De familie Grootaert - Coenraets in Bayern.
Inhoud blog
 • Schilderwerken.
 • Stellendam.
 • Gebeurd.
 • Training.
 • Belgische nummerplaat.
  Zoeken in blog

  Foto

  Wie we zijn vindt u terug op dd 2 april. Sinds 02.2009 wonen we terug in Merelbeke.

  Mijn favorieten.
 • Onze FOTOALBUM. Our PICTURES. Unsere BILDER.
 • Vakantie in Bayern.
 • Belgen in Bayern.
 • Skieën in Oberbayern.
 • Skype: om gratis naar ons te bellen.
 • Alles over München.
 • Meer info over Dachau.
 • Top staanplaatsen voor mobilehomes in Duitsland.
 • Parties events showcases concerts in GENT.
 • Een Chambre d'hôtes in wording (Wallonië).
  Uw banner hier?
  31-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nico is gekwetst.

  Nico heeft al veel kunnen skieën. Het is daar prachtig weer, en de pistes zijn groot en lang. Ook het hotel is aan te raden, en het eten is lekker.

  Vandaag heeft hij wel een accidentje gehad. Er is iemand tegen hem geskied en hij is verkeerd gevallen op zijn hand. Resultaat: vinger verstuikt.  31-01-2007, 20:28 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sportaccomodatie.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het moet gezegd, moesten we in Merelbeke zo'n mooie sporthal hebben als hier in Röhrmoos, dan zouden de vele sportverenigingen gelukkig zijn. Jammer genoeg is het zo niet.
  Hier staat sinds een paar jaar een splinternieuwe sporthal. Als je binnengaat, ruikt het er nog altijd naar nieuw. De hal is ook voorzien van allemaal nieuw materiaal. Er zijn zelfs automatische scheidingswanden en zonneschermen. Ja, en in de omliggende gemeenten zijn er ook nieuwe sporthallen gebouwd. Prachtig voor de sportlui.
  Er is hier dus een sportvereniging waar je kunt voetballen, turnen, judo beoefenen, badmintonnen, atletiek beoefenen en tennissen. Onze kinderen zijn al lid van deze vereniging voor een aantal sporten. Bijna alle kinderen die in Röhrmoos wonen zijn lid.

  Vandaag ging ik informeren om Maurane te laten turnen. Ja, ze turnt al de vrijdag, maar dat kan je het best vergelijken met het turnen op school: op touwen klimmen, aan de ringen hangen, over de bok springen, .... Tanguille doet dat ook heel graag, om nog eens de aap uit te hangen.
  De turnafdeling  bestaat hier uit een afdeling atletiek en een afdeling gymnastiek. In de winter trainen die afdelingen samen in de zaal. In de zomer trainen ze dus apart buiten. Ja, een rare combinatie, dat vind ik ook, maar dat is hier zo bij alle sportverenigingen.
  Nu blijkt dat de opkomst zodanig groot is, en de startleeftijd is eigenlijk maar 6 jaar, dat ze teveel kinderen hebben, en er geen meer willen inschrijven. De trainster verliest binnenkort haar hulptrainers, jonge studenten, en zit met haar handen in het haar. Ik heb voorgesteld om haar te helpen omdat ik ook altijd geturnd heb. Ze vindt dit een goed idee, en we gaan er allebei eens over nadenken. Voorwaarde is natuurlijk dat Maurane mag blijven. Ze heeft in elk geval al een goede indruk nagelaten, want de trainster zei dat ze een "goede spanning" heeft. Ja, we missen wel die goede turnclub Olympia Merelbeke.  Wordt vervolgd...  31-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  29-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch busongeval in Würzburg.
  Eén van de hoofpunten deze morgen is het Belgische busongeval gisteren. De buschauffeur is volgens de berichten in slaap gevallen en is natuurlijk aangehouden. Ik heb gelezen dat het een bus van Lauwers is.

  Erste Unfallopfer wieder in Belgien

  Nach dem Busunfall mit 44 Verletzten auf der A3 bei Marktheidenfeld am Sonntag sind die ersten Unfallopfer heimgekehrt. Wie die belgische Nachrichtenagentur BELGA berichtete, kamen 16 unverletzte oder leicht verletzte Urlauber in einem Ersatzbus in Belgien an. Die Ursache des Unfalls ist weiter unklar. Erste Ermittlungen deuteten auf einen Sekundenschlaf des Busfahrers hin. Gegen ihn wird wegen fahrlässiger Körperverletzung ermittelt. Einen technischen Defekt oder Winterwetter schloss die Polizei als Ursache aus.

  29-01-2007, 07:41 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe leraar in de Duitse les.
  Onze Duitse juf gaat zelf een maand cursus volgen, en daarom hebben we nu een vervanger, een Indiër, mijnheer Vanamali. Hij heeft iets meer geduld als er gelezen wordt dan de andere juf. Ja, voor de mensen die Arabisch spreken, is het lezen in Duits niet evident. Ze hebben veel problemen met de uitspraak. Sommige leerlingen praten ook nogal luid, en dat zint hem ook niet. Dat begrijp ik, want als je achteraan zit, kan je moeilijk verstaan wat er vooraan gezegd wordt.

  Ik heb besloten om naar een andere, hogere groep over te stappen. Mijn Duits begint nu goed te gaan, en het niveau van mijn huidige groep is te laag voor mij. De leraar moet regelmatig grammatica herhalen dit ik reeds geleerd heb, en dat is tijdverlies. Zo spring ik naar 2 cursussen verder, dit afgesloten wordt met een test. Vele nieuwe grammatica zal het niet meer worden, nu moet ik enkel nog veel nieuwe woordenschat bijleren. Gelukkig helpt Tanguille mij ook veel, vooral als ik een woord verkeerd uitspreek.

  29-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  28-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een beetje sneeuw en een beetje dooi.
  Deze morgen zijn we op ons gemak opgestaan en hebben we gezellig met ons 3tje ontbeten. Terwijl ik aan het opruimen was, hebben de kinderen wat op hun kamer gespeeld. Daarna zijn we allemaal naar buiten gegaan. Deze nacht heeft het weer wat gesneeuwd.
  Samen met de buren stappen we met de sleëen naar de speelplaats. Er zijn deze middag niet veel kinderen. Op familiebezoek?
  Tanguille heeft samen met Maurane de wieletjes van zijn skateboard gevezen, en probeert nu van het bergje te glijden. Niet zo makkelijk maar wel leuk....
  Het is veel  zachter dan gisteren, en het dooit zelf een beetje. Als we allemaal moe zijn, gaan we iets drinken op het terras van onze buren. De kinderen kunnen dan wat in hun iglo spelen. Het zonnetje schijnt, en met een jas aan is het gezellig.
  Na afloop gaan we allemaal naar binnen en kijken we na het eten naar een mooie kinderfilm "Lauras Weihnachtsstern" (www.warnerbros.de/movies/laurasstern).

  28-01-2007, 18:57 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  27-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de voetballiefhebbers onder ons...
  KAAGent heeft vandaag met 0-3 gewonnen bij Moeskroen! Proficiat!

  FC Bayern-München daarentegen heeft met 3-2 verloren bij Dortmund. Positief is dat Van Buyten ook gescoord heeft!

  27-01-2007, 20:59 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder Nico.
  Nico is deze morgen om 5h vertrokken naar "Les 3 Vallées".
  Samen met 3 andere vrienden van België gaat hij daar een weekje gaan skieën en leren snowboarden.
  Iets na de middag is hij toegekomen, en ook daar bleek er geen tekort aan sneeuw.
  Meer details volgen....

  27-01-2007, 19:01 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een mooie iglo.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ons buren hadden vandaag een superidee: een iglo bouwen.
  We hebben er de ganse morgen aan gewerkt. Hij is vanbinnen zo'n 2 vierkante meter groot. Leuk zene, maar wel veel werk. De kinderen hebben heel goed meegeholpen: plastieken boxen vullen met de sneeuw vanop de oprit, en uitkippen. Tanguille is dan met de buurman begonnen om de stenen op elkaar te zetten. Hij is er op het laatste gaan inzitten om de gaten te vullen langs de binnenkant, en om het dak te stutten. En het resultaat mag er zijn. Het is er binnenin heel gezellig.
  Na al dat zware werk zijn we binnen iets gaan eten en drinken om terug op kracht te komen. Daarna hebben we allemaal nieuwe handschoenen aangetrokken, en zijn we naar de speeltuin getrokken om gans de middag te sleëen. Daar was er een krachtige wind, maar omdat we goed gekleed waren, hebben we daar eigenlijk niet veel van gevoeld.  27-01-2007, 18:17 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  26-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De belastingsdienst.
  De belastingsdienst heeft ons adres gevonden! We hebben een aanslagformulieren ontvangen   Nu nog alle papieren van België ontvangen.
  Bezigheidstherapie.... voor tijdens de koude dagen

  26-01-2007, 19:37 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn haar.
  Enkele reactie's over mijn kortgeknipt haar van mijn omgeving:

  Tanguille: "Mama, je ziet er zo raar uit...nee, ik vindt het niet zo mooi"
  Mauren: "Mama, je bent de mooiste mama van de wereld, je haar is leuk zo."
  Nico: "Amai, nu heb ik precies een andere vrouw...ik moet daar even aan wennen hoor....hihihi", "Je ziet er wel jonger uit"

  26-01-2007, 10:17 geschreven door Wendy  
  Reacties (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De winterprik blijft, en er komt nog meer.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ja, vanaf dit weekend voorspellen de weerdiensten dat er nog sneeuw gaat bijvallen. Deze morgen ben ik gaan wandelen met -9°, maar dat valt goed mee, want het waait niet.

  Onze hond begint de sneeuw stilaan gewoon te worden, maar vindt het nog altijd niet leuk. Gisteren hebben we met hem een grote wandeling gemaakt, en thuis aangekomen hing zijn buik vol met ijspegels en sneeuw. De kinderen willen er altijd mee in de diepe sneeuw wandelen, maar dat beestje vindt dat natuurlijk minder leuk.

  Met Maurane haar wonde is alles ok, ze geneest zeer goed. We moeten er nu 2x daags wondezalf aandoen, en 's nachts doen we er geen beschermende pleister meer op zodat er zuurstof aan de wonde kan. De pleister waarmee de wonde toegekleeft is, mag er vanzelf afkomen.

  Wanneer ik Maurane afhaal van de Kindergarten zijn al de kinderen aan het sleëen. Ze hebben zo'n klein bergje in de tuin waarvan ze af kunnen glijden. Maurane ziet altijd rood van de inspanningen als ik ze afhaal. Nu wordt de winterkledij goed gebruikt. Gelukkig kan ik in onze kelder alles goed en snel drogen.

  Ook op het speelplein glijden de kinderen nu volop van het bergje dat ze daar gemaakt hebben. Het gaat er soms wild aan toe, en 's avonds zijn de kinderen doodmoe. Tanguille spreekt zelf dat hij stijve spieren heeft....och arme  26-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (1)
  25-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een beetje erbij.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze nacht is er nog enkele cm sneeuw bijgevallen. Onze buurman is deze morgen een uur vroeger opgestaan om zijn oprit vrij te maken van sneeuw. Ik heb dat deze morgen gedaan.

  Ik heb deze morgen mij eens laten verwennen en ben naar de kapper geweest. Mijn haar is nu redelijk kort, en dat is gemakkelijk om te sporten.

  Hier schijnt momenteel de zon en het is -7°. Mooi...die natuur....

  25-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  24-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze morgen om 7h30.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Tanguille is al volop sneeuw aan het ruimen, want er is sneeuw bijgevallen. Nico helpt hem ook, want ze moeten binnen 5 minuten vertrekken.

  24-01-2007, 07:38 geschreven door Wendy  
  Reacties (2)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wegen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze morgen ben ik naar Dachau gereden voor mijn Duitse les. Het vroor -7°, maar het voelt niet zo kou aan. In ons dorpje waren natuurlijk de wegen nog niet gestrooid. Nou ja gestrooid, ze scheppen met hun voorkant de sneeuw weg, en met hun achterkant strooien ze. Al bij al ging het redelijk goed met mijn winterbanden. Ik kon zo'n 50 km/h rijden, en omdat ik genoeg afstand nam, had ik ook geen problemen met het remmen.

  Bij Nico ging het minder vlot. Hij heeft er deze morgen 2h over gedaan ivp de normale 30 minuten: overal file. Deze avond ging het vlotter, hij heeft er maar 15 min. langer over gedaan, wat normaal is.

  Deze middag heb ik met de kinderen de oprit zoveel mogelijk sneeuwvrij gemaakt. De bakker doet dit met zijn grote traktor
  24-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  23-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Maurane op controle.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze middag zijn we na ballet, en een bezoekje aan de bibliotheek, met Maurane op controle geweest bij de dokter.
  Haar hoofdwonde ziet er goed uit. Het moet niet genaaid worden... Oef, want dan blijf je altijd littekens zien, en dat is toch altijd jammer. Het geneest goed, en ze is eigenlijk al een beetje vergeten dat ze haar pijn gedaan heeft. Ik kan haar niet stilhouden. Ze heeft deze middag met Tanguille in de sneeuw gespeeld. Ja, ze moet juist zien dat de wonde niet nat wordt. Niet makkelijk

  23-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is beginnen sneeuwen...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanacht is het heel zachtjes beginnen sneeuwen. Er ligt nu ongeveer 5 cm en het vriest zo'n -3°.
  De wegen zijn goed gestrooid, en ik heb nog maar 1 wagen in het veld zien staan op weg naar Markt-Indersdorf. Die moet wachten op een tractor die er hem uit wil trekken.

  De kinderen zijn vanmorgen vertrokken met sneeuwschoenen aan in de hoop dat er vandaag nog veel sneeuw gaat bijvallen. Ik hou jullie op de hoogte...

  23-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (3)
  22-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie Maurane kent....
  Wie Maurane kent, weet dat ze niet stil kan zitten, en af en toe ergens tegenaan botst.... en ja, deze middag was het zover.... met haar hoofd, net boven haar oog, op de hoek van de salontafel.....
  Ze was een beetje aan het dansen, en ze draaide ietsje te vlug....boem....en ....aiiii.... Ik was er gelukkig direct bij, en heb haar samen met Tanguille, die haar constant trooste, en vertelde dat hij dat ook al eens meegemaakt heeft, zo snel mogelijk verzorgd. Het was een redelijk diepe en lange snee, en direct heb ik naar een arts gebeld. Het spreekuur begon gelukkig 10 minuten later, en we zijn direct naar Röhrmoos gereden. Maurane had schrik omdat Tanguille altijd over een pikuur en naaien bezig was, maar ze ging toch dapper binnen. De vrouwelijke arts keek direct en heeft de wonde ontsmet en geplakt. Morgen gaan we nog eens op controle, en Maurane mocht een klein cadeau kiezen omdat ze zo flink geweest is.

  22-01-2007, 18:02 geschreven door Wendy  
  Reacties (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Was ist eine Kantine?

  Deze morgen zijn we allemaal een half uur vroeger opgestaan omdat we om 7h30 een afspraak hadden met de juf van Tanguille om over zijn gedrag te praten. We waren allemaal mooi op tijd. De juf had ook de juf uitgenodigd waar het allemaal om draaide, een heel lieve en vriendelijke vrouw. Ze heeft duidelijk verteld wat er juist gebeurd is, want Tanguille had het ons nog altijd niet gezegd. Voila, nu wisten we het, en kon hij zich excuseren. Ja, zijn juf heeft ons verteld dat op "gedrag" ook punten gegeven wordt.
  Tanguille krijgt zijn 1e rapport voor de karnavalvakantie, volgende maand, en zijn 2e rapport op het einde van het jaar. De juf is ze nu al aan het schrijven want ze heeft er veel werk mee zegt ze. Als er iets "gebeurd" is in de klas, moet ze dat met datum vermelden op het rapport.

  Positiever nieuws was, dat ze Tanguille zeer intelligent vindt. Ze vroeg bijvoorbeeld in de klas wat "Kantine" is, en Tanguille was de enigste die dat kon uitleggen. Nico en ik hebben eens gelachen....ja, vorig jaar hebben we met de voetballertjes 2x in de week in de Kantine gezeten.
  Ze vindt dat ze een trage klas heeft, en verklaart zo waarom ze sommige dingen meermaals moet uitleggen. Tanguille begint zich dan te vervelen en begint lawaai te maken. Ze stelt voor dat hij een leesboek meeneemt, en erin leest wanneer hij zich in de klas verveelt. Dan stoort hij in elk geval zijn klas niet... Samen met de juf hebben we nog een paar voorstellen overlopen om het volgende semester het zo aangenaam mogelijk te maken voor haar, ons en Tanguille. We hebben beloofd elkaar op de hoogte te houden.  22-01-2007, 17:56 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  20-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een beetje wind.

  Het is zacht en winderig weer vandaag. We besluiten deze namiddag eens te gaan wandelen in Mariabrunn. Er is daar een klein bos en de kinderen kunnen daar met stokken spelen en lopen zoveel ze willen.
  Na onze boswandeling zijn we nog eens tot boven aan de Schlosswirtschaft geweest, en door het mooie weer konden we zonder probleem de Allianz-Arena zien, de BMW-toren en de rest van München. Ook de nog groene Bayrische Alpen kan je goed zien bij dit helder weer... een zeer mooi uitzicht.

  Op terugweg hebben we veel boeren zien werken in het bos. Ze ruimen nog volop de stormschade op. Totaal onverwachts zien we ook 2 keer 2 reeën rennen. Ze zijn precies een beetje hun kluts kwijt door het winderige weer, en rennen zo snel mogelijk weer het bos in.

  Nico en Tanguille hebben er van geprofiteerd om nog eens te vliegeren. Tanguille heeft een kleine matrasvlieger en kan er al heel goed mee werken. Hij heeft er echt zichtbaar plezier in. Onze buurman heeft ook zijn vlieger uitgehaald, en had er letterlijk moeite mee om zijn voeten op de grond te houden. Hij heeft dan ook een heel goede vlieger.

  Na al dat vlieggeweld trakteren onze buren ons nog op een lekkere coctail en pannekoeken. Gezellig en lekker warm aan hun houtvuur....  20-01-2007, 21:44 geschreven door Wendy  
  Reacties (1)
  19-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stormschade.
  Hier heeft het gisteren en deze nacht inderdaad heel hard gewaaid. Wij hebben gelukkig hier geen schade.

  Nico brengt oma en opa naar de luchthaven. Hopelijk hebben ze niet te veel vertraging, want de luchthaven is gisteren op een bepaald moment dicht geweest.

  Tanguille is blij dat hij "Stormfrei" heeft. De Kindergarten is wel open, en Maurane wil graag gaan. De normale weg die we nemen is versperd, maar ik probeer er toch langs te rijden. Maar we hebben geen geluk: er liggen overal omgewaaide bomen over de straat, en er zit niets anders op dan terug te keren, en langs Röhrmoos zelf te rijden. Aangekomen aan de Kindergarten zien we dat er niet veel kinderen zijn. Omdat de broers en zussen thuis zijn, zijn ze ook thuisgebleven.

  Tanguille wil deze morgen leren schaken. Hij heeft ons schaakbord uitgehaald, en ik leer hem hoe hij de stukken erop moet plaatsen. Na wat uitleg spelen we een spelletje. Hij vind het zeer leuk, en ik beloof hem later nog eens met hem te schaken.

  In de namiddag gaat Maurane gaan turnen, en daarna gaan we gaan zwemmen.
  Ik moet deze namiddag Maurane inschrijven voor een zwemcursus beginners in Karlsfeld waar ze haar brevet "Seepferdchen" (25 m) kan behalen. Dit kan enkel ter plaatse, en ik heb geluk deze keer, er is nog plaats. Vanaf februari beginnen de lessen.

  19-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  18-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allemaal naar huis en geen school.
  De orkaan heeft in Bayern al 2 slachtoffers gekost, en veel verkeerselende.

  Nico is deze middag naar huis gekomen, want iedereen moest de gebouwen voor 15u verlaten.

  Daarnet heeft ook de school van Tanguille gebeld om te melden dat er morgen geen school is.

  18-01-2007, 20:49 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orkaan alarm.

  Vandaag voorspellen ze hier in Bayern het overwaaien van de orkaan Kyrill. In de bergen, waar er nog steeds 0 cm sneeuw ligt, spreken ze van windsnelheden tot 200 km/u en in de stad 120 km/u. De kinderen die namiddagonderwijs hebben, moeten deze middag allemaal naar huis.

  Deze morgen hebben ze aan de school van Maurane, waar ze een huis aan het bouwen zijn, de stelling vlug afgebroken voor de veiligheid. De temperaturen blijven wel mild, en kunnen weer tot 15° oplopen  Volgens de weersvoorspellingen komt de winter vanaf zondag naar Bayern. Eerst zien ... 
  Ik ben in de plaats van te gaan lopen deze morgen, gaan wandelen met mijn ouders en onze hond. We hebben deze keer geluk gehad: we hebben 4 jonge reeën gezien! Ze stonden in een veld stokstijf te kijken. Mooi.  18-01-2007, 12:28 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  17-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een avondje uit zonder kids.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ja, het is er van gekomen, Nico en ik zijn deze avond samen, zonder de kids, eens gaan eten in München-Schwabing. Een ex-collega van Nico is meegegaan en heeft een tafeltje gereserveerd in een Tapasbar. Rond 19h30 waren we er, en het was er gezellig druk. De kelner leidde ons naar een tafeltje waar er nog een koppeltje gereserveerd had. We hebben zo'n 6 verschillende tapa's geprobeerd samen met een lekker flesje Spaanse wijn. Het was heel lekker... Ik heb gevraagd of het Spaanjaarden zijn die de bar openhouden, maar het zijn allemaal mensen die er zuiders uitzien, maar geen spanjaarden ;-) 

  Nico en ik zijn als afsluiter nog een wandeling gaan maken in de buurt van de Opera en de Maximilianstrasse, de duurste buurt van München. Er staan heel grote, mooie en goed onderhouden gebouwen. Als we nog eens naar München gaan met de U-Bahn moeten we zeker eens uitstappen aan de "Odeonsplatz".  17-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  15-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unerwünschtes Verhaltes.

  Vandaag is het prachtig weer. Tijd om te wandelen. Deze middag hebben we dan ook een grote wandeling gemaakt met oma en opa.

  Teruggekomen van school had Tanguille een "Mitteilung" mee voor "Unangemessenes Betragen während der Pause" die wij moeten ondertekenen. Hier zijn ze niet zacht met de jeugd. Ze dulden geen ontucht. Maandag gaan we horen van de juf wat er gebeurd is....
  Hij had ook zij dictee's mee. Zeer zeer goed, hij vergeet juist af en toe een hoofdletter aan het begin van een zin of voor een Namenwort.
  Tanguille leert na de maanden en de seizoenen, nu over het uur: 1/4 Stunde, 1/2 Tag, 120 Minute, 16 Uhr ...
  Hij had ook een naaiwerkje mee van tijdens de knutselles. Hij had een kerstboom geweven en dat in een kadertje gestoken. Heel mooi, jammer dat hij het niet meekreeg voor de kerstvakantie.  15-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  14-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek van België.
  Mijn ouders vandaag naar ons gevlogen. Nico is ze vanavond samen met de kids gaan afhalen op de luchthaven. Ze voorspellen deze week een beetje hetzelfde weer als in België. We zullen veel kunnen gaan wandelen.

  14-01-2007, 21:36 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  13-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaatsen.
  Mits gebrek aan sneeuw zijn we vandaag gaan schaatsen. Er was veel volk op de schaatspiste en het zonnetje scheen zalig.... De kids vonden het leuk om aan hun papa te tonen hoe goed ze al kunnen schaatsen.

  13-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  11-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al aan de verkiezingen gedacht?
  Heeft er iemand van jullie al aan de verkiezingen gedacht? Wij zijn ook verplicht om te gaan stemmen:

  Karel De Gucht
  Ministre des Affaires étrangères
                                                                                                                                          
  Brussel, 10 januari 2007

  Betreft:  federale parlementaire verkiezingen 2007

  Geachte Mevrouw/Geachte Heer,

  U hebt enige tijd geleden een uitnodiging ontvangen om u in te schrijven voor de federale parlementaire verkiezingen. Tenzij wij ons vergissen, heeft de Ambassade of het Consulaat(-generaal) uw antwoord nog niet ontvangen.

  Daar de deelname aan de verkiezingen wettelijk verplicht is voor de Belgen die ingeschreven zijn in de bevolkingsregisters van de Ambassade/ Consulaat(-generaal), zouden wij het zeer op prijs stellen ten laatste op 1 februari 2007 uw volledig ingevulde inschrijvingsformulier te mogen ontvangen.

  Voor bijkomende informatie kunt u steeds terecht op de Ambassade/het Consulaat(-generaal).

  Hoogachtend,

  Karel De Gucht
  Minister van Buitenlandse Zaken  11-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (1)
  10-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een beetje babbelen...
  Het was geen weer vandaag om de kids binnen te houden. Het vriendinnetje van Maurane passeerde en Maurane is direct op haar fiets gesprongen om mee te gaan naar de speeltuin. Ik ben ondertussen Tanguille gaan afhalen van de tennis, en hij is ook direct gaan spelen. Plots waren er een stuk of 8 kinderen. Tijdens de vakantie hebben we bijna geen kinderen gezien, en nu komen ze precies weer allemaal buiten. We hebben met de mama's een beetje staan praten over de kinderen en het warme weer. Ze hadden niet gedacht dat ze na vorige jaar, waar ze zo veel sneeuw gehad hebben, nog achter sneeuw zouden vragen. Ik heb al verschillende verhalen gehoord van die dag waar het op een uur zoveel gesneeuwd had, dat je bijna niet meer naar buiten kon. Ja, het ene jaar buiten het andere.


  10-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  09-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We lezen hier het nieuws van onze prins.
  Ik laat de tekst in het Duits:

  Belgischer Prinz sagt als Zeuge im Betrugsprozess aus
  Kriminalität Monarchie Belgien

  Brüssel (dpa) - Im Betrugsprozess um die mutmaßliche Veruntreuung von Geldern der Marine hat Prinz Laurent (43), jüngster Sohn von Belgiens König Albert II., am Dienstag als Zeuge ausgesagt.


  Prinz Laurent mit seinem Anwalt Fred Erdman auf dem Weg zum Gericht.


  dpa
  Prinz Laurent

  Er habe nicht gewusst, dass die Marine für die Renovierung seiner Villa aufgekommen sei, sagte der Prinz vor den Richtern im flämischen Hasselt. Die Zeugenaussage eines Mitglieds des Königshauses vor Gericht ist in der jüngeren Geschichte des Landes beispiellos. Ein Sondererlass der Regierung hatte in der vergangenen Woche den Weg für die Aussage freigemacht.

  Laurent sagte aus, er habe damals - dem jetzt in Hasselt angeklagten - Ex-Obersten Noël Vaessen vertraut. Dieser hatte lange Zeit den Prinzen beraten. «Ich durchschaue nicht die Buchführung der Marine oder anderer Institutionen», sagte der Prinz. «Ich habe ihn (Vaessen) als kompetent erachtet. (...) Es war ein Vertrauensverhältnis.» Vaessen habe ihm niemals ausdrücklich gesagt, dass die Marine für die Umbaukosten in Höhe von mindestens 150 000 Euro aufkomme. Laurents Villa gehört einer öffentlichen Stiftung.

  Der Prinz war bereits am späten Montagabend von der Polizei in Hasselt zwei Stunden lang angehört worden. Wie der Fernsehsender RTBF berichtete, sagte der Prinz vor Polizisten, er sei von der Rechtmäßigkeit der ihm gewährten Unterstützung ausgegangen.

  Das Erscheinen Laurents wurde in der belgischen Öffentlichkeit mit großer Anteilnahme verfolgt. Vaessens Verteidigung hatte auf die Aussage Laurents gedrungen. Bei dem Strafprozess gegen mehrere Marine-Offiziere und Unternehmer geht es um die mutmaßliche Veruntreuung von 2,2 Millionen Euro aus Marine-Kassen. Mit einem Teil dieses Geldes soll die Villa von Prinz Laurent aufwendig renoviert worden sein. Die Staatsanwaltschaft sieht den Prinzen nicht in den Fall verwickelt. Ein Urteil wird in etwa einem Monat erwartet.  /09.01.2007 


  09-01-2007, 17:27 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe identiteitskaarten.

  Alles loopt nu weer z'n gewone gangetje, al is het nog effe wennen om 's morgens weer zo vroeg op te staan.

  Vandaag hebben Nico en ik onze nieuwe identiteitskaarten ontvangen. De kinderen hebben elk een pasport. Deze identiteitskaart is eigenlijk dezelfde als deze die we hadden in België, behalve de achtergrondkleur, en de vermelding van het land van verblijf. Er staat er ook niet op genoteerd aan de achterkant dat we getrouwd zijn, en dat ik dus mevrouw Grootaert ben. Hier in Duitsland worden getrouwde vrouwen meestal met naam van hun man aangesproken, en dus niet met hun meisjesnaam. Voor officiële papieren is dit hier belangrijk.

  Het weer is hier zeer zacht. Vandaag was het 10° en heeft het af en toe geregend en veel gewaaid. Is het weer van België naar hier gewaaid?

     09-01-2007, 17:21 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  07-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kerstvakantie is gedaan.
  Aan alle schone liedjes komt er een einde .... zoals ook aan de kerstvakantie. Ons bezoek moet dus vandaag naar huis vertrekken, want morgen is het school. Het zonnetjes schijnt, en Tanguille loopt tot het einde van de straat mee om ons bezoek uit te wuiven. We hebben een leuke vakantie gehad ;-)

  07-01-2007, 18:15 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  06-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driekoningen.
  Het is vandaag een feestdag: Driekoningen. Alle winkels zijn hier gesloten.

  In Dachau is het concentratiekamp vandaag wel geopend.  Al onze bezoekers hebben het reeds bezocht, en onze huidige bezoekers gaan er vandaag ook naartoe na het ontbijt. Ze hebben er een halve dag voor uitgetrokken. De kinderen blijven bij onze kinderen, en we besluiten een gezonde wandeling te maken.

  's Avonds spelen we een paar spelletjes kicker, en gaan daarna een lekker hapje eten in het plaatselijke Gasthof.

  06-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  05-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavaria Filmstadt en BMW Museum.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het regent deze morgen, en we besluiten een bezoekje te brengen aan Bavaria Filmstadt (http://www.filmstadt.de), ongeveer 49 km van ons deur. We krijgen van een Duitse gids een rondleiding van 90 minuten waar hij oa. toonde hoe de film "Das Boot", "The Never Ending Story" "Asterix en Obelix" en "Der Untergang" gemaakt werden. Er worden daar ook verschillende Duitse series gemaakt, waarvoor ze een nepstad in hout gebouwd hebben.

  Na dit bezoek zijn we naar Olympiapark gereden waar we het BMW Museum bezocht hebben. Tot onze ontgoocheling waren er niet zo veel auto's en moto's te zien, maar de kinderen vonden het toch leuk. Er wordt volop gewerkt aan een nieuw en veel groter museum in BMW Welt dat ook aan het Olympiaparkt ligt (http://www.bmw-welt.com), en dat midden dit jaar operationeel zou moeten zijn.

  's Avonds hebben we gezellig een lekkere raclette geheten. Mmh  05-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  04-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skieën bij +6°
  Ondanks het warme weer, zijn we, samen met ons bezoek, vandaag naar de skipistes gereden van Lengries. Er lag meer sneeuw dan de vorige keer, maar omdat het zo warm was, was het meer pap. Jammer... Nico en ik hebben ook eens de grote lift naar boven genomen. De pistes boven waren niet geprepareerd, maar we wouden het toch proberen. Voor mij was het leuk om te snowboarden in diepsneeuw, maar voor de skieërs is het gevaarlijker. Hier en daar lagen er stenen, en was er nog gras te zien. We hebben ons goed geamuseerd ;-)
  De kids hebben na het skieën met de slee gespeeld. Ze zijn zeker 20x naar boven geweest, en waren dan nog niet te stoppen. Tof dat ze zo graag buiten spelen.
  Vanavond hebben we een lekkere gourmet gegeten en daarna de kids in hun bed gestoken. Ze zullen goed slapen.....  04-01-2007, 22:11 geschreven door Wendy  
  Reacties (1)
  03-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shopping time.
  't Is de moment om te shoppen in München. Hier en daar zijn er koopjes, en er is een heel toffe sfeer.
  De kinderen vonden het natuurlijk minder tof, maar ze hebben ook vanalles gekregen.
  's Avonds zijn we gaan eten bij de Kroaat, een restaurant in de buurt van Tanguille zijn school.

  03-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  02-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 %
  Vandaag begint iedereen hier weer te werken, en het regent hier smeltende sneeuw.
  In 2007 zijn er hier geen grote veranderingen, behalve dat we meer belastingen moeten betalen. De BTW bijvoorbeeld is nu 19% ipv 16%, en dit om op dezelfde hoogte te komen van de andere Europese landen. Overal zijn er hier nu afprijzingen bezig van na kerst.
  Voor de mensen die kinderen willen hebben ze ook een nieuwe regeling: je kan 1 jaar tot 2/3 van je nettoloon blijven ontvangen, en dit om het aantal geboortes op te drijven.

  02-01-2007, 13:20 geschreven door Wendy  
  Reacties (1)
  01-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuurwerk, vuurwerk, vuurwerk op 2007.
  Lieve weblogbezoekers, we wensen jullie het allerbeste voor 2007!
  Onze buren hier in het ronde zijn gisteren het nieuwe jaar begonnen met veel vuurwerk. Een half uur aan een stuk was het hier een schouwspel van jewelste. Echt mooi, en van alle kanten.
  Deze morgen was het echter maar triestig weer: regen, en natuurlijk veel te warm om te gaan skieën. We zijn dan maar gezellig thuis gebleven.

  01-01-2007, 17:16 geschreven door Wendy  
  Reacties (2)
  Startpagina !
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Archief per maand
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
  Gastenboek/Gästebuch

  Laat een berichtje achter.Haben Sie eine Nachricht? Please leave a message.


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!