Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
28-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN BELGIE

Hotel Prinsenhof in Brugge


Nummer één Small Hotel en Romantisch Hotel in België.


Hotel Prinsenhof is een klein en gezellig 4-sterren hotel gelegen in hartje Brugge en telt 24 luxueuze kamers. Het management ontvangt hun gasten met open armen in de charmante en familiale sfeer van het hotel. Dankzij de attente service, luxueuze kamers en uitstekende ligging streven zij er naar hun gasten de allerbeste hotelervaring te bezorgen. De hoogstaande hotelaccommodatie gaat niet onopgemerkt want het hotel mag elk jaar award’s in ontvangst nemen. Zo werd HOTEL PRINSENHOF dit jaar bekroond met Tripadvisor 2014 Travelers Choice Award’s en genomineerd voor de categorieën:


Top 25 Romantische Hotels in België + Top 10 Small Hotels in België

 In beide categorieën staat HOTEL PRINSENHOF in Brugge als NUMMER 1.


TOP TEAMWORK

Het hotel heeft deze bekroning te danken aan de dagelijkse inzet en toewijding van het voltallige team. Maar ook aan de vele vernieuwingen aan de faciliteiten en inrichting.

Om de wensen van de klant tegemoet te komen werd kosten nog moeite gespaard bij de uitbreiding en renovatie van het hotel dat in 1986 voor het eerst zijn deuren opende. Zo werden er vijf kamers toegevoegd, een gloednieuwe ontbijtzaal, gezellige en cosy bar en een nieuwe lift die de gast snel naar de kamers brengt.

LUXUEUZE WEBSITE

Niet te vergeten is de fonkelnieuwe website die vorig jaar gelanceerd werd. Zo werd de website voorzien van een passende luxueuze vormgeving. Daarnaast werd ook extra aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid zodat elke bezoeker de juiste informatie over het hotel snel en moeiteloos vindt.

Meer hierover is te vinden op http://www.tripadvisor.nl/Hotel_Review-g188671-d243526-Reviews-Hotel_Prinsenhof_Bruges-Bruges_West_Flanders_Province.html

 

HOTEL PRINSENHOF

Thierry Lemahieu & Katrien Soenen

Ontvangersstraat 9

8000 BRUGGE

050 34 26 90

info@prinsenhof.com

www.prinsenhof.com

 






>> Reageer (0)
24-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN IN DE STAD AAN ZEE

 

Romantiek op zijn best

 

VALENTIJN OP DE MERCATOR

 

Dit jaar organiseren we voor de vijfde maal een Valentijnsdiner aan boord van Mercator. Vele verliefde koppeltjes waren er de vorige keren bij en waren laaiend enthousiast. Dit jaar gaan we dus op hetzelfde elan verder en... we doen zelfs meer!

"Romantiek aan boord" zal plaatsvinden vrijdagavond 14 februari, zaterdagavond 15 februari en zondagmiddag 16 februari 2014 aan boord van Mercator.

Opgelet! Snel zijn is de boodschap want het aantal plaatsen is beperkt. Slechts 80 romantische zielen kunnen aan boord. Wie snel is, krijgt in één van de vier aparte cabines een extra romantische tête-à-tête. Tafels van meer dan twee personen zijn uiteraard ook mogelijk.

 

Vrijdag 14 februari 2014 om 19.00 uur 

Zaterdag 15 februari 2013 om 19.00 uur

Zondag 16 februari 2013 om 12.30 uur

 VALENTIJNSDINER

 

Liefdevolle bubbeltjes in het kelkje van cupido met een hartig hapje

***

Sensuele halve kreeft, sausje van de liefde met winters slaatje

*** 

Verleidelijk vissoepje met rouille en gemalen kaas

***

Geslaagd huwelijk van wildstoofvlees, tongstrelende liefdessaus,

taartje van pastinaak en gesauteerde groentjes

***

Hartverwarmende valentijnsbordje

***

Koffie met knuffelkoekjes

Prijs: 65,00 euro per persoon all-in (aperitief, wijnen en niet-alcoholische dranken)

 

Reserveren op: 0473 59 08 43 of per mail: zeilschip.mercator@telenet.be

Uw reservatie is geldig na storting van het juiste bedrag per persoon op rekening IBAN BE26 7310 3665 2029 (BIC: KREDBEBB) en met vermelding van de datum en het aantal personen.

 

                                                      OOOOOOOOOOOOOO






>> Reageer (0)
14-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN AAN ZEE

 

VALENTIJN

IN

HOSTELLERIE RENTY

MIDDELKERKE


Vrijdag 14, zaterdag 15 februari om 19.30u

zondag 16 februari om 12.30u

 

Menu wordt opgediend voor 2 personen en maximum 6 personen

 

Sint-Valentijn 2014


Skrei, gerookte zalm en mousse van makreel met mierikswortel.

 Cappuccino van knolselder met ham uit Buggenhout.

 Halve kreeft, brunoise van lentegroenten met quinoa en truffelsaus.

 Jonge eendenfilet gebraden met verse rozemarijn, vleesjus met linzen, oesterzwammen en kroketjes.

 Ananas, mangosorbet en mokka kroepoek

 

Prijs: 76 euro per persoon

 

Halve fles Champagne Brut Prévoteau-Perrier per persoon inbegrepen

 

Reservatie noodzakelijk, enkel telefonisch of ter plaatse: tel. 059-31 20 77

 

Hostellerie Renty

 Louis Logierlaan 51 (Watertoren – tramhalte Krokodil)

8430 Middelkerke

www.renty.be

info@renty.be

 

 

 

 

 

 

 

 











>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VIER VALANTIJN AAN DE KUST

VALENTIJN

in

 ACCES HOTEL OOSTENDE

 

Valentijn dat is romantiek op zijn best. ACCES HOTEL in Oostende pakt voor u graag uit met keuze tussen twee romantische formules

 

VALENTINE FOR 1 NIGHT

 

1 overnachting in kamertype naar keuze

Ontbijtbuffemet glaasje bubbels

Doosje pralines op de kamer

Diner voucher ter waarde van 25 euro die u kan gebruiken in een nabijgelegen restaurant (Acces Menu of als betaalmiddel indien u A la Carte wenst te dineren)

Prijs 1 persoon: 120 euro

Prijs 2 personen: 180 euro

Exclusief toeristenbelasting:   2,12 euro

 

Dit arrangement is geldig voor aankomsten tussen 27 januari en 28 februari met uitzondering van aankomst op zaterdag.

 

VIP VALENTINE SPECIAL

 

2 nachten in een kamertype naar keuze

Elke ochtend ontbijtbuffet met bubbels

Fles Champagne op de kamer

Wandelpakket voor verliefde zielen

Op zaterdagavond een 5-gangen

VALENTINE DINER & DANCE MENU

Met romantisch live muziek in de Acces-restaurant

Prijs 1 persoon:  220 euro

Prijs 2 personen:   320 euro

Exclusief toeristenbelasting: 4,24 euro

Geldig voor aankomsten op 7 of 8 februari, 14 of 15 februari en 21 of 22 februari 2014.

 

VALENTINE DINER & DANCE MENU

Acces Restaurant

Zaterdag 8 – 15 en 22 februari 2014 om 19 uur

5-gangen – Champagne aperitief & halve fles per persoon inbegrepen

 

Deelnemen kost:  55 euro

 

Dit diner staat ook open voor niet hotelgasten.

 

Meer info en reservatie: www.hotelacces.be

Reserveren kan ook via de reservatiedienst op 059 80 40 82 of via mail info@hotelacces.be

 

ACCES****  HOTEL

Van Iseghemlaan 21-25

8400 Oostende

059 80 40 82








>> Reageer (0)
05-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CULINAIR WOORDENBOEK - 17.000 INGREDIENTEN

Oostendenaars toveren nieuw woordenboek met culinaire termen uit de oven

ABCulinaire unieke gids voor elke gastronoom

Iedereen op restaurantbezoek of bij het consulteren van een kookboek heeft het wel eens meegemaakt: je begrijpt de culinaire termen niet of bij het bekijken van de menu weet je soms niet eens wat je straks op je bord krijgt. Daar komt met het boek ABCulinaire verandering in, getekend Rita De Sutter en Roger Van Meerbeeck, twee fervente gastronomen en taalminnaars.

 

Het duo is hiermee evenwel niet aan hun proefstuk toe. Twee jaar geleden stelden Rita De Sutter en Roger Van Meerbeeck met GastroJargon hun eersteling voor, een viertalige culinaire bijbel met zo goed als alle gastronomische begrippen, een ideaal werkstuk voor elke chef, amateurkok of gastronoom en lekkerbek. Als fervente restaurantbezoekers werd het op een dag niet iets te veel voor het echtpaar Roger Van Meerbeeck en Rita De Sutter, respectievelijk vertaler en uitgever van economische werken. “Omdat het een steeds weerkerende doorn in ons oog was, om als vertaler bij een restaurantbezoek of het naslaan van een kookboek, telkens her en der op foute vertalingen en onjuiste culinaire termen te stuitten, besloten we dan maar van zelf een culinair vakwoordenboek te maken. Uiteraard zijn er tal van uitstekende woordenboeken, helaas deze zijn veel minder geschikt  op het culinaire vlak waar keukentermen toch een apart gegeven zijn. Er bleef dus maar één enkele optie over: zelf aan de slag en een eigen culinaire woordenboek maken. We hebben er samen zes jaar aan gewerkt en legden GastroJargon op tafel. Vandaag doen we daar nog een schepje bij en houden ABCulinaire boven de doopvont, een gastronomische bijbel eivol culinaire termen”, vertellen de auteurs, duidelijk tevreden met hun werk.

VIER TALEN

Het maken van nieuwe woordenboek is een gevolg van eerder culinair werk. In 2003 schoven ze het pocketboekje Bon Appétit uit, kleinschalig werk dat Franse keukentermen in liefst zeven talen bracht: Nederlands, Frans, Duits, Engels, Italiaans, Spaans en Portugees. “Maar ook de technische termen in de keuken ondergaan veranderingen, wat er ons toe aanzette om een totaal nieuw boek te maken, dit keer compleet met keukentermen, wat uitleg bij bereidingen aangevuld met specifieke uitdrukkingen.  De gloednieuwe ABCulinaire vertrekt van de specifieke originele Franse termen als ingangstaal met vertaling naar het  Engels, Duits en Nederland”, vertelt talenknobbel Roger Van Meerbeeck.

17.000 INGREDIENTEN

Het is duidelijk dat het boek een schat aan informatie bevat. ABCulinaire bevat niet alleen de vertalingen maar ook de vorm van het woord, aansluitend korte uitleg over de bereidingen en uitdrukkingen. Het boekwerk telt 541 pagina’s, weegt ruim een kilo en is goed voor ruim 17.000 keukentermen en ingrediënten van de chef, culinaire termen en uitdrukkingen, alfabetisch gerangschikt, vertaald en toegelicht met een grote precisie en onder andere vervoeging van werkwoorden. Co-auteur Rita De Sutter: “Alles heeft een naam, een juiste naam. Het is dan ook – vooral voor restaurateurs, hobbykoks en liefhebbers van het lekker eten – dat de juiste termen gebruikt worden, al is het moeilijk om sommige termen precies naar het Engels, Duits en het Nederlands te vertalen. We hebben het boek zo verstaanbaar mogelijk gemaakt.”

Het is duidelijk, ABCulinaire – met voorwoord van culinair journalist Georges Keters – is een boek dat elke professioneel, amateurkok, zaalmeester, sommelier, hotelschool en leerlingen binnen handbereik wil. Het kost 49,95 euro en is te bestellen bij de auteurs Roger Van Meerbeeck en Rita De Sutter, Van Iseghemlaan 123/7, 8400 Oostende, gsm 0495 21 14 66. Meer info: www.dicomenu.com en rvm@dicomenu.com

 






>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs