Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. XML:NAMESPACE PREFIX = SKYPE />058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
09-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN FRANKRIJK

 

Tophotel-restaurant in Gosnay (Frankrijk)

 

 

4-Sterren relax in het groen

La Chartreuse du Val Saint Esprit

 

 

 

Gezelligheid, rust, topgastronomie en leven als God in Frankrijk, je vindt het op anderhalf uur met de wagen vanuit de Westhoek: het viersterrenhotel La Chartreuse du Val Saint Esprit in Gosnay, hartje Artois, op een boogscheut van Arras en Béthune. Een unieke belevenis vol aangename verrassingen. Ideaal voor een korte break.

 

 

Het imposante domein van La Chartreuse du Val Saint Esprit dateert uit 1320 en was eeuwenlang de pleisterplaats van de Karthuizerpaters, volgelingen van Sint Bruno die aan de basis lag van de stichting van de Orde des Chartreux. Het domein ademt in alle vleugels van het kasteel niets dan geschiedenis. De pracht en de praal die het intussen tot hotel omgevormde klooster weet te etaleren haalden dan ook niets dan gekroonde hoofden naar deze oase van stilte, ver weg van het gewoel in de stad. Margaretha van Vlaanderen, Isabella van Portugal, Jan Zonder Vrees, Filip de Goede en onder andere Karel de Stoute waren er frequent te gast.

 

GROEN & RUST TROEF

 

La Chartreuse du Val Saint Esprit is met zijn vier sterren een der absolute blikvangers uit de regio. Het telt ruim vijftig kamers, inclusief suite en drie familiekamers, allen uitgebouwd met de laatste snufjes inzake comfort, inclusief Wifi en safe. Bovendien is elke kamer anders aangekleed zodat je telkenmale in een andere wereld van stilte terecht komt. De meeste kamers hebben uitzicht op het zes ha groot park dat extra rust uitstraalt. Naast een eeuwenoud bomenpark beschikt het domein over twee tennisvelden, een fitness en – voor wie het nuttig kan zijn – een helihaven. Groen is dan ook een van de grote troeven van het huis. In de schaduw van La Chatreuse beschikt het domein nog over een driesterrenhotel Best Western La Métairie. Dit hotel is ideaal voor congressen, seminaries,

huwelijken, allerhande feesten en productvoorstellingen en telt zowat 40 kamers en alle nodige comfort. De restaurants Le Vasco en La Distellerie verwennen de lekkerbekken.

TOPGASTRONOMIE

 

Is La Chartreuse du Val Saint-Esprit de ideale rustbrenger, het is tegelijk een culinaire tempel waar Chef Olivier QUATAQUER met vaste hand de keuken op hoog niveau weet te tillen. Topgastronomie is te beleven in restaurant Le Robert II, streekgastronomie te genieten in restaurant La Distellerie en voor wie het gemoedelijk wil, zit goed in restaurant Le Vasco. Een twintigkoppige keukenploeg staat hiervoor borg. Alles wordt immers in huis gemaakt, inclusief patisserie.

 

MAITRE-RESTAURATEUR

 

Jean Constant – Maître-Restaurateur – eigenaar van het domein en eega Armelle staan dagelijks paraat om de klanten het zo leuk mogelijk te maken. Zij kunnen hierbij rekenen op Myriam Castelain die de algemene leiding in handen heeft. “Onze enige betrachting is het onze klanten het zo aangenaam mogelijk te maken. We willen dat het hen aan niets ontbreekt en dat het verblijf, hoe kort of lang ook, hen bij zal blijven en dit zowel op het vlak van de ontvangst, het verblijf, de culinaire verwenning,  kortom het complete plaatje. Onze leuze Vous servir: notre règle is hier elke dag het motto van ons volledig team”, onderstreept Jean Constant.

 

TOPARRANGEMENTEN

 

Het domein La Chartreuse du Val Saint Esprit pakt uit met diverse arrangementen. Er is bijvoorbeeld al het verblijf Séjour au Château, een nacht in Privilegekamer, met exquis Menu Découverte in restaurant Le Robert II (exclusief drank) en buffetontbijt tegen de prijs van 180 euro per persoon.

Het Séjour Découverte start met een glas Champagne met amuses bij aankomst en laat u twee nachten genieten in Privilegekamer, aansluitend een diner in brasserie La Distellerie of Le Vasco naar keus en op dag twee het uitgelezen Menu Découverte in het toprestaurant Le Robert II (telkens exclusief dranken). Prijs: 310 per persoon.

 

HOE ER NAARTOE

 

Vanuit de Westhoek richting Calais op de A26 richting Parijs en uitrit 6 Béthune en vervolgens de pijltjes Les Chartreuses volgen.

 

 

 

La Chartreuse du Val Saint Esprit

Small Luxury Hotels of the World

 

Directeur-Eigenaar: Jean Constant

 

1, Rue de Fouqu!ères

62199 Gosnay

Frankrijk

 

Tel: + 33 (0) 3 21 62 80 00

 

LeValSaintEsprit@lachartreuse.com

www.lachartreuse.com

 

 


 

 

Georges Keters>> Reageer (0)
01-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OOSTENDE

 

Vlaamse artiestenreünie in

 Hotel Royal Astrid Oostende

 

 

Will Ferdi meest toegejuigd

 

Jeff Leyton, magistrale stem

 

Paul Bruna, Vlaamse vaandeldrager

 

 

OOSTENDE – Onder impuls van de eeuwig jonge Yvette Ravell verzamelden zowat 140 Vlaamse artiesten (jong en vooral minder jong) zich rond de feestelijk gedekte tafels in de gezellige feestzaal van Hotel Royal Astrid. Goed voor een culinaire en vooral muzikale middag. Was Will Ferdi de meest gelauwerde, gastster Jeff Leyton veroverde alle harten.

 

 

Voor de 13de keer haalde Yvette Ravell – in de jaren 70-80 een van grote dames op de Vlaamse podia – het kruim van de artiesten die in Vlaanderen het mooie weer maakten, naar Oostende.  Deze Oude Gloriën, met de 91-jarige flinke Will Ferdi op kop, genoten niet alleen van een heerlijk weerzien, maar tegelijk van het lekkers uit de keuken, getekend Chef Pappie, op pootje gezet voor Patricia, die het geheel in geode banen leidde.

 

MARIJN DE VALCK zingt GILBERT BECAUD

 

Straalde organisator Yvette Ravell (ooit finalist van de wedstrijd Ontdek de Ster) bij de aankondiging van de reünie, het was Marijn De Valck – lees Balthazar Boma – die de zaal op temperatuur bracht met een schitterende vertolking van Beacaud’s grootste nummer: Et Maintenant. Pas toen gast, Jeff Leyton (musicalvedette in Londen) zijn stem liet horen was het hek helemaal van de dam. Naast enkele scenes uit beroemde musical Les Misérables, liet hij Hotel Royal Astrid op zijn grondvesten daveren met enkel nummers van Tom Jones. Het feest toen al niet mee stuk.

 

TOEKOMST VERZEKERD

 

Het is meteen duidelijk, de toekomst van dit soort bijeenkomsten van vooral voormalige artiesten en opkomend talent, lijkt verzekerd. Yvette Ravell is er blij mee: “Het doet deugd te zien dat onze Vlaamse Artiestenreünie het nog steeds doet. Elk jaar komen er enkele nieuwe vrienden voor het eerst naar dit festijn, andere haken af wegens ouderdom. Het wordt voor ons allemaal zwaar en wij kijken graag uit naar opvolgers. We durven dan ook hopen dat deze reünie nog een lang leven mag beschoren zijn. Het enthousiasme van onze collega’s is positief aanstekelig. Nu al vragen ze de datum van de volgende reünie. Wel het is simpel, steevast de laatste zondag van de maand September. Met veel dank aan Patricia en haar ploeg en de directie van Hotel Royal Astrid die he mogelijk maken wat we hier in Oostende nog maar eens een onvergetelijke dag mogen meemaken.”

 

 

Op de foto: niets dan gelukkige vedetten. Onder het motto Vlaanderen mijn Land, waren ze er allemaal graag bij met Eric Marijsse, Marina Wally, Will Ferdi, Lily Castel, Paul Anderson, Marina Marcia, Truus, Ingriani, Jacques Raymond, Ida Denijs, Ignace Baert, Hugo Simons, Bobby Setter, Benny Scott, André Vermeulen en onder ander Marijn De Valck met centraal onderin Paul Bruna en liggend organisator Yvette Ravel.

 

 

 

 

Georges Keters

 

 
>> Reageer (0)
29-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CULINAIR EVENEMENT IN NIEUWPOORT

VRIJDAG 19 – ZATERDAG 20 – ZONDAG 21 OKTOBER

 

Vismijn – zaal Iseland in NIEUWPOORT

 

9de OESTERBEURS

&

BOOTSHOW

 

Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 oktober is het opnieuw genieten van oesters. Koude en warme oesters, aangevuld met een glas Champagne in de oesterbar van de Nieuwpoortse Blauwe Boei in de stedelijke vismijn is niet te versmaden.

 

De organisatoren, de vzw Nieuwpoortse Blauwe Boei pakt opnieuw uit met de kwaliteitsvolle oesters Ria d’Etel (56 Morhiban – Frankrijk), voorgesteld door oesterkweker JN Yvon en zijn medewerkers.

Naast de oesters staat ook nog heel wat lekkers uit de Noordzee te wachten: Nieuwpoortse garnaalsoep, Noorse schotels, gebakken vis. Ook de vleesliefhebbers komen aan hun trekken met keus tussen een schotel charcuterie of een heerlijk bord foie gras. De MG Brothers en Duo Stevy zorgen voor de muzikale omlijsting.

 

De toegang is gratis: elke dag vanaf 11 uur, op vrijdag en zaterdag tot 22 uur en op zondag tot 17 uur.

 

GOEDE DOELEN

 

De opbrengst van de Oesterbeurs wordt door de Blauwe Boei geschonken aan diverse goede doelen. Zo werden bij de officiële voorstelling meteen vier goede doelen bedacht met een leuk bedrag:

Vzw PROFO:  1.000 euro

Vzw GOLFBREKER: 1.000 euro

Project DOMINO: 2.000 euro

SPINA BIFIDA: 500 euro.

 

 

ooooooooooooooo

 

 

BOAT SHOW

 

 

Nauw verbonden met de OESTERBEURS loopt aan de overzijde van de haven de BOAT SHOW. Een gratis pendeltreintje puft tussen de twee evenementen.

“De BOAT SHOW is de grootste watersportbeurs van ons land. Grote nautische merken en Nieuwpoortse handelaars stellen hun tweedehands boten open. De toegang bedraagt 5 euro. Leden van Wind en Watersport Vlaanderen, V Y Nieuwpoort, inwoners van Nieuwpoort en kinderen tot 12 jaar: gratis”, stellen Steven Desloovere en Tobia Verdonck.

Meer info: www.nibs.be

 

Foto’s:

Organistoren: Schepen Kris Vandecasteele, Coussaert Leanda, Jaak Decaluwe, Popeliere Freddy, Harry Dierinck en Paul Carton.

 

Organisatoren & Goede Doelen, geflankeerd door stadsbestuur met burgemeester Geert Vandenbroucke en schepenen.

 

 

Georges Keters

 

 

 

 


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWE B&B in MIDDELKERKE - Slijpe

Nieuw in Middelkerke - Slijpe

 

 

B&B TenDoele een oase van rust

 

SLIJPE – Het super rustige hinterland in Middelkerke is met B&B Ten Doele een extra oase van ongekende rust rijker. Steve D’hoedt en Natacha Vandamme uit Nieuwpoort bouwden er een oude boerderij met bijgebouwen om tot een schitterende en luxueuze bed & breakfast, uitsluitend voor volwassenen.

 

“Nadat we er onze eigen woning hadden neergepoot, bouwden we een van de loodsen compleet om tot logeermogelijkheid, goed voor vier luxueuze kamers, met alles er op en eraan: ruime kamers met inloopdouches en alle koffie- en theefaciliteiten. We kozen voor het beste en willen daarnaast onze grootste troef, de rust, optimaal invullen. Vandaar dat we kozen voor de formule Adults Only, waarbij de gasten ten volle kunnen genieten van de weidse stilte die alleen kan gewaarborgd worden zonder spelende kinderen, hoe graag we die ook zien”, stelt Steve D’hoedt, samen met eega Natacha al tien jaar uitbaters van restaurant De Roos aan de Kaai in Nieuwpoort.

 

ONTSPANNING & RUST GROTE TROEVEN

 

Het is duidelijk, Ten Doele is meteen synoniem van absolute rust en richt zich vooral op zij die er totaal even uit willen zijn en kunnen genieten van wat ontspanning in alle sereniteit, zowel binnen als buiten. “Onze gasten kunnen vrij gebruik maken van een jacuzzi op het terras, genieten van een sauna, wat sporten in de fitness en van Pasen tot oktober even plonzen in het buitenzwembad. Een uitgelezen bar – met tal van lokale producten – zorgt voor extra verwenning. Sportievelingen kunnen zich te goed doen aan wat petangue en of ping pong. Voor wie het wenst, kunnen elektrische fietsen klaar gezet worden”, aldus nog Steve D’hoedt, aan het zwembad.

 

GEEN RESTAURANT

 

Het Nieuwpoortse echtpaar koos bewust voor een verblijf waarbij het accent gelegd wordt op de stilte, tegelijk binnen handbereik van de voornaamste woonkernen in de buurt. Ten Doele ligt midden de polders in absolute rust, maar slechts op een boogscheut van de grote verkeersaders naar Middelkerke, Nieuwpoort en Oostende. De B&B telt geen restaurant. “In de genoemde locaties is er ruime keuze om uit eten te gaan, met een grote diversiteit van eetmogelijkheden, naar ieders keus en beurs. Na de lunch of het diner duikt men opnieuw de oase van stilte in. De kleinschaligheid van onze B&B laat toe om zodoende optimaal te kunnen genieten van de rust die het hinterland, midden in de polders, elke dag naar voor weet te schuiven”, geven Steve en Natacha nog graag mee.

 

B&B Ten Doele, Ten Doelenstraat 2, 8433 Middelkerk-Slijpe, 0475 591 052 en www.bnb-tendoele.be

 

 

Georges Keters


>> Reageer (0)


Archief per maand
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 07-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 04-2007
 • 01-2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Mijn aanraders
 • Restaurant Renty
 • Toersime Vlaanderen
 • Oostenrijk


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!