Wiebo Wielergids
2016
Wiebo Wielergids 2016.pdf

Verzet Aspiranten

zie Wiebo Wielergids 2016 pag. 15

Wie rijdt waar?

WEDSTRIJDEN EN UITSLAGEN DOORSTUREN A.U.B.
Renners
Aspiranten
12-jaar

Aspiranten
13-jaar


CEDRIC BAUDEWIJNS
JARNE ANZEMPAMBER
NICOLAS DHOOGE
THIBO VAN HECKE


Aspiranten
14-jaar

JELLE BRONDEEL
ARTHUR DE BACKER
JADE LINTHOUDT
XIEBE KAES
KAMIEL DE WAELE

Nuttige Links

• Van den Hauwe CT - Gentse Velosport


• Wielerbond Vlaanderen (WBV)

• Koninklijke Belgische Wielerbond (KBWB)

Van den Hauwe Cycling Team - Koninklijke Gentse Velosport
ASPIRANTEN
WIELERSEIZOEN 2018
31-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schellebelle 31 juli

Het was vandaag verzamelen geblazen in Schellebelle, liefst 13 van onze aspiranten tekenden present voor een wedstrijd op een criteriumparkoers van 1,5km. Mooi droog in een woonwijk met toch wel een gevaarlijke bocht bij het indraaien van een smalle straat. Gelukkig verliep alles onder een mooie zon en werd er niet gevallen, althans niet in die bocht.
Bij de U13 stonden er 28 namen op de startlijst waaronder deze van Jelle. De wedstrijd verliep vrij snel en het peloton verbrokkelde. Jelle liep wat achterstand op en kon finaal beslag leggen op de 26ste plaats.
Bij de U14 waren er 4 van onze club te vinden in het peloton van 26. Milan vond dat hij het eens anders moest aanpakken en trok er van bij de start vandoor, hij kreeg gezelschap van 1 renner en samen diepten zij ronde na ronde hun voorsprong verder uit. Arno, Timon en Jonas zaten in het peloton, maar toen dit verbrokkelde liet Jonas zich verrassen, er viel een gaatje, hij reageerde iets te laat en kreeg het niet meer dicht. In de eindsprint nam Milan de maat van zijn vluchtgezel en tekende terug voor een overwinning. Arno en Timon kwamen met de eerste groep van 15 naar de streep waar ze mochten mee spurten voor de derde plaats. Arno viel net uit de top-10 op de 11de plaats en de wederoptredende Timon finishte als 14de. Jonas legde even later beslag op de 22ste plaats.
Bij de U15 stond er een peloton van 42 zijn opwachting te maken aan de start. Daarbij niet minder dan 8 renners van onze club. De wedstrijd brak dadelijk open, er werd aan een hels tempo gereden de eerste ronden. Onze renners hielden evenwel mooi stand, sommigen vooraan in de groep, anderen meer achteraan. Nu en dan moesten er enkelen lossen, maar zodra het tempo vooraan wat stokte kwamen ze terug aansluiten. Jonas was zeer attent in de kop van de wedstrijd en leek op een bepaald moment de forcing te willen voeren. Enkele ronden voor het einde kwam ook Tjebbe op de kop post vatten en hield er een strak tempo op na. Katrijn liet zich niet wegdrummen en zorgde dat ze bijna de ganse wedstrijd als eerste meisje doorkwam. Finaal kwam het tot een massaprint met zowat al onze renners nog in het peloton. Jonas kon zich naar de meer dan verdienstelijke 5de plaats sprinten. Katrijn perste er ook nog eens alles uit en kwam als 12de binnen, goed voor de overwinning bij de dames. Tjebbe werd 20ste, Isaak 22ste, Sandrino 26ste, Jelle 29ste, Senne 32ste en Gilles 34ste.
Dikke proficiat aan al onze renners die de clubkleuren terug mooi verdedigden.


>> Reageer (0)
30-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selectie BK
De provinciale selectie voor het BK aspiranten van 21 augustus in Liedekerke bevat 4 van onze leden. Bij de jongens U14 is dat Milan De Meester, bij de jongens U15 Jonas Christiaens en Jordy Van Parys, bij de meisjes U15 Katrijn De Clercq.
Een dikke proficiat en wij wensen hen veel succes in de medaillejacht. 
Liedekerke is vlakbij en dus hopen wij op veel supporters om hen aan te moedigen.

>> Reageer (0)
28-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilrijk 27 juli

Aan de interprovinciale pistemeeting voor aspiranten namen 2 van onze renners deel in de Oostvlaamse ploeg. Jonas De Schampheleire was deel van de ploeg U14 jongens en Katrijn vertegenwoordigde de Oostvlaamse meisjes U15.

Voor Jonas was het zijn eerste kennismaking met de piste en dat vergt wat wennen. In de baanronde met stilstaande start zette hij een chrono neer van 31,90” wat zeker niet slecht is. In de volgende 4 nummers liet hij zich soms wat verrassen waardoor hij steeds achteraan verzeilde, maar hij bleef stevig doorrijden en leerde zo veel bij een had een stevige training. Mogelijk heeft hij de smaak te maken en zien wij hem deze winter aan het werk in het echte pistewerk op de Blaarmeersen.

Katrijn had als Belgisch kampioen wat te verdedigen, maar het lukte niet echt. Met een wegfiets op de piste is wat anders dan met een pistefiets en een iets mindere dag maakten dat ze pas derde werd. Het begon reeds in de baanronde waar ze met 29,69” pas 3de werd, nipt wel want op 1/100” van de 2de. In de temporonden spurtte ze 3x mee maar kon slecht 1x een punt halen, dus 2de, in de positieve afvalling verloor ze nipt de eerste spurt tegen een andere U15 waardoor ze ook in de 2de spurt nipt de duimen moest leggen, terug 3de. In de scratch haalde ze wel haar gram door het ganse pak te verslaan, maar in de puntenkoers schoot ze terug in elke sprint wat te kort en werd terug 3de. Finaal dus 3de, ze had op beter gehoopt, maar dat zat er dit keer niet in.


>> Reageer (0)
24-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 24 juli

Mooi zomerweertje, prachtig om te fietsen, dorstig en zweterig om te koersen. Negen van onze pedaalridders trokken in dubbele slagorde naar de wielervelden van Ooigem en Lierde op zoek naar fietsroem.

Ooigem
Verscholen in West-Vlaanderen ligt Ooigem en daar trok een kwartet van onze club naartoe. O
p de korte omloop van 1.3 km is dat a.h.w. criterium rijden zoals de profs op de Champs Elysées.
Bij de U14 stonden ze met 33 aan de start waaronder Arno en Timon. Het werd een stevige wedstrijd onder de warme zon met verschillende aanvallen. Na verschillende versnellingen en uitvalspogingen gingen ze met een bijna voltallige groep de laatste twee ronden in.  Eén van de laatste bochten voor de aankomst kwam het tot een zware valpartij met 8 renners met hierbij jammer genoeg Timon.  Schaafwonden aan been en arm en hevige pijn aan de pols inclusief schade aan de fiets maar toch nog snel op de fiets gesprongen om te eindigen op een 22ste plaats. Arno kwam kort na hem beslag leggen op de 26ste plaats. Na de wedstrijd trok Timon voor een check-up naar de spoeddienst en dat bracht een scheurtje in de groeischijf aan de linkerpols aan het licht waardoor deze nu in het gips zit. Echt jammer want hij was de laatste weken in goede doen. Langs deze weg wensen wij hem spoedig herstel.
Bij de U15 stonden tussen de 35 vertrekkers Isaak en Thibault. Hier viel het peloton wel uiteen en Thibault kon beslag leggen op de 24ste plaats en Isaak bij zijn wederoptreden op de 30ste.

Lierde
Dichter bij huis konden onze aspiranten in Lierde terecht, een echte klimkoers met een pittige helling in het parkoers maar ook met een rechte lijn die stevig omhoog gaat. Hier vonden wij 5 van onze discipelen terug, verspreid over de 3 leeftijden.
Bij de jongsten was Arthur een van de 21 starters. Op dergelijk parkoers en met enkele kleppers aan de start kan je er van op aan dat er verbrokkeling ontstaat in de groep. Arthur weerde zich voor elke plaats en kon tenslotte afgeklokt worden als 18de van het lot.
Bij de U14 was Jonas de vaandeldrager van dienst tussen de 29 vertrekkers. Hij had het wat lastig vandaag maar trok toch zijn streng en kwam binnen als 28ste.
Bij de U15 een trio aan de slag in het peloton van 36 renners. Ook hier verbrokkeling alom, enkele renners raakten weg uit de kopgroep waar Jonas mooi zijn plaats verdedigde. Daar er reeds 3 renners weg waren mocht deze groep na zowat een uur vlammen tenslotte sprinten voor een 4de plaats. Jonas had nog genoeg in de tank om mee te sprinten en zo terug een top-10 te halen, mooie 8ste plaats voor hem. Gilles wist de 23ste plaats op zijn naam te zetten en Jelle kwam als 29ste binnen.

Proficiat aan al onze renners die de clubkleuren lieten zien in deze wedstrijden.


>> Reageer (0)
22-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KvV Mazenzele 21 juli

Mooie warme en zonnige zomerdag, gelukkig minder heet dan de dagen voordien, dat was het weer waarin onze renners mochten rijden tijdens het Kampioenschap van Vlaanderen in Mazenzele. In de voormiddag moest een tijdrit van ong. 2,5 km worden afgewerkt en in de namiddag een wegrit.
De eerste van onze garde die van start moest was Katrijn die iets na 11 stevig vertrok. Zij liep binnen na exact 4’03,836”. Via de handgestopte tijden wisten wij dat dit toen de beste tijd was, maar later kwamen nog 2 meisjes binnen met een gelijkaardige tijd. Het finale verdict was dat 1 ervan net 0,234” sneller was en dus moest Katrijn vrede nemen met de zilveren medaille.
Volgende in het rijtje was Xiebe. Hij weerde zich als een duivel en kwam uit op en mooie 4’30,07”. Dit leverde hem een 35ste plaats op bij de U13.
Even na het middaguur was het de beurt aan Milan, hij trok heel stevig door en kwam uit op een mooie 3’44,727” en het was dus even wachten tot de uitslag officieel werd. Zijn tijd bleek tenslotte goed voor de bronzen plak.
Bij de U15 hadden wij 3 ijzers in het vuur. Tjebbe werd als eerste van hen de baan op gestuurd en reed na 3’52,316” binnen, bijna 20 minuten later was het de beurt aan Jonas, hij deed er net iets meer over nl. 3’53,367”, intussen was Jordy al vertrokken en hij deed er 3’53,102” over m.a.w. onze 3 renners binnen zowat 1” dezelfde tijd. Het leverde hen een 35ste, 43ste en 44ste plaats op, met in totaal 81 deelnemers, alleen de sterksten van Vlaanderen, zijn dit mooie resultaten.
De laatste renner van de tijdrit was nog niet helemaal binnen of Katrijn mocht zich reeds aanmelden voor de start van de wegrit. Voor het eerst mochten de meisjes de afstand rijden die ze tijdens het jaar met de jongens moeten afleggen, met dank aan de WBV die aldus de emancipatie van het dameswielrennen een duwtje in de rug geeft. 13 ronden dus met een mooie groep van in totaal 23 rensters. De eerste 4 ronden werden kalm aangevat, pas toen na 4 ronden en een minuut ook de 13-jarigen mochten starten kwam er wat meer animo in het pelotonnetje, er waren verschillende aanvalspogingen waarin Katrijn steeds mee was, maar telkens kwam iemand aansluiten en viel het stil en werd er even aan wielertoerisme gedaan. Zo raakte niemand weg en bleef de groep ook vrij compleet en konden een aantal meisjes zich opsparen voor de sprint. Daarin bleken de krachten van de aanvalsters wat te veel opgebrand en dus ook die van Katrijn die niet verder kwam dan een 7de plaats.
Dadelijk na de meisjes was het de beurt aan de U13 met daarbij Xiebe. De laatste weken reed hij mooie uitslagen waarbij hij telkens halfweg de uitslag kwam. Nu waren de 48 sterksten van Vlaanderen aan de start en was het voor hem vooral zaak om zoveel mogelijk bij te leren en ervaring op te doen. Dat deed hij ook, hij spande zich tot het uiterste in om het peloton bij te houden en kwam finaal uit op de 45ste plaats.
Bij de U14 waren onze ogen gericht op Milan in de hoop dat hij één van de begeerde truitjes mee zou nemen naar onze stal. De eerste ronden zat hij wat ver en met de helse snelheid waarmee was gestart was het niet makkelijk opschuiven, maar even later zat hij toch aandachtig mee vooraan in het peloton. Niemand raakte weg en dus ook hier een massasprint waarin Milan echt meedeed voor de prijzen maar er jammer genoeg net naast pakte en als vierde werd afgeklokt. Een ondankbare plaats maar in een groep van 56 een meer dan verdienstelijke plek.
Laatste wedstrijd van de dag de U15 die met 81 de koers mochten aanvatten. Gezien de gevaren in de voorlaatste straat van het parkoers hoopte iedereen dat ze ook allen veilig zouden toekomen, maar voor 4 renners was dit niet het geval, 3x moest de ambulance uitrukken. In de wedstrijd zelf waren Jonas en Jordy mooi in de eerste helft van het peloton te vinden, Tjebbe nam liever geen risico’s en hield zich de ganse wedstrijd achteraan schuil. Ook hier raakte niemand weg en werd het een massasprint. Jordy en Jonas deden vlot mee en haalden er uit wat er in zat, zij kwamen resp. op een mooie 19de en 20ste plaats uit, wat meer dan verdienstelijk kan genoemd worden. Tjebbe reed nog wat naar voor en kwam uit op een 50ste plaats.
Slotsom is dat ons zestal zeer mooi uit dit kampioenschap komt en met het hoofd rechtop naar huis mocht, weinig clubs hebben 2 of meer medailles geoogst en mits wat meer geluk zat er zeker nog meer in. Foto’s volgen op onze galerij. Proficiat aan onze groep en vanaf nu focus op het BK in Liedekerke op 21 augustus zodat wij daar minstens een evenwaardig resultaat kunnen halen.


>> Reageer (0)
19-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Training 20 juli afgelast
Gezien de extreme weersomstandigheden voorspeld voor woensdagmiddag 20 juli zal er geen training zijn voor de aspiranten deze week.
Indien jullie willen fietsen in deze warmte:
- drink voldoende
- probeer dit 's ochtends of 's avonds te doen als het niet te warm is.

>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rumbeke 19 juli

Daar waar de vorige twee manches van de zomermeetings in Rumbeke vroegtijdig werden stilgelegd voor de regen was nu een staalblauwe hemel van de partij. Het middenplein van deze gezellige piste werd gesierd door tal van kleurige paraplu’s en parasols die de renners moesten beschermen tegen de priemende zon. “Warmrijden” was geen juiste term bij deze temperaturen. Wel grote deelnemersveld, naast de kwalitatieve organisatie zal het weer, de vakantie en het feit dat deze meeting voor de Westvamingen telde als PK daar allemaal toe bijgedragen hebben. Ook het publiek was talrijk komen opdagen, in Rumbeke hebben ze ene traditie en de mensen uit de buurt komen graag langs om het aanstormende wielertalent aan het werk te zien.
Bij de U15 een totaal van 9 deelnemers, 6 jongens en 3 meisjes. Katrijn had nieuwe pistewielen gekregen en wou deze eens testen. Dat kon al dadelijk bij het openingsnummer, de 500m met stilstaande start. En het was dadelijk paf in de roos, met een eindtijd van 42,55” werd het baanrecord dat al enkele jaren op 44,21” stond verpulverd, geen jongedame deed beter.
De scratch is een nummer dat meestal slechts in de laatste ronden op gang komt, maar Katrijn wou er met deze hitte snel vanaf en gooide dus een bommetje van in de start. Enkele jongens pakten gretig over en de volle 24 ronden (=4 km) werd er sterk door gereden, ook al omdat een renner via een ontsnapping een winstronde nam. Katrijn kwam opnieuw als eerste meisje over de streep en dus was eindwinst al zowat zeker.
In de puntenkoers was er terug van bij de start animo in de keet. In de eerste sprint moest Katrijn een ander meisje voor laten, maar ze herstelde dat snel daarna. Dit nummer werd opgeschrikt door een zware valpartij van twee renners die het toneel moesten verlaten. Katrijn wist finaal ook de puntenkoers te winnen van de andere twee meisjes en mocht zo terug op het hoogste schavot.


>> Reageer (0)
18-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkenning Vlaams Kampioenschap Aspiranten Opwijk Dinsdag 19/juli
Beste,

Op dinsdag 19 juli om 18u30 is er een verkenning gepland voor het Vlaams kampioenschap te Opwijk/Mazenzele.
Omdat de afstand wat te ver is als we vertrekken vanuit Erpe-Mere spreken we af om 18u30 op het dorp te Mazenzele.
De verkenning houd in dat we het parcour analyseren betreffende de tijdrit en de wegrit.


Sportieve groeten,
Hans de Meester
0477/372316

>> Reageer (0)
17-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 17 juli

Mooi zomerweer, warm maar gelukkig niet té zodat koersen gezond bleef.
Dit WE waren er in Vlaanderen 4 wedstrijden, allen op zondag. In 2 ervan figureren renners van onze renstal in de uitslag. Telkens 4 trokken naar resp. Reningelst en Wilsele, onder hen 5 van onze 6 geselecteerden voor het Kampioenschap van Vlaanderen komende donderdag die wat graag nog eens de benen op de testbank legden.

Reningelst.
Een wedstrijd die recent aan de kalender werd toegevoegd in het Heuvelland rond Poperinge. Harde wedstrijd wel op een mooi licht glooiend parcours. Zo dicht bij de zee kan de wind zijn rol spelen en dus ook vandaag. De felle “zeebries” joeg door de velden in de Westhoek en maakte er samen met de landschapsgolvingen een harde wedstrijd van.
Bij de U13 stonden er 31 renners klaar en was het Xiebe die onze clubkleuren verdedigde. Na iets meer dan 38 minuten kwam het tot een groepssprint met Xiebe midden in het pak. Puike wedstrijd van onze youngster die zo een 18de plaats op zijn palmares bijschrijft.
Bij de U14 niet minder dan 45 vertrekkers waaronder een trio in onze outfit nl. Timon, Arno en Artuur. Na enkele aanvallen konden Timon en Artuur standhouden en zich nestelen in het peloton. Arno kreeg het op een slecht moment in de warmte wat lastig en achtervolgde in een volgend groepje. Harde wedstrijd aan 34 km/u gemiddeld waarbij op het einde een omvangrijke groep van bijna 30 renners naar de meet stoof voor een massasprint. Artuur klokte af als 12de, Timon als 27ste en Arno legde even later beslag op de 33ste plaats.

Wilsele
Rond 21 juli is het in Wilsele-Putkapel traditioneel wielerfeest met in totaal 8 wedstrijden waaronder deze voor aspiranten. Het parkoers is een vlakke veelhoek in een woonwijk, m.a.w. goed beschut tegen de wind en er worden dan ook regelmatig heel snelle wedstrijden gereden, wat ook vandaag het geval was.
Bij de U14 vonden wij Milan tussen de 32 aan de start. Hij stond scherp en gefocust en dat was nodig waren er zijn tal van de beteren van deze jaargang op het appel. Het regende aanvallen en de snelheid kende pieken en dalen, maar om een U14-wedstrijd van 25 km af te haspelen op minder dan driekwartuur moet je gemiddeld toch stevig doorknallen. Op het einde kwam een groep van 18 de laatste rechte lijn in met Milan bij de eersten, de eerste plaats moest hij aan een andere renner laten, maar in de millimeterspurt voor de tweede plaats trok hij wel aan het langste eind.
Bij de U15 werd Katrijn geflankeerd door Jonas en Jordy in het peloton van 39 starters. Ook hier veel schoon volk en dus werd er stevig gekoerst. Van bij de start reden de renners zo hard dat het publiek echt dacht om het ritverslag van de Tour nog te halen na afloop van de wedstrijd. Na enkele ronden daalde de snelheid wat en de meesten vonden dat helemaal niet erg. Maar om de haverklap kwamen er aanvallen en schoot de snelheid telkens met een ruk omhoog. Ook Jordy en Jonas waagden hun geluk in dergelijke aanvalspogingen. Op een biljartvlak parkoers is het echter niet makkelijk om met een groepje vluchters voorop te raken en zo werden alle aanvallen geneutraliseerd. Katrijn hield zich schuil in de buik van het peloton en was tevreden terug het hoge tempo van de jongens aan te kunnen. Maar zij was niet het enige meisje dat dit kon. Toen na 55 minuten een groep van bijna 30 naar de meet stoof was het zaak voor ons trio om goed positie te kiezen. Jordy deed dit best en zat op 100m van de streep nog met podiumkansen maar zag in die laatste hectometer nog enkelen over zich heen komen en werd finaal 9de, toch weer top-10. Jonas zat hem kort op de hielen en tikte af als 11de terwijl Katrijn beslag legde op de 18de plaats maar daarmee wel de andere meisjes achter zich hield, zelfde podium als vorig jaar, maar nu stond ze wel op het hoogste trapje.

Proficiat aan onze renners die terug puik presteerden en de clubkleuren alle eer aan deden. Nu op naar het Vlaams kampioenschap in Mazenzele, hopelijk presteren onze 6 renners daar ook sterk.


>> Reageer (0)
12-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selectie KvV donderdag 21 juli
De Oost-Vlaamse selectiecommissie selecteerde 5 van onze aspiranten voor deelname aan het Kampioenschap van Vlaanderen in Opwijk-Mazenzele op donderdag 21 juli. Bij de U13 mag Xiebe Kaes onze kleuren verdedigen, bij de U14 werd Milan De Meester opgenomen in de selectie en bij de U15 zijn het Jonas Christiaens, Tjebbe Lauwereys en Jordy Van Parys. Proficiat aan deze 5 renners. Bij de meisjes zal Katrijn onze kleuren verdedigen.

>> Reageer (0)
11-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westerlo 10 juli

Op zondag waren er nog enkele wedstrijden voor aspiranten. Timon trok als enige van onze club naar Westerlo om er onze kleuren te verdedigen, ook hij had Tollembeek nog niet helemaal verteerd, zijn maagklachten hadden er hem serieus parten gespeeld, ook hij wou dus wat graag beterschap. Bij de U14 werden er 18 starters genoteerd die onder de warme zon en met een stevige wind een vlakke wedstrijd betwistten. Met uitzondering van 3 renners die losten in een rare wedstrijd met zeer veel tempowisselingen, kwam de ganse groep naar de streep gereden voor een massasprint waarin Timon zijn tanden stevig op elkaar zette om zo net een top-10 op zijn naam te zetten. Hij en zijn supporters waren dan ook zeer gelukkig met deze mooie 10de stek die meteen de herinneringen aan de week voordien doorspoelde.


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 9 juli

Parike
Nadat ze vorig jaar het PK inrichtten keerden de organisatoren van Parike terug naar hun klassieke parkoers, dan wel in omgekeerde volgorde van vroeger. Blijft moeilijk en lastig en verrassingen zijn er dan ook nooit uit de lucht, zeker niet met warm weer zoals dit jaar het geval was. Vier van onze aspiranten tekenden present.
Bij de U14 stonden er 21 renners aan de afspraak, waaronder Milan en Arno. 10 ronden moesten ze afleggen met telkens een beklimming die niet van de poes is. Finaal kwam een nog vrij grote groep van 14 naar de eindmeet gestoven. Milan kon zich dit keer niet losmaken en moest voor een keer vrede nemen met de 5de plaats, toch nog steeds goed voor een podiumplaats bij de jongens want de 2 sterkste meisjes lieten maar 1 jongen voor gaan, blijkbaar een traditie in Parike want is vroeger ook nog gebeurd. Arno leverde in zijn gekende stijl zijn gevecht wat verder op om zo finaal de 19de plaats op zijn naam zetten.
Bij de U15 moesten ze 14 rondjes afmalen en ook hier 2 van de onzen aan de start in een peloton van 31 vertrekkers. Jordy en Sandrino hadden er beiden zin in. Maar zo ook het ganse peloton dat er stevig de vaart in hield. Sandrino moest afhaken en maakte de wedstrijd niet vol door een valpartij, gelukkig zonder veel erg, hij zal over enkele dagen de training kunnen hervatten. Jordy kon zich goed handhaven vooraan maar toen een renner er nog een extra lap op gaf moest hij samen met vele anderen passen. Hij kwam in de eerste groep van 8 renners naar de aankomst gestormd, maar had toen reeds zijn beste pijlen verschoten. Maar een mooie prestatie werd bekroond met alweer een top-10 notering (9de stek) dat zijn palmares verder siert.

Waregem
Niet iedereen zoekt de heuveltjes van Parike op en Waregem bood een alternatief. Twee van onze aspiranten trokken naar het vlakkere land van Waregem om er hun "Waregem koerse" te rijden.
Bij de U14 kon tussen de 28 vertrekkers onze Artuur opgemerkt worden. Hij reed een stevige koers maar moest de kop laten gaan en finishte finaal op de 13de plaats.
Bij de U15 stonden 42 deelnemers aan de start voor 12 ronden ( 32.4 km). Daarbij Tjebbe en Thibault. De eerste had na zijn teleurstelling in Tollembeek een ganse week hard gewerkt om terug de goede vorm te vinden. Dit was te merken in de wedstrijd want hij was steeds in de voorste helft van het peloton te bespeuren. De renners hadden allemaal last van de warmte en toen ook de wind kwam opzetten werd het nog lastiger. Tijdens de eerste 7 ronden werd al flink aan de boom geschud met het resultaat dat het peloton werd gehalveerd. Tjebbe had nog steeds zijn plaatsje vooraan, maar bij het ingaan van de 8ste ronde splitste een demarrage de groep in 2. Tjebbe verzeilde in de 2de groep. Hij deed er alles aan om terug aan te sluiten, maar kreeg geen hulp. In de laatste 2 ronden besloot hij om het zo te laten en de sprint voor te bereiden, met 9 renners weg zou deze immers beslissen wie de laatste top-10 binnen rijfde. 1 renner wist echter de groep nog te verschalken en dus bracht de spurtwinst hem een mooie 11de plaats op, wat Tollembeek meteen deed vergeten.
Thibault reed zijn eigen wedstrijd en werd als 30ste genoteerd in de uitslag.

Alvast proficiat aan de 7 renners die de schoenen in de pedalen klikten om onze kleuren te verdedigen.


>> Reageer (0)
03-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 5 juli

Het beloofde droge en mooie weer was van de partij en zo ook 6 van onze aspiranten, terug goed voor enkele mooie prestaties.

Mere
In Mere waren er 4 van onze krijgers op post voor deelname aan een wedstrijd die alles behalve van de poes was. “Golvende omloop” stond er op de infofiche. Met een hoogteverschil van 31 m over een goede kilometer en dan in het dorp nog eens een lang stuk vals plat mag deze omloop van 3,3 km er best wezen, sportief is het zeker.
Bij de U14 tekenden 19 deelnemers present waaronder Milan en Arno. Vrij snel verbrokkelt het peloton, Milan blijft steeds in de voorwacht aanwezig en rijdt een zeer aandachtige wedstrijd, Arno strijdt zijn strijd iets verder op. In de laatste ronde haalt de kopgroep het groepje van Arno bij en trekken ze allen samen naar de eindsprint, zo maak je het de afgevaardigden niet echt gemakkelijk natuurlijk. Milan wint met overmacht deze sprint licht bergop en Arno plaatst zich op de 17de stek.
Bij de U15 terug een duo met onze kleuren onder de 23 vertrekkers. Katrijn neemt het op tegen 2 ander jongedames terwijl Jordy zich met de rest van de jongeren mag meten. Reeds in de eerste ronde moeten een deel van de renners loslaten, maar onze dapperen blijven vooraan. Voor Katrijn niet voor lang want in de derde ronde moet ze de groep laten rijden, zij komt nog wel even terug met een geloste renner, maar net dan beslist men vooraan om er terug een “snok aan te geven” en dat doet haar definitief de das om, waarna ze bij een achtervolgend trio aanpikt voor de rest van de wedstrijd. Jordy houdt het vooraan vol tot 3 ronden van het einde en moet dan met een duo de zes sterksten laten rijden. In de eindsprint weet hij de 8ste plaats te veroveren, terug een mooie top-10 notering terwijl Katrijn ten slotte als 15de wordt afgevlagd, maar dit met bijna een ronde voorsprong op haar concurrentes en dus terug een overwinning.

Tollembeek
Ook in Tollembeek waren er renners van onze club aan de slag. Op deze licht golvend omloop van 2,1 km wordt traditioneel een mooie wedstrijd gereden.
Bij de U14 slechts 11 vertrekkers en dan is het uitkijken om niet net buiten de top-10 te eindigen. Dat weet ook Timon en hij is bij de pinken. De sterksten van het lot rijden het peloton uit elkaar en Timon raakt met een kompaan achterop, maar in de eindsprint laat hij zich niet verschalken en haalt zo de 10de plaats binnen.
Bij de U15 Tjebbe aan de start in een peloton van 24 renners met daarbij heel wat “kleppers”. Het wordt aldus een helse koers en dat is voor Tjebbe nog wat te vroeg, door de examens had de fiets wat rust gekregen en is het de eerste wedstrijd sinds het PK. Buikkrampen en andere minder gezellige pijnen worden zijn deel en dus geeft hij er noodgedwongen halfweg de brui aan. Niet getreurd, het is nog 18 dagen voor het kampioenschap van Vlaanderen, tijd genoeg om de goede conditie terug te vinden.

Van harte proficiat aan de 6 aspiranten die de namen van onze sponsors showden en een mooie wedstrijd reden.


>> Reageer (0)
02-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zulte 2 juli
Begin van de vakantie, nog niet bekomen van de kater van Wales-België, weersvoorspellingen die regen gaven op zaterdag en droog weer op zondag, wie zal het zeggen, in elk geval dit jaar in Zulte maar 2 vertegenwoordigers van onze club tussen de deelnemers. Waar vorig jaar de wedstrijd geteisterd werd door een hittegolf en er extra bevoorrading werd georganiseerd werd er dit jaar getwijfeld om te starten in winteroutfit.
Bij de U14 verschenen er 26 renners aan de start en daarbij onze Artuur. Zijn lekke band van vorige week bleek goed hersteld want hij wist zich te handhaven vooraan en in de sprint de 8ste plaats op zijn naam te schrijven, alweer een top-10 voor onze renner.
Bij de U15 stonden er ook maar 34 namen op het startblad en daarbij deze van Gilles. Hij moest nipt de kopgroep laten rijden en ging dan in zijn gekende stijl solo door om het verschil zo klein mogelijk te houden, wat hem ook vrij goed lukte. Hij kwam zo finaal als 23ste in de uitslag.
Proficiat aan onze beide renners.

>> Reageer (0)
29-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rumbeke 29 juni

Tweede meeting van het seizoen op de open baan in Rumbeke en terug dreigende wolken. Dit keer slechts 2 meisjes U15 en meerdere U17, dus werden Katrijn en haar concurrente bij de 5 jongens U15 ingedeeld.
Dit keer had ze geen stijve benen van de regiotraining daags voordien en ze verbeterde haar tijd op de baanronde tot 12,23”, net geen 50km/h, beste tijd bij de meisjes en 4de tijd van de groep U15. De scratch is een nummer dat traditioneel traag start en pas laat openbreekt en dus had Katrijn het plan gesmeed om met de andere renster vroeg aan te vallen en zo de jongens tot actie te dwingen. Het plan viel echter al in duigen van bij de start want er was een jongen die dadelijk het hazenpad koos waardoor het tempo de volle 24 ronden moordend hoog lag. Ook hier was Katrijn 4de van het lot en eerste meisje. Toen het wat later begon te regenen besliste de jury de puntenkoers af te lasten. Einde meeting en terug een bloemtuil voor onze jongedame.


>> Reageer (0)
26-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 26 juni

Examens gedaan en dus willen onze aspiranten na 2 weken gedwongen koersrust terug aan de slag. De regen was echter zwaar spelbreker evenals waarschijnlijk hier en daar een schoolfeestje en zo waren er relatief weinig aspiranten die de schoenen reeds in de pedalen klikten. Deze van onze club waren op 3 even natte fronten aan de slag.

Melsele

In het zoete Waasland verschenen 4 van onze pedaalridders aan de start, netjes verdeeld over de U14 en U15.
Bij de U14 waren er 30 vertrekkers waaronder Jonas en Milan. Langs de smalle wegen raakte het peloton verbrokkeld en er kon zich een kopgroep van 7 loswerken van de rest, daarbij Milan. Jonas vocht intussen voor elke plaats die hij kon winnen. In de voorlaatste ronde trok Milan er vandoor en kwam solo toe en verzekerde zich aldus van een ruiker verse bloemen. Jonas werd finaal 27ste.
Bij de U15 waagden 31 renners hun kans waaronder Jordy en Jonas. Toen na enkele ronden zich een kopgroep vormde van een 15-tal renners waren beiden op post. Alsof het parkoers er nog niet glad genoeg bij lag gingen halfwedstrijd de hemelsluizen terug helemaal open. De renners moesten nat tot op het bot verder. Dit werkte bij sommigen blijkbaar inspirerend want er vielen verscheidene aanvalspogingen te noteren, maar deze werden allen terug geneutraliseerd en finaal ging een groep van 13 renners naar de streep om te sprinten voor de bloemen. Onze beide renners reden daarbij mooi top-10 met Jonas op de 6de en Jordy op de 9de plaats, aldus opnieuw punten verzamelend voor hun selectie voor de kampioenschappen in de komende maanden.

Leke-Diksmuide

Xiebe was de enige van onze U13 die vandaag in competitie kwam. Hij trok naar “Bachten de Kupe” om zijn kans te wagen. 32 renners verschenen er aan de start. Een groep van 13 reed weg en Xiebe kon net niet aansluiten maar wist zich wel de 17de plaats toe te eigenen, mooi halfweg de groep dus.

Tourpes

Was het omdat er aan een brouwerij gestart werd of omdat er volgens een of andere meteo minder regen zou vallen, maar Artuur en Katrijn trokken vandaag naar Tourpes in Henegouwen waar ze op een parkoers van 1,2 km een aspirantencriterium organiseerden in ware volkssfeer, jammer dat het weer een (water)demper op dit feest zette.
Bij de U14 waren er 16 renners aan de start. Dadelijk kozen 2 ploegmaten van WOOP het hazenpad maar na 2 ronden werd de wedstrijd wijselijk geneutraliseerd vanwege een wolkbreuk / onweer waardoor het niet meer veilig was om de jonge renners te laten koersen. Toen de waterkar een gemeente verder aan de slag was werd de wedstrijd terug opgestart. De 2 kregen terug hun voorsprong en werden pas terug gezien door de andere renners toen ze het peloton inhaalden enkele ronden voor het einde. Artuur was onderkoeld geraakt tijdens de gedwongen stop en raakte niet meer in het juiste ritme, toen hij enkele ronden verder ook nog eens lek reed kneep hij de remmen dicht en ging zich opwarmen.
Katrijn startte in een groep van 27 renners waaronder 2 meisjes. De groep reed aan “accordeontempo”, m.a.w. eens wielertoerisme en dan weer de gashendel volledig open. Net als de wolken boven hun hoofd in dat uurtje deden, eens volledig droog, eens lichte regen en dan weer de douchekraan compleet open. Katrijn kon zich handhaven in de kopgroep, haar rivale niet en zo werd het een tweede overwinning voor onze ploeg deze namiddag.

Dank en proficiat aan de 7 renners die onze clubkleuren toonden op de diverse aspirantenfronten. Hopelijk breekt de zomer door en kunnen wij vanaf volgende week terug onder ene blakende zon de daverende daden van onze aspiranten bewonderen.


>> Reageer (0)
08-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trainingen in Affligem

Voor de miniemen en aspiranten heeft de club de wielerpiste in Affligem gehuurd op vrijdagavonden 17 en 24 juni van 19 tot 21u.
Dit is een piste in open lucht waar je met een gewone wegfiets op kan rijden. Wij organiseren hier begeleide trainingen om de conditie terug aan te scherpen ter voorbereiding voor het tweede deel van het seizoen.
De piste is gelegen in het complex Bellekouter in de Bellestraat te Affligem. Makkelijk te bereiken via E40, afrit 19a Affligem, rechts richting Denderleeuw, dadelijk aan de verkeerslichten terug rechts, even verder aan rondpunt met koperen brouwketel terug rechts en je bent er.


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag tombola
Beste renners, supporters, sympathisanten,


Hierbij kunnen jullie de uitslag van onze jaarlijkse tombola terugvinden.

Hebben jullie een prijs gewonnen, contacteer Jonas via secretariaat@gentsevelosport.be

Bijlagen:
VdH CT-KGVS_tombola 2016.pdf (226.5 KB)   


>> Reageer (0)
05-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PK Deftinge 5 juni

Op een mooi parkoers werd vandaag in Deftinge het PK voor aspiranten gereden. Een parkoers met mooie hellingen, niet zo steil als vorig jaar in Parike, maar zeker geen biljart zoals 2 jaar terug in Lokeren. Het weer was drukkend warm, hoge temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad maakten het extra lastig voor de jonge renners.
Gezien de uitslagen van onze aspiranten de laatste weken waren de verwachtingen hoog gespannen, maar Doltcini kreeg jammer genoeg geen extra werk.
Bij de U13 vertrokken er 52 renners waaronder een trio in onze clubkleuren. Zoals steeds deden zij hun uiterste best. Toen de latere winnaar een serieuze prik gaf ging het tempo met een ruk de hoogte in en werden heel wat renners gelost, zo ook Jelle en Arthur die echter stevig doorfietsten in de achtergrond om respectievelijk 42ste en 48ste te eindigen. Xiebe hield lang stand maar moest op het einde ook de rol lossen, hij werd finaal 26ste op slechts een halve minuut van de winnaar.
Bij de U14 hadden wij 5 renners in het peloton van 54. Hier hadden wij gewettigde ambities wat Milan en Artuur hadden de laatste weken hun kunnen gedemonstreerd en enkele mooie overwinningen geboekt. Van bij de start ging er een renner aan de haal. Veel te vroeg natuurlijk maar het peloton moest wel doorrijden wilden ze hem niet uit het oog verliezen. Arno en Timon zagen dat dit te tempo te hoog was voor hen en vormden met enkele anderen een achtervolgend groepje. Jonas kreeg het na enkel ronden ook lastig en liet zich uitzakken naar zijn twee vrienden en hun kompanen. Vooraan reden Milan en Artuur aandachtig mee. Milan was bij alle schermutselingen betrokken en zorgde ervoor dat zijn concurrenten niet van hem wegreden. Artuur bleef ook mooi mee in de kopgroep tot hij enkele ronden voor het einde het vat voelde leeglopen en zijn kansen als zand door de vingers wegglipten. De sprint licht bergop moest Milan zeker liggen en hij ging er ook vol voor, maar het mag echter niet zijn voor hem, net als vorig jaar werd hij nipt gevloerd door een thuisrenner en weg de trui, maar zilver blijft toch zijn deel.
Bij de U15 stonden 8 van onze 14 renners in de groep van 66 aan de start. O.a. Jonas en Jordy rijden een sterk seizoen en wilden zich tonen met het oog op een selectie voor de komende kampioenschappen. Ook Tjebbe is goed bezig en kan dus net als vorig jaar een selectie afdwingen. Katrijn won de voorbij twee jaar het PK en wou wat graag haar laatste maanden als aspirant verder in de kampioentrui fietsen. Maar ook Gilles, Sander, Senne en Jelle kwamen niet naar Deftinge om een namiddag te niksen. Koersen is afzien en dat was ook nu weer het motto. 36 km in deze drukkende hitte is zowel vooraan als achteraan alles uit je lichaam persen. De wedstrijd ging aan een goed tempo van start maar toch bleef alles lang gesloten. Vooraan reed een groot peloton met daarin alle favorieten en daarbij waren de kleuren van ons team zeker aanwezig met Jonas, Jordy, Tjebbe, Gilles en Katrijn. Sander, Senne en Jelle reden hun wedstrijd op karakter verder, het tempo van het peloton bleek hen iets te snel. Toen er halfweg enkele aanvallen kwamen moest eerst Gilles de rol lossen. Tjebbe bleek goed in vorm en sleurde eens goed door op kop in de lange helling maar wat later verloor hij zijn drinkbus en toen hij er eentje aannam van zijn supporter numero uno werd hij prompt uit koers gezet door een afgevaardigde die het had gezien. Ook Jonas liet zich niet onbetuigd in de aanval, maar ook hij raakte niet weg. In de zevende van 11 ronden kreeg Katrijn een zware klop van de hamer en moest het peloton laten gaan. Ons vroeger clublid Sophie kon daar wel op post blijven en dus weg de titel. Gilles kwam bij Katrijn en probeerde haar op sleeptouw te nemen, maar haar vat was compleet leeg en dus liet ze hem rijden, zij reed nog door om haar tweede plaats veilig te stellen wat haar lukte. Vooraan hadden wij nog Jonas en Jordy en die sprintten mee, bij Jordy was het beste er ook af, hij eindigde 22ste terwijl Jonas zich nog stevig in de debatten mengde en met een sterke 6de plaats mooi top-10 reed.
Dikke proficiat aan onze 16 renners die in deze broeierige hitte de clubkleuren glans gaven op het PK.

 U13 (52 deeln.)  U14 (54 deeln.)  U15 (66 deeln.)
 26. Xiebe Kaes
 42. Arthur De Backer
 48. Jelle Brondeel
 2. Milan De Meester
 32. Artuur Torney
 39. Arno Dierickx
 44. Timon Bogaert 
 46. Jonas De Schampheleire
 6. Jonas Christiaens
 22. Jordy Van Parys
 37. Gilles Van Alboom 
 39. Katrijn De Clercq (2/8 meisjes)
 42. Sander De Vos
 47. Senne De Gendt
 59. Jelle Roggeman
 DNF Tjebbe Lauwereys>> Reageer (0)
31-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspiranten training 01/06 Belangrijk bericht!
Voor de Aspiranten 12j/13j/14j wordt er vandaag een verkenning ingelast betreffende het Provinciaal Kampioenschap te deftinge komende zondag. Renners verzamelen zich in oosterzele en van daar uit wordt naar deftinge gefietst waar het parcour verkend wordt.

>> Reageer (1)


Begeleiding

Hans De Meester
 hans.de.meester@telenet.be
 +32 477 / 372 316

Carl Van de Casteele
 carl.vandecasteele@skynet.be
 +32 491 / 562 700

Jonas Van Hecke
 vanheckejonas@hotmail.com
 +32 496 / 059 158


Contact / Blogmaster
aspiranten@gentsevelosport.be

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!