De familie Grootaert - Coenraets in Bayern.
Inhoud blog
  • Schilderwerken.
  • Stellendam.
  • Gebeurd.
  • Training.
  • Belgische nummerplaat.
    Zoeken in blog

    Foto

    Wie we zijn vindt u terug op dd 2 april. Sinds 02.2009 wonen we terug in Merelbeke.

    Mijn favorieten.
  • Onze FOTOALBUM. Our PICTURES. Unsere BILDER.
  • Vakantie in Bayern.
  • Belgen in Bayern.
  • Skieën in Oberbayern.
  • Skype: om gratis naar ons te bellen.
  • Alles over München.
  • Meer info over Dachau.
  • Top staanplaatsen voor mobilehomes in Duitsland.
  • Parties events showcases concerts in GENT.
  • Een Chambre d'hôtes in wording (Wallonië).
    Uw banner hier?
    02-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het lievelingseten van een Münchner.

    Ondertussen zijn we het eten hier al redelijk gewoon geworden. We eten vooral veel worst, en als we gehakt kopen moeten we dat nog kruiden. De kinderen eten niet graag het zware brood hier, maar wel heel graag Brez'n, maar dan wel zonder het grove zout. Onze bakker, die eveneens onze huisbaas is, maakt de lekkerste uit de buurt. De Brez'n worden veelal gegeten in de Biergartens (Brotzeit) met een bayerisches Bier.
    Wij kunnen al goed overweg met de Radler, een fris, licht, zoet bier, gemengd met citroenlimonade. 

    Maar de top 8 van wat de mensen hier het liefste eten is:

    1. Schweinsbraten mit Knödel: varkensvlees met een bal van brooddeeg, gekookt in water.

    2. Weisswurst mit süsser Senf: worst van kalfs-en vakensvlees met Zwiebeln (ajuin) Het is de traditie hier dat de worst in de voormiddag gegeten wordt, bijvoorbeeld als ontbijt de zondag. Het is belangrijk dat ze opgewarmd wordt in warm water, en wordt opgegeten zonder huid.

    3. Obazda: een pikant kaascrèmemengsel (vooral Camembert).

    4. Laberkäse: leverkaas, soort pastei (zonder kaas en zonder lever).

    5. Hendl: gebraden kip.

    6. Apfelstrudel.

    7. Dampfnudeln in Vanillesosse (dessert): deegwaren (meel, boter,eieren, melk, suiker) in eigen damp klaargemaakt.

    8. Schweinhaxn: een stuk varkensvlees met been. 

    Wil je nog meer lezen over de Bayrische eetspecialiteiten, de geschiedenis, de ingrediënten, neem dan een kijkje op: http://www.food-from-bavaria.de
    Enkele woorden worden ook vertaald op: http://www.oktoberfest.de/en/14/lexikon/index.php?lang=nl





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Startpagina !

    Klik hier
    om dit blog als uw startpagina in te stellen!
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Archief per maand
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
    Gastenboek/Gästebuch

    Laat een berichtje achter.Haben Sie eine Nachricht? Please leave a message.


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs