezen voor wie deze winter effectief actief wil zijn met de fiets.
a) je wil crossen en bent nu miniem of aspirant U13 of U14: je kan je inschrijven op de site van de Vlaamse Wielerschool voor de crossopleiding in Erpe-Mere die reeds start op 7 september.
b) je wil op de piste rijden maar geen wedstrijden, enkel je conditie wat onderhouden. Dit kan vanaf 4 november elke vrijdagavond met de Vlaamse Wielerschool, inschrijven kan nu reeds op hun site. Let op deze activiteit noemt “Pisteopleiding” maar je leert wel op een pistefiets rijden maar NIET wedstrijden op de piste rijden.
c) je wil op de piste wedstrijden rijden. Volg dan de opleiding(en) van WBV.
c1) Voor wie nog helemaal geen ervaring op de piste heeft voorziet WBV 3 initiaties op zaterdag 1 en 8 oktober en woensdag 5 oktober. Inschrijven kan op de site van de WBV vanaf 1 september, neem dit letterlijk want om middernacht worden in de regel de inschrijvingen open gesteld en een half uur later staan er al heel wat op, m.a.w. als je wil deelnemen, op de eerste schooldag nog 10 minuten vroeger opstaan en voor het ontbijt snel online inschrijven want er zijn slechts 40 plaatsen beschikbaar.
c2) Wie wel al piste-ervaring heeft, hetzij via wedstrijden of de trainingen van de Wielerschool op vrijdagavond de vorige jaren, die kan rechtsreeks inschrijven voor het trainingspakket van de WBV, dat zijn 11 sessies van 2uur de eerste op woensdag 12 oktober en de laatste op woensdag 30 november. Hier krijg je opleiding van ervaren pistiers in de kunst van het pisterijden en vooral hoe dit te doen in wedstrijdvorm. Een unieke kans om de knepen van het vak te leren met het oog op deelname aan de vele meetings die tijdens de winter worden georganiseerd. Inschrijven hiervoor kan vanaf 19 september en ook hier is het devies: wees er snel bij, zeker de categorie van de aspiranten raakt snel volzet.
c3) naast het opleidingspakket worden de wedstrijdrijders nog enkel andere trainingen aangeboden, meer hierover op aanvraag.


>> Reageer (0)
25-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Assebroek 25 augustus

Vandaag werd in Assebroek (Brugge) de laatste meeting gereden van de West-Vlaamse pistechallenge. Wara in Rumbeke op een kleine piste (167m) wordt gereden met pistefietsen, wordt in Assebroek gereden op een grote piste (333m) met gewone koersfietsen. Dat is altijd even aanpassen, zowel aan de piste en de fiets als aan de deelnemers want er komen dan enkele renners opdagen die niet tot het lid van de pistiers horen en dat is altijd wat uitkijken.
Onder een loden zon kwamen enkele tientallen renners opdagen in de verschillende leeftijden. Gelukkig was de zeebries tot in Brugeg voelbaar en gaf deze enig soelaas bij deze temperaturen boven 30°C.
Katrijn had haar leidersplaats te verdedigen in deze challenge en trok dus vol goede moed naar Brugge die Scone. Meteen ook haar laatste pistemeeting als aspirant en dus de laatste keer dat ze in haar tricolore pakje mocht aantreden.
In de baanronde met stilstaande start raakte ze niet goed op toerental en bleef steken op 29,66”, waardoor ze de 6de tijd op 10 realiseerde, en 2de van de 3 meisjes werd, ze kwam 0,05” tekort.
De 2 volgende nummers mocht het dus best niet mislopen. In de scratch kozen 4 jongens dadelijk het hazenpad. Katrijn probeerde aan te haken, maar het ging te snel, zij wachtte dan ook wijselijk op haar opponente en een andere jongen. Toen in de laatste ronde haar opponente even wou pokeren en Katrijn de leiding opdringen plaatste onze dame een splijtende aanval waarop de anderen geen antwoord hadden. Erger nog: haar opponente kwam in de reactie zwaar ten val en moest de strijd staken.
In de afvalling was het dus vooral een strijd om de eer. Met 9, zijnde 7 jongens en 2 meisjes, gingen ze van start. Katrijn reed aandachtig voorin en na een tijdje was ze als enige meisje nog in strijd met 5 jongens. De volgende afvalling wist ze zich nog te redden, maar toen liet ze zich wat te veel insluiten en viel af, 5de plaats over-all en 1ste meisje.
Eindresultaat: de meeting gewonnen en met 5 overwinningen op 5 deelnames meteen ook eindoverwinning in de TriSport challenge bij de meisjes U15.


>> Reageer (0)
21-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK Liedekerke 21 augustus

Traditioneel wordt het BK voor aspiranten gereden op de eerste zondag van augustus maar dit jaar niet, het werd verschoven naar 21 augustus. Blijkbaar waren de weergoden daar niet echt mee akkoord want op 7/8 was het stralend mooi weer, vandaag wisselden zonneschijn en wolkbreuken elkaar af in hoog tempo.
Het parkoers was mooi met twee stevige hellingen, veilige wegen en de organisatie verliep vlekkeloos. Het enige minpunt was dat de weg naar de aankomst dalend was tot zo’n 300m voor de streep wat maakte dat bij een sprint een brede groep aan hoge snelheid kwam afgestormd wat dus wel wat risico’s inhield, zeker bij regenweer, gelukkig dit keer zonder erg.
Onze delegatie tekende vroeg present. Een vriend van onze club leende ons een mobilhome om Katrijn en Milan warm te houden tussen tijdrit en wegrit in, waarvoor dank, even later waren de trainers en begeleiders op post om onze mooie tent op te zetten en er een gezellig nest van te maken waar onze renners terecht konden voor advies, steun en een goede babbel. Slechts weinig clubs hebben een dergelijke tent met zijwanden die zo goed afschermt tegen regen en wind.
Wij hadden in de Oostvlaamse selectie naast Katrijn ook Milan (U14), Jordy en Jonas (U15).
In de voormiddag was het tijdrijden geblazen. De jongens U15 hadden hun BK tijdrijden reeds afgewerkt op 1 mei, alle anderen moesten vandaag aan de bak. Van onze club moest Katrijn als eerste haar kunsten tonen. Zij moest vertrekken in de regen en dat werd haar noodlottig, aan het einde van de eerste helling, zo’n 600m na de start gleed ze uit in een bocht, zij sprong wel dadelijk terug op de fiets en realiseerde nog een mooie tijd van 4’33,742”, wat later minder dan 8” van de winnende tijd bleek te zijn. Zonder valpartij had ze mogelijk de hoofdvogel afgeschoten, maar recht blijven is nu eenmaal onderdeel van de wielersport en dus moest ze vrede nemen met een 6de plaats.
Milan moest een halfuurtje later van start, de straten waren nog nat van de regenbui. Hij reed een uitstekende tijdrit en was bij aankomst met 4’01,789”liefst 5” sneller dan de tot dan winnende tijd. Helaas, van de 3 renners die na hem gestart waren bleken er 2 nog een zucht sneller. Maar de bronzen medaille was dik verdiend en is terug een mooie aanvulling in de souvenirkast.
Toen kort na de middagpauze Katrijn moest starten voor haar wegrit pakten de wolken weer samen boven Liedekerke. In de zowat driekwartier dat de 25 dames U15 op weg waren moesten ze 2 wolkbreuken trotseren, zij waren daardoor allen nat tot op het bot. Dit is een weertje dat Katrijn graag heeft en het parkoers was ook een kolfje naar haar hand. Gesterkt door haar tijdrit vertrok ze vol ambitie op de eerste startrij en trok dadelijk het tempo omhoog. Dat tempo zou niet meer zakken, de meisjes toonden dat ook zij tempo kunnen maken als ze dit willen. Katrijn wist dat er enkelen op deze aankomst een sterkere sprint hebben dan zij en wou dus liefst een ontsnapping tot stand brengen zonder hen. Zij raakte tot 3x alleen weg maar kon niet standhouden tegen de overmacht. In de laatste ronde reed ze met 3 andere meisjes nog even weg, maar het werd tenslotte een sprint met een elitegroepje met de betere rensters van deze lichting. Door een ultieme jump kon ze nog de derde plaats halen waardoor ze het podium op mocht.
Volgende wedstrijd met GVS-renners was deze van de jongens U15. Jonas en Jordy kwamen aan de start in een peloton van 75 renners. Ook deze wedstrijd werd gezegend met verscheidene zware regenbuien. Terug iedereen nat tot op het bot. Het inspireerde de renners wel om er een hels tempo op na te houden. De meer dan 42 km werden afgelegd in 1 uur en 2 minuten. Ons tweetal was tegen deze helse snelheid bestand en kwam nooit in moeilijkheden, soms waren ze eens achteraan de groep te vinden, soms meer vooraan, maar meestal mooi in de buik van het peloton. Naarmate de wedstrijd vorderde schoven ze langzaam maar zeker op naar voor om positie te kiezen voor de eindsprint. Toen die er aan kwam hield het talrijk opgekomen publiek de adem in, een peloton breed over de ganse weg kwam in de afdaling aan een enorme snelheid aangestormd en zowat 200m voor de streep versmalde de weg sterk o.a. door de nadars die een eind op de rijweg stonden. Gelukkig werd geen gekraak van vallende fietsen waargenomen en kwam de ganse meute er ongeschonden door. Onze twee dapperen hadden zich ook perfect in deze debatten gemengd en wel met succes. Jordy kwam als 14de over de streep en Jonas als 17de wat een superresultaat mag genoemd worden.
Toen was het zowat 45 minuten wachten op de laatste wedstrijd van de dag, de jongens U14 die met 55 aan de start stonden. De zon kwam er door, de weg droogde op en deze wedstrijd was zowaar de enige die het droog hield. Milan lag er op gebeten om te scoren en reed een aandachtige wedstrijd. Hij was wel niet steeds in de voorste gelederen te vinden, zijn positie wisselde ronde na ronde, maar in de laatste ronden kwam hij mooi naar voor om in goede stelling de laatste rechte lijn in te draaien. Ook hier weer kwam de ganse meute in razende vaart naar de aankomst gereden, Milan wist vooraan mee te strijden maar kon niet in de eerste stellingen de laatste meters aanvatten. Misnoegd klopte hij op zijn stuur maar kwam toch mooi als 15de over de streep.
Conclusie is dat onze 4 geselecteerden zich positief hebben getoond en aldus hebben bewezen dat onze aspirantenwerking goed werk levert. Wij keren terug met 2 bronzen medailles, maar mits een tikkeltje extra geluk had het meer kunnen zijn. Dank aan alle trainers, begeleiders, bestuursleden en sympathisanten en clubmakker Jelle die van deze lange dag een mooie herinnering hielpen maken.


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tielt 21 augustus

Vandaag ook een wedstrijd in Tielt waar liefst 6 renners onze kleuren verdedigden tegen een groot West-Vlaams bastion. Een vlakke omloop van 1,5 km maar hard gemaakt met harde windstoten en hevige regenbuien met als gevolg verschillende lichte en zware valpartijen.
Bij de U14 waren er liefst 41 vertrekkers waaronder Arno en Timon. Deze laatste hernam de competitie na zijn lichte kwetsuur en een welverdiende vakantie. Hij moest wel de eerste groep laten gaan na een breuk tijdens een schermutseling in het peloton maar bleef zijn wedstrijd in de achtervolgende groep sterk uitrijden, wat beloond werd met een 22ste plaats. Arno was eveneens wat achterop in de achtervolging en kwam zoals steeds op eigen tempo dichterbij tot hij bij het ingaan van de twee laatste ronden zwaar ten val kwam met een andere renner. Hij heeft alsnog met hevige pijn zijn wedstrijd uitgereden en legde beslag op een verdienstelijke 31ste plaats.
Bij de U15 werden er 42 vertrekkers geteld waaronder 4 van de onzen. Isaak was dit keer de pechvolgel met dienst want hij reed in de eerste ronde lek en verliet de wedstrijd. Tjebbe die dit jaar als enkele fraaie uitslagen reed en slechts nipt een selectie voor het BK miste rook zijn kans en postte zich van bij de aanvang mooi vooraan in de groep en hield de wedstrijd goed onder controle. Na 10 ronden kreeg hij evenwel pijn in de onderrug en moest vooraan lossen. Senne en Thibault waren toen reeds gelost maar reden zoals steeds een mooie wedstrijd in de achtervolging. Tjebbe had het een drietal ronden lastig maar beet door, raapte zijn moed samen en reed zo terug naar de kopgroep. Hij plaatste zelfs een demarrage een viertal ronden voor het einde, maar werd terug ingerekend. Hij hield zich echter mooi vooraan in de kop van de wedstrijd en in de sprint stond er geen maat op, er was helemaal geen finishfoto nodig om vast te stellen dat hij won. Senne reed op het einde nog weg uit zijn groep en stormde solo af op de 23ste plaats terwijl Thibault stevig doorfietste en zo als 34ste werd afgeklokt. Op de foto een dolgelukkige Tjebbe na zijn dikverdiende zege. Na het podium nog een mooi moment wanneer Tjebbe de bloemen aan François gaf, zijn opa, supporter numero uno en chauffeur die steeds voor hem klaar staat.
Van harte proficiat aan deze renners die ondanks het slechte weer toch naar Tielt trokken om er onze kleuren te verdedigen.


>> Reageer (0)
15-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knesselare 15 augustus

Wie gisteren niet reed kon vandaag in Knesselare terecht. Acht van onze aspiranten trokken naar het Meetjesland, de meerderheid had ook zaterdag in Michelbeke de pedalen ingeklikt en kon dus eens testen of ze 2 wedstrijden op 3 dagen goed verteren. Op zondag goed los rijden was dan in elk geval een noodzaak. Het vlakke parkoers in Knesselare is in elk geval een stuk minder lastig dan wat er in Michelbeke werd voorgeschoteld, hoewel de wind in deze contreien ook wel eens spelbreker kan zijn en voor de U15 stond er 50km op het menu. Het zonnige weer was lekker meegenomen maar vergt wel aandacht om voldoende te drinken tijdens de wedstrijd.
Bij de U13 liefst 35 vertrekkers waaronder Xiebe. Het peloton valt in enkele groepen uit elkaar en Xiebe komt net na de 3de groep solo binnen op de 27ste plaats.
Bij de U14 werd ook terug geflirt met ontbinding in reeksen met niet minder dan 48 handtekeningen op het startblad, onder wie Arno en Timon. Na zowat 48 minuten meldde een groot peloton zich aan de streep voor een sprint, Arno liep even later binnen en legde beslag op de 40ste plaats, Timon kort nadien met een groepje binnen en werd als 43ste afgeklokt.
Bij de U15 stonden er 55 vertrekkers klaar en exact 1/11 ervan hadden onze tenue aan. Voor de eerste keer mochten deze renners de strijd aanbinden over 50 km en dat stemt soms tot wat voorzichtigheid. De eersten reden er net geen anderhalf uur over en in de grote groep nog tal van onze renners. Jordy trok vol mee in de strijd en kon een nieuwe top-10 veroveren, hij bolde mooi als 8ste over de streep. Tjebbe streed ook mee en klokte af op de 16de plaats. Iets verder werden Isaak 34ste en Senne 42ste terwijl Thibault iets later 53ste werd.
Zij die zaterdag de zware wedstrijd in Michelbeke reden en vandaag in Knesselare hoefden niet gewiegd te worden.
Van harte proficiat aan deze 8 pedaalridders van ons heir.


>> Reageer (0)
14-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merchtem 14 augustus

In Merchtem zijn jaarlijks de jeugdrenners aan het feest op een klein gesloten circuit van slechts 1km over brede wegen in een woonwijk, een criterium voor jeugdrenners dus. Na de regenversie van vorig jaar kregen de organisatoren dit jaar mooi zomerweer op het menu. Onder de deelnemers twee in onze outfit.
Bij de U14 vinden wij Milan terug tussen de 29 vertrekkers. Een wedstrijd over 25 ronden met zowat elk ronde een aanval, Milan is van bij de start in de voorste gelederen te vinden en laat zich niet verrassen. Halfkoers probeert ook hij om weg te raken maar ook dat feestje wordt afgeblazen. De snelheid gaat op en neer, supersnelle ronden worden afgewisseld met gezapige ronden en tenslotte gaat het gros van het deelnemersveld naar een massasprint. Milan weet dat het link kan zijn en draait als eerste de laatste bocht uit en laat niemand nog een kans. Mooie bloemen sieren de tafel van mama Lieve.
Bij de U15 zijn er 30 jongens aan de start en is Katrijn het enige meisje. Dat gebeurt niet vaak bij de oudste aspiranten, dit jaar is het voor haar de eerste keer. Dat maakt dat ze de wedstrijd mag zien als een doorgedreven training. De wedstrijd wordt op het einde van de eerste ronde opgeschrikt door de val van twee renners, waaronder kampioen van België, beiden moeten de wedstrijd staken. Ook in deze wedstrijd gaat de snelheid op en neer, van uitschieters ver boven de 40 km/h naar wielertoerisme rond 25 km/h. Wanneer er wat te lang wordt “gewandeld” plaatst onze dame zelf een versnelling. Finaal wordt er ook hier met een uitgebreide groep gespurt. Haar val in Deinze indachtig kiest Katrijn de laatste ronden voor veiligheid maar perst er in de laatste rechte lijn nog eens alles uit om als 15de over de streep te bollen. Ook mama Vera mag verse bloemen in een vaas stoppen.

Katrijn en Milan lijken klaar om volgende week de strijd aan te gaan op het BK in Liedekerke, laat ons duimen dat ze ook daar bloemen veroveren.


>> Reageer (0)
13-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelbeke 13 augustus

Vandaag wedstrijd in Michelbeke, of “De Croo City” zoals deze gemeente in de streek gekend is. Het parkoers kwam dan ook voorbij de woning van onze Minister van Staat. Als je weet dat Michelbeke in putteke Zwalmstreek en dus hartje Vlaamse Ardennen ligt dan weet je dat een wedstrijd daar wel eens zware kost kan zijn. In de Lepelstraat moest elke ronde een hoogteverschil van 35 m worden overwonnen op zowat 1km, dan kom je best goed voorbereid aan de start, neem daarbij het warme weer van vandaag en dan is veel drinken ook een noodzaak. De club uit Balen had deze organisatie als verplichte wedstrijd op het programma gezet en dan weet je dat het aantal deelnemers piekt, liefst 163 aspiranten aan de start, maar geen enkele wedstrijd werd ontdubbeld in 2 reeksen.
Bij de jongsten, de U13 hadden 43 renners het startblad getekend waaronder Xiebe Kaes van onze club. Deze keer hielden zijn banden het wel uit en kon hij zijn vertrouwde stek in het midden opeisen, hij kwam mooi als 25ste over de streep.
Bij de U14 stonden er onder de 51 starters twee renners van onze club met name Jonas en Arno. Zij reden een goede wedstrijd maar moesten het gros van het peloton laten rijden, zij kwamen mooi na elkaar over de streep, Jonas als 35ste en Arno als 36ste.
Bij de U15 liefst 69 renners aan het vertrek met daarbij 9 meisjes, voor de splitsing wordt sinds een aantal jaren enkel rekening gehouden met de jongens en dus werd de ganse meute in 1 reeks de weg opgestuurd. Van onze club kwam een kwintet jongens opdagen. Jordy was er enkel weken uit voor vakantie en zoekt nu terug het juiste ritme in het vooruitzicht van het BK van volgende week. Hij had pech bij de loting voor de startplaats en moest met de laatsten van start, start die niet in de brede Lepelstraat werd gegeven maar in de kleine voetweg. Daardoor zat alles direct op een lint en moest hij bij de eerste beklimming dadelijk vol aan de bak om in de voorste gelederen te raken, wat lukte in de tweede ronde. Tjebbe had liever in 2 reeksen gestart en zat daar nog wat over te piekeren waardoor hij niet echt oplettend was en hij de juiste trein miste en hij in een achtervolgende groep terecht kwam. Ook Jelle, Isaak en Senne raakten in de snelle aanvangsronden wat achterop.
De kopgroep, intussen met Jordy, bestond uit zowat 25 renners en dat vonden sommigen wat te veel. In ronde 5 werd stevig doorgetrokken en de groep brak in twee. Voor Jordy ging het even te snel en hij verzeilde in een 2de groep met nog 5 andere renners. Dit groepje reed enkele ronden mooi samen hun eigen tempo zonder de kopgroep uit het oog te verliezen en in zowat de 10de ronde konden ze opnieuw vooraan aansluiten. 2 ronden later opnieuw een stevige aanval en nu kwam een kopgroep van een 10-tal renners voorop. De rest van de groep verbrokkelde in verschillende duo's en trio's. Uiteindelijk won Jordy nog een erespurtje van 5 renners en kon zo mooi beslag leggen op de 18e plaats.
In de groep van Tjebbe werd er ook mooi gekoerst, maar in de laatste 2 ronden was het vet van de soep en werd er niet meer echt doorgereden. Hij
kwam tenslotte binnen op de 41ste plaats. Iets later volgde Jelle op de 53ste plaats met in zog Senne als 54ste en Isaak als 56ste.
Een uitgebreide fotoreportage is te vinden op de galerij. Een dikke proficiat aan onze 8 renners die het zagen zitten om het beste van zichzelf te geven op deze loodzware omloop. Zij mogen, als ze dat willen en er de moed voor hebben, maandag opnieuw van start in Knesselare waar de U15 liefst 50 km onder de wielen geschoven krijgen.

Vandaag werd het zomerseizoen reeds afgesloten op de open baan in Rumbeke, een prima organisatie die dit jaar tekende voor 5 meetings waarvan er eentje werd afgelast door de regen.
Katrijn was opnieuw van de partij en bond bij de U15 de strijd aan met 2 andere meisjes in een reeks met ook 5 jongens.
In de 500m probeert Katrijn haar recordtijd van juli te verbeteren, maar de weersomstandigheden zijn een stuk minder gunstig, vooral de stevige wind maakt scherpe tijden moeilijk. Met 43,69” blijft ze meer dan 1” boven haar recordtijd maar klokt ze wel nog ruim de beste tijd van de meisjes U15.
De scratch is een nummer dat normaal rustig wordt ingezet en pas op het einde losbarst, maar de Westvlaamse kampioen houdt van een andere tactiek en hij gaat van bij de start vol gas door. Twee andere jongens proberen met Katrijn nog naar hem toe te rijden, maar dat lukt niet. Uiteindelijk wordt Katrijn derde in de scratch en zo ook eerste meisje.
In de puntenkoers zit het ook allemaal snor. Na 4 ronden steekt Katrijn zelf het vuur aan de lont en de sterkste jongens reageren gevat waardoor de ganse wedstrijd aan hoge snelheid wordt gereden. Katrijn is in elk van de 4 sprints eerste meisje, tussen de jongens is ze eerst 2x 4de, dan 3de en in de laatste sprint zelfs 2de.
Eindresultaat is terug het hoogste podiumtrapje onder het goedkeurend oog van Patrick Sercu.


>> Reageer (0)
06-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maarkedal 6 augustus

Terwijl in Rio de olympische wegrit in zijn eerste fase zat streden 11 van onze aspiranten in Maarkedal op een loodzwaar parkoers met liefst 38 hoogtemeters in de straat naar de aankomst voor hun rennerseer. Traditioneel was deze wedstrijd de eerste afspraak na het BK voor aspiranten, nu is het 2 weken voor het BK een stevige waardemeter.
Bij de jongsten komen 29 renners opdagen voor hun 6 ronden met daarbij Xiebe. Gesterkt door een stijgend vormpeil trekt hij stevig van start. Het is echter niet echt zijn geluksdag want hij rijdt lek en dat betekent einde verhaal voor hem.
Bij de U14 een trio van onze ploeg tussen de 34 starters. Wanneer na enkele ronden het peloton in stukken breekt weet Milan zich in de eerste groep te nestelen, deze rijdt net iets te snel voor Jonas die wel mooi in de tweede groep op korte afstand blijft achtervolgen. Arno is meer een diesel en heeft enkel ronden nodig om onder stoom te raken, ook nu weer, maar opnieuw vecht hij mooi in de derde groep. Milan heeft het in de beklimming richting aankomst telkens wat moeilijk, ofwel strooit hij zand in de ogen van de tegenstanders want in de spurt geeft hij stevig van jetje en legt zo beslag op de tweede plaats. Jonas spurt mee in zijn groep en wordt als 22ste afgeklokt terwijl Arno plaats 28 krijgt toegewezen.
Bij de U15 niet minder dan 57 renners aan de start en dit voor een wedstrijd van 46km, iets wat sommigen blijkbaar vooraf niet hadden opgemerkt op de infofiche. Het is voor allen de eerste keer dat ze meer dan 35km moeten koersen en dit op een zwaar parkoers. Onnodig te zeggen dat velen met een bang hartje aan de start staan. In het peloton 7 van de onzen, waardoor wij weer een van de best vertegenwoordigde clubs zijn. Ook liefst 8 meisjes aan de start waaronder enkelen die zich dit jaar al in de schijnwerpers hebben gereden. Maar ook bij de jongens is het kruim bijna voltallig aanwezig op enkele na. Het startsein is nog niet heel uitgedoofd of de meute schiet er met een razende vaart vandoor. Ons zevental zet alle zeilen bij en houdt vele ronden vooraan stand, soms moeten enkelen lossen, maar zodra het peloton het iets kalmer aan doet komen ze telkens weer aansluiten. Het is duidelijk dat onze renners regelmatig op geaccidenteerd parkoers trainen. Halfweg breekt de wedstrijd echter definitief los en spat het peloton in stukken uiteen. Vooraan een kopgroep van 6 zeer sterke renners waar Jonas net niet kon bij aanpikken, maar hij weet wel in de achtervolgende groep van 9 mee te glippen en verzet daar zijn deel van het werk. Tjebbe raakt verzeilt in een derde groep waar Katrijn dan net weer niet kon bij aanpikken. Isaak en Gilles vormen wat verder een vierde groep met renners en rensters voor wie het vooraan wat te snel gaat terwijl Jelle en Senne nog iets verder strijden voor elke morzel grond. Katrijn kan 3 ronden voor het einde samen met een renner terug aanpikken bij de groep van Tjebbe doordat die het even wat kalmer doen, maar net dan versnellen ze weer en onze dame moet passen, 3 ronden solo rijden in de hoop de groep met Gilles en Isaak voor te blijven want daar schuilen nog 3 meisjes in. In de spurt van de tweede groep geeft Janos zich zoals steeds ten volle en weet zo de 11de plaats te bemachtigen, net geen top-10 maar in zo’n wedstrijd zeker zo mooi. Even later finisht Tjebbe als 2de van zijn groepje en wordt zo 18de. Katrijn komt helemaal leeggereden solo naar de streep en moet zich nog reppen om de volgende groep af te houden en zo de overwinning bij de meisjes veilig te stellen. Isaak wint de spurt van die groep en finisht zo direct na Katrijn op de 26ste plaats, ook Gilles perst er nog eens alles uit en wordt 28ste. Zij hebben in de laatste ronde 45” seconden goed gemaakt op Katrijn. Jelle weet op zijn verjaardag zijn lichtgewicht op dit parkoers uit te spelen en komt binnen als 40ste terwijl Senne beslag legt op de 47ste plaats.
Een zeer mooie prestatie van onze renners. Het laat het beste verhopen voor de komende weken. Onze U15 hebben daarenboven in deze wedstrijd over 46 km bewezen klaar te staan voor de overstap naar de nieuwelingen.


>> Reageer (0)
31-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schellebelle 31 juli

Het was vandaag verzamelen geblazen in Schellebelle, liefst 13 van onze aspiranten tekenden present voor een wedstrijd op een criteriumparkoers van 1,5km. Mooi droog in een woonwijk met toch wel een gevaarlijke bocht bij het indraaien van een smalle straat. Gelukkig verliep alles onder een mooie zon en werd er niet gevallen, althans niet in die bocht.
Bij de U13 stonden er 28 namen op de startlijst waaronder deze van Jelle. De wedstrijd verliep vrij snel en het peloton verbrokkelde. Jelle liep wat achterstand op en kon finaal beslag leggen op de 26ste plaats.
Bij de U14 waren er 4 van onze club te vinden in het peloton van 26. Milan vond dat hij het eens anders moest aanpakken en trok er van bij de start vandoor, hij kreeg gezelschap van 1 renner en samen diepten zij ronde na ronde hun voorsprong verder uit. Arno, Timon en Jonas zaten in het peloton, maar toen dit verbrokkelde liet Jonas zich verrassen, er viel een gaatje, hij reageerde iets te laat en kreeg het niet meer dicht. In de eindsprint nam Milan de maat van zijn vluchtgezel en tekende terug voor een overwinning. Arno en Timon kwamen met de eerste groep van 15 naar de streep waar ze mochten mee spurten voor de derde plaats. Arno viel net uit de top-10 op de 11de plaats en de wederoptredende Timon finishte als 14de. Jonas legde even later beslag op de 22ste plaats.
Bij de U15 stond er een peloton van 42 zijn opwachting te maken aan de start. Daarbij niet minder dan 8 renners van onze club. De wedstrijd brak dadelijk open, er werd aan een hels tempo gereden de eerste ronden. Onze renners hielden evenwel mooi stand, sommigen vooraan in de groep, anderen meer achteraan. Nu en dan moesten er enkelen lossen, maar zodra het tempo vooraan wat stokte kwamen ze terug aansluiten. Jonas was zeer attent in de kop van de wedstrijd en leek op een bepaald moment de forcing te willen voeren. Enkele ronden voor het einde kwam ook Tjebbe op de kop post vatten en hield er een strak tempo op na. Katrijn liet zich niet wegdrummen en zorgde dat ze bijna de ganse wedstrijd als eerste meisje doorkwam. Finaal kwam het tot een massaprint met zowat al onze renners nog in het peloton. Jonas kon zich naar de meer dan verdienstelijke 5de plaats sprinten. Katrijn perste er ook nog eens alles uit en kwam als 12de binnen, goed voor de overwinning bij de dames. Tjebbe werd 20ste, Isaak 22ste, Sandrino 26ste, Jelle 29ste, Senne 32ste en Gilles 34ste.
Dikke proficiat aan al onze renners die de clubkleuren terug mooi verdedigden.


>> Reageer (0)
30-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selectie BK
De provinciale selectie voor het BK aspiranten van 21 augustus in Liedekerke bevat 4 van onze leden. Bij de jongens U14 is dat Milan De Meester, bij de jongens U15 Jonas Christiaens en Jordy Van Parys, bij de meisjes U15 Katrijn De Clercq.
Een dikke proficiat en wij wensen hen veel succes in de medaillejacht. 
Liedekerke is vlakbij en dus hopen wij op veel supporters om hen aan te moedigen.

>> Reageer (0)
28-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilrijk 27 juli

Aan de interprovinciale pistemeeting voor aspiranten namen 2 van onze renners deel in de Oostvlaamse ploeg. Jonas De Schampheleire was deel van de ploeg U14 jongens en Katrijn vertegenwoordigde de Oostvlaamse meisjes U15.

Voor Jonas was het zijn eerste kennismaking met de piste en dat vergt wat wennen. In de baanronde met stilstaande start zette hij een chrono neer van 31,90” wat zeker niet slecht is. In de volgende 4 nummers liet hij zich soms wat verrassen waardoor hij steeds achteraan verzeilde, maar hij bleef stevig doorrijden en leerde zo veel bij een had een stevige training. Mogelijk heeft hij de smaak te maken en zien wij hem deze winter aan het werk in het echte pistewerk op de Blaarmeersen.

Katrijn had als Belgisch kampioen wat te verdedigen, maar het lukte niet echt. Met een wegfiets op de piste is wat anders dan met een pistefiets en een iets mindere dag maakten dat ze pas derde werd. Het begon reeds in de baanronde waar ze met 29,69” pas 3de werd, nipt wel want op 1/100” van de 2de. In de temporonden spurtte ze 3x mee maar kon slecht 1x een punt halen, dus 2de, in de positieve afvalling verloor ze nipt de eerste spurt tegen een andere U15 waardoor ze ook in de 2de spurt nipt de duimen moest leggen, terug 3de. In de scratch haalde ze wel haar gram door het ganse pak te verslaan, maar in de puntenkoers schoot ze terug in elke sprint wat te kort en werd terug 3de. Finaal dus 3de, ze had op beter gehoopt, maar dat zat er dit keer niet in.


>> Reageer (0)
24-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 24 juli

Mooi zomerweertje, prachtig om te fietsen, dorstig en zweterig om te koersen. Negen van onze pedaalridders trokken in dubbele slagorde naar de wielervelden van Ooigem en Lierde op zoek naar fietsroem.

Ooigem
Verscholen in West-Vlaanderen ligt Ooigem en daar trok een kwartet van onze club naartoe. O
p de korte omloop van 1.3 km is dat a.h.w. criterium rijden zoals de profs op de Champs Elysées.
Bij de U14 stonden ze met 33 aan de start waaronder Arno en Timon. Het werd een stevige wedstrijd onder de warme zon met verschillende aanvallen. Na verschillende versnellingen en uitvalspogingen gingen ze met een bijna voltallige groep de laatste twee ronden in.  Eén van de laatste bochten voor de aankomst kwam het tot een zware valpartij met 8 renners met hierbij jammer genoeg Timon.  Schaafwonden aan been en arm en hevige pijn aan de pols inclusief schade aan de fiets maar toch nog snel op de fiets gesprongen om te eindigen op een 22ste plaats. Arno kwam kort na hem beslag leggen op de 26ste plaats. Na de wedstrijd trok Timon voor een check-up naar de spoeddienst en dat bracht een scheurtje in de groeischijf aan de linkerpols aan het licht waardoor deze nu in het gips zit. Echt jammer want hij was de laatste weken in goede doen. Langs deze weg wensen wij hem spoedig herstel.
Bij de U15 stonden tussen de 35 vertrekkers Isaak en Thibault. Hier viel het peloton wel uiteen en Thibault kon beslag leggen op de 24ste plaats en Isaak bij zijn wederoptreden op de 30ste.

Lierde
Dichter bij huis konden onze aspiranten in Lierde terecht, een echte klimkoers met een pittige helling in het parkoers maar ook met een rechte lijn die stevig omhoog gaat. Hier vonden wij 5 van onze discipelen terug, verspreid over de 3 leeftijden.
Bij de jongsten was Arthur een van de 21 starters. Op dergelijk parkoers en met enkele kleppers aan de start kan je er van op aan dat er verbrokkeling ontstaat in de groep. Arthur weerde zich voor elke plaats en kon tenslotte afgeklokt worden als 18de van het lot.
Bij de U14 was Jonas de vaandeldrager van dienst tussen de 29 vertrekkers. Hij had het wat lastig vandaag maar trok toch zijn streng en kwam binnen als 28ste.
Bij de U15 een trio aan de slag in het peloton van 36 renners. Ook hier verbrokkeling alom, enkele renners raakten weg uit de kopgroep waar Jonas mooi zijn plaats verdedigde. Daar er reeds 3 renners weg waren mocht deze groep na zowat een uur vlammen tenslotte sprinten voor een 4de plaats. Jonas had nog genoeg in de tank om mee te sprinten en zo terug een top-10 te halen, mooie 8ste plaats voor hem. Gilles wist de 23ste plaats op zijn naam te zetten en Jelle kwam als 29ste binnen.

Proficiat aan al onze renners die de clubkleuren lieten zien in deze wedstrijden.


>> Reageer (0)
22-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KvV Mazenzele 21 juli

Mooie warme en zonnige zomerdag, gelukkig minder heet dan de dagen voordien, dat was het weer waarin onze renners mochten rijden tijdens het Kampioenschap van Vlaanderen in Mazenzele. In de voormiddag moest een tijdrit van ong. 2,5 km worden afgewerkt en in de namiddag een wegrit.
De eerste van onze garde die van start moest was Katrijn die iets na 11 stevig vertrok. Zij liep binnen na exact 4’03,836”. Via de handgestopte tijden wisten wij dat dit toen de beste tijd was, maar later kwamen nog 2 meisjes binnen met een gelijkaardige tijd. Het finale verdict was dat 1 ervan net 0,234” sneller was en dus moest Katrijn vrede nemen met de zilveren medaille.
Volgende in het rijtje was Xiebe. Hij weerde zich als een duivel en kwam uit op en mooie 4’30,07”. Dit leverde hem een 35ste plaats op bij de U13.
Even na het middaguur was het de beurt aan Milan, hij trok heel stevig door en kwam uit op een mooie 3’44,727” en het was dus even wachten tot de uitslag officieel werd. Zijn tijd bleek tenslotte goed voor de bronzen plak.
Bij de U15 hadden wij 3 ijzers in het vuur. Tjebbe werd als eerste van hen de baan op gestuurd en reed na 3’52,316” binnen, bijna 20 minuten later was het de beurt aan Jonas, hij deed er net iets meer over nl. 3’53,367”, intussen was Jordy al vertrokken en hij deed er 3’53,102” over m.a.w. onze 3 renners binnen zowat 1” dezelfde tijd. Het leverde hen een 35ste, 43ste en 44ste plaats op, met in totaal 81 deelnemers, alleen de sterksten van Vlaanderen, zijn dit mooie resultaten.
De laatste renner van de tijdrit was nog niet helemaal binnen of Katrijn mocht zich reeds aanmelden voor de start van de wegrit. Voor het eerst mochten de meisjes de afstand rijden die ze tijdens het jaar met de jongens moeten afleggen, met dank aan de WBV die aldus de emancipatie van het dameswielrennen een duwtje in de rug geeft. 13 ronden dus met een mooie groep van in totaal 23 rensters. De eerste 4 ronden werden kalm aangevat, pas toen na 4 ronden en een minuut ook de 13-jarigen mochten starten kwam er wat meer animo in het pelotonnetje, er waren verschillende aanvalspogingen waarin Katrijn steeds mee was, maar telkens kwam iemand aansluiten en viel het stil en werd er even aan wielertoerisme gedaan. Zo raakte niemand weg en bleef de groep ook vrij compleet en konden een aantal meisjes zich opsparen voor de sprint. Daarin bleken de krachten van de aanvalsters wat te veel opgebrand en dus ook die van Katrijn die niet verder kwam dan een 7de plaats.
Dadelijk na de meisjes was het de beurt aan de U13 met daarbij Xiebe. De laatste weken reed hij mooie uitslagen waarbij hij telkens halfweg de uitslag kwam. Nu waren de 48 sterksten van Vlaanderen aan de start en was het voor hem vooral zaak om zoveel mogelijk bij te leren en ervaring op te doen. Dat deed hij ook, hij spande zich tot het uiterste in om het peloton bij te houden en kwam finaal uit op de 45ste plaats.
Bij de U14 waren onze ogen gericht op Milan in de hoop dat hij één van de begeerde truitjes mee zou nemen naar onze stal. De eerste ronden zat hij wat ver en met de helse snelheid waarmee was gestart was het niet makkelijk opschuiven, maar even later zat hij toch aandachtig mee vooraan in het peloton. Niemand raakte weg en dus ook hier een massasprint waarin Milan echt meedeed voor de prijzen maar er jammer genoeg net naast pakte en als vierde werd afgeklokt. Een ondankbare plaats maar in een groep van 56 een meer dan verdienstelijke plek.
Laatste wedstrijd van de dag de U15 die met 81 de koers mochten aanvatten. Gezien de gevaren in de voorlaatste straat van het parkoers hoopte iedereen dat ze ook allen veilig zouden toekomen, maar voor 4 renners was dit niet het geval, 3x moest de ambulance uitrukken. In de wedstrijd zelf waren Jonas en Jordy mooi in de eerste helft van het peloton te vinden, Tjebbe nam liever geen risico’s en hield zich de ganse wedstrijd achteraan schuil. Ook hier raakte niemand weg en werd het een massasprint. Jordy en Jonas deden vlot mee en haalden er uit wat er in zat, zij kwamen resp. op een mooie 19de en 20ste plaats uit, wat meer dan verdienstelijk kan genoemd worden. Tjebbe reed nog wat naar voor en kwam uit op een 50ste plaats.
Slotsom is dat ons zestal zeer mooi uit dit kampioenschap komt en met het hoofd rechtop naar huis mocht, weinig clubs hebben 2 of meer medailles geoogst en mits wat meer geluk zat er zeker nog meer in. Foto’s volgen op onze galerij. Proficiat aan onze groep en vanaf nu focus op het BK in Liedekerke op 21 augustus zodat wij daar minstens een evenwaardig resultaat kunnen halen.


>> Reageer (0)


Begeleiding

Hans De Meester
 hans.de.meester@telenet.be
 +32 477 / 372 316

Carl Van de Casteele
 carl.vandecasteele@skynet.be
 +32 491 / 562 700

Jonas Van Hecke
 vanheckejonas@hotmail.com
 +32 496 / 059 158


Contact / Blogmaster
aspiranten@gentsevelosport.be

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!