Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
29-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN FRANKRIJK

Unieke site voor totaal relaxen in Franse Ardennen

Domaine Château du Faucon

 

Trek om er eens een paar dagjes tussenuit te knijpen, een weekendje uitblazen of zo maar in alle stilte de batterijen terug opladen en dan nog liefst dicht bij huis, het kan perfect in de Franse Ardennen, net buiten ons eigen Bouillon, op minder dan drie uur uit de Westhoek of anderhalf uur uit Brussel: Domaine Château du Faucon in het piepkleine dorpje Donchery is uw adres. Een verademing.

 

Men dient het niet steeds ver te zoeken, meer dan men durft te dromen liggen lieflijke stekjes ons op te wachten om ons in een paar dagjes alle zorgen te doen vergeten en nieuwe krachten op te doen. Ideaal oord daarvoor is Domaine Château du Faucon en ligt zo voor het grijpen. Wie eens iets anders wil uitproberen dan onze eigen bekende Ardennen, wipt in Bouillon even de grens over en kiest voor de snelweg Charleville-Mézières naar Sédan en een kwartiertje later lacht groen, water en rust je in liefst 130 ha graag toe.

KASTEEL MET EEN ZIEL

De oprit naar het kasteel toe is op zichzelf indrukwekkend. Blakend in de zon doemt Domaine Château du Faucon in de verte op. De rust overvalt je. Met dank aan Jean-François Robin die in 2011 het domein zijn ziel teruggaf. Het oudste stuk van het kasteel dateert uit de 18de eeuw en werd later uitgebouwd met twee imposante hoektorens. Binnenin ademt het kasteel een stevige brok geschiedenis. Op de benedenverdieping werden drie restaurants, vergaderzalen, leeshoeken en een bibliotheek waar men in alle sereniteit kan genieten van complete rust, uitgebouwd. Op de eerste verdieping wachten 23 sfeervolle kamers en suites, elk totaal anders aangekleed met knipoog naar de geschiedenis, evenwel voorzien van alle comfort die de rustzoeker zich wil aanmeten. Aansluitend wachten drie klasrijke suites, met hamman en of Devon & Devon badinstallatie. Er wacht al een kamer vanaf 85 euro, een suite vanaf 165 euro.

PAARD AAN HET FEEST

Domaine Château du Faucon is niet alleen een zegen voor de rustzoeker maar tegelijk een hemel op aarde voor de paardenliefhebber. Fonkelnieuwe stallen staan ter beschikking voor de eigenaars terwijl met de regelmaat van een klok diverse wedstrijden in verschillende disciplines op de agenda staan. Paard en ruiter zijn hier dan ook in de wolken en kunnen tegelijk van een fikse wandeling genieten in het immense domein van het kasteel. Eigenaar Jean-François Robin is niet alleen een uit het beste hout gesneden levensgenieter, maar tevens een fervent paardenliefhebber en zorgt er dan ook voor dat de gasten het compleet naar de zin krijgen. Naast aandacht voor het paard staan tennis en minigolf ter beschikking.

TOPGASTRONOMIE

Na de renovatie van Domaine Château du Faucon in 2011 opende eigenaar Jean-François Robin enkele maanden terug Le Restaurant du Château met veel bravoure. Hij koos meteen voor een topchef die zowel de Franse als de internationale keuken in de vingers heeft. Met de 41-jarige Chef Christophe Quentin (een pure Ardennees) haalde hij een goudhaantje in huis. Hij leerde de stiel in de beste – vooral –  Parijse huizen en stond twee jaar aan de zijde van Philippe Legendre in restaurant Taillevent , drie jaar aan de stoof met Gérard Boyer in Aux Crayères, negen jaar aan de zijde van Alain Reix en nadien Alain Ducasse in restaurant Le Jules Verne op de tweede verdieping van de Eiffeltoren en werkte onder andere een jaar samen aan het fornuis met Arnaud Lallement in de legendarische George V. Vandaag dirigeert hij met een tiental man de keuken van Domaine Château du Faucon met vaste hand, klassiek met aandacht voor streek en seizoen. “We halen de producten uit de dichtst omliggende zaken en kwekers. Zo komt de forel uit de Vendresse, de witte worst uit Rethel, de slakken uit Bouzy, het gevogelte uit Viel Saint Rémy, de eendenlever uit Warzee en onder andere de mosterd uit Reims. “We moeten het niet verder zoeken als het dichtbij kan. Vers en kwaliteit zijn hier de troeven van het huis”, onderstreept Chef Christophe Quentin. We kunnen het intussen beamen, de kookkunst van deze prille veertiger lonkt alvast richting Michelin.

SEMINARIES

Het domein is tevens voorzien van diverse zalen, compleet uitgerust voor vergaderingen, productvoorstellingen, persconferenties, directie bijeenkomsten, zakenlunches défilés, tentoonstellingen en algemene vergaderingen, al dan niet in combinatie met verblijf in het kasteel. Trouwfeesten en andere bijeenkomsten kunnen tot 300 man, aansluitend mogelijkheid tot wandelingen te paard, een ritje met de koets of een partijtje golf (green in de onmiddellijke buurt)

ARRANGEMENTEN

Domaine Château du Faucon pakt uit met een flinke reeks arrangementen voor twee personen. Zo is het alvast genieten van een Forfait Découverte van 257 tot 431 euro, een Forfait Romantique van 231 tot 405 euro en een Forfait Bulles & Saveurs van 323 tot 497 euro (telkens dubbele kamer, junior suite, suite de luxe of suite de luxe, ontbijt, menu Faucon of Dégustatie en Champagne Abelé). Zonder meer betaalbare luxe in een paradijselijk kader, waar geest en lichaam ten volle herbronnen in volle natuur en complete rust.

 

 

Domaine Château du Faucon

Jean-François Robin

Route de l’Atelier

F – 08350 Donchery

contact@domaine-chateaufaucon.com

www.domaine-chateaufaucon.com

Lid Châteaux & Hotels Collection

 

Tekst & foto’s Georges Keters








>> Reageer (0)
28-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAKANTIE IN EIGEN LAND

Recreatief paradijs op de grens van Namen en Henegouwen.

 

Het land van de Meren, 1800 ha puur genot

 

Wie het gebied van Les Lacs de L'Eau d'Heure binnenrijdt vergeet even dat hij in België vertoeft. Tussen de 1200 hectare bosrijke heuvels en weiland kan je genieten van niet minder dan 600 hectare gezond water verdeeld over vijf uitgestrekte meren en 70 km lange oevers die de lengte van de Belgische kust overtroeft. Deze nog ongekende toeristische parel ligt op een steenworp van steden als Kortrijk, Gent en Brussel. Lac de la Plate Taille, Lac de l’Eau d’Heure, Lac du Ry Jaune, Lac de Feronval en Lac de Falemprise vormen samen een mekka voor watersporters, fietsers en recreanten.

 

De titel European Destination of Excellence spreekt voor zich: hier wordt aan duurzaam toerisme en natuurbehoud gewerkt. De infrastructuur is uitstekend verzorgd en indrukwekkend. Gemotoriseerd transport, fietsers en wandelaars worden door de mooiste hoekjes van de regio gegidst. Het RAVeL-netwerk (Réseau Autonome des Voies Lentes) is er voor de actieve recreant die zorgeloos rond de meren wil zoeven. De fietsinfrastructuur wordt nog verder uitgebouwd met de opening van een waar BIKE PARK met 60 km pistes in 2015.

PURE WATERPRET

Elk meer heeft zo zijn eigen specialiteiten. Dit om de veiligheid van alle beoefenaars te vrijwaren. De Spin waterskipiste, die loopt op duurzame energie, is een ware aanrader voor de beginnende of meer ervaren waterskier of wakeboarder.  De begeleiding is uiterst sympathiek. Bij elke poging wordt gekeken wat er fout is gegaan. De euforie na een eerste geslaagd parcours van 620 meter is ronduit fenomenaal. Gevorderden kunnen acrobatische stunts uithalen op de strategisch geplaatste hindernissen.

Het zandstrand biedt met Espace Fun waterplezier voor elke groep: zeilen, catamaran, stand up paddle, kajak, surfen en strand. Het is er zowel overdag als 's avonds heerlijk vertoeven om de sfeer aan het water met volle teugen te genieten. Tijdens het weekend worden er vaak culturele evenementen georganiseerd.

HOOG IN DE BOMEN

Het Natura Parc laat je zweven over negen verschillende wandel- en klimtrajecten tussen de bomen, die hoogtes toveren van 5 tot wel 25 meter. Leuke en spannende en gewaagde recreatie voor families en groepen. De allerkleinsten kunnen op een hoogte van 50 cm volgen.

EXCURSIES

Le Crocodil Rouge is een bus-boot waar er slechts negen exemplaren van bestaan op de hele wereld. De rit biedt vooral de jongere bezoekers dolle pret . Het verhaal over het ontstaan van het resort wordt fantasierijk gepresenteerd.

Een bezoek aan de stuwdam van La Plate Taille is uniek. De grootste stuwdam van België is niet alleen fotogeniek maar biedt tevens een uniek uitzicht over de regio. Een niet te missen uitstapje.

Chimay en Binche liggen vlakbij. Ook de Grotten van Han, Namen en Dinant zijn beslist een bezoek waard voor de gekende streekproducten en dito decors.

LOGIES

Rondom Les Lacs de L'Eau kan u tussen het frisse groen het ganse jaar in alle comfort logeren in duurzaam opgetrokken pareltjes. De Villa's van de Golden Lake Village bieden in ruimte badende twee etagewoningen waar ook levenslustige viervoeters zijn toegelaten op aanvraag.  De vrijheid tussen de woningen zorgt voor ontspanning en rust. Overnachten kan ook in Landal Village l'Eau d'Heure, La Cairière du Lac of in de directe omgeving van het Land van de Meren.

TAFELEN MET ZEILZICHT

Er is voor iedereen wel een verfrissing en eetgelegenheid te vinden: gastronomisch tafelen of een eenvoudige snack: er is voor iedereen wat wils: het streekbier La Dame des Lacs in het Crocodil Café is een goede start. 

Bij een van de grootste zeilclubs van het land  bij Lac de la Plate Taille, ligt Restaurant-Bistro Le Tri-Marrants, waar Chef Fabian Santi overheerlijke gerechten tovert volgens het Terre et Mer principe. De eigenaars Fabian Santi, Fabrice Santi en Hans Rary zorgen voor een aangename sfeer en een top service die gastronomen laat watertanden.

Het is duidelijk, een weekend volstaat niet op alles te ontdekken wat Les Lacs de l'Eau d'Heure te bieden heeft. Deze trekpleister zorgt voor een dynamiek in de streek die je laat verlangen het volgend weekend terug te komen. Een aanrader.

 

 

Les Lacs de l'Eau d'Heure ASBL

Onthaal Plate Taille

Route de la Plate Taille 99

6440 Boussu-lez-Walcourt

071 509292

fax: 071 50 9293

info@lleh.be

www.lacsdeleaudheure.be

www.goldenlakevillages.be

www.ardennenvakantievillas.be

 

 

Dirk Keters – Foto’s Les Lacs del’Eau d’Heure

 

 








>> Reageer (0)
07-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Vakantie begint op de trein

Met de ICE naar de mooiste steden van Duitsland

 

De vakantie loopt nog een flinke poos. Wie nog niet kon genieten van mooie vrije dagen en het liefst de wagen thuis laat, dan opent de NMBS en de DB (Die Bahn) heel wat perspectieven voor hen die tuk zijn op een verblijf in het mooie buurland Duitsland.

Vanuit Brussel vertrekken vier maal per dag ICE-treinen in een recordtijd naar de mooiste steden van Duitsland. Zo ligt Frankfurt amper 2.59 u. vanuit Brussel, met tussenstop in Luik, Aken en Keulen, telkens met aankomst in hartje stad. Wie verder wil kan met slechts één overstap doorreizen naar Berlijn, Hamburg, München of onder andere Stuttgart, bijzonder leuke stad die slechts op 4.09 u. vanuit Brussel ligt.

TIJDWINST

Het gaat weliswaar sneller met het vliegtuig horen we je stellen. Inderdaad, maar met de trein (NMBS, ICE) reist men van stadscentrum naar stadscentrum en is men bevrijd van paspoortcontrole, bagagecontroles, handbagagebeperking, shuttlekosten en … lange veiligheidcontroles. Tel uit je tijdwinst en het gemak waarmee je reist.

ICE COMFORT

Met ICE naar Duitsland flitsen is een plezier. Aan boord, zowel in eerste als in tweede klasse is er voor iedereen een stopcontact voor waarbij rustig verder kan gewerkt worden, of genoten worden van een film op uw PC. Tegelijk zijn er ook zones met een versterkte gsm ontvangst.

Voor wie de inwendige mens wil versterken wacht de passagier een volwaardig ontbijt of een warme lunch op de middag. Koude en warme drankjes kan men zo meenemen uit de bar. En dat terwijl uw trein aan 300 km per uur doorheen het landschap schuift.

TOPSTEDEN

Het is dan ook leuk na enkele uren volkomen rust te kunnen uitstappen en meteen te kunnen genieten vaneen bruisende stad als Berlijn, een brok geschiedenis proeven in Bonn, in Hamburg de poort van de wereld ontdekken, de wijnstreken van Stuttgart induiken of zich te pletter amuseren op de Oktoberfest in München.

Voor meer info en vertrekuren: www.nmbs-europe.com

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN BELGIE

Gentse hotelparel in geboortehuis van Maurice Maeterlinck

Sandton Grand Hotel Reylof

 

Als er in Vlaanderen één stad is die geschiedenis ademt en schoonheid met cultuur combineert is het zonder twijfel Gent, een stad boordevol waardevol onroerend goed, waarvan een flink stuk Unesco beschermd. En met de inplanting van Sandton Grand Hotel Reylof heeft deze sfeervolle stad er een schitterende parel bij.

 

Het 4-sterren deluxe hotel laat zich bewonderen in een 18de eeuws herenhuis, uitgebouwd in Lodewijk de 14de stijl, tegelijk het geboortehuis van de Gentse dichter Maurice Maeterlinck, Nobelprijswinnaar in 1911. De meeste vertrekken zijn zo goed als intact en uitgewerkt in de empirestijl met extra aandacht voor de indrukwekkende draaitrap naar de verdiepingen waar salons voor meetings, workshops, roadshows of onder andere productvoorstellingen luisteren naar de namen van Gentse grote figuren als Valerius De Saedeleer, Albert Servaes of nog George Minne.

GROTE KLASSE

Sandton Grand Hotel Reylof telt 158 luxueze kamer, suites en enkele appartementen, allen uitgewerkt op klassieke wijze, met modern streepje luxe. Voor romantici is de badkamer een juweeltje, ruim los bad en een regendouche om u tegen te zeggen. De kamers laten u verder genieten van alle mogelijke comfort, airco, topprestaties inzake internet, kleurentv en minibar (die bij de suites gratis is).

Verder is het genieten van een reuze binnentuin, buitenterras waar – indien het weer het toelaat – zowel het ontbijt, de lunch als het diner kan genoten worden. Voor de businesslui wachten negen vergaderzalen en is WIFI in gans het hotel gratis. Trek in massage en wellness? Het zwembad, sauna, stoombad en fitness en solarium wachten op u. Wellness en fitness is gratis voor de hotelgasten. Evenmin enig probleem met de wagen, want die kan slapen onder het hotel.

GASTRONOMIE

Fijnproevers zijn meteen aan het goede adres in Sandton Grand Hotel Reylof waar Chef Michiel Slot (31) en zijn team u in restaurant Lof tot in de diepste vezels verwennen. De in Leeuwarden (Friesland, Nederland) geboren Chef is sinds zijn 16de gebeten door de keuken en werkte naderhand in de beste huizen met het Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag (met sterrestaurant De Heeren van Harinxma) als topper waar hij zijn strepen als sous-chef aan het fornuis verdiende waarna overstap naar restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin als Chef. Sinds de opening van Sandton Grand Hotel Reylof in 2012 zwaait hij er de plak. “We koken naar de seizoenen toe. Onze gerechten starten bij de groenten, daarna kiezen we voor vis of vlees dat er het best bij past. We hebben tegelijk oog voor enkele vegetarische schotels op hoog niveau”, stelt de jonge dynamische Chef, tussen twee schotels door.

Met zijn klassieke opleiding is het dan ook genieten van de beste Franse klassiekers, weliswaar gepresenteerd met een moderne toets. Vooraf aan de lunch of het diner kan men genieten van een gezellig aperitiefmoment in de Champagnebar. En voor wie kiest voor een cocktail vindt ruim zijn gading in de Private Bar Blue Bird, ook ideaal voor kleine evenementen en prvié-bijeenkomsten. Het restaurant staat uiteraard ook open voor niet-residenten. Meer info: www.restaurantlof.be en info@restaurantlof.be en tel. 09 235 40 71.

10 JAAR SANDTON HOTELS

Op 1 mei 2014 vierde de prestigieuze Sandton Hotel Groep zijn tiende verjaardag. De hotelcollectie telt momenteel dertien huizen, acht in Nederland (Amsterdam, Baarlo, Boekelo, Deventer, Eindhoven, Rheden, Terschelling en Zwolle), vier in ons eigen land (twee in Brussel, Kortrijk en Gent) en eentje in het Franse Cagnes sur Mer aan de Azurenkust. Elk van de hotels zijn stuk voor stuk parels die druipen van klasse en gezelligheid. Het siert de oprichters Gui de Vries en Rogier Braakman dan ook dat ze de lijn van grote klasse en stijl op efficiënte wijze doortrekken in al hun vestigingen. Geen wonder dan ook dat ze in 2013 als beste hotelketen verkozen werden door ZOOVER. Meer nog, Sandton Grand Hotel Reylof werd in 2014 door TripAdvisor geselecteerd binnen de tien beste hotels van België.

 

Sandton Grand Hotel Reylof

Hoogstraat 36

9000 Gent

09 235 40 70

gent@sandton.eu

www.sandton.eu/gent

 

 

Georges Keters

Foto’s: Sandton Grand Hotel Reylof








>> Reageer (0)
05-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIJNLAND DUITSLAND

Duitse kwaliteit in het glas

 

Wijnplezier in Baden & Württemberg

 

 

De tijd dat buurland Duitsland alleen maar bekend was voor zijn degelijke auto’s en zijn schitterende voetballers – Franz Beckenbauer, Gerd Müller, Sepp Maier, Berti Vogts en onder andere Rudi Völler en doelman Oliver Kahn – ligt al een tijdje achter ons. Vandaag mag je daar ook nog hun wijnindustrie bij tellen. En met reden want op de wijnkaarten in tophuizen vindt men niet zelden uitstekende Duitse wijnen. We trokken naar de regio’s Baden en Württemberg en genoten met volle teugen van de Klingerberger, Riesling en onder andere de Müller-Thurgau en uiteraard de Trollinger.

 

Laat uw wijnfeest starten in Stuttgart waar men sinds mei 2014 in Collegium Wirtemberg, Weingärtner Rotenberg & Uhlbach, zich het Beste Duitse Wijngaardgenootschap mag noemen. Hier is de Trollinger de nationale drank, baksteenrood van kleur, fruitig en snel op dronk kort na de pluk. Andere toppers van het huis zijn de Schwarzriesling (Pinot Meunier) van de Bourgognefamilie, de kloeke Dornfelder, de Spätburgunder (Pinot Noir) of de koning van de Duitse wijnen. Verder verbouwt Collegium Wirtemberg nog de Muskat-Trolliger, de Rivaner (Müller-Thurgau), de Graubunder (Pinot Gris), de Weiszburgunder (Pinot Blanc), de Gewürtstraminer en uiteraard de Riesling, de koning van de Duitse witte wijnen. Onder het motto Kenner trinken Württemberger kunnen genoemde wijnen naar hartenlust geproefd worden bij leuk tafelwerk. Zalig wanneer deze dan nog kunnen genoten worden in de tuin bij zwoele zonondergang.

BADEN & WÜRTTEMBERG

Met zijn 15.900 ha wijngebied is Baden na Rheinhessen (26.400 ha) en Pfalz (23.500 ha) de derde grootste uit dertien wijngebieden met erkende herkomstbenaming, samen goed voor ruim 100.000 ha. Baden onderscheidt zich door een mild klimaat met een knipoog naar de Jura en de Vogezen. Vandaar dat Burgunderland zich uitstekend voor de Spätburgunder, de Weissburgunder en de Grauburgunder. Württemberg daarentegen is goed voor 11.500 ha wijngebied en specialiseert zich vooral in Trollinger, Schwartzriesling, Lemberger en Spätburgunder.

WEINGUT MARKGRAF VON BADEN

Een van de absolute toppers om en rond de Bodensee is het Weingut Markgraf von Baden, uitgebouwd op de wijngaarden van Schloss Salem, een voormalig klooster, goed voor ruim 110 ha, eigendom van Prins Bernhard van Baden. Met wat geluk kan je een rondleiding bekomen van directeur Michael, Prins van Baden. Hij is niet alleen gefascineerd door wijn, maar is tegelijk een begenadigd verteller. Het wijndomein omvat naast Schloss Salem ook nog het Schloss Staufenberg wat dan ook de slogan Zwei Schösser, ein Weingut met zich meebrengt. Het hoeft dan ook geen betoog dat beide wijngaarden zorgen voor zowat de beste wijnen uit Ortenau, regio Baden met toppers als de Mardorfer Spätburgunder, Kirshberger Müller-Thurgau en de onnavolgbare droge Meersburger Riesling.

MEERSBURG & MAINAU

Meteen is de naam gevallen van deze middeleeuwse stad, tegelijk het middelpunt van de Bodensee. Ideaal vertrekpunt voor een uitstap naar het bloemeiland Mainau, te bereiken met overzet. Laat niet na om, alvorens in te schepen, even te tafelen in Gutsschänke Meersburg. Het zonovergoten terras zorgt heerlijk en smaakvol tafelplezier met een uniek beeld over de Bodensee als toetje.

Het eiland Mainau haalt per jaar ruim een miljoen bezoekers naar zich toe. Amper 45 ha groot, maar het bezit een schat aan bloemenpracht en unieke bomen en struiken, met de Victoria-linde als een van de toppers. Kolossale eiken en statige ceders  omringen de Sint Maria slotkerk, pronkstuk van Zuid-Duitse barok.  Voeg daarbij een unieke vlindertuin en een Italiaanse rozentuin om U tegen te zeggen en uw bezoek aan eiland Mainau kan niet meer stuk.

KWALITEITSWIJNEN

Hoe dan ook, het is duidelijk, de Duitse wijnbouwcoöperaties hebben in de jongste jaren een dynamische ontwikkeling doorgemaakt. Baden en Württemberg zijn er met hun marktaandeel van zowat 80% met verve in geslaagd waarbij coöperaties de grootste economische betekenis invullen met kwaliteitswijnen, te vinden op de beste tafels in Europas.

Meer info: Informatiebureau voor Duitse Wijn, www.duitsewijn.be

 

Georges Keters








>> Reageer (0)
02-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CITY TRIP IN FRANKRIJK

Op een steenworp van Parijs

 

City Trip in paradijselijk Chantilly

 

Op zoek naar eens iets anders dan een city trip naar Berlijn, Praag, Lissabon, Parijs of Madrid. Op minder dan 300 km wacht Chantilly, betoverend en ideaal voor zij die houden van kastelen, paarden, een flinke brok geschiedenis en een tongstrelende gastronomie.

Chantilly (Departement Oise) – op een steenworp van Parijs – telt zowat 11.000 inwoners en is vooral gekend omwille zijn kasteel Château de Chantilly, een door de families Orgemont, Montmorency, Bourbon-Condé en Orléans opgetrokken pronkstuk, gebouwd tussen de 14de en 19de eeuw op een met water omgeven rots. Het is zonder meer een harmonieus en opmerkelijk bouwwerk, met stijl en grandeur, zonder meer een der mooiste waterkastelen van immer mooi Frankrijk. Voeg daarbij de unieke kunstverzameling en je hebt ogen te kort om te genieten van dit bouwwonder.

PAARDENPARADIJS

Om en rond het kasteel en het immense park zijn de Grandes Ecuries, de stallen waar de paarden als koningen en koninginnen behandeld werden. Met dan aan de Prins van Condé die een zwak had voor deze sierlijke dieren. Naast de stallen wacht de renbaan en een indrukwekkend museum van van het paard: Musée vivante du Cheval, opgetrokken in 1982. Liefhebbers van het paard zijn hier aan het feest. Maak tijd voor een bezoek want naast de stallen zijn nog een dertigtal zalen gevuld met kunst, alles om en rond het paard. Meer info: www.domainedechantilly.com

LE POTAGER DES PRINCES

Andere trekpleister in Chantilly is Le potager des Princes, een moestuin waar jong en minder jong zijn hartje kan ophalen. De familie Yves Bienaimé, gepassioneerd door geschiedenis, kunst, paard, tuinieren en verzorgen van bloemen en planten, huisdieren en kleinvee, laat niets onverlet om de door Le Nôtre aangelegde tuinen en boomgaarden tot in de puntjes te verzorgen. De watervaltuinen, de bloeiende rozenstruiken, de waterlelietuin, de Japanse tuin, de moestuinen en talrijke bloemperken brengen u in een andere wereld, uitgesmeerd over een tuin van ruim 3 ha. Kinderen genieten extra van het pluimvee, het theater, de fazanten, konijnen en onder andere de tortels. Dat alles ludiek en pedagogiek uitgewerkt, elk jaar goed voor 200.000 bezoekers. Meer info: www.potagerdesprinces.com

LE MOULIN DES PRINCES

Een stevige brok geschiedenis wacht je op aan de rue des Cascades 34, hartje Chantilly, waar Pavillon de Manse of Le Moulin des Princes je al de geheimen prijsgeeft omtrent het bewateringsysteem  in de 17de eeuw. De prins van Condé zette in 1678 zijn schouders onder dit project en hydraulische machines zorgden voor de watervoorraden van het kasteel van Chantilly. Stephane en Stéphanie Letrain leiden u graag rond in zowat 300 jaar oude hydraulische machinezalen, aansluitend de wasserij uit de 19de eeuw, de modernste uit die tijd. “Het is dan ook een onmetelijke geluk dat we dit stukje technologische ontwikkeling heeft weten te bewaren. Hier werd geschiedenis geschreven. De rondleiding is fenomenaal, met dank aan Stephane Letrain, de ziel van dit stukje watererfgoed. Meer info: www.pavillondemanse.com

VERY CHANTILLY

Het is duidelijk, Chantilly is meer dan een dagbezoek waard. De stad leent zich dan ook graag tot een city trip waar drie tot vier dagen makkelijk kunnen gevuld worden indien men zichzelf zowel op toeristisch, sportief als op gastronomisch vlak wil verwennen. Naast genoemde toppers wacht voor de sportievelingen het paard en een 18-hole golf. Voeg daarbij dat een zestal hotels – lees Châteaux Hôtels – in de onmiddellijke omgeving onder de noemer Very Chantilly hun krachten hebben gebundeld en elk op hun eigen manier uitpakken met diverse formules en arrangementen: Le Château de Montvillargenne in Gouvieux, L’Auberge du Jeu de Paume (Relaix & Châteaux) in Chantilly, Dolce Chantilly in Vineuil St. Firmin, Hôtel du Parc in Chantilly, Château Mont Royal in la Chapelle en Serval, Parc Astérix Hôtel des Trois Hiboux en Les Fontaines - Centre de Séminaires.

De diversiteit van deze tophotels is dan ook een enorme troef om optimaal te genieten, zowel op toeristisch als op  culinair vlak. Lees dan ook graag verder in dit blad alles over deze unieke locaties, getekend Very Chantilly.

Meer info: www.chantilly-tourisme.com

 

Georges Keters

 

 








>> Reageer (0)
01-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN FRANKRIJK

Luxe, stijl en grandeur in kastelen (Deel 1)

La dolce vita in VERY CHANTILLY

 

Men las het eerder in dit nummer, met de hotelgroep Very Chantilly zetten zeven (zes voor het grote publiek en één uitsluitend voor seminaries) tophotels een samenwerking op touw waarbij de klasse en de luxe elk van hen gezamenlijk in de kijker stelt, maar tegelijk elk hun eigen identiteit behoudt. Met grote klasse en dat alles op minder dan 300 km uit de Westhoek en op een steenworp van Parijs. We stellen u graag deze super de luxe Château hotels aan u voor.

AUBERGE DU JEU DE PAUME

Een der absolute toppers is Auberge du jeu de Paume, hartje Chantilly, en op wandelafstand van Château en Domaine de Chantilly. Pas geopend in september 2012 wist algemeen directeur Pascal Groëll dit unieke domein uit te bouwen tot lid van de prestigieuze Relais & Chateaux en goed voor vijf hotelsterren, uitgewerkt binnen de geest van de 18de eeuw. De 68 kamers en 24 suites getuigen allen van ruimte, comfort en keizerlijke smaak. Het restaurant & bar Le Jardin d’Hiver zorgen voor pure Franse traditie terwijl Chef Arnaud Faye in zijn gastronomisch restaurant La Table du Connétable laat proeven waarom 2 Michelsterren boven het fornuis fonkelen. Sublieme tafel met aandacht voor streek en seizoen.

Voeg daarbij een ruim 600 m² Spa met massages, zwembad, hammam en sauna en je verblijf in Auberge du Jeu de Paume maakt van je in minimum van tijd een herboren mens. Meer info: www.aubergedujeudepaume.fr

CHATEAU DE MONTVILLARGENNE

Al even indrukwekkend is Château de Montvillargenne in Gouvieux, tegelijk het grootste kasteelhotel in Frankrijk. Gelegen in het hartje van het bos van Chantilly is dit 4-sterrenhotel ooit de pleisterplaats geweest van de familie Rothschild. De kamers zijn onderverdeeld van Standaard al over Deluxe en Spérieure tot Prestige, stuk voor stuk gevuld met charme die tegelijk stilte en sereniteit uitstralen. Ontspanning is te genieten in het verwarmde zwembad, en het super de luxe wellness center. Lekkerbekken vinden mekaar in Le Bar James Eduard voor een pre-dinner Champagne om er des te meer te genieten in het gastronomisch restaurant Le Vilargène.  Ideaal hotel om een romantisch weekend in te vullen of zo maar te genieten van de geneugten die deze parel uit het bos van Chantilly weet te bieden. Meer info: www.montvillargenne.com

TIARA CHATEAU HOTEL MONT ROYAL

Prestigieuze parel van Very Chantilly op het kruispunt van de drie bossen van Chantilly, Halatte en Ermenonville. De 108 kamers en zes suites ademen alle rust uit waarbij de waterpartijen en het groen voor de nodige impulsen zorgen. Komt men compleet tot zijn positieven via een groen overgoten omgeving, dan is Tiara Château Hotel Mont Royal voor de levensgenieter een oase van gezelligheid en smaakinvulling aan tafel. De Stradivarius bar zorgt voor een prima start om in een van de drie salons van restaurant L’Opéra met volle teugen te genieten van de geneugten die sterchef Franck Charpentier uit de oven tovert met niets dan verse marktproducten.

Het laat zich raden, Tiara Château Hotel Mont Royal – sinds 2007 lid van de prestigieuze keten Hôtels & Préférence – is een onvergelijkbare locatie voor een romantisch verblijf is al zijn betekenissen. Cocooning is hier dan ook geen ijdel woord. Hiervoor staan een groene gordel, tennis, jacuzzi en een fraai zwembad garant. Enkele arrangementen vullen uw wensen ten volle in. En voor wie wat wil genieten van de al even mooie omgeving, wacht Le Domaine de Chantilly, de stad Senlis, L’Abbaye royale de Chaalis, Le Potager des Princes in Chantilliy en onder andere het romantische Park Jean-Jacques Rousseau in Ermenonville, uitgewerkt in typisch Engelse stijl. Meer info: www.tiara-hotels.com of reservations.montroyal@tiara-hotels.com

Verder in deze media nemen we de andere troeven van Very Chantilly onder de loep: Château de la Tour in Gouvieux, Best Western Hôtel du Parc in Chantilly en Dolce Chantilly in Vineuil-Saint-Firmin. Meer info: www.verychantilly.com

 

 

Georges Keters

 

 

 








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN FRANKRIJK

Luxe, stijl en grandeur in kastelen (Deel 2)

La dolce vita in VERY CHANTILLY

 

Na leuke kennismaking met drie van de zes op en top luxe hotels van de groep Very Chantilly nemen we u graag mee naar de andere drie toppers van deze unieke hotelgroep die niets onverlet laat om enerzijds de stad Chantilly in de kijker te stellen, anderzijds in elk van de hotels te genieten naar hartenlust, elk volgens zijn eigen identiteit.

CHATEAU DE LA TOUR

Jean Gabin, Tino Rossi en de onnavolgbare Edith Piaf zaten hier ooit aan tafel. Omsloten door een groene gordel was Château de la Tour in Gouvieux in het begin van de 20ste eeuw vooral een stek waar de beau monde uit Parijs kwam aanzitten aan rijkelijke banketten. Na de Tweede Wereldoorlog werd het ingevuld als restaurant waar de groten der aarde zich te goed deden. In 1972 bouwde de familie Jadas het geheel uit zoals het er nu uit ziet. Sinds Pauline Jadas er in 2011 algemeen directeur geworden is, kreeg Château de la Tour de nodige vrouwelijke toets mee en bouwde het uit tot een 3-sterrenhotel met 4-sterren service, intussen gewaardeerd lid van Relais du Silence en Châteaux & Hotels Collection. De 41 charmekamers ademen stuk voor stuk geschiedenis. De inscriptie op de muur bij de ingang Qui y rentre s’y plait is geen ijdel begrip. Naast de bijzonder charmante vertrekken in het hart van dit manoir – wacht een superkeuken waar chef Cédric Boissart zich met liefde voor het vak ontplooit en de beste regionale producten op tafel zet. Ook hier wachten met Séjour Echappée Goumande, Séjour Lord of Séjour Cocoon au Château enkele schitterende betaalbare arrangementen, te genieten in authentieke charme. Meer info: www.lechateaudelatour.fr

HOTEL DU PARC

Bevinden de meeste van de hotels Very Chantilly in groenrijke omgevingen dan zorgt Hotel du Parc voor de uitzondering. Met zijn ligging hartje Chantilly is het hotel van Valérie Zuccato de ideale springplank voor hen die houden van het stadsleven en… paarden. Hôtel du Parc, eminent lid van Best Western, ademt niets anders uit dan Paard. Elk van de 57 kamers is verschillend maar refereert naar de paardentraditie in de regio. Een ideaal hotel voor een passage in Chantilly of een verblijf met het oog op de evenementen om en rond de hippodroom. Het ontbijt kan genoten worden op een zonovergoten terras of in de sfeerrijke ontbijtruimte, met een galerij aan foto’s uit de hippodroom wereld, of wat dacht je? Hôtel du Parc geschikt niet over een eigen restaurant, maar de onmiddellijke buurt laat enkele leuke eethuizen zien. Meer info: www.bestwestern.fr en bwhotelduparc@wanadoo.fr

DOLCE CHANTILLY

Gelegen net buiten het drukke stadsleven, midden groen weet het 4-sterrenhotel Dolce Chantilly zowel de toerist als de zakenman tot in de puntjes te verwennen. Met zijn 200 kamers, een atrium en 23 vergaderzalen voorzien van de modernste technologieën kan men in alle sereniteit en rust genieten van een zakelijke bijeenkomst, in familieverband of een tête à tête invullen naar believen. Aansluitend ligt Dolce Chantilly uitstekend voor hen die een verblijf willen invullen met wandelen, zwemmen, fitness, wellness en golf. Met de Golfclub Dolce Chantilly als buur wacht een unieke 18 hole waarbij geen enkele golfliefhebber neen tegen zegt. Nog meer rustig genieten is mogelijk in de fraai uitgelijnde Jardin à la Française, uitgestrekt groen doorspekt met water en diverse kanalen waar eendjes de scepter zwaaien.

Aan tafel is het genieten van de kookkunsten van de 32-jarige executive chef Dorian Wicart, doorgewinterde kok met een flinke staat van verdienste die sinds november 2013 met klasse de pollepel zwaait en met succes de bar-formule uitwerkte naar gelijkenis van het gastronomisch restaurant. “Het is onze bedoeling van in de bar dezelfde klassengerechten voor te schotelen als in het restaurant. Wie minder tijd heeft om te lunchen of dineren heeft ook recht op topgerechtjes en een mooi glas wijn. Het is de betrachting van onze keukenploeg opdat iedereen een mooi moment mag beleven aan tafel”, onderstreept executive chef Dorian Wicart. Meer info: www.dolcechantilly.fr

 

Meer info omtrent VERY CHANTILLY:  www.verychantilly.com


 

Georges Keters








>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs