relaas uit,
en soelaas aan,
de pampa
gaucho.pittem@gmail.com

Add to Technorati Favorites
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Spots
  • november 2003
  • april 2004
  • maart 2005
  • juli 2005
  • november 2005
  • januari 2007
  • december 2007
  • gaucho
    De pampa wenkt
    16-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ixelles

    Met al dat geloop voor de gemeenteraadsverkiezingen de laatste dagen, dreigt een mens de belangrijke zaken uit het oog verliezen.  Deze vond ik de mooiste verleden vrijdag op de ABVV betoging te Elsene: het nieuwe muntstuk van 3 euro. 

    abvv demo

    Nog meer foto’s hier

    Bijlagen:
    Betoging20120914.png (600.5 KB)   

    16-09-2012 om 21:51 geschreven door gaucho  


    07-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brief

    Pittem, 7 september 2012

     

    Gemeente Pittem

    College van burgemeester en schepenen

    Markt 1

    8740 Pittem

     

    AANGETEKEND en OPEN

     

    Dit verzoek kadert in de wet van de openbaarheid van bestuur.

    Bij het nalezen van de statistieken die de FOD Binnenlandse zaken publiceerde over het aantal niet-Belgen dat zich registreerde voor de gemeenteraadsverkiezingen aanstaande oktober, kom ik tot de vaststelling dat wat de provincie West-Vlaanderen betreft zich verhoudingsgewijs binnen de niet-Belgische gemeenschap het minste aantal niet-Belgen inschreven in de gemeente Pittem .  Het volledige cijfermateriaal voor West-Vlaanderen is in de hierna vermelde bron terug te vinden.  Het merkwaardig resultaat van deze analyse is in verkorte vorm in de onderstaande tabel opgenomen.  

    [Bron : http://www.vlaanderenkiest.be/sites/default/files/aantalkiezers20120801_officieel.pdf]

    Kan u mij per kerende

    ·         een overzicht opsturen van de activiteiten die de gemeente Pittem ondernomen heeft om de niet-Belgen in de gemeente te motiveren om zich als kiezer te laten registeren; en een kopie insluiten van de folders en/of brieven die u deze niet-Belgische dorpsgenoten opstuurde betreffende dit onderwerp, en

    ·         een verklaring leveren waarom de gemeente Pittem kennelijk slecht presteert in het motiveren van de niet-Belgen tot het deelnemen aan de democratie en haar verrichtingen

     

    Koen Berton

    Meulebekestraat 47

    8740 Pittem


    28 September :  De Pittemse burgemeester en secretaris melden mij via aangetekend schrijven dat de gemeente Pittem foldertjes aan de balie van het gemeentehuis legde en een artikel in het infoblad plaatste om niet-Belgen op te roepen zich te laten registreren. Het infoblad verscheen in april. Besluit : dit antwoord samen met de statistische informatie bevestigt het voor de hand liggende vermoeden dat er waarschijnlijk weinig moeite gedaan werd door de gemeente Pittem om de niet-Belgen aan te moedigen om zich als kiezer te laten registreren. Een kopie van het antwoord van de gemeente Pittemsteekt in bijlage.


    Bijlagen:
    AntwoordNietBelgenStemRegistratie 20120912.pdf (754.2 KB)   

    07-09-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


    28-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hedgefund
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    BNP Paribas richtte op het hoogtepunt van de voedselcrisis van 2010 een hedgefonds op om te speculeren op de voedselprijzen. Twee jaar later kunnen de rijke aandeelhouders van Opti Hedge dromen van grote winsten tijdens de nieuwe voedselcrisis die er zit aan te komen. Uit interne documenten blijkt ook dat BNP Paribas het fonds tegen alle regels in commercialiseerde in ons land.

    In 40 landen is ondervoeding en alle ziektes die daar uit voortvloeien nog altijd de belangrijkste doodsoorzaak. Een miljard mensen lijden honger. Het grootste deel van hun inkomen gaat naar voedsel en een stijging van de voedselprijzen (zoals we die in 2008, 2010 en nu opnieuw kennen) kan voor hen dodelijk zijn.

    In het voorjaar van 2008 trok de Belg Olivier De Schutter, de speciale VN-rapporteur voor het recht op voedsel een eerste keer aan de alarmbel. In verschillende landen braken toen opstanden uit nadat de voedselprijzen gestegen waren tot recordhoogtes. De Schutter schatte dat die stijgingen voor 30 procent het gevolg waren van speculatie. Twee jaar later had de Belg een rapport klaar over het fenomeen van de voedselspeculatie. Schop de speculanten er uit, luidde zijn noodkreet. “Zij vertroebelen de hele handel. Ze zorgen voor zeepbellen en veroorzaken hoge prijsschommelingen. Hen uitsluiten is wenselijk", zo liet De Schutter optekenen in de Belgische media.

    Net op dat moment besliste BNP Paribas, waarvan de Belgische overheid de grootste aandeelhouder is, om een nieuw hedgefund op te richten – Opti Hedge – dat zich bezighoudt met het speculeren op de prijs van basisproducten als graan en maïs.

    Volledige artikel kan je hier lezen.  Bron “De Wereld Morgen”

    28-08-2012 om 20:19 geschreven door gaucho  


    21-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spitaels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    C’est avec la plus grande émotion que le Président du PS, Thierry GIET, a appris aujourd’hui le décès de Guy Spitaels, à la veille de ses 81 ans.

    Au nom des milliers de militants et mandataires socialistes, le Président du PS adresse ses condoléances et son amitié sincère à la famille et aux proches de Guy Spitaels, et notamment à Anne Marie, son épouse et à Thomas, son fils.

    Un registre de condoléances sera ouvert au siège du PS (13, Boulevard de l’Empereur à 1000 Bruxelles) dès demain.

    Président du PS durant 11 ans, président du PSE , vice-président de l’Internationale socialiste, Bourgmestre de Ath pendant 20 ans, député, Vice Premier Ministre fédéral et Ministre Président de la Région wallonne, Ministre d’Etat,  Guy Spitaels a profondément marqué l’histoire du socialisme belge, de la politique belge et plus largement, la vie de milliers de citoyens de Bruxelles et de Wallonie.

    Celui qui est considéré comme l’un des plus grands Wallons du siècle laissera derrière lui le souvenir d’un homme de cœur, un homme de conviction, un homme d’action qui œuvra durant toute sa carrière au développement de la Wallonie et à l’affirmation d’un fédéralisme fondé sur trois Régions. Un homme qui avait compris ce que signifie maitriser son destin tant pour lui-même que pour les autres. Un homme qui a conduit le PS a des scores historiques. Un homme qui a obtenu la reconnaissance de l’éligibilité du Hainaut à l’objectif 1. Un grand intellectuel aussi, auteur récemment encore de plusieurs ouvrages de référence en politique internationale.

    Avec lui, le PS perd un homme d’exception.

    21-08-2012 om 20:37 geschreven door gaucho  


    20-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.green
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Green on red feest in het Tieltse paterspark vanaf 14 uur met “Drop dead neigbour”, “The heavenly kings”, “Tystn”, “Protection patrol pinkerton”, “The Tijuana prison band”, “Ine De Cloet” en “Frank en John”.  Kortom Tielt's finest op een gratis festival.

     

    Bijlagen:
    greenonredpng.png (236.6 KB)   

    20-08-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


    07-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mazout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De winnende leverancier van de groepsaankoop mazout is Comfort Energy .

    De bedongen prijs voor deze groepsaankoop bedraagt € 0,7853 /liter (inclusief BTW), ongeacht het aantal bestelde liters.  Op 6 juli bedroeg de officiële dagprijs voor standaard stookolie € 0,8733/liter voor minder dan 2000 liter en € 0,8471/liter voor meer dan 2000 liter. De personen die via Samen Sterker inschreven krijgen dus een korting van 10%.

    Er namen 1056 gezinnen deel aan de actie. Dit is goed voor een totaal van 1.719.476 liter.  Per gezin komt dit neer op een besparing van € 143,29.

    07-07-2012 om 20:58 geschreven door gaucho  


    02-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.persnota
    Betreft:  N-VA versterkt Groep 2012 Pittem


    De Pittemse afdelingen van Open VLD en SP.a  maakten eerder al bekend dat zij samen met een aantal onafhankelijke kandidaten naar de  gemeenteraadsverkiezingen zullen trekken onder de noemer Groep 2012.

    De Pittemse N-VA  besliste dit weekeinde om ook tot dit samenwerkingsverband toe te treden.

    Groep 2012 is zeer enthousiast over deze recente ontwikkeling.  Dit team van liberalen, vlaams-nationalisten, socialisten en onafhankelijken biedt de Pittemse en Egemse kiezer  immers een volwaardig en krachtig alternatief aan, dat garant staat voor durf, verandering en rechtvaardigheid.

    Voor meer informatie kan u terecht bij onderstaande personen of op www.groep2012.be


    Namens Open VLD,  N-VA en SP.a Pittem

    Kaat De Waele, Godfried Bovijn en Koen Berton

    02-07-2012 om 21:25 geschreven door gaucho  


    25-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.persnota

    PERSNOTA

    Voor het van start gaan van de Pittemse gemeenteraad deelde SP.a Pittem een zakje met Legosteentjes en een pamflet uit aan de gemeenteraadsleden en toeschouwer (enkelvoud).   Met deze actie wil SP.a Pittem aan de kaak stellen dat het Pittemse gemeente gedurende jaren geen beleid voerde naar het repareren en herstellen van voetpaden toe;  doch vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen uitpakt met het plan om de voetpaden van de Pittemse centrumstraten te vernieuwen.  De flyer bevat een alternatief, goedkoper en duurzamer plan met betrekking het onderhoud van de Pittemse en Egemse stoepen.

    De “visie” inzake trottoirs en andere aangelegenheden die SP.a Pittem heeft kan u downloaden via http://blogimages.bloggen.be/groep2012/attach/150481.pdf



    iedereen draagt zijn steentje bij

    tot de reparatie van de Pittemse en Egemse voetpaden

    weliswaar iedereen op zijn eigen manier.

    Sommigen, zoals SP.a Pittem, willen een charter opstellen tussen de Pittem-Egemnaren en de gemeente.  Deze afspraak houdt in dat wie de gemeente verzoekt om zijn voetpad te repareren regelmatig en correct op de hoogte gehouden wordt over de voortgang van dit verzoek. De gemeente verbindt er zich in dit charter ook toe om het trottoir in kwestie te herstellen binnen een redelijke en vooraf vastgelegde termijn. De gemeenteraad monitort de gemeentediensten op het afhandelen van dergelijke herstellingsaanvragen en stuurt waar nodig bij.

    Anderen laten de zaken liever jarenlang op hun beloop en pakken dan met een grandioos plan uit om de “voetpaden en opritten van de Markt, Muylestraat, Kerkstraat, Verbieststraat, Kauwstraat, Verbiestplein, Wybostraat en de Meulebekestraat” met nieuwe grijze straatstenen te vervangen. Deze andersoortige visie bevestigt jammer genoeg het cliché dat er vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen met karrevrachten aan “beton en asfalt” om de gunst van de kiezers gehengeld wordt.

    Wars van het gestunt met kleurrijke Lego’s en grijze betonstraatstenen stelt u zich echter gewoon de volgende vraag:  “Met wiens aanpak is iemand uit de Egemse Paardestraat of de Pittemse Schuiferskapellestraat uiteindelijk beter af

    Uit de toelichtende nota bij de Pittemse gemeenteraad van 25 mei 2012 :  “Er dienen verbeteringswerken uitgevoerd te worden aan volgende centrumstraten: Markt, Muylestraat, Kerkstraat, Verbieststraat, Kauwstraat, Verbiestplein (Kauwstraat), Joris Wybostraat, Meulebekestraat: deel Tieltstraat – spoorweg. Het ontwerp voorziet in de opbraak en heraanleg van voetpaden en opritten in grijze betonstraatstenen. Voor de verbetering van de wegen van bitumineuze verharding wordt geopteerd om de rijweg af te frezen en te overlagen met een toplaag type AB-4C

    Bijlagen:
    Legosteen aktie 20120625.pdf (48 KB)   

    25-06-2012 om 20:42 geschreven door gaucho  


    19-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rost
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De kiezingen zijn in aantocht en de Pittemse CD&V zet meteen de grove middelen in. Op de agenda van de komende gemeenteraad staat immers : "Er dienen verbeteringswerken uitgevoerd te worden aan volgende centrumstraten: Markt,Muylestraat, Kerkstraat, Verbieststraat, Kauwstraat, Verbiestplein (Kauwstraat), Joris Wybostraat, Meulebekestraat: deel Tieltstraat – spoorweg. Het ontwerp voorziet in de opbraak en heraanleg van voetpaden en opritten in grijze betonstraatstenen".
    Wat vreemd toch dat de voorbije jaren de trottoirs én de opritten (jawadde het mag wat kosten, die herverkiezing van de heren en dames van de CD&V) niet "dienden" verbeterd te worden.
    SP.a Pittem kan meteen al - en nog voor de kiezingen - één van de te realiseren programma punten als uitgevoerd op het palmares plaatsen. In de SP.a visie nota 2012-218, die je op www.groep2012.be kan downloaden, staat letterlijk: "Heeft u ooit al geprobeerd om uw trottoir te laten repareren door de gemeente? Heeft u er zelfs maar aan gedacht de gemeente te vragen om uw trottoir te repareren?"
    Benieuwd of de dames en heren van de Pittemse CD&V het SP.a programma punt om een open vragenkwartiertje in te stellen tijdens de gemeenteraadszittingen ook zo fluks zullen invoeren. In tegenstelling tot "grijze betonstraatstenen" kost dergelijke beleidsmaatregel immers .. genen rosten cent. Wat belet de Pittemse CD&V in deze?
    Hoedanook, zo heeft u weer wat om over te palaveren wanneer de dames en heren van de CD&V om uw stem komen ronselen komende september: "Waarom krijgt die grote muile van n'en Bertons uit de Mullebeekstrate n'en skonen nieuwen oprit en ik niet? 't Zijn altijd de zelfden"

    19-06-2012 om 23:39 geschreven door gaucho  


    07-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Samen Sterker is onlangs gestart met een nieuw pakket groepsaankopen: Energiezuinig Wonen.  Dit pakket omvat dakisolatie, spouwmuurisolatie, hoogrendementsglas, condensatieketel . Voor meer info kan je op www.samensterker.be terecht.

    Gezien dergelijke aankoop voor velen een niet geringe investering is, heeft Samen Sterker in samenwerking met de lokale FRGE (Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost) ervoor gezorgd om een goedkope lening aan te kunnen bieden. Slechts 4 gemeenten in West-Vlaanderen hebben geen lokale FRGE-entiteit:  Torhout, Dentergem, Spiere-Helkijn en .. Pittem. Dit betekent dat inwoners van deze  gemeenten geen beroep kunnen doen op een FRGE-lening.

    Zo weet u meteen ook weer waarover gepraat wanneer de plaatselijke CD&V mandatarissen om uw stem komen ronselen in het najaar : Waarom kan in Pittem niet wat in Ardooie, Meulebeke, Wingene en Tielt blijkbaar wel kan?

    07-06-2012 om 23:39 geschreven door gaucho  


    04-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.veldegels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit weekend gaat te Pittem-Egem de Zomerwandeling van de CurieusStappers door. Deze wandeling beschikt over een zeer rustig en landelijk gelegen parcours vol sfeervolle en avontuurlijke veldwegels. Men kan kiezen uit 6, 12, 18 of 24 km. Voor iedereen is een gratis versnapering voorzien.  Starten kan vanaf 7 uur 's morgens vanuit het Buurthuis te Egem.

    04-06-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


    30-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vierkante meter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Uit de kranten verneem ik dat de CD&V met Wouter Beke op kop warempel naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken met het thema “betaalbare bouwgrond”. Wouter Beke solfert de Pittemse CD&V hierdoor met een huizengroot probleem op. De volledig door CD&V bestierde gemeente Pittem slaagde er immers niet in om te vermijden dat de bouwgrond te Pittem (à 307 Euro/m2) driemaal duurder is dan in het omliggende, tweemaal duurder dan Tielt en honderd Euro duurder dan de bouwgrond in Hasselt, Gent en Antwerpen (226 Euro/m2). In bijlage een vergelijkende statistiek van de prijs van de bouwgrond. De bron van deze gegevens is De Morgen 29 maart 2012.

    Meer van dergelijk cijfermateriaal en gespreksonderwerpen zijn te vinden in het visie document van SP.a Pittem op www.groep2012.be. SP.a Pittem belooft om alles in het werk te stellen opdat uw kinderen betaalbare bouwgrond of een sociale woningen zouden kunnen verkrijgen zonder dat deze naar Antwerpen of Limburg hoeven te verkassen. U weet alvast waarover te praten wanneer de dames en heren van de Pittemse CD&V in het najaar om uw stem komen ronselen: de prijs van de vierkante meter.

    Bijlagen:
    VergelijkendeStatBouwgrondPrijs.png (31.1 KB)   

    30-05-2012 om 23:53 geschreven door gaucho  


    22-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.veiling

    Op maandag 21 mei vond een nieuwe groepsaankoop groene stroom en gas van Samen Sterker plaats. Meer dan 10.000 West-vlaamse gezinnen schreven zich in.

    Alle energieleveranciers werden uitgenodigd om op de veiling van maandag een bod uit te brengen. Als gevolg van de recente ontwikkelingen op de energiemarkt en de inspanningen van de Belgische regering, veranderen consumenten vandaag massaal van leverancier, op eigen initiatief. Veel energieleveranciers hebben het daardoor erg druk met het verwerken van nieuwe aanvragen.

    Door deze trend hebben we op de veiling van 21 mei slechts één – maar wel zeer scherp – bod ontvangen van energieleverancier Essent. Hun geboden tarieven voor gas en elektriciteit liggen gemiddeld 21,1% lager dan het gemiddelde actuele marktaanbod. Voor wie uitsluitend elektriciteit afneemt, deed Essent een aanbod dat gemiddeld 13,5% lager ligt dan het gemiddelde actuele marktaanbod.

    Wie voor een jaarcontract onder deze voorwaarden kiest, betaalt gegarandeerd een bodemtarief voor zijn energie. Bovendien garandeert de groepsaankoop van Samen Sterker een aanbod van 100% groene energie. Wellicht is dit, naast het prijsvoordeel, ook een reden om over te stappen naar een nieuwe leverancier.

    Er waren 38 inschrijvingen te Pittem-Egem dit keer.

    Voor de groepsaankoop van mazout kan nog ingeschreven worden tot einde juni.

    Voor eventuele vragen mag je rechtstreeks contact met Koen Berton (0478 286 730)

     

    22-05-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


    18-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groep 2012
    SP.a Pittem en Open VLD trekken onder de noemer Groep 2012 naar de kiezer in oktober 2012. Op deze lijst is ook plaats vrijgehouden voor onafhankelijken. De website van Groep 2012 is www.groep2012.be. Je vind er voorlopige programma punten en een visue document voor Pittem-Egem. Ga nu meteen langs www.groep2012.be of volg het verloop van de campagne op facebook van "groep twintigtwaalf".

    18-05-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


    05-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.achterklap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    'Ik heb echt veel respect voor de burgemeester van Pittem, die de belangen van zijn gemeente uitvoerig heeft verdedigd ', vertelt de Tieltse CD&V voorzitter in De Standaard dit weekeinde. Hij voegt eraan toe ‘Maar uiteindelijk heeft hij ook ingezien dat de ring noodzakelijk is voor Tielt’. 

    Een zinnig mens schiet spontaan in een klaterende lach bij dit nieuws. Welke belangen de gemeente Pittem zou hebben bij het tegenhouden van de Tieltse Zuiderring is immers voor niemand duidelijk. Of het moest al het volgende zijn. De gemeente Pittem kleurde in het gemeentelijke ruimtelijke structuurplan (GRS) het gebied rond Ronceval als landschappelijk waardevol gebied in. Jammer genoeg hebben enkel de bewoners van Ronceval toegang tot deze Pittemse oaze aan privé groen. Waarom burgemeester Delaere uitvoerig onbestaande gemeenschappelijke Pittemse belangen zou verdedigen is dus voor velen een raadsel.

    Het verheugd me wel dat de Pittemse burgemeester ‘eindelijk’ en ‘ook’ (zie de woorden van Tieltse CD&V voorzitter) ingezien heeft dat de hinder die talloze Tieltenaren ondervinden van doorgaand vrachtverkeer in de omgeving van de Stationsstraat en Polenplein niet opwegen tegen het nadeel dat de bewoners van Ronceval zullen ondervinden. Dit inzicht komt wel overigens wel erg laat. Verleden zomer kwam een fietser onder de wielen van een vrachtwagen terecht op de Darraslaan te Tielt.

    Het verontrust me wel nog een beetje dat de Pittemse eerste burger nog steeds durft te beweren : ‘'Het enige wat ik nog kwijt wil, is dat we een goed gesprek hebben gehad met Tielt en met minister Crevits en dat we daar onze bedenkingen hebben kunnen formuleren. Ze hebben ons beloofd daarmee rekening te houden en we zullen nu wel zien hoe de procedure verder verloopt 

    Voorheen berichtte de Pittemse burgemeester in De Weekbode over roddel en achterklap in dit dossier (zie deze blog en De Weekbode 17 maart 2008 : “Dat wij (Pittem) met Ronceval onder éen hoedje spelen zijn roddels”). De bewuste bewoner van het kasteeldomein Ronceval was tot einde 2007 afgevaardigd bestuurder van NV Belconsulting. NV Belconsulting is in 2008 overgenomen door de NV SORESMA. De NV Belconsulting adviseerde de gemeente Pittem vaak in het verleden, bijvoorbeeld de studie “Groene bestemming RZWI” (2004), de opmaak van het “BPA Meulebekestraat” (2005), het “Erosieplan” (2004), een studie over de “Verbeteringswerken aan landbouwwegen” (2000) en was betrokken bij de voorstudie van het GRS Pittem in 2001. Het GRS Pittem werd in 2007 opgemaakt door het studiebureau NV SUMResearch. Met dit alles is niets mis. Klik op de bijlage om een overzicht te krijgen van de ontstaansgeschiedenis en levenscyclus van SUMresearch, SORESMA, HAECON en Belconsulting; alsook over de tijdelijke vennootschappen die deze studiebureaus in de loop der jaren oprichten. [Bron: de publieke opvragingsfunctie bij de Kruispunt Bank der Onderneming, Ministerie van Economische Zaken].

    De gemeente Pittem mag mij wel ten allen tijde de merkwaardigheid verklaren dat het Pittemse GRS het Tieltse tegenspreekt in zake de problematiek van de Zuiderring.  Een andere gerechtvaardigde vraag die is ook : “Hoe valt het te rijmen dat het GRS Tielt en GRS Pittem contradictorisch ingevuld zijn aangaande de bestemming van het gebied rond Ronceval, wetende dat het studiebureau “Groep Planning” dat het GRS Tielt opstelde en het studiebureau “SUMResearch” dat het GRS Pittem opstelde, éen en hetzelfde bedrijf zijn”. [Bron: www.sum.be  “SumProject and Suresearch formerly known as Groep Planning en Mens en Ruimte”; de URL www.groepplanning.be verwijst daarenboven onmiddellijk door naar www.sum.be, voor GRS Tielt ga je naar http://www.west-vlaanderen.be/jahia_upload/leefomgeving/rup/grs_tielt/A00_TEKSTinformatief.pdf, voor GRS Pittem ga je naar http://www.pittem.be/website/488-www.html].

    Het vermoeden is dan ook wellicht terecht om dit nieuws als goedkope verkiezingspropaganda af te doen. De Tieltse CD&V kan scoren en uitpakken met hun minister in dit dossier en de Pittemse burgemeester kan zich op de borst kloppen over hoe pal hij wel achter de Pittemse – weliswaar onduidelijk welke - belangen stond. De Tieltse SP.A, Open VLD en NV-A hebben al aangegeven dat dit dossier al te vaak met de grote trom opduikt vlak voor de kiezingen om dan weer stilletjes van de agenda te verdwijnen. Zoals eerder aangegeven, een zinnig mens lacht smakelijk bij dit gekonkel. Voor wanneer echter het volgende ongeval in de Darraslaan?

    Volledig artikel staat hier

     

     

     

    Bijlagen:
    Org-Tek-080317.pdf (43.4 KB)   

    05-05-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


    03-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groepsaankoop mei 2012
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Betaalbare energie is een noodzaak. Daarom ondersteunen curieus en Linx+ (ABVV) Pittem dit voorjaar de nieuwe groepsaankoop mazout van Samen Sterker. Deze aankoop geldt in de hele provincie. Zo kunt u samen met tientallen andere West-Vlaamse gezinnen voordelig stookolie bestellen. Door de bestellingen te bundelen, krijgen we een fikse korting. De vorige groepsaankoop mazout van Samen Sterker in januari leverde 11% op de dagprijs op.

    Als u wenst deel te nemen aan de aankoop, bezorg dan het ingevulde bestelformulier terug voor 1 juli 2012. U kunt al bestellen vanaf 500 liter. Door uw inschrijving verbindt u zich tot uw bestelling, die afgehandeld wordt met de leverancier.

    Kom gerust ook langs op onze zitdagen in de Meulebekestraat 47 te  Pittem, telkens van 9u tot 13u op volgende zaterdagen:  5 mei, 12 mei en 19 mei.

    In bijlage vindt u het inschrijvingsformulier voor de mazoutaktie en de aankoop van gas en electriciteit.

     

     

    Bijlagen:
    MazoutGroepsAankoopmei2012.pdf (387.6 KB)   

    03-05-2012 om 21:43 geschreven door gaucho  


    25-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Te Tielt viert de gemeenschappelijke actie 1 mei op vrijdag 27 april in het Textielhuis. Toespraken door plaatselijke SP.A mandatarissen. Linx+ Pittem en de SP.a kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zijn vertegenwoordigd. De avond wordt afgesloten met een optreden van Rik Schrauwen.

    Te Brugge start de optocht op 0 mei om 10 uur aan het Bauhaus. ’s Middags barbecue gevolgd door optredens in het Astridpark met onder andere Buurman en Steak Number Eight.

    Te Roeselare treden op 30 april naast het station te Roeselare vanaf half zes 's avonds Millow en The Compact Disc Dummies, de winnaars van de rock ralley uit Desselgem op. 's Anderdaags vanaf 11 uur toespraken door SP.A en ABVV verantwoordelijken gevolgd door een barbeque.

    Te Kortrijk starten de toespraken op 1 mei om 11 uur 's morgens en volgen in de namiddag optredens, waaronder een comeback van Kortrijks oude punk gloriën Lucien van den Shake en zijn Definitivos, gevolgd door Customs en Hickey Underworld. Ik beman als vanouds de tapkranen. Alles komt weer.

    Maak er een prachtig 1 mei van.



    25-04-2012 om 20:55 geschreven door gaucho  


    11-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blueberry
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren overleed Jean Giraud.  Giraud was een Franse striptekenaar en werd 73. Hij tekende onder andere Luitenant Blueberry, Jim Cutlass, de Incal, Arzach, Major Fatal, Le garage hermétique en nog vele andere.

    In 1956 publiceerde hij voor het eerst en van 1963 tot 1964 was hij medewerker van Hari Kiri, een maandelijks satirisch tijdschrift. Hij was in 1974 één van de oprichters van uitgeverij Les Humanoïdes Associés en het tijdschrft Métal hurlant.

    Hij publiceerde onder de naam Giraud, Gir en Moebius. Veel van zijn strips zijn psychedelisch, sciencefiction of maatschappijkritisch. De Moebius' strips zijn bekend vanwege de vreemde afbeeldingen en decors.  De Giraud strips vanwege hun realisme.

    11-03-2012 om 10:08 geschreven door gaucho  


    11-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACTA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen PES (Party of European Socialists) roept op de petitie te ondertekenen opdat het Europese parlement ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) niet zou ratificeren. De ACTA reglementen leiden tot een minder open internet. ACTA geeft de mondiale media concerns verregaande mogelijkheden tot censureren.  De rechtsgeldigheid van ACTA is discutabel. ACTA werd om te beginnen opgesteld door niet-democratisch verkozenen, daarnaast geldt ACTA wereldwijd terwijl het merendeel van de landen (80%) uitgesloten werd van deelname aan de onderhandelingen die tot ACTA leiden. ACTA behartigt in feite enkel de belangen van grote mediaconcerns en niet deze van de artiesten.

    Ook Amnesty International heeft de Europese lidstaten opgeroepen om het ACTA-verdrag niet te ratificeren. De mensenrechtenorganisatie noemt ACTA 'de doos van Pandora' vol met potentiële schendingen van mensenrechten. (http://www.amnesty.org/en/news/eu-urged-reject-international-anti-counterfeiting-pact-2012-02-10)

    De petitie kan je op http://www.avaaz.org/en/stop_acta/? ondertekenen (of door op het plaatje hiernaast te klikken). De tekst van de petitie vind je hierna.

    “As concerned global citizens, we call on you to stand for a free and open Internet and reject the ratification of the Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA), which would destroy it. The Internet is a crucial tool for people around the world to exchange ideas and promote democracy. We urge you to show true global leadership and protect our rights.”

    11-02-2012 om 10:24 geschreven door gaucho  


    10-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.valentijnstocht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag 18 februari organiseren "De Curieuzeneuzen van Pittem" voor de vijfde maal de Valentijnstocht in Meulebeke.
    Deze goed verzorgde wandeltocht voert je via landelijke wegen langs de kapel O.L.V. Van Bijstand en De Miere. Je kunt kiezen uit 6-12-18 km. We starten tussen 07:00u en 15:00u aan het O.C. Vondel (Karel Van Manderstraat 26, 8760 Meulebeke)
    Bereikbaarheid: Bus: lijn 52 Tielt-Kortrijk halte De Goethalsplaats op 300m van de start. Auto: grote gratis parking op Vondel.
    Meer info: Van Walleghem H. - 0473/82 34 57 - hvw.pittem@skynet.be

    10-02-2012 om 14:56 geschreven door gaucho  




    gaucho leunt aan bij
  • links
  • (+) links

  • gaucho bekijkt
  • (nieuw) leven en welzijn van een Pittemnaar
  • leven en welzijn van een Pittemnaar
  • jouw vingerzetting
  • het stapsgewijs
  • ten slotte

  • gaucho beluistert
  • depth charge ethel (nieuw)
  • now what will ya' do? (with all yer power)
  • lou
  • lou
  • loup
  • billie, en
  • de tijd

  • gaucho bestrijkt
  • de evolutie
  • de devolutie
  • de revolutie
  • de absolutie


  • de barrio
  • 480 minuten
  • avelgem (+)
  • geluwe (+)
  • harelbeke (+)
  • ieper (+)
  • marianne
  • roeselare (+)
  • zwevegem (+)

  • Inhoud blog
  • persnota (bis)
  • persnota
  • melroc
  • tien

    Archief per maand
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 10-2013
  • 07-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 09-2006

    gaucho recycleert


  • verfilmd:Curtis,Hook,Sumner&Morris



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs