relaas uit,
en soelaas aan,
de pampa
gaucho.pittem@gmail.com

Add to Technorati Favorites
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Spots
  • november 2003
  • april 2004
  • maart 2005
  • juli 2005
  • november 2005
  • januari 2007
  • december 2007
  • gaucho
    De pampa wenkt
    05-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opgelicht
    Boekvoorstelling "Opgelicht" van Tom De Meester in Het Textielhuis te Kortrijk op dinsdag 15 oktober vanaf 19u30.



    Bijlagen:
    Opgelicht15okt.png (834.4 KB)   

    05-10-2013 om 17:25 geschreven door gaucho  


    04-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CVBA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met coöperatieve onderneming 'Samen Sterker' zijn consumenten geen speelbal meer.

    Het volledige artikel van Selma Franssen vindt u hier.

    ‘Samen Sterker’ organiseert al succesvolle groepsaankopen in West- en Oost-Vlaanderen en krijgt nu ook een Antwerpse, Limburgse, Vlaams-Brabantse en Brusselse poot.

    Samen Sterker is een initiatief van  sp.a, Bond Moyson en ABVV, die met het samen aankopen de mogelijkheden van individuele gezinnen en personen willen vergroten. Door met een grote groep binnen het juridische framewerk van Samen Sterker in te kopen, kunnen consumenten kortingen krijgen die ze in hun eentje nooit hadden kunnen bedingen.

    Samen aankopen is goedkoper en gemakkelijker. Samen Sterker neemt daarnaast een deel administratie over en doet het uitzoekwerk dat normaal aan een grote aankoop voorafgaat. Bovendien voelen consumenten zich vaak een speelbal in de handen van grote bedrijven. Door met een grote groep aan te kopen nemen ze het heft weer deels in eigen handen.

    Vlamingen kunnen dankzij de coöperaties zaken aankopen die normaal buiten hun bereik liggen. Caroline Copers, algemeen secretaris van Vlaams ABVV: “Historisch gezien is de cirkel rond, Samen Sterker is precies de gedachte achter de oprichting van het ABVV. Solidariteit is nog steeds nodig. “

    “Mensen die niet bemiddeld zijn hebben vaak de slechtste woningen en hebben woningisolatie het hardst nodig. Ze hebben het koud in de winter, maar middelen om de woning te verbeteren en daarmee ook de hoge energierekening terug te dringen, hebben ze niet. Samen Sterker spring daar op in”, zegt Copers.

    Veel interesse voor collectief aankopen. In West-Vlaanderen zijn er via Samen Sterker binnen twee jaar tijd 500 daken geïsoleerd van gezinnen die dat anders niet hadden kunnen betalen. In West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant namen in 2012 meer dan 20.000 gezinnen deel aan het gezamenlijk aankopen van gas en elektriciteit.

    Copers: “Armoede blijft voor ons een belangrijk thema. We kunnen met Samen Sterker niet alleen als  belangenvereniging optreden, maar ook als dienstenleverancier. Naast een lage prijs letten we goed op duurzaamheid. Het aanbod van Samen Sterker wordt daarop gescreend. We willen dat Samen Sterker zich als een mooie rode olievlek gaat verspreiden.”

    Samen Sterker hoopt dat ngo’s en grassroots organisaties zich als partners aansluiten om het initiatief zo breed mogelijk te kunnen verspreiden.

    Collectieve inkoop: van verzekeringen tot kranten. Uit een enquête van Samen Sterker Oost-Vlaanderen blijkt dat consumenten vooral interesse hebben in het coöperatief aankopen van groene stroom en gas en autoverzekeringen, maar ook kranten, groente- en fruitpakketten en tickets voor tentoonstellingen en attractieparken.

    Maatschappelijke bijdrage leveren. Samen Sterker wil vooral zaken aankopen die mensen echt nodig hebben en een maatschappelijke bijdrage leveren door dat zo duurzaam mogelijk te doen. Daarnaast leveren de coöperatieve ondernemingen banen op voor werkzoekenden die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Ook zouden leden via de coöperaties spullen die ze in overschot hebben met anderen kunnen delen.

    De coöperaties dienen een sociaal doel en delen geen winst met bijvoorbeeld de organiserende vakbonden of leden van de coöperaties. Eventuele winst wordt weer in de coöperaties geïnvesteerd.

     

    04-10-2013 om 00:00 geschreven door gaucho  


    21-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leve België, leve de republiek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Om de huidige vorst daarstraks op TV te parafraseren :  Es lebe Belgien, Leve België, Vive la Belgique; kortom leve de republiek.

    Bijlagen:
    DM-Julien Lahaut.jpg (356.4 KB)   
    julien.png (125.3 KB)   

    21-07-2013 om 13:10 geschreven door gaucho  


    30-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.betoog mee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor een goed contract voor iedereen en tegen blind besparen

    Aan de regering en de werkgevers zeggen wij: "trop is teveel"! Het ABVV roept alle werknemers op om donderdag 6 juni in gemeenschappelijk vakbondsfront te betogen in Brussel.

    Fiscale rechtvaardigheid, ja! Loonbevriezing, neen!

    Na de loonstop voor de komende twee jaar wil de regering de lonen nu voor altijd bevriezen. De lonen dreigen dus niet tijdelijk, maar definitief de diepvries in te gaan! En 'stoute’ werkgevers zullen worden gesanctioneerd als ze loonsverhogingen toestaan. ‘Brave’ werkgevers die de wet volgen, zullen bovenop de 15 miljard die ze al op zak steken, nog eens bijdrageverminderingen cadeau krijgen. Weg dus loonsverhogingen! Weg dus collectieve onderhandelingen!

    Het zijn niet de lonen die verantwoordelijk zijn voor het gebrek aan concurrentiekracht. Het is niet door de koopkracht aan te tasten dat de economie zal draaien. Integendeel! De koopkracht, onze lonen zijn de motor van de economie!

    Allen samen voor degelijke opzegtermijnen

    De regering is, onder het mom van de harmonisering van het arbeiders- en het bediendestatuut, van plan de werkgevers hun zin te geven door onze ontslagbescherming af te bouwen in plaats van ambitieuze relancemaatregelen te nemen. Dit is onaanvaardbaar!

    Blinde bezuinigingen doen de armoede en de ongelijkheid toenemen, terwijl er niets gedaan wordt om de hoge inkomens en de inkomens uit kapitaal te belasten en de grote fiscale fraude aan te pakken.

    Praktisch

    Inschrijven bij ABBV secretariaat of via Gaucho Pittem.  Dit is een aktiedag. Aan zij die verkiezen te staken wordt een stakingsvergoeding uitgekeerd.  ABVV vertrekt met de trein van 8.44 vanuit het station te Tielt. Wie vervoer nodig heeft naar Tielt geeft gaucho een seintje.

    30-05-2013 om 20:24 geschreven door gaucho  


    17-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opgelicht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is jouw energie", zegt Electrabel. "En het is onze winst", denken aandeelhouders in Parijs en Frankfurt, en Albert Frère bij ons. Het is met energie als met de bankencrisis. De onzichtbare hand van de markt graait en grabbelt als nooit tevoren.

    Elektriciteit en gas, je kunt gewoon niet zonder. Wat van zo'n belang is, blijft het best in handen van de samenleving. Toch werd de energie tien jaar geleden verpatst. Overal in Europa gebeurde het. Omdat de politiek beweerde dat nutsvoorzieningen naar de markt moesten gaan. Vandaag, 247 fusies later, beheersen zeven multinationals ons dagelijks licht, onze verwarming en ons kookfornuis: de Zeven Zusters. En wij? Wij betalen 43 procent méér voor stroom en 70 procent meer voor gas.

    Opgelicht is een verhaal over wurgprijzen, energiearmoede, de zonnepanelenzwendel, speculanten op de stroombeurs, machtsmisbruik, groengewassen vuile stroom en nog veel meer. Het perfecte boek voor een uitgeregend Pinksterweekeinde. Warm aanbevolen.

    17-05-2013 om 00:00 geschreven door gaucho  


    16-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groepsaankoop mei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De groepsaankoop gas en elektriciteit van 14 mei is gewonnen door Electrabel. Het is de eerste keer dat dit gebeurt. De Belgische energiereus bood tijdens de recente veiling het scherpste tarief. De korting voor dualcontracten (gas & elektriciteit) bedraagt 18,5% in vergelijking met de actuele marktprijzen. De korting voor elektriciteitscontracten bedraagt 25,9% in vergelijking met de actuele marktprijzen. De exacte tarieven uit de veiling worden later deze week bekend gemaakt. De resultaten van de veiling tonen aan dat concurrentie op de energiemarkt opnieuw ten volle heeft gespeeld. Het belang van groepsaankopen en de acties van Samen Sterker wordt hierdoor nogmaals onderstreept. Wie registreerde voor deze groepsaankoop, ontvangt omstreeks eind mei een persoonlijk voorstel op e-mail of brief. Bij acceptatie zullen de contracten ten vroegste op 1 augustus 2013 ingaan. Samen Sterker staat in voor de nazorg en begeleiding, met de steun van vertrouwde partner iChoosr. Voor informatie: contacteer Samen Sterker op 050 47 18 80 of bij het Pittemse steunpunt 0478 286 730

    16-05-2013 om 00:00 geschreven door gaucho  


    25-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A/B
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hiernaast de affiche van de BBTK actie die vandaag om 17u30 doorgaat te Kortrijk. Het Buda-eiland wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot Kaaimanië.

    In bijlage een selectie van de pamfletten die vandaag her en der uitgedeeld worden; maar ook een kopie van het persbericht van de werkgeversorganisaties met betrekking tot de harmonisatie van arbeiders- en bediendenstatuten. Deze morgen beweerde de voorzitter van Agoria in een debat op Radio 1 met Erwin De Deyn (voorzitter BBTK) dat de vakbonden grove leugens verspreidden over de werkgeversvoorstellen aangaande het A/B statuut. Het ingesloten persbericht van de werkgevers notabene lijkt de Agoria voorzitter echter in het ongelijk te stellen.

    De werkgevers streven ernaar om de opzegtermijnen van zowel arbeiders en bedienden te minimaliseren en laten niets gelegen om ook de carensdag zowel voor arbeiders en bedienden te laten gelden. Deze voorstellen houden zonder twijfel een terugval in voor alle bedienden; maar ook voor het merendeel van de arbeiders omdat dankzij de onderhandelde sectorale akkoorden vele arbeiders ondertussen over veel langere opzegtermijnen beschikken dan de nu door het ‘patronaat’ voorgestelde en voor wie dankzij collectieve afspraken de carensdag al lang tot het verleden behoort. De voorstellen van de werkgevers is een weinig subtiele poging om een ontslaggolf bij de oudere bedienden én arbeiders in te leiden. Laat ons hopen dat de kameraden van de PS en de SP.a in de federale regering de logica van de 'bazen' niet volgen. Op de CD&V hoeft al helemaal niet gerekend te worden. Murm geslagen na het Arcofin schandaal geeft het LBC/ACV vandaag niet thuis.

    Bijlagen:
    25-04-nl-affiche-a3-hoe de werkgevers uw opzeg zien.pdf (689.5 KB)   
    KaaimanEiland Kortrijk.jpg (31.1 KB)   
    Persberichtwerkgevers.PDF (936 KB)   

    25-04-2013 om 16:25 geschreven door gaucho  


    10-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in memoriam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bij het overlijden van Margaret Tatcher. Dit is een scan van de voorkant van mijn wiskundemap uit 1984-85. Ik meen me te herinneren dat de sticker 20 Belgische franken kostte. Een pintje ging toen over de toog voor 12 frank; Zo diep moet ik toen toch niet gedolven hebben.

    Bijlagen:
    map.jpg (5.5 MB)   

    10-04-2013 om 20:52 geschreven door gaucho  


    27-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.samen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De basiswaarden van sp.a worden samengevat in een nieuwe beginselverklaring voor de sociaaldemocratie van de 21ste eeuw. “Onze waarden zijn als vanouds vrijheid, gelijkheid en verbondenheid. We passen ze toe op de uitdagingen van morgen”, zegt Bruno Tobback de voorzitter van sp.a

    “Voor ons is iedereen gelijk. Daarom heeft iedereen een rol in wat we delen, en moet iedereen die rol opnemen. Zo versterken we de welvaartsstaat en heeft iedereen uiteindelijk de vrijheid om zijn leven richting te geven – hét einddoel van elke sociaaldemocraat. Bovendien kan iedereen dan kiezen hoe je die rol in de samenleving opneemt.”

    De ontwerpteksten vindt u in bijlage bij deze blog. Profiteer ervan.

    Bijlagen:
    Hoofdstuk_0_Beginselverklaring.pdf (200.1 KB)   
    Hoofdstuk_1_Een_economie_die_werkt_voor_iedereen.pdf (540.9 KB)   
    Hoofdstuk_2_-_samenleven_in_diversiteit.pdf (243.9 KB)   
    Hoofdstuk_3_-_Gelijkheid_werkt_1.pdf (168.2 KB)   

    27-03-2013 om 20:02 geschreven door gaucho  


    26-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen New B is een coöperatieve die het initiatief neemt om een echte coöperatieve bank op te richten in België. New B nodigt uit om de website http://www.ikbankmee.be te bezoeken en zo meer over dit initiatief te vernemen. New B wil een volwaardig alternatief bieden aan wie een eenvoudige, degelijke, correcte bank wil, een bank die uitgaat van het algemeen belang en waar men als partner wordt behandeld. Via de voorgemelde website kan men op één aandeel van 20€ intekenen. De grote kracht van New B is het netwerk van aandeelhouders en hun netwerk van vrienden, familie en collega’s. 

    Dit zijn de twaalf waarden die New B in de statuten van de coöperatie neerschreef:
    -Participatie: de bank zoekt creatieve oplossingen om een reële participatie van haar coöperanten vorm te geven.
    -Eenvoud: klanten en coöperanten begrijpen volkomen de structuur en de producten van de bank.
    -Veiligheid: de bank zal enkel investeren in financiële middelen van de reële economie; winst is geen doel op zich
    -Soberheid: de werkingsmiddelen van de bank worden zuinig  beheerd; geen sprake van buitensporige uitgaven
    -Transparantie: de bank zal eerlijk en volledig informeren en deze transparantie laten controleren
    -Inclusie: de bank zal een universele financiële dienstverlening aanbieden en  toegang tot aangepast krediet voor iedereen.
    -Diversiteit: producten en diensten aanbieden die beantwoorden aan de behoeften van al haar klanten
    -Innovatie: de bank ontwikkelt samen met haar coöperanten nieuwe producten en creatieve oplossingen
    -Nabijheid: een bank dicht bij haar klanten, zowel letterlijk als figuurlijk; makkelijk te contacteren
    -Duurzaamheid: de bank zal enkel investeren in sociaal verantwoorde projecten
    -Eerlijkheid: winst is geen doel op zich, maar het gevolg van goed management
    -Maatschappelijke inbedding: de bank zal steunen op de actieve inbreng van tientallen verenigingen en van tienduizenden burgers

    New B is het logische gevolg van de groepsaankopen die Gaucho Pittem de voorbije jaren coördineerde.  New B wordt ondersteund door Samen Sterker, ABVV en natuurlijk Gaucho Pittem.

    26-03-2013 om 00:00 geschreven door gaucho  


    21-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.drapeaux
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik werd lid van het ABVV in de winter van ‘86 toen ik nog aan de VUB studeerde. kd. DM gaf mij in café Floréal te Ingelmunster mijn ledenboekje met het eerste zegeltje er al in geplakt.  Artikel één uit dat boekske zegt dat het ABVV strijdt voor een klassenloze maatschappij. Ik geloof in niets, tenzij misschien wel dit. Ik beklaagde mij dat ABVV lidmaatschap nog nooit en ik ben er preus op. Ik werd lid van de SP in 2000. kd. HvW overtuigde mij toen daartoe. Ik beklaagde mij dit lidmaatschap ook nog nooit. Ik ben fier op wat wij met SP.a Pittem-Egem uitrichtten de voorbije jaren. Laat ons aub. werken rondom wat ons bindt en wat ons verenigt. Laat ons - sossen en syndicalisten - preus zijn op wie we zijn en wat ons versterkt.  Op de foto een drapeau uit ‘32 van de scheepsherstellers en ook enkele wat nieuwerwetsere West-Vlaamse vlaggen. De foto werd genomen deze morgen in Brussel op de Rogierplaats. Wees fier (en rekkerlijk)!

    21-02-2013 om 21:24 geschreven door gaucho  


    10-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 februari
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op donderdag 21 februari vindt te Brussel de betoging van het gemeenschappelijke vakbondsfront plaats tegen de crisismaatregelen van de huidige regering.  De pamfletten in bijdrage bevatten het volledige eisenpakket van ABVV, ACV en ACLVB.

    De eisen omvatten onderandere het garanderen van de koopkracht, het verzekeren dat er voldoende ruimte is en blijft bij de CAO onderhandelingen, het streven naar een faire gelijkschakeling van het arbeiders en bediendenstatuut, een voorzien in een rechtvaardiger fiscaliteit en het bewaken van de idee dat flexibiliteitsmaatregelen (overuren) het resultaat zijn van sociaal overleg in de ondernemingen. U vindt vast wel een goede reden in deze bundel om aan te sluiten bij deze betoging.

    Op 21 februari vindt er geen algemene staking plaats maar een betoging.  Wie deelneemt aan de betoging en daardoor loonverlies heeft ontvangt wel een stakersvergoeding .  Vanuit West-Vlaanderen zal het ABVV treinen inleggen naar Brussel. Wie vervoer nodig heeft naar station Tielt geeft een seintje aan zijn of haar délégué of contacteert gaucho@gmail.com.

    Bijlagen:
    ABVV-AVC-ACLVB-21-Feb-13.pdf (431 KB)   
    BBTK-LBC-21-Feb-13.PDF (536.7 KB)   

    10-02-2013 om 21:07 geschreven door gaucho  


    08-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GR-28-01-13
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In bijlage het cijfermateriaal dat Groep 2012 aanwendde om hun interventie tijdens de gemeenteraad van 28 januari te ondersteunen. Uitschieters zijn de sterke toename in energiekosten en het langzaam afkalven van de financiële reserves die de gemeente aanlegde in het verleden. Uit het antwoord van de beleidsploeg van de gemeente Pittem-Egem, viel te onthouden dat er geen verhoging van de opcentiemen en aanvullende personenbelasting komt. De gemeente Pittem-Egem rekent op meerinkomsten door het toenemen van het aantal kavels en de waarde van het kadastraal inkomen.

    Bijlagen:
    Statistek Pittem Gemeenteraad Budget 2013.pdf (230.7 KB)   

    08-02-2013 om 00:00 geschreven door gaucho  


    16-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mazoutaktie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De winnende leverancier van de groepsaankoop van stookolie is  Heite Petroleum bvba uit Ieper.

    De bedongen prijs voor deze groepsaankoop voor de standaard stookolie bedraagt € 0,8193/liter (BTW inbegrepen), ongeacht het aantal bestelde liters. De officiële dagprijs voor standaard stookolie op 16/1/2013 bedraagt € 0,9013/liter (< 2000 liter) en € 0,8747/liter (> 2000 liter). Men geniet via Samen Sterker dus een korting van 9,10%.

    In totaal namen 755 Westvlaamse gezinnen deel aan de actie, goed voor een totaal van 964.225 liter. Dat betekent een gemiddelde besparing van € 105,69 per gezin.

    16-01-2013 om 19:14 geschreven door gaucho  


    15-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wandelingen
    In bijlage de folders van de wandelingen die ingericht worden door Curieus.  De wandeling te Pittem gaat door op zaterdag 8 juni. Net zoals de voorbije jaren is een regelmatigheidscriterium.  Wandelaars die aan meer dan 4 wandelingen deelnemen ontvangen een attentie.

    Bijlagen:
    recto_flyer_2013.pdf (859.6 KB)   
    verso_flyer_2013.pdf (970.3 KB)   

    15-01-2013 om 00:00 geschreven door gaucho  


    22-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.joe strummer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is het tien jaar geleden dat Joe Strummer overleed aan een hartaanval.  Joe was de slaggitarist van The Clash.  Hij schreef onder andere White Riot, Career Opportunities (“do u wanna make tea at the BeeBeeCee?”), Shed this skin (eerste nummer op de tweede elpee van de driedubbelaar Sandinista) en nog veel meer van dat fraais Strummer en The Clash maakten mijn passage in een welbepaald Kortrijks college dragelijker (stukken zelfs). Joe Strummer was ook de onmiddellijke oorzaak waarom ik eind jaren zeventig mijn haren kort knipte (de blikken van de leraren).  Hij is daarnaast ook de voornaamste reden waarom velen indertijd foute boeken en ideeën oppikten. “Marx had sense,  Engels lent him the necessary pence”. Dit laatste bleek nog te kloppen ook. Joe Strummer werd vijftig, hij had minstens honderd moeten worden.  Stencils gelijkaardig aan de hiernaast afgebeelde circuleerden bij het uitkomen van “Combat Rock”, waarop onder andere Know your Rights staat. Een rockabilly riedeltje over de privileges van de staat dat start met “This is a public service announcement : you got the right not to be killed, unless the murder is commited by a policeman”. Klik op de foto voor zijn versie van Bob Marley’s Redemption Song. Mocht je het vergeten zijn : “Emancipate yourself from mental slavery”.  Merci, Joe.

    22-12-2012 om 08:36 geschreven door gaucho  


    19-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.persnota
    Volgende persnota van Open-VLD Pittem-Egem bereikte ons :

    Na rijp beraad heeft Open VLD besloten om Kaat De Waele en Thomas Cloet af te vaardigen naar de nieuwe gemeenteraad. Open VLD vindt dat zij gedurende de verkiezingscampagne goede banden had met de andere groepen van de lijst en dat het logisch is dat dat de drie lijsttrekkers ( Kaat De Waele, Koen Berton en Godfried Bovijn)  in de gemeenteraad zetelen. De vierde zetel gaat naar Thomas Cloet die dan de meeste voorkeurstemmen behaalde. Kaat De Waele , die ook in de provincie verkozen werd, wilde het mandaat aan Valerie Spriet laten maar deze kiest er voor om de komende zes jaar wat meer veldwerk voor de lokale afdeling te doen, ze blijft de financiële toestand van de gemeente volgen en zal de nieuwe leden van de gemeenteraad helpen. Frank Reynaert  is de huidige voorzitter en heeft dat de laatste zes jaar goed gedaan maar hij verkiest het om zijn voorzitterschap in jonge handen te geven. 

    De andere Open VLD-er op de lijst was Carine Patteeuw, voor haar zou het OCMW mandaat van Open VLD zijn.

    Open VLD is ervan overtuigd dat de komende gemeenteraad een goede afspiegeling van de bevolking zal zijn. Ze zijn van plan om net als tijdens de vorige legislatuur postieve oppositie te voeren.

    19-12-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


    12-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groepsaankoop mazout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tot en met 14 januari 2013 kan je inschrijven voor de groepsaankoop mazout van Samen Sterker.

    Op 16 januari veilen we het totale volume mazout. Je kan deelnemen vanaf 500 liter. De groepskorting bedraagt minimum 7% op de officiële dagprijs. Bij de vorige groepsaankoop behaalden we een korting van 10% op de dagprijs.

    Hoe kan je inschrijven?
    Tot en met 14 januari kan je inschrijven voor deze groepsaankoop via:
    - de website: http://www.samensterker.be/groepsacties/mazout
    - Koen Berton, Meulebekestraat 47 te Pittem (0478 286 730)

    12-12-2012 om 21:12 geschreven door gaucho  


    27-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groepsaankoop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op 21 november organiseerde Samen Sterker voor de zesde keer een groepsaankoop groene stroom en gas. De formule is inmiddels bekend: deelnemers schrijven vrijblijvend in op de actie en ontvangen nadien een voorstel, dat ze kunnen accepteren.

    Een kleine 8.000 gezinnen tekenden in op de recente aankoop van Samen Sterker van 21 november. Deze werd gewonnen door energieleverancier Eneco. De geboden korting ten opzichte van de actuele marktprijs  bij grootleveranciers bedroeg 22,3% voor dualcontracten (elektriciteit en aardgas). Voor elektriciteitscontracten bedroeg de korting ten opzichte van de actuele marktprijs 20,4%.

    Alle deelnemers aan de groepsaankoop ontvangen volgende week een bericht met hun persoonlijk aanbod. Ze hebben een maand de tijd om dit te accepteren en te kiezen voor een goedkoper energiecontract, dat start op 1 februari 2013.

    Bijlagen:
    Tarievenbijlage Groepsaankoop november 2012.1076265.pdf (199.7 KB)   

    27-11-2012 om 20:12 geschreven door gaucho  


    19-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stemadvies (bis)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In het kader van "Wij Varkenland" richt de Tieltse academie voor woord en beeld een aantal activiteiten in, waaronder een ludieke poll naar de favoriete prinses. Ga naar www.academietielt.be en neem eraan deel. Ik stemde daarstraks zonder verpinken op Miss Piggy; en raad de trouwe lezers van deze blog (vrienden & vijanden altegaar) aan onmiddellijk hetzelfde te doen. De kandidate Miss Piggy en ik delen een aantal gemeenschappelijke standpunten, in het bijzonder een familienaam, het vegetarisme en een voorkeur voor Oreo's.

    19-10-2012 om 19:20 geschreven door gaucho  




    gaucho leunt aan bij
  • links
  • (+) links

  • gaucho bekijkt
  • (nieuw) leven en welzijn van een Pittemnaar
  • leven en welzijn van een Pittemnaar
  • jouw vingerzetting
  • het stapsgewijs
  • ten slotte

  • gaucho beluistert
  • depth charge ethel (nieuw)
  • now what will ya' do? (with all yer power)
  • lou
  • lou
  • loup
  • billie, en
  • de tijd

  • gaucho bestrijkt
  • de evolutie
  • de devolutie
  • de revolutie
  • de absolutie


  • de barrio
  • 480 minuten
  • avelgem (+)
  • geluwe (+)
  • harelbeke (+)
  • ieper (+)
  • marianne
  • roeselare (+)
  • zwevegem (+)

  • Inhoud blog
  • persnota (bis)
  • persnota
  • melroc
  • tien

    Archief per maand
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 10-2013
  • 07-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 09-2006

    gaucho recycleert


  • verfilmd:Curtis,Hook,Sumner&Morris



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs