relaas uit,
en soelaas aan,
de pampa
gaucho.pittem@gmail.com

Add to Technorati Favorites
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Spots
  • november 2003
  • april 2004
  • maart 2005
  • juli 2005
  • november 2005
  • januari 2007
  • december 2007
  • gaucho
    De pampa wenkt
    30-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vierkante meter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Uit de kranten verneem ik dat de CD&V met Wouter Beke op kop warempel naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken met het thema “betaalbare bouwgrond”. Wouter Beke solfert de Pittemse CD&V hierdoor met een huizengroot probleem op. De volledig door CD&V bestierde gemeente Pittem slaagde er immers niet in om te vermijden dat de bouwgrond te Pittem (à 307 Euro/m2) driemaal duurder is dan in het omliggende, tweemaal duurder dan Tielt en honderd Euro duurder dan de bouwgrond in Hasselt, Gent en Antwerpen (226 Euro/m2). In bijlage een vergelijkende statistiek van de prijs van de bouwgrond. De bron van deze gegevens is De Morgen 29 maart 2012.

    Meer van dergelijk cijfermateriaal en gespreksonderwerpen zijn te vinden in het visie document van SP.a Pittem op www.groep2012.be. SP.a Pittem belooft om alles in het werk te stellen opdat uw kinderen betaalbare bouwgrond of een sociale woningen zouden kunnen verkrijgen zonder dat deze naar Antwerpen of Limburg hoeven te verkassen. U weet alvast waarover te praten wanneer de dames en heren van de Pittemse CD&V in het najaar om uw stem komen ronselen: de prijs van de vierkante meter.

    Bijlagen:
    VergelijkendeStatBouwgrondPrijs.png (31.1 KB)   

    30-05-2012 om 23:53 geschreven door gaucho  


    22-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.veiling

    Op maandag 21 mei vond een nieuwe groepsaankoop groene stroom en gas van Samen Sterker plaats. Meer dan 10.000 West-vlaamse gezinnen schreven zich in.

    Alle energieleveranciers werden uitgenodigd om op de veiling van maandag een bod uit te brengen. Als gevolg van de recente ontwikkelingen op de energiemarkt en de inspanningen van de Belgische regering, veranderen consumenten vandaag massaal van leverancier, op eigen initiatief. Veel energieleveranciers hebben het daardoor erg druk met het verwerken van nieuwe aanvragen.

    Door deze trend hebben we op de veiling van 21 mei slechts één – maar wel zeer scherp – bod ontvangen van energieleverancier Essent. Hun geboden tarieven voor gas en elektriciteit liggen gemiddeld 21,1% lager dan het gemiddelde actuele marktaanbod. Voor wie uitsluitend elektriciteit afneemt, deed Essent een aanbod dat gemiddeld 13,5% lager ligt dan het gemiddelde actuele marktaanbod.

    Wie voor een jaarcontract onder deze voorwaarden kiest, betaalt gegarandeerd een bodemtarief voor zijn energie. Bovendien garandeert de groepsaankoop van Samen Sterker een aanbod van 100% groene energie. Wellicht is dit, naast het prijsvoordeel, ook een reden om over te stappen naar een nieuwe leverancier.

    Er waren 38 inschrijvingen te Pittem-Egem dit keer.

    Voor de groepsaankoop van mazout kan nog ingeschreven worden tot einde juni.

    Voor eventuele vragen mag je rechtstreeks contact met Koen Berton (0478 286 730)

     

    22-05-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


    18-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groep 2012
    SP.a Pittem en Open VLD trekken onder de noemer Groep 2012 naar de kiezer in oktober 2012. Op deze lijst is ook plaats vrijgehouden voor onafhankelijken. De website van Groep 2012 is www.groep2012.be. Je vind er voorlopige programma punten en een visue document voor Pittem-Egem. Ga nu meteen langs www.groep2012.be of volg het verloop van de campagne op facebook van "groep twintigtwaalf".

    18-05-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


    05-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.achterklap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    'Ik heb echt veel respect voor de burgemeester van Pittem, die de belangen van zijn gemeente uitvoerig heeft verdedigd ', vertelt de Tieltse CD&V voorzitter in De Standaard dit weekeinde. Hij voegt eraan toe ‘Maar uiteindelijk heeft hij ook ingezien dat de ring noodzakelijk is voor Tielt’. 

    Een zinnig mens schiet spontaan in een klaterende lach bij dit nieuws. Welke belangen de gemeente Pittem zou hebben bij het tegenhouden van de Tieltse Zuiderring is immers voor niemand duidelijk. Of het moest al het volgende zijn. De gemeente Pittem kleurde in het gemeentelijke ruimtelijke structuurplan (GRS) het gebied rond Ronceval als landschappelijk waardevol gebied in. Jammer genoeg hebben enkel de bewoners van Ronceval toegang tot deze Pittemse oaze aan privé groen. Waarom burgemeester Delaere uitvoerig onbestaande gemeenschappelijke Pittemse belangen zou verdedigen is dus voor velen een raadsel.

    Het verheugd me wel dat de Pittemse burgemeester ‘eindelijk’ en ‘ook’ (zie de woorden van Tieltse CD&V voorzitter) ingezien heeft dat de hinder die talloze Tieltenaren ondervinden van doorgaand vrachtverkeer in de omgeving van de Stationsstraat en Polenplein niet opwegen tegen het nadeel dat de bewoners van Ronceval zullen ondervinden. Dit inzicht komt wel overigens wel erg laat. Verleden zomer kwam een fietser onder de wielen van een vrachtwagen terecht op de Darraslaan te Tielt.

    Het verontrust me wel nog een beetje dat de Pittemse eerste burger nog steeds durft te beweren : ‘'Het enige wat ik nog kwijt wil, is dat we een goed gesprek hebben gehad met Tielt en met minister Crevits en dat we daar onze bedenkingen hebben kunnen formuleren. Ze hebben ons beloofd daarmee rekening te houden en we zullen nu wel zien hoe de procedure verder verloopt 

    Voorheen berichtte de Pittemse burgemeester in De Weekbode over roddel en achterklap in dit dossier (zie deze blog en De Weekbode 17 maart 2008 : “Dat wij (Pittem) met Ronceval onder éen hoedje spelen zijn roddels”). De bewuste bewoner van het kasteeldomein Ronceval was tot einde 2007 afgevaardigd bestuurder van NV Belconsulting. NV Belconsulting is in 2008 overgenomen door de NV SORESMA. De NV Belconsulting adviseerde de gemeente Pittem vaak in het verleden, bijvoorbeeld de studie “Groene bestemming RZWI” (2004), de opmaak van het “BPA Meulebekestraat” (2005), het “Erosieplan” (2004), een studie over de “Verbeteringswerken aan landbouwwegen” (2000) en was betrokken bij de voorstudie van het GRS Pittem in 2001. Het GRS Pittem werd in 2007 opgemaakt door het studiebureau NV SUMResearch. Met dit alles is niets mis. Klik op de bijlage om een overzicht te krijgen van de ontstaansgeschiedenis en levenscyclus van SUMresearch, SORESMA, HAECON en Belconsulting; alsook over de tijdelijke vennootschappen die deze studiebureaus in de loop der jaren oprichten. [Bron: de publieke opvragingsfunctie bij de Kruispunt Bank der Onderneming, Ministerie van Economische Zaken].

    De gemeente Pittem mag mij wel ten allen tijde de merkwaardigheid verklaren dat het Pittemse GRS het Tieltse tegenspreekt in zake de problematiek van de Zuiderring.  Een andere gerechtvaardigde vraag die is ook : “Hoe valt het te rijmen dat het GRS Tielt en GRS Pittem contradictorisch ingevuld zijn aangaande de bestemming van het gebied rond Ronceval, wetende dat het studiebureau “Groep Planning” dat het GRS Tielt opstelde en het studiebureau “SUMResearch” dat het GRS Pittem opstelde, éen en hetzelfde bedrijf zijn”. [Bron: www.sum.be  “SumProject and Suresearch formerly known as Groep Planning en Mens en Ruimte”; de URL www.groepplanning.be verwijst daarenboven onmiddellijk door naar www.sum.be, voor GRS Tielt ga je naar http://www.west-vlaanderen.be/jahia_upload/leefomgeving/rup/grs_tielt/A00_TEKSTinformatief.pdf, voor GRS Pittem ga je naar http://www.pittem.be/website/488-www.html].

    Het vermoeden is dan ook wellicht terecht om dit nieuws als goedkope verkiezingspropaganda af te doen. De Tieltse CD&V kan scoren en uitpakken met hun minister in dit dossier en de Pittemse burgemeester kan zich op de borst kloppen over hoe pal hij wel achter de Pittemse – weliswaar onduidelijk welke - belangen stond. De Tieltse SP.A, Open VLD en NV-A hebben al aangegeven dat dit dossier al te vaak met de grote trom opduikt vlak voor de kiezingen om dan weer stilletjes van de agenda te verdwijnen. Zoals eerder aangegeven, een zinnig mens lacht smakelijk bij dit gekonkel. Voor wanneer echter het volgende ongeval in de Darraslaan?

    Volledig artikel staat hier

     

     

     

    Bijlagen:
    Org-Tek-080317.pdf (43.4 KB)   

    05-05-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


    03-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groepsaankoop mei 2012
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Betaalbare energie is een noodzaak. Daarom ondersteunen curieus en Linx+ (ABVV) Pittem dit voorjaar de nieuwe groepsaankoop mazout van Samen Sterker. Deze aankoop geldt in de hele provincie. Zo kunt u samen met tientallen andere West-Vlaamse gezinnen voordelig stookolie bestellen. Door de bestellingen te bundelen, krijgen we een fikse korting. De vorige groepsaankoop mazout van Samen Sterker in januari leverde 11% op de dagprijs op.

    Als u wenst deel te nemen aan de aankoop, bezorg dan het ingevulde bestelformulier terug voor 1 juli 2012. U kunt al bestellen vanaf 500 liter. Door uw inschrijving verbindt u zich tot uw bestelling, die afgehandeld wordt met de leverancier.

    Kom gerust ook langs op onze zitdagen in de Meulebekestraat 47 te  Pittem, telkens van 9u tot 13u op volgende zaterdagen:  5 mei, 12 mei en 19 mei.

    In bijlage vindt u het inschrijvingsformulier voor de mazoutaktie en de aankoop van gas en electriciteit.

     

     

    Bijlagen:
    MazoutGroepsAankoopmei2012.pdf (387.6 KB)   

    03-05-2012 om 21:43 geschreven door gaucho  


    25-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Te Tielt viert de gemeenschappelijke actie 1 mei op vrijdag 27 april in het Textielhuis. Toespraken door plaatselijke SP.A mandatarissen. Linx+ Pittem en de SP.a kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zijn vertegenwoordigd. De avond wordt afgesloten met een optreden van Rik Schrauwen.

    Te Brugge start de optocht op 0 mei om 10 uur aan het Bauhaus. ’s Middags barbecue gevolgd door optredens in het Astridpark met onder andere Buurman en Steak Number Eight.

    Te Roeselare treden op 30 april naast het station te Roeselare vanaf half zes 's avonds Millow en The Compact Disc Dummies, de winnaars van de rock ralley uit Desselgem op. 's Anderdaags vanaf 11 uur toespraken door SP.A en ABVV verantwoordelijken gevolgd door een barbeque.

    Te Kortrijk starten de toespraken op 1 mei om 11 uur 's morgens en volgen in de namiddag optredens, waaronder een comeback van Kortrijks oude punk gloriën Lucien van den Shake en zijn Definitivos, gevolgd door Customs en Hickey Underworld. Ik beman als vanouds de tapkranen. Alles komt weer.

    Maak er een prachtig 1 mei van.



    25-04-2012 om 20:55 geschreven door gaucho  


    11-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blueberry
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren overleed Jean Giraud.  Giraud was een Franse striptekenaar en werd 73. Hij tekende onder andere Luitenant Blueberry, Jim Cutlass, de Incal, Arzach, Major Fatal, Le garage hermétique en nog vele andere.

    In 1956 publiceerde hij voor het eerst en van 1963 tot 1964 was hij medewerker van Hari Kiri, een maandelijks satirisch tijdschrift. Hij was in 1974 één van de oprichters van uitgeverij Les Humanoïdes Associés en het tijdschrft Métal hurlant.

    Hij publiceerde onder de naam Giraud, Gir en Moebius. Veel van zijn strips zijn psychedelisch, sciencefiction of maatschappijkritisch. De Moebius' strips zijn bekend vanwege de vreemde afbeeldingen en decors.  De Giraud strips vanwege hun realisme.

    11-03-2012 om 10:08 geschreven door gaucho  


    11-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACTA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen PES (Party of European Socialists) roept op de petitie te ondertekenen opdat het Europese parlement ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) niet zou ratificeren. De ACTA reglementen leiden tot een minder open internet. ACTA geeft de mondiale media concerns verregaande mogelijkheden tot censureren.  De rechtsgeldigheid van ACTA is discutabel. ACTA werd om te beginnen opgesteld door niet-democratisch verkozenen, daarnaast geldt ACTA wereldwijd terwijl het merendeel van de landen (80%) uitgesloten werd van deelname aan de onderhandelingen die tot ACTA leiden. ACTA behartigt in feite enkel de belangen van grote mediaconcerns en niet deze van de artiesten.

    Ook Amnesty International heeft de Europese lidstaten opgeroepen om het ACTA-verdrag niet te ratificeren. De mensenrechtenorganisatie noemt ACTA 'de doos van Pandora' vol met potentiële schendingen van mensenrechten. (http://www.amnesty.org/en/news/eu-urged-reject-international-anti-counterfeiting-pact-2012-02-10)

    De petitie kan je op http://www.avaaz.org/en/stop_acta/? ondertekenen (of door op het plaatje hiernaast te klikken). De tekst van de petitie vind je hierna.

    “As concerned global citizens, we call on you to stand for a free and open Internet and reject the ratification of the Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA), which would destroy it. The Internet is a crucial tool for people around the world to exchange ideas and promote democracy. We urge you to show true global leadership and protect our rights.”

    11-02-2012 om 10:24 geschreven door gaucho  


    10-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.valentijnstocht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag 18 februari organiseren "De Curieuzeneuzen van Pittem" voor de vijfde maal de Valentijnstocht in Meulebeke.
    Deze goed verzorgde wandeltocht voert je via landelijke wegen langs de kapel O.L.V. Van Bijstand en De Miere. Je kunt kiezen uit 6-12-18 km. We starten tussen 07:00u en 15:00u aan het O.C. Vondel (Karel Van Manderstraat 26, 8760 Meulebeke)
    Bereikbaarheid: Bus: lijn 52 Tielt-Kortrijk halte De Goethalsplaats op 300m van de start. Auto: grote gratis parking op Vondel.
    Meer info: Van Walleghem H. - 0473/82 34 57 - hvw.pittem@skynet.be

    10-02-2012 om 14:56 geschreven door gaucho  


    04-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pinnekesdraad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bij de Belgische vestigingen van Bekaert verdwijnen 600 jobs, waarvan 380 in de zaagdraadafdeling van Bekaert in Aalter. Nochtans heeft de directie in mei 2011 nog maar een cao afgesloten met het personeel die werkzekerheid garandeert tot 30 juni 2014. De jobs moeten verdwijnen omwille van de “toenemende onzekerheid” en de “algemene instabiliteit op langere termijn”.
     
    Een studie van de PVDA-studiedienst (zie bijlage) brengt echter aan het licht dat het coördinatiecentrum van Bekaert in 2010 via de notionele interestaftrek een belastingskorting van liefst 39 miljoen euro kreeg. Volgens deze studie is dat “meer dan genoeg om die 600 werknemers aan de slag te houden”.
     
    De NV Bekaert betaalt ook geen belastingen, blijkt uit dezelfde studie. “De Belgische vestigingen van Bekaert hebben over de voorbije vijf jaar geen eurocent belastingen betaald”.

    De afdankingen bij Bekaert dienen alleen maar om het rendement voor de aandeelhouders op peil te houden. Bekaert heeft de dividenden voor de aandeelhouders sinds 2006 verdubbeld en belooft ook in de toekomst een “stabiele en stijgende dividendenstroom”.

    Voor Bekaert komen de aandeelhouders eerst, niet de mensen. Hoe lang moeten wij blijven aanvaarden dat multinationals, die wereldwijd grote winsten maken, in België géén belastingen betalen maar wel honderden werknemers op straat zetten?  Er moet een wet komen die verbiedt dat winstmakende bedrijven werknemers ontslaan.
     

    Bijlagen:
    120202_studie_Tom_Demeester_Bekaert.pdf (76 KB)   

    04-02-2012 om 18:02 geschreven door gaucho  


    30-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pensioen

    De Pittemse gemeenteraad van vanavond had één hoofdpunt: het ontslag van de eerste schepen. De Pittemse CD&V houdt zich trouw aan het adagium: eerst de postjes, dan de mensen. In correcte navolging van een postjesgraaierrakkoord, dat de Pittemse christen-democratuur onderling bedisselde de na de verkiezingen in 2006, diende de eerste schepen vanavond haar ontslag in.

    Door omstandigheden buiten mijn wil om  - de eerste algemene staking sedert de negentiger jaren ondermeer – kon ik de Pittemse gemeenteraad niet op tijd bijwonen en blijft het voor u en voor mij dus voorlopig een mysterie wie voortaan de bevoegdheden van de vorige schepen waarnemen zal.  Toen ik om kwart voor zeven de raadszaal binnenstapte, was de openbare zitting al afgelopen en werd me kordaat verzocht op te hoepelen. Ik kon me desondanks niet van de indruk ontdoen dat de eerste schepen opgelucht leek te zijn om op pensioen te kunnen/mogen vertrekken. We wuifden elkaar cordiaal uit. Mijn beste wensen aan haar en haar toekomstige wedervaren. Niet allen hebben echter het geluk op pensioen te gaan wanneer ze willen, dacht ik nog terwijl ik netjes ophoepelde.

    Bijlagen:
    Toelichtende nota 2012-01-30.pdf (141.1 KB)   

    30-01-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grefgeneral
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Laat je niets op de mouw spelden. De algemene staking van vandaag was een succes. Waarom staakten we vandaag?

    - Asociale maatregelen moeten worden herzien en rechtgetrokken worden. De meeste zogenaamde "structurele hervormingen" op sociaal vlak werden overhaast doorgevoerd. Ze bevatten juridische onzin, plegen contractbreuk, zullen rampzalige sociale gevolgen hebben met een zwaar risico op uitsluiting.

    - Een evenwichtiger spreiding van de inspanningen.  De zwaarste inspanningen moeten niet aan de laagste inkomens gevraagd worden. De breedste schouders moeten de zwaarste lasten dragen.

    - Maatregelen die een reëel toekomstperspectief bieden, met uitzicht op werk, industriële reconversie, overheidsinvesteringen en collectieve voorzieningen.  Het ABVV wil dat er afgestapt wordt van de politiek van Europa die de privileges en de winsten van de financiële wereld wil beschermen. Het ABVV wil dat er gebouwd wordt aan een solidair Europa dat voldoende sterk is om constructieve beleidsmaatregelen te nemen, in plaats van overal sociale achteruitgang op te leggen.

    In bijlage een artikel uit De Nieuwe Werker over de strijdpunten van de algemene staking van 30 januari 2012. Aan je kleinkinderen kan je later vertellen erbij geweest te zijn die koude maandag in januari.
     

    Bijlagen:
    1598050-29a20e0b3add275600a96326e63a6196.JPG (108.3 KB)   
    1598070-4c1d5251c91e17e672849cdf51803ae6.JPG (153 KB)   
    DNW_nr1_Speciaal_Dossier_ HR.pdf (7.7 MB)   

    30-01-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


    19-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ‘Dit boek, dat ik des te zeer zou willen bestickeren als "noodzakelijk", begroet ik als een warm en hernieuwd begin in de strijd tegen het asocialisme.' – Dimitri Verhulst.

    Een tip voor onder de kerstboom, Peter Mertens' boek : "hoe durven ze?". 

    De vraag is: durf jij dit wel te lezen?

    19-12-2011 om 22:18 geschreven door gaucho  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wijnkurken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanavond loodste de Pittemse CD&V het meerjarenplan van het Pittemse OCMW en het budget van de gemeente Pittem fluks doorheen de gemeenteraad.

    Het Pittemse OCMW eindigde dit jaar met 978.114 euro in het rood, doch dit riep geen vragen op bij de aanwezige gemeenteraadsleden. De gemeente Pittem neemt 836.492 euro voor haar rekening van dit verlies. Geen van de raadsleden stelde een vraag bij de vooruitzichten dat de Pittemse belastingbetaler aan het OCMW de volgende jaren respectievelijk 917.302 en 931.749 euro zal betalen.  Door gebrek aan enige externe controle in de Pittemse OCM> raad kan het Pittemse ACW haar uitgaven gekte de vrije teugel laten. Zo is 25.000 euro voorzien voor het inrichten van een “leskeuken” in het voormalige gebouw van de Christelijke Mutualiteiten op de markt. Hetzelfde gebouw wordt voor 60.000 euro gerenoveerd (sanitair, dakisolatie, verwarmingsketel, etc.). Het Pittemse ACW speelde dit wel heel erg gewiekst: solfer de Pittemnaar op met de overname- en renovatiekosten en laat de aan het ACW geaffilieerde verenigingen gewoon verder gebruik maken van hun vertrouwde stekkie daar in het voormalige CM gebouw. Volgens de OCMW voorzitter valt dit alles onder de noemer van dorpskernvernieuwing. Hoe een “leskeuken” van 25.000 euro de dorpskern vernieuwen kan werd niet nader toegelicht.

    Vervolgens werd de Pittemse begroting op een diefje behandeld. In gewone dienst zal er volgend jaar een verlies van 1.628.299 euro zijn en wordt er in 2012 ook voor 7.674.100 euro onkosten gemaakt in buitengewone dienst. De investeringen in buitengewone dienst omvatten: de afwerking van het CIBO gebouw in de Fonteinestraat, de aankoop brandweermateriaal, de renovatie van enkele niet nader genoemde centrumstraten, rioleringswerken in de Godelievestraat, de aankoop van een nieuwe grasmaaier, inleidende werken voor nieuwe jeugdhuislokalen en een polyvalente zaal in de Egemstraat, een nieuw voetbalveld voor de duiveltjes, een camionette voor de rattenbestrijding. Het grootste deel van de investeringsuitgaven (3 miljoen) gaat naar het afkoppelen van de riolering in de Joost Ter Beerstlaan. Er moet ook nog 720.000 euro terugbetaald worden aan de WVI voor de woningen in de Eikeldreef. Er zal volgend jaar voor een totaal aan 3 miljoen euro moeten bij geleend worden.

    Raadslid Spriet (Open VLD) stelde aansluitend een aantal vragen, waaronder een vraag naar opheldering rond de tienduizenden euro’s die de gemeente Pittem aan recepties denkt uit te gaan geven volgend jaar: 11.500 euro werd aan de recepties voor algemeen bestuur uitgegeven en 27.000+17.000 euro voor recepties die onder ‘Cultuur’ vallen. Burgemeester Delaere stuurde het raadslid zoals gewoonlijk met een kluitje in het riet. Deze torenhoge receptiekosten zijn volgens de Pittemse burgemeester te wijten aan de bloemstukken die gemeente schenkt bij de opening van een winkelpand, de attenties voor jubilarissen allerhande en de plaques die aan sportlaureaten gegeven worden. De burgemeester verkocht natuurlijk onzin, voor dergelijke bedragen zou de gemeente Pittem achttien karaats gouden medailles en monumentale bloemstukken weg kunnen geven. De burgemeester kletste er zomaar op los wanneer hij beweerde dat de cultuurprijs ook in die kosten steekt.  De kultuurprijs wordt echter apart begroot onder post 7626/332-01 voor een bedrag van 500 euro en wordt bovendien in 2012 niet uitgereikt. Zoals altijd is de verklaring voor deze tsunami aan receptiekosten minder prozaïsch. Er is gewoon een wildgroei aan recepties omdat de Pittemse CD&V zich hiermee in de gunst van de kiezer tracht werken. Er mag geen scheet verkeerd zitten bij een Pittemnaar of er wordt een feestje opgetuigd en knallen de cavakurken. Die recepties zijn platvloerse verkiezingspropaganda voor de Pittemse CD&V.  Verkiezingspropaganda die jij en ik nog op de koop toe betalen. In de tweeduizend jaar beschaving is nog geen snars veranderd: zij de aan de macht zijn kopen nog steeds de stemmen van het plebs met drank en spelen. Klik op de afbeelding hiernaast voor een detailoverzicht van de receptiekosten. In die kosten steken nog niet de subsidies die de gemeente de deken en comités van Zotte Maandag toestoppen om een dagenlange slemppartij te organiseren (zie post 7631/332-01 ten belope van 10.000 euro oftewel vierhonderd duizend oude Belgische franken).

    Burgemeester Delaere verschafte vervolgens uitleg aan raadslid Spriet bij de onkostenpost van 24.000 euro “bijdragen werkingskosten gedragen door andere overheden “. Dit is blijkbaar 24.000 euro die de gemeente bij zal moeten passen in 2012 voor naschoolse kinderopvang. De gemeente Pittem gaf de concessie van deze kinderopvang aan het Katholiek Vormingswerk Landelijke Vrouwen. De Pittemse eerste schepen is/was beroepsmatig verbonden aan het KVLV, dat onder de noemer Stekelbees de naschoolse opvang verzorgt te Pittem en dat dus volgend jaar steun zal ontvangen om een gat van zomaar even 24.000 euro in hun werkingskosten te dichten. Qua boodschap aan KVLV kan dit wel tellen: bravo u maakte verlies. In die tweeduizend jaar is weinig veranderd: zij die aan de macht zijn kopen de goedwil van nog machtigeren af met cadeautjes.

    Burgemeester Delaere liet een tweetal keer doorschemeren dat er een regimewissel aan zit te komen te Pittem en dat wat hem betreft de begrotingen voor 2013 en daarna niet langer zijn zorg zijn. Van een duurzaam beleid gesproken. Het heeft er alle schijn van dat het vet van de soep is te Pittem en dat de jonge wolven van de Pittemse ACW die staan te dringen voor de postjes van burgemeester en schepenen wel eens een lege kassa zouden kunnen erven.

    Open VLD onthield zich bij de stemming over de begroting, alle aanwezige 14 CD&V raadsleden stemden voor, zonder voorafgaand ook maar één lettergreep te piepen. Het moet zijn dat zij in tegenstelling tot de twee Open VLD raadsleden en mijzelf de begroting 2012 volkomen doorgronden en geen bijkomende uitleg meer behoefden.  Zij waren zeer relaxed over de financiële toestand waar de gemeente Pittem zich binnen enkele jaren zal bevinden. Slaap op twee oren, Pittem is waarlijk in goede handen.

    Bijlagen:
    Toelichtende nota 2011-12-19.pdf (228.2 KB)   
    Uitgaven Recepties.png (37.3 KB)   

    19-12-2011 om 00:00 geschreven door gaucho  


    30-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Resultaten groepsaankoop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De veiling voor de groepsaankoop SamenStekker is afgelopen, er zijn goede tarieven behaald:

    - Eneco voor elektriciteit alleen met een korting van 14,1% ten opzichte van de actuele marktprijs

    - Lampiris voor gas en elektriciteit  met een korting van 25,3% ten opzichte van de marktprijs.

    Met 8320 deelnemers, waaronder meer dan 20 Pittem- en Egemnaren, evenaren we ons record van de eerste groepsaankoop in februari 2010.

     

    30-11-2011 om 21:17 geschreven door gaucho  


    17-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.betoging
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wij zijn niet gedoemd te blijven bezuinigen. Wij hebben alternatieven. Iedereen naar de nationale betoging op 2 december.

    Voorstellen van het gemeenschappelijk vakbondsfront

    - een economische relance

    - kwaliteitsvolle jobs, in het bijzonder voor jongeren en degelijke lonen

    - welvaartsvaste sociale uitkeringen

    - strijd tegen de fiscale en bijdragefraude

    - echte opheffing van het bankgeheim

    - een rechtvaardige fiscaliteit en belasting op kapitaal

    - halt aan cadeaus voor de bedrijven via onder meer de notionele intrestaftrek

    - belasting op financiële transacties en regulering van de banken

    - sterke openbare diensten en de socio-profit

    In bijlage het pamflet van deze betoging. Wie vervoer naar het station Tielt benodigt, geeft een seintje.


    Bijlagen:
    Pamflet betoging 2 december 2011.pdf (128.2 KB)   

    17-11-2011 om 21:19 geschreven door gaucho  


    14-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blind
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Door de banken te redden, is onze staatsschuld met 15% toegenomen sinds 2008. Tussen nu en 2015 moet er minstens 22 miljard euro gevonden worden. De bankencrisis heeft ons in een economische recessie geduwd en heeft onze eenheidsmunt aan het wankelen gebracht. En aan ons, werkenden, ambtenaren, gepensioneerden vraagt men “af te dokken”, om de schuld te vereffenen en de gebroken potten van het failliet van het casinokapitalisme te betalen. Men wil ons een blind bezuinigingsbeleid opleggen. Maar bezuinigen werkt niet. Het is niet door ons een lege portemonnee te geven dat de economie beter zal draaien.

    Het volledige pamflet steekt in de bijlage

    Bijlagen:
    Pamflet Men bedriegt u- blind bezuinigen 21 okt 2011.pdf (500.2 KB)   

    14-11-2011 om 21:10 geschreven door gaucho  


    09-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kieskring

    Axelle Red, Benoit Poelvoorde, Tom Lanoye, Paul De Grauwe, Professor in Economie (KUL) Jaco Van Dormael, Luc De Vos en Mia Doornaert. Dat zijn enkele van de bekende namen die een nieuwe petitie voor een federale kieskring onderschrijven.


    De petitie is een initiatief van Be for democracy, een jongerenbeweging die is ontstaan uit de Shame-beweging. Die laatste organiseerde vorig jaar een protestmars tegen de politieke stilstand.

    Volgens de initiatiefnemers kan enkel een federale kieskring ervoor zorgen dat de federale politici op efficiënte wijze een toekomstvisie te formuleren die aansluit bij de wensen van alle inwoners van het land.

    Een aantal zetels in de Kamer zouden verdeeld moeten worden via de federale kieskring. Op deze manier gaan federale verkiezingen verschillen van regionale verkiezingen en krijgen de toppolitici er belang bij om ook naar de andere kant van de taalgrens te luisteren en daar eventueel stemmen te rapen, klinkt het op de website van Be for democracy.

    De organisatie geeft straks meer toelichting op een persconferentie. De petitie tekenen kan op http://be4democracy.be

    09-11-2011 om 20:13 geschreven door gaucho  


    05-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stekker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    PERSNOTA - Samen Energie aankopen voor een beter klimaat en lagere prijzen

    De energiewaakhond CREG berekende dat dit jaar de elektriciteit 33 procent duurder zal zijn dan verleden jaar. De aardgasprijs zal met 13 procent hoger zijn. Een gemiddeld gezin zal daarom dit jaar 200 euro meer uitgeven aan energiekosten.[Bron]

    In de eerste 7 maanden van dit jaar veranderden 200.000 Vlamingen van energieleverancier. Het verschil tussen de hoogste en de laagste prijs op de markt wordt namelijk steeds groter. Een verbruiker die op zoek gaat naar de goedkoopste elektriciteit en de goedkoopste aardgasleverancier, kan tot 10 procent voordeel doen. De gemiddelde gebruiker vindt echter moeilijk de weg tussen de verschillende aanbiedingen van electriciteit- en aardgasleveranciers; en wordt vaak afgeschrikt door de administratieve afhandeling van een energieoverstap.[Bron]

    De coöperatieve Samen Sterker, bestaande uit de West-Vlaamse afdelingen van SP.a, ABVV en Bond Moyson, doet daar iets aan. Door in groep energie aan te kopen, speelt de wedijver tussen energieleveranciers voluit. Hoe meer gezinnen meedoen aan de groepsaankoop, hoe groter de besparing wordt. De coöperatieve Samen Sterker staat in voor de selectie van de leverancier en begeleidt de eventuele overstap.

    De groepsaankoop einde 2010, was een groot succes. Meer dan tienduizend West-Vlaamse gezinnen schreven zich toen in. De veiling werd gewonnen door Lampiris met de laagste prijs voor gas en groene stroom. Essent won het contract voor uitsluitend elektriciteit. Eenenveertig Pittem-Egemnaren tekenden toen op de actie in.

    SP.a en Linx+ (ABVV) Pittem organiseren daarom opnieuw dergelijke groepsaankoop. Elk Pittem-Egems gezin kan eraan deelnemen en flink besparen op de energiefactuur en bijdragen aan een beter leefmilieu door te kiezen voor groene stroom.

    Nog tot 29 november 2011 kan ieder gezin zich vrijblijvend inschrijven op www.samenstekker.be of bij de Pittemse coördinator van de groepsaankoop. Op 30 november wordt in een veiling de energieleverancier met het beste aanbod bepaald. Uiterlijk op 9 december 2011 ontvangt elke deelnemer een schrijven met de prijs. Pas dan beslist men om al dan niet een nieuw contract af te sluiten.

    SP.a Pittem en Linx+ (ABVV) organiseren drie zitdagen. Deze sessies zijn voor iedereen toegankelijk. In eerste plaats kan u er terecht voor een deskundig antwoord op alle vragen betreffende deze groepsaankoop. Wie moeilijk met internet overweg kan, wordt ter plekke geholpen bij het vrijblijvend inschrijven.

    Deze zitdagen gaan door bij Koen Berton in de Meulebekestraat 47 te Pittem, telkens tussen 9 uur 's morgens een 13 uur in de namiddag op de volgende dagen

    ·         zaterdag 12 november

    ·         zaterdag 19 november

    ·         zaterdag 26 november

    Het volstaat om de laatste jaarlijkse afrekening van gas en elektriciteit mee te brengen (en hard aan te bellen). Meer inlichtingen zijn te bekomen bij Koen Berton, 0478/286-730, koen.berton@skynet.be

    Bijlagen:
    Presentatie Pittem 20111105 - V02.pdf (612.8 KB)   
    SamenStekkerFlyerPittem2011.pdf (676.3 KB)   
    TrendEnergiePrijzen.png (48.1 KB)   

    05-11-2011 om 20:51 geschreven door gaucho  


    24-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.âllo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heet van de naald vanuit de Pittemse raadzaal : De val van Dexia. Op verzoek van raadslid Spriet (Open VLD) verstrekte burgemeester Delaere uitleg bij de verliezen die de gemeente Pittem lijden zal, nu de Gemeentelijke Holding in vereffening gaat. Burgemeester Delaere had meer dan vijf minuten nodig om de investeringen die Pittem plaatste bij Dexia uit de doeken te doen.  De taktiek was duidelijk de toehoorders met nietszeggende details om de oren slaan en hopen dat de kern van de zaak in de ruis verloren ging.   Aangezien de Pittemse beleidslieden het niet kunnen, is het voor mij een eer en genoegen om de zaak samen te vatten in één zin. De gemeente Pittem verliest voor 195.952 euro (99.533 + 96.429) aan uitstaand kapitaal, daarbij komt nog een jaarlijks verlies 17.637 Euro aan dividend. Dat burgemeester Delaere beweert dat Pittem sinds 1995 263.000 Euro aan interesten opgestreken heeft, doet niets terzake. Die centen zijn uitgegeven. Nadat de aankoop van Dexia de belastingbetaler enkele duizenden euro kostte, slaat de vereffening Gemeentelijke Holding nu een put van meer dan tweehonderd duizend Euro (acht miljoen frank) in de portemonnee van alle Pittemnaren.

    Het werd pas surrealistisch toen de Pittemse OCMW voorzitter met uitgestreken gezicht kwam vertellen dat het verlies van 908.933 Euro dat het OCMW maakte, puur boekhoudkundig is en dat de gemeente Pittem feitelijk 72.588 voordeel doet. De Pittemse OCWM voorzitter repte zich om er bij te vertellen, dat dit cijfergedoe allemaal eigenlijk wel heel complex is.

    De CD&V dictatuur te Pittem demonstreerde daarna nog steeds in opperbeste doen te zijn. Het agendapunt van de kennisgeving van de OCWM jaarrekening, wordt tijdens de gemeenteraad plotseling volledig omgegooid tot een stemming over het goedkeuren van het voorstel van de Pittemse OCMW voorzitter om slechts 50.000 Euro terug te betalen aan de gemeente en dat het OCWM het restant 22.588 euro op zak zou mogen steken. Alleen in Pittem neemt men zo'n licht loopje met democratische procedures.

    Ik waan me even bij Comedy Casino als de burgemeester zich akkoord verklaart met dit innovatieve OCMW voorstel op voorwaarde dat die 22.588 euro voor sociale werken gebruikt wordt, waarmee hij dus toegeeft dat er te Pittem geld gespendeerd wordt door het OCMW aan niet sociale zaken. Overigens bleef de OCWM voorzitter en burgemeester voordien het antwoord schuldig op de vragen van Open VLD of de aankoop van het gebouw van de Christelijke Mutualiteiten wel gerechtvaardigd is en wat het effect van die ‘impulsaankoop’ van 270.000 Euro zal zijn volgend jaar op de OCMW boekhouding. De OCWM voorzitter zei nog “het is niet de taak van een OCWM winst te maken”. Vermoedelijk is het ook al heel complex om in te zien, dat het evengoed niet de taak van het OCMW kan zijn om verliezen op te stapelen.

    Het budget voor de kerkfabriek Onze Lieve Vrouw werd toegelicht. Open VLD stelde de terechte vraag waarom deze kerkfabriek 1.500 Euro aan computergerief en 2.200 Euro aan communicatie uitgaven op de begroting inschreef. Blijkbaar zijn dit kosten voor ’t internet. Kerkfabriek OLV e-mailen en bellen er nogal op los.  Âllo mé god? Ik herinner de Pittemse CD&V en hun monotheïstische achterban er toch even dat een gemeente wettelijk alleen maar moet instaan voor het onderhoud van het kerk patrimonium. Het aankopen van missalen, miswijn en voor zover ik weet ook belkredieten hoort niet in de kerktoelage.  De kerkfabriek OLV deed het niet zo goed verleden jaar, want de inkomsten aan interesten daalden. ’t Zijn harde tijden voor elke spaarder.

    Toen hield ik het voor bekeken. Ik ben er 100% zeker van dat de Pittemse gemeenteraadslieden zich daarna ten volle hebben kunnen laten gaan bij het graaien van postjes bij de “intergemeentelijke samenwerking” en Psilon. Zo maakt toch nog iemand zijn verlies goed.

     

    24-10-2011 om 00:00 geschreven door gaucho  




    gaucho leunt aan bij
  • links
  • (+) links

  • gaucho bekijkt
  • (nieuw) leven en welzijn van een Pittemnaar
  • leven en welzijn van een Pittemnaar
  • jouw vingerzetting
  • het stapsgewijs
  • ten slotte

  • gaucho beluistert
  • depth charge ethel (nieuw)
  • now what will ya' do? (with all yer power)
  • lou
  • lou
  • loup
  • billie, en
  • de tijd

  • gaucho bestrijkt
  • de evolutie
  • de devolutie
  • de revolutie
  • de absolutie


  • de barrio
  • 480 minuten
  • avelgem (+)
  • geluwe (+)
  • harelbeke (+)
  • ieper (+)
  • marianne
  • roeselare (+)
  • zwevegem (+)

  • Inhoud blog
  • persnota (bis)
  • persnota
  • melroc
  • tien

    Archief per maand
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 10-2013
  • 07-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 09-2006

    gaucho recycleert


  • verfilmd:Curtis,Hook,Sumner&Morris



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs