De familie Grootaert - Coenraets in Bayern.
Inhoud blog
  • Schilderwerken.
  • Stellendam.
  • Gebeurd.
  • Training.
  • Belgische nummerplaat.
    Zoeken in blog

    Foto

    Wie we zijn vindt u terug op dd 2 april. Sinds 02.2009 wonen we terug in Merelbeke.

    Mijn favorieten.
  • Onze FOTOALBUM. Our PICTURES. Unsere BILDER.
  • Vakantie in Bayern.
  • Belgen in Bayern.
  • Skieën in Oberbayern.
  • Skype: om gratis naar ons te bellen.
  • Alles over München.
  • Meer info over Dachau.
  • Top staanplaatsen voor mobilehomes in Duitsland.
  • Parties events showcases concerts in GENT.
  • Een Chambre d'hôtes in wording (Wallonië).
    Uw banner hier?
    05-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavaria Filmstadt en BMW Museum.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het regent deze morgen, en we besluiten een bezoekje te brengen aan Bavaria Filmstadt (http://www.filmstadt.de), ongeveer 49 km van ons deur. We krijgen van een Duitse gids een rondleiding van 90 minuten waar hij oa. toonde hoe de film "Das Boot", "The Never Ending Story" "Asterix en Obelix" en "Der Untergang" gemaakt werden. Er worden daar ook verschillende Duitse series gemaakt, waarvoor ze een nepstad in hout gebouwd hebben.

    Na dit bezoek zijn we naar Olympiapark gereden waar we het BMW Museum bezocht hebben. Tot onze ontgoocheling waren er niet zo veel auto's en moto's te zien, maar de kinderen vonden het toch leuk. Er wordt volop gewerkt aan een nieuw en veel groter museum in BMW Welt dat ook aan het Olympiaparkt ligt (http://www.bmw-welt.com), en dat midden dit jaar operationeel zou moeten zijn.

    's Avonds hebben we gezellig een lekkere raclette geheten. Mmh



    05-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
    04-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skieën bij +6°
    Ondanks het warme weer, zijn we, samen met ons bezoek, vandaag naar de skipistes gereden van Lengries. Er lag meer sneeuw dan de vorige keer, maar omdat het zo warm was, was het meer pap. Jammer... Nico en ik hebben ook eens de grote lift naar boven genomen. De pistes boven waren niet geprepareerd, maar we wouden het toch proberen. Voor mij was het leuk om te snowboarden in diepsneeuw, maar voor de skieërs is het gevaarlijker. Hier en daar lagen er stenen, en was er nog gras te zien. We hebben ons goed geamuseerd ;-)
    De kids hebben na het skieën met de slee gespeeld. Ze zijn zeker 20x naar boven geweest, en waren dan nog niet te stoppen. Tof dat ze zo graag buiten spelen.
    Vanavond hebben we een lekkere gourmet gegeten en daarna de kids in hun bed gestoken. Ze zullen goed slapen.....



    04-01-2007, 22:11 geschreven door Wendy  
    03-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shopping time.
    't Is de moment om te shoppen in München. Hier en daar zijn er koopjes, en er is een heel toffe sfeer.
    De kinderen vonden het natuurlijk minder tof, maar ze hebben ook vanalles gekregen.
    's Avonds zijn we gaan eten bij de Kroaat, een restaurant in de buurt van Tanguille zijn school.

    03-01-2007, 00:00 geschreven door Wendy  
    02-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 %
    Vandaag begint iedereen hier weer te werken, en het regent hier smeltende sneeuw.
    In 2007 zijn er hier geen grote veranderingen, behalve dat we meer belastingen moeten betalen. De BTW bijvoorbeeld is nu 19% ipv 16%, en dit om op dezelfde hoogte te komen van de andere Europese landen. Overal zijn er hier nu afprijzingen bezig van na kerst.
    Voor de mensen die kinderen willen hebben ze ook een nieuwe regeling: je kan 1 jaar tot 2/3 van je nettoloon blijven ontvangen, en dit om het aantal geboortes op te drijven.

    02-01-2007, 13:20 geschreven door Wendy  
    01-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuurwerk, vuurwerk, vuurwerk op 2007.
    Lieve weblogbezoekers, we wensen jullie het allerbeste voor 2007!
    Onze buren hier in het ronde zijn gisteren het nieuwe jaar begonnen met veel vuurwerk. Een half uur aan een stuk was het hier een schouwspel van jewelste. Echt mooi, en van alle kanten.
    Deze morgen was het echter maar triestig weer: regen, en natuurlijk veel te warm om te gaan skieën. We zijn dan maar gezellig thuis gebleven.

    01-01-2007, 17:16 geschreven door Wendy  
    31-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Silvesterlauf.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De kids en Nico lopen vandaag de Silvesterlauf in het Olympiapark in München. Nico neemt voor de eerste maal deel aan een loopwedstrijd, juist 1 maand nadat hij gestopt is met roken. Voor hem is het 10 km. Jammer genoeg heeft hij maar 2x kunnen trainen omdat hij gekwetst was aan zijn voet. Maar het zal wel lukken!
    De kids moeten maar 500m lopen. Voor Tanguille is dit niet veel, maar voor Maurane is het de eerste keer. Zij wou ook eens meedoen.


    Enkele uren later....We zijn terug van het lopen. Het was een zeer leuke namiddag en het weer was zeer zonnig. Ideaal om te lopen en te wandelen. Er was dan ook veel volk in het olympiapark.
    Het olympiapark is zeer groot (http://www.olympiapark-muenchen.de), dus we hebben effe moeten stappen tot we aan de Event-halle waren waar we de startnummers konden afhalen.

    De kinderen zijn om 12u15 gestart, en de grootsten waren al terug een goede minuut later. Tanguille en Maurane hebben goed gelopen, en hebben als herinnering een medaille gekregen.

    Nico is om 13u gestart, en heeft samen met een 2000 deelnemers gans het olympiapark doorgelopen, berg op, berg af. Lastig. Wij konden Nico 3 maal voorbij zien lopen, wat leuk was voor de kinderen omdat die ze ernorm meeleefden met hun papa. Vanop de helling konden we vanwege het heldere weer de bergen en de Frauenkirche zien . De eerste deelnemers arriveerden reeds na 35 minuten. Nico heeft goed gelopen, zijn officiële tijd is 58 min. Hij heeft wel effe moeten stoppen voor iemand die door zijn benen gezakt is voor hem. We waren allemaal fier op de papa. Een goede start voor het nieuwe jaar!

    31-12-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    30-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heute skifahren!

    Weer een warme dag vandaag : 10°! Deze nacht heeft het wel gevroren, want onze oprit was spiegelglad.

    Op de website van Alpenplus (http://www.alpenplus.com) hadden we gisteren gezien dat er enkele skipistes open zijn, en daarom hebben we besloten om vandaag eens een kijkje te gaan nemen in Lenggries. We zijn iets na 10u vertrokken, en we zijn door de files 20 na 12 toegekomen. Daar bleek inderdaad een grote blauwe piste open te zijn, vlak naast de parking. Ideaal om Maurane te leren skieën, en voor ons wat op te warmen. Er is wel enkel een ankerlift, maar Nico besluit toch Maurane direct mee te nemen naar boven om haar vanaf daar te leren skieën. Het lukt, en ik neem Tanguille mee. Hier en daar zien we nog wat gras en steentjes liggen, maar het valt al bij al toch mee. De kinderen vinden het leuk, en Maurane kan na een goed uur al redelijk goed naar beneden glijden. Om half vijf gaan de liften dicht, en ik ga met de kids nog een laatste maal naar boven. We kunnen terugkijken op een hele toffe namiddag waar de kinderen veel hebben bijgeleerd.



    30-12-2006, 20:58 geschreven door Wendy  
    29-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Positieve temperaturen en vuurwerk.
    De winterprik is weer voorbij. Vandaag was het weer +3° en morgen spreken ze van +10°. Amai wat een verschil. In de skigebieden zijn een paar pistes open, waar ze met sneeuwkanonnen gespoten hebben. We hebben eens op de webcams gekeken, maar het is niet veel soeps.

    De Duitsers zijn hier volop vuurwerk aan het kopen. Sinds gisteren en tot en met morgen kan men hier overal (Aldi, Lidl, Atu,..) kopen. Je ziet in de warenhuizen dan ook veel mensen aan de kassa met vuurwerk. Ik ben benieuwd wat dat gaat geven ;-))

    29-12-2006, 15:55 geschreven door Wendy  
    28-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaatsen.

    Ik had al lang aan de kids beloofd om hier eens te gaan schaatsen. Ze hebben vorig maand schaatsjes gekregen, en willen die graag eens proberen. Normaal doen we dit elk jaar op de schaatspiste in Gent-Centrum, en dat weten ze nog. Deze morgen heb ik op de website van Dachau naar de openinguren gekeken, en wat bleek, enkel in de voormiddag kunnen we gaan schaatsen. Het weer was deze morgen koud, maar zonnig. Met onze muts en handschoenen aan hebben we geen koud gehad op de schaatspiste. Er was ook niet zo veel volk. Maurane had de hulp van een pinguin die ze de hele tijd heeft vastgehouden om zo weinig mogelijk te vallen. Tanguille kan al iets beter schaatsen maar valt toch ook nog af en toe. Om 12u zijn we ermee gestopt, en heb ik de kids hun schaatjes uitgetrokken. Ze vonden het heel plezant.



    28-12-2006, 21:16 geschreven door Wendy  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is hier goed aan het vriezen.
    Nico is aan de laatste werkdagen van het jaar bezig. Hij is deze dagen alleen in zijn bureau waar de chauffage al uit is, en de catering op verlof. Deze nacht heeft het hard gevroren en deze morgen was het landschap heel mooi bevroren.

    Het was deze morgen koud, berekoud...de buitentemperatuurmeter van de wagen gaf -8°C aan...
    Het metaal van het hekje voelde aan als een koud kinderhandje vol confituur, het bleef gewoon plakken aan mijn vingers...
    Maar geen sneeuw.  Een collega van me vertelde dat ze gehoord had dat het zondag ging regenen-sneeuwen.  Laten we dan maar hopen dat het zo is, en dat de sneeuw niet te zuinig naar onze aarde nederdaalt.
    Ik hoorde van andere een nederlandse collega dat een kennis van hem zijn skis heeft kapot geskied wegens te weinig sneeuw en te veel stenen.
    Liefste moeder aarde, wat is de oplossing, ik wil gewoon skiëen.....
    Greetzz
     
    Nico


    28-12-2006, 21:01 geschreven door Wendy  
    27-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.König Albert II.
    De kerstwensen van onzen koning Albert II zijn ook hier niet ongemerkt voorbijgegaan. Deze morgen stond er een artikel in de Tz dat ik jullie niet wil onthouden:

    "Ein königliche Anmerkung":
    König Albert II von Belgien hat in seiner Weihnachtsansprache hervorgehoben, dass niemand über dem Gesetz stehe. Pikant ist dies deshalb, weil gegen seinen Sohn, Prinz Laurent, ermittelt wird. Er soll von einem Finanzbetrug profiteirt haben. Albert II: "Er ist nur angemessen, dass jeder, der bei Diebstählen profitiert, Entschädigung leistet".


    27-12-2006, 20:50 geschreven door Wendy  
    26-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons bezoek aan België.
    Ons onverwacht bezoek aan België was super. We hebben een zeer goede ontvangst gehad van familie en vrienden.
    We hebben veel mensen gezien en met veel mensen kunnen praten (ook via gsm). Nu zijn we weer up-to-date
    De kinderen zijn nog eens naar hun school geweest, en hebben nog eens kunnen praten met hun vriendjes. Ik ben nog eens dag gaan zeggen aan mijn collega's. We zijn nog eens uit geweest zonder de kids. Super dat iedereen zo voor ons klaarstond. Bedankt.
    De kinderen hun mond heeft niet stilgestaan. Maurane wou haar vriendin "eens Duits leren", en een vriendje van Tanguille heeft aan zijn mama verteld dat Tanguille al "veel goalen tegengehouden heeft bij Bayern-München". Dat zijn dingen om niet te vergeten.
    Dankzij deze ontvangst zijn onze batterijen weer opgeladen om er weer enkele maanden tegen te kunnen.
    Tanguille en Maurane hebben weer leuke boekjes en dvds in het Vlaams zodat ze het zeker niet verleren.

    26-12-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed thuisgekomen.
    Het is 17h als we thuis arriveren. We hebben zowel in het gaan, als in het terugkeren vlot kunnen rijden zodat we in minder dan 6 uur van Biberbach naar Merelbeke kunnen rijden en omgekeerd. Op terugweg zijn we langs Stuttgart gereden, maar daar staan veel camera's, en het zijn enkel 2-baan vakken. We hebben ook mensen tegengekomen met ski's op hun dak op weg naar ..... En het moet gezegd, de Nederlanders zijn een reizend volk en bezoeken heel graag Bayern. We hebben er heel veel gezien, al dan niet met hun caravan ;-)

    26-12-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    24-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een recept voor Lebkuchen.
    Lebkuchen wordt hier veel gegeten tijdens de kerstperiode. Voor de mensen die dat zelf eens willen maken, heb ik een recept gezocht.

    Lebkuchen, Rezept von ca. 1943

    Zucker und Eigelb schaumig rühren. Die Eiweiß steif schlagen. Mandelblätter klein hacken und in einer Pfanne etwas anrösten.
    Orangeat und Zitronat sehr fein schneiden und hacken. Dann alle Zutaten in die schaumige Zucker - Eigelbmasse geben und unterheben.
    Zum Schluss das Mehl und alle Gewürze unterheben. Die Masse wird Messerrückendick auf große Oblaten (deegplaat) gestrichen, auf ein Blech (bakplaat) gelegt, und zugedeckt an einem kühlen Ort über Nacht stehen gelassen.
    Am nächsten Tag bei ca. 150-160 Grad langsam 20-25 Minuten backen.
    Nach dem Backen abkühlen lassen, und nach belieben mit Zuckerguss oder Schokoladenkuvertüre glasieren.


    Zubereitungszeit: 45 Minuten
       
     
    www.chefkoch.de Zutaten für 30 Portionen:
    350 g   Zucker
    5   Eigelb
    5   Eiweiß
    170 g   Mandel(n) (Blätter)
    85 g   Zitronat
    60 g   Orangeat
    4 g   Zimt (kaneel), gemahlen
    1 g   Nelke(n) (kruidnagel), gemahlen
    1 g   Muskat, gerieben
    1 g   Kardamom, Pulver (soort specerij)
    375 g   Mehl, fein gesiebt
    1 g   Natron (een carbonaat)
      Oblaten


    24-12-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    21-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vrolijk Kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wij wensen jullie en jullie familie een vrolijk Kerstfeest
    en
    een goede start voor het nieuwe jaar met veel vreugde en een goede gezondheid.


    Wir wünschen Ihnen und Ihrer Familie ein besinnliches Weihnachtsfest
    und
    einen guten Rutsch ins Neue Jahr mit viel Freude und Gesundheit.

    De familie Grootaert in Bayern
    Schulstrasse 14
    85244 RÖHRMOOS - BIBERBACH



    21-12-2006, 08:36 geschreven door Wendy  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de school is het ok!
    Tanguille mag deze middag mee vertrekken met ons naar België. Ik heb enkel een papier moeten ondertekenen (voor de verzekering) samen met de juf, dat hij naar zijn Heimat is.
    Nu kunnen we er niet snel genoeg zijn. Mijn ouders verwachten ons nog deze avond.

    21-12-2006, 08:34 geschreven door Wendy  
    20-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstfeestje van de Duitse les.
    Het kerstfeestje van de Duitse les was zeer interessant. Het was vooral een culinair gebeuren waarbij we gerechten geproefd hebben die de mensen zelf gemaakt hebben. Zo heb ik een specialiteit kunnen proeven uit Marocco: 'Meloni', uit Turkije 'Burek' en uit Kosovo 'Mantia'. Het was allemaal zeer lekker.
    We hebben ook veel gepraat over de rechten en plichten van de moslimvrouwen. De meeste vrouwen van mijn les zijn moslim, maar ze beleven dit allemaal op een andere manier. Twee van de vijf draagt een hoofddoek. Er is gelukkig slechts 1 vrouw, uit Egypte, die haar geloof echt fanatiek beleefd. Ze heeft bijvoorbeeld haar jas vandaag aangehouden omdat er een man in ons gezeldschap is, en ze schrik heeft dat hij een deel van haar (bloot) lichaam zou zien. Ze is trouwens ook uitgehuwelijkd geweest, met een neef van haar. Gelukkig voor haar is ze onlangs gescheiden, want hij heeft ondertussen al weer een vrouw in Marocco. Hij is trouwens al 5 keer getrouwd geweest. Een man mag daar blijkbaar meer ..... Zo heb ik nog een aantal sterke en voor ons onmogelijke verhalen gehoord. Ongeloofelijk in 2006.
    Wij als Westerse vrouwen staan toch een heel stuk verder. Het is echter al heel goed dat ze leren Duits spreken, want er zitten nog een hele hoop vrouwen thuis die na 10-15 jaar nog geen woord Duits spreken!

    20-12-2006, 18:18 geschreven door Wendy  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België.
    Omdat er hier geen sneeuw ligt, hebben we besloten om morgenmiddag naar België te vertrekken, en met 2e Kerst terug te keren. Het lijkt ons leuker de kerst met familie en vrienden door te brengen.
    Ik moet het morgen enkel nog gaan uitleggen aan de juf van Tanguille. Volgens een mama die ik daarjuist zag, moet ik dat heel voorzichtig doen, en liefst mondeling. Ik moet dus een goede reden hebben om Tanguille 1 dag niet naar school te laten gaan. Nico moet vrijdag voor professionele redenen in België zijn, dus het zou blöt zijn hem naar België te laten gaan, hem doen terugkeren, om dan weer te vertrekken. Dus we vertrekken allemaal samen donderdag.

    20-12-2006, 16:51 geschreven door Wendy  
    19-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weisse Weihnacht?
    De weerdienst heeft voor 30 plaatsen in Bayern voorspelt hoeveel het gaat sneeuwen tegen Kerstmis:
    voor Dachau geven ze 45% kans, voor München 30% en voor Garmisch-Partenkirchen 70%. We zullen dus niet kunnen gaan skieën op Kerstmis.


    19-12-2006, 20:34 geschreven door Wendy  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weihnachtsfest.
    De laatste week voor Kerstmis worden overal Weihnachtsfesten gehouden: op het werk en op de school. 
    Het was deze morgen Maurane haar laatste Duitse les van dit jaar, en daarom hebben ze een klein feestje gehouden met Kinderpunch en andere lekkernijen. 
    Morgen houden we ook een klein feestje in mijn Duitse les, waarbij iedereen iets meebrengt.
    Donderdag is er in de Grundschule een Weihnachtsspiel waarop ook Maurane is uitgenodigd.

    19-12-2006, 20:18 geschreven door Wendy  
    Startpagina !
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Archief per maand
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
    Gastenboek/Gästebuch

    Laat een berichtje achter.Haben Sie eine Nachricht? Please leave a message.


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs