In vrieskou nog een rondje gaan joggen is vaak niet zo'n aantrekkelijk vooruitzicht, maar volgens een Amerkaans onderzoek is het de manier om wintervirussen het hoofd te bieden.

Onderzoekers van de Universiteit van North Carolina onderzochten de fysieke conditie en de gezondheid van 1.000 volwassenen tot 85 jaar gedurende 12 weken. Uit het onderzoek bleek dat wie actief aan sport deed, veel minder snel ziek werd dan de minder sportieve testpersonen. Wie vijf of meer dagen per week aan sport doet, heeft de helft minder kans om ziek te worden dan wie maar een keer week zijn sportoutfit aantrekt.

Sportievelingen die dan toch ziek worden, hebben veel mildere symptomen dan wie niet sport. De symptomen van een verkoudheid waren tot 41% minder bij wie in goede conditie was. Volgens Dr David Nieman, leider van het onderzoek, zorgt sport voor een tijdelijke verhoging van het aantal cellen in het immuunsysteem, dat infecties zoals een gewone verkoudheid zo makkelijk de baas kan. (marieclaire.co.uk tib nieuwsblad)