Inhoud blog
 • Vlaanderen Feest
 • Merel Sypré schrijft stukje voor Junior Journalist wedstrijd
 • Excelsior Beernem wint de Wisselbeker Amateursport
 • Carnaval in Groot-Beernem
 • Programma Mirte in februari
  Zoeken in blog

  Groot-Beernem

  18-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opening van het nieuw sportcomplex Overleie in Sint-Joris
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Verslag op http://beernem.skynetblogs.be


  Tijdens de opening van het nieuwe sportcomplex Overleie, waar voetbalclub FC Sint-Joris Sportief een onderkomen heeft gevonden, hield ook schepen van sport Jos Sypré een opmerkelijke speech. Hieronder geven we integraal zijn toespraak mee :

  "Zij die beweren dat dromen bedrog zijn, krijgen vandaag ongelijk.

  Zij die beweren dat dromen bedrog zijn, krijgen vandaag ongelijk..was de openingszin van de inhuldigingsspeech die voorzitter Freddy De Meyere donderdagnamiddag 19 augustus omstreeks 16u. bij mij thuis kwam voorlezen.

  Zijn laatste speech, terwijl hij helemaal niet graag in de belangstelling stond, terwijl hij veel liever de kelk van het woord nemen aan zich liet voorbijgaan.

  Evenwel straalde Freddy als een gieter, was hij terecht fier op zijn vereniging waar hij zich letterlijk als een onderdeel van zag, was hij fier op het nauwelijks 24u. later in te huldigen Overleie-sportpark.

  Graag overhandig ik Freddy’s laatste woordje terug aan de vereniging, om als ere-herinnering op te nemen in de schitterende geschiedenis van al 65 jaar voetbalplezier in St.-Joris.

   

  Beste genodigden,

  De burgemeester verwoordde tijdens z’n woordje het vele water dat reeds door het kanaal stroomde om tot waarvoor we hier vandaag aanwezig zijn te komen èn laat nu precies dat kanaal zijn voorgeschiedenis hebben bij de realisatie van dit nieuwe sportpark ‘Overleie’, genoemd naar de nabijgelegen Overleiestraat.

  Het kanaal Gent-Brugge behoort tot de oudste scheepvaartwegen van ons land en werd reeds in de middeleeuwen gegraven.

  Een verhaal van strijd en regionale rivaliteit, wat uiteindelijk resulteerde in de Slag tussen de Bruggelingen en Gentenaren op het Beverhoutsveld.

  De beide burgemeesters van Brugge en Gent halen die herinnering trouwens nog graag boven bij voetbaltreffens tussen de beide provinciehoofdsteden.

   

  Een  rivaliteitssfeer die menige bezoekende voetbalploegen in ’t Galgeveld mochten ervaren toen ze tegen de Lattenklievers het veld opstapten.

  De basis van al dat unieke, van de warmte van de Lattenklievers wordt vertolkt door al wie rood-wit St.-Joris ademt: het bestuur, de trainers, afgevaardigden, verzorgers, spelers, ouders, medewerkers, supporters en sponsors.

  Proficiat met jullie mooie werking en al 65 jaar bestaan!

   

  Als gemeentebestuur zijn we verheugd over 4 goed uitgebouwde voetbalverenigingen te beschikken die allen aantreden in de Belgische voetbalbond: Cercle Oedelem, Hogerop Oostveld, KSC Beernem en St.-Joris Sportief…ook huisvesten we in Beernem een aantal recreatieve voetbalploegen met een hoog competitiegehalte.

  Vanuit het gemeentelijk sportbeleidsplan en de daaraan gekoppelde subsidies worden accenten gelegd naar een kwaliteitsvolle uitbouw van de verenigingen met een bijzondere aandacht voor jeugdsport.

   

  Met eerlijke wedstrijdpremieprijzen roeit St.-Joris Sportief misschien in tegen vele de beloningssystemen van veel voetbalverenigingen. Maar ik ben echter ervan overtuigd dat naar de toekomst toe verenigingen zullen dienen te volgen, om zo het provinciaal voetbal te kunnen blijven garanderen.

  Het mooie van het verhaal hier is dat op zondagnamiddag een groot merendeel van de spelers op het veld onder de eigen kerktoren woont, wat dan weer een zegen is voor de vele en tevens nog steeds fanatieke supporters..

   Ik wens St.-Joris Sportief dan ook iedere speeldag met zweet doordrenkte rood-witte  t-shirts toe om op die manier al vlug terug in 3e provinciale met alle Beernemse clubs te kunnen strijden voor o.a de titel van “de ploeg van ’t stad”.

   

  Het concrete bouwdossier hier ideaal gelegen aan de Overleiestraat is gestart met een grote financiële inbreng van KFC St.-Joris.

  Hun betrokkenheid en feedback bij de eerste ontwerpplannen met een expertise die ze opdeden bij o.a een bezoek aan de accommodatie van Hogerop Oostveld en de vele andere verenigingen waar ze wekelijks komen heeft ons geen windeieren gelegd.

   

  Studiebureau Philippe Lobelle uit Brugge maakte het mooie ontwerp voor de aanleg van het sportpark Overleie.

  Door de aanleg van de twee sportvelden en een minimale invulling van verharding en inplanting van het gebouw, wordt aan het landelijk karakter van de site, het groene agrarische niet veel gewijzigd.

  Naar toegankelijkheid van het sportpark is het belangrijk dat de inwoners van St.-Joris de accommodatie veilig kunnen bereiken, daarom betrachten we een verkeersveilige ontsluiting door de aansluiting op twee nieuw te realiseren fietsverbindingen.

  Meer bepaald het vrijliggend fietspad langs de St.-Jorisstraat dat vanaf het Beernemse industriepark doorgetrokken wordt tot in Knesselare.

  Alsook een nieuw te realiseren vrijliggend fietspad langs de Overleiestraat dat vanaf café De Brug langs en aan de kant van het kanaal aangelegd wordt.

  De beide fietspaden worden op elkaar aangesloten met een beveiligde oversteek hier in de Overleiestraat.

   

  Het bouwen van de kleedkamers en cafetaria werd uitgevoerd door de gebroeders Maenhout uit Beernem.

  Het gebouw is zoals u kan zien ingepland centraal aan de middenlijn en met zicht over de beide voetbalterreinen, wat een optimale kijk vanuit de kantine geeft.

  Het gebouw heeft een eenvoudige hedendaagse vormgeving, bevat een gelijkvloers met één verdiep, wat een noodzaak is om en gebouw en toegangsweg en parkeergelegenheid te combineren.

  Aandacht is er besteed aan energiebesparende maatregelen door het voorzien van hoge isolatienormen, van zuinige warm water en warmte-installaties, van ventilatie door warmterecuperatie, energiezuinige verlichting en hergebruik van regenwater voor toiletten en wasmachines.

   

  De aanleg van de voetbalterreinen is uitgevoerd door Frans Maes nv uit Lendelede.

  De aanleg van de parking gebeurde door de BVBA Donck uit Roeselare.

   

  Van harte dank daarvoor en in het bijzonder ook een dankwoord aan de gemeentelijke diensten, waaronder vooral de technische dienst en sportdienst voor het gedreven ondersteunen en mee uitwerken van het dossier.

   

  Beste sportvrienden, straks kunt u zelf oordelen over het sportpark Overleie tijdens de rondleiding die verzorgd wordt door leden van het voetbalbestuur.

   

  Het gemeentebestuur biedt u daarna een receptie aan, waar we samen het glas kunnen heffen maar nu speel ik -om het in voetbaltermen uit te drukken- de bal door naar de kersverse voorzitter van KFC St.-Joris Sportief, Urbain Vanhaecke die voor de gelegenheid z’n werkplunje als duivel-doe-het-al uitgetrokken heeft. Urbain sedert kort ook lid van het provinciaal comité van de Belgische Voetbalbond heeft sedert dat hij op pensioen is letterlijk nog niet stilgezeten en trad gedurende de bouwwerken op als gouden verbindingsschakel tussen het gemeentebestuur, het studiebureau èn al wie hier ook maar één steen verlegd heeft.

   

  Ik dank u!"

   

  Jos Sypré – Schepen van Sport Beernem

  18-12-2010 om 18:55 geschreven door Reginald  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zande opent haar sporthal
  Tekst zie : http://beernem.skynetblogs.be


  15-12-2010 om 11:09 geschreven door Reginald  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Beernemblog, klik op foto
  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Archief per week
 • 04/07-10/07 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010

  Dropbox

  Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!