Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
27-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MARITIEM PLEZIER

Nieuwe minicruisebestemming van P&O Ferries

.

Op stap in marktstad Beverly

 

De minicruise bestemmingen van P&O Ferries hebben er een nieuw broertje bij. Op woensdag 20 mei en vrijdag 5 juni kan men alvast in primeur kennis maken met het lieflijke marktstadje Beverly, op een steenworp van Hull.

 

De minicruise Beverley is een arrangement met vertrek uit Zeebrugge om 18 uur en dat twee nachten aan boord omvat en één dag ter plaatse in Beverley. Vertrek bij aankomst van de ferry aan de terminal in Hull om 8u30. De aankomst in Beverley is gepland omstreeks 9u15. Vrije tijd tot 14 uur. Vandaar vertrek naar Burton Constable Hall. Aankomst 14u30. Ook daar is er voldoende tijd voor het bezoek aan de hall en de tuinen. Terugkeer om 16u45 naar de P&O-terminal in Hull.

 

VERTREKDATA

 

Woensdag 20 mei (donderdag 21 mei is met Hemelvaartsdag een vrije dag in België) en vrijdag 5 juni. Voorlopig werden nog niet meer data vastgelegd.

De prijs voor deelname bedraagt  69 euro in een 4-persoonscabin of 79 euro in een 2-persoonscabin. Inbegrepen in deze prijzen zijn naast de cabins ook alle bustransfers in Engeland en de entree tot Burton Constable Hall.

 

MARKSTAD BEVERLY

 

Beverley draagt een roemrijk verleden. De locatie was lange tijd een belangrijk pelgrimsoord omdat John of Beverley, de in 721 overleden bisschop van York die later heilig verklaard werd, hier begraven ligt. De volumineuze proporties van de Minster vinden hier ook grotendeels hun verklaring in.

Economisch lag de bloei van Beverley vooral in de periode van de 12e tot de 15e eeuw. De toenmalige middeleeuwse samenleving werd er onder meer vervoegd door heel wat Vlaamse ambachtslui. De straatnaam Flemingate, ter hoogte van de Minster, is een blijvende herinnering hieraan. Voor een duik in het niet zo verre verleden kan de historische pub The White Horse zorgen. Belangrijk is voorts, zeker voor de shoppers, dat de Britse pond tegenwoordig historisch laag staat t.o.v. de euro. Meer info: www.inbeverly.co.uk

 

BURTON CONSTABLE HALL

 

Burton Constable Hall is reeds ruim vier eeuwen het wijds landgoed op het grondgebied van Skirlaugh van de familie Constable. Het park zoals het er nu nog bij ligt, werd aangelegd omstreeks 1770 en is een creatie van de befaamde landschapsarchitect Capability Brown.

Ook het interieur van het landgoed is overwegend 18e eeuws (en 19e eeuws) in zogenaamde Elisabethaanse stijl. Dertig kamers zijn open voor het grote publiek, waaronder heel wat ongewone vertrekken zoals de China-kamer.

Met ingang van dit jaar werden overigens een aantal nieuwe ruimtes opengesteld. Eén ervan kenmerkt zich door de vele curiosa die er in opgesteld staan. Meer info: www.burtonconstable.com

 

CRUISEGEVOEL AAN BOORD

 

Deze bezoeken zijn natuurlijk slechts een gedeelte van de uitstap. Het element Cruise, verdeeld over twee avonden (heenreis en retour), is de belevenis op zich reeds waard. De rijke tafelen van de restaurants zijn een vaste waarde. De ambiance stijgt meestal ten top tijdens de disco-avonden met live optredens en gelegenheid tot dansen. Voor wat ingetogener naturen zijn er de pianobar en/of de speeltafels. Voor wie maar niet genoeg van shopping krijgt staat de kwaliteit van de eigentijdse winkels aan boord borg. De prijzen liggen er daarenboven 20% lager dan in België

 

Voor alle informatie en reservaties omtrent deze nieuwe en andere bestemmingen, arrangementen en kortingen kan men terecht op http://www.poferries.be  tel. 070/70 77 71 en uiteraard ook via alle reisbureaus.

 

(Georges Keters)

 

 






>> Reageer (0)
25-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CRUISE WERELD

PROMO ALL-IN


MSC Cruises
stelt u interessante pakketten voor inclusief de cruise, de vluchten en de transfers – exclusief dranken

Cat. 1-2-3 : € 899 p.p. Cat. 6-7-8 : € 1.119 p.p. Cat. 4-5 : € 999 p.p. Cat. 9-10 : € 1.299 p.p.

Cat. 11 :€ 1.599 p.p.

De MSC Sinfonia is een elegant en verfijnd cruiseschip vergelijkbaar met een 4 à 5 sterren hotel. Het concept van het cruisen is ‘s nachts varen en elke dag op een nieuwe bestemmig aankomen. Bagage uitpakken hoeft maar één keer. Voorts kan je aan boord genieten van een echt drijvend resort met verschillende zwembaden, jacuzzi’s, theater, restaurants met de lekkere Italiaanse en internationale keuken, een spa met sauna, hammam, massagepakketten, fitnesszaal … en nog veel meer. Kortom ook aan boord kunt u volop ontspannen en genieten.

Monte Carlo

Cannes is wereldberoemd voor zijn prestigieuze filmfestival dat elke lente plaatsvindt. U heeft vrije tijd om op uw eigen tempo te genieten van een wandeling langs de Croisette, in het voetspoor van de talrijke filmsterren die daar elk jaar opnieuw rondwandelen.

Valencia

De hoofdstad van de provincie Valencia, waar de America’s Cup wordt gehouden, met de futuristische architectuur van Calatrava. De wandeltocht leidt u door het stadscentrum met al zijn intrigerende hoeken en gaten en de speciale pracht van de oude gebouwen.

Ibiza

Het eiland is bekend om zijn drukke nachtleven, maar ook in het daglicht valt er heel wat te beleven. De haven wordt gedomineerd door de burcht. In de talrijke steegjes rond het monument –het enige ter wereld- gewijd aan de piraten gaat het er levendig aan toe.

Tunis

Een historische reis, een fantastische tour door het archeologisch gebied van Carthago. In de Tunesische Kasbah wordt de Al Abidine Moskee en de 55m hoge minaret bezocht.

Catania

De reizigers worden vergezeld tot aan de Berghut Sapienza om van nabij de lava te kunnen bewonderen gestold tijdens de spectaculaire uitbarsting van 2001. De kracht van de natuur breekt los onder de ogen van de toeschouwers met verrassende fenomenen geïllustreerd door ervaren plaatselijke gidsen.

Napels

De begeleide excursie biedt de mogelijkheid de eruptieve monden van de vulkaan te benaderen om de lavastromen te bekijken. Het bezoek aan de Golf van Napels is betoverend, met het eiland Capri, Sorrento, Ercolano en Pompei.

Pakketprijs : Vluchten en transfers inbegrepen MSC Sinfonia 29 mei & 5 juni 2009

Meer informatie en reservatie in dit reiskantoor www.msccruises.be






>> Reageer (0)
16-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIJNEN

Vereniging Vlaamse Sommeliers

 

Georgië parel in het glas

 

VVS proeft van Teliani Valley

 

Mukuzani, Tsinandali, Saperavi, het zijn slechts drie parels uit het rijke aanbod van de Georgische wijngigant Teliani Valley. Zo goed als niet gekend in onze regio, maar niettemin schatjes in het glas. De Vereniging Vlaamse Sommelier onder leiding van voorzitter Guy Van Neste maakten door toedoen van Gulnara “Gulie” Managadze, geboren en getogen in Georgië en vandaag wonend in Oostende, kennis met de rijkdom inzake Georgische wijn, heerlijkheden uit een bijna vergeten wijnland.

 

Geprangd tussen Rusland en de Kaukasus en de Kaspische Zee enerzijds, de Zwarte Zee, Turkije, Armenië en Azerbeidzjan anderzijds, ligt Georgië, twee maal zo groot als België en goed voor 4,5 miljoen inwoners. Onbekend is onbemind en toch is dit land – samen met Syrië – de bakermat van de wijn. Geen enkel land ter wereld heeft zo’n wijntraditie van liefst 8.000 jaar.  Het klimaat, de ruim 500 druivensoorten en de verschillende vruchtbare bodemsoorten zorgen er al eeuwen voor grote wijnen. Waar hun buren de wijnbouw al lang vergeten zijn, bleven de Georgiërs rustig verder werken. Traditioneel werden (worden) de wijnen in grote aarden kruiken, amfora’s (kvevris) bewaard. Voor de export maken de kruiken plaats voor inox en eiken vaten. Georgiërs zijn knappe leerlingen wat zich ook in de wijnbouw vertaalt, vandaag uitgerust met de modernste technieken. Inzake de wetgeving op de kwaliteit is Georgië officieel erkend door de Europese Unie en zijn de controles extra streng. De kwaliteit is hier dan ook van hoog niveau. De export naar Europa opent perspectieven wat leidt tot uitbreiding en vervolmaking.

 

TELIANI VALLEY

 

Absolute topper is wellicht de Teliani Valley, wijnmaker die sinds 1997 de Georgische traditie verder zet en deze klasrijk in het glad doet belanden. CEO Archil Gegenava, commercieel directeur Shota Khobelia en sales & marketing manager Kristina Nachkebia laten niets aan het toeval over om van Teliani Valley de nummer één te maken. Oenoloog George Dakishvill zorgt ervoor dat de meer dan honderd jaar oude wijngaard elk jaar weer de beste druiven levert. De pareltjes van het huis zijn ook sterk gewild en zijn in België al flink te genieten. Heerlijk zijn vooral de Teliani Valley Saperavi, Mukuzani en Napareuli, droge rode parels in het glas. Wit scoort uitstekend met de Tsinandali, Manavi en Napareuli. Ook hier produceert Teliani Valley de bij ons minder gekende half droge rode wijnen met de Akhasheni, Mazani Valley en Pirosmani. Het is duidelijk, deze Georgische wijnen zijn stuk voor stuk een unieke bloemlezing van Georgische traditie en Europese deskundigheid.

 

GULIE MANAGADZE ERE-LID VVS

 

Na de voorstelling en proeven van diverse specifieke Georgische gerechtjes  bedacht voorzitter Guy Van Neste Gulie Managdze met de titel van Ere-Lid Vereniging Vlaamse Sommeliers, titel die de Georgische grote dame van de wijnen bijzonder in de smaak viel. Het was meteen dudelijk, wijnkenners en VVS-toppers als Guy Van Neste, Rosy Van Massenhove, Ludwig Bouckaert, Etienne Waterloos, Frida De Meyer, Arnold Decoene, Erna Lavigne, Bob Rohaert, Lieve Colpaert, Norbert Desmedt en onder andere Arnold Decoene wisten het te beamen: Teliani Valley, dat is grote klasse in het glas.

 

N & G WIJNEN

 

Deze mooie waaier van Georgische wijnen zijn in onze regio te bekomen bij Gulnara “Gulie” Managadze, tolk Russich-Nederlands en gek van Georgisch fraais in het glas. Zij zorgt met  N & G Wijnen dat intussen al heel wat restaurants in onze regio kunnen genieten van deze heerlijke flessen.

Meer info: info@gulie.be, gulie@euphonet.be, www.gulie.be en tel. 059 500 507 of gsm 0486 554 580.

 

Vereniging Vlaamse Sommeliers

Voorzitter Guy Van Neste, restaurant ’t Pandreitje, Brugge, 050-33 11 90, www.pandreitje.be

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
11-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomie aan Zee

LENTE IN HOSTELLERIE RENTY

MIDDELKERKE

 

Maandmenu tot 28 april 2009

Menu du mois  

 

Aperitiefhapjes / Mises en bouche

 

 

Mousse van gerookte paling / lenteslaatje en tomatentartaar

Mousse d’anguille fumée / salade printanière et tartare de tomates

 

 

Halve kreeft met truffelroom en raviolis met paddenstoelen

Demi homard à la crème truffée et raviolis aux champignons

 

*

Filet van jonge eend / erwtjes / spinazie / Parmentier van eendenbilletjes

Suprême de canette de Chalans / petits pois à l’étuvée / épinards et Parmentier de cuisses de canette

 

*

Soufflé glacé « Grand Marnier »

 

 

Prijs / Prix menu : € 39,50

 

 

Menu wordt geserveerd voor het volledige gezelschap van uw tafel (uitgezonderd de kindjes)

Le menu est servi pour tous les convives de votre table (à l’exception des petits enfants)

 

 

Keuze aan de kaart en keuze menu à 22,50 euro

Choix à la carte et menu au choix à 22,50 euro

 

HOSTELLERIE RENTY

Louis Logierlaan 51

(Watertoren)

8430  MIDDELKERKE-KROKODIL

Tel : 059 31 20 77


Kamers met ontbijt vanaf 65 euro voor 2 pers.

Chambres y compris petit déjeuner à partir de 65 euro pour 2 pers.

www.renty.be

www.romeojuliette.be

 

Paaszaterdag en -zondag enkel maandmenu of BIB Gourmandmenu

Samedi et dimanche de Pâques uniquement le menu du mois ou le menu BIB Gourmand






>> Reageer (0)
02-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOOISTE HOTELS IN NEDERLAND

Fletcher Hotelgroup - Kroon op Schouwen-Duiveland

 

Duinhotel Burgh Haamstede: restaurant met hotel

 

Zoek niet langer naar een stek om je stress over boord te gooien, te onthaasten, te genieten van alle mogelijke rust, ongerepte duinenwandelingen, heerlijke fietstochten, afgerond met gezonde ontspanning en een extra fijne keuken. Je vindt het allemaal op iets meer dan twee uurtjes wagen in Burgh-Haamstede, Schouwen-Duiveland, Zeeuws-Vlaanderen, in Duinhotel Burgh Haamstede, een van de vele parels van de Fletcher Hotelgroup.

 

Het in het weergaloos duinenlandschap en aan de boorden van de Noordzee neergepoot hotel laat vier Nederlandse sterren zien en is sinds kort lid van de prestigieuze 3- en 4-sterren Fletcher Hotelgroup.

Met hotelmanager Micha Theissen, al sinds 2001 vertrouwd met het huis zit men goed. Er mag dan wel geen zwembad zijn, het ontbreekt de gasten aan niets. Met een meester als Niek Soeters in keuken en een zaalmeester als Ab Dejong, bijgestaan door medewerkers die alleen het beste willen, is elke verblijf in Duinhotel Burg Haamstede – Fletcher Group een verandeming. Zeeuws-Vlaanderen zo dicht en zo mooi

 

STREEKGERECHTEN

 

De keuken is een juweeltje. De Frans-Italiaans gerichte keuken van Duinhotel Haamstede is zonder meer een klasse apart. Streekproducten spelen hier de hoofdrol wat zich resulteert in verrassende schotels, stevig, royaal en smaakvol.

Meer nog, in Duinhotel Burgh Haamstede is niemand een nummer. “Het is onze bedoeling en heilig streven dat onze gasten het naar de zin hebben en zich meteen thuis voelen”, onderstreept hotelmanager Micha Theissen, steeds aanspreekbaar voor elk mogelijk probleem.

 

LUXE KAMERS

 

De 41 luxe kamers zijn groter dan normaal en ingevuld met Britse countrystyle meubelen, wat de rust een extra onderlijnd.

 De badkamer is voorzien van bad en extra douchekabine, haardroger en toilet. De vijf suites aan de duinen beschikken over een zonneterras met uitzonderlijk uitzicht op de immense duinen. In de lounge staat een personal computer ter beschikking.

 

GEEN TIJD VOOR VERVELING

 

Het Duinhotel Burgh Haamstede is naast zijn unieke ligging in het duinengebied en natuurgebied Westerenban ideaal als uitvalbasis voor meerdere uitstapjes in de regio. In de directie omgeving is – buiten de schitterenden duinen en stranden – niet veel te beleven. Zierikzee, Waterland Neeltje Jans, het Veerse Meer, Middelburg en de marktdag op dinsdag in Goes liggen evenwel op een boogscheut. Wie er de spanning wil inhouden kan (mits betaling) genieten van een rondje zweefvliegen, kajakvaren op de Oosterschelde of duiken in het Grevelingenmeer, golfen in Molenberg of een Ruige Binken of Meidentocht, goed voor een fysieke inspanning waarbij boomstamwerpen, touwtrekken en onder andere boomzagen in het domein Westerschouwen aan de orde zijn.

 

FLETCHER HOTELGROUP

 

De Fletcher Hotelgroup beschikt over ruim dertig 3- en 4-sterrenhotels, de een al mooier dan de andere, maar allen heerlijk om te onthaasten, te genieten van comfortabele kamers tijdens weekendje uit, midweek of arrangement waarbij ontspanning en culinair genot hoog in het vaandel wapperen.

De ligging van de hotels bevindt zich op de mooiste locaties in Nederland en is ideaal voor zij die het begrepen hebben op wandelen of fietsen, in de duinen, bossen en voor de natuurfreaks, op de heerlijke Waddeneilanden.

Meer info: www.fletcher.nl en info@fletcher.nl

 

Duinhotel Burg Haamstede

Torenweg 1

4328 JC Burgh-Haamstede

Zeeland

Tel. + 31 111 88 77 66

Fax: +32 111 88 77 55,

Mtheissen@duinhotelburghhaamstede.nl en www.duinhotelburghhaamstede.nl.

Gratis parkeerhaven voor het hotel.

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET MOOISTE UIT NEDERLAND

Proeven van Zilte Zeeuwse Zaligheden

 

Culinair Schouwen-Duiveland

 

Gerookte paling, bolussens, mosselen, kokkels, kreukels, Noordzeekrab, mesheften of scheermessen, zeekraal, boterbabbelaars, boerenpap, jutter, Wasschappelse blokjes, krabbekwaad of onder andere oesters en Oosterscheldekreeft, dit kan alleen maar Schouwen-Duiveland in Zeeland zijn.

 

Als er in de wereld een regio is waar meer dan ooit verse producten op tafel komen, dan mogen onze Noorderburen uit Zeeland hiervoor zeker de eerste prijs afhalen. Nergens worden zoveel producten uit de zee en ingrediënten uit de polders “kakelvers” op tafel gezet.

 

OOSTERSCHELDEKREEFT


Grote troef van de regio is de Oosterscheldekreeft, van 1 april tot 15 juli 2009 op zijn best te genieten in de beste restaurants tegen een vaste prijs van 59,50 euro, exclusief drank.

Wie de geneugten van Schouwen-Duiveland in zijn geheel wil Genieten heeft een ruime keuze uit de leden van Kring van de Zeeuwse Kreeft, waar kwaliteit troef is. Om het gastronomisch plezier nog te verhogen werd de Grüner Veltliner Spiegel 2007 van het Weingut Steininger uit het Kamptal verkozen tot Kreeftenwijn 2009.

 

Brasserie MARITIME, Nieuwe Haven 21 in Zierikzee, laat u toe te genieten van de Oosterscheldekreeft, met zicht op de haven met mosselkotters en plezierjachten. Meer info: www.brasseriemaritime.nl en info@brasseriemaritime.nl

 

Restaurant DE BROUWERIE, Molenstraat 31 in de historische smalstad Brouwershaven, aan het Grevelingenmeer. Naast de Oostscheldekreeft wacht ook Schouws lamsvlees en diverse visspecialisteiten. Meer info: www.debrouwerie.nl en DeBrouwerie@hetnet.nl

 

Hostellerie SCHUDDEBEURS, Donkereweg 35 in het lieflijke Schuddebeurs is een oase van rust en romantiek. Op een steenworp van Zierikzee is deze ruim 300 jaar oude herberg een droom voor elke rustzoeker en gastronoom. Meer info: www.schuddebeurs.nl en Hostellerie@schuddebeurs.nl

 

Brasserie DE VLUCHTHAVEN bevindt zich in het veerhuis van het voormalig pontje over het Zijpe. Dagverse vis en schaaldieren zijn de ingrediënten die deel uitmaken van deze heerlijke keuken. Meer info: www.devluchthaven.nl en Vluchthaven@cs.com

 

Auberge DE CAMPVEERSE TOREN aan de Kaai 2 in Veere, de parel van Zeeland, biedt naast een verrukkelijke tafel een adembenemend uitzicht op het Veerse meer. Meer info: www.campveersetoren.nl en info@campveersetoren.nl

 

Restaurant DE BOURGONDIERS in Vlissingen: mooie vergezichten over het water zijn een extra terwijl de vaartuigen als het ware voorbij uw tafel varen, aan de Vlissingse boulevard. Iedere dag open vanaf 11.30 uur. Meer info: www.de-bourgondier.nl en info@de-bourgondier.nl

 

Restaurant DE GOUDEN LEEUW op de Hoge Markt 8-10 in Scherpenisse, hartje Tholen of het meest authentieke eiland van Zeeland, biedt de gastronoom een mix van vernieuwing en klassiek. Meer info: www.degouden-leeuw.nl en info@degouden-leeuw.nl

 

Restaurant DE KORENBEURS in Kortgene is de perfecte locatie voor de pure levensgenieter. Klein maar charmant hotel-restaurant waar lekkerbekken zich thuis voelen. Meer info: www.korenbeurs-kortgene.nl en info@korenbeurs-kortgene.nl

 

Restaurant OESTERBEURS in Yerseke, de bakermat van de Zeeuwse oester- en mosselcultuur, laat u in de Parelzaal genieten van al dat lekkers uit Zeeland. Meer info: www.oesterbeurs.nl en info@oesterbeurs.nl

 

Restaurant DE STADSSCHUUR, Schuttershof 32-43, hartje Goes is een verademing. Liefhebbers van een exquise schotel en een mooi glas wijn zitten hier op hun best. Meer info: www.stadsschuur.nl en info@stadsschuur.nl

 

EERSTE KREEFT 2009

 

Gewapend met fuik en net schoven zeventien boten, bemand met 500 VIPS, richting Oosterscheldekreeft. Driesterrenchef Sergio Herman uit restaurant Oud Sluis in Sluis kreeg de eerste gevangen kreeft in de handen gestopt door Karla Peijs, Commissaris van de Koningin, en zag dat het goed was. Dat alles onder goedkeurend oog van Luit Ezinga, voorzitter Stichting Oosterscheldekreeft. De kreeft liet zich naderhand fel smaken.

 

SPENNEKOT

 

Maar Zeeland en Schouwen-Duiveland hebben naast de Oosterscheldekreeft nog heel wat culinaire troeven. Zo mag je een bezoek aan de Kookboerderij Spennekot in Kerkwerve niet links laten. Hier pakken John en Mathilda van Leeuwen uit met kooksessies. “Producten van eigen hand worden samen klaargestoomd in leuke kooklessen in workshops tot maximaal vjiftig man. Meerdaagse arrangementen zijn evenzo mogelijk”, vertelt Mathilda van Leeuwen. Meer info: www.spennekot.nl en info@spennekot.nl

 

WASSCHAPPELSE BLOKJES

 

Wie optimaal wil genieten van alle Zeeuwse producten vindt ruim zijn gading in The World of Drinks waar Anton Krijnse Locker je steevast laat proeven van het ganse gamma. Intussen zorgen geroutineerde dames in klederdracht ter plekke voor de ambachtelijke bereiding van de Wasschappelse Blokjes, zoete snoepjes, gemaakt op de wijze van grootmoeder. Verder is het in The World of Drinks genieten van de Schouwse Jutter, het Schouws Bakkie, de Schouwse Boerepap en onder andere de Zeeuwse Babbelaars en het Zeeuws Zilt. Meer info: www.worldofdrinks.nl en anton@festumgroep.nl

 

 

GEROOKTE PALING

 

Wie tuk is op gerookte paling, gerookte zalmforel of het beste wat je Schouwen-Duiveland kunt vinden, mag niet voorbij de Recreatieboerderij van Langeraad. Genesteld in een 26 ha groot bos kan men hier met de familie een leuke dag beleven, genieten van een barbecue, wandelen, golfen in het bos, spelen en vooral genieten van als dat lekkers dat Peter van Langeraad uit zijn rookoven tovert. Effenaf schitterend. Meer info: www.recreatievanlangeraad.nl en info@recreatievanlangeraad.nl

 

SCHOUWSE WIJN

 

Je houdt het niet voor mogelijk, maar hetgeen Johan van de Velde de jongste jaren op De Kleine Schorre in Dreischor uit zijn wijngaard, ja inderdaad, toverde is fenomenaal. In zoverre zelfs dat zijn Pinot Blanc, Auxerrois en Rivaner geschonken wordt in business class van KLM, samen met gerechten van de Zeeuwse 3-sterrenkok Sergio Herman. De wijnoogst 2008 was goed voor 40.000 flessen. De Kleine Schorre is uitgebouwd in een zwartgeteerde schuur anno 1735, tegelijk een der oudste boerderijen uit Drieschor. Meer info: www.dekleineschorre.nl en info@dekleineschorre.nl

 

DE HEERENKEET

 

Nog in Kerkwerve wacht een nieuwe culinaire verrassing. In hun dubbelzaak Restaurant & Viswinkel De Heerenkeet pakken Marion en Richard Snijder enerzijds uit met een vishandel, anderzijds met een restaurant waar vis op zijn verst op tafel komt. “De mooiste ontmoetingsplaats tussen zee en land. We gaan voor eenvoud, niet voor moeilijk, we gaan voor goed”, stelt de joviale Marion. Grote magen komen hier ongetwijfeld aan hun trekken. Van maandag tot vrijdag is er telkens een thema. Vis, gamba, tongen, kreeft à gogo aan democratische prijzen. Probeer alvast eens de zeevruchtenschotel. Een verrukking die nergens zijn gelijke vindt. Meer info: www.deheerenkeet.nl en info@deheerenkeet.nl

 

VAARTOCHTEN

 

Zeeland en Schouwen-Duiveland zijn ideaal voor zijn die houden van schepen en varen. Probeer eens een zeiltocht met een klipper, schoener of een bol. John van Dalsen is eigenaar van de Zeilvloot De Zeeuwse Stromen. Met zijn klipper Bracksand, de Belgische klipper Morgenster of onder andere de driemastschoener Amazone bezorgt hij je een onvergetelijke dag op de Oosterschelde, een avondtocht of middagtocht met lunch of buffet aan boord. In overleg kunnen heel wat mogelijkheden uitgewerkt worden. Zo kan een zeiltocht gecombineerd worden met een helicoptervlucht, nordic-walking, mountainbiken of een Grevelingen-arrangement, Zierikzee-arragement of Yerseke-arrangement. Keus te over.

Meer info: info@zeilvlootdzs.nl en www.zeilvlootdzs.nl

 

 

HOE ER NAARTOE

 

Zeeland en Schouwen-Duiveland is bijzonder makkelijk te bereiken via de Westerscheldetunnel. Wie het snel wil neemt de snelweg tot Gent en kiest vervolgens de snelweg richting Terneuzen waar je de tunnel in rijdt. Wie het gezellig en rustig wil, rijdt naar Sluis over Oostburg en kiest dan richting Terneuzen. De rit onder de tunnel duurt ongeveer vijf minuten en kost 4,70 euro aan tol, enkele reis.

 

 

Met dank aan Sylvia de Geest (Directeur VVV Schouwen-Duiveland), Balth P. Roesingh (Projectleiding) en Micha Theissen, hotelmanager Duinhotel Burgh Haamstede – Fletcher Hotelgroup.

 

Georges Keters

 

 






>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs