Wiebo Wielergids
2016
Wiebo Wielergids 2016.pdf

Verzet Aspiranten

zie Wiebo Wielergids 2016 pag. 15

Wie rijdt waar?

WEDSTRIJDEN EN UITSLAGEN DOORSTUREN A.U.B.
Renners
Aspiranten
12-jaar

Aspiranten
13-jaar


CEDRIC BAUDEWIJNS
JARNE ANZEMPAMBER
NICOLAS DHOOGE
THIBO VAN HECKE


Aspiranten
14-jaar

JELLE BRONDEEL
ARTHUR DE BACKER
JADE LINTHOUDT
XIEBE KAES
KAMIEL DE WAELE

Nuttige Links

• Van den Hauwe CT - Gentse Velosport


• Wielerbond Vlaanderen (WBV)

• Koninklijke Belgische Wielerbond (KBWB)

Van den Hauwe Cycling Team - Koninklijke Gentse Velosport
ASPIRANTEN
WIELERSEIZOEN 2018
16-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maldegem 16 mei

In Maldegem in de vlakke polders van het Meetjesland kan men gejaagd door de wind hoge snelheden halen op een fiets en dat was vandaag terug het geval. Liefst 10 aspiranten van onze ploeg tekenden present om te strijden voor de hoogste koerseer.
Bij de jongste categorie, de U13 stonden er 44 krijgers paraat waaronder Jonathan in onze kleuren. Yoran Van Gucht reed eens te meer solo naar de streep met achter hem een jagend peloton van 36 renners waarbij ook Jonathan present tekende. In de sprint voor de 2de plaats bolde hij als 30ste over de streep en schreef dus plaats 31 op zijn naam.
Bij de 13 jarigen een reuzegrote groep van 55, net te weinig om te splitsen. Hier 2 van de onzen nl. Milan en Jonas. De wedstrijd werd aan een rotvaart gereden maar toch kwam het tot een massasprint met liefst 38 renners. Milan zijn ketting sloeg even over en hij kon zich daardoor niet volledig doorzetten en aldus zijn zege van zaterdag niet herhalen, een 11de plaats werd zijn deel. Jonas vocht goed mee en kwam als 48ste over de streep gereden.
Bij de U15 eveneens 55 starters en zoals we intussen gewoon zijn daarbij veel van onze renners, liefst 7 dit keer. Ook hier werd er stevig doorgefietst en aan sneltreinvaart door de polders gesjeest. Veel deelnemers werden er echter niet losgereden en na minder dan 55 minuten stormde een groep van 38 op de meet af met daarbij nog Jordy, Jonas en Tjebbe. Jordy zijn verkoudheid lijkt nu helemaal verteerd want hij wist zich in de sprint als 6de over de streep te hijsen. Jonas volgde op een 13de plaats en Tjebbe werd als 32ste genoteerd, hij had evenwel nog een “borduurtruc” moeten uithalen om niet tegen de grond te gaan. Isaak en Senne hadden de voorwacht laten rijden en werden als 40ste en 45ste genoteerd. Wie goed kan tellen komt uit op 5 kompanen, de laatste 2 hadden minder geluk. Toen Gilles even naar links ging reed de renster naast hem naar rechts en beiden kwamen ten val, Jelle die er net achter reed viel erover heen en na hen nog een klad renners. Voor onze beide vrienden was het einde verhaal en dus DNF achter hun naam. Gelukkig voor hen bleek de schade beperkt tot was kasseibrand en mochten ze na verzorging naar huis. Wij wensen hen spoedig herstel en hopen hen snel weer in koers te mogen begroeten.
Van harte proficiat aan onze 10 renners voor het tonen van onze kleuren.

 U13 (44 deeln.)  U14 (55 deeln.)  U15 (55 deeln.)
 31. Jonathan Hoes  11. Milan De Meester
 48. Jonas De Schampheleire
 6. Jordy Van Parys
 13. Jonas Christiaens
 32. Tjebbe Lauwereys
 40. Isaak De Swaef
 45. Senne De Gendt
 DNF Jelle Roggeman
 DNF Gilles Van Alboom 

>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elsegem 14 mei

15 graden kouder dan de vorige week en daarbij een strakke wind maar toch heel wat renners aan de start in Elsegem. Dit had niet enkel te maken met het feit dat het de enige aspirantenwedstrijd in Vlaanderen was maar ook met het feit dat door de reglementswijziging van 2015 deze renners mandag terug aan de start mogen staan én volgend WE opnieuw.
Zo trokken er 11 renners van onze ploeg naar de deelgemeente van Wortegem-Petegem om te koersen. Wie geacht had er een echt Vlaamse Ardennekoers te vinden had wel beter eerst op de site van aspiranten.be gekeken want een parkoers met een hoogteverschil van 5m kan je bezwaarlijk een klimkoers noemen.
Bij de jongsten stond onder de 36 vertrekkers enkel Arthur in onze kleuren aan de start. Hij reed zoals steeds stevig door op zijn tempo en werd als 32ste afgeklokt.
Bij de U14 waren er onder de 48 vertrekkers liefst 4 in onze outfit te bespeuren. De snelheid lag vrij hoog in deze wedstrijd en daardoor viel het peloton in stukken uit elkaar. Milan kwam met 5 kompanen naar de eindsprint en wist ze allen achter zich te houden, nieuwe bloemtuil voor mama Lieve. Artuur moest dit keer de kop laten gaan en kwam iets later over de streep op de 28ste plaats. Timon volgde nog iets verder als 40ste en Jonas die enkele weken terug in een valpartij ene gekneusde rib opliep herneem en kwam als 44ste over de streep.
Bij de oudsten stonden er 55 renners aan de start met daarbij niet minder dan 6 van de onzen. Na 1 ronde trokken ze even door om eens testen wie alert was. Het peloton verbrokkelde een beetje maar ze vonden het niet voldoende en hielden de benen stil. Jelle die de versnelling niet direct had zien aankomen, kon hierdoor gelukkig weer aanpikken. Bij slechts een 5-tal renners lukte dit niet. Zes ronden lang werd aan het tempo van gezapige wielertoeristen gereden, op het risico af dat ze plots werden ingehaald door een bejaarde die met de fiets naar de bakker trok. Bij het ingaan van de 7de ronde kwamen de renners tot inkeer en werd er opnieuw stevig op de pedalen getrapt waarop het peloton volledig uit elkaar viel. Een groepje van 7 renners vocht vooraan voor de hoogste eer, gevolgd door een groep van 12 renners met daarbij Jordy en Jonas. Tjebbe had de trein gemist en volgde net daarachter in een groep van 11 renners gevolgd door Gilles, Isaak en Jelle. In de laatste ronden reden er zoveel gedubbelde renners tussen de anderen dat het zonder de moderne techniek, lees het gebruik van transponders, niet meer mogelijk was om te weten wie waar reed, ook niet voor het nochtans oog van een geoefende wedstrijdcommissaris. In het groepje van Tjebbe werden gedubbelde renners opgemerkt met als gevolg dat het ganse groepje het signaal kreeg dat zij nog slechts 1 ronde mochten rijden. Helaas onterecht voor Tjebbe en enkel kompanen. Ook Jelle werd zo slachtoffer van de situatie want de 5 renners achter hem waren nooit dichterbij gekomen.
Het groepje van Jordy en Jonas spurtte voor plaats 8. Jordy schreef zo een 9de plaats op zijn naam en Jonas viel met een 11de plaats maar nipt naast de top-10. Tjebbe werd geklasseerd op plaats 26, Gilles plaats 35 en Isaak plaats 38. Jelle kreeg plaats 51 toegewezen.
In Vlaams-Brabant waar het tot voor enkele jaren heel moeilijk bleek om een juiste uitslag te bekomen gebruikt men sinds 2015 transponders bij de aspirantenwedstrijden en er is geen discussie meer, zelfs op zeer korte parkoersen. Hopelijk wordt deze technologie spoedig algemeen gebruikt voor alle aspirantenwedstrijden. In Nederland is dit het geval, een investering van ong. 60 EUR per renner door de ouders betekent niet veel op de totaalkost van het materiaal, het is dan aan de Bond om nog enkele registratietoestellen aan te kopen, eentje per provincie volstaat. Hopelijk raakt die kogel spoedig door de spreekwoordelijke kerk. Wedstrijdcommissarissen hebben zeker geen gemakkelijke taak en zij zijn steeds kop van Jut als er fouten gebeuren. Een beetje technologische hulp kan hun taak echter een stuk eenvoudiger maken en hen een hoop kritiek besparen.

In elk geval een stevige proficiat aan onze 11 pedaalridders

 U13 (36 deeln.)  U14 (48 deeln.)  U15 (55 deeln.)
 32. Arthur De Backer  1. Milan De Meester
 28. Artuur Torney
 40. Timon Bogaert
 44. Jonas De Schampheleire
 9. Jordy Van Parys
 11. Jonas Christiaens
 26. Tjebbe Lauwereys
 35. Gilles Van Alboom
 38. Isaak De Swaef
 51. Jelle Roggeman













>> Reageer (0)
08-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijden 7-8 mei

Waregem 7 mei
Wie niet wou of kon koersen op moederdag kon vandaag naar Waregem. Van onze club was Sandrino van de partij om er in een peloton van 37 renners de 14 vlakke rondjes af te leggen onder een loden zon.
Het tempo lag voldoende hoog om de achterdeur open te zetten, de helft van de deelnemers moest er beetje bij beetje af. Sandrino kon echter steeds vooraan op post blijven. Ook toen de latere winnaar het hazenpad koos en aan een solo begon. De groep met Sandrino werd op een minuut gereden, op het einde vertrok er een Duitse renner om net voor de sprintende groep de 2de plaats weg te kapen. Sandrino reed als laatste van deze groep over de streep en kwam zo halfweg de uitslag op de 19de plaats.
Proficiat om onze kleuren op deze voortreffelijke wijze te tonen in Waregem.

St Kornelis Horebeke 8 mei
Op de kasseien van de Haaghoek is het altijd afzien. Sowieso al door het parkoers op zich, bij regen daarenboven gevaarlijk glad en bij een loden zon zoals vandaag is het opletten om niet uit te drogen, zeker dan bij de oudste aspiranten die toch een gans uur rijden. Het is er nooit een wedstrijd die een massasprint wordt beslecht. Ook weer vandaag niet, in elk van de leeftijdscategorieën werd duchtig aan de boom geschud en valt de groep van in de eerste ronden in stukjes uit elkaar tot alles zodanig verbrokkeld is dat 4 renners samen al een peloton vormen.
Acht renners van onze ploeg tekenden het startblad voor deze aspirantenklassieker, zonder meer één van de zwaarste wedstrijden voor deze jeugdcategorie.
Bij de U13 een trio met onze kleuren tussen de 31 vertrekkers. Het was ook voor hen puffen en afzien van begin tot einde. Onze youngsters deden hun best en Jonathan trok nog best zijn streng. Met een 16de plaats aan de streep hield hij er exact evenveel achter zich als hij had moeten laten voorgaan. Xiebe had het wat lastiger en kwam als 22ste binnen, Arthur volgde op de 28ste plaats.
Bij de U14 dan weer een duo in zwart/wit in de groep van 32. Milan moest op de vierde rij starten en kon zich op de smalle wegen niet tijdig naar voor wringen, de vogels waren gaan vliegen en dus bleef hij van achteren uit remonteren om finaal als 9de binnen te lopen. Arno leverde weer een wilskrachtig gevecht tegen de zon en de kasseistenen en wist zich als 25ste te klasseren.
Bij de U15 terug een trio in onze kleuren, iets minder dan wij de laatste weken gewend zijn bij deze leeftijd, maar toch mooi binnen een bende van 50 starters. Al snel vormde zich een kopgroep die stevig doorfietste. Jordy trok even voor halfkoers eens stevig door op kop bij de beklimming van de Haaghoek, maar verslikte zich wat en moest enkele ronden naar adem happen. Jonas vloog de kasseien omhoog en wist zich steeds net achter de “sterke beren” te handhaven, eens in hun groep, eens een beetje erachter. Jordy had na enkele ronden afzien zijn tweede adem gevonden en reed heel sterk door en haalde nog verscheidene renners in. Lichtgewicht Jelle was de enige U15 die na de wedstrijd in Deinze een tweede keer startte dit WE en zoals steeds bleef hij stevig doorpeddelen. Wanneer op enkele ronden van het einde ook de kopgroep uit elkaar viel door het aanhoudend beukwerk van de KTC-ploeg moesten er velen passen. Vier renners reden weg, om elk solo te eindigen en daarachter een kwartet met Jonas dat om de 5de plaats mocht strijden. Jonas trok in de sprint aan het kortste einde maar eindigde zeer verdienstelijk 8ste, een nieuwe top-10 en dat in een loodzware koers met een meer dan stevig deelnemersveld. Jordy weet nog de 18de plaats op zijn naam te schrijven en Jelle komt eervol binnen als 42ste.

Proficiat aan onze renners die de moed hadden zich hier te meten met hun leeftijdsgenoten. 

 U13 (31 deeln.)  U14 (32 deeln.)  U15 (50 deeln.)
 16. Jonathan Hoes
 22. Xiebe Kaes
 28. Arthur De Backer
 9. Milan De Meester 
25. Arno Dierickx
 8. Jonas Christiaens
 18. Jordy Van Parys
 42. Jelle Roggeman

Volgende week staan er eenvoudiger wedstrijden op het menu, behalve voor wie op zondag naar de provincie Luik zou trekken. Wie 2x wil rijden kan dit op zaterdag en maandag.








>> Reageer (0)
05-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deinze 5 mei

Hoogdag en midweekwedstrijd, voor het eerst dit seizoen onder een stralende zon, alle lange mouwen en beenstukken konden thuis gelaten worden, wat een plezier voor renners en publiek, de toog voer er wel bij. 10 renners van onze garde zakten naar het industrieterrein in Deinze af om op het vertrouwde parkoers hun kans te wagen.
Bij de U13 geen van onze renners, maar tussen de 27 starters van de U14 wel een trio met onze kleuren. Artuur won er vorig jaar en lag er op gebrand om deze prestatie te herhalen. De renners hadden a.h.w. afgesproken om van het zonnetje te genieten. Zij onderhielden een stevig tempo maar dit zonder overdrijven zodat de meerderheid in het peloton kon blijven. Milan was nooit weg uit de voorste gelederen, telkens er eentje toch wat rapper wou rijden was hij mee, maar telkens kwam alles weer samen. Artuur was ook de ganse wedstrijd goed wakker en ook Timon bleef goed meedraaien in het peloton. Dan maar sprinten na 26 vlakke km en dan weet iedereen dat je meer dan rap moet zijn om Milan te kloppen. Ook nu was er geen houden aan en was hij met de zegebloemen ribbedebie, dit met ruime voorsprong op de rest. Artuur bleef zijn ambitie trouw en spurtte volle kracht mee wat hem een derde plaats opleverde. Voltreffer dus voor onze club met 2 man op het podium. Timon werd op stel 20 geklasseerd.
Bij de U15 waren er 36 renners aan de start waarbij Katrijn omgeven was van 6 bodyguards uit onze club. Dat betekent 7 op de 36 van onze club, het wordt stilaan een vertrouwd beeld bij de oudste aspiranten.
Ook nu leken de renners er een zomerse uitstap van te maken, de eerste ronde werd aan een gezapig tempo afgehaspeld, onze 7 renners zaten nog allemaal mee in het peloton. Maar toen vonden enkelen dat het wat sneller mocht, de achterdeur ging open en stelselmatig werden er renners gelost. Nu en dan viel het even stil en kwamen er enkelen terug maar dat was in de regel maar voor even want telkens weer was er eentje die zich geroepen vond om een aanval te plaatsen. Zo ook Tjebbe die halfkoers eens de boel op stelten zette maar dan mooi weer in de voorwacht zijn plaats innam. Intussen was Sander uit koers gevallen wegens een gebroken spaak en ook Jarne moest uit de wedstrijd stappen. In de eerste groep enkel nog Katrijn en Tjebbe. Gilles en Isaak volgden even verder, soms alleen, meestal in een groepje en Senne reed er nog iets achter. Katrijn leek voor de eerste keer dit jaar te moeten sprinten want één van de andere meisjes hield ook stand vooraan. Op enkele ronden van het einde ging het tempo met een ruk de hoogte in na een aanval van Devin Van Zande. Het tempo zakte niet meer en de eerste groep werd uitgedund tot een 10-tal renners, daarbij nog steeds Katrijn en Tjebbe die een dijk van een wedstrijd reden. Katrijn was nu het enige meisje en hoefde enkel nog over de streep te komen. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan want in de laatste rechte lijn viel de renner voor haar, zij reed er knal op en werd in de lucht gekatapulteerd en smakte hard tegen de straat. Binnen de minuut zat ze wel weer op de fiets en reed ze over de streep. Door een voldoende grote voorsprong bleef de zege voor haar. Tjebbe die bij de val net achter haar zat kon net hard genoeg remmen om niet als derde tegen de grond te smakken, maar zijn sprint was wel gereden, hij werd 9de , Katrijn 10de. Gilles spurtte zich in een volgende groepje naar de 16de plaats en Isaak kende in de laatste ronde kettingproblemen en viel zo terug naar de 24ste plaats. Senne reed ook een mooie wedstrijd en kon beslag leggen op plaats 27.
Proficiat aan al onze renners die terug het beste van zichzelf gaven en toonden dat ze uit het goede koershout zijn gesneden.
Wie hieronder een tweede podiumfoto zoekt: het toestel was niet kapot, Katrijn mocht van de dokter ter plaatse niet op het podium omdat ze niet helemaal juist reageerde. Zij moest dus met de ambulance naar de kliniek om onder de scanner te gaan. Het verdict was gelukkig dat er geen breuken waren en ook geen inwendige letsels. Zij moest wel een nachtje ter plaatse blijven en schrapte dus een aantal activiteiten voor het verlengde WE.

 U14 (27 deeln.)  U15 (36 deeln.)  
 1. Milan De Meester
 3.Artuur Torney
 20. Timon Bogaert
 9. Tjebbe Lauwereys
 10. Katrijn De Clercq (1/4 meisjes)
 16. Gilles Van Alboom
 24. Isaak De Swaef
 27. Senne De Gendt
 DNF Sander De Vos
 DNF Jarne Callaert
 





>> Reageer (0)
02-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijden 1 mei

BK TT aspiranten U15
De jongens U15 reden vandaag hun BK tijdrijden in Borlo (Limburg) de andere leeftijden evenals alle meisjes moeten wachten tot 21 augustus bij het BK op de weg. 50renners werden geselecteerd, daarvan 9 uit Oost-Vlaanderen en onder hen Jonas en Jordy van onze club. Jonas was de zesde starter en gaf duidelijk het volle pond, hij liep finaal binnen op 16’13,523” op dat moment de 2de tijd. Met die tijd bleef hij trouwens lange tijd vooraan in de tabellen, maar toen de echte kleppers eraan kwamen schoof Jonas op om finaal toch op een meer dan verdienstelijke 30ste plaats uit te komen. Jordy startte 3 minuten later dan Jonas en liep binnen na 16’59,285” wat hem finaal een 44ste plaats opleverde. Mooie ervaring voor beide renners, staat mooi op hun renners-CV en zij horen zo toch bij het kransje uitverkorenen die vandaag in Borlo het BK TT voor de Jeugd mochten meemaken.

Drongen
In Drongen City de grote jaarlijkse aspirantenwedstrijd, dit keer onder een heerlijke zon en 9 renners met de outfit van Van den Hauwe CT.
Bij de U13 slechts 16 starters waaronder Xiebe. Hij demonstreerde weer zijn goede vorm, bleef bij de kopgroep van 11 en sprintte zich naar de 8ste plaats.
Bij de U14 met 27 starters een betere opkomst zeker als men rekening houdt met het groot aantal wedstrijden dit WE. Onder hen een trio met onze clubkleuren. Door de snelheid werden wat renners geëlimineerd, ook Timon en Jonas kregen het moeilijk en moesten de kop laten gaan. Finaal bleven er 16 renners over om voor de bloemen te sprinten, onder hen Artuur die knap 5de werd, de tweede top-10 van de namiddag. Timon werd 19de en Jonas moest de strijd staken na een zware val. Hij moest naar de kliniek waar o.a. een gebarsten rib werd vastgesteld. Wij wensen van een spoedig herstel toe.
Bij de U15 stonden 26 renners aan de start waaronder 5 van onze renstal, nl. Sander, Jelle, Tjebbe, Senne en Sandrino.
18 ronden moesten de U15 rijden. Zoals gewoonlijk hadden ze er allemaal zin in en werd er al direct doorgetrokken, zeker nu een aantal kleppers afwezig gaven door deelname aan het BK TT roken vele anderen hun kans op een mooie plaats. Na een aantal ronden was er een groepje van een 15-tal renners weggereden waaronder Sander en Tjebbe. Kort daarna volgde Sandrino met 1 renner en daarachter Senne en Jelle. Ze probeerden naar elkaar toe te rijden om met een gezamenlijke inspanning aansluiting te vinden maar dit laatste lukte niet echt. Het parcours van Drongen is gekend om zijn vele bochten. Dus gas geven, minderen, bocht nemen en weer optrekken. Niet echt eenvoudig om dit 18 ronden lang vol te houden. Sander, die er een jaar tussenuit was en zijn wederoptreden maakte, moest na een tijdje de kopgroep laten rijden. Tjebbe hield mooi stand vooraan. Halfkoers was er een valpartij waarbij ook Tjebbe betrokken was. Gelukkig kon hij opnieuw de fiets op, zoals je weet blijft een voetballer lang liggen en springt een renner zo snel mogelijk weer op zijn rijwiel. Het eerste groepje werd door die val wel uit elkaar getrokken en werd uitgedund tot 8 renners maar Tjebbe was weer van de partij en hij kreeg vleugels. Ze trokken naar de finish, en onder luidkeelse aanmoedigingen kwam hij als 2de over de finish. Dolgelukkig en verdiend, mooie podiumplaats en een opsteker naar de rest van het seizoen toe. Intussen was het viertal van onze groep samengekomen en zij kwamen op een rijtje binnen net na de 15de geklasseerde.

 U13 (16 deeln.)  U14 (27 deeln.)  U15 (26 deeln.)
 8. Xiebe Kaes  5. Artuur Torney
 19. Timon Bogaert
 DNF Jonas De Schampheleire
 2. Tjebbe Lauwereys
 16. Jelle Roggeman
 17. Sandrino Van den Neste
 18. Sander De Vos
 19. Senne De Gendt
 

Op de foto's Jonas (vooraan) en Jordy (rug) tijdens hun BK tijdrijden en het podium U15 Drongen.







>> Reageer (0)
30-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mater 30 april
De wedstrijd in Mater voor aspiranten is terug van weggeweest. Na enkele jaren afwezigheid is deze zware aspirantenwedstrijd er terug, een klimmetje geschrapt, iets grotere ronde en wat extra kasseien, meer moet dat niet zijn om samen met de wedstrijd in Horebeke te dingen naar de titel "Ronde van Vlaanderen voor aspiranten", titel welke ze zich enkele jaren terug gaven. Een trio van onze club begaf zich naar putteke Vlaamse Ardennen om er hun Ronde-kwaliteiten te testen.
Bij de U13 waren er 37 vertrekkers, waaronder Jonathan. Als snel viel het peloton in stukken uit elkaar, zoals dikwijls dit seizoen kon Jonathan zich terug vastbijten in de buik van het gild en kwam met een verdienstelijke 18de plaats mooi uit de verf.
Bij de U14 stonden er 39 ambitieuze fietsfanaten aan de start. Ook hier verbrokkeling maar Milan trok als enige vertegenwoordiger van onze club met een kopgroep van 10 naar de eindsprint en wist die naar zijn hand te zetten door prov. kampioen Xander Hubo en de sterke Quinten Dalving naar de dichtste ereplaatsen te verwijzen.
Bij de U15 ditmaal geen dichte drommen van ons gild. Ook maar 38 vertrekkers, maar dat mag deels worden toegeschreven aan het BK Tijdrijden dat op 1 mei wordt georganiseerd en waardoor veel renners, en meestal niet van de minste niet konden deelnemen daar een aspirant geen 2 dagen na elkaar mag koersen, anderzijds zijn er op 1 mei ook nog wedstrijden. Van ons gild Gilles aan de start die een meer dan behoorlijke wedstrijd aan het rijden was maar dan plots van de radar verdween en als "DNF" werd geklasseerd.
 




>> Reageer (0)
27-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK TT 1 mei Borlo
Jordy en Jonas werden op basis van hun goed resultaat op het PK TT in Ursel opgenomen in de Oostvlaamse selectie voor het BK TT nu zondag 1 mei in Borlo. Proficiat aan beiden. Met 2 geselecteerde renners op een totaal van 9 schitteren onze kleuren eens te meer. Zij moeten even na 10u30 van start voor een rit van 10km. Wij hopen op zeer goede tijden van onze renners en duimen alvast mee. Zodra wij iets vernemen zullen wij het melden op deze blog. 

>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen training vandaag 27 april
Gezien de moeilijke weersomstandigheden hebben we zonet beslist dat de training van deze middag niet doorgaat.
We weten niet of maar gewone regen zal zijn, of toch nog hagel. Dit samen met het koude weer is het beter dat we training niet laten doorgaan om ongevallen te vermijden

>> Reageer (0)
24-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erpe-Mere 24 april

Terwijl de beroepsrenners een bijna apocalyptische Luik-Bastenaken-Luik reden trokken vele aspiranten voor een lichtere versie naar Erpe-Mere. Sinds vorig jaar werd daar de beklimming van de Steenstraat en Ommegangstraat in het parkoers opgenomen en als je dat om de 2,4 km moet beklimmen dan krijgen er velen een gevoel alsof ze een Ardense klassieker rijden. Ook hier winderig en koud en telkens halfkoers een scheutje regen, gelukkig geen sneeuw en ook wel enkele graden warmer dan in het zuiden van Belgenland.
11 renners van onze club die na de verkenning op de woensdagtraining ook present tekenden voor een namiddag sportief fietsplezier.
Bij de U13 stonden er 34 renners aan de start met daarbij Xiebe en Jonathan. Zij werden om 13u30 op pad gestuurd voor 8 ronden. Dé sterke renner van deze lichting is Yoran Van Gucht, als hij aan de start verschijnt dan weet iedereen hoe laat het is. Ook nu weer, eens zijn duivels ontbonden is het verbrokkeling alom op zo’n parkoers. Xiebe en Jonathan weten zich in een groepje te nestelen waarin ze aan een correct tempo de wedstrijd uitrijden. Aan de streep sprinten ze mee voor de ereplaatsen en doen dat voortreffelijk, Jonathan wint deze groepssprint voor de 14de plaats en Xiebe komt net een rang verder uit.
Bij de U14 enkel Artuur in het peloton van 44 renners. Na de eerste ronde komt hij op kop van het peloton door, maar dan begint het plots te regenen en worden de wegen glad. Artuur krijgt het lastiger op deze gladde wegen en moet het peloton laten gaan, hij nestelt zich in een achtervolgende groep waarvan hij na 10 ronden de sprint wint voor de 30ste plaats.
Bij de U15 danken de organisatoren onze club want wij zijn met niet minder dan 8 renners present op een totaal van 57, dat kan tellen. Onder de 57 zijn er 6 meisjes. Zodra de koers over 14 ronden vertrekt acht Katrijn het nodig het tempo goed hoog in te stellen, enkele nieuwe meisjes zoeken hun klikpedaal nog als onze dame in groen-zwarte uitrusting reeds het ruime sop kiest. De jongens zien dit gebeuren maar moeten vrij lang wachten eer ook zij mogen vertrekken, gevolg is dat ook zij een vliegende start nemen en de helling dadelijk in razende vaart opvliegen. Van bij de eerste doortocht is er daardoor al een pak renners af. Van de onzen blijven er een aantal nog voorin, waaronder Jordy, Jonas en Katrijn, zij heeft dan noch slechts 1 concurrente mee in de kopgroep. Het tempo blijft enkele ronden heel hoog, wie onvoldoende was ingereden of een mindere dag had werd achterop gezet. Jordy en Jonas houden stand met Katrijn terwijl Tjebbe, Gilles, Isaak, Jelle en Jarne over het parkoers verspreid rijden, sommigen rijden solo, anderen in een klein groepje. De naam van onze sponsor blijft zo wel in beeld en wordt regelmatig omgeroepen. Na enkele ronden is Katrijn het laatste meisje vooraan en moet dus enkel zien aan te klampen. Halfweg moet ze met enkelen wel de kop laten gaan, waar Jonas mooi blijft meerijden. Jordy krijgt last van de milt en moet deze groep laten rijden en werkt alleen zijn wedstrijd af. Wanneer vooraan het tempo stokt komen de eerste 2 groepen weer samen en hebben wij met Jonas en Katrijn weer 2 renners vooraan. Als echter enkele ronden voor het einde de finale begint gaat de snelheid weer omhoog en wanneer Orins tenslotte de gashendel helemaal openzet moet bijna iedereen passen, aan de streep blijkt ongeveer de helft door hem gedubbeld. Jonas blijft in een eerste groep die voor de 3de plaats mag strijden, Katrijn in een derde groep, Jordy volgt zowat een minuut later en de rest volgt druppelsgewijs. Finaal kan Jonas zich als 8ste van zijn groep plaatsen en zo net terug top-10 rijden, Katrijn plaatst zich als 22ste en is eerste meisje, Jordy moet zowat tussen de 25ste en 30ste plaats zijn binnen gereden. Aan de streep blijkt het echter wat verwarrend en in de officiële uitslag lopen de tijden wat door elkaar. Jordy is blijkbaar niet opgemerkt door de jury en wordt niet geklasseerd, het gebruik van transponders zoals in Brabant had dit verholpen. Tjebbe krijgt stek 30 door de sprint te winnen van zijn groepje, hij moest vroeg lossen maar bleef toen zowat de ganse wedstrijd op dezelfde afstand van de groep, hij werd dus “koud gepakt”. Gilles vocht een uur om elke morzel grond en kwam uit op plaats 35, Isaak net hetzelfde, een ganse wedstrijd goed doorgereden om plaats 40 binnen te rijven, Jelle in zijn buurt op nr. 42 en Jarne wordt als 49ste “geflitst”.

Proficiat aan al onze renners voor hun mooie inspanningen op dit toch wel “stevig” parkoers. Het is te hopen dat ze op maandagmorgen het eerste lesuur geen turnen hebben want stijve beentjes zijn zeker hun deel na zo’n pedaallabeur.

Een mooi fotoverslag van onze fotografen ter plaatse volgt op de galerij.

 U13 (34 deeln.)  U14 (44 deeln.)  U15 (57 deeln.)
 14 Jonathan Hoes
 15 Xiebe Kaes
 30. Artuur Torney  10. Jonas Christiaens
 22. Katrijn De Clercq (1/6 meisjes)
 xx. Jordy Van Parys
 30. Tjebbe Lauwereys
 35. Gilles Van Alboom
 40. Isaak De Swaef
 42. Jelle Roggeman
 49. Jarne Callaert 





>> Reageer (0)
17-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijden 17 april

Bellegem
6 zwart-witte pedaalstoempers trokken naar Bellegem waar hen een lastig parkoers van 3,5km wachtte. Daarenboven stond er een stevige wind en dan weet je het wel. Terug enorm veel deelnemers en daardoor opsplitsing in reeksen. In West-Vlaanderen wordt het aantal ronden niet verminderd en dus was de laatste start pas om 18u30 en kwamen de laatsten pas tegen 19u30 binnen, gelukkig is het reeds zomeruur.
Bij de U13 enkel Xiebe die naar putteke West-Vlaanderen trok. Hij mocht starten in de tweede reeks in een peloton van 19 renners. De wind deed zijn duit in het zakje en er was verbrokkeling alom. Xiebe trok meer dan zijn streng en kon lang standhouden. Finaal kon hij als 9de finishen en zo een mooie top-10 in de wacht slepen.
Bij de U14 hadden wij twee deelnemers, beiden kwamen uit in reeks 2 waar een totaal van 27 renners aan de start stond. Ook hier viel het peloton in stukken en brokken uiteen en er trok een groep van 7 naar de streep om te spurten voor de bloemen. Milan streed uiteraard mee maar moest deze keer vrede nemen met de tweede plaats. Tussen de kopgroep en de tweede groep veel enkelingen en kleine groepjes en de tweede grote groep spurtte daardoor voor de 15de plaats. Artuur mengde zich in die strijd en wist de 18de plaats op zijn naam te schrijven.
Bij de U15 een trio van onze ploeg. Isaak startte in reeks 1 in een peloton van 41, hij had echter een pechdag en reed lek waardoor hij als “DNF” werd geklasseerd. Tjebbe en Senne kwamen in een groep van 38 aan de start voor reeks 2, zoals reeds vermeld was dit om 18u30, het was dus zaak om tijdig nog wat voedsel naar binnen te werken om geen hongerklop te krijgen in het uur strijd op de fiets. Ook bij de U15 eiste parkoers en wind een zware tol en reeds halfkoers werden er renners uit wedstrijd genomen. Senne werd als 35ste geklasseerd. Tjebbe had na zijn puik resultaat van vorige week moed geschept en ging vol mee vooraan. Wanneer halfweg er een mooie groep aan de haal gaat weet hij zijn wagonnetje aan te pikken, maar een ronde later misten er enkelen hun bocht en kwam hij mee in het gras terecht. Achtervolgen was de boodschap, net toen hij de kop terug in het vizier kreeg versnelde dit om zich te tonen aan de vele toeschouwers aan de streep. Die versnelling was er voor Tjebbe teveel aan, hij vocht dan maar verder met enkele kompanen en won tenslotte de sprint voor de 21ste plaats.

 U13B (19 deeln.)  U14B (27 deeln.)  U15A (41 deeln.)  U15B (38 deeln.)
 9. Xiebe Kaes   2. Milan De Meester
 18. Artuur Torney
  DNF Isaak De Swaef (lek)  21. Tjebbe Lauwereys
 35. Senne De Gendt

Wemmel
Jordy en Jonas trokken vandaag naar Wemmel. Het parkoers was er eigenlijk eentje voor een criterium want maar 1 km lang. M.a.w. bij de U15 moesten maar liefst 35 ronden afgelegd worden. Start – links opdraaien naar beneden, daarna opnieuw links opdraaien en klimmen tot de aankomst. Je ziet dan als toeschouwer wel dikwijls de renners passeren maar de pedaalridders die dit 35 keer gedaan hebben, moesten wellicht niet meer in slaap worden gewiegd na zo’n explosieve inspanning. Er stonden in totaal 44 renners aan de start. Na een 5-tal ronden riep de speaker om dat ze een snelheid hadden van 36 km/u, maar bij aankomst stond er maar liefst 38 km/u op hun teller.
Tijdens de wedstrijd werd elke ronde op weg naar de aankomst in de “bergop” serieus doorgetrokken waardoor het peloton ronde per ronde werd uitgedund. Na een 10 tal ronden hing Jonas even achteraan dit peloton, maar vond gelukkig snel zijn tweede adem. Jordy reed vlot mee in de buik van deze groep. Af en toe probeerde er een renner weg te glippen maar op dergelijk parkoers bleek dit niet vol te houden. 2 ronden voor het einde achtte Jordy zijn moment gekomen en waagde het om weg te springen. Hij behaalde een aantal seconden voorsprong en bij het ingaan van de laatste ronde zag het er veelbelovend uit. Helaas mocht het niet zijn en in de laatste ronde werd hij terug ingehaald en kwam het tot een sprint met 17 renners. Jonas behaalde de 7de en Jordy de 16de plaats.

Proficiat aan al onze renners, 8 renners die koersten, 3x top-10 waarvan 1x podium, dan spreken wij terug van een succesvolle namiddag. Dank aan de reporters en fotografen ter plaatse.
Volgende week eindelijk terug in eigen streek met op zondag de wedstrijd in Erpe-Mere. Met in elke Vlaamse provincie een wedstrijd en 2 in Wallonië is de kans dat de reeksen worden opgesplitst dit keer vrij klein.














>> Reageer (0)
10-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijden 10 april

Ingelmunster

Aangezien er in Oost-Vlaanderen geen wedstrijd was trokken een aantal jongens van onze club naar West-Vlaanderen (Ingelmunster). Zij waren niet de enigen die op dat idee kwamen en dus was er een algemene opsplitsing van de reeksen. Het parcours telde 8 bochten en heel veel wegversmallingen. Dit maakt het vrij technisch een ook gevaarlijk, goed bij de les blijven is dan de boodschap.
Bij de U13 waren er in de 2de reeks 25 vertrekkers en onder hen Xiebe die mooi mee reed en finaal beslag legde op de 21ste plaats.
Bij de U14 hadden wij 2 renners aan de start met Artuur en Timon. Artuur werd ingedeeld in de eerste reeks. Hij had het parkoers niet goed kunnen verkennen en dan is het lastig op zo’n omloop. Het draaide daardoor niet zoals verwacht. Juiste uitslag is bij het online gaan nog niet beschikbaar.
In de 2de reeks stond Timon aan de start in een peloton van 27. Hij wou er alles aan doen om terug op te schuiven in de uitslag wat hem lukte. Hij reed een mooie wedstrijd en kon zich als 18de plaatsen.
Bij de U15 4 renners van onze groep aanwezig. Jonas was de enige die in de eerste reeks moest starten in een groep van 39 renners. Vanaf de 2de ronde werd het tempo stevig opgedreven waardoor het peloton snel uitgedund werd. Jonas moest op de tanden bijten maar kon goed aanklampen. Na een 8-tal ronden startte een renner een solovlucht, hij nam snel 20 seconden maar het peloton liet niet begaan en ging er achteraan. 4 ronde voor het einde achtte Robin Orins zijn moment gekomen voor een solo. De ervaring leert dat eens die vertrokken is, er weinig meer aan te doen valt, ook dit keer. Jonas hield stand en behaalde een mooie 10de plaats.
In reeks 2 stonden Tjebbe, Isaak en Sandrino aan de strart in een peloton van 32 renners. Deze rreks startte iets rustiger. Tjebbe en Isaak konden mooi voorin meedraaien. Sandrino, die daags voordien een familie-uitstapje achter de rug had, kreeg het iets moeilijker en moest het peloton laten gaan. Nathan Castelein, gekend als goede renner in deze reeks, trok eens goed door maar Tjebbe, ondanks rugpijn en ook Isaak konden mooi standhouden vooraan. Ze trokken dan ook met 18 renners naar de streep om te sprinten voor de overwinning. Tjebbe behaalde een mooie 7de plaats, Isaak werd 11de en Sandrino 26ste.

 U13A  U14A (x deeln.)  U15A (39 deeln.)
   *. Artuur Torney

 10. Jonas Christiaens

 U13B (25 deeln.)  U14B (27 deeln.)  U15B (32 deeln.)
 21. Xiebe Kaes


 18. Timon Bogaert


 7. Tjebbe Lauwereys
 11. Isaak De Swaef
 26. Sandrino Van den Neste

Haasrode

Net voorbij Leuven ligt Haasrode en ter gelegenheid van de kermis werd er een mooie aspirantenwedstrijd georganiseerd. Een rondje van net geen 1,9 km, officieel zelfs maar 1,8 maar daarin een helling van zowat 800m met een hoogteverschil van 15m, geen Koppenberg, maar als het rondje zo klein is dan moet je er niet alleen dikwijls over maar ben je nog maar net erover als je alweer aan de voet staat, m.a.w. geen recuperatie tussenin. Bovendien was de streep getrokken net na het steilste stuk.
Van ons fietsend heir trokken er 2 tot daar, Milan bij U14 en Katrijn bij U15. Hier geen opsplitsing van de reeksen en dus steeds een mooie groep. Bij de U14 stonden er 33 fietsen aan de start voor 14 ronden wedstrijd. Na enkele rustige ronden stak Dries Verstappen het vuur aan de lont en ontplofte het peloton. Milan probeerde enkele ronden de achtervolging te organiseren maar kreeg eerst te weinig steun en zo was de vogel gaan vliegen. Rugpijn maakte ook dat hij niet vol kon doorgaan in de beklimming. Wat later moest hij de eerste achtervolgers laten gaan maar hij bleef stevig doorrijden, door de vele gedubbelde renners was het moeilijk volgen wie voor welke plaats streed, maar gelukkig gebruiken ze in Brabant transponders zodat nadien toch een correcte uitslag kan opgemaakt worden. Milan werd finaal 6de wat zeker een mooi resultaat was in deze wedstrijd.
Bij de U15 waren er niet minder dan 50 vertrekkers voor 19 ronden. De verzetcontrole duurde dan ook vrij lang waardoor de wedstrijd met 20 minuten vertraging van start ging. Er waren maar 2 meisjes en dus had Katrijn 2 doelen: als eerste meisje over de streep rijden én zo lang mogelijk in de eerste groep blijven. Beide doelstellingen lukten. Zij bleef de ganse wedstrijd in de kopgroep, moest op het einde van de 15de ronde even een gaatje laten met enkele jongens maar pikte terug aan. In de finale sprint wist ze zich als 17de over de streep te hijsen van de groep van 27 en daar haar tegenstandster na enkele ronden het peloton had laten rijden mocht ze ook een mooie ruiker mee naar huis brengen.

Proficiat aan de renners die onze kleuren verdedigden.






>> Reageer (0)
07-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PK TT Ursel 6 april

Onze aspiranten trokken met 9 naar het vliegveld in Ursel om het PK tijdrijden te betwisten. Dat is een mooi aantal, had wel nog hoger gekund, het is en blijft een leerrijke ervaring om een kampioenschap te betwisten ongeacht je kansen. Daarenboven krijg je als aspirant niet zoveel gelegenheden om een tijdrit te rijden. Miniemen krijgen bijna elke week de kans, als aspirant is het PK zowat de enige tijdrit waaraan iedereen kan deelnemen, voor KvV of BK moet je al een selectie afdwingen.
Het parkoers bleef bij de aspiranten volledig op de landingsbaan en er stond een felle wind perfect evenwijdig met deze ermee en dus 50% knal in de rug en 50% pal op de neus, dat laatste voor de ganse laatste rechte lijn over zowat 2,5 km. Het kwam er dus op aan goed in te delen en zo gestroomlijnd mogelijk op de fiets te zitten. De trainersstaf gaf onze renners nog duidelijke adviezen mee en dat werd goed in de oren geknoopt.
De hemel werd angstvallig in de gaten gehouden en iedereen hoopte dat het droge weer waarin de junioren mochten rijden zou aanhouden. Valse hoop want toen onze U15 zich klaarmaakten voor hun rit over 8 km gingen de hemelsluizen langzaam open. Jonas ging om 14u31 als tweede van zijn reeks van start en knalde er stevig op los. In de rechte lijn haalde hij de voor hem gestarte renner in en dat staat steeds garant voor een toptijd. Dat bleek ook zo want met 14’03,916” zette hij een eerste richttijd neer, maar lang mocht hij niet genieten van zijn besttijd want na hem was een topfavoriet gestart die de verwachtingen inloste en kort na Jonas binnenliep met een supertijd. De tweede plaats bleef echter lang zijn deel en het duurde bijna een kwartuur eer hij naast het podium viel. Finaal werd hij 9de wat in deze leeftijdscategorie zeer mooi is. Volgende in de starttent was Gilles. Ook hij zette zijn beste beentje voor, reed karaktervol rond en liep binnen na 15’07,565” wat goed bleek voor een 17de plaats naast uiteraard een nat pak. Jelle was onze derde aspirant en zoals steeds weerde hij zich als een duiveltje, maar als kleinste van de reeks en bij dergelijk koud weer had hij het lastig maar klokte toch nog een mooie 17’11,317”. Tjebbe vertrok enkele minuten later, ook hij deed wat hij kon en kwam na 15’35,396” binnen. Laatste in de rij was Jordy en weet zich sinds jaren bij de goede tijdrijders. Ook nu weer perste hij er alles uit om te finishen in een zeer mooie 13’59,419” waarmee hij nipt Jonas een plaatsje deed zakken. Op dat moment goed voor de 6de plaats, nadien liepen er nog twee sneller binnen en dus werd hij finaal 8ste. Met 2 top-10 plaatsen had onze ploeg het dus uitstekend gedaan.
Nadien volgde onze dame. Zij was beter voorbereid dan vorig jaar en vertrok dus met de ambitie om de titel te halen. Zij ging als laatste van de 6 meisjes van start. Met de wind in de rug vertrok ze als een speer en halfweg had ze reeds de voor haar gestarte renster ingehaald. Dat was evenwel geen garantie op succes want de andere topfavorieten waren ruim voor haar gestart. Toen ze in het zicht van de aankomst kwam leek het een dubbeltje op zijn kant te worden maar Katrijn kon haar tempo aanhouden tot op de streep, met haar tijd van 14’33,007” reed ze bijna 13” sneller dan de tweede.
Toen de U14 van start moesten waren de hemelsluizen tijdelijk dicht maar het parkoers bleef wel gevaarlijk nat. Artuur nam als 4de vertrekker de start voor 6,1 km en knalde er stevig op los. Ook hij slaagde er in om met de streep in zicht een renner in te halen, met 11’30,400” had hij de beste tijd, maar ook hij kon er niet lang van genieten want de renner na hem reed een toptijd. Toch bleef ook hij lang zicht hebben op een plaats in de top-10, pas in de laatste minuten van het PK moest hij plaats ruimen, maar eindigde toch op een mooie 13de plaats. Toen Arno van start ging waren er al heel wat toptijden genoteerd, maar zoals steeds trok hij zich dit niet aan en reed zijn eigen wedstrijd vol op karakter. Dat loonde want met 12’02,576” haalde hij een mooie 16de plaats. Eens Arno binnen hadden wij nog enkel Milan op de weg. Ook hij startte mooi en liet zich met de wind naar het andere einde van de ladingsbaan drijven. Al snel haalde hij de voor hem gestarte renner in en kreeg in het laatste stuk met ploegmakker Arno een mooi mikpunt. 10’12,737” was op dat moment de besttijd en het was duidelijk dat het een thriller zou worden tot op de streep. Milan perste er alles uit, maar strandde op 10’16,694” wat minder dan 4” verschil bleek met de winnaar. Een zoveelste tweede plaats in een titelrace, maar ook Sagan stapelde die op alvorens te knallen in de Ronde.
Met 4 top-10 noteringen en een zilveren en gouden medaille mag onze club opnieuw fier zijn op de resultaten van zijn aspiranten. Proficiat aan de renners die deelnamen en er het allerbeste van maakten.


 U15 (24 deeln.) 8km  Tijd  km/h  
 8. Jordy Van Parys  13'59,149"  34,33
 9. Jonas Christiaens  14'03,916"  34,16
 17. Gilles Van Alboom  15'07,565"  31,75
 21. Tjebbe Lauwereys  15'35,396"  30,80
 24. Jelle Roggeman  17'11,317"  27,93
 U15V (6 deeln.) 8km    
 1. Katrijn De Clercq  14'33,007"  32,99
 U14 (24 deeln.) 6,1km    
 2. Milan De Meester  10'16,694"  35,65
 13. Artuur Torney  11'30,400"  31,83
 16. Arno Dierickx  12'02,576"  30,42





>> Reageer (0)
03-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boortmeerbeek 3 april

Voor wie niet naar Hamme trok en de Ronde van Vlaanderen niet rechtstreeks wou volgen was er vandaag een wedstrijd in Boortmeerbeek. Bij onze ploeg zijn er blijkbaar niet te veel die aan beide voorwaarden voldoen en dus was enkel Milan De Meester op het appel om te starten bij de U14. Niet minder dan 26 renners en rensters kwamen opdagen en na iets meer dan driekwartuur meldde de groep zich voor de eindsprint. Milan toonde al dadelijk zijn snelste benen en de eerste overwinning voor ons aspiratenteam is meteen een feit. Dikke proficiat en blijf de bloemen maar veroveren net zoals de vorige jaren.


>> Reageer (0)
02-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamme 1 april

Vandaag werd de kop er af geschoten in Hamme. Het nieuwe wegseizoen voor de aspiranten ging er van start en wie er de eerste dag wou bij zijn kon enkel naar Hamme. Gevolg: alle reeksen ontdubbeld en in totaal 203 vertrekkers. De eerste wedstrijd van het seizoen is altijd bangelijk om naar te kijken, zeker als ouder van een renner. Ze starten met een grote groep met deels onervaren renners waardoor het voor iedereen toch wat zoeken is naar de juiste positie en een valpartij nooit ver af lijkt.
Bij onze jongsten de U13, of de ASP12 zoals we dat nog dikwijls zullen horen, was er een trio van onze zwart-witte pedaalridders aan de start, zij werden allen uitgeloot in de 2de reeks waar een totaal van 24 renners van start ging. Er werd stevig doorgefietst en er moesten dan ook enkele renners lossen, maar niemand van ons trio, zij bleven allen aan boord en gingen met het peloton de laatste rechte lijn in. Hier toonde Jonathan dat hij deze winter stevig getraind heeft aan zijn sprint en hij kon op de 12de plaats beslag leggen, Xiebe die de ganse week zwaar getraind had in de Ceder kaapte de 16de plaats weg en in zijn zog volgde Arthur.
Bij de U14, ASP13 dus, was enkel Timon op het appel, hij kwam uit in de A-reeks in een peloton van 37 renners. Reeds in de eerste ronde was er een stevige valpartij in de voorlaatste bocht. Timon bleef gelukkig overeind, maar hij werd hierdoor wel opgehouden. Hij zette de achtervolging in en slaagde er in de geloste renners één na één op te rapen maar werd toen nogmaals opgehouden door een val.  Hij sloeg dan met twee andere strijders de handen in elkaar om de wedstrijd uit te rijden. Ze verloren geen tijd maar kwamen ook niet meer dichter. Timon won uiteindelijk nog de sprint van zijn metgezellen en werd zo 23ste.

Bij de U15, ASP14, niet minder dan 7 renners van onze stal aanwezig. Onze jongens zijn duidelijk goed uit de winterperiode gekomen want onze nieuwe kleuren waren prominent vooraan in de koers zichtbaar. De mooie successen van onze nieuwelingen en junioren heeft hen mogelijk ook geprikkeld.
Jonas, Tjebbe, Gilles, Isaak en Sandrino kwamen in de A-reeks uit in een peloton van 49, Jordy en Jelle in de B-reeks die van start ging met 35 renners.

In de A-reeks heeft ons vijftal met z’n allen mooi rondgedraaid en ze waren mee vooraan in de wedstrijd. Het was een plezier om naar te kijken. De groep bleef compact tot het ingaan van de laatste ronde. Toen ging de snelheid met een ruk de hoogte in door een actie van Isaak die van gans achteraan helemaal naar voor spurtte en van de groep wegreed. Hij had zijn cartouche echter te vroeg verschoten en werd weer bijgehaald. Het peloton viel niet meer stil en brak in stukken. Tjebbe en Jonas konden voorin standhouden. Gilles, Isaak en Sandrino kregen het moeilijker maar bleven toch vechten. In de laatste bochten voor de finish was er jammer genoeg terug een zware valpartij maar onze jongens konden deze gelukkig ontwijken. Weliswaar met wat schrik hebben Jonas en Tjebbe toch meegesprint en behaalden een 12de en 14de plaats. Even later kwamen Gilles, totaal afgemat want hij was pas hersteld van ziekte, Isaak, die een week stage achter de rug had en Sandrino over de streep, zij werden resp. 29ste, 30ste en 33ste.
In de B-reeks kwam Robin Orins aan de start en dan verwacht je een lange solo en een hoge snelheid. Niet dit keer, deze groep kwam slechts iets sneller binnen dan de A-reeks, maar het ging er wel stevig aan toe. Het peloton scheurde in stukken, Jordy kon zich vooraan handhaven, Jelle moest de eersten laten rijden. Tenslotte trok een groep van 15 naar de eindsprint. Jordy kon zich als 12de klasseren. Jelle bleef zoals steeds strijden voor elk plaatsje en wist zich als 29ste te plaatsen.

Dikke proficiat aan al onze renners voor deze mooie seizoenstart en dank aan de reporters ter plaatse. Nu op naar het PK woensdagnamiddag.

 U13B (24 deeln.)  U14A (37 deeln.)  U15A (49 deeln.)    U15B (35 deeln.)
 12. Jonathan Hoes
 16. Xiebe Kaes
 17. Arthur De Backer
 23. Timon Bogaert   12. Jonas Christiaens
 14. Tjebbe Lauwereys
 29. Gilles Van Alboom
 30. Isaak De Swaef
 33. Sandrino Van den Neste
 12. Jordy Van Parys
 29. Jelle Roggeman 

>> Reageer (0)
06-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldrit Assenede 6 februari

Vandaag werd in Assenede de slotwedstrijd gereden van de Aspiranten Cyclocross Cup. Eens januari voorbij zakt de aantrekkingskracht van de veldritten en daalt het aantal deelnemers. Reken daar nu ook het effect bij van de schoolvakantie en het aantal zakt tot bijna het vriespunt. Van ons team enkel aanwezigheid van onze vaste waarde in het veld Senne Bloem. Bij de ASP14 vertrokken ze met 15 en Senne liep als 7de binnen en wint zo in het eindklassement van deze cup nog enkele plaatsen, hij sluit zijn winter af op een meer dan verdienstelijke 13de plaats.


>> Reageer (0)
31-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK Omnium Aspiranten 30 januari

Katrijn start als enige van onze zwart-witte brigade in het BK Omnium voor aspiranten en dit met de ambitie om haar titel voor een tweede keer te verlengen.
Zij moet als eerste de baan op voor de baanronde met vliegende start. Zij knalt aan 50 km/u over het houten ovaal en klokt af in 18,073". Meteen de beste tijd, meer dan een seconde sneller dan haar rechtstreekse concurrenten.
In de positieve afvalling gaan de ASP14 samen de baan op met de ASP13. Een ASP13 gaat van ver aan, Katrijn zit in derde positie in het wiel van een rechtstreekse concurrente voor de titel, in de laatste ronde gaat Katrijn vol aan en wint nipt de eerste sprint, de fotofinish wordt er bij gehaald en zo duurt het nog even eer het verdict valt en intussen neemt onze dame het zekere voor het onzekere en blijft vol doorsprinten.
In de scratch een gelijkaardig verhaal. Na enkel ronden neemt dezelfde renster het commando en gaat ronden vol door. Op 2 ronden van het einde zet de tweede ASP13 een aanval op, Katrijn volgt in derde positie maar kan terug in de laatste ronde nipt het laken naar zich trekken. Opnieuw fotofinish, en deze laat opnieuw geen twijfel, al gaat het maar om banddiktes verschil.
Door ziekte van 2 andere meisjes gaan de ASP14 nog met slechts 4 naar de afsluitende puntenkoers waardoor Katrijn enkel nog door een valpartij de titel kan mislopen want haar voorsprong in het tussenklassement is niet meer te overbruggen. Maar dat volstaat niet voor haar, in haar trui van Vlaams kampioen zet ze de puntjes op i en wint 4 van de 5 sprinten waarbij ze in de andere sprint ook eerste ASP14 is en zo de titel behaalt met het maximum van de punten.
Een mooi nummertje waarmee ze een succesvol winterseizoen afsluit. Nu even rusten en dan start de voorbereiding van het wegseizoen.
Op de foto hieronder Katrijn met enkele ploegmaten van de KAAGent Ladies die haar kwamen aanmoedigen na hun match eerder op de namiddag. Wedstrijdfoto's volgen op de galerij.






>> Reageer (0)
24-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijden 23 januari

Veldrit Waregem
4 aspiranten stappen voor de laatste keer in hun rode ridderkostuum en trokken naar West-Vlaanderen om hun kunnen in de modder rond de Gaverbeek te demonstreren. Voorlaatste manche van de Aspiranten Cyclocrosscup. De laatste is op 6 februari in Assenede.
Bij onze jongsten stonden Arthur en Jelle tussen de groep van 28 aan de start en zij deden hun uiterste best met een 17de plaats voor Arthur en 24ste voor Jelle als resultaat. In het tussenklassement staat Jelle 13de, dadelijk gevolgd door Arthur op de 14de plaats.
Bij de ASP12 hebben wij één grote zekerheid: Arno, hij tekende terug present, ook hier 28 starters. Zoals steeds zocht Arno zijn weg en hij kwam binnen op een 24ste stek. Arno staat door zijn regelmaat ook op de 14de plaats in het tussenklassement.
Bij de oudsten een andere certitude: Senne. Hier werden er 34 handtekeningen geteld op de startlijst. Senne rijdt keer op keer een behoorlijke cross en wist zich ook nu weer in de middenmoot te plaatsen als 19de. Hij staat momenteel 16de in het tussenklassement.
Proficiat aan onze 4 modderduivels en hopelijk kunnen ze in Assenede nog wat opschuiven in het klassement.

Piste Gent

Door de jammere val van Gaël tellen wij voor het einde van het pisteseizoen een pistier minder. Met de arm in het gips kwam hij echter zijn makkers aanmoedigen. Jonathan, Jordy en Katrijn tekenden present om het vaandel van de Gentse te laten wapperen op de piste.
Jonathan moest starten met temporonden. Bij de aanloopronden tekent hij zoals steeds mooi present in de kop, maar eens de sprintronden er aan komen blijft de snelheid toch wat te hoog. Mooi echter hoe hij keer op keer zich dubbel plooit om zo dicht mogelijk bij de groep te blijven. In de scratch en de puntenkoers eenzelfde verhaal. Hij heeft in elk geval deze winter heel wat kilometers getraind en een pak ervaring opgedaan, hij mag de AVS-cup dan ook afsluiten met een tiende plaats. Dikke proficiat voor de inzet die hij getoond heeft de voorbije maanden in zowel opleiding, training als meetings. De kilometers die hij zo in de benen heeft zullen hem zeker helpen als over enkele maanden het wegseizoen op gang wordt geschoten.
Jordy was er na een weekje afwezigheid terug bij om zijn plaats in de AVS-cup te verdedigen. Als ASP14 opboksen tegen toppers die er meestal reeds 1 tot 2 pisteseizoenen opzitten hebben, het is geen sinecure, maar hij ook hij heeft veel geleerd. Het eerste nummer voor de ASP14 was een 500m met start vanuit de blokken. Een nieuwe ervaring voor Jordy, dus snel nog wat info gesprokkeld binnen de groep. Hij doet het voortreffelijk met 41,822", op dat moment de tweede tijd, finaal de 8ste tijd, zeker mooi voor een eerste keer. In de scratch rijdt hij controlerend hoog in het begin van de wedstrijd, maar vergeet daarbij dat dit op een ovaal ettelijke meters extra is per rondje. Wanneer na halfkoers de boel ontploft wordt het even harken maar in de eindsprint knalt hij er toch nog eentje voorbij. Voor de puntenkoers wordt dan een anders tactisch plan op poten gezet. Daar het AVS-finale is, is het duidelijk dat de favorieten elkaar beloeren. Dus neemt Jordy zich voor om al voor de eerste sprint een aanval te plaatsen om zo alleen weg te raken. Zo gezegd, zo gedaan maar jammer genoeg wordt hem dit plezier niet gegund en wordt er op zijn uitval gereageerd als door een wesp gestoken. Het  tempo vliegt omhoog en Jordy moet even zoeken. Hij moet als tweede de groep laten gaan maar als even later een andere renner afhaakt rijdt hij er naartoe. Deze wil dan niet meer overnemen maar klopt hem dan wel fijn in de eindsprint. Toch weer mooi gereden en actief aan de debatten deelgenomen en finaal voor al zijn inzet beloond met een achtste plaats in het eindklassement van de AVS-cup.
Bij de meisjes is Katrijn voor aanvang van de laatste manche als mathematisch zeker van eindwinst in de AVS-cup. Doel is om deze overwinning nog wat glans bij te zetten in de finale. Jammer genoeg tekenen terug slechts 6 meisjes present, maar met Nina Spapen daarbij maakt iedereen zich op voor een nieuwe duel tussen de Nederlandse en de Belgische kampioenen. Bij de temporonden knalt de Nederlandse dadelijk weg en Katrijn moet onmiddellijk vol aan de bak in de achtervolging. De eerste sprint is voor Nina, maar net voor het einde van de tweede komt Katrijn bij en gaat er over. Met Aaike Cools (ASP13) in het wiel knalt ze los weg van de Nederlandse en verzekert zich zo van winst, in de twee laatste sprints bekoopt Karijn wat de inspanningen en wint Aaike, maar met 2x een 2de plaats is het eerste nummer op zak. Nina moet dan de wedstrijd verlaten want de opkomende griep waarmee ze was gestart breek plots vol door. Met nog 5 rensters worden dan de scratch en de puntenkoers afgewerkt. In de scratch probeert Katrijn van bij de aanvang weg te rijden met Aaike, maar de 3 anderen komen weer bij. Op 2 ronden van het einde zet onze jongedame dan de eindsprint in vanop de kop en niemand raakt er nog voorbij. In de afsluitende puntenkoers geen aanval meer, enkel het tempo hoog houden en de drie sprints winnen. Ruim voldoende voor de dagoverwinning en voor extra glans op de eindverwinning in de AVS-cup.

Onze pistiers wacht volgende zaterdag 30 januari de laatste opdracht van het jaar met het Belgisch kampioenschap Omnium. Katrijn hoopt haar titel opnieuw te verlengen en Jordy en Jonathan zullen ook hun beste beentje voorzetten. Wie wat tijd heeft wordt verwacht op de piste van het Wielercentrum om hen aan te moedigen in hun nieuwe outfit, eerste start om 12u.










>> Reageer (0)
17-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste 17 januari

Vijfde manche van de AVS-cup voor aspiranten op de Gentse piste met bij onze aspiranten drie musketiers of moeten wij schrijven "ene jonkvrouwe met 2 flankerende jonkers"? In elk geval Gaël, Jonathan en Katrijn waren er klaar voor.
Bij de ASP12 werd gestart met een scratch. Jonathan en Gaël kiezen in de aanvangsronden goed positie, wanneer het wat later versnelt laten ze zich verrassen, maar Gaël weet snel zijn positie opnieuw in te nemen. Drama halfkoers wanneer twee renners tegen de grond smakken, Gaël zit in goede positie om niet in de brokken te delen maar Jonathan die er achter rijdt weet de twee niet meer te ontwijken en rijdt er knal op waardoor hij als derde tegen het parket ligt. Scratch afgelopen voor hem en nog een andere renner. Gaël schuift goed mee maar versneld net te laat bij de eindsprint, hij haalt er wel nog alles uit en remonteert een renner om zo als vijfde over de streep te bollen. De schade bij Jonathan blijkt intussen goed mee te vallen, enkel wat blutsen en builen.
In de positieve afvalling laat ons duo zich verrassen wanneer een groepje wegrijdt. Gaël doet er alles aan om het tweede groepje terug te brengen maar tevergeefs, hij verbruikt daarbij zoveel energie dat hij in de spurt om de vijfde plaats tekort schiet tegen zijn concurrenten waardoor hij pas achtste wordt, maar goed gestreden en een les geleerd. Jonathan komt als negende over de streep met nog een pijnlijke grimas door de val in de scratch.
Drama bij aanvang van de afsluitende puntenkoers: terwijl de renners naar de start rijden glijdt een renner weg en terug valpartij. Grootste slachtoffer is Gaël die zwaar ten val komt en niet verder kan. De wedstrijd start zonder hem. Jonathan weert zich goed maar eens het tempo omhoog schiet moet hij de groep laten rijden. Hij knokt echter stevig door en blijft strijden tot aan de streep. Intussen wordt Gaël verpleegd in de EHBO-post maar moet tenslotte met de ambulance naar het ziekenhuis. Later bereikt ons het nieuws dat zijn elleboog is ontwricht en zijn arm gebroken, wat een operatie noodzakelijk maakt. Wij wensen hem veel sterkte en een spoedig herstel.
Bij de meisjes was Katrijn vorige week onderuit gegaan en dat wou ze nu wel vermijden. De meisjes zijn maar met 5 waardoor het programma wordt aangepast. Voor hen eerst een baanronde waarna ze de scratch en puntenkoers samenrijden met de jongens ASP13, voor de meeste meisjes iets nieuws zo in een grote groep en gemengd, idem voor de jongens. Katrijn rijdt met stramme benen en dat is reeds duidelijk in de baanronde, met 18,720" klokt ze zowat 0,1" trager dan een jaar terug. Toch nog de snelste tijd van de 5 meisjes.
In de scratch blijft ze lang achteraan in de groep en wanneer dit een groep van 16 is dan kost het energie om zich naar voor te knokken. Energie die ze op het einde te kort komt om met de beste jongens mee te sprinten, zij wordt finaal zesde en terug eerste meisje. In de puntenkoers rijdt ze verstandig mee maar wanneer 4 sterke jongens aan de haal gaan is ze te laat om mee te springen en zet dan de achtervolging in met een ander meisje en een jongen, deze kan onvoldoende steun bieden en het trio wordt weer ingehaald door de groep. Wanneer het kwartet vooraan even twijfelt ruikt Katrijn haar kans en brengt op haar eentje de groep terug om vol mee te strijden in de laatste sprint. Zij wint zo elk van de 4 sprints binnen haar eigen categorie en dus ook het omnium.
Proficiat aan de renners die de clubkleuren verdedigden en spoedig herstel voor Gaël, wij zullen hem missen in de laatste twee meetings van dit seizoen.






>> Reageer (0)
13-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Training zondag 17 januari
UPDATE 16 JANUARI -> DE TRAINING VOOR ASPIRANTEN ZAL NIET DOORGAAN!!

Groepstraining zondag 17 januari 2016'   op het domein "steenberg" te Erpe-Mere (Mere)

Bericht voor de miniemen & aspiranten:
Gelieve voorrang te geven aan de opleidingsuren die nodig zijn om te mogen starten in wedstrijden.
Voor sommigen is dat 12x een opleiding volgen , voor anderen die ouder zijn 8x.
De weken volgen elkaar in snel tempo op waardoor sommigen zich moeten "reppen"om de nodige uren bij elkaar te sprokkelen.
Voor miniemen & aspiranten die toch zouden komen , gelieve een mail te sturen naar olivier.senrame@belgacom.net , waarvoor dank.
Dit weekend is er een opleiding in domein "De Gavers" te Geraardsbergen onder leiding van Ferdy Van Den Haute.


Miniemen : GEEN training (opleiding!)


Aspiranten (12-13-14 jaar) : start om 13u
Doel :  wegtraining met racefiets
Begeleiders :  Ivan , Geert

Nieuwelingen 1e jaars : start om10u
Doel :  wegtraining met racefiets 3u
Begeleiders : jonas Van Hecke , carl Van De Casteele , Antoine Beeckman

Nieuwelingen 2e jaars + junioren +beloften: start om 10u
Doel :  wegtraining met racefiets 2u30
Begeleiders :  Jonas Van Hecke , Olivier senrame , Bert


Beloften + elite zonder contract kunnen meefietsen met de groep 2e jaars nieuwelingen+junioren.

Locatie : Domein "steenberg" te Erpe-Mere" (Mere)
Wasgelegenheid : douches zijn voorzien in het sportcomplex


Belangrijk : 

Training :
Kijk ten laatste zondag naar de "blog" 1uur op voorhand of de training doorgaat.
Indien er GEEN vermelding opstaat , gaat de training zoals voorzien door.
Weerbericht voor vrijdag en zaterdag is negatief en met het oog op het komende seizoen willen we geen risico nemen.



Sportieve Groeten,

Hans De Meester









Sportieve groeten,

Hans De Meester 0477/372316
Olivier Senrame 0475/596255


>> Reageer (0)
09-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piste 9 januari

Vandaag stond de eerste meeting van het nieuwe jaar op het programma met 3 rode ridders present, Jonathan bij de ASP12, Jordy bij de ASP14 en Katrijn bij de ASP Meisjes.
Dit keer was het vrouwen eerst en dus moest Katrijn als eerste van ons trio de baan op. Verscheidene meisjes reden hun eerste meeting en dus was het even wegen hoe zwaar ieder woog. Eerste nummer was de scratch. De snelheid werd in de eerste ronde reeds hoog gezet waardoor het groepje van 8 verbrokkelde, halfkoers stokte het tempo even en liep alles weer samen. Maar in de laatste ronde werd de gas terug open gedraaid. Voor de eerste plaats werd het een strijd tussen Katrijn en de Nederlandse Nina Spapen, met een half wiel gewonnen door de laatste. In de temporonden was er wat verwarring omdat er apart punten voor de ASP13 werden gegeven en voor de ASP14. In de eerste sprint was Fien Masure nog vooruit en werd Katrijn nipt geklopt door de Nederlandse concurrente, in de tweede sprint was Katrijn tweede na haar en in de eindsprint wist Katrijn het laken naar zich toe te trekken. De jury had Katrijn in de eerste sprint als tweede gezien voor de Nederlandse en daardoor werd Katrijn winnares van dit nummer. De puntenkoers moest dus uitsluitsel brengen. Bij aanvang even paniek want in de verzamelronde schoof een renster naar beneden en nam 2 anderen in haar val mee waaronder Katrijn. De schade beperkte zich evenwel tot enkele schaafwonden en verbogen voorwiel en zo kon na enkele minuten oponthoud de wedstrijd gewoon verder gaan. In de eerste 2 sprints was Katrijn na Nina, maar in een sterke eindsprint wist onze renster het laken nipt naar zich toe te trekken. Eindresultaat: tweede stek bij de meisjes ASP14.
Bij de ASP12 nam Jonathan de start met 9 andere renners. Hij weet zich elke keer dichter bij de groep te houden en maakt mooie vorderingen. In de scratch werd hij weliswaar 10de, maar met het peloton binnen handbereik. Daar tijdens het eerste nummer enkele aspiranten met een lagere trapfrequentie rondreden werd er verzetcontrole georganiseerd, de renners met een te groot verzet werden er uit gehaald en naar huis gestuurd. Daardoor waren er ook bij de ASP12 maar 9 renners meer over voor de 2 volgende nummers. In de temporonden weerde Jonathan zich terug sterk, maar eens er een gat valt blijft het moeilijk dit te dichten. In de afsluitende puntenkoers eenzelfde verhaal, gaatje elke keer kleiner, eindresultaat telkens 9de, wat ook zijn plaats was in het klassement van het omnium. Maar het moet gezegd dat hij steeds goed blijft doorrijden en zo telkens weer kracht bij wint.
Bij de ASP14 doet Jordy ook bakken ervaring op en hij toonde zich terug van zijn beste zijde. Eens hij de souplesse van de pistier onder de knie heeft zal hij zich zeker mengen in de debatten voor de prijzen. Maar dat weerhoudt er hem niet van om op een kalmer moment het publiek op zijn hand te krijgen door de vlam in de pijp te steken en een aanval op te zetten. In de temporonden gingen er nog 17 renners van start en werd hij 14de, de volgende nummers werden met 16 afgewerkt want ook hier werd een renner huiswaarts gestuurd. In de scratch dus nog 16 starters. Jordy wist mooi mee te rijden en wanneer een 4-tal ronden van het einde de favorieten elkaar begluurden achtte hij zijn moment gekomen en plaatste van achteren uit een mooie aanval. Daarop schoot de snelheid met een ruk omhoog en dan moet hij nog passen, hierdoor kreeg hij het pak over zich en eindigde zo 14de, maar zeker goed gekoerst. In de puntenkoers wist hij het verstandig aan te pakken en hij concentreerde zich op behoud van zijn plaats in de groep zonder al te veel energie te verspillen om dan in de eindsprint alles op alles te zetten wat een mooie 12de plaats opleverde.
Mooie namiddag van onze pistiers die volgende week zondag terug aan de bak zijn.
Foto's volgen eerstdaags op de galerij.


>> Reageer (0)


Begeleiding

Hans De Meester
 hans.de.meester@telenet.be
 +32 477 / 372 316

Carl Van de Casteele
 carl.vandecasteele@skynet.be
 +32 491 / 562 700

Jonas Van Hecke
 vanheckejonas@hotmail.com
 +32 496 / 059 158


Contact / Blogmaster
aspiranten@gentsevelosport.be

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs