Foto
Gansrijderskalender 2018 - 2019 :

01/09 Prosperpolder demonstratie

28/09 Zandvliet Keizeruithalen

05/10 Ekeren Prinskesrijden

12/10 Ganzenhof "The Goose goes loose"

09/11 Hoevenen Kloempebal

30/11 Zandvliet Polderteren
Links maatschappijen
 • Oude Gans Berendrecht
 • Ganzenrijders Zandvliet
 • Ganzenrijdersmaatschappij Hoevenen
 • Ware Gans Lillo
 • Vrije Gans
 • Lustige Gans Ekeren
 • Gawstrèkkers Beeg (NL)
  Links Paarden
 • Trekpaarden De Brabander
 • Museum Belgisch Trekpaard
 • Bert Feest
 • Trait pour trait
 • Ik was hier
 • Hippo Revue
  Interessante links
 • Polderke
 • Zandvliet Dorp
 • Poldermuseum Lillo
 • Polderheemkring
 • Lillo-Fort
 • Immaterieel Cultureel Erfgoed
  Foto
  Foto
  Archief per jaar
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
  Ganzenrijden On-Line

  05-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alke Roes 25e koningin Vrije Gans
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Alke Roes werd gisteren te Ekeren de 25e koningin van de Vrije Gans. De nieuwe koningin mocht een cheque van 6375 € overhandigen aan een delegatie van de Vluchtheuvel uit Stabroek.

  05-05-2019 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  27-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgorde Vrije Gans
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zaterdag 4 mei sluiten de dames van de Vrije Gans het gansrijderseizoen in Ekeren af. Uittredend koning is Annemieke Kanora. Er zijn zes nieuwe ruiters (*). 

  1

  Annemieke Kanora

  2

  Jessica Van Gool

  3

  Yana De Wael

  4

  Vivianne Van Ostaeyen

  5

  Alke Roes

  6

  Wendy Boeckstaens*

  7

  Mireille Rosseneu

  8

  Chayenne Tuinstra*

  9

  Debby Van Meir

  10

  Lore Vernimmen

  11

  Daisy Meyvis

  12

  Kelly Vervloet

  13

  Lotte Vranken

  14

  Kitty De Lee*

  15

  Britt Willekens

  16

  Inge Willekens

  17

  Tinneke Joris

  18

  Rúna Van Beeck

  19

  Kalinka Willekens

  20

  Evy Vangenechten

  21

  Lynn Geurts

  22

  Nonja de Moor

  23

  Evy Gelijkens*

  24

  Jasmine Van Dorst

  25

  Wendy Van Meir

  26

  Naomi Segers

  27

  Patsy Van de Ven*

  28

  Axelle De Beleyr

  29

  Nikki Mertens*


  27-04-2019 om 10:58 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  08-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maarten Gabriëls voor de vierde maal keizer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het 72ste keizerschap te Zandvliet op 7 april was weer een hoogdag voor de Antwerpse Polder. De omgeving van de Botermarkt, die voor de 26ste maal het strijdtoneel was voor een keizerschap, was door het prachtige weer volgepropt met toeschouwers. De dag begon met een receptie in het Vredehof. Rond 11u30 werd de feestmarkt en kermis geopend door de uittredend keizer Rob De Vree en genodigden. Om 13u30 was er dan de receptie in het voormalige gemeentehuis aan de Spaanse Molenstraat. Hier waren er toespraken van Stanny Gabriëls (voorzitter Jonge Ruiters Zandvliet), Frans De Schutter (voorzitter Polderbond) en districtsburgemeester Carl Geeraerts. Ondertussen trok de keizerlijke stoet door de Zandvlietse straten. Met een beetje vertraging kon keizer Rob de stoet mee schouwen aan het gemeentehuis. Het was kwart voor vier vooraleer de keizer kroon en mantel kon afgeven aan voorzitter Frans De Schutter en de strijd tussen de 31 deelnemers kon los barsten. Speaker van dienst was René De Nys. Hij vuurde de ruiters in zijn gekende stijl aan. Ondertussen groeide de massa rond de Botermarkt nog meer aan. Snijmeester Bart Snoeckx bracht rond kwart voor zes het net op zes mazen. Jelle Adriaenssens (Stabroek) zorgde ervoor dat iets voor zes uur onder de blote nek kon gereden worden. 19 ruiters passeerden onder de galg zonder dat de gans zich prijs wou geven. Na Louis Cloots van de Oude Gans uit Berendrecht was het de beurt aan Marc Pannekoek van de maatschappij uit Hoevenen. Het hoofd van zijn paard kwam voorbij de gans, ondanks zijn pogingen om het paard te doen keren. Marc passerde heel sportief onder de galg. Dan was het de beurt aan Michael Van Meir (Ware Gans Lillo). Hij kon zijn paard niet goed onder de gans krijgen en miste zo een kans op een eerste keizerstitel. Het was tenslotte Maarten Gabriëls (33) liet de kans niet voorbij gaan en ging met zijn vierde keizerskop aan de haal. Maarten van de Jonge Ruiters Zandvliet was al keizer in 2010, 2012 en 2015 en zorgde voor de 15de keizerskroon voor de Jonge Ruiters. Hij werd ook al vier keer koning van de Zandvlietse maatschappij. Na de kroning door Frans De Schutter werd de nieuwe keizer tot in de vroege uurtjes gevierd in het Vredehof en de omliggende café's. Het 73ste keizerschap zal doorgaan in Zandvliet op 29 maart 2020. 

  08-04-2019 om 15:24 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overzicht keizers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het Keizerrijden is een idee van Herman Van Duyse. Herman was politie-officier in Wilmarsdonk en Oorderen. Het eerste keizerschap vond plaats op 7 maart 1948 te Wilmarsdonk. Dit zijn de maatschappijen en het aantal ruiters waarmee ze mogen deelnemen, samen met de uittredende keizer: Nieuwe Gans Berendrecht (4 ruiters), Oude Gans Berendrecht (4 ruiters), Koninklijke Ganzenrijdersmaatschappij Hoevenen (4 ruiters), Koninklijke Ganzenrijdersmaatschappij Stabroek (4 ruiters), Ware Gans Lillo (4 ruiters), Jonge Ruiters Zandvliet (3 ruiters) en Veteranen Zandvliet (3 ruiters) en de Lustige Gans uit Ekeren (4 ruiters).

  Recordhouder met het meeste aantal keizerskronen is Alfons Gabriëls (foto) uit Zandvliet. Hij is zeven keer tot keizer gekroond. Hij wordt gevolgd door Stanny De Backer (Veteranen Zandvliet) en zijn kleinzoon Maarten Gabriëls (Jonge Ruiters Zandvliet). Het volledige overzicht van de 72 keizers vindt u onderaan in de pdf bijlage.

  Bijlagen:
  Overzicht keizers.pdf (59.8 KB)   

  08-04-2019 om 13:36 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  07-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing 72ste keizerschap
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zondag 7 april gaat te Zandvliet het 72ste keizerschap door. De organisatie is voor 12de maal in de geschiedenis in handen van de Jonge Ruiters Zandvliet. Het is sinds 1998 liefst de zevende maal dat de Jonge Ruiters gastheer zijn van het keizerrijden. Om half twaalf is er de opening van de feestmarkt. Om 14 uur begint de stoet die aan het voormalige gemeentehuis van Zandvliet zal geschouwd worden door keizer Rob De Vree en de genodigden. Dit is het parcours van de Keizerlijke stoet : De Keyserhoeve, Putsebaan, Antwerpsebaan, Zandvlietse Dorpstraat, Zoutestraat, Spaanse Molenstraat en dan naar de Botermarkt. De start van het 72ste keizerschap op de Botermarkt met de 31 deelnemende koningen/keizers is voorzien rond 15 uur. Speaker van dienst is René De Nys en snijmeester Bart Snoeckx. Voor alle praktische informatie kunt u terecht op de website van het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo. Het verslag van het 72e keizerschap kunt u volgen via Facebook.

  07-04-2019 om 08:19 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deelnemerslijst 72e keizerschap (onder voorbehoud)

  Naam ruiter

  Maatschappij

  1

  De Vree Rob

  Jonge Ruiters Zandvliet

  2

  Koch Vincent

  Nieuwe Gans Berendrecht

  3

  Adriaenssens Jelle

  Stabroek

  4

  Vansteenkiste Wim

  Lustige Gans Ekeren

  5

  Brusten Peter

  Veteranen Zandvliet

  6

  Cleynhens David

  Oude Gans Berendrecht

  7

  Hendrickx Tom

  Hoevenen

  8

  Keuppens Brett

  Ware Gans Lillo

  9

  Schröder Michaël

  Jonge Ruiters Zandvliet

  10

  Philips Seppe

  Nieuwe Gans Berendrecht

  11

  Daems Gerrit

  Stabroek

  12

  Peeraer Luc

  Lustige Gans Ekeren

  13

  Paardekam Marcel

  Veteranen Zandvliet

  14

  Averens Sven

  Oude Gans Berendrecht

  15

  Vranckx Frans

  Hoevenen

  16

  Aendekerk Dennis

  Ware Gans Lillo

  17

  Paardekam Nick

  Jonge Ruiters Zandvliet

  18

  Thys Dave

  Nieuwe Gans Berendrecht

  19

  Verhaert Heindrik

  Stabroek

  20

  Moons Steven

  Lustige Gans Ekeren

  21

  Daems Dirk

  Veteranen Zandvliet

  22

  Cloots Louis

  Oude Gans Berendrecht

  23

  Pannekoek Marc

  Hoevenen

  24

  Van Meir Michael

  Ware Gans Lillo

  25

  Gabriëls Maarten

  Jonge Ruiters Zandvliet

  26

  Van Roosbroeck Martin

  Nieuwe Gans Berendrecht

  27

  Peeters Peter

  Stabroek

  28

  Van Lommel Sven

  Lustige Gans Ekeren

  29

  Paardekam Rico

  Oude Gans Berendrecht

  30

  Wouters Werner

  Hoevenen

  31

  Cloots Andy

  Ware Gans Lillo

   
   

  07-04-2019 om 08:18 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  31-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Hendrickx koning Hoevenen op Half Vasten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Met Tom Hendrickx zijn alle koningen van 2019 gekend. De dag in Hoevenen begon onder een stralende zon met het uithalen van Koning Frans Vranckx. Ook werden de aangesloten herbergen in en om Hoevenen bezocht. Rond 15 uur gaf de uittredende koning kroon en mantel af en kon de strijd onder de 33 deelnemers beginnen. Door het mooie weer kon je in Hoevenen op de koppen lopen. Op een gezapig tempo draafden de deelnemers onder de galg. Snijmeester Gert Vervloet sneed op afgesproken tijdstippen mazen weg. Rond 17 uur was het Raymond Fissers die ervoor zorgde dat er onder de blote nek  kon gereden worden. Een volledige toer duurde het voor de beslissing viel. Tom Hendrickx (35) sleurde met een machtige greep kop en een groot stuk van de gans mee. Tom nam voor de 18de keer deel. Hij woont samen met Kristel en ze hebben samen twee kindjes. Het koppel is woonachtig in de Rijstraat in Hoevenen waar ze een geitenboerderij uitbaten. Tom gaat volgende zondag naar het keizerschap in Zandvliet aan de zijde van Frans Vranckx, Marc Pannekoek en Werner Wouters. Voor foto's van vandaag kunt u terecht op de website van De Polder.

  31-03-2019 om 21:49 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  28-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dave Matthysen topfavoriet voor gansrijden Hoevenen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Volgens de poll van de maatschappij van Hoevenen in Dave Matthysen (37) de grote favoriet voor het gansrijden op Half Vasten. Dave neemt voor de 19de maal deel en het is nu of nooit. Vanmorgen werd er door Radio 2 Antwerpen een reactie gevraagd aan de topfavoriet, maar die had geen commentaar. 

  28-03-2019 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  24-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Cleynhens koning Oude Gans Berendrecht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De dag begon voor de ruiters van de Oude Gans met het uithalen van koning 2018 Sven Averens. Iets voor negen uur verzamelden ruiters en leden aan dienstencentrum Molengeest. Vandaar ging het richting Molenakker waar koning Sven en Ellen de genodigden trakteerden op een heerlijk uithalen. Na het uithalen ging het via de Molengeest en Peter's Sportsbar richting De Koerel voor het middagmaal. Na de middag werden nog Jos van Nelekes en de cafetaria van Berendrecht Sport bezocht. Rond kwart na drie gaf koning Sven kroon en mantel af aan ere-voorzitter Jos Crynen. En dan kon de strijd tussen de 23 deelnemers beginnen. Speaker Peter Paardekam sprak alles gezwind aan elkaar. Heel wat toeschouwers kwamen op deze zonnige namiddag afgezakt naar de Solftplaats. De strijd bleef heel spannend. Zeker toen rond kwart voor zes de kop door Rico Paardekam uit het net werd gehaald. Quinten Lamot deed de nek rekken, waardoor iedereen dacht dat de kop voor de volgende ruiter zou kunnen zijn. Dit was uittredend koning Sven Averens. Sven kwam ongelukkig ten val bij het aanleggen voor zijn laatste poging. Gelukkig kon hij de strijd verder zetten. Maar ook Sven kreeg de kop niet te pakken. Ook Kurt Steen, Bart De Wael, Guido Choveau en Marc Compernol beten de tanden stuk op de nek. Het was tenslotte David Cleynhens (41) die met de kop aan de haal ging. David neemt al 14 jaar deel en is havenarbeider. Aan de kop hing een premie van 8760 €. David verdedigt op 7 april op het keizerschap de kleuren van de Oude Gans samen met Sven Averens, Louis Cloots en Rico Paardekam.

  24-03-2019 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  23-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wim Vansteenkiste voor derde keer koning Lustige Gans
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De weergoden waren de gansrijders van Ekeren beter gezind dan twee weken geleden. Toen moest alles afgeblazen worden wegens te veel wind. Om half drie werd er samengekomen aan café Notenboom. Hier stopte twee weken geleden de feestelijkheden. In vergelijking met 10 maart was Illpo Cooremans er niet bij. De pechvogel brak zijn hand. Zijn plaats werd ingenomen door Nils Gaethofs. Hierdoor reed vader Nico de gans met zijn zonen Nils en Jens. Illpo nam de plaats in van speaker naast Annemieke Kanora. Snijmeester van dienst Stefan De Proost bracht het net rond half zes op zes mazen. Dan was het aan de ruiters zelf om de klus te klaren. Rond kwart voor zes lukte Peter De Rechter erin om de nek te ontblootten. Acht ruiters beten hun tanden stuk ,op de nek. Het was uiteindelijk de voorzitter van de maatschappij Wim Vansteenkiste die voor de derde maal zich tot koning van de Lustige Gans weet te kronen. Wim (53) nam voor de dertiende maal deel. Hij woont in de Driehoekstraat te Ekeren en is papa van Tine en Jef. De technisch adviseur bij avAnt Provinciaal onderwijs was ook al koning in 2007 en 2011. Hij mag op 7 april naar het keizerschap in Zandvliet met Luc Peeraer, Steven Moons en Sven Van Lommel.

  23-03-2019 om 22:46 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  20-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgorde Oude Gans Berendrecht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Als laatste maatschappij heeft ook de Oude Gans de volgorde bepaald waarin ze zondag 24 maart gaan aantreden op de Solftplaats. Uittredend koning is Sven Averens. Er is met Dirl Calluy één nieuwe ruiter. Marc Compernol keert terug. Drie ruiters stoppen, met name Ronny Lamot (koning in 2001 en 2004), Guy Joossens en Benjamin Bril (koning 2015). Alfonso Hendrickx, Louis Cloots, Raf en Valentijn Crynen en Walter Segers zijn er dit jaar niet bij. Dit is de volgorde waarop ze zondag vanaf 15 uur zullen aantreden :  *             Averens Sven

  1             Steen Kurt

  2             De Wael Bart

  3             Chovau Guido

  4             Compernol Marc

  5             Cleynhens David

  6             Aendekerk Joris

  7             Van Gestel Filip

  8             Calluy Dirk

  9             Boeykens Glenn

  10           Crynen Frédéric

  11           Brands Tom

  12           Boeykens Yannick

  13           Willemen Johnny

  14           Schepers Yannick

  15           Janssens Philip

  16           Paardekam Arno

  17           Van den Eeden Joeri

  18           Aendekerk Pieter

  19           Fissers Dave

  20           Van Dorst Gunther

  21           Paardekam Rico

  22           Lamot Quiten

  20-03-2019 om 12:57 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  17-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brett Keuppens koning Ware Gans
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het gansrijden in Lillo begon vanmiddag met het uithalen van uittredend koning Dennis Aendekerk. Na de speeches en de traditionele feestelijkheden ging het dan naar Yachtclub Scaldis. Rond 15 uur kwamen de 22 ruiters aan op het Kazerneplein. Na een rustige aanloop kreeg het gansrijden een snelle beslissing. Rond 17 uur weet Theo Reynaerts de kop uit het net te vissen. Eerste ruiter Tibo Maes verzaakt om te trekken. Kevin Allaeys gaat daarna vol zijn kans, maar de nek begeeft nog niet. Het is Brett Keuppens (28) die met een stevige snok de kop weet te bemachtigen. Brett is woonachtig te Stabroek met echtgenote Elien Pauwels. Elien is verpleegster bij de Ware Gans. Brett is werkzaam bij Total. Zijn vader Frans, ondervoorzitter bij de Ware Gans, was zelf viermaal koning. De dolgelukkige vader mocht de nieuwe koning met veel trots kronen. Brett rijd de gans sinds 2010 en was drie maal koning bij het kindergansrijden. Hij mag op 7 april de kleuren van de Ware Gans samen met Dennis Aendekerk, Michael Van Meir en Andy Cloots verdedigen op het keizerschap te Zandvliet. 

  17-03-2019 om 21:17 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  11-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe datum Lustige Gans Ekeren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De Lustige Gans zal op zaterdag 23 maart vanaf 15 uur de gans rijden op het Kristus Koningplein.

  11-03-2019 om 21:53 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  10-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gansrijden Ekeren afgelast
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Om 14u45 besliste de politie om het gansrijden in Ekeren af te gelasten. Dit door het stormweer van vanmiddag. Ondanks het slechte weer waren de ruiters vanmorgen met volle moed vertrokken. Rond 11u30 werd uittredend koning Luc Peeraer uitgehaald. De koning trakteerde zoals de traditie het wil pekesstoemp met worst. De koning en de ruiters waren er klaar voor, maar dan kwam net voor aanvang van het gansrijden het bericht dat het werd afgelast. Het bestuur gaat nu op zoek naar een nieuwe datum. Vanavond wordt er wel gefeest in Tel 18. De laatste keer dat er gansrijden werd afgelast was in februari 2010. Toen zorgde sneeuw voor uitstel voor de ruiters uit Zandvliet en Stabroek.

  10-03-2019 om 18:37 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie wordt opvolger van Frans Vranckx?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Afgelopen vrijdag is er door de ruiters van de maatschappij uit Hoevenen de volgorde bepaald voor hun koningsrijden op half vasten. Uittredend koning is Frans Vranckx. Er zijn op 31 maart twee nieuwe ruiters. Dit zijn Toon Van Herck en Hans Van der Schueren. Ze komen in de plaats van Noël De Lee (29 deelnames) en Jurgen Glaude (24 deelnames). Jimmy Den Doncker en Tom Willens nemen niet deel. Hieronder vindt u de volgorde waarop ze op 31 maart zullen aantreden.  1 VRANCKX FRANS
  2 FISSERS CHRISTOPH
  3 PAUWELS GERT
  4 KOOLS KEVIN
  5 VAN DE CORPUT RIK
  6 VAN BOUWEL SVEN
  7 VAN DER SCHUEREN HANS
  8 WOUTERS WERNER
  9 NYS FRANK
  10 VAN DE CORPUT KRIS
  11 GOEDSCHALK DAVE
  12 VERNIMMEN JOHAN
  13 MATTHYSEN BENGY
  14 FISSERS PHILIPPE
  15 DE JONGH BART
  16 BREUGELMANS DAVE
  17 GRUYTHUYSEN BJORN
  18 MATTHYSEN DAVE
  19 MATTHYSEN BERT
  20 MATTHYSEN STEF
  21 PANNEKOEK MARK
  22 FRANSSENS SERGE
  23 VERBIST BERT
  24 VERVLOET GLENN
  25 WILLEKENS HERMAN
  26 VAN HERCK TOON
  27 VAN LINDEN LUK
  28 NYS STEF
  29 DAVID LODE
  30 FISSERS RAYMOND
  31 HENDRICKX TOM
  32 MATTHYSEN KRIS
  33 VANDEKEYBUS GERT

  10-03-2019 om 10:25 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  04-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keizer Pierre Vekens overleden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Pierre "Piet" Vekens, keizer in 1960, is op 1 maart overleden. Pierre werd in 28 oktober 1938 geboren en was gehuwd met Jeanne Boiy. Pierre reed voor de maatschappij van Wilmarsdonk en werd tweemaal koning, namelijk in 1958 en '59. Op 4 april 1960 was Pierre de sterkste op het keizerschap te Lillo en werd zo de tweede en laatste keizer van Wilmarsdonk. 

  04-03-2019 om 17:07 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gansrijden zondag 3 maart
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag twee van het gansrijden begon onder een druilerige regen. 's Morgens werden de koningen 2018 uitgehaald : in Stabroek was dit Gerrit Daems, Seppe Philips bij de Nieuwe Gans en Michaël Schröder bij de Jonge Ruiters Zandvliet. Michaël werd thuis aan de Antwerpsebaan uitgehaald. Samen met echtgenote Peggy zorgden ze voor heel wat lekkers. In de drie dorpen werden nadien de aangesloten drankgelegenheden bezocht. In Zandvliet begonnen rond twintig voor drie 33 ruiters aan de strijd. Rudi Maes moest op het laatste moment verstek laten. Gelegenheidsomroeper was oud-Jonge Ruiter Alex Wils. Alex is na veertig deelnames en drie koningskronen afgestapt. Hij vuurde zijn oud-collega's aan in zijn gekende stijl. Doktoor Bob en zijn verpleegsters hadden een drukke middag met heel wat vallende ruiters. Ze konden allen na verzorging de strijd verder zetten. Vanaf twintig na vijf ging het snel op de Botermarkt. Nick Paardekam wist de nek te ontblootten. Zeven ruiters mochten aanleggen onder de blote nek. Maar het was regerende keizer Rob De Vree (25) die voor de tweede maal koning van de Jonge Ruiters wordt. Op 7 april mag Rob samen met Michaël Schröder, Nick Paardekam en Maarten Gabriëls de kleuren van de Jonge Ruiters verdedigen tijdens het 72e Keizerschap. De nieuwe koning werd tot in de vroege uurtjes in een kolkend Vredehof gevierd. Op het moment dat de koning in Zandvliet al werd gevierd waren ze in Berendrecht en Stabroek nog volop aan het strijden. In Berendrecht waren er 28 deelnemers. De beslissing op het Solft viel pas rond 18u30. Het net hing op drie mazen en er kon dus niet meer gesneden worden. Er passeerden nog verschillende ruiters, maar deze beten hun tanden stuk op het net. Maar dit was geen probleem voor Vincent Koch (foto). Met een stevige ruk trok hij kop en net. Vincent (22) was al koning in 2015 en 2017. In 2017 was hij eveneens keizer. In Stabroek ging op dat moment de strijd nog in alle hevigheid door. Nog nooit viel daar de beslissing zo laat. Nadat Sam Janssens het net had getrokken moesten de 34 deelnemers nog viermaal onder de blote nek passeren. Het was iets na 19 uur Jelle Adriaenssens (32) die voor de tweede maal tot koning van de Stabroekse maatschappij werd gekroond. In 2015 mocht hij de koningskroon een eerste maal opzetten. Jelle rijdt al sinds 2006 mee. Voor foto's van gisteren kunt u terecht op de website van De Polder

  04-03-2019 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  03-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie koningen gekroond op zondag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zondag werden drie koningen gekroond : Rob De Vree (foto) in Zandvliet bij de Jonge Ruiters, Vincent Koch bij de Nieuwe Gans Berendrecht en Jelle Andiaenssens in Stabroek. Verslag volgt later.

  03-03-2019 om 19:20 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  02-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste koningen gekroond
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ondanks het mindere weer is het gansrijden goed gestart in Zandvliet en Berendrecht. 's Morgens werden de koningen van 2018 Marcel Paardekam (Veteranen Zandvliet) en Martin van Roosbroeck (Lollemannen Berendrecht) uitgehaald. Martin was gisteren nog in het huwelijksbootje gestapt met Karin Bogaerts. Rond 15 uur werd er op de Botermarkt en het Solft begonnen met de strijd. De eerste koning die in 2019 werd gekroond was Dave Thys (44) van de Lollemannen. Dave trok net en kop en is zo voor de vierde maal koning van de Lollemannen. Hij was al koning in 2001, 2011 en 2017. Dave is technisch bediende keytechniek en woont samen met Ilse en hun twee kinderen. In Berendrecht namen er 27 ruiters deel. Rond half zes begon het dan ook te spannen op de Botermarkt. Gunther Scheipers trok het net aan flarden en zorgde ervoor dat de nek werd ontbloot. Christof Budts zorgde ervoor dat er iets na half zes onder de blote nek kon gereden worden. De eerste ruiter die onder de blote nek mocht passeren was Luc Gabriëls. Met een geweldige snok probeerde Luc de gans te onthoofden. Maar de gans begaf niet. Het was Peter Brusten (foto) die met de kop aan de haal ging. Peter (54), is de zoon van de oudste gansrijderskoning ooit Stan Brusten. Hij is al dertig jaar gehuwd met Nadine en is koeltechnieker. Peter nam voor de vijfde maal deel. Er namen 26 Veteranen deel. Voor foto's kunt u terecht op de website van De Polder.

  02-03-2019 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aj kan eraf
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit weekend begint het gansrijden. Voor wie waar rijdt kunt u terecht op de website van de Polder. Volg hier en op onze Facebook pagina alles op de voet.

  02-03-2019 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  
  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!