Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    15-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer in Bourgondië in Le CLos Domange (Igé)

    Wie een band heeft met het asfalt van de autoroute, geeft gas en passeert Bourgondië.

    Zonder iets van de levensvreugde en het goede, 'Bourgondische' leven te merken. Maar als u tussen Dijon en Màcon de tolweg verlaat, komt u terecht in een hertogdom dat in de 15e eeuw één was met de Nederlanden.  Een terrein dat met een speelse heuvelslag weggolft, waar koninklijke boomkruinen hun schaduwen over een hecht netwerk van rivieren en kanalen werpen. Liefst dertig procent bebost land maakt van Bourgondië het intiemste bosgebied van heel Frankrijk! En als het bos dan wijkt, lopen ritmische rijen."wijnstokken naar heggetjes en dorpen. De Bourgondische gastvrijheid is ouder dan het toerisme.

    Laat jullie verrassen in de Bourgogne! 

     Le Clos Domange,Op en top Bourgondisch in Igé (tussen de druiven)
    Door Zoover uitgeroepen  tot de Top 3.000 van 178.159 accommodaties.

    Het voormalig wijndomein Le Clos Domange ligt op een heuvel midden tussen de wijngaarden met een prachtig uitzicht over de Bourgogne. Het is smaakvol gerestaureerd en nu een heerlijke plek om te ontspannen.

    Deze chambre d’hotes bestaat uit een groot landhuis, meerdere bijgebouwen en twee markante torens. Op de binnenplaats is het heerlijk toeven in de schaduw van de platanen.

    Op het terrein is een zwembad waar u als gast gebruik van kunt maken, voor de kleintjes is er een peuterbad. Verder zijn er de diverse terrassen, hoekjes en plekjes waar u in de zon kunt genieten van het prachtige uitzicht over de wijnvelden, de bergen en het dorp.

    In alle rust kunt u genieten van een goed glas wijn uit de Maconnais. Dat is genieten van een rustgevend en vriendelijk verblijf in Bourgogne

    Fietsen in de Bourgogne, fietsen voor je plezier 
    Rustig rondtrappen, hier en daar afstappen om wat te gaan bekijken en dan weer verder, wanneer je wilt en waar je maar wilt: langs de oever van een kanaal, over een voormalig spoorlijntje of via jaagpaden. Neem de tijd en geniet van de Bourgondische 'art de vivre'!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saus mager en toch lekker
    Slimme eettip: Bij de warme maaltijd kunnen we niet zonder onze saus, hoor. Anders is het zo 'droog'.

    Tip:
    mager eten betekent niet dat je 'droog' moet eten.



    • Wist je dat caloriearme smaakmakers zoals mosterd, pickles, ketchup, worcestersaus, sojasaus en magere bouillon, naast alle kruiden, heerlijke sausen kunnen opleveren?

    • Vermijd vetten en room als je kunt, maar een kleine hoeveelheid magere room of koffiemelk kan smaak geven.
    • Een roux (gesmolten boter met bloem) om de saus te binden hoeft niet altijd en kan vervangen worden door opgeloste maizena.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotelbaas tovert wijnvaten om tot slaapkamers
    Wie na een nachtje doorzakken zijn/haar roes op een originele manier wil uitslapen,
    kan altijd terecht in het Nederlandse Stavoren.

    Daar is een hotelbaas immers op het lumineuze idee gekomen om reusachtige wijnvaten om te toveren tot slaapkamers.
     
    "Een vriend grapte dat ze groot genoeg waren om in te slapen", aldus zakenman Bauke Kolk. "Ik maakte er een deur in, plaatste er bedden bij en nu ziet het er geweldig uit." Het concept slaat zo aan dat er nog een tiental vaten extra op komst zijn.

    Over een indringende Beaujolais-geur hoeft u zich naar verluidt niet de minste zorgen te maken, want de tonnen zijn duchtig gezandstraald. En vermits de ruimte plaats biedt voor twee bedden, heeft ook uw partner niet de minste uitvlucht meer om een weekendje 'culinair verantwoord overnachten' te weigeren. (svm)

    14-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de zeehondjes: dolfijnen in de Noordzee


    Wrakduikers krijgen gratis voorstelling voor kust van Nieuwpoort

    Nieuwpoort - Wrakduiker Gert Vanluchene schrikt niet meer van een reuzenkabeljauw of een kwal van drie meter lang. Maar toen hij zondag midden in een school tuimelaars vanuit de Noordzee opdook, kreeg hij tranen in de ogen.

    Gert en zijn kompanen Didier Balencourt en Pieter Jonckers, allemaal uit het Brusselse, zijn verwoede duikers. Op Pasen gingen ze kopje onder op dertig km uit de kust van Nieuwpoort.

    'We waren - zoals wel vaker - op zoek naar oude scheepswrakken. Op zich is dat al heel opwindend. We waren dan ook bijzonder tevreden toen we - eenmaal terug boven water - in het zonnetje een pintje konden drinken in de rubberboot. Plots verschenen er boven ons hoofd zwermen meeuwen en zagen we links en rechts van onze boot zilveren schichten. Meteen daarna schoten er twee tuimelaars uit het water. Dat was het begin van een spectaculaire vertoning. Blijkbaar waren we midden in de lunch van een tiental dolfijnen terechtgekomen. Er waren exemplaren van twee meter bij, maar ook kleintjes. Zeker een uur lang bleven ze hun kunstjes tonen rond onze boot. Het is niet de eerste keer dat we in de Noordzee dolfijnen zien. Meestal was dat echter op een grote afstand en zagen we alleen hun vinnen en opstuivend water uit hun ademgat. Maar zo dichtbij en zo lang, dat had ik nog nooit meegemaakt. Onze mond viel open van verbazing en er schoten tranen in mijn ogen.'

    'Veel mensen denken dat dolfijnen alleen in het zuidelijk halfrond voorkomen maar er zijn in de Noordzee altijd al dolfijnen geweest', zegt Wim Wauters van het Sealifecenter in Blankenberge. 'Die dieren staan echter aan de top van de voedselpiramide. De vervuiling van het water had een nefaste invloed op de haring- en wijtingpopulatie en dus lieten ze zich hier de voorbije decennia steeds minder zien. Net zoals er vaker kolonies zeehonden voorkomen voor onze kust, zien we de jongste tijd steeds meer bruinvissen en tuimelaars. Dat is een teken dat de waterkwaliteit er weer op vooruitgaat. Bovendien heeft de visserijsector voorzorgen genomen om te voorkomen dat dolfijnen in de netten terechtkomen.' (KL)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Ignace Crombé heeft Facebook ontdekt.

     De echte Ignace Crombé ontdekt Facebook

     
    De zelfverklaarde Missmaker heeft een eigen pagina aangemaakt. 'Het is meer de wereld van Patricia', aldus Crombé. 'Ik moet er nog mee leren werken. Maar ik zie dat ik op één dag tijd al 38 vrienden heb gemaakt.' Op de naam 'Ignace Crombé' zijn een dertigtal Facebookpagina's te vinden, waaronder 'De Ignace Crombé Fanclub' met 36 leden en 'Ik walg van Ignace Crombé' met 674 leden.

    Maar dat zijn volgens Crombé allemaal valse pagina's. 'Ik zal op onze enige echte pagina ook moeten opletten welke informatie ik daar allemaal opzet, want veel mensen kunnen meelezen. Maar aan de andere kant kan ik zelf ook laten weten waar ik mee bezig ben. Het is een mes dat aan twee kanten snijdt.'

    Of hij vrienden zal worden met zijn ex Miriam Jacques, die maar liefst 1.015 vrienden heeft? 'Nee, ik denk niet dat zij een vriendschapsverzoek naar mij zal versturen. En ik zal dat ook niet doen', lacht hij.

    Voor de fans: op Crombés pagina kan je ook zijn favoriete uitspraken lezen waaronder: 'Eerlijkheid en oprechtheid maken je kwetsbaar. Wees toch maar eerlijk en oprecht.'

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén gezin op tien enkel samen om televisie te kijken

    10 procent van de Britse gezinnen brengt enkel samen tijd door als ze naar televisie kijken. Dat blijkt uit een recente enquête in Groot-Brittannië.


    Te druk
    Eén op de tien Britse gezinnen zegt dat ze het te druk met hun job en huishouden hebben om samen veel tijd door te brengen. De enige momenten waarop het wel lukt, zijn als ze televisiekijken. Verder blijkt dat slechts een derde van de gezinnen dit slechts twee tot drie keer per week doet. Twee op vijf kijkt ongeveer een uur per avond televisie. Ook blijkt dat grappige programma's het beste zijn om als gezin een band te kweken.

    Sterkere band
    Psychologe Pat Spungin: "Een uurtje of twee televisiekijken per week kan de ideale gelegenheid voor gezinnen zijn om de band te versterken. Het is ook goed dat ze van dit moment gebruik maken om te communiceren en te discussiëren met elkaar. Samen lachen zorgt ervoor dat het gelukshormoon serotonine aangemaakt wordt, waardoor een band ontstaat tussen de gezinsleden."

    Positief
    "Televisie heeft een slecht imago, maar het kan een positieve invloed op een gezin hebben. Dankzij televisie leren kinderen andere culturen kennen, krijgen ze informatie over historische gebeurtenissen en ontdekken ze de wetenschappelijke en de medische wereld. Als ze samen met hun ouders kijken, leren ze samen discussiëren over belangrijke onderwerpen", besluit Spungin. (ep)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passagier zet vliegtuig aan de grond na overlijden piloot

     Het incident vond plaats met een King Air-toestel.

    In de Amerikaanse staat Florida heeft een passagier een vliegtuig veilig aan de grond gezet nadat de piloot was overleden in volle vlucht. De passagier zat aan boord van een tweemotorige Super King Air met zijn gezin, meldt CNN.

    Vier passagiers
    Het incident vond op paasdag plaats om 13.30 uur lokale tijd. Het toestel was met vier passagiers op weg van Marco Island in Florida naar Jackson in Mississipi. De controletoren van Miami Center kreeg van een passagier te horen dat de piloot bewusteloos was. De passagier was gelukkig zelf piloot, maar had enkel ervaring met eenmotorige toestellen. Volgens experts is het verschil tussen dergelijke toestellen en een tweemotorige King Air wel enigszins groter dan tussen pakweg twee automerken. "Een King Air landt waarschijnlijk aan een hogere snelheid dan de man ooit heeft gevlogen met een eenmotorig toestel," zei Steve Wallace van de luchthaven.

    Hulp
    Het vliegtuig vloog op automatische piloot en was fel aan het stijgen. Twee luchtverkeersleiders hielpen de passagier daarom eerst de automatische piloot uit te schakelen. De controletoren waarschuwde ook andere vliegtuigen in de buurt, en de luchthaven van Fort Myers. Er werd ook nog een King Air-specialist opgetrommeld, die de passagier een spoedcursus gaf in de bediening van het vliegtuig.

    Landing
    De passagier kon het toestel bij zijn eerste poging meteen veilig aan de grond zetten op Fort Myers, waar artsen het overlijden van de piloot bevestigden. De inzittenden namen later op de dag een commerciële vlucht naar hun bestemming. De Amerikaanse vereniging van luchtverkeersleiders noemt de handelingen van alle betrokkenen "meer dan heldhaftig". (sam)

    13-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carrière schaadt de vruchtbaarheid

    Vrouwen die veel willen bereiken op carrièrevlak, zouden hun kansen om kinderen te krijgen kunnen beschadigen.

    Zulke competitieve vrouwen hebben vaak meer van het mannelijke hormoon androgeen dan van het vrouwelijke hormonen oestrogeen. Dat hormoon is nochtans vitaal voor de bevruchting.

    Rondingen
    Het hormoonniveau bepaalt ook hoe je lichaam er uit ziet. Hoe meer androgenen, hoe minder vrouwelijke rondingen de vrouw heeft. Hoe meer oestrogenen, hoe meer rondingen en dus hoe vruchtbaarder.

    Richting relatie
    Eerder was de link tussen lichaamsrondingen of androgenen en onvruchtbaarheid al bekend. De richting van de relatie was echter onbekend: werden vrouwen met veel androgenen zo geboren, waardoor ze bijna automatisch meer waarde hechtten aan carrière of maakte de carrière de vrouwen onvruchtbaar?

    Hormonen vervangen
    Elizabeth Cashdan, verbonden aan de universiteit van Utah, bewees dat het de laatste optie was. Vrouwen in stresserende, veeleisende jobs vervingen op den duur hun oestrogenen door androgenen. Ze toonde ook aan dat de taille-heup-ratio gerelateerd was aan het hormonenniveau. Haar studie verscheen in het toonaangevende blad Current Anthropology.

    Minder aantrekkelijk
    Cashdan waarschuwt dat een grotere ratio minder geschikt is voor het baren van kinderen én ook minder aantrekkelijk is voor het andere geslacht. Mannen verkiezen immers een taille-heupratio van 0,7. Alles kleiner is 'te mannelijk' en duidt er op dat ze geen nakomelingen zullen krijgen. (edp)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soepje van garnalen

    Soepje van garnalen (19 april op TV)

    Nodig voor 4 personen:

    • 1 ui
    • 2 wortelen
    • 1 liter water en 1 eetlepel visbouillon
    • 1 wit van prei
    • 1 kg afval van grijze garnalen
    • 300 gr mooie grijze garnalen
    • Fama
    • 3 eetlepels tomatenpuree
    • zout en peper
    • Alpro soya cuisine
    • 3 eetlepels bloem

    Werkwijze:

    • Smelt Fama in de pan en stoof de afval van de garnalen aan goed aan, kruid met peper en zout
    • Voeg de versneden groenten toe en laat meestoven
    • Doe er nu de bloem bij, de tomatenpuree, roer goed en laat even meebakken
    • Giet er het water op, voeg bouillon toe en laat 1 uur koken
    • Zeef de soep door een fijne zeef
    • Leg een hoopje mooie garnalen in het midden van het bord, giet er wat Alpro Soya Cuisine rond en doe dan de soep erin

    Soepje van garnalen stap voor stap

    Voel jij je ook aangesproken door "Start To Cook" en wil je samen met Pacale Platel stap voor stap een "soepje van garnalen" leren bereiden, dan is hier de bereiding nog eens per stap:

    Stap 1:

    Snijd eerst de groenten. Snijd de wortel in de lengte zodat hij vast op de plank ligt. Snijd er dan blokjes van. Doe hetzelfde met de ajuin. Zorg dat de groenten ongeveer dezelfde grootte hebben zodat ze samen gaar zijn. Stoof alle groenten aan met het afval van de grijze garnalen. Zo geven ze al hun smaak maximaal af en krijg je een smaakvolle pasta. Voeg voor de kleur ook wat tomatenpuree doen.
     
    Stap 2 :

    Voeg nu bloem toe. We "singeren" : dat betekent de bloem toevoegen opdat de soep straks goed kan binden. Zonder de bloem krijg je nooit een mooi gebonden soep.

    Stap 3 :

    Voeg nu de bouillon toe, alsook het water. Op die manier is er voldoende vocht in de soep dat goed zal inkoken. Als je niet genoeg vocht toevoegt, dan zal het alles te snel inkoken en krijg je een te dikke pap.

    Stap 4 :

    Passeer de soep door een zeef. Duw de groenten en de grijze garnalen goed aan. Zo komt de smaak helemaal in je soep. Alle aroma’s en smaak blijven immers toch in je soep.

    Stap 5 :

    Leg de grijze garnalen in je bord. Grijze garnalen mogen pas op het einde aan de soep toegevoegd worden want als je ze zou meekoken dan worden ze rubberachtig.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tafeldecoratie voor moederdag (vast rubriekje)

    "Nieuws voor de welwillende lezer"
    Ik blijf bezig met wat zich aandient of in me opkomt.
    Alles wordt op mijn blogjes gepubliceerd.
    tblogkrantje & betoverend veelzijdig


    lees nieuwe artikels
    ß

    12-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasboodschap

    Je zou eens wat minder aan jezelf moeten twijfelen.
    Je kent je eigen kwaliteiten, wees daarom dus overtuigd van de dingen die je doet.
    Doe ze omdat je er van geniet, niet om anderen iets te bewijzen.
    Het is een goede dag om afspraken te maken.


    11-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brief aan de klokken van Rome
     

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onafhankelijk van geest

    11 april tot 20 april en 14 oktober tot 23 oktober heeft als boom de Esdoorn

    Esdoorn (Onafhankelijkheid van geest)

    Geen gewoon persoon, vol met fantasie en originaliteit, verlegen en gereserveerd,

    ambitieus, trots, zelfverzekerd, hongerig voor nieuwe ervaringen, soms nerveus, heeft veel complexiteiten,

    goed geheugen, leert makkelijk, gecompliceerd liefdesleven, wil graag indruk maken.


    10-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eieren gezond of niet?

    Met de paasdagen gaat een eitje er altijd wel in. Gebakken, gekookt en gepocheerd: een eitje kan zo lekker zijn! Maar hoe (on)gezond zijn eieren eigenlijk?

    Eieren zijn gezond. Van eieren word je niet dik. Een gemiddeld gekookt ei bevat maar 90 kcal. Eieren bevatten antioxidanten, die ouderdomsgebonden oogziektes kunnen tegengaan.

    Bron van eiwitten
    Eieren zijn rijk aan alle essentiële aminozuren. Bovendien zijn ze een bron van biologische, hoogwaardige eiwitten. Tot slot bevatten eieren nuttige stoffen als ijzer, choline, foliumzuur en de vitamines B2, B12, E en D.

    Versheid
    Om erachter te komen of een ei nog vers genoeg is om te eten, hoef je deze alleen maar in koud water te leggen. Hoe meer de bolle kant omhoog komt drijven, hoe ouder het ei is. Dat komt door de luchtkamer van het ei. Deze wordt groter, naarmate het ei ouder wordt.

    Na zes weken is de luchtkamer zo groot, dat het ei in zijn geheel kan blijven drijven. Dan wordt het echt tijd om het ei weg te gooien. Als je een vers ei openbreekt, zie je een ronde, stevige dooier en doorzichtig eiwit dat weinig uitloopt. Uiteraard wordt de versheid van een ei ook gecontroleerd voordat het in de winkel terechtkomt.

    Cholesterolgehalte
    Het idee dat veel eieren eten slecht is voor je cholesterolgehalte, is niet helemaal waar. Zolang je niet meer dan 300 mg cholesterol per dag binnen krijgt en weinig andere producten eet met verzadigde vetten, zit je goed. Bij een ei is het wit vrij van cholesterol, de eidooier bevat 200 mg. Je kunt dus zonder problemen twee tot drie eieren per week eten.

    Wil je iedere dag een eitje, dan moet je ervoor zorgen dat je zo min mogelijk andere producten eet waar veel cholesterol in zit. Dat zijn bijvoorbeeld vette vleeswaren en kazen, boter en margarines die hard worden in de koelkast, zoete snacks en tussendoortjes.

    Salmonella
    Salmonella is een darmbacterie die via besmet voedsel elk jaar ongeveer 50.000 mensen ziek maakt. Het grootste risico om ziek te worden, loop je als je eieren niet goed verhit of rauw ergens doorheen mengt. De bacterie leeft in de darmen van pluimvee en varkens en verspreidt zich via ontlasting. Mensen kunnen ook drager zijn en door slechte hygiëne levensmiddelen besmetten.

    Sommige soorten salmonella kunnen een voedselinfectie veroorzaken. Bij een voedselinfectie krijg je bacteriën binnen. Deze gaan zich dan vermenigvuldigen in je darmen en daar word je ziek van.

    Doordat het vermenigvuldigen even duurt, kan het tot wel 3 dagen duren voordat je ziek wordt. Diarree, buikkrampen, hoofdpijn, lichte koorts, rillingen, misselijkheid, slaperigheid en overgeven zijn de meest voorkomende klachten.

    Bij de meeste mensen verdwijnen de klachten vanzelf. Maar bij ernstige ziekteverschijnselen is antibiotica noodzakelijk. Rust en veel drinken zijn over het algemeen de beste remedie om van de infectie af te komen.

    Na besmetting kun je nog maandenlang drager zijn van de bacterie zonder dat je klachten ervaart. Let op: de salmonellabacterie kan dodelijk zijn als je uitdroogt of als je nierfunctie uitvalt. Loop dus niet te lang door met een voedselinfectie!

    Vogelgriep
    Het is vrijwel onmogelijk dat je door het eten van eieren besmet raakt met het vogelgriepvirus. Je kunt de ziekte alleen oplopen na intensief contact met zieke en dode vogels die besmet zijn. Is een ei toch besmet met de vogelgriep, dan overleeft het virus verhitting in de steel- of koekenpan niet.

    Pasen
    Eet je met Pasen wat meer eieren dan normaal? Dat is geen probleem. Op het cholesterolgehalte in je bloed heeft dit nauwelijks effect. Een eitje dat is beschilderd met eierverf of viltstiften, kun je zorgeloos opeten. Kook eieren wel hard, tenminste negen minuten. Zo voorkom je een salmonellabesmetting.

    Tips
    Schone eieren zijn langer houdbaar dan eieren waar vuil aan zit. De schaal van een ei is erg poreus en daardoor kunnen gemakkelijk bacteriën binnendringen.

    Bewaar eieren niet langer dan twee tot drie weken en leg ze in de koelkast.

    Voordat je gekoelde eieren eet, kun je ze het beste eerst op kamertemperatuur laten komen.

    Als er een bloedstipje te zien is in het ei, is er nog geen sprake van bevruchting. Het is wat bloed dat door het scheuren van een klein bloedvaatje in de eierstokken van de kip, in het ei is terechtgekomen. Met een natgemaakte lepel haal je het stukje er zo uit.
     
    Leg eieren niet naast sterk geurende levensmiddelen. Door de poreuze schaal neemt een ei heel snel de geur van deze producten over.

    Als je een vers ei schudt, hoor je niets. Is het ei oud, dan hoor je het klotsen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen geschenken meer op secretaressedag?
     Niet alleen minnaressen worden massaal gedumpt door de crisis, ook de secretaresses kunnen fluiten naar attenties op hun dag. Althans, dat verwacht 31 procent van alle secretaressen. Ze vrezen door de recessie geen geschenken meer te ontvangen op secretaressedag. Dat blijkt uit een online onderzoek van Unique Uitzendburo onder 561 werknemers.

    Waardering
    Michel de Lassacquère, algemeen directeur van Unique, vindt dit niet vreemd. Door het actuele klimaat verwachten heel wat mensen extra bezuinigingen. "Hierop besparen is jammer", vindt Lassacquère. "Wanneer het echt zwaar weer is binnen een organisatie, is aandacht besteden aan deze dag door middel van een kleine attentie of een bos bloemen ook voldoende. Mijn tip aan managers: een blijk van waardering is beter dan het overslaan of vergeten van deze dag."

    Vergeten

    Bij een groot aantal van de ondervraagden doet de baas niet mee aan deze dag. Slechts 26 procent is ervan overtuigd dat de overste het nooit vergeet, 14 procent vreest van wel. Wie het niet zou weten: secretaressedag gaat door op donderdag 16 april. (lvl)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boterham met spek is beste middel tegen kater

    Een boterham met spek is het meest efficiënte middel om een kater te verdrijven,

    dat ontdekten Britse onderzoekers. Het stimuleert namelijk je metabolisme en de aanmaak van aminozuren, waardoor je sneller een fris hoofd krijgt.

    Metabolisme
    De onderzoekers zeggen dat eten helpt bij een kater omdat het je metabolisme versnelt, waardoor je lichaam sneller de giftige stoffen van de alcohol afvoert. Onderzoekster Elin Roberts: "Mensen proberen een kater met eten te verdrijven omdat ze denken het de schadelijke stoffen opslorpt. Maar eigenlijk stimuleert het je metabolisme waardoor je sneller 'geneest'."


    Spek
    Een boterham met spek is in het bijzonder goed omdat brood veel koolhydraten bevat en spek veel proteïnes, wat wordt omgezet in aminozuren. Je lichaam heeft deze nodig, dus voel je je goed wanneer je deze stofefn eet. . Als je veel alcohol drinkt, raakt je zenuwstelsel vermoeid, maar spek geeft je zenuwstelsel een boost. Hier krijg je een frisser hoofd van." Onderzoekers ontdekten dat er een complexe chemische interactie bij het bakken van spek plaatsvindt door de combinatie van geur en smaak, wat dit gerecht onweerstaanbaar maakt. Dit antikatermiddel werkt dus het best als je de boterham zelfs bereidt.

    09-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partij Geert Lambert pleit voor leerplicht vanaf 3 jaar
    In haar onderwijsprogramma voor de verkiezingen van 7 juni pleit de Sociaal-Liberale Partij (SLP) voor een leerplicht vanaf 3 jaar in plaats van 6 jaar. "Kinderen uit kansarme gezinnen lopen al van bij het begin van hun schoolloopbaan een onoverbrugbare achterstand op", stelt Mohamed Ridouani, schepen van onderwijs in Leuven én ondervoorzitter van SLP. "Het opvolgen van het schooltraject van kinderen is essentieel. Om dat te kunnen, is een vroege start van de schoolcarrière noodzakelijk."

    Vier carrièresprongen
    Om het beroep van leerkracht te dynamiseren, wil SLP ook komaf maken met de vlakke loopbaan in het onderwijs. In de plaats zou er een systeem komen met vijf mogelijke statuten en vier mogelijke carrièresprongen: junior leraar, leraar, senior leraar, leraar-expert en leraar-directeur. Dit systeem moet geleidelijk het systeem van de vaste benoeming vervangen zonder fundamenteel te raken aan de rechtszekerheid van de leerkracht.

    "15.000 extra onderzoekers nodig"
    Het onderwijs moet voor SLP nog beter worden afgesteld op de arbeidsmarkt. Het onderzoek in universiteiten en hogescholen moet een flinke push krijgen. "SLP wil een daadwerkelijke investering van 3 procent van het bbp in kennisontwikkeling. Om deze norm te halen, zijn er in Vlaanderen ongeveer 15.000 extra onderzoekers nodig. De universiteiten en hogescholen moeten daarvoor een budgetverhoging krijgen van 30 miljoen euro per jaar, en dat gedurende 15 jaar", zegt SLP-voorzitter Lambert. (belga/svm)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeugdherinneringen bepalen latere eetgewoonten
    Herinneringen aan eten uit je jeugd hebben een grote invloed op je voedingsgewoonten als volwassene. Dat blijkt uit een recente Britse enquête. Zo is 54 procent van de mensen bang om iets onbekend te eten.
     

    Emoties
    Bijna de helft van de deelnemers aan de enquête gaf toe nooit nog voeding proberen te eten waaraan ze een slechte herinnering uit hun jeugd aan over hadden gehouden. Smaakexpert professor Tim Jacob zegt dat smaak een mengeling is van twee zintuigen: smaak en geur. Veel mensen zijn hier heel conservatief in."Tijdens onze jeugd krijgen we vaak zoete en zachte smaken te eten.

    Eens we beseffen welke voeding we nodig hebben om te overleven, hebben weinig mensen de neiging hun eetgewoonten nog te veranderen. Daarom willen ze geen dingen met een scherpe smaak proberen. We nemen blijkbaar niet graag een risico wat eten betreft. Onze emoties staan heel nauw in verband met onze smaakvoorkeuren."

    Nieuwe dingen
    Verder bleek uit het onderzoek dat 54 procent van de mensen bang is om nieuwe dingen te proberen, 24 procent zegt dat ze van bepaalde dingen zeker zijn dat het niet lusten, maar waarvan ze nog nooit geproefd hebben. (ep)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Administratieve taken

    Hulp nodig bij administratief werk?

    Alangia doet al uw administratie op zefstandige basis voor bedrijven en particulieren.
    Typwerk, klasseerwerk, vertalingen enz...

    Meer hierover op: http://www.alangia.be.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KERK & leven in nieuw kleedje

    De weekkrant KERK & leven ziet er voortaan helemaal anders uit.

    Naast een grondige facelift qua lay-out zal ook de inhoud ingrijpend veranderen. De focus komt meer op nieuws te liggen in plaats van op beschouwende stukken. Het geheel moet jonger en flitsender ogen, maar mag zijn christelijke boodschap niet verliezen. Gisteren  is het nieuwe concept van het kerkblad voorgesteld.

    Lezersbereik van bijna miljoen mensen

    De eerste KERK & leven "nieuwe stijl" zal deze week verdeeld worden in twee parochies per bisdom. De rest volgt later, zodat de redactie de tijd krijgt om zich beter in te werken.

    KERK & leven is, met een oplage van 375.000 abonnees en een lezersbereik van bijna een miljoen mensen, een van de meest succesvolle media in Vlaanderen. Toch werd het volgens de kerkgemeenschap tijd om te vernieuwen. Er werd een grootschalige enquête afgenomen bij 1.650 mensen die wetenschappelijk begeleid werd door professor Jos Huypens van de Universiteit Antwerpen. Uit de resultaten van de bevraging bleek dat de informatieve functie van de krant onderschat wordt.

    "Weinig religieus nieuws in traditionele media"

    "In de traditionele media is weinig tot geen religieus nieuws te vinden", zegt Toon Osaer van KERK & leven. "Daarbij komt nog dat voor vele lezers ons blad naast tv en radio de enige informatiebron is", voegt hij eraan toe. Daarom besliste de redactie meer korte nieuwsberichten te gaan maken.

    Een andere inhoudelijke nieuwigheid is een reeks over geloofsvragen, omdat die volgens de onderzoeksresultaten te vaak onbeantwoord blijven.

    Qua vorm werd gekozen voor duidelijke koppen, quotes en tussentitels, zodat lezers met weinig tijd met een snelle blik op de bladzijden weten wat erin staat. Het logo van KERK & leven is voortaan fel blauw, om het merk meer te benadrukken.

    De kersverse bisschop van Antwerpen, Johan Bonny, hielp de eerste exemplaren van de nieuwe kranten inladen in de postwagens. De eerste exemplaren gingen naar sympathisanten uit Malle, die in Antwerpen als eerste de nieuwe KERK & leven mogen evalueren. (belga/mvdb)

    http://www.kerkenleven.be/



     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!