Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    16-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De juiste papflesjes

    Musthaves voor toekomstige mama's.(2)

    Veel merken verkopen starterkits voor pasgeborenen met daarin papflesjes van 125 ml. Daar is niks mis mee, behalve dan dat een baby van pakweg 2-3 maand vaak al meer drinkt dan 125 ml. Lang gaan zulke flesjes dus niet mee (tip: heb je ze toch gekocht, dan kan je ze nog gebruiken om bij warm weer water mee te nemen voor je baby).

    Je kan dus beter meteen grote(re) flessen aanschaffen tot 330 ml (wel oppassen dat ze nog in sterilisators, microgolfovens of flesverwarmers geraken), die nog gebruikt kunnen worden tot de leeftijd van 2 jaar!

    Papflessen zijn er in glas (breekbaar), plastic (Bisfenol A!!) of polypropyleen (mogen vaak niet in sterilisator). Hoewel de meeste producenten ondertussen hun gamma aangepast hebben, kan je toch best kiezen voor flessen zonder Bisfenol A (een giftige chemische stof die voorheen in papflessen zat). (lili)
    Richtprijs: afhankelijk van het merk, Aventfles van 330 ml vanaf 6.65 euro (Paradisio)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babygiraf kreeg Zuberi als naam
    De babygiraf in Bellewaerde Park in Ieper heeft een naam gekregen: Zuberi.

    Meer dan 5.000 mensen reageerden op de oproep en zochten een naam voor de pasgeboren giraf. Vandaag was er een babyborrel en kreeg de babygiraf voor het eerst zijn naam te horen. Zuberi betekent "sterk" in het Swahili. De babyborrel werd bijgewoond door 'meter' Hilde De Baerdemaeker en 'peter' Alain Delaunois, die met zijn 2,30 meter als grootste Belg beschouwd wordt.
     
    Drie namen op shortlist
    Van de 5.000 voorstellen haalden er drie de zogenaamde shortlist: Zaro, Zamu en Zuberi. Tijdens een feestelijke ceremonie, die van dichtbij werd gevolgd door een honderdtal nieuwsgierigen, werd het jonge dier gewijd door pater Boni van de Ieperse paters-kapucijnen en kreeg het zijn naam. Zuberi is een Rothschild Giraf die op 21 april werd geboren in Bellewaerde Park. (belga/svm)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ban rimpels: strijk ze glad
    Botox kent een nieuwe concurrent: de behandeling 'Thermage' strijkt als het ware de rimpels glad. Radiologische golven pakken het collageen in de dieperliggende lagen aan, zodat de bovenste huidlagen meer opgevuld en gladgestreken lijken.

    Heel wat celebs, waaronder Linda Evangelista, zweren bij de microgolfbehandeling tegen rimpels. Collageen houdt de structuur van de huid gezond, maar mettertijd vermindert de productie van collagenen.

    Microgolven

    Dermatologen richten zich al lange tijd op lasers en instrumenten als de Dermaroller met pijnlijke naalden, om de productie op gang te houden. In tegenstelling tot de huidige behandelingen, richt Thermage zich meer op de dieperste huidlagen. Daarvoor gebruikt het radiogolven, die op dezelfde manier als een microgolfoven. De golven warmen ook eerst het midden op voordat de oppervlakte heet wordt.

    Eén behandeling

    Britse dermatologen zweren bij de behandeling, die sinds kort een update kreeg en minder pijnlijk zou aanvoelen. Daardoor kunnen ook andere delen van het lichaam als buik en billen gladgestreken worden. 1 behandeling volstaat, al wordt aangeraden om nog een extra behandeling te ondergaan. Na zes maanden zijn de beste resultaten merkbaar omdat de collageenproductie dan echt op gang schiet.

    Pijnlijk
    Toch zijn er ook nadelen aan verbonden. Zo zou het een pijnlijke en vooral dure onderneming zijn. Ook zijn er gevallen bekend waarbij de huid verbrandde of er lelijke bulten in het gezicht verschenen. Sinds kort werd de technologie echter bijgeschaafd waardoor deze ongemakken verleden tijd moeten zijn. Nu nog het prijskaartje van meer dan 4.000 euro per behandeling aanpakken....(lvl)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin van het leven
    "Wees welkom en geniet"
     
    "Nieuws voor de welwillende lezer"
    Ik blijf bezig met wat zich aandient of in me opkomt.

    ß

    15-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superhandig 3-in-1 kussen
    Musthaves voor toekomstige mama's.
    Het positioneringskussen (ook wel eens slangenkussen genoemd) is een zeer veelzijdig kussen. Je kan het tijdens de zwangerschap al gebruiken om je buik te ondersteunen tijdens het slapen.

    Maar als je beslist borstvoeding te geven kan je het ook gebruiken om je baby op te leggen zodat je arm het niet te zwaar te verduren krijgt. En wanneer je kindje 4 maand is (of 6 maand bij borstvoeding) kan je het ook nog eens gebruiken om je kindje er (recht) in te zetten om de eerste fruit- of groentenpap te verorberen.  Dit is zijn geld dus meer dan waard! Bovendien is de hoes wasbaar of je kan gewoon een nieuwe kopen. (lili)

    Richtprijs: vanaf 25.50 euro bij Paradisio (hoes: 15.95 euro bij Dreambaby

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Singel van Tom Waes dowloaden via Radio Visie
    Dos Servezas de superhit van Tom Waes.

    Tom Waes heeft  zijn single 'Dos Cervezas' voorgesteld. Het resultaat van één van de uitdagingen die Tom aangaat in het Eén-programma Tomstesterom.

    Vanaf nù kan via RadioVisie exclusief dit nummer worden gedownload. Daarbij gaat de lichte' voorkeur van Tom uit naar lokale, stads- en andere radionetwerken, die daarna zijn single in hun progammering willen opnemen.
     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegangst overwinnen in twee dagen
    Maar liefst één derde van de bevolking wordt zenuwachtig wanneer ze met het vliegtuig moeten reizen. Deze vliegfobie kan er zelfs toe leiden dat een avontuurlijk type bewust op de begane grond blijft en luchthavens resoluut ontwijkt.

    Vliegangst ontstaat vaak uit de angst voor afgesloten ruimtes. Het gevoel niet weg te kunnen en geen controle te hebben over het luchtvoertuig maakt veel reizigers onrustig. Daarnaast wordt ook vaak gedacht aan mogelijke ongevallen of terroristische scenario’s, maar gezien de strenge veiligheidsmaatregelen is de reële kans hierop miniem.

    Heb jij ook last van vliegangst, maar wil je tegelijk de wereld zien? Dan hoeft virtueel reizen via Google Earth niet langer. Specialisten van BIAC, SN Brussels Airlines en de Universiteit Gent hebben een wetenschappelijk onderbouwde cursus ontwikkeld die toekomstige passagiers van hun vliegangst zou kunnen verlossen. Slaagkans is 98%.

    Op de eerste cursusdag leren de deelnemers het vliegtuig kennen en krijgen ze meer inzicht in de vliegvrees. Op dag twee maakt de theorie plaats voor een praktijkoefening. De cursisten stappen samen met een coach in een toestel en reizen naar een Europese bestemming. Na de vlucht worden zij opgevolgd en in veel gevallen is de vliegangst dan al gestabiliseerd. Wie weet boek jij na zo’n tweedaagse training meteen een reisje naar de Bahamas? (nieuwsblad)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heinz ketchup krijgt nieuw recept
    Zijn er nog zekerheden? Zelfs Heinz ketchup is van plan het recept van de tomatenketchup aan te passen. Bedoeling is het zoutgehalte met 15 procent terug te dringen. Echte ketchupfans zijn er niet over te spreken.

    Anti-zout
    De nieuwe ketchup zou het laagste zoutpercentage kennen van heel Amerika, zo berichtten heel wat kranten ginds. De Amerikaanse overheid voegt al langer massaal anti-zoutcampagnes, aangevoerd door burgemeester Bloomberg van New York. Heinz neemt deel aan de campagne, net als 16 andere voedselproducenten als Starbucks, Subway en Unilever.

    Opstand
    Ketchupliefhebbers reageren onder meer op Facebook verontwaardigd over het aangepaste recept. Volgens de producent hoeven ze zich geen zorgen te maken, de nieuwe smaak voldoet nog altijd aan de verwachtingen. (lvl)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs niet langer stad van liefde?
    In Parijs zijn een heleboel ‘liefdessloten’ plots verdwenen. Toeristen zijn ontgoocheld en verdenken het stadbestuur van de mysterieuze verdwijning.

    Het was voor veel mensen raar opkijken toen ‘s ochtends bijna alle sloten die aan de Pont des Arts hingen, weg waren. Ze zijn ontgoocheld, want de sloten symboliseren de liefde. Koppels die Parijs bezoeken, hangen een slot aan de brug om hun liefde te bezegelen. De sleutel gooien ze meestal in de rivier de Seine.

    Vorige week kondigde het stadbestuur van Parijs aan de sloten te willen verwijderen. Toen werd er geopperd om metalen bomen te plaatsen als alternatief. Maar nu zeggen ze helemaal niets met de plotse verdwijning te maken te hebben. Verschillende mensen beschuldigen hen er nu van de sloten stiekem te hebben laten weghalen. Maar het stadsbestuur zegt zelf ook verbaasd te zijn en niets met het voorval te maken te hebben.

    Enkele toeristen hebben ondertussen al nieuwe sloten aan de brug gehangen. ‘We zijn vorige week getrouwd en hangen dit slot aan de brug om onze liefde voor elkaar te bevestigen’, zei een Braziliaanse tegen Reuters, terwijl ze een slot aan de brug vastmaakte. (nieuwsblad)


    14-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aalst neemt het op tegen Halle in tweede nominatie
    Aalst is voor de tweede keer op rij genomineerd in 'Mijn Restaurant'. Karnivale moet het deze keer opnemen tegen het restaurant uit Halle. Ludovic en Jurgen kregen zonder twijfel de meeste kritiek van de recensenten. Genk en Nieuwpoort zijn nu zeker van de halve finale. (Günther Brants)

    Na Genk en Halle op dinsdag kregen de restaurants in Nieuwpoort en Aalst vandaag recensenten André Poës - voormalig recensent van Michelin - en tweesterrenchef Wout Bru over de vloer. Vooral Wout Bru liet dinsdag al blijken dat hij de kandidaten zwaar op de proef wou stellen door van de kaart af te wijken.

    Verliefde chef?
    In Aalst vroeg hij om een choronsaus en die bleek van uitstekende kwaliteit. Voor Wout Bru was dat een bewijs dat de chef van Karnivale over de nodige kennis beschikt, maar helaas liep de service in Aalst opnieuw in het honderd. Zo was de keuken vergeten om garnalen te voorzien bij het voorgerecht van André Poës. Het was dan ook een beetje beschamend dat het zaalpersoneel die garnalen ter plekke nog moest komen brengen.

    "Is de chef verliefd", vroeg Poës zich af toen hij de garnalen met enig uitstel gekregen had. De organisatie is in Aalst nog steeds niet verbeterd. Na de komst van de recensenten besloten Ken en Karel daarom een chef aan te nemen die de keuken moet leiden. Zo kunnen ze zich meer op de zaal en de desserten toespitsen. Toch een verrassende beslissing van de eigenaars van Karnivale. Maar met een nominatie op zak is het geen slechte zaak als ze zich wat vaker in de zaal zouden tonen.

    Peperkok
    Als laatste kwam Nieuwpoort aan de beurt en daar konden de recensenten proeven van de moleculaire keuken die Kristof tegenwoordig serveert. Die viel niet altijd in de smaak. Zo vond Wout Bru dat stikstof in de keuken geen toegevoegde waarde heeft. Het is gewoon eens leuk als "spielerei".

    Alle gerechten van Kristof bleken ook te veel gekruid en gepeperd. "Hij heeft veel talent, maar hij proeft te weinig", zei Wout Bru. "Hij proeft niet", voegde André Poës eraan toe. Toch waren de recensenten ook af en toe onder de indruk. Het dessert verraste André Poës. Hij kreeg naar eigen zeggen iets voorgeschoteld dat hij niet verwacht had.

    De conclusie over Kristof en over 'La Muse' was dezelfde van de voorbije weken. De chef uit Nieuwpoort wil er echt voor gaan, maar hij gaat soms een stapje te ver. Even leek er nog twijfel te bestaan, want echt ver lagen Aalst en Nieuwpoort niet uit elkaar. Maar uiteindelijk mogen Nieuwpoort en Genk zich met een proper rapport zonder nominaties naar de strijd om de finaleplaatsen begeven.

    Troostprijs voor Halle
    Halle stond vorige keer ook al eens dicht bij een nominatie en vandaag was het dan zover. Ludovic en Jurgen zagen er heel teleurgesteld uit, maar ze beseffen dat ze nu volop campagne zullen moeten voeren. En daar zou het populaire duo toch goed in moeten zijn. Of hebben ze de voorbije weken veel van die populariteit moeten inboeten? De verhuis van showbeest Ludovic naar de keuken lijkt niet echt in de smaak te vallen bij de gasten.

    Toch kreeg Halle nog een troostprijs. Van de vier restaurants slaagden ze het beste in de opdracht om het energieverbruik terug te schroeven. Ze deden dan ook letterlijk de lichten in de zaal uit. Maar de prijs zal uiteraard pas echt nuttig blijken als Halletwee de wedstrijd wint. Dan krijgen ze tot het einde van het jaar gratis groene energie. Eerst zullen ze dus al de komende week moeten proberen te overleven.

    Stress
    Bij alle kandidaten is de stress stilaan ondraaglijk geworden. Maar niemand heeft er meer last van dan Jimmy. In Genk zit het personeel aan het eind van zijn krachten en bij Jimmy vloeiden de eerste tranen uit vrees voor de nominatie. Hij liet zelfs een dokter komen omdat hij pijn had aan het hart. Volgens de dokter is het hart van Jimmy gezond, maar de voorbije maanden zou hij al negen kilo afgevallen zijn.

    'Mijn Restaurant' is dus niet goed voor de gezondheid (en voor relaties, zoals eerder al gebleken is). Voor Ludovic & Jurgen (Halle) en voor Ken & Karel (Aalst) zal de stress de komende dagen echter nog toenemen. Eén van beide zaken moet volgende week in navolging van Kom'Af (Mechelen) de deuren sluiten.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eet je uit honger of uit goesting?
    Doe de test en raak die extra kilo’s kwijt!
    Het staat vast: overgewicht is zelden het gevolg van een onverzadigbaar hongergevoel. Er speelt heel wat meer mee dan een grommende maag alleen. Honger doet je geen pak chips leegeten, geen fles wijn achterover slaan of een vijfgangenmenu verorberen. Stress, vermoeidheid, gezelligheid, frustratie, boosheid - en nog een hele resem andere emoties – doen dat wel.

    De kans is dus groot dat het enige wat tussen jou en die strakke jeans staat, niets te maken heeft met honger, maar met al die andere redenen die zo vaak omschreven worden als ‘goesting’. Even relaxen met een glaasje wijn, een stuk taart om iets te vieren, popcorn om de filmavond op te leuken, een potje roomijs om te kalmeren na een ruzie, een frangipane als beloning na het werk en een pak chocolade tegen PMS… Iedereen heeft het al wel eens gedaan, maar weinigen beseffen de ‘gewichtige’ impact hiervan op hun taille.

    Op de één of andere manier onthouden we veel beter wat we eten tijdens de hoofdmaaltijden, dan wat we hier en daar opsmikkelen tussendoor. Omdat die hapjes geen echte eetmomenten zijn, worden ze op magische wijze bijna vergeten door jouw brein. Maar wees maar zeker: jouw lichaam is niet zo vergeetachtig…

    13-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tochten door het Vlaaamse groen in Oost-Vlaanderen

    De wandeling loopt langs Schorisse
    Fotografe Sarie Van den Bossche en haar man Dirk De Moor zijn fervente wandelaars en publiceerden reeds diverse wandelgidsen bij lannoo, waaronder 'Wandelen met kinderen in Vlaanderen'. Het echtpaar woont trouwens in de Vlaamse Ardennen, in Heurne bij Oudenaarde.

     

    De wandeling: «Eén van mijn lievelingswandelingen situeert zich hier in de onmiddellijke buurt van onze woning, in het hartje van de Vlaamsè Ardennen, in het ingeslapen landbouwersdorp Schorisse. Je hebt hier een opmerkelijk reliëf, dat golft van 22 tot liefst 122 meter. Dat zijn zeker in Vlaanderen opmerkelijke hoogte-verschillen, die ertoe bijdragen dat je hier geniet van talrijke, vaak adembenemende vergezichten.


    Het gaat dus wel vaak op en af, maar die inspanningen worden telkens weer beloond met een prachtige natuur. Je wandelt onder meer ook langs kabbelende beekjes. En je kunt de streek ook met de kinderen op originele wijze verkennen. Zij kunnen bijvoorbeeld op de rug van een ezel de wandeling maken. Daarvoor kun je terecht op de vakantiehoeve Git( e )ane aan de Bosgatstraat. Vandaaruit zijn diverse kortere en langere wandelingen mogelijk van 5,7 tot 9 km. Je stapt dan ook een stuk door het natuurdomein Het Burreken met de typische fauna en flora van de Vlaamse Ardennen. Je verdrinkt hier bijna in het groen.»
     
    Eten en drinken: «Een typisch café is Moeder Stiene aan de Langestraat in Schorisse.Je ontdekt er onder meer een indrukwekkende verzameling bierpotten. Tafelen kan lekker in 't Genot op den Berg aan de Bovenstraat in Maarke-Kerkem. Op zomerse dagen geniet je er vanop het terras van een mooi uitzicht tijdens je maaltijd.»

    Lees ook: tocht door het Vlaamse groen in W.vlaanderen.
     
    Meer info: www.toerismevlaamseardennen.be  www.genotopdenberg.be

     

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag begin ik

    Maandag begin ik! is het laatste dieetboek dat je zal moeten lezen!


    © Standaard Uitgeverij -

    Maandag begin ik! is je persoonlijke coach, je beste vriendin, je eigen motivatiepil. Het geeft je inzicht in je voedingspatronen, waarom je begint met één koekje en eindigt met een leeg pak. Gebrek aan wilskracht, karakter, discipline? Maandag begin ik! laat zien dat er heel wat anders aan de hand is.

    Ontdek wat er allemaal een invloed heeft op jouw eetgedrag. Een echtgenoot die jaloers reageert als jij wat slanker wordt? Rivaliteit met zussen of vriendinnen die opflakkert bij elke kilo die je verliest? Misschien eet je wel te veel om zulke situaties te vermijden. Of zijn verkeerde overtuigingen, emotioneel eten of ‘dikke excuses’ de moeilijkheid. Elk dieettaboe wordt hier eindelijk doorbroken.

    Al deze psychologische inzichten worden gecombineerd met een flexibel, gemakkelijk en uiterst efficiënt voedingsplan. Eén ding is zeker: na het lezen van Maandag begin ik! heeft succesvol vermageren ook voor jou geen geheimen meer.(lili)

    Vervolg: Eet je uit honger of uit 'goesting'?

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer liefdessignalen te ontcijferen

    Loop je geregeld een blauwtje doordat je de signalen van een potentiële partner verkeerd hebt geïnterpreteerd? We leren je waar je bij lichaamstaal op moet letten bij het veroveren van harten, zo weet je altijd op voorhand of die persoon wel in je geïnteresseerd is.



    Wat denkt zij?
    Vrouwen zijn op emotioneel gebied erg complex, het is iets moeilijker om hun lichaamstaal te ontcijferen. Daarom enkele tips:

    - Zijn haar pupillen groot? Wanneer een vrouw zich aangetrokken tot je voelt, zullen haar pupillen groter worden terwijl ze met je praat. Ze heeft hier geen controle over, een heel handig middeltje dus bij verlegen vrouwen.

    - Gooit ze haar lokken vaak naar achter of laat ze haar vingers vaak door haar kapsel gaan, dan is de kans groot dat je vanavond scoort.

    - Als ze haar gezicht, armen of nek vaak in je nabijheid aanraakt, wil ze door jou opgemerkt worden.

    - Als haar schouders en knieën naar je wijzen, dan is dat een erg positief teken.

    Tekenen dat hij jou uit zal vragen

    - Waneer een man iemand ziet waar hij zich tot aangetrokken voelt, zal hij automatisch zijn wenkbrauwen verlagen en verschijnen er rimpels op zijn voorhoofd.

    - Hij laat zijn hoofd lichtjes leunen naar de kant waar jullie oogcontact hebben. Het kantelen van het hoofd is een onbewust signaal dat een man geïnteresseerd is.

    - Als hij glimlacht naar je en dit gebeurt in combinatie met een hartelijke glimlach, mag je er bijna zeker van zijn dat hij iets voor je voelt.

    - Als hij je gebaren spiegelt, hij grijpt bijvoorbeeld op hetzelfde moment naar zijn glas, maakt dezelfde gebaren als jij, dan is dat een positief teken.

    - Als een man zijn handpalmen laat zien, dan heeft hij een boontje voor je. Zo reikt hij letterlijk en figuurlijk naar je uit om een band te scheppen op een dieper emotioneel niveau.

    - Een man die lang staart, is geïnteresseerd. Als je echter een vaste relatie wil, negeer je hem beter. Als hij langer dan vijf seconden oogcontact maakt, doet hij dat niet onbewust. Dit is dus vaak de techniek van een player om je voor één nacht in bed te krijgen.

    Tekenen dat hij je niet wil:
    - Een man die niet geïnteresseerd is, zal oogcontact vermijden. Hij wil zo onbewust zijn innerlijke gevoelens voor je afschermen.

    - Tijdens de conversatie draait hij zijn kaak naar je. Je hebt een probleem wanneer je meestal tegen zijn profiel moet praten omdat hij de kamer met zijn ogen scant.

    - Als een man tegen je praat met zijn hand over zijn mond, liegt hij. Zo wil hij onbewust zijn lippen bedekken, alsof hij probeert de waarheid te blokkeren. Ook als hij aan zijn lippen likt en kijkt hij weg, dan is hij een leugenaar. (ep)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben niet ecologisch aangelegd

    Lien Willaert is niet ecologisch aangelegd en sorteren doet ze ook niet zo nauwgezet. Ook zij heeft haar afval van een week niet aan de vuilnisman maar aan Nina mee gegeven.


    «Onverwacht hebben we een goede oplossing gevonden om een deel van ons afval weg te werken: Anna houdt honderd-en één dingen bij om te knutselen. Kartonnen doosjes, eierdozen, rolletjes papier: alles is goed om een kasteel mee te bouwen.

    Kleine doosjes houdt ze bij om schatkisten van te maken. Ze zit overduidelijk in haar prinsessenperiode. Het gaat zelfs zover dat ze haar koekjes in de supermarkt kiest omwille van de doos en wat ze ermee kan maken. Nutella eten we niet meer uit de grote potten maar uit de glazen met het deksel, zodat Anna ze kan beschilderen met glasverf. Op dat gebied zijn we dus goed bezig. Voor de rest ben ik niet zo ecologisch. Comfort primeert bij mij.

    Het enige 'ecologische' wat we wel hebben, is een sodamachine om zelf spuitwater te maken van leidingwater. Vroeger dronken we Perrier uit plastic flessen, nu ons eigen spuitwater. Je proeft het verschil niet. Als het minder lekker zou zijn, denk ik dat het ding allang in de kelder zou staan.»

    Vervallen
    «Ik merk ook dat we nog regelmatig iets weggooien wat gewoon over datum is, zoals een aubergine deze week. Dan ben ik echt kwaad op mezelf. Ik probeer de reflex aan te kweken om iets dat dreigt te vervallen in de diepvries te steken, maar dat lukt me niet altijd. Daarom probeer ik verpakkingen ook zo klein mogelijk te kopen. Hoe minder er in een potje zit, bijvoorbeeld van plattekaas, hoe minder er kan vervallen.»

    «Een goede sorteerder ben ik niet: wij houden papier, plastic en huisvuil apart maar compost niet. Toen we nog in Antwerpen woonden, moesten we strenger sorteren omdat je er ook een compostzak had.Hier in Ruddervoorde moet dat niet, dus doen we het ook niet. Compost gaat gewoon de vuilniszak in. Ik wil me wel informeren voor een composthoop, maar het moet proper blijven. Ik zou niet weten hoe ik eraan moet beginnen.»

    «Ik heb een duwtje in de rug nodig om eco te zijn. Ik ben geen voorbeeld jammer genoeg. Al wil ik best nog wat meer moeite doen.»


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex-chef Kristof gunt Diego nieuwe job niet
    'Ik ga niet werken bij Karel en Ken'

    Diego, de ambitieuze souschef die vorige week ontslag nam in Nieuwpoort, gaat niét in het Aalsterse restaurant Karnivale werken. Diego solliciteerde, maar kreeg géén job. Met dank aan Kristof van La Muse in Nieuwpoort. 'Hij heeft me zwartgemaakt en daardoor heb ik de job niet.'

    Diego nam ontslag bij Kristof en Silke in Nieuwpoort omdat hij een job had in Frankrijk, bij een tweesterrenchef. Tenminste, dat zei hij toen hij afscheid nam van zijn bazen aan de kust.

    Maar in de luwte verdwijnen, dat doet Diego niet. Dinsdagavond zag de kijker dat hij ging eten bij Karnivale in Aalst. Waarna hij Ken en Karel zijn diensten aanbood. In de uitzending twijfelden de twee Antwerpenaren nog, maar tegen ons was Diego gisteren duidelijk. 'Ik ga niet in Aalst werken. Ze willen me niet. Ze hebben Kristof gebeld en die maakt me de hele tijd zwart. Dat is niet correct.'

    Het Franse restaurant (van Wout Bru, nvdr) blijft trouwens een optie voor Diego. 'Nadat Wout me had gebeld, heb ik in een euforische bui toegezegd. Maar misschien heb ik te snel gereageerd. Ik ga eerst een paar dagen vakantie nemen en voor mijn zieke zoontje zorgen. Daarna wil ik eens goed overdenken wat ik kan doen.'

    Volgens Diego is het dus de schuld van Kristof dat hij niet aan de slag kan in Aalst. 'Kristof zei tegen Karel en Ken dat ik moeite heb met een baas boven mij. Tja, wat moet ik daarop zeggen? Ik heb er helemaal geen moeite mee om de tweede viool te spelen. Maar bij Kristof? Hij denkt dat hij de beste is, terwijl ik er gewoon los over kook.'

    Of hij nog in Nieuwpoort gaat eten? 'Neen, ik ken Kristofs keuken. Driekwart van wat op de kaart staat, is van mij. Ik ga liever in Genk eten. Als Lucy belt, dan ga ik direct langs. Mocht ze mijn hulp nodig hebben, waarom niet? Sommigen zeggen dat ik mediageil ben, maar daar trek ik me niets van aan.'

    In Nieuwpoort mogen ze donderdag bewijzen dat ze het zonder Diego kunnen. Dan komen recensenten André Poës en Wout Bru langs. Ze proefden al van de keuken in Halle en Genk, en vooral bij Lucy en Jimmy waren ze bijzonder opgetogen. Donderdag, na hun laatste restaurantbezoek, maken ze de twee genomineerden bekend. Eén van die twee moet volgende week donderdag de deuren sluiten. (nieuwsblad)


    12-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open tuin 2010 in Den Bosrand
    Al vaak gedroomd van een tuin vol met borders, heesters, siergrassen, kortom een tuin dat rust en voornamelijk ruimte uitstraalt, een tuin waar je uren van kunt genieten, een tuin waar voor u de zon altijd schijnt, … gewoon de tuin van uw dromen. Breng dan eens een bezoek aan Tuin Den Bosrand gelegen aan de Lembeekse bossen.

    De site van Den Bosrand

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Botox verzoorzaakt net meer rimpels
    Botox kan je rimpels bezorgen als je het vaak gebruikt of het laat injecteren door een onervaren persoon, dat ontdekten cosmetische experts.

    Overcompenseren
    Professor en cosmetisch expert David Becker merkte op dat de gezichtsspieren de verlamde gebeiden door botox overcompenseren, waardoor rimpels na de injectie net duidelijker worden. Je gezicht zoekt dus naar een manier om zich uit te drukken door andere gebieden te gebruiken waar botox werd geïnjecteerd, wat leidt tot meer rimpels.

    Neus
    De belangrijkste plaats waar deze rimpel verschijnen is aan de brug van de neus. Deze kregen de naam konijnenlijntjes (als je je neus optrekt als een konijn komen ze tevoorschijn). Je ziet ze al opduiken bij verschillende celebs die al te veel botox kregen als Kylie Minogue en Nicole Kidman. Ze hebben prachtige, egale voorhoofden, maar ze hebben kleine rimpeltjes aan neus wanneer ze lachen.

    Probleem verleggen
    Sommige mensen hebben de rimpels van nature, maar steeds meer vrouwen krijgen ze door botox. Dermatoloog Nick Lowe: "Als je het voorhoofd injecteert met deze stof, zullen de spieren aan de zijkant van de neus en aan de lagere brug dan sterker reageren, om de verlamde spieren door de injecties te compenseren. Je kan dit probleem voorkomen door je neus ook te laten injecteren. Ik doe dit sowieso, zeker als ik rond de ogen werk om de kraaienpootjes te verzachten. Maar dan verleg je het probleem eigenlijk weer, want dan is de kans namelijk groter dat je lijntjes onder de ogen krijgt.

    De bijwerkingen van botox zijn zeldzaam, het kan je wenkbrauwen en oogleden doen verzakken, maar het kan ook je gezicht onnatuurlijk laten lijken omdat het onbeweeglijk blijft. (ep

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tochten door het Vlaamse groen in West- Vlaanderen

    De favoriete wandeling van Julien Van Remoortere uit Oostende brengt ons naar de Ijzerbroeken bij Roesbrugge.

    De wandeling: «Een van de mooiste West -Vlaamse wandellandschappen strekt zich uit bij de Ijzer, in de omgeving van de plek waar de rivier de Franse grens oversteekt. Op het grondgebied van het tweelingdorp Roesbrugge-Haringe.

    Als je in Roesbrugge het grote Routepad 5A stroomafwaarts volgt, richting De Panne, loop je weldra over een smal, geasfalteerd jaagpad op de oever van de rivier. Na een paar kilometer krijg je recht voor je de kerk van Beveren in zicht. Aan je linkerkant ligt een gebied met laaggelegen weiden, de fameuze 'broeken' van de Ijzer.


    Een heerlijk landschap, wel 8.000 hectare groot, dat het natuurlijke overstromingsgebied van de rivier vormt. In droge periodes kunnen de weiden begraasd worden. Knotwilgen en elzen gedijen er uitstekend. Reigers, patrijzen, meerkoeten, waterhoentjes en zangvogels in overvloed. Vergeet in ieder geval je verrekijker niet.

    Via talrijke bruggetjes, over de greppels die de Ijzer voeden, vervolg je je weg. In de verte zie je de kerk van Beveren en ook die van Stavele komt daarna in zicht. Je bereikt dit dorpje via een ijzeren ophaalbrug met een fraai brugwachtershuisje op de oever.»
     
    Eten en drinken:
    «Eén van de gezelligste en tegelijk merkwaardigste eetcafés van West-Vlaanderen is 't Hof van Commerce in Stavele. Iris, de waardin, werd vorig jaar verkozen tot strafste cafébazin van Vlaanderen. Ze verzamelt ook curiosa uit de goede oude tijd. De woonkamer is ingericht als slagerij, want het eigenlijke beroep van cafébaas Paul is slager. In het weekend verzorgen ze uitgebreide Breugelbuffetten. De huisgemaakte 'picon' is een absolute aanrader.»
     
    Meer info:
    www.toerismewesthoek.be- www.hofvancommercestavele.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn restaurant, Halle kreeg veel kritiek te slikken

    Lucie charmeert en scoort, Halle moet zich zorgen maken.

    Genk is opnieuw goed op weg om een nominatie in 'Mijn Restaurant' te vermijden. Twee nieuwe recensenten werden op de restaurants afgestuurd. De gelegenheidsjury bestaat dit keer uit André Poës, voormalige recensent van Michelin, en Wout Bru, topchef die zelf over twee sterren beschikt. Halle deed het een stuk minder goed dan de Limburgers.

    Lucie toonde nogmaals dat ze veel talent heeft.
    De teller staat na de uitschakeling van Mechelen weer op nul en ook Genk, dat vorige keer een vrijstelling won, kan nu genomineerd worden. De programmamakers gaven de tweede nominatie in handen van twee belangrijke culinaire figuren: toprecensent André Poës en topchef Wout Bru. Toch missen we stilaan het vertrouwde gezicht van Sergio Herman en we vragen ons af of de Nederlandse versie van Peter Goossens dit seizoen nog in de strijd zal worden geworpen.

    Kleine tafels, slechte garnituur
    Halle werd als eerste onderworpen aan het oordeel van de recensenten. Het viel meteen op dat dit duo de kritiek nog een niveau omhoog zou tillen. Zelfs de tafel was voor André Poës eigenlijk te klein. Het was het begin van een lange reeks opmerkingen die Halletwee moest slikken.

    Hoewel het voorgerecht Wout Bru verbaasde, tilde zijn collega zwaar aan het darmkanaal dat hij op zijn bord vond. Het hoofdgerecht kon de recensenten al helemaal niet boeien. "Ze zijn te braaf, ze durven niet", zei Poës. Opvallend is dat de asperges alweer niet in de smaak vielen. Misschien moeten ze in Halle toch eens goed nadenken over hun asperges, hoewel ze op het eerste gezicht wel heel vaak op de menukaart voorkomen. Tot slot werd de garnituur bij het hoofdgerecht de grond in geboord.

    De zaal kreeg ook van deze recensenten onverwacht veel kritiek. Het jonge team reageerde te traag op vragen van de recensenten. Enkel de wissel tussen Jurgen en Ludovic in zaal en keuken leek wel te werken. Het dessert kon helaas weinig goedmaken. Het brood bij de kaas was van slechte kwaliteit. En Wout Bru had zelfs medelijden met André Poës omdat zijn wafel onvoldoende gebakken was. Toch een kleine verrassing, zou het kunnen dat Halletwee in nominatiegevaar verkeert?

    Maltaisesaus
    Wout Bru speelt als recensent het typetje van de veeleisende klant. Hij vraagt vanuit zijn eigen ervaring graag om aanpassingen aan de gerechten. In Halle faalde het keukenteam met de garnituur, Lucie moest een Maltaisesaus maken. De chef van Terrae wist even niet waar ze het had, want wat is dat voor saus? Op die manier werd ook Google lid van het Limburgse keukenteam.

    Toen bleek dat ze geen bloedsinaasappelen had, besloot Lucie open kaart te spelen met Wout Bru. Ze ging hem persoonlijk vertellen dat ze nog nooit van Maltaisesaus gehoord had. Hij liet haar dan maar toe om gewone sinaasappelen te gebruiken. En Lucie kon de jury duidelijk charmeren, want haar eerlijkheid viel in de smaak.

    Gelukkig deden haar gerechten dat ook. De Maltaisesaus was volgens Wout Bru "overheerlijk" en zo blijft de piepjonge chef van Terrae week na week verbazen. Hoewel Lucie en Jimmy een nominatie vrezen, lijkt het ons dat Genk zich stilaan zeker mag wanen van de halve finale.

    Showkok Diego
    De andere restaurants krijgen pas donderdag het bezoek van de jury, maar in Aalst kregen ze wel een andere verrassende gast over de vloer. Diego, vorige week nog kok in Nieuwpoort, kwam Ken en Karel om werk vragen. Terwijl hij Kristof vertelde dat hij werk had gevonden in Frankrijk, had Diego zich duidelijk van afrit vergist en zo kwam hij in Aalst terecht.

    Het getuigt uiteraard niet van veel respect voor Kristof dat Diego bij de concurrentie komt solliciteren. Misschien hebben de tv-camera's er iets mee te maken? Of wie weet is Diego wel de mol die vtm in het programma heeft gestoken voor de sensatie? Hoe dan ook komt hij over als een mediageile showman die zelf graag de ster van een zaak zou zijn. Ken en Karel hielden hun antwoord in beraad, maar speelden het wel eerlijk en lieten Kristof meteen weten dat Diego gesolliciteerd had.

    In Nieuwpoort is de moleculaire keuken sinds het vertrek van Diego helemaal doorgebroken. De klanten vinden het spectaculair en lekker. Het oogt in elk geval allemaal wat vreemd. Donderdag zal blijken wat culinaire specialisten als André Poës en Wout Bru erover denken.

    Energie besparen
    Er worden donderdag trouwens nog prijzen uitgedeeld. Alle restaurants moesten energie besparen en wie dat het beste doet krijgt tot het einde van het jaar gratis groene energie. In Halle namen ze het alvast heel letterlijk en gingen alle lichten uit. Maar het blijft uiteraard slechts een nevenproef met een mooie prijs, want enkel de nominatie telt straks. Volgende week gaat het licht immers ergens definitief uit. (hln)




     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!