|
|
04-02-2018 | |
TOPHOTELS | |
Hotel PRINSENHOF in BRUGGE
Veelvuldig internationaal in de kijker
Het Brugse 4-sterrenhotel PRINSENHOF, hartje historische stad, werd ook in het voorbije jaar veelvuldig bedacht met niets dan lovende reviews. Het leverde het tophotel bij het wereld vermaarde TripAdvisor niet alleen niet alleen wereldwijde erkenning op, maar werd bekroond met de titels van zowel BESTE SERVICE in BELGIE als het MEEST ROMANTISCHE HOTEL in ons land. Meer nog, daarnaast kreeg het hotel een eervolle vermelding in diverse andere categorieën, met zilver in bij de BESTE KLEINE HOTELS in BELGIE, en een zevende plaats in de reeks MEEST ROMANTISCHE HOTELS in EUROPA. Voeg daarbij nog een verdienstelijke 20ste plaats op de lijst van de BESTE SERVICE in EUROPA en je weet meteen dat HOTEL PRINSENHOF tot de absolute top in ons land behoort.
Thierry & Katrien Lemahieu-Soenen, de eigenaars van het hotel, zijn uiteraard bijzonder blij met deze waardevolle erkenningen, een bevestiging van hun nooit afgeven en onverminderde inzet om het de klant zo aangenaam mogelijk te maken. Zo ontvingen ze eerder ook de titel van Trivago best 4 Star Hotel terwijl ze in de categorie Luxury Small Hotel de World Luxury Hotel Award mochten ontvangen. TOPSERVICE- en KWALITEIT De eigenaars blijven dan ook nooit bij de pakken zitten: Het vergt veel inzet om elke dat de kwaliteit te leveren die onze gasten verdienen. Deze bekroningen zijn een mooie beloning voor al onze inspanningen. Ze geven ons de broodnodige motivatie om door te gaan na de tegenslagen die we in onze sector de jongste jaren te verwerken kregen. De awards bevestigen de service en de kwaliteit die we jaar na jaar nastreven. Geen van deze erkenningen was mogelijk zonder de voortdurende inzet en motivatie waarmee onze medewerkers en wijzelf elke dag aan de slag gaan, stelt het echtpaar Thierry Lemahieu en Katrien Soenen. TOPLUXE Het is duidelijk, ook al ben je slechts een dag, een weekend of zo maar even op toeristisch bezoek in Brugge, laat je dan tijdens je verblijf op en top verwennen. En waar kan dat beter daar waar de Graven van Vlaanderen, Maria van Bourgondië en onder andere Filips II ooit geschiedenis schreven: in Hotel PRINSENHOF. Elke kamer heeft zijn eigen identiteit. Opgetrokken in de traditionele stijl zorgen de kleurcombinaties van de stoffen voor een rustgevend gevoel. De kamer is voorzien van allerlei moderne snufjes, met alles er op en eraan. Het geheel van het hotel overspoelt je van meet af aan met rust. Tot straks in Brugge in Hotel Prinsenhof ?
HOTEL PRINSENHOF Ontvangersstraat 9 8000 BRUGGE 050 34 26 90
Georges Keters
|
|
|
31-01-2018 | |
VALENTIJN IN NIEUWPOORT | |
SINT VALENTIN IN NIEUWPOORT
Ristorante da CLAUDIO
MENU SAN VALENTINO
Te genieten van woensdag 14 tot en met vrijdag 16 februari
Antipasto Amuse bouche
Carpaccio di pesce spada marinato agli agrumi Carpaccio van zwaardvis, citrusmarinade
Lasagna ai funghi di bosco e tartufo nero Lasagna bospaddenstoelen en zwarte truffel
Coda di rospo, crosta di noci e caffé, pure di bietola rossa Zeeduivel in notenkorst en koffie, puree van rode biet
Meringa al mascarpone e frutti rossi Meringue, mascarpone, coulis van rode vruchten
Menu: 70 euro (exclusief dranken)
Ristorante da Claudio Marktstraat 19 8620 Nieuwpoort 058 24 33 74
Georges Keters |
|
|
VALENTIJN AAN ZEE | |
VOUVRAY WIJNEN VERWENNEN VALENTTIJN IN MIDDELKERKE
Bubbels met Valentijn Een romantische nacht op een waterbed, een nacht vol mysterie in een spookkasteel, een leuk dinner-dance etentje in een romantisch kelderrestaurant, een droomnacht met Champagne ontbijt of beleef je eerste huwelijksnacht opnieuw, dit keer in een duikboot. Men kan het zo gek niet bedenken of Valentijn legt zijn liefdesmantel over de tortelduifjes, over jong en minder jong. Overgoten met heerlijk parelende bubbels, zonder meer het einde. Woensdag 14 februari is het Feest van de Verliefden en wordt steeds ingevuld met aangename verrassingen, geurige bloemen, fijne geschenken en romantische etentjes. Het was ooit anders. We hebben die liefderijke feestdag te danken aan paus Gelasius I die in 496 de datum van 14 februari uitriep tot de Dag van de Sint Valentijn. De legende wil dat bisschop Valentijn een verzoek kreeg van een jong paar om te huwen. Probleem, de man was een heiden, de vrouw christen. Bisschop Valentijn stelde de liefde boven de wetten van Keizer Claudius, die zich hiermee beledigd voelde. Hij liet Valentijn arresteren, waarna hij gemarteld en tenslotte onthoofd werd. Dit gebeurde op 14 februari. CHAMPAGNE PREVOTEAU-PERRIER En ja, Valentijn dat is een dag vol parelende bubbels. Een van de toppers dit jaar is Champagne Prévoteau-Perrier, dat niet alleen de Prix dExcellence 2017 binnenhaalde, maar tegelijk de Rosé verkozen zag door de Hotelschool Ter Duinen Koksijde om hun 70ste verjaardag te vieren. Intussen liggen de oogsten van 2013 en 2014 nog in de kelder, maar mogen zeer binnenkort op de markt verwacht worden. We kijken er alvast reikhalzend naar uit. De glazen staan klaar. Meer info: www.champagneprevoteau-perrier.fr
VOUVRAY WIJNEN & LADYCHEFS
Nieuwe bondgenoten van Valentijn dit jaar zijn de Vouvray wijnen. Alain Bloeykens, s lands wijnkenner bij uitstek, verklaart: Niet schrikken als u bij de Valentijnsmenus in heel wat restaurants inzonder bij flink wat Lady Chefs verschillende Vouvray wijnen ziet opduiken, die het menu begeleiden. Hoe het komt? Vouvray, nabij Tours in het hartje van de Loirevallei, kan zowel geschonken worden als aperitief (mousserend), visbereidingen (droog wit), oosterse gerechten (halfdroog) en tal van desserten (zoet). In onze regio liggen de Vouvray wijnen alvast te koelen in de restaurants La Tulipe in Middelkerke en Kapelle in Sint-Pieters-Kapelle.
WIJN MET VIER GEZICHTEN Het hoeft geen betoog, Vouvray wordt wel een de wijn met vier verschillende gezichten genoemd. Weinig wijnen zijn zo verschillend als deze uit de regio Vouvray.
Alain Bloeykens, met de LadyChefs recent op stap in de Loire en samen te gast in de kelders van wijnproducent Vouvray vertelt: Vouvray staat voor 2.200 ha wijngaarden ten oosten van de stad Tours in de Loirevallei. De wijnen die er geproduceerd worden zijn alles wit, maar verwerkt in vier verschillende stijlen: Mousserend, Droog Wit, Halfdroog en Zoet Wit. Bovendien allemaal gemaakt van dezelfde Chenin Blanc druif. Dit gedijt perfect op de hellingen van de rivier. De ruim 160 producenten maken gemiddeld zon 14,7 miljoen flessen Vouvraywijn per jaar en hoeft het niet te verwonderen daarvan is ons land een der grootste afnemers. U stelt de vraag, één appellatie in vier verschillende gedaantes? Ideeal voor flink wat restaurants die jaar in het kader van hun VALENTIJNSMENU met VOUVRAY aan de slag gaan. Zaliger kan haast niet.
2 KOPPELS GRATIS AAN TAFEL MET VOUVRAY
Valentijn richt zijn pijlen dit jaar niet alleen op de verliefden, maar zet heel wat restaurants op het romantische spoor. Champagne is hier dan ook de grote winnaar. Enkele anderen trekken de kaart van de Vouvray wijnen, de grote sterkhouder van de Loire. Mits wat geluk, kunnen twee koppels straks gratis tafelen in een van deze restaurants. Wijnspecialist Alain Bloeykens, in de zomer onder ander organisator van Bubbels aan Zee op het Epernayplein, en Vouvray Wijnen schenken alvast twee maal twee Valentijnsmenus weg aan wie tegen
zaterdag 10 februari gewoon een mailtje stuurt naar: Alain.Bloeykens@vinopres.com met melding: Valentijn & Vouvray
Een onschuldige hand trekt twee winnaars, goed voor elk twee Valentijnsmenus te genieten in de deelnemende Middelkerkse restaurants La Tulipe, Leopoldlaan 81 of restaurant Kapelle, Diksmuidestraat 68 in het landelijke en pittoreske Sint-Pieters-Kappelle. Hier liggen de Vouvray wijnen alvast te koelen. De winnaars worden persoonlijk via mail verwittigd door Alain Bloeykens. Even voorproeven ?
Valentijnsmenu Restaurant LA TULIPE
Hartlustige aperitiefhapjes Vouvray Méthode Traditionelle Extra Brut Alain Robert
Slaatje van lauw gerookte kwartel met hazelnootdressing Vouvray Demi-Sec Carpe Diem 2016 Alain Robert
Cappuccino van ossenstaart met kruidenflensje
Ragout van kreeft met gebakken griet filet in spekroom Clos de Lanterne Vouvray Sec 2015 Benoit Gautier
Het Sint-Valentijns nagerecht Clos de Nouys Vouvray Moelleux 2011 Pierre Chainer
Menu: 65 euro Menu all-in: 90 euro (aperitief, wijnen, water en koffie)
Reservatie aanbevolen: 059 30 53 40
Valentijnsmenu Restaurant KAPELLE
Te genieten van vrijdag 9 februari tot en met 8 maart 2018 Hapjes van de Chef
Scampi van het Huis Of Gebakken Sint-Jacobsvruchten, chorizo en parelcouscous Of Rundscarpaccio wit-blauw, parmezaan en sésame Of Gebakken eendenlever, appel en Luikse stroop °°°°°°°°° Knolseldervelouté, gerookte paling, broodcroutons en groene kruiden °°°°°°°°° Gegrilde filet mignon Limousin, seizoensslaatje Of Eendenborst, quinoa, gerookt spek en amandelen Of Gebakken slibtongen Meunière, seizoensslaatje Of Op vel gebakken kabeljauw, garnaalroom en fijne groentjes °°°°°°°° Nagerecht
WIJNEN Domaine Des Aubuisières Cuvée de Silex Vouvray Bernard Fouquet Chenin Blanc Loire Domaine Pré Baron Renaissance Touraine Rouge Pinot Noir Cabarnet Franc Malbec Loire Clos de Nouys Vouvray moelleux Pierre Chainer Chenin Blanc Loire
Het menu is voor het volledige gezelschap
Menu: 48 euro Menu all in : 70 euro (aperitief van het huis, wijnen, water en koffie) Reservatie aanbevolen: 059 27 84 34 en 0476 69 43 12
Hoe dan ook: wil je mee aan tafel, mail naar Alain.Bloeykens@vinopres.be
ALVAST HAPPY VALENTIJN !!!!!!!
Georges Keters
|
|
|
E-mail mij |
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen. |
Gastenboek |
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek |
Blog als favoriet ! |
Mijn aanraders | ||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||