In Boer zkt. vrouw hebben ze al veel meegemaakt, maar dit is een primeur: twee zussen hebben hun zin op dezelfde boer gezet. Annick en Katja Wassenaar uit Kessel hebben allebei gereageerd op de oproep van Stijn De Visscher, een 29-jarige man die in Meerdonk een boerderij met tweehonderd paarden runt. In de aflevering van Boer zkt. vrouw van vanavond moet blijken of boer Stijn genoeg brieven van geïnteresseerde vrouwen krijgt om in de running te blijven.
Zelf hadden Annick en Katja de oproep van boer Stijn niet gezien. 'Iemand sprak mij erover aan', vertelt Annick. Zij heeft een opleiding automechanica, is gespecialiseerd in diesel- en LPG-motoren en volgt een opleiding om 'proces operator' te worden in een fabriek. 'Boer Stijn was blijkbaar echt iets voor mij. Een toffe paardenboer, zeiden ze. Ik ben gaan kijken en het klopte: Stijn is een schattig manneke. Toen ik me inschreef, dacht ik: misschien moet mijn zus Katja ook maar meedoen. Zij is ook vrijgezel. Katja vond Stijn ook een toffe en schreef zich in.'

Annick noemt de dubbele inschrijving een buitenkans. 'We vinden dit wel een leuke strijd. Als we Stijn allebei leuk vinden, is de kans zeer klein dat we er allebei verliefd op worden. Dat is ons maar één keer overkomen. Katja was samen met een leuke jongen die véél te jong voor haar was. Die jongen kwam met mij over Katja praten en toen ben ik iets met hem begonnen. Of Katja niet boos was? Een beetje wel. Ze heeft een week of twee niks van zich laten horen.' (lacht)

Niet te temmen

Ook Katja hoopt dat Stijn de selectie haalt én dat hij voor de zussen Wassenaar kiest. 'Annick en ik hebben allebei iets met paarden. Annick rijdt paard, ik train paarden en geef rijles. In september ga ik vertaler tolk studeren. Hoe het komt dat we allebei vrijgezel zijn? Door de schuld van de mannen hé. Ik hoor veel mensen zeggen dat ik niet te temmen ben. En Annick is niet in huis te houden. We zijn van alle markten thuis, maar ook wispelturig en een beetje losbandig. Annick is ook nogal lui. Ik ben de workaholic, Annick is de alcoholic.' (lachen allebei)

Annick en Katja geven toe dat ze best veeleisend zijn als het om mannen gaat. 'We houden niet van tamzakken of van mannen die roken en drinken. Een man moet initiatief nemen, cadeaus kopen, aandacht geven, sterk en groot zijn, een mooie auto hebben, liefst zo'n grommende Audi. Hij moet verrassend zijn, geen saaie drop.' Annick en Katja zijn recht voor de raap. Daar zit hun Nederlands bloed voor iets tussen. Hun vader is kankerspecialist en woont op Aruba, de moeder is kunstenares en woont in België. 'We zien wel wat het wordt met boer Stijn,' zeggen ze. 'Misschien geeft VTM ons wel een eigen show: de Wassenaars.' (nieuwsblad) Tom de Leur)