Wiebo Wielergids
2016
Wiebo Wielergids 2016.pdf

Verzet Aspiranten

zie Wiebo Wielergids 2016 pag. 15

Wie rijdt waar?

WEDSTRIJDEN EN UITSLAGEN DOORSTUREN A.U.B.
Renners
Aspiranten
12-jaar

Aspiranten
13-jaar


CEDRIC BAUDEWIJNS
JARNE ANZEMPAMBER
NICOLAS DHOOGE
THIBO VAN HECKE


Aspiranten
14-jaar

JELLE BRONDEEL
ARTHUR DE BACKER
JADE LINTHOUDT
XIEBE KAES
KAMIEL DE WAELE

Nuttige Links

• Van den Hauwe CT - Gentse Velosport


• Wielerbond Vlaanderen (WBV)

• Koninklijke Belgische Wielerbond (KBWB)

Van den Hauwe Cycling Team - Koninklijke Gentse Velosport
ASPIRANTEN
WIELERSEIZOEN 2018
11-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 9 juli

Parike
Nadat ze vorig jaar het PK inrichtten keerden de organisatoren van Parike terug naar hun klassieke parkoers, dan wel in omgekeerde volgorde van vroeger. Blijft moeilijk en lastig en verrassingen zijn er dan ook nooit uit de lucht, zeker niet met warm weer zoals dit jaar het geval was. Vier van onze aspiranten tekenden present.
Bij de U14 stonden er 21 renners aan de afspraak, waaronder Milan en Arno. 10 ronden moesten ze afleggen met telkens een beklimming die niet van de poes is. Finaal kwam een nog vrij grote groep van 14 naar de eindmeet gestoven. Milan kon zich dit keer niet losmaken en moest voor een keer vrede nemen met de 5de plaats, toch nog steeds goed voor een podiumplaats bij de jongens want de 2 sterkste meisjes lieten maar 1 jongen voor gaan, blijkbaar een traditie in Parike want is vroeger ook nog gebeurd. Arno leverde in zijn gekende stijl zijn gevecht wat verder op om zo finaal de 19de plaats op zijn naam zetten.
Bij de U15 moesten ze 14 rondjes afmalen en ook hier 2 van de onzen aan de start in een peloton van 31 vertrekkers. Jordy en Sandrino hadden er beiden zin in. Maar zo ook het ganse peloton dat er stevig de vaart in hield. Sandrino moest afhaken en maakte de wedstrijd niet vol door een valpartij, gelukkig zonder veel erg, hij zal over enkele dagen de training kunnen hervatten. Jordy kon zich goed handhaven vooraan maar toen een renner er nog een extra lap op gaf moest hij samen met vele anderen passen. Hij kwam in de eerste groep van 8 renners naar de aankomst gestormd, maar had toen reeds zijn beste pijlen verschoten. Maar een mooie prestatie werd bekroond met alweer een top-10 notering (9de stek) dat zijn palmares verder siert.

Waregem
Niet iedereen zoekt de heuveltjes van Parike op en Waregem bood een alternatief. Twee van onze aspiranten trokken naar het vlakkere land van Waregem om er hun "Waregem koerse" te rijden.
Bij de U14 kon tussen de 28 vertrekkers onze Artuur opgemerkt worden. Hij reed een stevige koers maar moest de kop laten gaan en finishte finaal op de 13de plaats.
Bij de U15 stonden 42 deelnemers aan de start voor 12 ronden ( 32.4 km). Daarbij Tjebbe en Thibault. De eerste had na zijn teleurstelling in Tollembeek een ganse week hard gewerkt om terug de goede vorm te vinden. Dit was te merken in de wedstrijd want hij was steeds in de voorste helft van het peloton te bespeuren. De renners hadden allemaal last van de warmte en toen ook de wind kwam opzetten werd het nog lastiger. Tijdens de eerste 7 ronden werd al flink aan de boom geschud met het resultaat dat het peloton werd gehalveerd. Tjebbe had nog steeds zijn plaatsje vooraan, maar bij het ingaan van de 8ste ronde splitste een demarrage de groep in 2. Tjebbe verzeilde in de 2de groep. Hij deed er alles aan om terug aan te sluiten, maar kreeg geen hulp. In de laatste 2 ronden besloot hij om het zo te laten en de sprint voor te bereiden, met 9 renners weg zou deze immers beslissen wie de laatste top-10 binnen rijfde. 1 renner wist echter de groep nog te verschalken en dus bracht de spurtwinst hem een mooie 11de plaats op, wat Tollembeek meteen deed vergeten.
Thibault reed zijn eigen wedstrijd en werd als 30ste genoteerd in de uitslag.

Alvast proficiat aan de 7 renners die de schoenen in de pedalen klikten om onze kleuren te verdedigen.


>> Reageer (0)
03-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 5 juli

Het beloofde droge en mooie weer was van de partij en zo ook 6 van onze aspiranten, terug goed voor enkele mooie prestaties.

Mere
In Mere waren er 4 van onze krijgers op post voor deelname aan een wedstrijd die alles behalve van de poes was. “Golvende omloop” stond er op de infofiche. Met een hoogteverschil van 31 m over een goede kilometer en dan in het dorp nog eens een lang stuk vals plat mag deze omloop van 3,3 km er best wezen, sportief is het zeker.
Bij de U14 tekenden 19 deelnemers present waaronder Milan en Arno. Vrij snel verbrokkelt het peloton, Milan blijft steeds in de voorwacht aanwezig en rijdt een zeer aandachtige wedstrijd, Arno strijdt zijn strijd iets verder op. In de laatste ronde haalt de kopgroep het groepje van Arno bij en trekken ze allen samen naar de eindsprint, zo maak je het de afgevaardigden niet echt gemakkelijk natuurlijk. Milan wint met overmacht deze sprint licht bergop en Arno plaatst zich op de 17de stek.
Bij de U15 terug een duo met onze kleuren onder de 23 vertrekkers. Katrijn neemt het op tegen 2 ander jongedames terwijl Jordy zich met de rest van de jongeren mag meten. Reeds in de eerste ronde moeten een deel van de renners loslaten, maar onze dapperen blijven vooraan. Voor Katrijn niet voor lang want in de derde ronde moet ze de groep laten rijden, zij komt nog wel even terug met een geloste renner, maar net dan beslist men vooraan om er terug een “snok aan te geven” en dat doet haar definitief de das om, waarna ze bij een achtervolgend trio aanpikt voor de rest van de wedstrijd. Jordy houdt het vooraan vol tot 3 ronden van het einde en moet dan met een duo de zes sterksten laten rijden. In de eindsprint weet hij de 8ste plaats te veroveren, terug een mooie top-10 notering terwijl Katrijn ten slotte als 15de wordt afgevlagd, maar dit met bijna een ronde voorsprong op haar concurrentes en dus terug een overwinning.

Tollembeek
Ook in Tollembeek waren er renners van onze club aan de slag. Op deze licht golvend omloop van 2,1 km wordt traditioneel een mooie wedstrijd gereden.
Bij de U14 slechts 11 vertrekkers en dan is het uitkijken om niet net buiten de top-10 te eindigen. Dat weet ook Timon en hij is bij de pinken. De sterksten van het lot rijden het peloton uit elkaar en Timon raakt met een kompaan achterop, maar in de eindsprint laat hij zich niet verschalken en haalt zo de 10de plaats binnen.
Bij de U15 Tjebbe aan de start in een peloton van 24 renners met daarbij heel wat “kleppers”. Het wordt aldus een helse koers en dat is voor Tjebbe nog wat te vroeg, door de examens had de fiets wat rust gekregen en is het de eerste wedstrijd sinds het PK. Buikkrampen en andere minder gezellige pijnen worden zijn deel en dus geeft hij er noodgedwongen halfweg de brui aan. Niet getreurd, het is nog 18 dagen voor het kampioenschap van Vlaanderen, tijd genoeg om de goede conditie terug te vinden.

Van harte proficiat aan de 6 aspiranten die de namen van onze sponsors showden en een mooie wedstrijd reden.


>> Reageer (0)
02-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zulte 2 juli
Begin van de vakantie, nog niet bekomen van de kater van Wales-België, weersvoorspellingen die regen gaven op zaterdag en droog weer op zondag, wie zal het zeggen, in elk geval dit jaar in Zulte maar 2 vertegenwoordigers van onze club tussen de deelnemers. Waar vorig jaar de wedstrijd geteisterd werd door een hittegolf en er extra bevoorrading werd georganiseerd werd er dit jaar getwijfeld om te starten in winteroutfit.
Bij de U14 verschenen er 26 renners aan de start en daarbij onze Artuur. Zijn lekke band van vorige week bleek goed hersteld want hij wist zich te handhaven vooraan en in de sprint de 8ste plaats op zijn naam te schrijven, alweer een top-10 voor onze renner.
Bij de U15 stonden er ook maar 34 namen op het startblad en daarbij deze van Gilles. Hij moest nipt de kopgroep laten rijden en ging dan in zijn gekende stijl solo door om het verschil zo klein mogelijk te houden, wat hem ook vrij goed lukte. Hij kwam zo finaal als 23ste in de uitslag.
Proficiat aan onze beide renners.

>> Reageer (0)
29-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rumbeke 29 juni

Tweede meeting van het seizoen op de open baan in Rumbeke en terug dreigende wolken. Dit keer slechts 2 meisjes U15 en meerdere U17, dus werden Katrijn en haar concurrente bij de 5 jongens U15 ingedeeld.
Dit keer had ze geen stijve benen van de regiotraining daags voordien en ze verbeterde haar tijd op de baanronde tot 12,23”, net geen 50km/h, beste tijd bij de meisjes en 4de tijd van de groep U15. De scratch is een nummer dat traditioneel traag start en pas laat openbreekt en dus had Katrijn het plan gesmeed om met de andere renster vroeg aan te vallen en zo de jongens tot actie te dwingen. Het plan viel echter al in duigen van bij de start want er was een jongen die dadelijk het hazenpad koos waardoor het tempo de volle 24 ronden moordend hoog lag. Ook hier was Katrijn 4de van het lot en eerste meisje. Toen het wat later begon te regenen besliste de jury de puntenkoers af te lasten. Einde meeting en terug een bloemtuil voor onze jongedame.


>> Reageer (0)
26-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 26 juni

Examens gedaan en dus willen onze aspiranten na 2 weken gedwongen koersrust terug aan de slag. De regen was echter zwaar spelbreker evenals waarschijnlijk hier en daar een schoolfeestje en zo waren er relatief weinig aspiranten die de schoenen reeds in de pedalen klikten. Deze van onze club waren op 3 even natte fronten aan de slag.

Melsele

In het zoete Waasland verschenen 4 van onze pedaalridders aan de start, netjes verdeeld over de U14 en U15.
Bij de U14 waren er 30 vertrekkers waaronder Jonas en Milan. Langs de smalle wegen raakte het peloton verbrokkeld en er kon zich een kopgroep van 7 loswerken van de rest, daarbij Milan. Jonas vocht intussen voor elke plaats die hij kon winnen. In de voorlaatste ronde trok Milan er vandoor en kwam solo toe en verzekerde zich aldus van een ruiker verse bloemen. Jonas werd finaal 27ste.
Bij de U15 waagden 31 renners hun kans waaronder Jordy en Jonas. Toen na enkele ronden zich een kopgroep vormde van een 15-tal renners waren beiden op post. Alsof het parkoers er nog niet glad genoeg bij lag gingen halfwedstrijd de hemelsluizen terug helemaal open. De renners moesten nat tot op het bot verder. Dit werkte bij sommigen blijkbaar inspirerend want er vielen verscheidene aanvalspogingen te noteren, maar deze werden allen terug geneutraliseerd en finaal ging een groep van 13 renners naar de streep om te sprinten voor de bloemen. Onze beide renners reden daarbij mooi top-10 met Jonas op de 6de en Jordy op de 9de plaats, aldus opnieuw punten verzamelend voor hun selectie voor de kampioenschappen in de komende maanden.

Leke-Diksmuide

Xiebe was de enige van onze U13 die vandaag in competitie kwam. Hij trok naar “Bachten de Kupe” om zijn kans te wagen. 32 renners verschenen er aan de start. Een groep van 13 reed weg en Xiebe kon net niet aansluiten maar wist zich wel de 17de plaats toe te eigenen, mooi halfweg de groep dus.

Tourpes

Was het omdat er aan een brouwerij gestart werd of omdat er volgens een of andere meteo minder regen zou vallen, maar Artuur en Katrijn trokken vandaag naar Tourpes in Henegouwen waar ze op een parkoers van 1,2 km een aspirantencriterium organiseerden in ware volkssfeer, jammer dat het weer een (water)demper op dit feest zette.
Bij de U14 waren er 16 renners aan de start. Dadelijk kozen 2 ploegmaten van WOOP het hazenpad maar na 2 ronden werd de wedstrijd wijselijk geneutraliseerd vanwege een wolkbreuk / onweer waardoor het niet meer veilig was om de jonge renners te laten koersen. Toen de waterkar een gemeente verder aan de slag was werd de wedstrijd terug opgestart. De 2 kregen terug hun voorsprong en werden pas terug gezien door de andere renners toen ze het peloton inhaalden enkele ronden voor het einde. Artuur was onderkoeld geraakt tijdens de gedwongen stop en raakte niet meer in het juiste ritme, toen hij enkele ronden verder ook nog eens lek reed kneep hij de remmen dicht en ging zich opwarmen.
Katrijn startte in een groep van 27 renners waaronder 2 meisjes. De groep reed aan “accordeontempo”, m.a.w. eens wielertoerisme en dan weer de gashendel volledig open. Net als de wolken boven hun hoofd in dat uurtje deden, eens volledig droog, eens lichte regen en dan weer de douchekraan compleet open. Katrijn kon zich handhaven in de kopgroep, haar rivale niet en zo werd het een tweede overwinning voor onze ploeg deze namiddag.

Dank en proficiat aan de 7 renners die onze clubkleuren toonden op de diverse aspirantenfronten. Hopelijk breekt de zomer door en kunnen wij vanaf volgende week terug onder ene blakende zon de daverende daden van onze aspiranten bewonderen.


>> Reageer (0)
08-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trainingen in Affligem

Voor de miniemen en aspiranten heeft de club de wielerpiste in Affligem gehuurd op vrijdagavonden 17 en 24 juni van 19 tot 21u.
Dit is een piste in open lucht waar je met een gewone wegfiets op kan rijden. Wij organiseren hier begeleide trainingen om de conditie terug aan te scherpen ter voorbereiding voor het tweede deel van het seizoen.
De piste is gelegen in het complex Bellekouter in de Bellestraat te Affligem. Makkelijk te bereiken via E40, afrit 19a Affligem, rechts richting Denderleeuw, dadelijk aan de verkeerslichten terug rechts, even verder aan rondpunt met koperen brouwketel terug rechts en je bent er.


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag tombola
Beste renners, supporters, sympathisanten,


Hierbij kunnen jullie de uitslag van onze jaarlijkse tombola terugvinden.

Hebben jullie een prijs gewonnen, contacteer Jonas via secretariaat@gentsevelosport.be

Bijlagen:
VdH CT-KGVS_tombola 2016.pdf (226.5 KB)   


>> Reageer (0)
05-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PK Deftinge 5 juni

Op een mooi parkoers werd vandaag in Deftinge het PK voor aspiranten gereden. Een parkoers met mooie hellingen, niet zo steil als vorig jaar in Parike, maar zeker geen biljart zoals 2 jaar terug in Lokeren. Het weer was drukkend warm, hoge temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad maakten het extra lastig voor de jonge renners.
Gezien de uitslagen van onze aspiranten de laatste weken waren de verwachtingen hoog gespannen, maar Doltcini kreeg jammer genoeg geen extra werk.
Bij de U13 vertrokken er 52 renners waaronder een trio in onze clubkleuren. Zoals steeds deden zij hun uiterste best. Toen de latere winnaar een serieuze prik gaf ging het tempo met een ruk de hoogte in en werden heel wat renners gelost, zo ook Jelle en Arthur die echter stevig doorfietsten in de achtergrond om respectievelijk 42ste en 48ste te eindigen. Xiebe hield lang stand maar moest op het einde ook de rol lossen, hij werd finaal 26ste op slechts een halve minuut van de winnaar.
Bij de U14 hadden wij 5 renners in het peloton van 54. Hier hadden wij gewettigde ambities wat Milan en Artuur hadden de laatste weken hun kunnen gedemonstreerd en enkele mooie overwinningen geboekt. Van bij de start ging er een renner aan de haal. Veel te vroeg natuurlijk maar het peloton moest wel doorrijden wilden ze hem niet uit het oog verliezen. Arno en Timon zagen dat dit te tempo te hoog was voor hen en vormden met enkele anderen een achtervolgend groepje. Jonas kreeg het na enkel ronden ook lastig en liet zich uitzakken naar zijn twee vrienden en hun kompanen. Vooraan reden Milan en Artuur aandachtig mee. Milan was bij alle schermutselingen betrokken en zorgde ervoor dat zijn concurrenten niet van hem wegreden. Artuur bleef ook mooi mee in de kopgroep tot hij enkele ronden voor het einde het vat voelde leeglopen en zijn kansen als zand door de vingers wegglipten. De sprint licht bergop moest Milan zeker liggen en hij ging er ook vol voor, maar het mag echter niet zijn voor hem, net als vorig jaar werd hij nipt gevloerd door een thuisrenner en weg de trui, maar zilver blijft toch zijn deel.
Bij de U15 stonden 8 van onze 14 renners in de groep van 66 aan de start. O.a. Jonas en Jordy rijden een sterk seizoen en wilden zich tonen met het oog op een selectie voor de komende kampioenschappen. Ook Tjebbe is goed bezig en kan dus net als vorig jaar een selectie afdwingen. Katrijn won de voorbij twee jaar het PK en wou wat graag haar laatste maanden als aspirant verder in de kampioentrui fietsen. Maar ook Gilles, Sander, Senne en Jelle kwamen niet naar Deftinge om een namiddag te niksen. Koersen is afzien en dat was ook nu weer het motto. 36 km in deze drukkende hitte is zowel vooraan als achteraan alles uit je lichaam persen. De wedstrijd ging aan een goed tempo van start maar toch bleef alles lang gesloten. Vooraan reed een groot peloton met daarin alle favorieten en daarbij waren de kleuren van ons team zeker aanwezig met Jonas, Jordy, Tjebbe, Gilles en Katrijn. Sander, Senne en Jelle reden hun wedstrijd op karakter verder, het tempo van het peloton bleek hen iets te snel. Toen er halfweg enkele aanvallen kwamen moest eerst Gilles de rol lossen. Tjebbe bleek goed in vorm en sleurde eens goed door op kop in de lange helling maar wat later verloor hij zijn drinkbus en toen hij er eentje aannam van zijn supporter numero uno werd hij prompt uit koers gezet door een afgevaardigde die het had gezien. Ook Jonas liet zich niet onbetuigd in de aanval, maar ook hij raakte niet weg. In de zevende van 11 ronden kreeg Katrijn een zware klop van de hamer en moest het peloton laten gaan. Ons vroeger clublid Sophie kon daar wel op post blijven en dus weg de titel. Gilles kwam bij Katrijn en probeerde haar op sleeptouw te nemen, maar haar vat was compleet leeg en dus liet ze hem rijden, zij reed nog door om haar tweede plaats veilig te stellen wat haar lukte. Vooraan hadden wij nog Jonas en Jordy en die sprintten mee, bij Jordy was het beste er ook af, hij eindigde 22ste terwijl Jonas zich nog stevig in de debatten mengde en met een sterke 6de plaats mooi top-10 reed.
Dikke proficiat aan onze 16 renners die in deze broeierige hitte de clubkleuren glans gaven op het PK.

 U13 (52 deeln.)  U14 (54 deeln.)  U15 (66 deeln.)
 26. Xiebe Kaes
 42. Arthur De Backer
 48. Jelle Brondeel
 2. Milan De Meester
 32. Artuur Torney
 39. Arno Dierickx
 44. Timon Bogaert 
 46. Jonas De Schampheleire
 6. Jonas Christiaens
 22. Jordy Van Parys
 37. Gilles Van Alboom 
 39. Katrijn De Clercq (2/8 meisjes)
 42. Sander De Vos
 47. Senne De Gendt
 59. Jelle Roggeman
 DNF Tjebbe Lauwereys>> Reageer (0)
31-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspiranten training 01/06 Belangrijk bericht!
Voor de Aspiranten 12j/13j/14j wordt er vandaag een verkenning ingelast betreffende het Provinciaal Kampioenschap te deftinge komende zondag. Renners verzamelen zich in oosterzele en van daar uit wordt naar deftinge gefietst waar het parcour verkend wordt.

>> Reageer (1)
29-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baaigem 29 mei
Wie op zaterdag niet kon of wou koersen kon uiteraard ook op zondag aan de bak, o.a. in Baaigem waar de intussen traditionele wielerdag werd georganiseerd. Ondanks de voorspelde onweders kwamen toch 83 aspiranten opdagen, waaronder 5 van onze renstal. Hoewel het parkoers net als in Kruishoutem 11m hoogteverschil telt en dit bijna allemaal in een kort stuk bergop zit werd het toch als “vlakke omloop” bestempeld. Wie echter gekomen was om op een biljart te rijden was er aan voor de moeite.
Bij de U13 geen van de onzen waardoor wij dadelijk starten met de wedstrijd van de U14 waar er 29 vertrekkers kwamen opdagen. Deze groep hield het lang hele rustig maar rond halfwedstrijd waren er enkelen die het beu werden en er een stevige ruk aan gaven. Het peloton viel onmiddellijk in verschillende stukken uiteen en vooraan ontstond een kopgroep van 8 renners met daarbij een attente Artuur. Arno had zich laten verrassen maar kwam nadien nog stevig terug en vond aansluiting bij een viertal waar hij een mooie wedstrijd mee reed. De kopgroep liet zich niet pramen en kwam na de voorziene 12 ronden aan de streep met een minuut voorsprong. In de sprint leek de provinciale kampioen het te halen maar in de laatste 100 m haalde Artuur een enorme trapsnelheid en vlamde iedereen voorbij om zo de zege mee naar huis te nemen.
Toen de U15 van start moesten was het beginnen regenen, niet hard maar toch voldoende om de straat nat en glad te krijgen en dan is het uitkijken op dit parkoers. Een trio van de onzen tussen de 35 starters. Katrijn was dit keer geflankeerd door het duo Tjebbe en Sander. Zij had nog stijve benen van haar laatste voetbalperikelen daags voordien en hoopte dat ook hier er eerst enkele rondjes aan een toeristentempo zou gereden worden. Maar dat was verkeerd gegokt. Door de loting waren verschillende van de betere renners, waaronder ook Tjebbe, op de achterste rij gezet en dat hadden enkele snoodaards vooraan in de mot en zij trokken er van bij de start vandoor als een pijl uit een boog. Een trio scheidde zich af en op de smalle wegen konden de renners niet van achter naar voor rijden, het was dus wachten tot het einde van de eerste ronde toen ze terug op brede weg kwamen er men zich kon organiseren. De verstandhouding was er evenwel niet en zo konden de vluchters, intussen herleid tot een duo steeds verder uitlopen. Tjebbe kon zich bij de eerste groep handhaven, Katrijn en Sander raakten na enkele ronden achterop. Toen Sander met kettingproblemen te maken kreeg moest hij ook deze groep laten rijden. Daar de andere meisjes genoeg achteruit geslagen waren en er al enkele renners gevallen waren, nam Katrijn op de gladde wegen geen grote risico’s meer, enkele ronden voor het einde werd ze zo wel voorbijgereden door de vluchters en uit koers genomen evenals Sander. Tjebbe kon vooraan goed standhouden en kon zo mee strijden voor de laatste podiumplaats, maar er waren enkele snellere benen en toen hij zich liet uitbollen was hij bijna de top-10 kwijt, hij kwam finaal als 9de over de streep. Na een uur in de regen te hebben gereden kwam de ganse meute doorweekt en beslijkt over de streep.
Besluit: ook in Baaigem toonden onze renners dat ze klaar zijn om volgende week in Deftinge voor de provinciale titel te strijden.

 U14 (29 deeln.)  U15 (35 deeln.)
 1. Artuur Torney
 23. Arno Dierickx
 9. Tjebbe Lauwereys
 16. Katrijn De Clercq (1/3 meisjes)
 18. Sander De Vos>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rumbeke 28 mei
Senne trok wat westwaarts naar de steek van Roeselare en reed een wedstrijd in Rumbeke, waar hij als enige van de VDH-clan de start nam in een peloton van 34 renners.
Er werd een stevig tempo op na gehouden en v
rij snel was de groep in twee delen gereten. De kopgroep met daarachter een 8-tal renners en nog een paar enkelingen die trachtten te volgen vanop afstand.
Senne zat in het groepje van 8 die mooi samen werkten. Een paar keer leek het of ze de kopgroep zouden bijbenen, doch tevergeefs... Het lukte steeds net niet.
Dus maar een sprintje naar de meet met 16 wielen. Senne begon achteraan en haalde de 3de plaats van dit achttal, wat hem naast de 18de plaats ook een morele kick bezorgde. Proficiat, ook hij lijkt klaar voor het PK.

>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruishoutem 28 mei

In eigen provincie stond de wedstrijd in Kruishoutem op het programma. Liefst 8 renners van ons aspirantenteam vonden de weg naar de Zandvlooi en bleven mooi buiten de greep van de aangekondigde onweders. Het parcours was een perfecte rechthoek. Starten op een smalle weg en naar de aankomst toe was de baan breder maar wel een beetje bergop, ook onderweg tussen de velden kan men moeilijk van een biljartvlakke omloop spreken, de beschrijving “Golvende omloop” is zeker gepast.
Bij de U13 stonden er liefst 39 renners aan de start, wat best veel is, net eentje te weinig om naar 2 reeksen over te schakelen. In dat peloton 2 renners in onze kleuren nl. Xiebe en Arthur die beiden gekomen waren om hun beste beentje voor te zetten. Dat was ook nodig want het peloton had er zin en er werd stevig doorgereden. Een trio scheidde zich af en de rest viel in stukken uiteen, veel renners kwamen solo over de streep. Arthur moest de strijd vroegtijdig staken wegens wegen lichte ongemakken en Xiebe bolde solo over de streep als 27ste.
Bij de U14 stonden er 25 namen op het wedstrijdblad waaronder deze van Milan, Jonas en Timon. Ook hier werd er stevig doorgereden. Timon en Jonas vochten hun strijd uit in de middenmoot terwijl Milan er duidelijk op gebrand lag om de conditie nog eens te testen naar het PK van volgende weke toe. En dat zit duidelijk snor want hij kon op deze toch wel selectieve omloop iedereen uit het wiel fietsen om solo toe te komen. Het hoeft niet altijd en sprint te zijn was zijn motto.
Bij de oudste aspiranten een peloton van 33 renners wat toch al weer een wat omvangrijker groep is en hier waren onze kleuren terug nadrukkelijk te zien met liefst 5 vertrekkers.
Zoals gewoonlijk kregen de meisjes wat voorsprong maar na de eerste ronde leek het alsof het volledige peloton van de jongens in rook was opgegaan, zover waren ze achter. De meisjes hadden hun voorsprong minstens verdubbeld. Er werd door sommigen al het woord “wielertoeristen” gebruikt. Maar ze hadden dit duidelijk gehoord en hebben zich herpakt en begonnen rijden zoals het van U15 wordt verwacht. Iedere ronde opnieuw was er wel iemand die probeerde om even door te trekken. Ook Jordy heeft dit tot 2x toe geprobeerd Jammer genoeg telkens niemand die meetrok in de aanval en dus was het alleen tegen de hele groep, hij zag telkens het nutteloze van zijn poging in en hield zich nadien wat gedeisd voor de echte finale. Intussen werd het peloton wel in stukken getrokken. Jordy en Jonas zaten mee vooraan. Gilles heeft op karakter 2 keer de sprong terug naar voren kunnen maken. Superkoers gereden van hem. Sandrino volgde in een groepje daarachter. Jelle had ongelukkig een slecht loting en moest helemaal achteraan starten op de smalle weg. Niet eenvoudig om dan deze mannen nog bij te benen. Op 5 ronden voor het einde waren 2 jongens op kousenvoeten vertrokken, Jonas had het niet eens gemerkt en Jordy dacht dat ook zij zouden terug waaien. Maar de groep laat dit keer begaan. Eerst kijkt iedereen naar Robin Orins, mar die trekt de kaart van zijn ploegmaat in de aanval en houdt de benen stil. Dit werkt verlammend op andere sterke renners en die besluiten dan ook maar om niet meer te koersen en de vogels zijn gaan vliegen. Het duo kon zo zijn voorsprong verder uitbouwen. Voor de rest bleef er niks anders over dan de sprint voor de 3de plaats, welke werd aangevat werd aangegaan met 15 renners. Jonas en Jordy kwamen halfweg dit groepje over de streep en behaalden resp. een 9de en 11de plaats. Gilles kwam op een kleine afstand als 19de over de streep. Sandrino finishte als 27ste en Jelle als 31ste.
Allen hebben evenwel een heel mooie wedstrijd gereden, een mooie opsteker om volgende week naar het PK te trekken.

 U13 (39 deeln.)  U14 (25 deeln.)  U15 (33 deeln.)
 27. Xiebe Kaes
 DNF Arthur De Backer
 1. Milan De Meester
 16. Timon Bogaert 

 17. Jonas De Schampheleire
 9. Jonas Christiaens
 11. Jordy Van Parys
 19. Gilles Van Alboom
 27. Sandrino Van den Neste
 31. Jelle Roggeman >> Reageer (0)
22-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Watervliet 22 mei
Welgeteld 6 renners van ons team trokken naar het krekengebied rond Watervliet om te koersen, in elke leeftijd een duo. Dit WE werden de Vlaamse wedstrijden opnieuw gereden onder de formule van een puntenkoers zoals in de piste. De eerste 4 in elke sprint krijgen punten.
Bij de U13 verschenen er 27 renners aan de start waaronder Xiebe en Jelle. Zij streden de volle afstand met de nodige inzet en konden zo beslag leggen op de 19de en 25ste plaats.
Bij de U14 tekenden Artuur en Arno present in een peloton van 36 renners. Ook zij streden voor wat ze waard waren en voor Artuur was dat net geen podium, hij sprintte voldoende punten bij elkaar voor een 4de plaats behaalde zo zijn zoveelste top-10 binnen. Arno bolde als 31ste over de streep.
Bij de oudste categorie daagden er maar 29 renners op waaronder Jordy en Jelle. Door de zware regenval deden de renners het wat rustiger dan gewoonlijk om de risico's op valpartijen te reduceren, daardoor kwam toch ongeveer de helft van het peloton in groep de laatste rechte lijn ingereden en werd het een massasprint. Jordy haalde 1 punt in de eerste sprint, en in de derde en vierde telkens 2 punten en had zo zicht op een podiumplaats. Bij het aansnijden van de laatste sprint stonden ze immers met 3 renners op een gedeelde 4de plaats, maar slechts 1 renner van dit trio viel in de punten in de eindsprint en het was niet Jordy waardoor hij finaal op de 5de stek strandde, opnieuw een mooie top-10. Hij lijkt zijn betere vormpeil terug te vinden. Jelle kwam als 27ste over de streep.
 U13 (27 deeln.)  U14 (36 deeln.)  U15 (39 deeln.)
 19. Xiebe Kaes
 25. Jelle Brondeel
 4. Artuur Torney
 31. Arno Dierickx
 5. Jordy Van Parys
 27. Jelle Roggeman

>> Reageer (0)
21-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grandglise 21 mei

Twee leden van onze club trokken naar Grandglise voor de traditionele klimkoers aldaar. Zowel Milan (U14) als Katrijn (U15) hadden herinneren aan deze plaats en kregen de kans om er hun kunnen te tonen.
Bij de U13 bleef de koers lang gesloten, maar Milan was steeds attent op de steile helling en kwam bijna elke ronde als eerste boven. Iets na halfkoers waren er enkele tempoversnellingen en viel de groep helemaal in stukken uit elkaar. Milan kon zich mooi vooraan handhaven. Na de laatste klim kwam hij als tweede boven maar hij wist in de laatste rechte lijn zijn tegenstander voorbij te spurten om deze mooie wedstrijd op zijn palmares bij te schrijven.
Bij de U15 was het gros van de “sterke beren” aanwezig en stond het aldus in de sterren geschreven dat de koers hard zou zijn. Bij de meisjes 5 deelneemsters waaronder ook Belgisch kampioene Julie Brouwers wat een duel tussen haar en Katrijn betekende. De jongens gingen er inderdaad van in de eerste ronde stevig tegen aan, wat onmiddellijk voor een verbrokkeling van jewelste zorgde. Katrijn en Julie hielden toch even over halfkoers stand in de eerste groep maar moesten toen de kop laten schieten, de ander meisjes waren toen reeds gelost. Bij het aansnijden van de laatste rechte lijn zat Katrijn in het wiel van Julie, maar zij vatte de sprint aan op een te groot verzet en kwam daardoor te traag op volle snelheid waardoor ze er net niet in slaagde om haar tegenstrever te remonteren.
Wat toen volgde was andermaal een pleidooi voor transponders want door de hevige strijd op een eerder klein parkoers (17 ronden) maakte dat de wedstrijdcommissarissen de tel waren kwijt geraakt wat betreft gedubbelden. De meisjes (en waarschijnlijk ook een aantal jongens) werden geklasseerd in volgorde zoals ze over de streep waren gekomen na de winnaar. Gevolg: alles op zijn kop en de winnares werd 4de, Katrijn 5de en laatste. Pas nadat de 5 meisjes op hun erewoord en in alle onderlinge sportiviteit bevestigden wat de ware uitslag was werd deze ook aldus gehomologeerd. Hun plaats tussen de jongens zal wel voor altijd een mysterie blijven, hun onderlinge vriendschap werd zo wel de winnaar van de dag.


>> Reageer (0)
18-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rumbeke 18 mei pistemeeting

Opener van het pisteseizoen op open wielerbaan in Rumbeke, ondanks de dreigende wolken daagden toch verscheiden pistiers op om deel te nemen. In Rumbeke wordt immers met pistefietsen gereden want de piste is er eentje van 116,67 m met bochten zoals ‘t Kuipke in Gent.
Voor ons op de afspraak Katrijn. De organisatie kijkt steeds bij wie de aspiranten meisjes worden ingedeeld. Daar er 4 14-jarigen waren en bij de dames jeugd slechts 3 nieuwelingen werden beide groepen samengevoegd tot een groep van 7 meisjes, wel met apart klassement voor beide groepen. Als je wete dat één van de drie Belgisch kampioene Shari Bossuyt is dan weet je ook welke uitdaging er was voor de 14-jarige meisjes.
Eerste nummer werd een baanronde met vliegende start. Met 12,63” zette Katrijn meteen de scherpste tijd neer, enkel nog verbeterd door Bossuyt.
Daar het begon te druppelen werd het programma waar mogelijk wat ingekort. De scratch werd gereden over 26 ronden i.p.v. de voorzien 30. Na een eerste aanval van Bossuyt, gecounterd door Katrijn volgde wat studiewerk maar als halfweg Bossuyt met een nieuwe aanval uitpakte was Katrijn de enige die er nog naar toe kon. De beide meisjes in hun tricolore kampioenentrui verstonden elkaar en reden mooi samen wat voor een aantal meisjes gelijk stond met gedubbeld worden. In de eindsprint moest Katrijn het wel afleggen tegen haar kompane die 2 jaar ouder is.
Toen de puntenkoers van start ging was het al zo sterk aan het regenen dat de baan glad werd en dus werd deze met de helft gereduceerd tot 20 ronden met 4 klassementsspurten. In de eerste spurt moest Katrijn een leeftijdsgenote laten voorgaan, in de tweede sprint was ze de sterkste van haar leeftijd maar in de derde sprint was het ook zij aan zij, toen werd het tempo opgetrokken en de finale sprint was terug Katrijn met Bossuyt waardoor zij elke de puntenkoers voor hun categorie wonnen.
Slotsom: Katrijn behaalde de overwinning in elk nummer en schreef aldus de eerste zomermeeting op haar naam.


>> Reageer (0)
16-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maldegem 16 mei

In Maldegem in de vlakke polders van het Meetjesland kan men gejaagd door de wind hoge snelheden halen op een fiets en dat was vandaag terug het geval. Liefst 10 aspiranten van onze ploeg tekenden present om te strijden voor de hoogste koerseer.
Bij de jongste categorie, de U13 stonden er 44 krijgers paraat waaronder Jonathan in onze kleuren. Yoran Van Gucht reed eens te meer solo naar de streep met achter hem een jagend peloton van 36 renners waarbij ook Jonathan present tekende. In de sprint voor de 2de plaats bolde hij als 30ste over de streep en schreef dus plaats 31 op zijn naam.
Bij de 13 jarigen een reuzegrote groep van 55, net te weinig om te splitsen. Hier 2 van de onzen nl. Milan en Jonas. De wedstrijd werd aan een rotvaart gereden maar toch kwam het tot een massasprint met liefst 38 renners. Milan zijn ketting sloeg even over en hij kon zich daardoor niet volledig doorzetten en aldus zijn zege van zaterdag niet herhalen, een 11de plaats werd zijn deel. Jonas vocht goed mee en kwam als 48ste over de streep gereden.
Bij de U15 eveneens 55 starters en zoals we intussen gewoon zijn daarbij veel van onze renners, liefst 7 dit keer. Ook hier werd er stevig doorgefietst en aan sneltreinvaart door de polders gesjeest. Veel deelnemers werden er echter niet losgereden en na minder dan 55 minuten stormde een groep van 38 op de meet af met daarbij nog Jordy, Jonas en Tjebbe. Jordy zijn verkoudheid lijkt nu helemaal verteerd want hij wist zich in de sprint als 6de over de streep te hijsen. Jonas volgde op een 13de plaats en Tjebbe werd als 32ste genoteerd, hij had evenwel nog een “borduurtruc” moeten uithalen om niet tegen de grond te gaan. Isaak en Senne hadden de voorwacht laten rijden en werden als 40ste en 45ste genoteerd. Wie goed kan tellen komt uit op 5 kompanen, de laatste 2 hadden minder geluk. Toen Gilles even naar links ging reed de renster naast hem naar rechts en beiden kwamen ten val, Jelle die er net achter reed viel erover heen en na hen nog een klad renners. Voor onze beide vrienden was het einde verhaal en dus DNF achter hun naam. Gelukkig voor hen bleek de schade beperkt tot was kasseibrand en mochten ze na verzorging naar huis. Wij wensen hen spoedig herstel en hopen hen snel weer in koers te mogen begroeten.
Van harte proficiat aan onze 10 renners voor het tonen van onze kleuren.

 U13 (44 deeln.)  U14 (55 deeln.)  U15 (55 deeln.)
 31. Jonathan Hoes  11. Milan De Meester
 48. Jonas De Schampheleire
 6. Jordy Van Parys
 13. Jonas Christiaens
 32. Tjebbe Lauwereys
 40. Isaak De Swaef
 45. Senne De Gendt
 DNF Jelle Roggeman
 DNF Gilles Van Alboom 

>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elsegem 14 mei

15 graden kouder dan de vorige week en daarbij een strakke wind maar toch heel wat renners aan de start in Elsegem. Dit had niet enkel te maken met het feit dat het de enige aspirantenwedstrijd in Vlaanderen was maar ook met het feit dat door de reglementswijziging van 2015 deze renners mandag terug aan de start mogen staan én volgend WE opnieuw.
Zo trokken er 11 renners van onze ploeg naar de deelgemeente van Wortegem-Petegem om te koersen. Wie geacht had er een echt Vlaamse Ardennekoers te vinden had wel beter eerst op de site van aspiranten.be gekeken want een parkoers met een hoogteverschil van 5m kan je bezwaarlijk een klimkoers noemen.
Bij de jongsten stond onder de 36 vertrekkers enkel Arthur in onze kleuren aan de start. Hij reed zoals steeds stevig door op zijn tempo en werd als 32ste afgeklokt.
Bij de U14 waren er onder de 48 vertrekkers liefst 4 in onze outfit te bespeuren. De snelheid lag vrij hoog in deze wedstrijd en daardoor viel het peloton in stukken uit elkaar. Milan kwam met 5 kompanen naar de eindsprint en wist ze allen achter zich te houden, nieuwe bloemtuil voor mama Lieve. Artuur moest dit keer de kop laten gaan en kwam iets later over de streep op de 28ste plaats. Timon volgde nog iets verder als 40ste en Jonas die enkele weken terug in een valpartij ene gekneusde rib opliep herneem en kwam als 44ste over de streep.
Bij de oudsten stonden er 55 renners aan de start met daarbij niet minder dan 6 van de onzen. Na 1 ronde trokken ze even door om eens testen wie alert was. Het peloton verbrokkelde een beetje maar ze vonden het niet voldoende en hielden de benen stil. Jelle die de versnelling niet direct had zien aankomen, kon hierdoor gelukkig weer aanpikken. Bij slechts een 5-tal renners lukte dit niet. Zes ronden lang werd aan het tempo van gezapige wielertoeristen gereden, op het risico af dat ze plots werden ingehaald door een bejaarde die met de fiets naar de bakker trok. Bij het ingaan van de 7de ronde kwamen de renners tot inkeer en werd er opnieuw stevig op de pedalen getrapt waarop het peloton volledig uit elkaar viel. Een groepje van 7 renners vocht vooraan voor de hoogste eer, gevolgd door een groep van 12 renners met daarbij Jordy en Jonas. Tjebbe had de trein gemist en volgde net daarachter in een groep van 11 renners gevolgd door Gilles, Isaak en Jelle. In de laatste ronden reden er zoveel gedubbelde renners tussen de anderen dat het zonder de moderne techniek, lees het gebruik van transponders, niet meer mogelijk was om te weten wie waar reed, ook niet voor het nochtans oog van een geoefende wedstrijdcommissaris. In het groepje van Tjebbe werden gedubbelde renners opgemerkt met als gevolg dat het ganse groepje het signaal kreeg dat zij nog slechts 1 ronde mochten rijden. Helaas onterecht voor Tjebbe en enkel kompanen. Ook Jelle werd zo slachtoffer van de situatie want de 5 renners achter hem waren nooit dichterbij gekomen.
Het groepje van Jordy en Jonas spurtte voor plaats 8. Jordy schreef zo een 9de plaats op zijn naam en Jonas viel met een 11de plaats maar nipt naast de top-10. Tjebbe werd geklasseerd op plaats 26, Gilles plaats 35 en Isaak plaats 38. Jelle kreeg plaats 51 toegewezen.
In Vlaams-Brabant waar het tot voor enkele jaren heel moeilijk bleek om een juiste uitslag te bekomen gebruikt men sinds 2015 transponders bij de aspirantenwedstrijden en er is geen discussie meer, zelfs op zeer korte parkoersen. Hopelijk wordt deze technologie spoedig algemeen gebruikt voor alle aspirantenwedstrijden. In Nederland is dit het geval, een investering van ong. 60 EUR per renner door de ouders betekent niet veel op de totaalkost van het materiaal, het is dan aan de Bond om nog enkele registratietoestellen aan te kopen, eentje per provincie volstaat. Hopelijk raakt die kogel spoedig door de spreekwoordelijke kerk. Wedstrijdcommissarissen hebben zeker geen gemakkelijke taak en zij zijn steeds kop van Jut als er fouten gebeuren. Een beetje technologische hulp kan hun taak echter een stuk eenvoudiger maken en hen een hoop kritiek besparen.

In elk geval een stevige proficiat aan onze 11 pedaalridders

 U13 (36 deeln.)  U14 (48 deeln.)  U15 (55 deeln.)
 32. Arthur De Backer  1. Milan De Meester
 28. Artuur Torney
 40. Timon Bogaert
 44. Jonas De Schampheleire
 9. Jordy Van Parys
 11. Jonas Christiaens
 26. Tjebbe Lauwereys
 35. Gilles Van Alboom
 38. Isaak De Swaef
 51. Jelle Roggeman

>> Reageer (0)
08-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijden 7-8 mei

Waregem 7 mei
Wie niet wou of kon koersen op moederdag kon vandaag naar Waregem. Van onze club was Sandrino van de partij om er in een peloton van 37 renners de 14 vlakke rondjes af te leggen onder een loden zon.
Het tempo lag voldoende hoog om de achterdeur open te zetten, de helft van de deelnemers moest er beetje bij beetje af. Sandrino kon echter steeds vooraan op post blijven. Ook toen de latere winnaar het hazenpad koos en aan een solo begon. De groep met Sandrino werd op een minuut gereden, op het einde vertrok er een Duitse renner om net voor de sprintende groep de 2de plaats weg te kapen. Sandrino reed als laatste van deze groep over de streep en kwam zo halfweg de uitslag op de 19de plaats.
Proficiat om onze kleuren op deze voortreffelijke wijze te tonen in Waregem.

St Kornelis Horebeke 8 mei
Op de kasseien van de Haaghoek is het altijd afzien. Sowieso al door het parkoers op zich, bij regen daarenboven gevaarlijk glad en bij een loden zon zoals vandaag is het opletten om niet uit te drogen, zeker dan bij de oudste aspiranten die toch een gans uur rijden. Het is er nooit een wedstrijd die een massasprint wordt beslecht. Ook weer vandaag niet, in elk van de leeftijdscategorieën werd duchtig aan de boom geschud en valt de groep van in de eerste ronden in stukjes uit elkaar tot alles zodanig verbrokkeld is dat 4 renners samen al een peloton vormen.
Acht renners van onze ploeg tekenden het startblad voor deze aspirantenklassieker, zonder meer één van de zwaarste wedstrijden voor deze jeugdcategorie.
Bij de U13 een trio met onze kleuren tussen de 31 vertrekkers. Het was ook voor hen puffen en afzien van begin tot einde. Onze youngsters deden hun best en Jonathan trok nog best zijn streng. Met een 16de plaats aan de streep hield hij er exact evenveel achter zich als hij had moeten laten voorgaan. Xiebe had het wat lastiger en kwam als 22ste binnen, Arthur volgde op de 28ste plaats.
Bij de U14 dan weer een duo in zwart/wit in de groep van 32. Milan moest op de vierde rij starten en kon zich op de smalle wegen niet tijdig naar voor wringen, de vogels waren gaan vliegen en dus bleef hij van achteren uit remonteren om finaal als 9de binnen te lopen. Arno leverde weer een wilskrachtig gevecht tegen de zon en de kasseistenen en wist zich als 25ste te klasseren.
Bij de U15 terug een trio in onze kleuren, iets minder dan wij de laatste weken gewend zijn bij deze leeftijd, maar toch mooi binnen een bende van 50 starters. Al snel vormde zich een kopgroep die stevig doorfietste. Jordy trok even voor halfkoers eens stevig door op kop bij de beklimming van de Haaghoek, maar verslikte zich wat en moest enkele ronden naar adem happen. Jonas vloog de kasseien omhoog en wist zich steeds net achter de “sterke beren” te handhaven, eens in hun groep, eens een beetje erachter. Jordy had na enkele ronden afzien zijn tweede adem gevonden en reed heel sterk door en haalde nog verscheidene renners in. Lichtgewicht Jelle was de enige U15 die na de wedstrijd in Deinze een tweede keer startte dit WE en zoals steeds bleef hij stevig doorpeddelen. Wanneer op enkele ronden van het einde ook de kopgroep uit elkaar viel door het aanhoudend beukwerk van de KTC-ploeg moesten er velen passen. Vier renners reden weg, om elk solo te eindigen en daarachter een kwartet met Jonas dat om de 5de plaats mocht strijden. Jonas trok in de sprint aan het kortste einde maar eindigde zeer verdienstelijk 8ste, een nieuwe top-10 en dat in een loodzware koers met een meer dan stevig deelnemersveld. Jordy weet nog de 18de plaats op zijn naam te schrijven en Jelle komt eervol binnen als 42ste.

Proficiat aan onze renners die de moed hadden zich hier te meten met hun leeftijdsgenoten. 

 U13 (31 deeln.)  U14 (32 deeln.)  U15 (50 deeln.)
 16. Jonathan Hoes
 22. Xiebe Kaes
 28. Arthur De Backer
 9. Milan De Meester 
25. Arno Dierickx
 8. Jonas Christiaens
 18. Jordy Van Parys
 42. Jelle Roggeman

Volgende week staan er eenvoudiger wedstrijden op het menu, behalve voor wie op zondag naar de provincie Luik zou trekken. Wie 2x wil rijden kan dit op zaterdag en maandag.
>> Reageer (0)
05-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deinze 5 mei

Hoogdag en midweekwedstrijd, voor het eerst dit seizoen onder een stralende zon, alle lange mouwen en beenstukken konden thuis gelaten worden, wat een plezier voor renners en publiek, de toog voer er wel bij. 10 renners van onze garde zakten naar het industrieterrein in Deinze af om op het vertrouwde parkoers hun kans te wagen.
Bij de U13 geen van onze renners, maar tussen de 27 starters van de U14 wel een trio met onze kleuren. Artuur won er vorig jaar en lag er op gebrand om deze prestatie te herhalen. De renners hadden a.h.w. afgesproken om van het zonnetje te genieten. Zij onderhielden een stevig tempo maar dit zonder overdrijven zodat de meerderheid in het peloton kon blijven. Milan was nooit weg uit de voorste gelederen, telkens er eentje toch wat rapper wou rijden was hij mee, maar telkens kwam alles weer samen. Artuur was ook de ganse wedstrijd goed wakker en ook Timon bleef goed meedraaien in het peloton. Dan maar sprinten na 26 vlakke km en dan weet iedereen dat je meer dan rap moet zijn om Milan te kloppen. Ook nu was er geen houden aan en was hij met de zegebloemen ribbedebie, dit met ruime voorsprong op de rest. Artuur bleef zijn ambitie trouw en spurtte volle kracht mee wat hem een derde plaats opleverde. Voltreffer dus voor onze club met 2 man op het podium. Timon werd op stel 20 geklasseerd.
Bij de U15 waren er 36 renners aan de start waarbij Katrijn omgeven was van 6 bodyguards uit onze club. Dat betekent 7 op de 36 van onze club, het wordt stilaan een vertrouwd beeld bij de oudste aspiranten.
Ook nu leken de renners er een zomerse uitstap van te maken, de eerste ronde werd aan een gezapig tempo afgehaspeld, onze 7 renners zaten nog allemaal mee in het peloton. Maar toen vonden enkelen dat het wat sneller mocht, de achterdeur ging open en stelselmatig werden er renners gelost. Nu en dan viel het even stil en kwamen er enkelen terug maar dat was in de regel maar voor even want telkens weer was er eentje die zich geroepen vond om een aanval te plaatsen. Zo ook Tjebbe die halfkoers eens de boel op stelten zette maar dan mooi weer in de voorwacht zijn plaats innam. Intussen was Sander uit koers gevallen wegens een gebroken spaak en ook Jarne moest uit de wedstrijd stappen. In de eerste groep enkel nog Katrijn en Tjebbe. Gilles en Isaak volgden even verder, soms alleen, meestal in een groepje en Senne reed er nog iets achter. Katrijn leek voor de eerste keer dit jaar te moeten sprinten want één van de andere meisjes hield ook stand vooraan. Op enkele ronden van het einde ging het tempo met een ruk de hoogte in na een aanval van Devin Van Zande. Het tempo zakte niet meer en de eerste groep werd uitgedund tot een 10-tal renners, daarbij nog steeds Katrijn en Tjebbe die een dijk van een wedstrijd reden. Katrijn was nu het enige meisje en hoefde enkel nog over de streep te komen. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan want in de laatste rechte lijn viel de renner voor haar, zij reed er knal op en werd in de lucht gekatapulteerd en smakte hard tegen de straat. Binnen de minuut zat ze wel weer op de fiets en reed ze over de streep. Door een voldoende grote voorsprong bleef de zege voor haar. Tjebbe die bij de val net achter haar zat kon net hard genoeg remmen om niet als derde tegen de grond te smakken, maar zijn sprint was wel gereden, hij werd 9de , Katrijn 10de. Gilles spurtte zich in een volgende groepje naar de 16de plaats en Isaak kende in de laatste ronde kettingproblemen en viel zo terug naar de 24ste plaats. Senne reed ook een mooie wedstrijd en kon beslag leggen op plaats 27.
Proficiat aan al onze renners die terug het beste van zichzelf gaven en toonden dat ze uit het goede koershout zijn gesneden.
Wie hieronder een tweede podiumfoto zoekt: het toestel was niet kapot, Katrijn mocht van de dokter ter plaatse niet op het podium omdat ze niet helemaal juist reageerde. Zij moest dus met de ambulance naar de kliniek om onder de scanner te gaan. Het verdict was gelukkig dat er geen breuken waren en ook geen inwendige letsels. Zij moest wel een nachtje ter plaatse blijven en schrapte dus een aantal activiteiten voor het verlengde WE.

 U14 (27 deeln.)  U15 (36 deeln.)  
 1. Milan De Meester
 3.Artuur Torney
 20. Timon Bogaert
 9. Tjebbe Lauwereys
 10. Katrijn De Clercq (1/4 meisjes)
 16. Gilles Van Alboom
 24. Isaak De Swaef
 27. Senne De Gendt
 DNF Sander De Vos
 DNF Jarne Callaert
 

>> Reageer (0)
02-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijden 1 mei

BK TT aspiranten U15
De jongens U15 reden vandaag hun BK tijdrijden in Borlo (Limburg) de andere leeftijden evenals alle meisjes moeten wachten tot 21 augustus bij het BK op de weg. 50renners werden geselecteerd, daarvan 9 uit Oost-Vlaanderen en onder hen Jonas en Jordy van onze club. Jonas was de zesde starter en gaf duidelijk het volle pond, hij liep finaal binnen op 16’13,523” op dat moment de 2de tijd. Met die tijd bleef hij trouwens lange tijd vooraan in de tabellen, maar toen de echte kleppers eraan kwamen schoof Jonas op om finaal toch op een meer dan verdienstelijke 30ste plaats uit te komen. Jordy startte 3 minuten later dan Jonas en liep binnen na 16’59,285” wat hem finaal een 44ste plaats opleverde. Mooie ervaring voor beide renners, staat mooi op hun renners-CV en zij horen zo toch bij het kransje uitverkorenen die vandaag in Borlo het BK TT voor de Jeugd mochten meemaken.

Drongen
In Drongen City de grote jaarlijkse aspirantenwedstrijd, dit keer onder een heerlijke zon en 9 renners met de outfit van Van den Hauwe CT.
Bij de U13 slechts 16 starters waaronder Xiebe. Hij demonstreerde weer zijn goede vorm, bleef bij de kopgroep van 11 en sprintte zich naar de 8ste plaats.
Bij de U14 met 27 starters een betere opkomst zeker als men rekening houdt met het groot aantal wedstrijden dit WE. Onder hen een trio met onze clubkleuren. Door de snelheid werden wat renners geëlimineerd, ook Timon en Jonas kregen het moeilijk en moesten de kop laten gaan. Finaal bleven er 16 renners over om voor de bloemen te sprinten, onder hen Artuur die knap 5de werd, de tweede top-10 van de namiddag. Timon werd 19de en Jonas moest de strijd staken na een zware val. Hij moest naar de kliniek waar o.a. een gebarsten rib werd vastgesteld. Wij wensen van een spoedig herstel toe.
Bij de U15 stonden 26 renners aan de start waaronder 5 van onze renstal, nl. Sander, Jelle, Tjebbe, Senne en Sandrino.
18 ronden moesten de U15 rijden. Zoals gewoonlijk hadden ze er allemaal zin in en werd er al direct doorgetrokken, zeker nu een aantal kleppers afwezig gaven door deelname aan het BK TT roken vele anderen hun kans op een mooie plaats. Na een aantal ronden was er een groepje van een 15-tal renners weggereden waaronder Sander en Tjebbe. Kort daarna volgde Sandrino met 1 renner en daarachter Senne en Jelle. Ze probeerden naar elkaar toe te rijden om met een gezamenlijke inspanning aansluiting te vinden maar dit laatste lukte niet echt. Het parcours van Drongen is gekend om zijn vele bochten. Dus gas geven, minderen, bocht nemen en weer optrekken. Niet echt eenvoudig om dit 18 ronden lang vol te houden. Sander, die er een jaar tussenuit was en zijn wederoptreden maakte, moest na een tijdje de kopgroep laten rijden. Tjebbe hield mooi stand vooraan. Halfkoers was er een valpartij waarbij ook Tjebbe betrokken was. Gelukkig kon hij opnieuw de fiets op, zoals je weet blijft een voetballer lang liggen en springt een renner zo snel mogelijk weer op zijn rijwiel. Het eerste groepje werd door die val wel uit elkaar getrokken en werd uitgedund tot 8 renners maar Tjebbe was weer van de partij en hij kreeg vleugels. Ze trokken naar de finish, en onder luidkeelse aanmoedigingen kwam hij als 2de over de finish. Dolgelukkig en verdiend, mooie podiumplaats en een opsteker naar de rest van het seizoen toe. Intussen was het viertal van onze groep samengekomen en zij kwamen op een rijtje binnen net na de 15de geklasseerde.

 U13 (16 deeln.)  U14 (27 deeln.)  U15 (26 deeln.)
 8. Xiebe Kaes  5. Artuur Torney
 19. Timon Bogaert
 DNF Jonas De Schampheleire
 2. Tjebbe Lauwereys
 16. Jelle Roggeman
 17. Sandrino Van den Neste
 18. Sander De Vos
 19. Senne De Gendt
 

Op de foto's Jonas (vooraan) en Jordy (rug) tijdens hun BK tijdrijden en het podium U15 Drongen.>> Reageer (0)


Begeleiding

Hans De Meester
 hans.de.meester@telenet.be
 +32 477 / 372 316

Carl Van de Casteele
 carl.vandecasteele@skynet.be
 +32 491 / 562 700

Jonas Van Hecke
 vanheckejonas@hotmail.com
 +32 496 / 059 158


Contact / Blogmaster
aspiranten@gentsevelosport.be

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!