De familie Grootaert - Coenraets in Bayern.
Inhoud blog
  • Schilderwerken.
  • Stellendam.
  • Gebeurd.
  • Training.
  • Belgische nummerplaat.
    Zoeken in blog

    Foto

    Wie we zijn vindt u terug op dd 2 april. Sinds 02.2009 wonen we terug in Merelbeke.

    Mijn favorieten.
  • Onze FOTOALBUM. Our PICTURES. Unsere BILDER.
  • Vakantie in Bayern.
  • Belgen in Bayern.
  • Skieën in Oberbayern.
  • Skype: om gratis naar ons te bellen.
  • Alles over München.
  • Meer info over Dachau.
  • Top staanplaatsen voor mobilehomes in Duitsland.
  • Parties events showcases concerts in GENT.
  • Een Chambre d'hôtes in wording (Wallonië).
    Uw banner hier?
    23-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gisteren was het Elternstammtisch voor Tanguille zijn klas. De klasverantwoordelijke had alle Eltern, ouders, maar hier zijn dat de mama’s, uitgenodigd in de bar aan de sporthal om eens samen te zitten. Ik was daar stipt om 20u, en wat bleek, er zaten nog maar 2 mama’s, de klasverantwoordelijke en haar assistente. Binnen de 5 min kwamen er nog 3, zodat we uiteindelijk met 6 waren. Ik moest niet zeggen dat ik de mama van Tanguille ben, want dat wisten ze. De kinderen praten af en toe over Tanguille thuis, en ik kreeg het compliment dat de kinderen vonden dat Tanguille al zo goed Duits spreekt. Ja, ze wouden weten hou hij zich voelt in de klas.

    Dan werd er meteen over de juf gepraat, die eind dit jaar stopt, en over het cadeau dat ze haar gaan geven. Ze stelden voor om elk kind een blad te laten maken met een tekening, en dit in te bundelen. Er was ook een groot ongenoegen over de juf, en dat was voor mij een grote opluchting. Het is een algemeen gevoel bij mama’s die een zoon hebben. Frau G. doet elke mama geloven dat haar zoon de “schlimm” (vertaald: ondeugend, erg ;  dat woord gebruiken ze hier
    in bijna elke gesprek) is. Dat blijkt al van in het 1e leerjaar te zijn (ze hebben elke juf 2 jaar). Ik vroeg meteen ook enkele vragen over het huiswerk, en dat bleek ook van kind tot kind te veranderen. Het is dus soms niet heel duidelijk wat ze moeten doen, en tegen wanneer. Voor de juf is volgens de mama’s enkel lezen belangrijk, mooi schrijven minder, omdat ze zelf niet mooi schrijft, wat inderdaad zo is, want ik kan het ook moeilijk lezen. Daarnaast hebben ze ook het zwemmen aangehaald: Frau G. zou haar klas onderaan de lijst gezet hebben, omdat ze dan niet veel moeten gaan ;-)
    Ja, en voor de rest hebben ze veel Bayrisch gesproken, waar ik helemaal niets van versta. Ik weet juist waarover ze het hebben maar de details ? Stel je voor dat wij zouden vergaderen in het Gents. Ik zou al moeten zoeken naar 6 mensen die Gents kunnen praten….ja, ik ken er die goed Gents praten, de mensen van het toneel in Mariakerke. Om af te sluiten, heeft de klasverantwoordelijke gezegd dat ze blij was dat ik erbij was. Allé bedankt, en volgend jaar doen ze het nog eens, met hopelijk wat meer mama's.



    23-11-2006, 18:59 geschreven door Wendy  
    22-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrije dag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag heeft Tanguille een vrije dag. Ik niet, ik ben naar de Duitse les moeten gaan en Tanguille mocht mee van de lerares. We hebben vandaag geleerd over "Reflexivpronomen" in Akkusativ en Dativ. Daarna hebben we het gehad over Krankheiten (Schnupfen, Fieber, Bauchschmerzen, ...) Tanguille is heel braaf geweest. Hij zat naast mij achteraan in de les. Bij een bepaalde oefening, mocht hij zelf een zin op het bord schrijven, en de fouten verbeteren van de anderen. De 2e helft van de les heeft hij gelezen en getekend, hij had 2 boeken mee: "Alles über Laster, Bagger und Traktoren" (een tof boek van Ravensburger met antwoorden op Wieso?Weshalb?Warum?) en "Die besten Freunde der Welt" (een leesboek).

    22-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    21-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstboom en schaatspiste.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag wil ik het niet hebben over Volkswagen Vorst die de productie van de Golf verliest en waardoor weer zoveel mensen zonder werk zitten, of over de 18-jarige gijzelnemer van een school in het Duitse Emsdetten, of over het regenweer, maar over Kerst. Vandaag is in München een 22-meter hoge kerstboom van Zuid-Tirol geplaatst met 3000 lichtjes erin. Deze zal tot 6 januari op de Marienplatz staan. Vanaf vrijdag tot eind januari gaan we ook kunnen gaan schaatsen in hartje München. We kijken er al naar uit. Hopelijk regent het dit weekend niet.

    21-11-2006, 18:07 geschreven door Wendy  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.850 Jaar München.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In 2008 is het de 850e stadsverjaardag van München. Wie munten spaart, moet zeker eens op deze link gaan kijken.
    http://www.muenchen.de/Rathaus/aktuelles/173898/850medaillen.html


    21-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    19-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolschaatsen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De kinderen hebben leren rolschaatsen vandaag. Gisteren hebben ze rolschaatsen gekregen, en Maurane kon niet wachten om ze uit te proberen. De straat is nat van de mist deze morgen, en het is ook wat moeilijk omdat er zoveel bladeren op de grond liggen, maar het lukt. Na een uurtje is Maurane haar broek nat, maar dat deert haar niet. Het naar beneden rijden van de oprit is ook niet makkelijk, maar Tanguille heeft het gevonden: hij gaat in slalom naar beneden.

    19-11-2006, 19:51 geschreven door Wendy  
    18-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Webcam.
    Deze middag hebben we een webcam gekocht. Ja, nu kan iedereen ons zien als ze naar ons bellen via skype . De kinderen vinden dat natuurlijk zeer leuk . Daarnaast hebben we ook MSN geïnstalleerd via http://www.messfreak.be/msn75.php. Daarmee kunnen we ook gratis bellen
    En we hebben lekkere Belgische pralines gekocht (van Brugge) in 1 van de gekendste winkels van Duitsland. Mmmm

    18-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    17-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papieren, papieren, papieren.
    'k Ben deze morgen onze papieren wat aan het ordenen. Er moeten nog een paar papieren opgestuurd worden naar hier en naar daar. Ook ben ik wat aan het mailen om een aantal dingen te weten te komen oa van de ambassade, ja ik heb een "Freizugigkeitsbescheinigung" nodig, en zij hebben mij geantwoord, dat ik dat afhalen bij het 'Meldeamt' (ja af en toe gebruiken ze hier moeilijke woorden).
    'k Heb ook prachtige foto's ontvangen van baby's die dit jaar geboren zijn. We gaan ze hier uitprinten en een mooi plaatsje geven. De kinderen zijn er gek van.
    Ja, mijn spieren zijn stijf van gisteren 10 km te gaan lopen, dus ik hou het vandaag op sportief vlak wat rustiger. Zouden mijn collega's nog gaan lopen onder de middag? Ik heb een website gevonden (http://www.laufen-in-muenchen.de) waar alles wedstrijden opstaan die gelopen worden in de buurt (Verantstaltungen). Ik zou Tanguille en mij wel durven inschrijven voor de Silvesterlauf in München. Het is maar 10 km en voor de kinderen 500m. Dat kan Maurane eigenlijk ook al. Ik hou jullie op de hoogte.

    17-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    16-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rekenen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tanguille heeft zijn best gedaan om zo rap mogelijk zijn rekenoefeningen te maken om buiten te kunnen gaan spelen.
    Hij moest ook nog een Arbeitsblatt maken voor Lesen en Schreiben, maar die zaten niet in zijn Ransen (boekentas).
    Ik begrijp dat niet zene. Deze week heb ik een berichtje geschreven in zijn agenda met de vraag: "Heeft Tanguille al zijn huiswerk gemaakt?". Hij weet soms niet wat hij moet maken, en als hij iets maakt, zit het de dag erna nog in zijn boekentas. Het antwoord van Frau Gleixner was "Ja".

    16-11-2006, 20:21 geschreven door Wendy  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat moeten wij dan zeggen?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn auto was vandaag in de garage in Dachau voor een terugroepactie aan de vensters.
    Nico heeft Maurane vandaag naar de Kindergarten gebracht, en een mama van een vriendinnetje heeft haar teruggebracht.
    Maurane heeft deze middag nog in de zandbak kunnen spelen omdat het zo mooi weer was.

    En dan voetbal: de Duitse pers heeft teleurgesteld gereageerd op het 1-1 gelijkspel van de Mannschaft tegen Cyprus. De kranten Die Welt en Bild vinden het resultaat een blamage. Voetbaltijdschrift Kicker spreekt op zijn website over de zwakste voorstelling in het tijdperk Löw.
    Wat moeten wij als Belgen dan zeggen?

    De prijs van bier in Duitsland zal voorlopig niet stijgen. Dit is het resultaat van een mislukte onderhandeling onder de Europese ministers van Financiën dinsdagmorgen.





    16-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    15-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tennis.
    Vandaag begint Tanguille aan een reeks van 16 lessen tennis. Het is een initiatief van de school samen met de sportclub van Röhrmoos, en hij wou direct dat ik hem inschreef.

    15-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    14-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skipassen.
    Ons skipassen zijn toegekomen. Nu nog sneeuw.... het mag snel kouder worden

    14-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Seit dem 1. Mai 2006 schreibt die Straßenverkehrsordnung vor, dass die Ausrüstung bei einem Kraftfahrzeug an die Wetterverhältnisse anzupassen ist. „Hierzu gehören insbesondere eine geeignete Bereifung und Frostschutzmittel in der Scheibenwaschanlage [..]". Kurz und knapp gesagt verbirgt sich dahinter eine situative Winterreifenpflicht. Wer sein Auto nicht an Schnee oder Eis anpasst, kann mit 20 Euro, bei Behinderung des Verkehrs sogar mit 40 Euro sowie 1 Punkt in Flensburg, zur Kasse gebeten werden.
    Dus, als je door Duitsland rijdt tijdens de winter, rijdt je het best met winterbanden, propere ruiten en ruitensproeisel, anders kan je een boete krijgen, vooral als je terechtkomt in een ongeval.

    14-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekskes bakken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Weer slecht weer....ja, dat zijn we hier niet gewoon. Ik breng Maurane vlug naar de balletles in de namiddag, en terwijl maakt Tanguille zijn huiswerk. Als we terug thuis zijn, willen de kids zandkoekjes maken. Ze doen dat heel graag, maar maken van de keuken een vuile boel Tanguille zei "Bedankt mama dat we zo leuke dingen mogen doen...".



    14-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    13-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmiddag is het echt geen weer. Het regent wel niet, maar het waait heel hard. Ik schat toch 4 beaufort. De kinderen willen schilderen, want op school mogen ze dat niet zoveel doen. Mijn keuken wordt al snel een echt atelier. Het theam is: de herfst.

    13-11-2006, 20:44 geschreven door Wendy  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tanguille leest al goed thuis. Op school hebben ze een middeltje gevonden om de kinderen aan te zetten om meer te lezen. Via internet (www.antolin.de) moeten ze inloggen op een website waar je per gelezen boek een 10-tal vragen gesteld krijgt waarop je zo snel mogelijk moet antwoorden. Als je al deze vragen goed oplost, krijg je punten. Hoe meer punten, hoe leuker natuurlijk.

    13-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    12-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drachen.
    Vandaag is het een zondag om thuis te blijven. We doen wat klusjes in huis, en gaan in de namiddag een wandeling maken. Nico heeft de vlieger (Drachen) meegenomen. Er staat wel heel veel wind, maar hij wil het toch proberen. De hond heeft er schrik van, van de vlieger maakt veel lawaai. De kinderen vinden het zeer leuk, maar na een kwartier bergen we de vlieger toch weer op omdat het te gevaarlijk wordt.

    12-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    11-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuiniger rijden.

    Nico is gisteren thuisgekomen van Zuid-Frankrijk. Hij was daar samen met zijn collega's en klanten van woensdagavond oa om te praten over hoe men zuiniger kan rijden. Het onderzoekscentrum van BMW heeft daarnaar onderzoek gedaan, want als het personeel zuiniger rijdt, betekent dit automatisch dat er minder getankt wordt, dus ook meer bespaard wordt. En voor het milieu is het natuurlijk ook beter. Enkele tips: het is beter je in neutraal te leggen, je te laten bollen en te remmen, dan te remmen op de motor ; het is beter effe snel op te trekken en tot je snelheid te komen, dan traag en lang op te trekken ; enz.

    Vandaag hebben we natuurlijk ook aan de wapenstilstand en de oorlog gedacht.



    11-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    10-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St. Martinsfest.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanavond om 17u vieren de kinderen in de Kindergarten het St. Martinsfest. Maurane heeft deze week een lataarn gemaakt met daarond de figuur van een uil.
    Sint Maarten wordt gevierd op 11 november. Het is een feest van goedheid en deemoed. Kinderen gaan op deze dag met lantaarns langs de deuren en vragen om een snoep of fruit. Maarten was een echte weldoener. Hij dacht alleen aan de mensen die het slechter hadden dan hij. Hij deelde alles wat hij had.
    Ze zingen liedjes, en maken een tochtje met hun lataarn.

    Ich gehe mit meiner Laterne und meine Laterne mit mir.

    Dort oben leuchten die Sterne und unten da leuchten wir.

    Mein Licht ist aus, ich geh' nach Haus',
    rabimmel rabammel rabumm.

    Der Hahn, der kräht, die Katz' miaut,
    rabimmel, rabammel, rabumm.



    10-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    09-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuw Joods centrum in München.

    Het grote nieuws hier vandaag: Münchens Juden wieder "im Herzen der Stadt"
    Deze middag wordt de nieuwe Joodse hoofdsynagoge ingehuldigd. Het nieuwe Joodse centrum is één van de grootste Joodse nieuwbouwprojecten in Europa en bestaat uit 3 gebouwen: de synagoge, een gemeentecentrum en een Joods museum. De bouwkosten liepen op tot 57 miljoen Euro. Deze synagoge is het symbool van het nieuwe zelfbeeld van de Joodse gemeenschap : "Wij Joden zijn weer een deel van dit land" zo klinkt het. De veiligheidsmaatregelen zijn enorm: er zijn maar lieftst 1500 politiemensen op straat.



    09-11-2006, 17:34 geschreven door Wendy  
    08-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kindergeld.
    Vandaag hebben we een negatief bericht ivm het kindergeld. We hebben 1,5 maand geleden een aanvraag gedaan, maar nu blijkt dat er nog een papier naar België gestuurd moet worden om dat daar te laten invullen. Het zal jammer genoeg niet voor het einde van het jaar niet in orde geraken.
    In Duitsland moet je alles 2x nakijken. Voor een betaling, bijvoorbeeld van de telefoon, vragen ze hier je rekeningnummer en halen dat dan zelf van je rekening.

    08-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
    Startpagina !
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Archief per maand
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
    Gastenboek/Gästebuch

    Laat een berichtje achter.Haben Sie eine Nachricht? Please leave a message.


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs