Foto
Gansrijderskalender 2018 :

10/02 Berendrecht Lollemannen - Zandvliet Veteranen

11/02 Berendrecht Nieuwe Gans - Stabroek - Zandvliet Jonge Ruiters

13/02 Grevenbicht (NL)

18/02 Ekeren Lustige Gans

25/02 Lillo Ware Gans

04/03 Berendrecht Oude Gans

11/03 Hoevenen

18/03 Berendrecht Keizerrijden

12/05 Hoevenen Vrije Gans

19/05 Ganzehof Nacht van de Doctoors en de Verpleegsters
Links maatschappijen
 • Oude Gans Berendrecht
 • Ganzenrijders Stabroek
 • Ganzenrijders Zandvliet
 • Ganzenrijdersmaatschappij Hoevenen
 • Ware Gans Lillo
 • Vrije Gans
 • Lustige Gans Ekeren
 • Gawstrèkkers Beeg (NL)
  Links Paarden
 • Trekpaarden De Brabander
 • Museum Belgisch Trekpaard
 • Bert Feest
 • Trait pour trait
 • Ik was hier
 • Hippo Revue
  Interessante links
 • Polderke
 • Zandvliet Dorp
 • Poldermuseum Lillo
 • Polderheemkring
 • Lillo-Fort
 • Immaterieel Cultureel Erfgoed
  Foto
  Foto
  Archief per jaar
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
  Ganzenrijden On-Line

  23-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17e keizerschap te Berendrecht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 15 maart 1964 vindt het keizerschap doorgang op het Solft te Berendrecht. Het weer werkte niet goed mee. Een gure wind en af en toe een fikse regenbui zorgden ervoor dat de deelnemers afzagen. In dit ongure weer wordt Alfons Gabriëls voor de vijfde maal keizer. Hij neemt een premie van 8870 Bfr. mee naar Zandvliet. Het is zijn eerste keizerstitel voor de Veteranen. Het keizeruithalen gaat op 10 mei door in het lokaal van Wannes Van Der Goten.

  Deelnemers keizerschap 1964 :
  Oude Gans : Petrus Wils, Jos Plompen en Willy Van den Eynde.
  Veteranen Zandvliet : Alfons Gabriëls, Corry Cloots en Louis Van Mierlo.
  Jonge Ruiters Zandvliet : Frans Stoffels, Maurice Mous en Benoit Corrynen.
  Lillo : Albert Huybrechts, Alex Van Dorpel en Marcel Van der Linden.
  Nieuwe Gans : Gustaaf Dons, Leo Leyten en Marcel Philips.
  Stabroek : Frans Couscheir, René Van Wallendael en Gustaaf Schouwaerts.

  23-01-2018 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  22-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16e keizerschap te Zandvliet
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het 16e keizerschap gaat door te Zandvliet op 31 maart 1963. Het is het eerste dat door de Veteranen Zandvliet wordt georganiseerd. Het is ijskoud die bewuste zondag, waardoor de publieke belangstelling wat tegen valt. Velen zoeken de warmte van de omliggende café's op. Rond half drie komt de stoet op gang. Door een foutje wordt de stoet wat langer dan voorzien, wat niet zo aangenaam is voor de deelnemers die koukleumden door de Zandvlietse straten. Er wordt zelfs een ommetje gemaakt langs de Ruige Heide. Tot eenierders geluk zorgt garde Louis Sebrechts, beter bekend als "Den Beuling", er voor dat het spektakel op tijd begint. Met een geweldige snok wordt Petrus Wils van de Oude Gans Berendrecht de nieuwe keizer. Hij mag de kas van de Oude Gans spijzen met een premie van 7100 Bfr.

                             

  22-01-2018 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  21-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe ruiters voorgesteld in Hoevenen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op het groot teerfeest van de Koninklijke Ganzenrijders Hoevenen werden twee nieuwe ruiters voorgesteld. Op 11 maart zullen Bjorn Gruythuysen (foto tijdens Prosperpolder 2017) en Tom Willems de plaats in nemen van Leon en Bert Pauwels. Leon reed mee van 1971 tot 2017. Zoon Bert was actief ruiter sinds 1996.

  21-01-2018 om 10:20 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15e keizerschap te Stabroek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Alfons Gabriëls wordt afgevaardigde bij de Polderbond voor de Veteranen Zandvliet. Het keizerschap van 8 april 1962 is het kortste uit de geschiedenis. Het is allemaal perfect begonnen. Honderden toeschouwers, 11 fanfares in de stoet en er is zelfs een camera van de Vlaamse televisie. Een waterzonnetje komt kijken tijdens de keizerlijke stoet. Nadat de stoet, met keizer Mon Cools op kop, wordt ontbonden en de fanfares zich verspreiden over de verschillende Stabroekse cafés en herbergen stroomde het publiek rond de galg toe en betreden de keizer en 22 koningen het strijdperk. Via de radiowagen wordt door omroeper Bob Wezenbeek de eerste premies rondgeroepen. De ruiters trekken hun spieren los. En plots gebeurde het ondenkbare. De kop wordt van de gans gescheiden nadat Veteraan Frans Heylaerts er nauwelijks aan trekt. De kop is uit het niet toegemaakte net gevallen. Iedereen is verrast. De fanfare die het volkslied moet spelen bevindt zich nog aan de andere kant van het dorp. Het keizerschap 1962 is gedaan na de tweede ronde. Frans Heylaerts neemt de keizerskroon en een premie van 8250 Bfr in ontvangst. Het is trouwens de eerste maal dat de Veteranen aan het keizerschap mogen deelnemen.   Deelnemers keizerschap 1962 :
  Stabroek : Edmond Cools, Frans Couscheir, Leopold Janssens en Louis Claessens.
  Veteranen Zandvliet : Frans Heylaerts, Alfons Gabriëls en Jan Bastiaensens.
  Nieuwe Gans : Leo Leyten, Gustaaf Dons en Alfons Paelinckx.
  Jonge Ruiters Zandvliet : Benoit Corrynen, Alfons Pittoors en Corry Vermeulen.
  Lillo : Albert Huybrechts, Albert Soetewey en Jos Van Wellen.
  Oude Gans : Petrus Wils, Lucien Vermaelen en Jos Plompen.
  Wilmarsdonk : François Brands, Fernand Van de Wiel, Frans Van Alsenoy.

  21-01-2018 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  20-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14e keizerschap te Wilmarsdonk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 19 maart 1961 gaat voor de 4e en laatste keer een keizerschap door in Wilmarsdonk. Het dorp wordt langs alle kanten gevuld met fanfares en leden van de verschillende verenigingen. Het dorp wordt onder de voet gelopen door honderden toeschouwers. Een aantal foto's van dit laatste keizerschap in Wilmarsdonk kan U hier bekijken. De kop is voor de nieuwe koning van Stabroek. Edmond Cools, afkomstig van de stad, mag een premie van 15000 Bfr mee naar Stabroek nemen.

  Deelnemers : Pierre Vekens, Leon en Frans Van Alsenoy en Fernand Van de Wiel voor Wilmarsdonk; Leopold Janssens, Edmond Cools en Ludo Verhoeven voor Stabroek; Alfons Pittoors, Corry Vermeulen en Louis Sebrechts voor Zandvliet; Emiel Weemaes, Jos Plompen en Louis Vermaelen voor de Oude Gans; Jos Denissen, Jos Van Wellen en Henri Verhaert voor Lillo; Alfons Paelinckx, Leo Leyten en René Van de Wouwer voor de Nieuwe Gans.

  20-01-2018 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  19-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13e keizerschap te Lillo
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Alfons Cleiren, ere-lid van de Polderbond, schenkt een nieuwe keizerskroon. Het keizerschap van 4 april 1960 is het laatste op het grensgebied van Lillo-Kruisweg voor het polderdorp onder de grond zou verdwijnen. De nieuwe keizer heet Pierre Vekens uit Wilmarsdonk en is zo ook de laatste keizer uit dit verdwenen dorp. Pierre mag een premie van maar liefst 14350 Bfr. in ontvangst nemen. De keizerskroon en mantel krijgt hij uitgereikt door Lode Craeybeckx. Het keizeruithalen gaat door op 29 mei 1960 ten huize van Fonne Ibens.

  Deelnemers keizerschap 1960 :
  Lillo : Louis Hendrickx, Henri Verhaert, Albert Soetewey en Jos Van Wellen.
  Wilmarsdonk : Pierre Vekens, Frans Brands en Frans Van Alsenoy.
  Nieuwe Gans : Leo Leyten, René Van de Wouwer, Gustaaf De Lie.
  Oude Gans : Jos Plompen, Petrus Reynaerts en ? Verhulst.
  Zandvliet : Corry Vermeulen, Alfons Van den Bosch en Constant Janssens.
  Stabroek : René Schillemans, Edmond Cools en Leon Van Wallendael.

  19-01-2018 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  18-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12e keizerschap te Berendrecht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het keizerschap van 1959 gaat door op 15 maart te Berendrecht. Het is koud en nat. Het Antwerpse schepencollege betaalde wel de receptie, maar was zelf niet aanwezig. De receptie zelf was een mager beestje. Julien Van der Stee, voorzitter van de Polderbond, redde wat er te redden viel. De traditionele keizerstoet wordt om 14 uur gevormd aan de kerk en buiten de keizer, de koningen en hun gevolg gaan negen fanfares mee in de stoet. Het parcours loopt langs de Kerkstraat, Stoofstraat, Solftplaats, Klappeistraat, Bredestraat, Schouwvegerstraat, Dorpstraat en Solftplaats. De strijd op de Solftplaats begint rond 15 uur in de gutsende regen. De keizerskroon verhuist voor de eerste en tevens ook enige maal naar Lillo Kruisweg. Louis Hendrickx mag een premie van 7000 Bfr toevoegen aan de kas van zijn vereniging.

  Deelnemers : Petrus Verhulst, Jos Plompen, Petrus en Eduard Reynaerts voor de Oude Gans; Louis Hendrickx, Albert Soetewey en Henri Verhaert voor Lillo; Corry Vermeulen, Alfons Van den Bosch en Constant Janssens voor Zandvliet; Pierre Vekens, F. Van de Wiele en Paul Van Meir voor Wilmarsdonk; René Schillemans, Jos Wijnants en G. Schillemans voor Stabroek; René Van de Wouwer, Gustaaf De Lie en Ludo Cleiren voor de Nieuwe Gans. 

  18-01-2018 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  17-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11e keizerschap te Wilmarsdonk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 23 maart 1958 wordt te Wilmarsdonk de receptie gehouden in een café. Het gemeentehuis bestaat al niet meer. Na de toespraken is het tijd voor de stoet. Ondanks de ijskoude wind is het toch gezellig in de smalle straten van Wilmarsdonk. De premie wordt opgedreven naar 7500 Bfr. en dan zorgt Petrus Verhulst van de Oude Gans voor de verlossing. Hij kroont zich tot keizer en dit tot grote vreugde van de leden van de Oude Gans. 

  Deelnemers keizerschap 1958  :
  Wilmarsdonk : Petrus Iepermans, Pierre Vekens, Gregorius Madereel en Fernand Van de Wiel.
  Oude Gans : Petrus Verhulst, Louis Reynaerts en Eduard Reynaerts.
  Lillo : Louis Hendrickx, Albert Soetewey en Gaston Bogaerts.
  Nieuwe Gans : Gustaaf De Lie, Ludo Cleiren en Alfons Paelinkcx.
  Zandvliet : Alfons Van den Bossche, Constant Janssens en Antoine Huybrechts.
  Stabroek : Florimond Maes, Jos Denissen en Jos Wijnants.
  Hoevenen neemt niet deel. Dat zullen ze pas terug doen vanaf 1977.

  17-01-2018 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  16-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10e keizerschap te Stabroek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen 7 april 1957 is de grote dag voor Stabroek. Voor het eerst mogen ze het keizerrijden organiseren. Een jaar eerder is beenhouwer Jos Wijnants tot keizer gekroond en zorgde hij ervoor dat de hele polder richting de feestelijk versierde straten van Stabroek afzakten. Volgens bepaalde bronnen zouden er 10000 toeschouwers aanwezig zijn geweest. De traditionele stoet, die om 13u30 in de Kleine Molenweg wordt gevormd, trekt langs de Nieuwstraat, Smoutakker, Dorpstraat, Sigarenstraat, Binnenpad, Grote Molenweg, Dorpstraat en het Laageind (tot aan het Cuypersgesticht). Aan het gemeentehuis schouwen burgemeester Graaf Moretus en andere prominenten de stoet. De galg staat in het midden van het dorp opgesteld aan café De Zwaan. Na verloop van tijd begint men vast te stellen dat de gans zich niet te snel gewonnen zal geven. Er moet viermaal in het net gesneden worden vooraleer er één der koningen haar hals kan ontbloten, maar ook dan geeft ze zich nog niet direct gewonnen. Het is de verbaasde Petrus Ipermans uit Wilmarsdonk die de kop toch weet te bemachtigen en er zo voor zorgt dat er een groot volksfeest wordt gehouden in het verdwenen polderdorp. Het wordt Petrus trouwens allemaal te veel. De dolle omhelzingen, flitsen van fototoestellen, de keizerskroon en het Belgisch volkslied dat wordt gespeeld zorgen ervoor dat de nieuwe keizer het niet droog houdt. De tranen lopen over zijn gelaat. De premie die Petrus mee naar Wilmarsdonk mag nemen bedraagt 11750 Bfr.

  Deelnemers keizerschap 1957 :
  Stabroek : Jos Wijnants, Jos Denissen, Van Wallendael en L. Claessens.
  Wilmarsdonk : Petrus Iepermans, Gregorius Madereel en Jos Iepermans,
  Zandvliet : Stanny Janssens, Antoine Huybrechts en Rene Lamoury.
  Lillo : Gaston Bogaerts, Marcel Vanderlinden en Albert Soetewey.
  Hoevenen : Louis Franck, Alfons Jennes en Alfons Van Den Bogaert.
  Nieuwe Gans : Ludo Cleiren, Petrus Dons en Alfons Paelinckx.
  Oude Gans : Petrus Verhulst, Eduard Reynaerts.

  16-01-2018 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  15-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9e keizerschap te Zandvliet
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 22 februari 1956 beslist de Polderbond om zelf een net aan te kopen. De inrichtende vereniging moet nog steeds de gans leveren. Het keizerrijden gaat door op 18 maart van datzelfde jaar. Het is een drukte van jewelste in Zandvliet. In alle straatjes en steegjes wordt verwoed naar een parkeerplaats gezocht. Terwijl in een lentezonnetje een grote massa zich al staat te verdringen rond de Botermarkt, gaat nog eerst de keizerlijke stoet door het dorp, met keizer Alfons Gabriëls op kop. De gans, in een dubbel net gewikkeld, wordt op het marktplein aan de galg gehesen en de strijd kan beginnen. Een paar uur wordt er over en weer gedraafd en getrokken dat het een lieve lust is. Nadat er een tweede keer gesneden wordt, is het onverwacht beenhouwer Jos Wijnants die met een forse ruk een einde maakt aan de keizerstrijd. Een week eerder is Jos koning geworden in Stabroek en nu zorgt hij ervoor dat er voor het eerst buiten Berendrecht of Zandvliet een keizer wordt gevierd. De premie die hij mee naar Stabroek neemt bedraagt 7345 Bfr. Het nieuws liep als een vuurtje naar Stabroek en de nieuwe keizer wordt aan zijn huis opgewacht door dichte hagen vrienden en sympathisanten.

  15-01-2018 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  14-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8e keizerschap te Zandvliet
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanaf 1955 gaat het keizerrijden door in het dorp van de uittredende keizer en dus niet meer via lottrekking. Op 27 maart worden de koningen van de naburige gemeenten om half 2 in Zandvliet verwacht voor de keizerlijke stoet. De stoet gaat langs de Putsebaan, Antwerpsebaan, Kalmthoutse Baan, Putsebaan, De Keyserstraat, Varkensmarkt en de Molenstraat, waar de stoet aan het gemeentehuis wordt geschouwd door de uittredende keizer en prominenten. Om dan verder te gaan via de Bakkerstraat, Walenhoek en De Keyserstraat. Eén verening blijft afwezig. Al op 19 januari had het bestuur van Oorderen laten weten niet te zullen deelnemen. En dan is er ook nog het probleem rond de twee groepen uit Wilmarsdonk. Er moet beslist worden wie van de 2 groepen mag deelnemen aan het keizerschap. Het is de groep Scheipers die het met 5 stemmen tegen 2 haalt op de groep Lambrechts. Nadat Petrus Struyf de gans aan de galg heeft opgehangen, kan de strijd beginnen. Er wordt verwoed getrokken en de toeschouwers pronostieken er op los. Kenners noemen René Baeckelmans uit Lillo één van de grote favorieten om keizer Gabriëls op te volgen. Ook Alfons Van den Bogaert uit Hoevenen is één der favorieten. Maar Alfons zondigde tegen de regels en blijft met twee handen aan het net hangen. Hiervoor wordt hij met de houten vork op de handen getikt. Het is de Stabroekse koning Leon Van Wallendael die ervoor zorgt dat de ganzennek voor het grijpen komt te hangen. De spanning stijgt ten top en het is opniew Alfons Gabriëls die met zijn ijzeren greep de kop verovert. Samen met een premie van 6200 Bfr houdt hij de keizerskroon en fluwelen mantel in het eigen Zandvliet. Tijdens Brasschaat kermis op 5 september wordt er een herkansing van het keizersschap georganiseerd. Na een lange strijd onder de blote nek trekt Eduard Reynaerts (Oude Gans) de kop.

  14-01-2018 om 13:46 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  13-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7e keizerschap te Lillo
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op 4 april 1954 wordt het eigenlijke keizerrijden voorafgegaan door een indrukwekkende stoet die wordt gevormd aan Lillo-Fort en die richting Lillo-Kruisweg gaat, waar op het Kerkplein de strijd voor de keizerskroon zou doorgaan. Het spektakel met uittredend keizer Constant Van Meir en de 24 koningen begint rond 15u30 in de gietende regen. Ondanks het slechte weer is er een massa volk in Lillo komen opdagen. Op het moment dat de premie opgelopen is tot 6620 Bfr. is het Alfons Gabriëls die met een forse greep de kop scheidde van het ganzenlijf en zo voor de derde keer de keizerskroon mag opzetten. 

  Volgorde : 1. Stabroek, 2. Nieuwe Gans, 3. Hoevenen, 4. Oude Gans, 5. Oorderen, 6. Wilmarsdonk, 7. Zandvliet en 8. Lillo.

  Deelnemers voor de Oude Gans : Constant Van Meir, Louis Bril, Maurice Crijnen en Richard Vermaelen.
  Zandvliet : Alfons Gabriëls, Louis Sebrechts en Antoine Huybrechts.
  Nieuwe Gans : Gerard Dons, Frans Cleiren en Edward Boiy.
  Hoevenen : Alfons Van Den Bogaert, Jos Joossens en August Van Wallendael.
  Oorderen : Jaak Brouwers, Alfons Boeykens, Julien Kerschot.
  Wilmarsdonk : Constant Van Alsenoy, Joseph Laurens en Louis De Jongh.
  Stabroek : Jozef Schillemans, Theofiel Van Puyvelde en Max Janssens.
  Lillo : Martin Van den Dorpel, René Baeckelmans en Alex Van den Dorpel.

  13-01-2018 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  10-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alex Wils 30 jaar bestuurslid Vermaak na Arbeid
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijdens het groot teerfeest van Vermaak na Arbeid Zandvliet werd bestuurslid Alex Wils gevierd voor het feit dat hij 30 jaar in het bestuur zetelt. Alex werd bestuurslid in 1987. Verder was hij koning bij de Jonge Ruiters in 1983, 1993 en 2012. Echtgenote Viviane werd eveneens in de bloemetjes gezet voor haar medewerking aan activiteiten van de Zandvlietse maatschappijen. 

  10-12-2017 om 13:24 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  12-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frédéric Crynen volgt vader Jos op als voorzitter Oude Gans
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vrijdag 10 november nam de Oude Gans Berendrecht afscheid van voorzitter Jos Crynen. Jos volgde in 1979 zijn broer Fons op als voorzitter van de oudste gansrijdersmaatschappij uit de polder. Na 38 jaar wordt hij opgevolgd door zoon Frédéric. 

  12-11-2017 om 11:50 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  30-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keizer Vincent Koch uitgehaald in Berendrecht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanavond werd keizer 2017 Vincent Koch uitgehaald in een tent die opgetrokken was naast het Ganzehof. Keizer Vincent, gezeten op zijn keizerpaard Arthuur, werd door de leden van alle maatschappijen van de Polderbond van de Solftplaats begeleid tot aan het Ganzehof. Nadien begon de receptie. Tijdens de speeches vroeg voorzitter Tom Leyten (Nieuwe Gans) respect voor de mening van alle leden van de aanwezige maatschappijen. Hij riep op on er "vet" feestje van te maken en het "dak mocht er gerust af". Frans De Schutter, voorzitter Polderbond, had dan weer lof voor de maatschappij uit Hoevenen die het 70e keizerschap voor hun rekening mochten nemen en dit met bravoure deden. Hij wees er op dat op dit keizeruithalen alle maatschappijen verzamelt waren (inclusief de leden van de Lustige Gans uit Ekeren). Keizer Vincent had zijn speech van een uur en 17 minuten ingeruild voor een iets kortere versie. Nadien was het tijd voor de traditionele kado's en schaal met de namen van alle 70 keizers. En dan was het tijd voor een stevig feestje onder leiding van de Bloaskoaken.

  30-09-2017 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  26-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vincent Martynowski 7e prins Lustige Gans
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Afgelopen zaterdag 23 september reden de leden van de Lustige Gans op de wachtlijst staan hun Prinskesrijden. De nieuwe prins heet Vincent Martynowski.

  26-09-2017 om 17:03 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  12-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7e Prinskesrijden Lustige Gans
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Op zaterdag 23 september gaat op de Bunt voor de 7e maal het Prinskesrijden van de Lustige Gans Ekeren door. 14 ruiters van de wachtlijst van de Lustige Gans en Vrije Gans gaan vanaf 15 uur op zoek naar een opvolger van Prins Vincent Johnson. Dit is de volgorde : 

  1) Johnson Vincent
  2) Gaethofs Nils
  3) Joosten Billy
  4) De Maere Steve
  5) Haverhals Senne
  6) Barbé Jimmy
  7) De Meulder Tom
  8) Matthe Wouter
  9) Chevalier Johannes
  10) Joosten Lucca
                                    11) Gaethofs Jens
                                    12) Ruymen Jim
                                    13) De Herdt Daan
                                    14) Martynowski Vincent

  12-09-2017 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  03-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vincent Celis 13e Hertog Prosperpolder
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Te Prosperpolder namen 19 ruiters deel aan de 13e demonstratie gansrijden tijdens de jaarmarkt. Onder een heerlijke najaarszon gingen ze op zoek naar een opvolger voor Hertog 2016 Arno Paardekam. Rond kwart voor vijf werd de kop ontbloot door Jerry Van Tilborgh (Veteranen Zandvliet). Bij de eerste ruiter na hem was het al prijs. Vincent Celis trok bij zijn eerste deelname de kop en is zo de 13e Hertog van prosperpolder. Vincent is 16 en staat op de wachtlijst van de Gansrijdersmaatschappij Hoevenen. 

  03-09-2017 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13e demonstratie gansrijden in Prosperpolder
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag 3 september gaat er tijdens de jaarmarkt te Porsperpolder voor de 13e maal een demonstratie gansrijden door. Ruiters van verschillende maatschappijen gaan op zoek naar een opvolger voor hertog 2016 Arno Paardekam (foto). De demonstratie begint omstreeks 15u00. 

  Hertogen Prosperpolder :

  2005 Andre Simons
  2006 Raymond Fissers
  2007 Raymond Fissers
  2008 Marc Van Gaal
  2009 Peter Regemortel
  2010 Jerry Adam
  2011 Frans Vranckx
  2012 Koen Assiner
  2013 Alex Lemaire
  2014 Herman Willekens
  2015 Hans Van der Schueren
  2016 Arno Paardekam

  03-09-2017 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  28-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ware Gans Lillo wijzigt datum gansrijden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vanaf 2018 zal het gansrijden in Lillo plaatsvinden in het weekend tussen De Lustige Gans en Oude Gans Berendrecht. In 2018 rijdt de Ware Gans op 25 februari en niet meer met Half Vasten.


  28-05-2017 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  
  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!