De familie Grootaert - Coenraets in Bayern.
Inhoud blog
  • Schilderwerken.
  • Stellendam.
  • Gebeurd.
  • Training.
  • Belgische nummerplaat.
    Zoeken in blog

    Foto

    Wie we zijn vindt u terug op dd 2 april. Sinds 02.2009 wonen we terug in Merelbeke.

    Mijn favorieten.
  • Onze FOTOALBUM. Our PICTURES. Unsere BILDER.
  • Vakantie in Bayern.
  • Belgen in Bayern.
  • Skieën in Oberbayern.
  • Skype: om gratis naar ons te bellen.
  • Alles over München.
  • Meer info over Dachau.
  • Top staanplaatsen voor mobilehomes in Duitsland.
  • Parties events showcases concerts in GENT.
  • Een Chambre d'hôtes in wording (Wallonië).
    Uw banner hier?
    16-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wit brood.
    Vandaag eten we ons eerste zelfgemaakte wit brood. Lekker, ik denk dat ik elke dag een brood van ongeveer 1 kg zal moeten maken. Wat makkelijk is, is dat ze hier bloem verkopen met al gist in. Je kan hier in gewone warenhuizen alles vinden om te bakken.

    16-10-2006, 11:11 geschreven door Wendy  
    14-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shoppen.

    Normaal gingen we dit weekend naar de bergen om eens te gaan kijken naar de skigebieden, maar Nico heeft 2 dagen in Parijs gewerkt, en wil toch liever wat uitrusten. Als alternatief dacht ik aan ..... shoppen. Ja, we hebben een broodmachine nodig. Ik heb geprobeerd onze kinderen het brood van hier te laten eten, maar ze lusten het niet. Ze zijn gewoon om lekker zacht brood te eten, en hier is het hard en smaakt het bitterder. Ze eten enkel krakotten, Bretzen en pistolets (Semmeln). Als we in België waren, hebben we sandwiches meegebracht, maar jammer genoeg waren die snel op.
    We zijn ook eens naar een sportwinkel geweest om naar skimateriaal te gaan kijken. Amai, iedereen is hier al gerief aan het kopen. Je zou echt zin krijgen om te gaan skieën.

     



    14-10-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    11-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straf, Bayerischer Fussball-Verband en onze laatste BBQ.
    Vandaag heeft Tanguille extra huiswerk meegekregen van de juf. Hij wou mij niet vertellen waarom, maar aan papa heeft het hij wel verteld. Hij heeft in de klas getoond hoe je op een moto zit en er de aangepaste geluiden bij gemaakt. Al de kinderen hebben gelachen. Ja, dat zal wel, maar hij moet wel extra schrijven ;-) Hij heeft al zoveel huiswerk, en omdat het schoonschrift is, zoals wij klein waren, tussen de lijntjes en met veel krulletjes, bijna kalligrafie, duurt dat heel lang. En dan moeten ook nog alle woorden met een hoofdletter.
    Het buurmeisje, Amélie, 9 jaar, is komen helpen omdat hij fruit moest tekenen van de Heimat en van de warme landen. Ja, hij heeft geen tijd meer voor extra oefeningen?

    Maurane is de buurvrouw gaan helpen met taart te bakken. Ze kopen hier bloem, waar als gist inzit en verwerken die met veel kaneel en suiker. Niet slecht, en de kinderen hebben er ook van gegeten.

    Onze buurman, haar man, was een trekhaak aan het monteren, en dat vond Tanguille uiterst interessant. Hij was daar al toen ik met Maurane thuiskwam van school. Hij heeft ook zoeens meegeholpen met nieuwe remmen te steken. Ja, misschien wordt hij wel automecanieker. Dat doet mij altijd aan mijn neef denken van toen hij klein was ;-)

    Vandaag hebben we ook papieren gekregen van de BAYERISCHER FUSSBALL-VERBAND e.V. om Tanguille officieel in te schrijven: Passantrag für Junioren.

    's Avonds hebben we nog eens voor de laatste keer waarschijnlijk voor de echte winter, geBBQd. Onze buren vroegen ons of we daar zin in hadden. Maar natuurlijk....


    11-10-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    10-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koud, ijskoud...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze nacht was het voor de 2e keer op rij ijskoud. Vanmorgen stond er om 8u 1°C op mijn thermometer.
    Overdag is het zo'n 18° tot 20°, maar 's nachts koelt het zoals in de zomer serieus af.

    Gisternamiddag hebben de kinderen de ganse tijd in de speeltuin aan het einde van de straat gespeeld. Ik ben eens gaan kijken, en ja ze spreken al goed Duits tegen de kinderen. Gisteren heeft Tanguille zelfs in het Duits uitgelegd aan de buurvrouw dat zijn zus een nieuwe fiets heeft met versnellingen. Ik voel ook aan Tanguille dat hij zich zekerder begint te voelen. We hebben gisteren een cd opgelegd met Duitse liedjes en hij kende er ééntje van zodat we er wel 10 keer naar moeten luisteren hebben. Het ging over 3 Chinezen....

    10-10-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    09-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgemeester.
    Wat lees ik hier: de burgemeester van Merelbeke wordt iemand van de CD&V en NVA.
    Dat is nieuws.


    09-10-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    08-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeenteverkiezingen.

    Vandaag zijn het gemeenteverkiezingen, maar omdat wij niet meer ingeschreven zijn, maar "afgevoerd" naar Duitsland, zoals het op onze identiteitskaart staat, mogen wij niet gaan stemmen in Merelbeke. Wij volgen wel alles via de website www.merelbeke.be

    Wij zijn in de namiddag gaan fietsen naar het romantische Mariabrunn (www.mariabrunn.de), een gehucht van de gemeente Röhrmoos, in vogelvlucht zo'n 6 km van ons huis. Mariabrunn is in Bayern gekend omdat het zo mooi en rustig is, en omgeven langs 3 zijden door een bos: dé 'place to be'. Zelfs keizerin Sissi is er geweest ...
    Wij rijden eerst richting Vierkirchen, naar Schönbrunn, langs Tanguille zijn school, en zo door het bos omhoog naar Mariabrunn. Er is veel volk in de Biergarten omdat het zo mooi weer is. Na de pauze rijden we pijlsnel naar beneden.
    Maurane moet af en toe geduwd worden bergop, maar ze heeft heel flink gefietst. Tanguille ook natuurlijk, maar hij heeft al meer geoefend om bergop te rijden met versnellingen.



    08-10-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    07-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen in Bayern.
    Voor de mensen die graag surfen op internet. Dit is een website van Belgen in Bayern:
    www.belgeninbayern.be
    Mijn blog staat bij de links, en zoals je kan zien, staat er ook een website van een "frietkot" en een "pralinezaak".
    Als jullie tijd hebben, moeten jullie echt eens een kijkje nemen.

    07-10-2006, 22:51 geschreven door Wendy  
    06-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtig weer...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag was het hier prachtig weer (in tegenstelling tot het weer in België): ik ben Maurane gaan halen met de fiets (die ik 's morgens afzet in de school), en de kinderen hebben de ganse nammiddag buitengespeeld. Gisteren heb ik zelf nog buiten gestreken.
    De boeren zijn volop aan het oogsten (ernten). Vooral maïs, ajuinen (Zwiebeln) en aardappelen (Kartoffeln). In de straat rijden de tractors af en aan. Voor de kinderen is het een waar schouwspel, het is de eerste keer dat ze dit zien. De meesten hebben hier een tractor in de straat, en de kinderen hebben dat allemaal in het klein.
    De herfst in hier natuurlijk ook al begonnen: 's nachts en 's morgens is het koud (8°C) en 's avonds is het zo vanaf 18u een koud en vochtig. Maar we genieten volop van de laatste? mooie herfstdagen hier. De boeren zijn nog volop op hun land aan het werken. Ik zou niet weten wat er nu op groeit. Wintergewas, maar welk.

    06-10-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    04-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een muis.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maurane heeft veel gevraagd achter Michiel, de beer van de Sint-Michielsschool. Hij mag volgend jaar langskomen, na zijn reis van Italië. Maurane is nu al aan het aftellen.
    In haar klas in Duitsland is het een muis die mascotte is. Ze wou daarom dat ik een foto op de blog stelde.

    04-10-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug in Röhrmoos.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisterenavond zijn we goed teruggekomen van België. Het heeft wel 500 km heel hard geregend, en de papa was boos dat de kinderen niet stil waren in de mobilehome. Er was ook veel verkeer op de baan, want iedereen kwam terug van een lang w-e vakantie. Gelukkig hebben we geen file gehad.
    Vandaag haal ik alles wat we meegebracht hebben van België uit de mobilehome: CD's van Vlaamse zangers, Nederlandstalige tijdschriften en boeken, kinderkoeken, sandwiches en suikerbrood, préparé en nog zo van die dingen die we graag in België kopen. Chocolade koopt Nico voor zijn collega's meestal op de luchthaven .

    04-10-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    03-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Michielsschool.

    Deze voormiddag gaan we eens naar de Belgische klasgenootjes van Tanguille en Maurane.
    We komen zo rond 8u20 toe aan de school. Vele mama's en papa's zijn blij om ons eens te zien. Het is een echte verrassing. Er zijn al veel die de weblog lezen, maar anderen die er nog niet van op de hoogte zijn. Ik heb jammer genoeg niet alle emailadressen, maar de mama's die het weblogadres hebben, kunnen het misschien doorsturen naar de mama's die het niet hebben, waarvoor dank.
    Na wat bijgepraat te hebben met de mama's, waren de kinderen, vooral Maurane, niet meer te houden, en wouden ze de kinderen zien.
    Maurane wou direct naar haar juf Myriam gaan. Zij was samen met juf Diane zeer blij van ons te zien, en wouden direct van Maurane horen of ze al wat Duits kon praten en hoe ze het stelde. Maurane heeft zo een beetje verteld hoe het hier in de Kindergarten er allemaal aan toe gaat, en dan zijn we gaan kijken naar haar klasgenootjes die nu in de 3e kleuterklas zitten bij juf An en juf Françoise. Maurane kwam de klas binnen en iedereen direct roepen "Maurane!". Maurane was blij dat ze haar vriendjes en vriendinnetjes terug zag. Ze hebben een liedje gezongen en bij het afscheid hebben ze een kus en een knuffel gegeven.
    Dan zijn we met Tanguille naar juf Mieke gegaan. Ook daar waren ze natuurlijk blij hem te zien, maar ze waren juist een toets aan het maken, dus we hebben ze niet lang kunnen storen. Het zagen er nog altijd even grote kapoen uit. Tanguille wist ook niet zo goed wat zeggen. Hij was wat verlegen. Tot slot zijn we bij Tanguille zijn juf van het eerste leerjaar langsgeweest en hebben we een beetje gepraat over wat Tanguille hier allemaal moet kennen, en over de struikelblokken. Het 2de leerjaar is natuurlijk niet makkelijk in het Duits, maar we moeten dat wat tijd geven.
    Maurane heeft ook beer Michiel een dikke knuffel gegeven, en al hij terugkomt van Italië, mag hij eens bij ons naar Duitsland komen. Misschien ligt er dan al veel sneeuw. De juf gaat hem in elk geval zijn dikke jas meegeven ;-)
    Ik ga eens praten met de juf van de Kindergarten of ze de Maus eens willen opsturen.



    03-10-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    29-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar België.
    Vanavond vertrekken we voor een lang weekend naar België. We blijven tot dinsdagmorgen.
    Dinsdag 2 oktober is nl. de nationale feestdag: Tag der Deutschen Einheit (in deer 40.KW).
    We gaan weer zoveel mogelijk familie en vrienden bezoeken, en dinsdagmorgen gaan we met de kinderen naar hun school in Merelbeke. Ze kijken er al naar uit.


    29-09-2006, 11:06 geschreven door Wendy  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erntedankfest.
    Vandaag gaat Maurane met de kinderen van de Kindergarten naar de Kirche voor het Erntedankfest. Ze gaan naar het versierde altaar gaan kijken en gaan danken voor de oogst van dit jaar. Ze heeft daarvoor een liedje geleerd. Ik zal de tekst eens vragen aan de juf.

    29-09-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    28-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine Katze.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een buurmeisje 2 huizen verder, heeft een klein katje gekregen. Onze kinderen kunnen er niet afblijven. Het is een echt speelvriendje geworden. Onze hond is er minder gek van.

    28-09-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    27-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag van gisteren ....
    Ben gisteren met de collega´s naar de feesten geweest, hewel merci, van ambiance gesproken. Heel de tent stond in rep en roer, en tussen elk liedje dat de band speelde, was er zo iets van "1-2-3 prosit, Bitte , Danke....." en dan moest ge maar weer eens drinken he.
    Heb een liter of 6 bier gedronken.  Ben vandaag iets minder alert dan anders, wel geen hoofpijn, en aldus geslaagde avond.
    Nico


    27-09-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    26-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse les en Préballet.

    Vandaag heb ik veel rondgereden. Ja, alles ligt hier verder dan in Merelbeke. We waren daar echt verwend.
    Ik ben met Maurane naar de Duits les gereden  in Markt Indersdorf. Ze krijgt samen met andere "vreemde" kinderen 1,5 uur Duits in de week. Omdat we uit een Europees land komen, hebben we recht op een integratiekursus.

    In de namiddag zijn we naar een dansschool in Vierkirchen gereden. Maurane wil al een tijdje heel graag ballet doen,
    en deze week krijgt ze daar de kans om eens te proberen. Allemaal kleine meisjes met roze balletjurkjes en balletschoentjes aan, die mooi de juf proberen na te dansen. Schattig (Süβ noemen ze dat hier).

    Nico is vanavond met zijn werk naar de Wiesn. Gelukkig hebben ze kaarten gekocht voor in een tent, want het is sinds vandaag een stuk kouder en regenachtiger geworden. Ze vertrekken rond 17h van de bureau allemaal in hun Lederhosen en Dirndl. Om 23h sluiten alle tenten en attracties. Zo vermijden ze dat de tenten dag en nacht openblijven.

    ps: Vandaag is Ballack 30 jaar geworden (bron: Bayern 3).



    26-09-2006, 21:54 geschreven door Wendy  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mailtjes en reacties.
    Lieve vrienden en familie, bedankt voor alle mailtjes. Ik mis jullie ook, vooral 's avonds al ik jullie mailtjes lees. Al ik veel geld heb, investeer ik in een zakdoekenfabriek ;-) Nee serieus, het is hartverwarmend. 100x bedankt, en we houden ons hier recht! En dit weekend komen we nog eens naar België.

    26-09-2006, 21:50 geschreven door Wendy  
    24-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een jaartje ouder ....op de Oktoberfesten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Prachtig weer! Een helder blauwe lucht, echt zomer!
    Deze nammidag gaan we met de buren naar de Oktoberfesten om een grote pint te drinken op mijnen verjaardag.
    We zijn allemaal gekleed in Lederhosen en Dirndl, leuk maar warm met zo'n zon.
    De Wiesn zijn overweldigend als je er de eerste keer naartoe gaat: een gigantisch grote kermis (Walibi), verschillende hele grote tenten (zo groot als de kouter) om te drinken en te eten, en veel mensen, vooral in de typische klederdracht.
    We hebben geluk, en vinden een plaatje om iets te drinken. Iedereen zit gezellig naast elkaar.
    Daarna zijn we met de kinderen nog eens rond geweest om naar al die spectaculaire kermisattracties te kijken, en heeft onze Nachbar ons getracteerd op een lekker ijsje.

    Omdat we geen plaats vonden op de Wiesn om te eten, zijn we naar het kasteel van Dachau gereden.
    Vandaar heb je een mooi zicht op de ganse stad. Bij mooi weer zie je zelfs de BMW-toren en de Allianz Arena.
    Daar werd het na een pint een beetje te fris (herfst), en we besloten iets te gaan eten in het restaurantje aan ons deur.
    Lekkere schnitsel met gebakken kartoffeln, en een jenevertje om af te sluiten.

    24-09-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    23-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaans weekend.
    Dit weekend is het op de Wiesn al Italiaans wat de klok slaat. Overal staan mobilehomes van Italianen.
    Zelfs op de radio (Bayern 3) zeggen ze de gewone verkeersberichten over de Oktoberfeesten niet alleen in het Duits, maar ook in het Italiaans. Ze spreken zelf over Monaco ipv München.

    23-09-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    20-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hausaufgaben van Tanguille.

    Tanguille heeft hier geen agenda op school zoals in België. Hij heeft in de plaats een klein schriftje waar hij elke dag zijn huiswerk in opschrijft, en de juf de nodige mededelingen doet.

    Ik citeer wat erin staat:  Ma: B.S 4/17-24, L: S. 25, D: AB

    Verstaat u er wat van? Ja, ik ook niet, ik heb verschillende jaren tussen ingenieurs gezeten, die de moeilijkste kwissen kunnen oplossen, maar ik denk dat ook zijn daar niet veel van zouden begrijpen.
    Dus wat doet een mens....het aan de juf vragen nietwaar.
    Ma = Mathe (rekenen)
    B = Buch (boek)
    S = Seite (blz)
    L = Lezen
    D = Deutsch
    en elke opgave moet in een ander schriftje gemaakt worden. Het is dan maar te hopen dat hij ze meegebracht heeft van school ;-)

    Vandaag kreeg hij een blad mee met een 20-tal dieren erop. De opdracht was: plaats ze volgens het alphabet. Leuk, met zo'n huiswerk leert mama ook bij ;-)



    20-09-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    Startpagina !
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Archief per maand
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
    Gastenboek/Gästebuch

    Laat een berichtje achter.Haben Sie eine Nachricht? Please leave a message.


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs