De familie Grootaert - Coenraets in Bayern.
Inhoud blog
  • Schilderwerken.
  • Stellendam.
  • Gebeurd.
  • Training.
  • Belgische nummerplaat.
    Zoeken in blog

    Foto

    Wie we zijn vindt u terug op dd 2 april. Sinds 02.2009 wonen we terug in Merelbeke.

    Mijn favorieten.
  • Onze FOTOALBUM. Our PICTURES. Unsere BILDER.
  • Vakantie in Bayern.
  • Belgen in Bayern.
  • Skieën in Oberbayern.
  • Skype: om gratis naar ons te bellen.
  • Alles over München.
  • Meer info over Dachau.
  • Top staanplaatsen voor mobilehomes in Duitsland.
  • Parties events showcases concerts in GENT.
  • Een Chambre d'hôtes in wording (Wallonië).
    Uw banner hier?
    18-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orkaan alarm.

    Vandaag voorspellen ze hier in Bayern het overwaaien van de orkaan Kyrill. In de bergen, waar er nog steeds 0 cm sneeuw ligt, spreken ze van windsnelheden tot 200 km/u en in de stad 120 km/u. De kinderen die namiddagonderwijs hebben, moeten deze middag allemaal naar huis.

    Deze morgen hebben ze aan de school van Maurane, waar ze een huis aan het bouwen zijn, de stelling vlug afgebroken voor de veiligheid. De temperaturen blijven wel mild, en kunnen weer tot 15° oplopen  Volgens de weersvoorspellingen komt de winter vanaf zondag naar Bayern. Eerst zien ... 
    Ik ben in de plaats van te gaan lopen deze morgen, gaan wandelen met mijn ouders en onze hond. We hebben deze keer geluk gehad: we hebben 4 jonge reeën gezien! Ze stonden in een veld stokstijf te kijken. Mooi.



    18-01-2007, 12:28 geschreven door Wendy  
    17-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een avondje uit zonder kids.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, het is er van gekomen, Nico en ik zijn deze avond samen, zonder de kids, eens gaan eten in München-Schwabing. Een ex-collega van Nico is meegegaan en heeft een tafeltje gereserveerd in een Tapasbar. Rond 19h30 waren we er, en het was er gezellig druk. De kelner leidde ons naar een tafeltje waar er nog een koppeltje gereserveerd had. We hebben zo'n 6 verschillende tapa's geprobeerd samen met een lekker flesje Spaanse wijn. Het was heel lekker... Ik heb gevraagd of het Spaanjaarden zijn die de bar openhouden, maar het zijn allemaal mensen die er zuiders uitzien, maar geen spanjaarden ;-) 

    Nico en ik zijn als afsluiter nog een wandeling gaan maken in de buurt van de Opera en de Maximilianstrasse, de duurste buurt van München. Er staan heel grote, mooie en goed onderhouden gebouwen. Als we nog eens naar München gaan met de U-Bahn moeten we zeker eens uitstappen aan de "Odeonsplatz".



    17-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
    15-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unerwünschtes Verhaltes.

    Vandaag is het prachtig weer. Tijd om te wandelen. Deze middag hebben we dan ook een grote wandeling gemaakt met oma en opa.

    Teruggekomen van school had Tanguille een "Mitteilung" mee voor "Unangemessenes Betragen während der Pause" die wij moeten ondertekenen. Hier zijn ze niet zacht met de jeugd. Ze dulden geen ontucht. Maandag gaan we horen van de juf wat er gebeurd is....
    Hij had ook zij dictee's mee. Zeer zeer goed, hij vergeet juist af en toe een hoofdletter aan het begin van een zin of voor een Namenwort.
    Tanguille leert na de maanden en de seizoenen, nu over het uur: 1/4 Stunde, 1/2 Tag, 120 Minute, 16 Uhr ...
    Hij had ook een naaiwerkje mee van tijdens de knutselles. Hij had een kerstboom geweven en dat in een kadertje gestoken. Heel mooi, jammer dat hij het niet meekreeg voor de kerstvakantie.



    15-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
    14-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek van België.
    Mijn ouders vandaag naar ons gevlogen. Nico is ze vanavond samen met de kids gaan afhalen op de luchthaven. Ze voorspellen deze week een beetje hetzelfde weer als in België. We zullen veel kunnen gaan wandelen.

    14-01-2007, 21:36 geschreven door Wendy  
    13-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaatsen.
    Mits gebrek aan sneeuw zijn we vandaag gaan schaatsen. Er was veel volk op de schaatspiste en het zonnetje scheen zalig.... De kids vonden het leuk om aan hun papa te tonen hoe goed ze al kunnen schaatsen.

    13-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
    11-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al aan de verkiezingen gedacht?
    Heeft er iemand van jullie al aan de verkiezingen gedacht? Wij zijn ook verplicht om te gaan stemmen:

    Karel De Gucht
    Ministre des Affaires étrangères
                                                                                                                                            
    Brussel, 10 januari 2007

    Betreft:  federale parlementaire verkiezingen 2007

    Geachte Mevrouw/Geachte Heer,

    U hebt enige tijd geleden een uitnodiging ontvangen om u in te schrijven voor de federale parlementaire verkiezingen. Tenzij wij ons vergissen, heeft de Ambassade of het Consulaat(-generaal) uw antwoord nog niet ontvangen.

    Daar de deelname aan de verkiezingen wettelijk verplicht is voor de Belgen die ingeschreven zijn in de bevolkingsregisters van de Ambassade/ Consulaat(-generaal), zouden wij het zeer op prijs stellen ten laatste op 1 februari 2007 uw volledig ingevulde inschrijvingsformulier te mogen ontvangen.

    Voor bijkomende informatie kunt u steeds terecht op de Ambassade/het Consulaat(-generaal).

    Hoogachtend,

    Karel De Gucht
    Minister van Buitenlandse Zaken



    11-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
    10-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een beetje babbelen...
    Het was geen weer vandaag om de kids binnen te houden. Het vriendinnetje van Maurane passeerde en Maurane is direct op haar fiets gesprongen om mee te gaan naar de speeltuin. Ik ben ondertussen Tanguille gaan afhalen van de tennis, en hij is ook direct gaan spelen. Plots waren er een stuk of 8 kinderen. Tijdens de vakantie hebben we bijna geen kinderen gezien, en nu komen ze precies weer allemaal buiten. We hebben met de mama's een beetje staan praten over de kinderen en het warme weer. Ze hadden niet gedacht dat ze na vorige jaar, waar ze zo veel sneeuw gehad hebben, nog achter sneeuw zouden vragen. Ik heb al verschillende verhalen gehoord van die dag waar het op een uur zoveel gesneeuwd had, dat je bijna niet meer naar buiten kon. Ja, het ene jaar buiten het andere.


    10-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
    09-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We lezen hier het nieuws van onze prins.
    Ik laat de tekst in het Duits:

    Belgischer Prinz sagt als Zeuge im Betrugsprozess aus
    Kriminalität Monarchie Belgien

    Brüssel (dpa) - Im Betrugsprozess um die mutmaßliche Veruntreuung von Geldern der Marine hat Prinz Laurent (43), jüngster Sohn von Belgiens König Albert II., am Dienstag als Zeuge ausgesagt.


    Prinz Laurent mit seinem Anwalt Fred Erdman auf dem Weg zum Gericht.


    dpa
    Prinz Laurent

    Er habe nicht gewusst, dass die Marine für die Renovierung seiner Villa aufgekommen sei, sagte der Prinz vor den Richtern im flämischen Hasselt. Die Zeugenaussage eines Mitglieds des Königshauses vor Gericht ist in der jüngeren Geschichte des Landes beispiellos. Ein Sondererlass der Regierung hatte in der vergangenen Woche den Weg für die Aussage freigemacht.

    Laurent sagte aus, er habe damals - dem jetzt in Hasselt angeklagten - Ex-Obersten Noël Vaessen vertraut. Dieser hatte lange Zeit den Prinzen beraten. «Ich durchschaue nicht die Buchführung der Marine oder anderer Institutionen», sagte der Prinz. «Ich habe ihn (Vaessen) als kompetent erachtet. (...) Es war ein Vertrauensverhältnis.» Vaessen habe ihm niemals ausdrücklich gesagt, dass die Marine für die Umbaukosten in Höhe von mindestens 150 000 Euro aufkomme. Laurents Villa gehört einer öffentlichen Stiftung.

    Der Prinz war bereits am späten Montagabend von der Polizei in Hasselt zwei Stunden lang angehört worden. Wie der Fernsehsender RTBF berichtete, sagte der Prinz vor Polizisten, er sei von der Rechtmäßigkeit der ihm gewährten Unterstützung ausgegangen.

    Das Erscheinen Laurents wurde in der belgischen Öffentlichkeit mit großer Anteilnahme verfolgt. Vaessens Verteidigung hatte auf die Aussage Laurents gedrungen. Bei dem Strafprozess gegen mehrere Marine-Offiziere und Unternehmer geht es um die mutmaßliche Veruntreuung von 2,2 Millionen Euro aus Marine-Kassen. Mit einem Teil dieses Geldes soll die Villa von Prinz Laurent aufwendig renoviert worden sein. Die Staatsanwaltschaft sieht den Prinzen nicht in den Fall verwickelt. Ein Urteil wird in etwa einem Monat erwartet.



    /09.01.2007 


    09-01-2007, 17:27 geschreven door Wendy  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe identiteitskaarten.

    Alles loopt nu weer z'n gewone gangetje, al is het nog effe wennen om 's morgens weer zo vroeg op te staan.

    Vandaag hebben Nico en ik onze nieuwe identiteitskaarten ontvangen. De kinderen hebben elk een pasport. Deze identiteitskaart is eigenlijk dezelfde als deze die we hadden in België, behalve de achtergrondkleur, en de vermelding van het land van verblijf. Er staat er ook niet op genoteerd aan de achterkant dat we getrouwd zijn, en dat ik dus mevrouw Grootaert ben. Hier in Duitsland worden getrouwde vrouwen meestal met naam van hun man aangesproken, en dus niet met hun meisjesnaam. Voor officiële papieren is dit hier belangrijk.

    Het weer is hier zeer zacht. Vandaag was het 10° en heeft het af en toe geregend en veel gewaaid. Is het weer van België naar hier gewaaid?

     



    09-01-2007, 17:21 geschreven door Wendy  
    07-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kerstvakantie is gedaan.
    Aan alle schone liedjes komt er een einde .... zoals ook aan de kerstvakantie. Ons bezoek moet dus vandaag naar huis vertrekken, want morgen is het school. Het zonnetjes schijnt, en Tanguille loopt tot het einde van de straat mee om ons bezoek uit te wuiven. We hebben een leuke vakantie gehad ;-)

    07-01-2007, 18:15 geschreven door Wendy  
    06-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driekoningen.
    Het is vandaag een feestdag: Driekoningen. Alle winkels zijn hier gesloten.

    In Dachau is het concentratiekamp vandaag wel geopend.  Al onze bezoekers hebben het reeds bezocht, en onze huidige bezoekers gaan er vandaag ook naartoe na het ontbijt. Ze hebben er een halve dag voor uitgetrokken. De kinderen blijven bij onze kinderen, en we besluiten een gezonde wandeling te maken.

    's Avonds spelen we een paar spelletjes kicker, en gaan daarna een lekker hapje eten in het plaatselijke Gasthof.

    06-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
    05-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavaria Filmstadt en BMW Museum.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het regent deze morgen, en we besluiten een bezoekje te brengen aan Bavaria Filmstadt (http://www.filmstadt.de), ongeveer 49 km van ons deur. We krijgen van een Duitse gids een rondleiding van 90 minuten waar hij oa. toonde hoe de film "Das Boot", "The Never Ending Story" "Asterix en Obelix" en "Der Untergang" gemaakt werden. Er worden daar ook verschillende Duitse series gemaakt, waarvoor ze een nepstad in hout gebouwd hebben.

    Na dit bezoek zijn we naar Olympiapark gereden waar we het BMW Museum bezocht hebben. Tot onze ontgoocheling waren er niet zo veel auto's en moto's te zien, maar de kinderen vonden het toch leuk. Er wordt volop gewerkt aan een nieuw en veel groter museum in BMW Welt dat ook aan het Olympiaparkt ligt (http://www.bmw-welt.com), en dat midden dit jaar operationeel zou moeten zijn.

    's Avonds hebben we gezellig een lekkere raclette geheten. Mmh



    05-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
    04-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skieën bij +6°
    Ondanks het warme weer, zijn we, samen met ons bezoek, vandaag naar de skipistes gereden van Lengries. Er lag meer sneeuw dan de vorige keer, maar omdat het zo warm was, was het meer pap. Jammer... Nico en ik hebben ook eens de grote lift naar boven genomen. De pistes boven waren niet geprepareerd, maar we wouden het toch proberen. Voor mij was het leuk om te snowboarden in diepsneeuw, maar voor de skieërs is het gevaarlijker. Hier en daar lagen er stenen, en was er nog gras te zien. We hebben ons goed geamuseerd ;-)
    De kids hebben na het skieën met de slee gespeeld. Ze zijn zeker 20x naar boven geweest, en waren dan nog niet te stoppen. Tof dat ze zo graag buiten spelen.
    Vanavond hebben we een lekkere gourmet gegeten en daarna de kids in hun bed gestoken. Ze zullen goed slapen.....



    04-01-2007, 22:11 geschreven door Wendy  
    03-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shopping time.
    't Is de moment om te shoppen in München. Hier en daar zijn er koopjes, en er is een heel toffe sfeer.
    De kinderen vonden het natuurlijk minder tof, maar ze hebben ook vanalles gekregen.
    's Avonds zijn we gaan eten bij de Kroaat, een restaurant in de buurt van Tanguille zijn school.

    03-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
    02-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 %
    Vandaag begint iedereen hier weer te werken, en het regent hier smeltende sneeuw.
    In 2007 zijn er hier geen grote veranderingen, behalve dat we meer belastingen moeten betalen. De BTW bijvoorbeeld is nu 19% ipv 16%, en dit om op dezelfde hoogte te komen van de andere Europese landen. Overal zijn er hier nu afprijzingen bezig van na kerst.
    Voor de mensen die kinderen willen hebben ze ook een nieuwe regeling: je kan 1 jaar tot 2/3 van je nettoloon blijven ontvangen, en dit om het aantal geboortes op te drijven.

    02-01-2007, 13:20 geschreven door Wendy  
    01-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuurwerk, vuurwerk, vuurwerk op 2007.
    Lieve weblogbezoekers, we wensen jullie het allerbeste voor 2007!
    Onze buren hier in het ronde zijn gisteren het nieuwe jaar begonnen met veel vuurwerk. Een half uur aan een stuk was het hier een schouwspel van jewelste. Echt mooi, en van alle kanten.
    Deze morgen was het echter maar triestig weer: regen, en natuurlijk veel te warm om te gaan skieën. We zijn dan maar gezellig thuis gebleven.

    01-01-2007, 17:16 geschreven door Wendy  
    31-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Silvesterlauf.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De kids en Nico lopen vandaag de Silvesterlauf in het Olympiapark in München. Nico neemt voor de eerste maal deel aan een loopwedstrijd, juist 1 maand nadat hij gestopt is met roken. Voor hem is het 10 km. Jammer genoeg heeft hij maar 2x kunnen trainen omdat hij gekwetst was aan zijn voet. Maar het zal wel lukken!
    De kids moeten maar 500m lopen. Voor Tanguille is dit niet veel, maar voor Maurane is het de eerste keer. Zij wou ook eens meedoen.


    Enkele uren later....We zijn terug van het lopen. Het was een zeer leuke namiddag en het weer was zeer zonnig. Ideaal om te lopen en te wandelen. Er was dan ook veel volk in het olympiapark.
    Het olympiapark is zeer groot (http://www.olympiapark-muenchen.de), dus we hebben effe moeten stappen tot we aan de Event-halle waren waar we de startnummers konden afhalen.

    De kinderen zijn om 12u15 gestart, en de grootsten waren al terug een goede minuut later. Tanguille en Maurane hebben goed gelopen, en hebben als herinnering een medaille gekregen.

    Nico is om 13u gestart, en heeft samen met een 2000 deelnemers gans het olympiapark doorgelopen, berg op, berg af. Lastig. Wij konden Nico 3 maal voorbij zien lopen, wat leuk was voor de kinderen omdat die ze ernorm meeleefden met hun papa. Vanop de helling konden we vanwege het heldere weer de bergen en de Frauenkirche zien . De eerste deelnemers arriveerden reeds na 35 minuten. Nico heeft goed gelopen, zijn officiële tijd is 58 min. Hij heeft wel effe moeten stoppen voor iemand die door zijn benen gezakt is voor hem. We waren allemaal fier op de papa. Een goede start voor het nieuwe jaar!

    31-12-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    30-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heute skifahren!

    Weer een warme dag vandaag : 10°! Deze nacht heeft het wel gevroren, want onze oprit was spiegelglad.

    Op de website van Alpenplus (http://www.alpenplus.com) hadden we gisteren gezien dat er enkele skipistes open zijn, en daarom hebben we besloten om vandaag eens een kijkje te gaan nemen in Lenggries. We zijn iets na 10u vertrokken, en we zijn door de files 20 na 12 toegekomen. Daar bleek inderdaad een grote blauwe piste open te zijn, vlak naast de parking. Ideaal om Maurane te leren skieën, en voor ons wat op te warmen. Er is wel enkel een ankerlift, maar Nico besluit toch Maurane direct mee te nemen naar boven om haar vanaf daar te leren skieën. Het lukt, en ik neem Tanguille mee. Hier en daar zien we nog wat gras en steentjes liggen, maar het valt al bij al toch mee. De kinderen vinden het leuk, en Maurane kan na een goed uur al redelijk goed naar beneden glijden. Om half vijf gaan de liften dicht, en ik ga met de kids nog een laatste maal naar boven. We kunnen terugkijken op een hele toffe namiddag waar de kinderen veel hebben bijgeleerd.



    30-12-2006, 20:58 geschreven door Wendy  
    29-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Positieve temperaturen en vuurwerk.
    De winterprik is weer voorbij. Vandaag was het weer +3° en morgen spreken ze van +10°. Amai wat een verschil. In de skigebieden zijn een paar pistes open, waar ze met sneeuwkanonnen gespoten hebben. We hebben eens op de webcams gekeken, maar het is niet veel soeps.

    De Duitsers zijn hier volop vuurwerk aan het kopen. Sinds gisteren en tot en met morgen kan men hier overal (Aldi, Lidl, Atu,..) kopen. Je ziet in de warenhuizen dan ook veel mensen aan de kassa met vuurwerk. Ik ben benieuwd wat dat gaat geven ;-))

    29-12-2006, 15:55 geschreven door Wendy  
    28-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaatsen.

    Ik had al lang aan de kids beloofd om hier eens te gaan schaatsen. Ze hebben vorig maand schaatsjes gekregen, en willen die graag eens proberen. Normaal doen we dit elk jaar op de schaatspiste in Gent-Centrum, en dat weten ze nog. Deze morgen heb ik op de website van Dachau naar de openinguren gekeken, en wat bleek, enkel in de voormiddag kunnen we gaan schaatsen. Het weer was deze morgen koud, maar zonnig. Met onze muts en handschoenen aan hebben we geen koud gehad op de schaatspiste. Er was ook niet zo veel volk. Maurane had de hulp van een pinguin die ze de hele tijd heeft vastgehouden om zo weinig mogelijk te vallen. Tanguille kan al iets beter schaatsen maar valt toch ook nog af en toe. Om 12u zijn we ermee gestopt, en heb ik de kids hun schaatjes uitgetrokken. Ze vonden het heel plezant.



    28-12-2006, 21:16 geschreven door Wendy  
    Startpagina !
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Archief per maand
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
    Gastenboek/Gästebuch

    Laat een berichtje achter.Haben Sie eine Nachricht? Please leave a message.


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs