Witcher tales
Inhoud blog
 • Butcher of Blaviken
 • Cirilla
 • De bastard kind van Koning Foltest van Temeria
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Ik als hekser
  07-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Butcher of Blaviken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen The Butcher Of Blaviken noemen ze mij. De hekser die tientallen mensen heeft vermoord tijdens een gevecht in Blaviken. 
  Ik was in Blaviken omdat ik een job had om een monster te vermoorden. Nadat ik het had vermoord zocht ik een plaats om te overnachten. Ik ging naar een gasthuis daar in Blaviken. De schout, Caldemeyn stond me toe om in zijn gasthuis te blijven. Ik had nog een andere monster op mijn paard liggen, een Kikimora. Ik heb die vermoord toen ik naar daar ging. Onbetaald natuurlijk. Ik vroeg aan Caldemeyn of iemand hier iets zou geven voor die kikimora. Hij sprak me van een tovenaar die in een toren leefde in Blaviken. De dag erna ging ik met de tovenaar spreken. Hij was een oude gekende van mij, Stregobor. Hij wou de kikimora niet maar hij wou toch met mij spreken. Iemand wou hem doden. Een vrouw met monsterlijke vaardigheden. Zij wou hem vermoorden omdat Stregobor haar als kind probeerde te doden zodat ze geen monsterlijke wezen zou worden zoals nu. Zij zocht wraak. Ik wou het niet doen. Het was een situatie die tussen die 2 ging en ik had de tovenaar toch niet zo graag. Na een lang gesprek gaf ik toe en ik beloofde hem dat ik met haar ging praten. Zij had een eigen leger gebracht om met de tovenaar te gaan. Het was onmogelijk om in die toren te geraken zonder de toestemming van de tovenaar dus ze had iemand nodig om hem eruit te halen. Ze probeerde een deal te sluiten met mij. Ze wilde dat ik hem overhaalde om naar buiten te komen. Ik ging het natuurlijk niet doen. Ik wou haar overtuigen om de tovenaar niet te vermoorden en uiteindelijk gaf ze toe en zei dat ze de volgende ochtend wegging. Ik geloofde haar. De volgende dag krijg ik te horen dat Renfri en haar leger nog steeds in Blaviken zijn. Ik ging naar de lokale markt en ik zag ongeveer 10 soldaten van haar staan. Ik besefte dat het een val was. Ze wou me laten geloven dat ze vertrok uit Blaviken zodat ik niet zou ingrijpen in hun situatie.
  Nadat ze in de toren probeerde te geraken kwam ze terug naar de markt.Ik was woedend dat ik bedrogen was maar toch probeerde geen gevecht aan te gaan tegen die leger van haar. Na een kort gesprek viel ze aan. Ik moest met mijn ijzerzwaard haar leger verslaan. Daarna was ze mijn laatste tegenstander. Na een hard gevecht kon ik haar verslaan met een snee aan haar been en dan aan haar hoofd. Ik kreeg de titel : De slager van Blaviken.

  07-01-2019, 23:51 Geschreven door Geraltofrivia  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cirilla
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ah, ciri. Cirilla was geboren in skellige, een groep eilanden. Dochter van Pavetta en Emhyr var Emheis. Emhyr was de keizer van de Nilfgaardian keizerrijk.
  Ciri was dus de enige princes van de koninkrijk van Cintra ( een deel van de noordelijke koninkrijken). Ciri was opgevoed door ons, heksers in ons kasteel, Kaer Morhen.
  Na dat ik de leven van Emhyr heb gered, heb ik een akkoord gesloten met hem. Ik moest 15 jaar wachten voordat ik mijn beloning kon halen. 15 jaar later ben ik naar zijn kasteek gegaan om mijn beloning te krijgen. Ik mocht kiezen wat ik wou. Toen was Emhyr al gestorven en het was met zijn echtgenote dat ik moest spreken. Na een paar uur kon ik haar overtuigen dat ons akkoord echt was. En ik koos voor de wet van verrassing. De wet dicteert dat een man die door een ander gered is wordt verwacht dat hij zijn verlosser een zegen aanbiedt wiens aard voor een of beide partijen onbekend is. In de meeste gevallen neemt de zegen de vorm aan van het eerstgeboren kind van de geredde man, verwekt of geboren zonder de kennis van de vader. Hier was Ciri mijn beloning. Er zijn steeds minder heksers in deze wereld en ik wou nog een lid in onze familie en aangezien wij steriel zijn was dat de enige manier op dat moment. Nadat ze geboren werd moest haar oma , Koningin Calanthe haar aan mij komen bezorgen in Kaer Morhen. Daar hebben we haar opgevoed als een hekser. Maar ze heeft de mutaties niet ondergaan zoals ons omdat ze adelijke bloed heeft. Zij heeft speciale vaardigheden en daarom noemt men haar 'The Lady of Space And Time. Ze kan tussen de 2 werelden reizen. De andere wereld is alleen maar begrijpbaar voor haar en sommige tovenaren. Ik beschouw haar als mijn dochter. En ze lijkt op mij door haar grijze haar!

  07-01-2019, 23:28 Geschreven door Geraltofrivia  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bastard kind van Koning Foltest van Temeria
  Ik was in Temeria, een deel van de noordelijke koninkrijken. Koning Foltest heerste daar. Hij was niet zo braaf en had een bastard kind, die uiteindelijk een striga is geworden. De striga ,zijn dochter, was toen al 13 en maakte de inwoners van het kasteel bang door de moorden die ze heeft gepleegd in de omgeving. Ze leefde in de kelder van dat kasteel en kwam alleen naar buiten na middernacht. Ik was ingehuurde door de koning om zijn dochter te genezen. Wat Foltest niet verstond was dat ik geen tovenaar ben. Ik ben een hekser. Ik dood monsters en ik ben niet de ideale mens om spreuken te verbreken. Maar ik moest van hem proberen. En ik deed dat. Om die spreuk te verbreken moest ik overnachten met de striga en proberen te overleven tot s'morgens. Het was moeilijk, maar met mijn vermogen als hekser en mijn zilver zwaard kon ik de striga vermoorden zonder haar te vermoorden zoals de koning had gevraagd. Zij zag eruit als een normale meisje van 13 jaar oud. Ik kreeg mijn beloning en ik vertrok met mijn paard, Roach. Ik moest opnieuw opzoek gaan naar mensen die heksers nodig hadden . Hopelijk zijn er nog genoeg anders kan ik niet overleven

  07-01-2019, 23:11 Geschreven door Geraltofrivia  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op https://www.bloggen.be/geralt

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar https://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar https://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op https://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  07-01-2019, 22:58 Geschreven door  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Archief per week
 • 07/01-13/01 2019

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!