Wiebo Wielergids
2016
Wiebo Wielergids 2016.pdf

Verzet Aspiranten

zie Wiebo Wielergids 2016 pag. 15

Wie rijdt waar?

WEDSTRIJDEN EN UITSLAGEN DOORSTUREN A.U.B.
Renners
Aspiranten
12-jaar

Aspiranten
13-jaar


CEDRIC BAUDEWIJNS
JARNE ANZEMPAMBER
NICOLAS DHOOGE
THIBO VAN HECKE


Aspiranten
14-jaar

JELLE BRONDEEL
ARTHUR DE BACKER
JADE LINTHOUDT
XIEBE KAES
KAMIEL DE WAELE

Nuttige Links

• Van den Hauwe CT - Gentse Velosport


• Wielerbond Vlaanderen (WBV)

• Koninklijke Belgische Wielerbond (KBWB)

Van den Hauwe Cycling Team - Koninklijke Gentse Velosport
ASPIRANTEN
WIELERSEIZOEN 2018
21-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK Liedekerke 21 augustus

Traditioneel wordt het BK voor aspiranten gereden op de eerste zondag van augustus maar dit jaar niet, het werd verschoven naar 21 augustus. Blijkbaar waren de weergoden daar niet echt mee akkoord want op 7/8 was het stralend mooi weer, vandaag wisselden zonneschijn en wolkbreuken elkaar af in hoog tempo.
Het parkoers was mooi met twee stevige hellingen, veilige wegen en de organisatie verliep vlekkeloos. Het enige minpunt was dat de weg naar de aankomst dalend was tot zo’n 300m voor de streep wat maakte dat bij een sprint een brede groep aan hoge snelheid kwam afgestormd wat dus wel wat risico’s inhield, zeker bij regenweer, gelukkig dit keer zonder erg.
Onze delegatie tekende vroeg present. Een vriend van onze club leende ons een mobilhome om Katrijn en Milan warm te houden tussen tijdrit en wegrit in, waarvoor dank, even later waren de trainers en begeleiders op post om onze mooie tent op te zetten en er een gezellig nest van te maken waar onze renners terecht konden voor advies, steun en een goede babbel. Slechts weinig clubs hebben een dergelijke tent met zijwanden die zo goed afschermt tegen regen en wind.
Wij hadden in de Oostvlaamse selectie naast Katrijn ook Milan (U14), Jordy en Jonas (U15).
In de voormiddag was het tijdrijden geblazen. De jongens U15 hadden hun BK tijdrijden reeds afgewerkt op 1 mei, alle anderen moesten vandaag aan de bak. Van onze club moest Katrijn als eerste haar kunsten tonen. Zij moest vertrekken in de regen en dat werd haar noodlottig, aan het einde van de eerste helling, zo’n 600m na de start gleed ze uit in een bocht, zij sprong wel dadelijk terug op de fiets en realiseerde nog een mooie tijd van 4’33,742”, wat later minder dan 8” van de winnende tijd bleek te zijn. Zonder valpartij had ze mogelijk de hoofdvogel afgeschoten, maar recht blijven is nu eenmaal onderdeel van de wielersport en dus moest ze vrede nemen met een 6de plaats.
Milan moest een halfuurtje later van start, de straten waren nog nat van de regenbui. Hij reed een uitstekende tijdrit en was bij aankomst met 4’01,789”liefst 5” sneller dan de tot dan winnende tijd. Helaas, van de 3 renners die na hem gestart waren bleken er 2 nog een zucht sneller. Maar de bronzen medaille was dik verdiend en is terug een mooie aanvulling in de souvenirkast.
Toen kort na de middagpauze Katrijn moest starten voor haar wegrit pakten de wolken weer samen boven Liedekerke. In de zowat driekwartier dat de 25 dames U15 op weg waren moesten ze 2 wolkbreuken trotseren, zij waren daardoor allen nat tot op het bot. Dit is een weertje dat Katrijn graag heeft en het parkoers was ook een kolfje naar haar hand. Gesterkt door haar tijdrit vertrok ze vol ambitie op de eerste startrij en trok dadelijk het tempo omhoog. Dat tempo zou niet meer zakken, de meisjes toonden dat ook zij tempo kunnen maken als ze dit willen. Katrijn wist dat er enkelen op deze aankomst een sterkere sprint hebben dan zij en wou dus liefst een ontsnapping tot stand brengen zonder hen. Zij raakte tot 3x alleen weg maar kon niet standhouden tegen de overmacht. In de laatste ronde reed ze met 3 andere meisjes nog even weg, maar het werd tenslotte een sprint met een elitegroepje met de betere rensters van deze lichting. Door een ultieme jump kon ze nog de derde plaats halen waardoor ze het podium op mocht.
Volgende wedstrijd met GVS-renners was deze van de jongens U15. Jonas en Jordy kwamen aan de start in een peloton van 75 renners. Ook deze wedstrijd werd gezegend met verscheidene zware regenbuien. Terug iedereen nat tot op het bot. Het inspireerde de renners wel om er een hels tempo op na te houden. De meer dan 42 km werden afgelegd in 1 uur en 2 minuten. Ons tweetal was tegen deze helse snelheid bestand en kwam nooit in moeilijkheden, soms waren ze eens achteraan de groep te vinden, soms meer vooraan, maar meestal mooi in de buik van het peloton. Naarmate de wedstrijd vorderde schoven ze langzaam maar zeker op naar voor om positie te kiezen voor de eindsprint. Toen die er aan kwam hield het talrijk opgekomen publiek de adem in, een peloton breed over de ganse weg kwam in de afdaling aan een enorme snelheid aangestormd en zowat 200m voor de streep versmalde de weg sterk o.a. door de nadars die een eind op de rijweg stonden. Gelukkig werd geen gekraak van vallende fietsen waargenomen en kwam de ganse meute er ongeschonden door. Onze twee dapperen hadden zich ook perfect in deze debatten gemengd en wel met succes. Jordy kwam als 14de over de streep en Jonas als 17de wat een superresultaat mag genoemd worden.
Toen was het zowat 45 minuten wachten op de laatste wedstrijd van de dag, de jongens U14 die met 55 aan de start stonden. De zon kwam er door, de weg droogde op en deze wedstrijd was zowaar de enige die het droog hield. Milan lag er op gebeten om te scoren en reed een aandachtige wedstrijd. Hij was wel niet steeds in de voorste gelederen te vinden, zijn positie wisselde ronde na ronde, maar in de laatste ronden kwam hij mooi naar voor om in goede stelling de laatste rechte lijn in te draaien. Ook hier weer kwam de ganse meute in razende vaart naar de aankomst gereden, Milan wist vooraan mee te strijden maar kon niet in de eerste stellingen de laatste meters aanvatten. Misnoegd klopte hij op zijn stuur maar kwam toch mooi als 15de over de streep.
Conclusie is dat onze 4 geselecteerden zich positief hebben getoond en aldus hebben bewezen dat onze aspirantenwerking goed werk levert. Wij keren terug met 2 bronzen medailles, maar mits een tikkeltje extra geluk had het meer kunnen zijn. Dank aan alle trainers, begeleiders, bestuursleden en sympathisanten en clubmakker Jelle die van deze lange dag een mooie herinnering hielpen maken.


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tielt 21 augustus

Vandaag ook een wedstrijd in Tielt waar liefst 6 renners onze kleuren verdedigden tegen een groot West-Vlaams bastion. Een vlakke omloop van 1,5 km maar hard gemaakt met harde windstoten en hevige regenbuien met als gevolg verschillende lichte en zware valpartijen.
Bij de U14 waren er liefst 41 vertrekkers waaronder Arno en Timon. Deze laatste hernam de competitie na zijn lichte kwetsuur en een welverdiende vakantie. Hij moest wel de eerste groep laten gaan na een breuk tijdens een schermutseling in het peloton maar bleef zijn wedstrijd in de achtervolgende groep sterk uitrijden, wat beloond werd met een 22ste plaats. Arno was eveneens wat achterop in de achtervolging en kwam zoals steeds op eigen tempo dichterbij tot hij bij het ingaan van de twee laatste ronden zwaar ten val kwam met een andere renner. Hij heeft alsnog met hevige pijn zijn wedstrijd uitgereden en legde beslag op een verdienstelijke 31ste plaats.
Bij de U15 werden er 42 vertrekkers geteld waaronder 4 van de onzen. Isaak was dit keer de pechvolgel met dienst want hij reed in de eerste ronde lek en verliet de wedstrijd. Tjebbe die dit jaar als enkele fraaie uitslagen reed en slechts nipt een selectie voor het BK miste rook zijn kans en postte zich van bij de aanvang mooi vooraan in de groep en hield de wedstrijd goed onder controle. Na 10 ronden kreeg hij evenwel pijn in de onderrug en moest vooraan lossen. Senne en Thibault waren toen reeds gelost maar reden zoals steeds een mooie wedstrijd in de achtervolging. Tjebbe had het een drietal ronden lastig maar beet door, raapte zijn moed samen en reed zo terug naar de kopgroep. Hij plaatste zelfs een demarrage een viertal ronden voor het einde, maar werd terug ingerekend. Hij hield zich echter mooi vooraan in de kop van de wedstrijd en in de sprint stond er geen maat op, er was helemaal geen finishfoto nodig om vast te stellen dat hij won. Senne reed op het einde nog weg uit zijn groep en stormde solo af op de 23ste plaats terwijl Thibault stevig doorfietste en zo als 34ste werd afgeklokt. Op de foto een dolgelukkige Tjebbe na zijn dikverdiende zege. Na het podium nog een mooi moment wanneer Tjebbe de bloemen aan François gaf, zijn opa, supporter numero uno en chauffeur die steeds voor hem klaar staat.
Van harte proficiat aan deze renners die ondanks het slechte weer toch naar Tielt trokken om er onze kleuren te verdedigen.


>> Reageer (0)
15-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knesselare 15 augustus

Wie gisteren niet reed kon vandaag in Knesselare terecht. Acht van onze aspiranten trokken naar het Meetjesland, de meerderheid had ook zaterdag in Michelbeke de pedalen ingeklikt en kon dus eens testen of ze 2 wedstrijden op 3 dagen goed verteren. Op zondag goed los rijden was dan in elk geval een noodzaak. Het vlakke parkoers in Knesselare is in elk geval een stuk minder lastig dan wat er in Michelbeke werd voorgeschoteld, hoewel de wind in deze contreien ook wel eens spelbreker kan zijn en voor de U15 stond er 50km op het menu. Het zonnige weer was lekker meegenomen maar vergt wel aandacht om voldoende te drinken tijdens de wedstrijd.
Bij de U13 liefst 35 vertrekkers waaronder Xiebe. Het peloton valt in enkele groepen uit elkaar en Xiebe komt net na de 3de groep solo binnen op de 27ste plaats.
Bij de U14 werd ook terug geflirt met ontbinding in reeksen met niet minder dan 48 handtekeningen op het startblad, onder wie Arno en Timon. Na zowat 48 minuten meldde een groot peloton zich aan de streep voor een sprint, Arno liep even later binnen en legde beslag op de 40ste plaats, Timon kort nadien met een groepje binnen en werd als 43ste afgeklokt.
Bij de U15 stonden er 55 vertrekkers klaar en exact 1/11 ervan hadden onze tenue aan. Voor de eerste keer mochten deze renners de strijd aanbinden over 50 km en dat stemt soms tot wat voorzichtigheid. De eersten reden er net geen anderhalf uur over en in de grote groep nog tal van onze renners. Jordy trok vol mee in de strijd en kon een nieuwe top-10 veroveren, hij bolde mooi als 8ste over de streep. Tjebbe streed ook mee en klokte af op de 16de plaats. Iets verder werden Isaak 34ste en Senne 42ste terwijl Thibault iets later 53ste werd.
Zij die zaterdag de zware wedstrijd in Michelbeke reden en vandaag in Knesselare hoefden niet gewiegd te worden.
Van harte proficiat aan deze 8 pedaalridders van ons heir.


>> Reageer (0)
14-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merchtem 14 augustus

In Merchtem zijn jaarlijks de jeugdrenners aan het feest op een klein gesloten circuit van slechts 1km over brede wegen in een woonwijk, een criterium voor jeugdrenners dus. Na de regenversie van vorig jaar kregen de organisatoren dit jaar mooi zomerweer op het menu. Onder de deelnemers twee in onze outfit.
Bij de U14 vinden wij Milan terug tussen de 29 vertrekkers. Een wedstrijd over 25 ronden met zowat elk ronde een aanval, Milan is van bij de start in de voorste gelederen te vinden en laat zich niet verrassen. Halfkoers probeert ook hij om weg te raken maar ook dat feestje wordt afgeblazen. De snelheid gaat op en neer, supersnelle ronden worden afgewisseld met gezapige ronden en tenslotte gaat het gros van het deelnemersveld naar een massasprint. Milan weet dat het link kan zijn en draait als eerste de laatste bocht uit en laat niemand nog een kans. Mooie bloemen sieren de tafel van mama Lieve.
Bij de U15 zijn er 30 jongens aan de start en is Katrijn het enige meisje. Dat gebeurt niet vaak bij de oudste aspiranten, dit jaar is het voor haar de eerste keer. Dat maakt dat ze de wedstrijd mag zien als een doorgedreven training. De wedstrijd wordt op het einde van de eerste ronde opgeschrikt door de val van twee renners, waaronder kampioen van België, beiden moeten de wedstrijd staken. Ook in deze wedstrijd gaat de snelheid op en neer, van uitschieters ver boven de 40 km/h naar wielertoerisme rond 25 km/h. Wanneer er wat te lang wordt “gewandeld” plaatst onze dame zelf een versnelling. Finaal wordt er ook hier met een uitgebreide groep gespurt. Haar val in Deinze indachtig kiest Katrijn de laatste ronden voor veiligheid maar perst er in de laatste rechte lijn nog eens alles uit om als 15de over de streep te bollen. Ook mama Vera mag verse bloemen in een vaas stoppen.

Katrijn en Milan lijken klaar om volgende week de strijd aan te gaan op het BK in Liedekerke, laat ons duimen dat ze ook daar bloemen veroveren.


>> Reageer (0)
13-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelbeke 13 augustus

Vandaag wedstrijd in Michelbeke, of “De Croo City” zoals deze gemeente in de streek gekend is. Het parkoers kwam dan ook voorbij de woning van onze Minister van Staat. Als je weet dat Michelbeke in putteke Zwalmstreek en dus hartje Vlaamse Ardennen ligt dan weet je dat een wedstrijd daar wel eens zware kost kan zijn. In de Lepelstraat moest elke ronde een hoogteverschil van 35 m worden overwonnen op zowat 1km, dan kom je best goed voorbereid aan de start, neem daarbij het warme weer van vandaag en dan is veel drinken ook een noodzaak. De club uit Balen had deze organisatie als verplichte wedstrijd op het programma gezet en dan weet je dat het aantal deelnemers piekt, liefst 163 aspiranten aan de start, maar geen enkele wedstrijd werd ontdubbeld in 2 reeksen.
Bij de jongsten, de U13 hadden 43 renners het startblad getekend waaronder Xiebe Kaes van onze club. Deze keer hielden zijn banden het wel uit en kon hij zijn vertrouwde stek in het midden opeisen, hij kwam mooi als 25ste over de streep.
Bij de U14 stonden er onder de 51 starters twee renners van onze club met name Jonas en Arno. Zij reden een goede wedstrijd maar moesten het gros van het peloton laten rijden, zij kwamen mooi na elkaar over de streep, Jonas als 35ste en Arno als 36ste.
Bij de U15 liefst 69 renners aan het vertrek met daarbij 9 meisjes, voor de splitsing wordt sinds een aantal jaren enkel rekening gehouden met de jongens en dus werd de ganse meute in 1 reeks de weg opgestuurd. Van onze club kwam een kwintet jongens opdagen. Jordy was er enkel weken uit voor vakantie en zoekt nu terug het juiste ritme in het vooruitzicht van het BK van volgende week. Hij had pech bij de loting voor de startplaats en moest met de laatsten van start, start die niet in de brede Lepelstraat werd gegeven maar in de kleine voetweg. Daardoor zat alles direct op een lint en moest hij bij de eerste beklimming dadelijk vol aan de bak om in de voorste gelederen te raken, wat lukte in de tweede ronde. Tjebbe had liever in 2 reeksen gestart en zat daar nog wat over te piekeren waardoor hij niet echt oplettend was en hij de juiste trein miste en hij in een achtervolgende groep terecht kwam. Ook Jelle, Isaak en Senne raakten in de snelle aanvangsronden wat achterop.
De kopgroep, intussen met Jordy, bestond uit zowat 25 renners en dat vonden sommigen wat te veel. In ronde 5 werd stevig doorgetrokken en de groep brak in twee. Voor Jordy ging het even te snel en hij verzeilde in een 2de groep met nog 5 andere renners. Dit groepje reed enkele ronden mooi samen hun eigen tempo zonder de kopgroep uit het oog te verliezen en in zowat de 10de ronde konden ze opnieuw vooraan aansluiten. 2 ronden later opnieuw een stevige aanval en nu kwam een kopgroep van een 10-tal renners voorop. De rest van de groep verbrokkelde in verschillende duo's en trio's. Uiteindelijk won Jordy nog een erespurtje van 5 renners en kon zo mooi beslag leggen op de 18e plaats.
In de groep van Tjebbe werd er ook mooi gekoerst, maar in de laatste 2 ronden was het vet van de soep en werd er niet meer echt doorgereden. Hij
kwam tenslotte binnen op de 41ste plaats. Iets later volgde Jelle op de 53ste plaats met in zog Senne als 54ste en Isaak als 56ste.
Een uitgebreide fotoreportage is te vinden op de galerij. Een dikke proficiat aan onze 8 renners die het zagen zitten om het beste van zichzelf te geven op deze loodzware omloop. Zij mogen, als ze dat willen en er de moed voor hebben, maandag opnieuw van start in Knesselare waar de U15 liefst 50 km onder de wielen geschoven krijgen.

Vandaag werd het zomerseizoen reeds afgesloten op de open baan in Rumbeke, een prima organisatie die dit jaar tekende voor 5 meetings waarvan er eentje werd afgelast door de regen.
Katrijn was opnieuw van de partij en bond bij de U15 de strijd aan met 2 andere meisjes in een reeks met ook 5 jongens.
In de 500m probeert Katrijn haar recordtijd van juli te verbeteren, maar de weersomstandigheden zijn een stuk minder gunstig, vooral de stevige wind maakt scherpe tijden moeilijk. Met 43,69” blijft ze meer dan 1” boven haar recordtijd maar klokt ze wel nog ruim de beste tijd van de meisjes U15.
De scratch is een nummer dat normaal rustig wordt ingezet en pas op het einde losbarst, maar de Westvlaamse kampioen houdt van een andere tactiek en hij gaat van bij de start vol gas door. Twee andere jongens proberen met Katrijn nog naar hem toe te rijden, maar dat lukt niet. Uiteindelijk wordt Katrijn derde in de scratch en zo ook eerste meisje.
In de puntenkoers zit het ook allemaal snor. Na 4 ronden steekt Katrijn zelf het vuur aan de lont en de sterkste jongens reageren gevat waardoor de ganse wedstrijd aan hoge snelheid wordt gereden. Katrijn is in elk van de 4 sprints eerste meisje, tussen de jongens is ze eerst 2x 4de, dan 3de en in de laatste sprint zelfs 2de.
Eindresultaat is terug het hoogste podiumtrapje onder het goedkeurend oog van Patrick Sercu.


>> Reageer (0)
06-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maarkedal 6 augustus

Terwijl in Rio de olympische wegrit in zijn eerste fase zat streden 11 van onze aspiranten in Maarkedal op een loodzwaar parkoers met liefst 38 hoogtemeters in de straat naar de aankomst voor hun rennerseer. Traditioneel was deze wedstrijd de eerste afspraak na het BK voor aspiranten, nu is het 2 weken voor het BK een stevige waardemeter.
Bij de jongsten komen 29 renners opdagen voor hun 6 ronden met daarbij Xiebe. Gesterkt door een stijgend vormpeil trekt hij stevig van start. Het is echter niet echt zijn geluksdag want hij rijdt lek en dat betekent einde verhaal voor hem.
Bij de U14 een trio van onze ploeg tussen de 34 starters. Wanneer na enkele ronden het peloton in stukken breekt weet Milan zich in de eerste groep te nestelen, deze rijdt net iets te snel voor Jonas die wel mooi in de tweede groep op korte afstand blijft achtervolgen. Arno is meer een diesel en heeft enkel ronden nodig om onder stoom te raken, ook nu weer, maar opnieuw vecht hij mooi in de derde groep. Milan heeft het in de beklimming richting aankomst telkens wat moeilijk, ofwel strooit hij zand in de ogen van de tegenstanders want in de spurt geeft hij stevig van jetje en legt zo beslag op de tweede plaats. Jonas spurt mee in zijn groep en wordt als 22ste afgeklokt terwijl Arno plaats 28 krijgt toegewezen.
Bij de U15 niet minder dan 57 renners aan de start en dit voor een wedstrijd van 46km, iets wat sommigen blijkbaar vooraf niet hadden opgemerkt op de infofiche. Het is voor allen de eerste keer dat ze meer dan 35km moeten koersen en dit op een zwaar parkoers. Onnodig te zeggen dat velen met een bang hartje aan de start staan. In het peloton 7 van de onzen, waardoor wij weer een van de best vertegenwoordigde clubs zijn. Ook liefst 8 meisjes aan de start waaronder enkelen die zich dit jaar al in de schijnwerpers hebben gereden. Maar ook bij de jongens is het kruim bijna voltallig aanwezig op enkele na. Het startsein is nog niet heel uitgedoofd of de meute schiet er met een razende vaart vandoor. Ons zevental zet alle zeilen bij en houdt vele ronden vooraan stand, soms moeten enkelen lossen, maar zodra het peloton het iets kalmer aan doet komen ze telkens weer aansluiten. Het is duidelijk dat onze renners regelmatig op geaccidenteerd parkoers trainen. Halfweg breekt de wedstrijd echter definitief los en spat het peloton in stukken uiteen. Vooraan een kopgroep van 6 zeer sterke renners waar Jonas net niet kon bij aanpikken, maar hij weet wel in de achtervolgende groep van 9 mee te glippen en verzet daar zijn deel van het werk. Tjebbe raakt verzeilt in een derde groep waar Katrijn dan net weer niet kon bij aanpikken. Isaak en Gilles vormen wat verder een vierde groep met renners en rensters voor wie het vooraan wat te snel gaat terwijl Jelle en Senne nog iets verder strijden voor elke morzel grond. Katrijn kan 3 ronden voor het einde samen met een renner terug aanpikken bij de groep van Tjebbe doordat die het even wat kalmer doen, maar net dan versnellen ze weer en onze dame moet passen, 3 ronden solo rijden in de hoop de groep met Gilles en Isaak voor te blijven want daar schuilen nog 3 meisjes in. In de spurt van de tweede groep geeft Janos zich zoals steeds ten volle en weet zo de 11de plaats te bemachtigen, net geen top-10 maar in zo’n wedstrijd zeker zo mooi. Even later finisht Tjebbe als 2de van zijn groepje en wordt zo 18de. Katrijn komt helemaal leeggereden solo naar de streep en moet zich nog reppen om de volgende groep af te houden en zo de overwinning bij de meisjes veilig te stellen. Isaak wint de spurt van die groep en finisht zo direct na Katrijn op de 26ste plaats, ook Gilles perst er nog eens alles uit en wordt 28ste. Zij hebben in de laatste ronde 45” seconden goed gemaakt op Katrijn. Jelle weet op zijn verjaardag zijn lichtgewicht op dit parkoers uit te spelen en komt binnen als 40ste terwijl Senne beslag legt op de 47ste plaats.
Een zeer mooie prestatie van onze renners. Het laat het beste verhopen voor de komende weken. Onze U15 hebben daarenboven in deze wedstrijd over 46 km bewezen klaar te staan voor de overstap naar de nieuwelingen.


>> Reageer (0)
31-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schellebelle 31 juli

Het was vandaag verzamelen geblazen in Schellebelle, liefst 13 van onze aspiranten tekenden present voor een wedstrijd op een criteriumparkoers van 1,5km. Mooi droog in een woonwijk met toch wel een gevaarlijke bocht bij het indraaien van een smalle straat. Gelukkig verliep alles onder een mooie zon en werd er niet gevallen, althans niet in die bocht.
Bij de U13 stonden er 28 namen op de startlijst waaronder deze van Jelle. De wedstrijd verliep vrij snel en het peloton verbrokkelde. Jelle liep wat achterstand op en kon finaal beslag leggen op de 26ste plaats.
Bij de U14 waren er 4 van onze club te vinden in het peloton van 26. Milan vond dat hij het eens anders moest aanpakken en trok er van bij de start vandoor, hij kreeg gezelschap van 1 renner en samen diepten zij ronde na ronde hun voorsprong verder uit. Arno, Timon en Jonas zaten in het peloton, maar toen dit verbrokkelde liet Jonas zich verrassen, er viel een gaatje, hij reageerde iets te laat en kreeg het niet meer dicht. In de eindsprint nam Milan de maat van zijn vluchtgezel en tekende terug voor een overwinning. Arno en Timon kwamen met de eerste groep van 15 naar de streep waar ze mochten mee spurten voor de derde plaats. Arno viel net uit de top-10 op de 11de plaats en de wederoptredende Timon finishte als 14de. Jonas legde even later beslag op de 22ste plaats.
Bij de U15 stond er een peloton van 42 zijn opwachting te maken aan de start. Daarbij niet minder dan 8 renners van onze club. De wedstrijd brak dadelijk open, er werd aan een hels tempo gereden de eerste ronden. Onze renners hielden evenwel mooi stand, sommigen vooraan in de groep, anderen meer achteraan. Nu en dan moesten er enkelen lossen, maar zodra het tempo vooraan wat stokte kwamen ze terug aansluiten. Jonas was zeer attent in de kop van de wedstrijd en leek op een bepaald moment de forcing te willen voeren. Enkele ronden voor het einde kwam ook Tjebbe op de kop post vatten en hield er een strak tempo op na. Katrijn liet zich niet wegdrummen en zorgde dat ze bijna de ganse wedstrijd als eerste meisje doorkwam. Finaal kwam het tot een massaprint met zowat al onze renners nog in het peloton. Jonas kon zich naar de meer dan verdienstelijke 5de plaats sprinten. Katrijn perste er ook nog eens alles uit en kwam als 12de binnen, goed voor de overwinning bij de dames. Tjebbe werd 20ste, Isaak 22ste, Sandrino 26ste, Jelle 29ste, Senne 32ste en Gilles 34ste.
Dikke proficiat aan al onze renners die de clubkleuren terug mooi verdedigden.


>> Reageer (0)
30-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selectie BK
De provinciale selectie voor het BK aspiranten van 21 augustus in Liedekerke bevat 4 van onze leden. Bij de jongens U14 is dat Milan De Meester, bij de jongens U15 Jonas Christiaens en Jordy Van Parys, bij de meisjes U15 Katrijn De Clercq.
Een dikke proficiat en wij wensen hen veel succes in de medaillejacht. 
Liedekerke is vlakbij en dus hopen wij op veel supporters om hen aan te moedigen.

>> Reageer (0)
28-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilrijk 27 juli

Aan de interprovinciale pistemeeting voor aspiranten namen 2 van onze renners deel in de Oostvlaamse ploeg. Jonas De Schampheleire was deel van de ploeg U14 jongens en Katrijn vertegenwoordigde de Oostvlaamse meisjes U15.

Voor Jonas was het zijn eerste kennismaking met de piste en dat vergt wat wennen. In de baanronde met stilstaande start zette hij een chrono neer van 31,90” wat zeker niet slecht is. In de volgende 4 nummers liet hij zich soms wat verrassen waardoor hij steeds achteraan verzeilde, maar hij bleef stevig doorrijden en leerde zo veel bij een had een stevige training. Mogelijk heeft hij de smaak te maken en zien wij hem deze winter aan het werk in het echte pistewerk op de Blaarmeersen.

Katrijn had als Belgisch kampioen wat te verdedigen, maar het lukte niet echt. Met een wegfiets op de piste is wat anders dan met een pistefiets en een iets mindere dag maakten dat ze pas derde werd. Het begon reeds in de baanronde waar ze met 29,69” pas 3de werd, nipt wel want op 1/100” van de 2de. In de temporonden spurtte ze 3x mee maar kon slecht 1x een punt halen, dus 2de, in de positieve afvalling verloor ze nipt de eerste spurt tegen een andere U15 waardoor ze ook in de 2de spurt nipt de duimen moest leggen, terug 3de. In de scratch haalde ze wel haar gram door het ganse pak te verslaan, maar in de puntenkoers schoot ze terug in elke sprint wat te kort en werd terug 3de. Finaal dus 3de, ze had op beter gehoopt, maar dat zat er dit keer niet in.


>> Reageer (0)
24-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 24 juli

Mooi zomerweertje, prachtig om te fietsen, dorstig en zweterig om te koersen. Negen van onze pedaalridders trokken in dubbele slagorde naar de wielervelden van Ooigem en Lierde op zoek naar fietsroem.

Ooigem
Verscholen in West-Vlaanderen ligt Ooigem en daar trok een kwartet van onze club naartoe. O
p de korte omloop van 1.3 km is dat a.h.w. criterium rijden zoals de profs op de Champs Elysées.
Bij de U14 stonden ze met 33 aan de start waaronder Arno en Timon. Het werd een stevige wedstrijd onder de warme zon met verschillende aanvallen. Na verschillende versnellingen en uitvalspogingen gingen ze met een bijna voltallige groep de laatste twee ronden in.  Eén van de laatste bochten voor de aankomst kwam het tot een zware valpartij met 8 renners met hierbij jammer genoeg Timon.  Schaafwonden aan been en arm en hevige pijn aan de pols inclusief schade aan de fiets maar toch nog snel op de fiets gesprongen om te eindigen op een 22ste plaats. Arno kwam kort na hem beslag leggen op de 26ste plaats. Na de wedstrijd trok Timon voor een check-up naar de spoeddienst en dat bracht een scheurtje in de groeischijf aan de linkerpols aan het licht waardoor deze nu in het gips zit. Echt jammer want hij was de laatste weken in goede doen. Langs deze weg wensen wij hem spoedig herstel.
Bij de U15 stonden tussen de 35 vertrekkers Isaak en Thibault. Hier viel het peloton wel uiteen en Thibault kon beslag leggen op de 24ste plaats en Isaak bij zijn wederoptreden op de 30ste.

Lierde
Dichter bij huis konden onze aspiranten in Lierde terecht, een echte klimkoers met een pittige helling in het parkoers maar ook met een rechte lijn die stevig omhoog gaat. Hier vonden wij 5 van onze discipelen terug, verspreid over de 3 leeftijden.
Bij de jongsten was Arthur een van de 21 starters. Op dergelijk parkoers en met enkele kleppers aan de start kan je er van op aan dat er verbrokkeling ontstaat in de groep. Arthur weerde zich voor elke plaats en kon tenslotte afgeklokt worden als 18de van het lot.
Bij de U14 was Jonas de vaandeldrager van dienst tussen de 29 vertrekkers. Hij had het wat lastig vandaag maar trok toch zijn streng en kwam binnen als 28ste.
Bij de U15 een trio aan de slag in het peloton van 36 renners. Ook hier verbrokkeling alom, enkele renners raakten weg uit de kopgroep waar Jonas mooi zijn plaats verdedigde. Daar er reeds 3 renners weg waren mocht deze groep na zowat een uur vlammen tenslotte sprinten voor een 4de plaats. Jonas had nog genoeg in de tank om mee te sprinten en zo terug een top-10 te halen, mooie 8ste plaats voor hem. Gilles wist de 23ste plaats op zijn naam te zetten en Jelle kwam als 29ste binnen.

Proficiat aan al onze renners die de clubkleuren lieten zien in deze wedstrijden.


>> Reageer (0)
22-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KvV Mazenzele 21 juli

Mooie warme en zonnige zomerdag, gelukkig minder heet dan de dagen voordien, dat was het weer waarin onze renners mochten rijden tijdens het Kampioenschap van Vlaanderen in Mazenzele. In de voormiddag moest een tijdrit van ong. 2,5 km worden afgewerkt en in de namiddag een wegrit.
De eerste van onze garde die van start moest was Katrijn die iets na 11 stevig vertrok. Zij liep binnen na exact 4’03,836”. Via de handgestopte tijden wisten wij dat dit toen de beste tijd was, maar later kwamen nog 2 meisjes binnen met een gelijkaardige tijd. Het finale verdict was dat 1 ervan net 0,234” sneller was en dus moest Katrijn vrede nemen met de zilveren medaille.
Volgende in het rijtje was Xiebe. Hij weerde zich als een duivel en kwam uit op en mooie 4’30,07”. Dit leverde hem een 35ste plaats op bij de U13.
Even na het middaguur was het de beurt aan Milan, hij trok heel stevig door en kwam uit op een mooie 3’44,727” en het was dus even wachten tot de uitslag officieel werd. Zijn tijd bleek tenslotte goed voor de bronzen plak.
Bij de U15 hadden wij 3 ijzers in het vuur. Tjebbe werd als eerste van hen de baan op gestuurd en reed na 3’52,316” binnen, bijna 20 minuten later was het de beurt aan Jonas, hij deed er net iets meer over nl. 3’53,367”, intussen was Jordy al vertrokken en hij deed er 3’53,102” over m.a.w. onze 3 renners binnen zowat 1” dezelfde tijd. Het leverde hen een 35ste, 43ste en 44ste plaats op, met in totaal 81 deelnemers, alleen de sterksten van Vlaanderen, zijn dit mooie resultaten.
De laatste renner van de tijdrit was nog niet helemaal binnen of Katrijn mocht zich reeds aanmelden voor de start van de wegrit. Voor het eerst mochten de meisjes de afstand rijden die ze tijdens het jaar met de jongens moeten afleggen, met dank aan de WBV die aldus de emancipatie van het dameswielrennen een duwtje in de rug geeft. 13 ronden dus met een mooie groep van in totaal 23 rensters. De eerste 4 ronden werden kalm aangevat, pas toen na 4 ronden en een minuut ook de 13-jarigen mochten starten kwam er wat meer animo in het pelotonnetje, er waren verschillende aanvalspogingen waarin Katrijn steeds mee was, maar telkens kwam iemand aansluiten en viel het stil en werd er even aan wielertoerisme gedaan. Zo raakte niemand weg en bleef de groep ook vrij compleet en konden een aantal meisjes zich opsparen voor de sprint. Daarin bleken de krachten van de aanvalsters wat te veel opgebrand en dus ook die van Katrijn die niet verder kwam dan een 7de plaats.
Dadelijk na de meisjes was het de beurt aan de U13 met daarbij Xiebe. De laatste weken reed hij mooie uitslagen waarbij hij telkens halfweg de uitslag kwam. Nu waren de 48 sterksten van Vlaanderen aan de start en was het voor hem vooral zaak om zoveel mogelijk bij te leren en ervaring op te doen. Dat deed hij ook, hij spande zich tot het uiterste in om het peloton bij te houden en kwam finaal uit op de 45ste plaats.
Bij de U14 waren onze ogen gericht op Milan in de hoop dat hij één van de begeerde truitjes mee zou nemen naar onze stal. De eerste ronden zat hij wat ver en met de helse snelheid waarmee was gestart was het niet makkelijk opschuiven, maar even later zat hij toch aandachtig mee vooraan in het peloton. Niemand raakte weg en dus ook hier een massasprint waarin Milan echt meedeed voor de prijzen maar er jammer genoeg net naast pakte en als vierde werd afgeklokt. Een ondankbare plaats maar in een groep van 56 een meer dan verdienstelijke plek.
Laatste wedstrijd van de dag de U15 die met 81 de koers mochten aanvatten. Gezien de gevaren in de voorlaatste straat van het parkoers hoopte iedereen dat ze ook allen veilig zouden toekomen, maar voor 4 renners was dit niet het geval, 3x moest de ambulance uitrukken. In de wedstrijd zelf waren Jonas en Jordy mooi in de eerste helft van het peloton te vinden, Tjebbe nam liever geen risico’s en hield zich de ganse wedstrijd achteraan schuil. Ook hier raakte niemand weg en werd het een massasprint. Jordy en Jonas deden vlot mee en haalden er uit wat er in zat, zij kwamen resp. op een mooie 19de en 20ste plaats uit, wat meer dan verdienstelijk kan genoemd worden. Tjebbe reed nog wat naar voor en kwam uit op een 50ste plaats.
Slotsom is dat ons zestal zeer mooi uit dit kampioenschap komt en met het hoofd rechtop naar huis mocht, weinig clubs hebben 2 of meer medailles geoogst en mits wat meer geluk zat er zeker nog meer in. Foto’s volgen op onze galerij. Proficiat aan onze groep en vanaf nu focus op het BK in Liedekerke op 21 augustus zodat wij daar minstens een evenwaardig resultaat kunnen halen.


>> Reageer (0)
19-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Training 20 juli afgelast
Gezien de extreme weersomstandigheden voorspeld voor woensdagmiddag 20 juli zal er geen training zijn voor de aspiranten deze week.
Indien jullie willen fietsen in deze warmte:
- drink voldoende
- probeer dit 's ochtends of 's avonds te doen als het niet te warm is.

>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rumbeke 19 juli

Daar waar de vorige twee manches van de zomermeetings in Rumbeke vroegtijdig werden stilgelegd voor de regen was nu een staalblauwe hemel van de partij. Het middenplein van deze gezellige piste werd gesierd door tal van kleurige paraplu’s en parasols die de renners moesten beschermen tegen de priemende zon. “Warmrijden” was geen juiste term bij deze temperaturen. Wel grote deelnemersveld, naast de kwalitatieve organisatie zal het weer, de vakantie en het feit dat deze meeting voor de Westvamingen telde als PK daar allemaal toe bijgedragen hebben. Ook het publiek was talrijk komen opdagen, in Rumbeke hebben ze ene traditie en de mensen uit de buurt komen graag langs om het aanstormende wielertalent aan het werk te zien.
Bij de U15 een totaal van 9 deelnemers, 6 jongens en 3 meisjes. Katrijn had nieuwe pistewielen gekregen en wou deze eens testen. Dat kon al dadelijk bij het openingsnummer, de 500m met stilstaande start. En het was dadelijk paf in de roos, met een eindtijd van 42,55” werd het baanrecord dat al enkele jaren op 44,21” stond verpulverd, geen jongedame deed beter.
De scratch is een nummer dat meestal slechts in de laatste ronden op gang komt, maar Katrijn wou er met deze hitte snel vanaf en gooide dus een bommetje van in de start. Enkele jongens pakten gretig over en de volle 24 ronden (=4 km) werd er sterk door gereden, ook al omdat een renner via een ontsnapping een winstronde nam. Katrijn kwam opnieuw als eerste meisje over de streep en dus was eindwinst al zowat zeker.
In de puntenkoers was er terug van bij de start animo in de keet. In de eerste sprint moest Katrijn een ander meisje voor laten, maar ze herstelde dat snel daarna. Dit nummer werd opgeschrikt door een zware valpartij van twee renners die het toneel moesten verlaten. Katrijn wist finaal ook de puntenkoers te winnen van de andere twee meisjes en mocht zo terug op het hoogste schavot.


>> Reageer (0)
18-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkenning Vlaams Kampioenschap Aspiranten Opwijk Dinsdag 19/juli
Beste,

Op dinsdag 19 juli om 18u30 is er een verkenning gepland voor het Vlaams kampioenschap te Opwijk/Mazenzele.
Omdat de afstand wat te ver is als we vertrekken vanuit Erpe-Mere spreken we af om 18u30 op het dorp te Mazenzele.
De verkenning houd in dat we het parcour analyseren betreffende de tijdrit en de wegrit.


Sportieve groeten,
Hans de Meester
0477/372316

>> Reageer (0)
17-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 17 juli

Mooi zomerweer, warm maar gelukkig niet té zodat koersen gezond bleef.
Dit WE waren er in Vlaanderen 4 wedstrijden, allen op zondag. In 2 ervan figureren renners van onze renstal in de uitslag. Telkens 4 trokken naar resp. Reningelst en Wilsele, onder hen 5 van onze 6 geselecteerden voor het Kampioenschap van Vlaanderen komende donderdag die wat graag nog eens de benen op de testbank legden.

Reningelst.
Een wedstrijd die recent aan de kalender werd toegevoegd in het Heuvelland rond Poperinge. Harde wedstrijd wel op een mooi licht glooiend parcours. Zo dicht bij de zee kan de wind zijn rol spelen en dus ook vandaag. De felle “zeebries” joeg door de velden in de Westhoek en maakte er samen met de landschapsgolvingen een harde wedstrijd van.
Bij de U13 stonden er 31 renners klaar en was het Xiebe die onze clubkleuren verdedigde. Na iets meer dan 38 minuten kwam het tot een groepssprint met Xiebe midden in het pak. Puike wedstrijd van onze youngster die zo een 18de plaats op zijn palmares bijschrijft.
Bij de U14 niet minder dan 45 vertrekkers waaronder een trio in onze outfit nl. Timon, Arno en Artuur. Na enkele aanvallen konden Timon en Artuur standhouden en zich nestelen in het peloton. Arno kreeg het op een slecht moment in de warmte wat lastig en achtervolgde in een volgend groepje. Harde wedstrijd aan 34 km/u gemiddeld waarbij op het einde een omvangrijke groep van bijna 30 renners naar de meet stoof voor een massasprint. Artuur klokte af als 12de, Timon als 27ste en Arno legde even later beslag op de 33ste plaats.

Wilsele
Rond 21 juli is het in Wilsele-Putkapel traditioneel wielerfeest met in totaal 8 wedstrijden waaronder deze voor aspiranten. Het parkoers is een vlakke veelhoek in een woonwijk, m.a.w. goed beschut tegen de wind en er worden dan ook regelmatig heel snelle wedstrijden gereden, wat ook vandaag het geval was.
Bij de U14 vonden wij Milan tussen de 32 aan de start. Hij stond scherp en gefocust en dat was nodig waren er zijn tal van de beteren van deze jaargang op het appel. Het regende aanvallen en de snelheid kende pieken en dalen, maar om een U14-wedstrijd van 25 km af te haspelen op minder dan driekwartuur moet je gemiddeld toch stevig doorknallen. Op het einde kwam een groep van 18 de laatste rechte lijn in met Milan bij de eersten, de eerste plaats moest hij aan een andere renner laten, maar in de millimeterspurt voor de tweede plaats trok hij wel aan het langste eind.
Bij de U15 werd Katrijn geflankeerd door Jonas en Jordy in het peloton van 39 starters. Ook hier veel schoon volk en dus werd er stevig gekoerst. Van bij de start reden de renners zo hard dat het publiek echt dacht om het ritverslag van de Tour nog te halen na afloop van de wedstrijd. Na enkele ronden daalde de snelheid wat en de meesten vonden dat helemaal niet erg. Maar om de haverklap kwamen er aanvallen en schoot de snelheid telkens met een ruk omhoog. Ook Jordy en Jonas waagden hun geluk in dergelijke aanvalspogingen. Op een biljartvlak parkoers is het echter niet makkelijk om met een groepje vluchters voorop te raken en zo werden alle aanvallen geneutraliseerd. Katrijn hield zich schuil in de buik van het peloton en was tevreden terug het hoge tempo van de jongens aan te kunnen. Maar zij was niet het enige meisje dat dit kon. Toen na 55 minuten een groep van bijna 30 naar de meet stoof was het zaak voor ons trio om goed positie te kiezen. Jordy deed dit best en zat op 100m van de streep nog met podiumkansen maar zag in die laatste hectometer nog enkelen over zich heen komen en werd finaal 9de, toch weer top-10. Jonas zat hem kort op de hielen en tikte af als 11de terwijl Katrijn beslag legde op de 18de plaats maar daarmee wel de andere meisjes achter zich hield, zelfde podium als vorig jaar, maar nu stond ze wel op het hoogste trapje.

Proficiat aan onze renners die terug puik presteerden en de clubkleuren alle eer aan deden. Nu op naar het Vlaams kampioenschap in Mazenzele, hopelijk presteren onze 6 renners daar ook sterk.


>> Reageer (0)
12-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selectie KvV donderdag 21 juli
De Oost-Vlaamse selectiecommissie selecteerde 5 van onze aspiranten voor deelname aan het Kampioenschap van Vlaanderen in Opwijk-Mazenzele op donderdag 21 juli. Bij de U13 mag Xiebe Kaes onze kleuren verdedigen, bij de U14 werd Milan De Meester opgenomen in de selectie en bij de U15 zijn het Jonas Christiaens, Tjebbe Lauwereys en Jordy Van Parys. Proficiat aan deze 5 renners. Bij de meisjes zal Katrijn onze kleuren verdedigen.

>> Reageer (0)
11-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westerlo 10 juli

Op zondag waren er nog enkele wedstrijden voor aspiranten. Timon trok als enige van onze club naar Westerlo om er onze kleuren te verdedigen, ook hij had Tollembeek nog niet helemaal verteerd, zijn maagklachten hadden er hem serieus parten gespeeld, ook hij wou dus wat graag beterschap. Bij de U14 werden er 18 starters genoteerd die onder de warme zon en met een stevige wind een vlakke wedstrijd betwistten. Met uitzondering van 3 renners die losten in een rare wedstrijd met zeer veel tempowisselingen, kwam de ganse groep naar de streep gereden voor een massasprint waarin Timon zijn tanden stevig op elkaar zette om zo net een top-10 op zijn naam te zetten. Hij en zijn supporters waren dan ook zeer gelukkig met deze mooie 10de stek die meteen de herinneringen aan de week voordien doorspoelde.


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 9 juli

Parike
Nadat ze vorig jaar het PK inrichtten keerden de organisatoren van Parike terug naar hun klassieke parkoers, dan wel in omgekeerde volgorde van vroeger. Blijft moeilijk en lastig en verrassingen zijn er dan ook nooit uit de lucht, zeker niet met warm weer zoals dit jaar het geval was. Vier van onze aspiranten tekenden present.
Bij de U14 stonden er 21 renners aan de afspraak, waaronder Milan en Arno. 10 ronden moesten ze afleggen met telkens een beklimming die niet van de poes is. Finaal kwam een nog vrij grote groep van 14 naar de eindmeet gestoven. Milan kon zich dit keer niet losmaken en moest voor een keer vrede nemen met de 5de plaats, toch nog steeds goed voor een podiumplaats bij de jongens want de 2 sterkste meisjes lieten maar 1 jongen voor gaan, blijkbaar een traditie in Parike want is vroeger ook nog gebeurd. Arno leverde in zijn gekende stijl zijn gevecht wat verder op om zo finaal de 19de plaats op zijn naam zetten.
Bij de U15 moesten ze 14 rondjes afmalen en ook hier 2 van de onzen aan de start in een peloton van 31 vertrekkers. Jordy en Sandrino hadden er beiden zin in. Maar zo ook het ganse peloton dat er stevig de vaart in hield. Sandrino moest afhaken en maakte de wedstrijd niet vol door een valpartij, gelukkig zonder veel erg, hij zal over enkele dagen de training kunnen hervatten. Jordy kon zich goed handhaven vooraan maar toen een renner er nog een extra lap op gaf moest hij samen met vele anderen passen. Hij kwam in de eerste groep van 8 renners naar de aankomst gestormd, maar had toen reeds zijn beste pijlen verschoten. Maar een mooie prestatie werd bekroond met alweer een top-10 notering (9de stek) dat zijn palmares verder siert.

Waregem
Niet iedereen zoekt de heuveltjes van Parike op en Waregem bood een alternatief. Twee van onze aspiranten trokken naar het vlakkere land van Waregem om er hun "Waregem koerse" te rijden.
Bij de U14 kon tussen de 28 vertrekkers onze Artuur opgemerkt worden. Hij reed een stevige koers maar moest de kop laten gaan en finishte finaal op de 13de plaats.
Bij de U15 stonden 42 deelnemers aan de start voor 12 ronden ( 32.4 km). Daarbij Tjebbe en Thibault. De eerste had na zijn teleurstelling in Tollembeek een ganse week hard gewerkt om terug de goede vorm te vinden. Dit was te merken in de wedstrijd want hij was steeds in de voorste helft van het peloton te bespeuren. De renners hadden allemaal last van de warmte en toen ook de wind kwam opzetten werd het nog lastiger. Tijdens de eerste 7 ronden werd al flink aan de boom geschud met het resultaat dat het peloton werd gehalveerd. Tjebbe had nog steeds zijn plaatsje vooraan, maar bij het ingaan van de 8ste ronde splitste een demarrage de groep in 2. Tjebbe verzeilde in de 2de groep. Hij deed er alles aan om terug aan te sluiten, maar kreeg geen hulp. In de laatste 2 ronden besloot hij om het zo te laten en de sprint voor te bereiden, met 9 renners weg zou deze immers beslissen wie de laatste top-10 binnen rijfde. 1 renner wist echter de groep nog te verschalken en dus bracht de spurtwinst hem een mooie 11de plaats op, wat Tollembeek meteen deed vergeten.
Thibault reed zijn eigen wedstrijd en werd als 30ste genoteerd in de uitslag.

Alvast proficiat aan de 7 renners die de schoenen in de pedalen klikten om onze kleuren te verdedigen.


>> Reageer (0)
03-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 5 juli

Het beloofde droge en mooie weer was van de partij en zo ook 6 van onze aspiranten, terug goed voor enkele mooie prestaties.

Mere
In Mere waren er 4 van onze krijgers op post voor deelname aan een wedstrijd die alles behalve van de poes was. “Golvende omloop” stond er op de infofiche. Met een hoogteverschil van 31 m over een goede kilometer en dan in het dorp nog eens een lang stuk vals plat mag deze omloop van 3,3 km er best wezen, sportief is het zeker.
Bij de U14 tekenden 19 deelnemers present waaronder Milan en Arno. Vrij snel verbrokkelt het peloton, Milan blijft steeds in de voorwacht aanwezig en rijdt een zeer aandachtige wedstrijd, Arno strijdt zijn strijd iets verder op. In de laatste ronde haalt de kopgroep het groepje van Arno bij en trekken ze allen samen naar de eindsprint, zo maak je het de afgevaardigden niet echt gemakkelijk natuurlijk. Milan wint met overmacht deze sprint licht bergop en Arno plaatst zich op de 17de stek.
Bij de U15 terug een duo met onze kleuren onder de 23 vertrekkers. Katrijn neemt het op tegen 2 ander jongedames terwijl Jordy zich met de rest van de jongeren mag meten. Reeds in de eerste ronde moeten een deel van de renners loslaten, maar onze dapperen blijven vooraan. Voor Katrijn niet voor lang want in de derde ronde moet ze de groep laten rijden, zij komt nog wel even terug met een geloste renner, maar net dan beslist men vooraan om er terug een “snok aan te geven” en dat doet haar definitief de das om, waarna ze bij een achtervolgend trio aanpikt voor de rest van de wedstrijd. Jordy houdt het vooraan vol tot 3 ronden van het einde en moet dan met een duo de zes sterksten laten rijden. In de eindsprint weet hij de 8ste plaats te veroveren, terug een mooie top-10 notering terwijl Katrijn ten slotte als 15de wordt afgevlagd, maar dit met bijna een ronde voorsprong op haar concurrentes en dus terug een overwinning.

Tollembeek
Ook in Tollembeek waren er renners van onze club aan de slag. Op deze licht golvend omloop van 2,1 km wordt traditioneel een mooie wedstrijd gereden.
Bij de U14 slechts 11 vertrekkers en dan is het uitkijken om niet net buiten de top-10 te eindigen. Dat weet ook Timon en hij is bij de pinken. De sterksten van het lot rijden het peloton uit elkaar en Timon raakt met een kompaan achterop, maar in de eindsprint laat hij zich niet verschalken en haalt zo de 10de plaats binnen.
Bij de U15 Tjebbe aan de start in een peloton van 24 renners met daarbij heel wat “kleppers”. Het wordt aldus een helse koers en dat is voor Tjebbe nog wat te vroeg, door de examens had de fiets wat rust gekregen en is het de eerste wedstrijd sinds het PK. Buikkrampen en andere minder gezellige pijnen worden zijn deel en dus geeft hij er noodgedwongen halfweg de brui aan. Niet getreurd, het is nog 18 dagen voor het kampioenschap van Vlaanderen, tijd genoeg om de goede conditie terug te vinden.

Van harte proficiat aan de 6 aspiranten die de namen van onze sponsors showden en een mooie wedstrijd reden.


>> Reageer (0)


Begeleiding

Hans De Meester
 hans.de.meester@telenet.be
 +32 477 / 372 316

Carl Van de Casteele
 carl.vandecasteele@skynet.be
 +32 491 / 562 700

Jonas Van Hecke
 vanheckejonas@hotmail.com
 +32 496 / 059 158


Contact / Blogmaster
aspiranten@gentsevelosport.be

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!