Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
17-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOERISME IN NEDERLAND

 

OP STAP BIJ ONZE NOORDERBUREN

 

Zo zie je Zeeland pas…

met de ZeelandPas.

 

In Kortgene hebben gedeputeerde Carla Schönknecht, wethouder Piet de Putter en campingeigenaar Arjen Brinkman de aftrap gegeven voor de ZeelandPas. Dit gebeurde tijdens een feestelijke lancering van de ZeelandPas bij Camping de Paardekreek in Kortgene. De ZeelandPas is de digitale toeristenpas voor gasten in Zeeland. Met deze pas kan de gast Zeeland ontdekken en besparen op attracties, musea en andere belevingen.

REGIOPASSEN

Elke deelnemende regio in Zeeland heeft zijn eigen ZeelandPas. Op Schouwen -Duiveland is dat de SchouwenDuivelandPas, op Noord-Beveland de NoordBevelandPas en in de gemeente Veere de VeerePas. Met de pas ontdekt men attracties, musea en andere belevenissen en men krijgt korting of gratis extra’s. De pas geeft voordeel op het gebied van cultuur, culinair en wellness, maar ook op sportieve activiteiten of tijdens het shoppen.

ONTDEKKEN & BESPAREN

Met de ZeelandPas kunnen gasten eenvoudig de regio ontdekken. Zo geeft de pas veel voordeel, via de website zeelandpas.nl en de regiobrochure kan de gast precies zien welke acties en ontdekkingen er op zijn pas beschikbaar zijn. De passen en daarbij behorende informatie zijn verkrijgbaar bij verschillende accommodaties. In de gemeenten Veere en Noord-Beveland is de pas tevens verkrijgbaar bij de VVV. De pashouder kan van acties gebruik maken op vertoon van zijn pas.

Ondernemers die deelnemen zijn herkenbaar aan de ZeelandPas-poster, een balie display en een raamsticker. Een actueel overzicht van de activiteiten is te vinden op de website

www.zeelandpas.nl

ZO ZIE JE ZEELANDPAS

“De pas geeft verschillende voordelen en nodigt de gast uit om heel Zeeland te ontdekken. Deze unieke manier om de provincie te leren kennen is een aanwinst voor Zeeland en genereert extra bestedingen”, aldus gedeputeerde Carla Schönknecht. In de gemeente Veere en Noord-Beveland is de pas ook voor inwoners verkrijgbaar bij de VVV.

REALISATIE

De ZeelandPas is een project van Economische Impuls Zeeland, VVV Zeeland, NHTV en Kenniscentrum Kusttoerisme. Het project is onder andere mogelijk gemaakt door de

Provincie Zeeland, het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Gezamenlijke Ondernemers Noord-Beveland, Stichting Schouwen-Duiveland Pas, Federatie Ondernemersverenigingen Veere en de gemeenten Noord-Beveland, Veere en Schouwen-Duiveland.

Meer informatie over de ZeelandPas is te vinden op www.zeelandpas.nl

 Op de foto: Carla Schönknecht (midden), Piet de Putter (rechts) en René Molenaar (links) met de verschillende regiopassen (foto: Anda van Riet).






>> Reageer (0)
04-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNE IN DE PANNE

Duinen & Strandwandeling met

CHAMPAGNE in DE PANNE

 

 Op zaterdag 7 juni 2014 kun je genieten van champagne in de duinen en op het strand van De Panne. Vanaf 11.00 uur kan men deelnemen aan een unieke culinaire en muzikale champagnewandeling van ongeveer 9 km.

 Toerisme De Panne organiseert in samenwerking met

 Champagne Selosse-Pajon

&

Champagne Didier Ducos

 

een unieke champagnewandeling langs duin en strand. De wandeling loopt doorheen De Panne en onderweg kun je genieten van verschillende gerechten, telkens geserveerd met gepaste champagne.

Deelnemen kost 60 euro all-in. Kaarten zijn te koop bij Toerisme De Panne en via www.depanne.be/champagne tot en met 15 mei.

 Het programma:

 

·       Aperitief Champagne met hapjes in Duinpark Kykhill.

·       Wandeling doorheen de Dumontwijk en op het strand

·       Voorgerecht met vis met zicht op zee aan het Canadezenplein

·       Wandeling doorheen de Houtsaegerduinen

·       Hoofdgerecht met vlees aan de Oosthoek

·       Wandeling doorheen de Oosthoekduinen

·       Kaasbordje in Bezoekerscentrum De Nachtegaal

·       Nagerecht en after party in het Gemeentehuis van De Panne

 

Meer info en inschrijvingen:

 

Toerisme De Panne

Zeelaan 21

8660 De Panne

058 - 42 18 18

toerisme@depanne.be

www.depanne.be/citygame








>> Reageer (0)
03-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 

Ronde Tafel 30 Oostende

schenkt

17.500 euro aan goede doel

 

Wim Soete, voorzitter Ronde Tafel 30 Oostende had het genoegen zopas liefst 17.500 euro te schenken aan diverse goede doelen.

DUINHELM

JORONIMO

ZEEPREVENTORIUM

ITHAKA

DE ZEEPAREL

JONGEREN MET KANKER

SCHOOL EN ZIEK ZIJN

 

Ontvingen elk op hun beurt een cheque.






>> Reageer (0)
02-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZEELAND PARADIJS VOOR GENIETERS

Culinair feest in Zeeland

 

OOSTERSCHELDEKREEFT

OP ZIJN BEST


Ruim 70 journalisten uit België, Duitsland en Nederland genoten van de officiële opening van het Oosterscheldekreeftenseizoen 2014 in Zeeland. De feestelijkheden werden ingezet met een tweedaagse persreis op Walcheren en Schouwe-Duiveland waarbij de culinaire troeven van de regio onder de noemer Tour de Culinair onder de loep werden genomen. Hoogtepunt was de opening door Luit Ezinga, voorzitter Stichting Promotie Oosterscheldekreeft.

 

Willen met meer of minder kreeft? Was de openingszin naar de ruim 450 gasten toe. Het antwoord deed de luxetent op zijn grondvesten daveren: MEER. Voorzitter Luit Ezinga doelde hiermee op de staalslakken problematiek rondom de dijkversterking van Rijkswaterstaat. Met deze vorm van dijkversterking  krijgen de kreeften uit de Oosterschelde, Veerse Meer en de Grevelingen geen gelegenheid meer om in de winterperiode zich in de holen en gaten van de dijken te verschuilen, met als gevolg dat de kreeftenpopulatie negatief zal worden beïnvloed, aldus de kreeftenvissers.

EERSTE OOSTERSCHELDEKREEFT

Alfons Schuhbeck (bekend van de Duitse televisie) heeft als eregast de eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen 2014 in ontvangst mogen nemen. Kreeftenvisser Gerrie van den Hoek heeft met zijn boot de MS3, de eerste fuiken gelicht met daarin twee Oosterscheldekreeften. Hij kreeg hierbij assistentie van de Ambassadrice van Kosovo, mevrouw Vjosa Dobruna, Ambassadeur van Albanië, Gazmend Barbullushi, Ambassadeur der Nederlanden te Brussel, Henne Schuwer en de Consul-Generaal der Nederlanden te Antwerpen, Gert Heijkoop.

GOEDE DOEL

De eerste kreeft is door de kreeftenvismijn uit Colijnsplaat met een reddingsboot van KNRM opgehaald, om voor het goede doel “KiKa” te veilen. KiKa staat voor het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. De veilingmeester was Michael Boogerd, één van de beste wielrenners die Nederland kent. De veiling bracht  20.000 euro op.

De tweede gevangen Oosterscheldekreeft werd door Alfons Schuhbeck aan chef-kok  Maurice Mulder van restaurant “De Oesterbeurs” uit Yerseke overhandigd om in de kombuis te bereiden.

Volgens de Zeeuwse kreeftenvissers zal de aanvoer dit jaar in het begin van het seizoen veel beter zijn in vergelijking met voorgaande jaren. De zachte winter en de relatief hoge temperaturen in het vroege voorjaar zijn daar debet aan. Het kreeftenseizoen loopt elk jaar vanaf de laatste donderdag in de maand maart tot en met 15 juli. Dat betekent niet dat Oosterscheldekreeft nadien niet meer in de restaurants te verkrijgen is. Afhankelijk van de aangelegde voorraden is deze ook na 15 juli nog te nuttigen. Alleen de vissers mogen na 15 juli geen kreeften meer aan wal brengen.

ZEEUWS KEURMERK

Zeeland heeft vandaag ook een keurmerk voor erkende streekproducten geïntroduceerd: Zeker Zeeuws Streekproduct. In totaal zijn de eerste twaalf certificaten voor culinaire producten van land en uit zee uitgereikt, waaronder één voor de Oosterscheldekreeft. Met deze erkenning krijgen alle producten met het Zeeuwse keurmerk ook de landelijke erkenning als Erkend Streekproduct van Stichting Streekeigen Producten Nederland.

KRING VAN DE OOSTERSCHELDEKREEFT

Een exclusief product als de Oosterscheldekreeft moet je koesteren. Daarom besloot een aantal gerenommeerde restaurants uit Zeeland hun expertise en ervaring te bundelen in de Kring van de Oosterscheldekreeft. Deze restaurants bieden een speciaal 3-gangenmenu aan tegen de prijs van 59,50 euro: Strandrestaurant Our Seaside in Renesse, Hostellerie Schuddebeurs in Schuddebeurs, Brasserie Maritime in Zierikzee, Restaurant De Etage in Bruinisse, Vis aan de Markt in Scherpenisse, Restaurant De Stadsschuur in Goes, Restaurant Oesterbeurs in Yerseke, Auberge De Kampveerse Toren in Veere, Auberge des Moules in Philippine en ‘T Vlasbloemken in Koewacht.

KREEFTWIJN

Elk jaar kiest een college van wijnkenners en sommeliers voor een specifieke wijn bij de kreeft. Dit jaar ging de keuze naar een wijn uit het Spaanse gebied Do Terra Alta, 100% Garnaxta, een levendige wijn met lichte tonen van geroosterde noten en zoete ananas. Kortom: een perfect huwelijk. De wijn met het kreeftenetiket ontworpen door Marjolein Innemée is exclusief verkrijgbaar bij restaurants die zijn aangesloten bij de Kring van de Oosterscheldekreeft. Importeur is wijnhandel “De Coninck Wines” uit Scherpenisse. Voor meer informatie zie www.deconinckwines.nl

Het geheel van de officiële opening van het Oosterscheldekreeftenseizoen is een realisatie van VVV Zeeland in samenwerking met Junction Communication uit Wilhelminadorp, met respectievelijk Sonja van der Voet en Balth Roessingh als drijvende krachten.

Meer info over de Oosterscheldekreeft – restaurants : www.oosterscheldekreeft


(Georges Keters)








>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs