Foto
Gansrijderskalender 2018 :

29/09 Zandvliet Keizeruithalen

05/10 Stabroek Rosmolen Pluimkesfuif

10/10 Hoevenen JOS Kloempebal


Links maatschappijen
 • Oude Gans Berendrecht
 • Ganzenrijders Zandvliet
 • Ganzenrijdersmaatschappij Hoevenen
 • Ware Gans Lillo
 • Vrije Gans
 • Lustige Gans Ekeren
 • GawstrŤkkers Beeg (NL)
  Links Paarden
 • Trekpaarden De Brabander
 • Museum Belgisch Trekpaard
 • Bert Feest
 • Trait pour trait
 • Ik was hier
 • Hippo Revue
  Interessante links
 • Polderke
 • Zandvliet Dorp
 • Poldermuseum Lillo
 • Polderheemkring
 • Lillo-Fort
 • Immaterieel Cultureel Erfgoed
  Foto
  Foto
  Archief per jaar
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
  Ganzenrijden On-Line

  20-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20e keizerschap te Stabroek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In 1967 gaat het keizerrijden door op 12 maart in de Dorpstraat van Stabroek. Rond kwart na 5 bereikt de strijd rond de keizerskroon zijn hoogtepunt. Het wordt een zware strijd. Meer dan 2 uur kraakt de gans onder de kracht van de deelnemende koningen. Eťnmaal moet de strijd even gestopt worden omdat heel het ganzenlijf naar beneden dreigt te komen. En toen gebeurde het : de Zandvlietse veteraan Frans Heylaerts, keizer van 1962, trekt met alle macht aan de kop en de toeschouwers hoorden het gekende gekraak. Petrus Wils, die achter Frans rijdt, wist dat het ging gebeuren. Hij spoorde zijn paard aan en sleurde met alle kracht die er nog in zijn lichaam zat. Maar nog geeft de kop zich niet prijs. De kop blijft nog bengelen aan het ganzenlijf. Alfons Van den Bogaert uit Zandvliet trekt de kop er uiteindelijk af. Hierdoor wordt Fons de eerste keizer voor de Jonge Ruiters Zandvliet. De premie, bijeen gepraat door Bob Wezenbeek, die Fons meeneemt naar Zandvliet bedraagt 22000 Bfr.  

  Deelnemers keizerschap 1967 :
  Stabroek : Frans Couscheir, Petrus GabriŽls, Jan Vissers en Gustaaf Schouwaerts.
  Jonge Ruiters Zandvliet : Alfons Van den Bogaert, Gilbert Snoeckx en Julien Van der Stee.
  Veteranen Zandvliet : Frans Heylaerts en Alfons GabriŽls.
  Oude Gans : Petrus Wils, Willy Van den Eynde en Alfons Crijnen.
  Nieuwe Gans : Jef Leyten, Marcel Philips en Gustaaf Dons.

  20-07-2018 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  19-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19e keizerschap te Berendrecht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Begin 1966 wordt de polder geteisterd door zeer veel sneeuw en hagel. Het keizerschap gaat door op 27 maart te Berendrecht. Het is die 27e maart een gure dag. Maar ondanks het gure weer wordt er feest gevierd in Berendrecht. Op het moment dat het net eraf gaat, dachten de toeschouwers dat het keizerschap vlug zou afgelopen zijn. Maar dit is zonder de gans gerekend. Het taaie beestje geeft zich niet snel gewonnen. Uiteindelijk wordt Frans Couscheir van de ganzenrijdersvereniging Stabroek de nieuwe keizer. De premie bedraagt 11500 Bfr. Tijdens het keizeruithalen op 19 juni doet Alexander Bril, voorzitter van de Polderbond, een oproep aan de landbouwers om een pony of werkpaard te houden voor het in stand houden van het ganzenrijden. Er wordt ook een schilderij onthult van de keizer dat is geschilderd door de Stabroekse kunstschilder Osselaere.

  Deelnemers op 27 maart 1966.
  Nieuwe Gans: Gustaaf Dons, Marcel Philips, Louis Dons en Leo Leyten.
  Oude Gans : Petrus Wils, Alfons Crijnen en Willy Van Den Eynde.
  Stabroek : Renť Van Wallendael, Frans Couscheir en Jan Vissers (of Gustaaf Schouwaerts).
  Jonge Ruiters : Julien Van Der Stee, Alfons Van Den Bogaert en Benoit Corrijnen (of Jaak Peeters).
  Veteranen : Frans Heylaerts, Corry Cloots en Alfons GabriŽls.

  19-07-2018 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  18-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18e keizerschap te Zandvliet
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de algemene vergadering van de Polderbond op 10 maart 1965 kondigt de vereniging van Lillo aan niet meer te zullen deelnemen aan het keizerschap. Zo verdwijnen na Oorderen en Wilmarsdonk ook voorgoed de deelnemers uit Lillo Kruisweg. Tijdens een bijzondere vergadering wordt er beslist dat Frans Heylaerts Alfons GabriŽls zal vervangen wegens ziekte. Het keizerschap gaat op 4 april dus door zonder de uittredende keizer. Nieuwe keizer wordt Gustaaf Dons van de Nieuwe Gans uit Berendrecht. Gustaaf, die invaller is voor Leo Leyten, loopt tijdens het trekken van de kop wel een breuk op aan zijn hand. Door een verkeerde beweging stuikt de nieuwe keizer van zijn paard en tijdens het steun zoeken breekt hij zijn hand. Gustaaf is hierdoor een hele tijd werkonbekwaam. De Polder titelde op 11 april toepasselijk : "Keizer Staf Dons regeert met plaasteren hand" (foto links). Op de foto hieronder wordt kersvers keizer Gustaaf Dons gefeliciteerd door Marcel Philips.


  Deelnemers : Frans Heylaerts, Corry Cloots en Louis Van Mierlo voor de Veteranen; Gustaaf Dons, Louis Dons en Marcel Philips voor de Nieuwe Gans; Alfons Crynen, Willy Van den Eynde en Petrus Wils voor de Oude Gans; Jan Vissers, Frans Couscheir en Renť Van Wallendael voor Stabroek; Julien Van der Stee, Benoit Corrijnen en Maurice Mous voor de Jonge Ruiters. 


                                   

  18-07-2018 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  17-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17e keizerschap te Berendrecht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 15 maart 1964 vindt het keizerschap doorgang op het Solft te Berendrecht. Het weer werkte niet goed mee. Een gure wind en af en toe een fikse regenbui zorgden ervoor dat de deelnemers afzagen. In dit ongure weer wordt Alfons GabriŽls voor de vijfde maal keizer. Hij neemt een premie van 8870 Bfr. mee naar Zandvliet. Het is zijn eerste keizerstitel voor de Veteranen. Het keizeruithalen gaat op 10 mei door in het lokaal van Wannes Van Der Goten.

  Deelnemers keizerschap 1964 :
  Oude Gans : Petrus Wils, Jos Plompen en Willy Van den Eynde.
  Veteranen Zandvliet : Alfons GabriŽls, Corry Cloots en Louis Van Mierlo.
  Jonge Ruiters Zandvliet : Frans Stoffels, Maurice Mous en Benoit Corrynen.
  Lillo : Albert Huybrechts, Alex Van Dorpel en Marcel Van der Linden.
  Nieuwe Gans : Gustaaf Dons, Leo Leyten en Marcel Philips.
  Stabroek : Frans Couscheir, Renť Van Wallendael en Gustaaf Schouwaerts.

  17-07-2018 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  16-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16e keizerschap te Zandvliet
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het 16e keizerschap gaat door te Zandvliet op 31 maart 1963. Het is het eerste dat door de Veteranen Zandvliet wordt georganiseerd. Het is ijskoud die bewuste zondag, waardoor de publieke belangstelling wat tegen valt. Velen zoeken de warmte van de omliggende cafť's op. Rond half drie komt de stoet op gang. Door een foutje wordt de stoet wat langer dan voorzien, wat niet zo aangenaam is voor de deelnemers die koukleumden door de Zandvlietse straten. Er wordt zelfs een ommetje gemaakt langs de Ruige Heide. Tot eenieders geluk zorgt garde Louis Sebrechts, beter bekend als "Den Beuling", er voor dat het spektakel op tijd begint. Met een geweldige snok wordt Petrus Wils van de Oude Gans Berendrecht de nieuwe keizer. Hij mag de kas van de Oude Gans spijzen met een premie van 7100 Bfr.

                             

  16-07-2018 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  15-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15e keizerschap te Stabroek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Alfons GabriŽls wordt afgevaardigde bij de Polderbond voor de Veteranen Zandvliet. Het keizerschap van 8 april 1962 is het kortste uit de geschiedenis. Het is allemaal perfect begonnen. Honderden toeschouwers, 11 fanfares in de stoet en er is zelfs een camera van de Vlaamse televisie. Een waterzonnetje komt kijken tijdens de keizerlijke stoet. Nadat de stoet, met keizer Mon Cools op kop, wordt ontbonden en de fanfares zich verspreiden over de verschillende Stabroekse cafťs en herbergen stroomde het publiek rond de galg toe en betreden de keizer en 22 koningen het strijdperk. Via de radiowagen wordt door omroeper Bob Wezenbeek de eerste premies rondgeroepen. De ruiters trekken hun spieren los. En plots gebeurde het ondenkbare. De kop wordt van de gans gescheiden nadat Veteraan Frans Heylaerts er nauwelijks aan trekt. De kop is uit het niet toegemaakte net gevallen. Iedereen is verrast. De fanfare die het volkslied moet spelen bevindt zich nog aan de andere kant van het dorp. Het keizerschap 1962 is gedaan na de tweede ronde. Frans Heylaerts neemt de keizerskroon en een premie van 8250 Bfr in ontvangst. Het is trouwens de eerste maal dat de Veteranen aan het keizerschap mogen deelnemen.   Deelnemers keizerschap 1962 :
  Stabroek : Edmond Cools, Frans Couscheir, Leopold Janssens en Louis Claessens.
  Veteranen Zandvliet : Frans Heylaerts, Alfons GabriŽls en Jan Bastiaensens.
  Nieuwe Gans : Leo Leyten, Gustaaf Dons en Alfons Paelinckx.
  Jonge Ruiters Zandvliet : Benoit Corrynen, Alfons Pittoors en Corry Vermeulen.
  Lillo : Albert Huybrechts, Albert Soetewey en Jos Van Wellen.
  Oude Gans : Petrus Wils, Lucien Vermaelen en Jos Plompen.
  Wilmarsdonk : FranÁois Brands, Fernand Van de Wiel, Frans Van Alsenoy.

  15-07-2018 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  14-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14e keizerschap te Wilmarsdonk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 19 maart 1961 gaat voor de 4e en laatste keer een keizerschap door in Wilmarsdonk. Het dorp wordt langs alle kanten gevuld met fanfares en leden van de verschillende verenigingen. Het dorp wordt onder de voet gelopen door honderden toeschouwers. Een aantal foto's van dit laatste keizerschap in Wilmarsdonk kan U hier bekijken. De kop is voor de nieuwe koning van Stabroek. Edmond Cools, afkomstig van de stad, mag een premie van 15000 Bfr mee naar Stabroek nemen.

  Deelnemers : Pierre Vekens, Leon en Frans Van Alsenoy en Fernand Van de Wiel voor Wilmarsdonk; Leopold Janssens, Edmond Cools en Ludo Verhoeven voor Stabroek; Alfons Pittoors, Corry Vermeulen en Louis Sebrechts voor Zandvliet; Emiel Weemaes, Jos Plompen en Louis Vermaelen voor de Oude Gans; Jos Denissen, Jos Van Wellen en Henri Verhaert voor Lillo; Alfons Paelinckx, Leo Leyten en Renť Van de Wouwer voor de Nieuwe Gans.

  14-07-2018 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  13-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13e keizerschap te Lillo
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Alfons Cleiren, ere-lid van de Polderbond, schenkt een nieuwe keizerskroon. Het keizerschap van 4 april 1960 is het laatste op het grensgebied van Lillo-Kruisweg voor het polderdorp onder de grond zou verdwijnen. De nieuwe keizer heet Pierre Vekens uit Wilmarsdonk en is zo ook de laatste keizer uit dit verdwenen dorp. Pierre mag een premie van maar liefst 14350 Bfr. in ontvangst nemen. De keizerskroon en mantel krijgt hij uitgereikt door Lode Craeybeckx. Het keizeruithalen gaat door op 29 mei 1960 ten huize van Fonne Ibens.

  Deelnemers keizerschap 1960 :
  Lillo : Louis Hendrickx, Henri Verhaert, Albert Soetewey en Jos Van Wellen.
  Wilmarsdonk : Pierre Vekens, Frans Brands en Frans Van Alsenoy.
  Nieuwe Gans : Leo Leyten, Renť Van de Wouwer, Gustaaf De Lie.
  Oude Gans : Jos Plompen, Petrus Reynaerts en ? Verhulst.
  Zandvliet : Corry Vermeulen, Alfons Van den Bosch en Constant Janssens.
  Stabroek : Renť Schillemans, Edmond Cools en Leon Van Wallendael.

  13-07-2018 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  12-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12e keizerschap te Berendrecht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het keizerschap van 1959 gaat door op 15 maart te Berendrecht. Het is koud en nat. Het Antwerpse schepencollege betaalde wel de receptie, maar was zelf niet aanwezig. De receptie zelf was een mager beestje. Julien Van der Stee, voorzitter van de Polderbond, redde wat er te redden viel. De traditionele keizerstoet wordt om 14 uur gevormd aan de kerk en buiten de keizer, de koningen en hun gevolg gaan negen fanfares mee in de stoet. Het parcours loopt langs de Kerkstraat, Stoofstraat, Solftplaats, Klappeistraat, Bredestraat, Schouwvegerstraat, Dorpstraat en Solftplaats. De strijd op de Solftplaats begint rond 15 uur in de gutsende regen. De keizerskroon verhuist voor de eerste en tevens ook enige maal naar Lillo Kruisweg. Louis Hendrickx mag een premie van 7000 Bfr toevoegen aan de kas van zijn vereniging.

  Deelnemers : Petrus Verhulst, Jos Plompen, Petrus en Eduard Reynaerts voor de Oude Gans; Louis Hendrickx, Albert Soetewey en Henri Verhaert voor Lillo; Corry Vermeulen, Alfons Van den Bosch en Constant Janssens voor Zandvliet; Pierre Vekens, F. Van de Wiele en Paul Van Meir voor Wilmarsdonk; Renť Schillemans, Jos Wijnants en G. Schillemans voor Stabroek; Renť Van de Wouwer, Gustaaf De Lie en Ludo Cleiren voor de Nieuwe Gans. 

  12-07-2018 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  11-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11e keizerschap te Wilmarsdonk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 23 maart 1958 wordt te Wilmarsdonk de receptie gehouden in een cafť. Het gemeentehuis bestaat al niet meer. Na de toespraken is het tijd voor de stoet. Ondanks de ijskoude wind is het toch gezellig in de smalle straten van Wilmarsdonk. De premie wordt opgedreven naar 7500 Bfr. en dan zorgt Petrus Verhulst van de Oude Gans voor de verlossing. Hij kroont zich tot keizer en dit tot grote vreugde van de leden van de Oude Gans. 

  Deelnemers keizerschap 1958  :
  Wilmarsdonk : Petrus Iepermans, Pierre Vekens, Gregorius Madereel en Fernand Van de Wiel.
  Oude Gans : Petrus Verhulst, Louis Reynaerts en Eduard Reynaerts.
  Lillo : Louis Hendrickx, Albert Soetewey en Gaston Bogaerts.
  Nieuwe Gans : Gustaaf De Lie, Ludo Cleiren en Alfons Paelinkcx.
  Zandvliet : Alfons Van den Bossche, Constant Janssens en Antoine Huybrechts.
  Stabroek : Florimond Maes, Jos Denissen en Jos Wijnants.
  Hoevenen neemt niet deel. Dat zullen ze pas terug doen vanaf 1977.

  11-07-2018 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  10-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10e keizerschap te Stabroek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen 7 april 1957 is de grote dag voor Stabroek. Voor het eerst mogen ze het keizerrijden organiseren. Een jaar eerder is beenhouwer Jos Wijnants tot keizer gekroond en zorgde hij ervoor dat de hele polder richting de feestelijk versierde straten van Stabroek afzakten. Volgens bepaalde bronnen zouden er 10000 toeschouwers aanwezig zijn geweest. De traditionele stoet, die om 13u30 in de Kleine Molenweg wordt gevormd, trekt langs de Nieuwstraat, Smoutakker, Dorpstraat, Sigarenstraat, Binnenpad, Grote Molenweg, Dorpstraat en het Laageind (tot aan het Cuypersgesticht). Aan het gemeentehuis schouwen burgemeester Graaf Moretus en andere prominenten de stoet. De galg staat in het midden van het dorp opgesteld aan cafť De Zwaan. Na verloop van tijd begint men vast te stellen dat de gans zich niet te snel gewonnen zal geven. Er moet viermaal in het net gesneden worden vooraleer er ťťn der koningen haar hals kan ontbloten, maar ook dan geeft ze zich nog niet direct gewonnen. Het is de verbaasde Petrus Ipermans uit Wilmarsdonk die de kop toch weet te bemachtigen en er zo voor zorgt dat er een groot volksfeest wordt gehouden in het verdwenen polderdorp. Het wordt Petrus trouwens allemaal te veel. De dolle omhelzingen, flitsen van fototoestellen, de keizerskroon en het Belgisch volkslied dat wordt gespeeld zorgen ervoor dat de nieuwe keizer het niet droog houdt. De tranen lopen over zijn gelaat. De premie die Petrus mee naar Wilmarsdonk mag nemen bedraagt 11750 Bfr.

  Deelnemers keizerschap 1957 :
  Stabroek : Jos Wijnants, Jos Denissen, Van Wallendael en L. Claessens.
  Wilmarsdonk : Petrus Iepermans, Gregorius Madereel en Jos Iepermans,
  Zandvliet : Stanny Janssens, Antoine Huybrechts en Rene Lamoury.
  Lillo : Gaston Bogaerts, Marcel Vanderlinden en Albert Soetewey.
  Hoevenen : Louis Franck, Alfons Jennes en Alfons Van Den Bogaert.
  Nieuwe Gans : Ludo Cleiren, Petrus Dons en Alfons Paelinckx.
  Oude Gans : Petrus Verhulst, Eduard Reynaerts.

  10-07-2018 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  13-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annemieke Kanora koningin Vrije Gans
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In Hoevenen werd Annemieke Kanora bij haar vierde deelname koningin bij de vrije Gans en volgt zo Kelly Vervloet op. De kersverse koninging mocht een bedrag van 8220 Euro overhandigen aan het goede doel "Duchenne Parent Project". Voor een volledig verslag en foto's kunt u terecht op de website van het Polderke.  

  13-05-2018 om 21:17 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  21-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vrije Gans rijdt uit
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Op 12 mei sluit de Vrije Gans het gansrijdersseizoen af te Hoevenen. Uittredende koningin is Kelly Vervloet. Het goede doel waar ze dit jaar voor rijden is Duchenne Parent Project. Er zijn vijf nieuwe deelneemsters : Evy Vangenechten, Rýna van Beeck, Tess Van Gaal, Jasmine Van Dorst en Yana De Wael. Jana Cornelissens, Kalinka Willekens en Britt Willekens (koningin 2016) slaan een jaar over. Britt is net mama geworden van Sienna. We wensen Britt en Werner van harte proficiat. Snijmeester is Gert Vervloet en de omroeper is Peter Paardekam. Aanvang om 15 uur op het Frans Oomsplein.

  1 Kelly Vervloet
  2 Debby Van Meir
  3 Evy Vangenechten
  4 Jessica Van Gool
  5 Danniella Feyen
  6 Rķna Van Beeck
  7 Vivianne Van Ostaeyen
  8 Tess Van Gaal
  9 Axelle De Beleyr
  10 Mireille Rosseneu
  11 Annemieke Kanora
  12 Lynn Geurts
  13 Lotte Vranken
  14 Debby Huybrechts
  15 Inge Willekens
  16 Tinneke Joris
  17 Lore Vernimmen
  18 Jasmine Van Dorst
  19 Wendy Van Meir
  20 Sarah Huijbrechts
  21 Alke Roes
  22 Suzy de Backer
  23 Nonja de Moor
  24 Naomi Segers
  25 Daisy Meyvis
  26 Yana De Wael

  21-04-2018 om 20:49 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  18-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rob De Vree is keizer 2018
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het 71e keizerschap begon om half 12 met de opening van een markt en kermis op het Solft. De Keizerlijke stoet vertrok om 13u30 onder een flauwe voorjaarszon. Ondanks de koude waren er toch vele leden van de verschillende maatschappijen opgekomen. De stoet bewoog door de mooi versierde straten van het keizersdorp. Aan het districtshuis werd de stoet geschouwd door de uittredende keizer en de notabelen. Tegen drie uur werd de stoet op het Solft ontbonden en gaf de Vincent Koch kroon en mantel af aan Frans De Schutter, voorzitter van de Polderbond. En dan kon de strijd beginnen op een gezellige Solftplaats die goed begon vol te lopen. Tegen 17u10 zet snijmeester Bart Snoekx het net op 8 mazen. En dan ging het snel. Iets over half zes wist Frans Vranckx (Hoevenen) de kop te ontblootten. Negen ruiters mochten hun kans gaan. Het was Rob De Vree van de Jonge Ruiters Zandvliet die met een krachtige greep de ganzenkop kon bemachtigen. Rob (24) is zo de 71e keizer in de geschiedenis van de Polderbond. Aan de kop hing een premie van 8545 Ä die vakkundig werd aan elkaar gepraat door Mathieu Hendrickx. De nieuwe keizer werd uitbundig gevierd onder de galg en gekroond. Nadien ging het richting Ganzehof voor een groot feest. Iets na half 8 vertrokken keizer en gevolg te voet naar lokaal Vredehof, waar het feest duurde tot in de vroege uurtjes. Rob is werkzaam bij Gevas en was koning bij de Jonge Ruiters in 2016. Hij is de zoon van Erik en Nicole en broer van An. Het 72e keizerschap gaat door te Zandvliet op zondag 7 april 2019.

  18-03-2018 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overzicht keizers
  Het Keizerrijden is een idee van Herman Van Duyse. Herman was politie-officier in Wilmarsdonk en Oorderen. Het eerste keizerschap vond plaats op 7 maart 1948 te Wilmarsdonk. Dit zijn de maatschappijen en het aantal ruiters waarmee ze mogen deelnemen, samen met de uittredende keizer: Nieuwe Gans Berendrecht (4 ruiters), Oude Gans Berendrecht (4ruiters), Koninklijke Ganzenrijdersmaatschappij Hoevenen (4 ruiters), Koninklijke Ganzenrijdersmaatschappij Stabroek (4 ruiters), Ware Gans Lillo (4 ruiters), Jonge Ruiters Zandvliet (3 ruiters) en Veteranen Zandvliet (3 ruiters) en de Lustige Gans uit Ekeren (4 ruiters).

  1948 Jos Deckers Oude Gans 1984 Louis Wens Veteranen
  1949 Alfons GabriŽls Zandvliet 1985 Bernard GabriŽls Jonge Ruiters
  1950 Jos Deckers Oude Gans 1986 Johan Cuypers Stabroek
  1951 Frans Van de Ven Nieuwe Gans 1987 Jos De Schutter Nieuwe Gans
  1952 Alfons GabriŽls Zandvliet 1988 Bert Van Buynder Stabroek
  1953 Constant Van Meir Oude Gans 1989 Stanny de Backer Veteranen
  1954 Alfons GabriŽls Zandvliet 1990 Stanny de Backer Veteranen
  1955 Alfons GabriŽls Zandvliet 1991 Peter Van Linden Jonge Ruiters
  1956 Jos Wynants Stabroek 1992 Frank Lenaerts Ware Gans
  1957 Petrus Iepermans Wilmarsdonk 1993 Stanny de Backer Veteranen
  1958 Petrus Verhulst Oude Gans 1994 Marcel Paardekam Veteranen
  1959 Louis Hendrickx  Lillo 1995 Freddy Brands Ware Gans
  1960 Pierre Vekens Wilmarsdonk 1996 Frank Lenaerts Ware Gans
  1961 Edmond Cools Stabroek 1997 Kris Matthijsen Hoevenen
  1962 Frans Heylaerts Veteranen 1998 Eric Daems Jonge Ruiters
  1963 Petrus Wils   Oude Gans 1999 Henri Hendrickx Veteranen
  1964 Alfons GabriŽls Veteranen 2000 Dirk Dons Nieuwe Gans
  1965 Gustaaf Dons Nieuwe Gans 2001 Stanny de Backer Veteranen
  1966 Frans Couscheir Stabroek 2002 Luc GabriŽls Jonge Ruiters
  1967 Alfons Van den Bogaert Jonge Ruiters 2003 Bert Verbist   Hoevenen
  1968 Alfons GabriŽls Veteranen 2004 Peter De Bie Stabroek
  1969 Petrus Wils   Oude Gans 2005 Bert Verbist   Hoevenen
  1970 Jef Hendrikx Oude Gans 2006 Werner Van Linden Veteranen
  1971 Petrus Wils   Oude Gans 2007 Sven Van Bouwel Hoevenen
  1972 Alfons GabriŽls Veteranen 2008 Chris Bastiaenssens Ware Gans
  1973 Frans Leyten Nieuwe Gans 2009 Freddy Brands Ware Gans
  1974 Jean Van den Bogaert Veteranen 2010 Maarten GabriŽls Jonge Ruiters
  1975 Stanny GabriŽls Jonge Ruiters 2011 Pascal Van Meir Ware Gans
  1976 Louis De Lie Nieuwe Gans 2012 Maarten GabriŽls Jonge Ruiters
  1977 Staf Meyer   Ware Gans 2013 Bert Matthijsen Hoevenen
  1978 Dirk Kerschot Oude Gans 2014 Arne Bastiaenssens Stabroek
  1979 Frans Cerstiaens Hoevenen 2015 Maarten GabriŽls Jonge Ruiters
  1980 Alex Cleiren   Oude Gans 2016 Sven Van Bouwel Hoevenen
  1981 Corry Van den Bussche Veteranen 2017 Vincent Koch Nieuwe Gans
  1982 Ludo De Schutter Nieuwe Gans 2018  Rob De Vree    Jonge Ruiters
  1983 Peter Crijnen Hoevenen

  18-03-2018 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  17-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing 71e keizerschap
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op zondag 18 maart gaat te Berendrecht het 71e keizerschap door. De organisatie is in handen van de Nieuwe Gans. De laatste maal dat de Nieuwe Gans het keizerschap mochten organiseren was op 23 september 2001. Het werd zo laat gereden als gevolg van een mond-en-klauwzeer epidemie die begin maart in verschillende Europese landen voor problemen zorgt. Hierdoor worden het gansrijden van Lillo, Hoevenen en ook het keizerschap uitgesteld. Op 23 september wordt Stanny De Backer van de Zandvlietse Veteranen op de Solftplaats voor de vierde maal tot keizer gekroond. Om half twaalf is er eerst de opening van de feestmarkt en de kermis. De traditionele keizersstoet vertrekt om 13u30. Dit is het parcours : Monnikenhofstraat, Solftplaats, Binnenpad, Dorpsbeekstraat, Zoutestraat, Sint-Jan Baptiststraat, Schouwvegerstraat, Antwerpsebaan, Kleine Bredestraat, Monnikenhofstraat, Solftplaats. De start van het keizerschap op de Solftplaats met de 31 deelnemende koningen/keizers is voorzien om 15 uur. Voor de informatie over de randanimatie, parkeermogelijkheden en bereikbaarheid kunt u terecht op de website van het district.

  17-03-2018 om 10:35 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deelnemerslijst 71e keizerschap (onder voorbehoud)
  Naam ruiter Maatschappij Koning Keizer
  1 Koch Vincent Nieuwe Gans Berendrecht 2015/'17 2017
  2 SchrŲder MichaŽl Jonge Ruiters Zandvliet 2010/'18  
  3 Philips Seppe Nieuwe Gans Berendrecht 2018  
  4 Daems Gerrit Stabroek 2018  
  5 Peeraer Luc Lustige Gans Ekeren 2018/'14  
  6 Paardekam Marcel Veteranen Zandvliet 1994/2000/'02/'06/'13/'17/'18 1994
  7 Averens Sven Oude Gans Berendrecht 2018  
  8 Vranckx Frans Hoevenen 2018  
  9 Aendekerk Dennis Ware Gans Lillo 2010/'14/'16/'18  
  10 Paardekam Nick Jonge Ruiters Zandvliet 2017  
  11 Mees Alexander Nieuwe Gans Berendrecht 2016  
  12 Verhaert Heindrik Stabroek 2012/'17  
  13 Moons Steven Lustige Gans Ekeren 2017  
  14 Daems Dirk Veteranen Zandvliet 2016  
  15 Cloots Louis Oude Gans Berendrecht 1995/2000/'10/'17  
  16 Pannekoek Marc Hoevenen 2017  
  17 Michael Van Meir Ware Gans Lillo 2017  
  18 De Vree Rob Jonge Ruiters Zandvliet 2016  
  19 Van Roosbroeck Martin Nieuwe Gans Berendrecht 2018  
  20 Peeters Peter Stabroek 2016  
  21 Henkens Hendrik* Lustige Gans Ekeren 201  
  22 Stoop Kevin Veteranen Zandvliet 2015  
  23 Paardekam Rico Oude Gans Berendrecht 2016  
  24 Wouters Werner Hoevenen 2016  
  25 Cloots Andy Ware Gans Lillo 2015  
  26 Thys Dave Nieuwe Gans Berendrecht 2001/'11/'17  
  27 Adriaenssens Jelle Stabroek 2015  
  28 Vranken Joppe Lustige Gans Ekeren 2015  
  29 Bril Benjamin Oude Gans Berendrecht 2015  
  30 Breugelmans Dave Hoevenen 2015  
  31 Marynissen Danny Ware Gans Lillo 2013  
  * Vervangt Sven Van Lommel
   

  17-03-2018 om 10:35 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie wordt de winter keizer van 2018
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen zijn we in het noorden van Antwerpen wakker geworden onder een wit tapijt. Het gaat morgen een winterse en ijskoude editie worden. Maar dit is zeker niet de eerste keer. Ook 31 maart 1963 was het ijskoud tijdens de 16e editie van het keizerschap dat toen doorging te Zandvliet. Het was het eerste dat door de Veteranen Zandvliet wordt georganiseerd. Het is ijskoud die bewuste zondag, waardoor de publieke belangstelling wat tegen valt. Velen zoeken de warmte van de omliggende cafť's op. Rond half drie komt de stoet op gang. Door een foutje wordt de stoet wat langer dan voorzien, wat niet zo aangenaam is voor de deelnemers die kou kleumden door de Zandvlietse straten. Er wordt zelfs een ommetje gemaakt langs de Ruige Heide. Tot eenieders geluk zorgt garde Louis Sebrechts, beter bekend als "Den Beuling", er voor dat het spektakel op tijd begint. Met een geweldige snok wordt Petrus Wils van de Oude Gans Berendrecht de nieuwe keizer.     

  17-03-2018 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  14-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervanging bij Lustige Gans
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wegens medische redenen zal Sven Van Lommel niet deelnemen voor de Lustige Gans. Zijn plaats wordt ingenomen door Hendrik Henkens (foto) die koning was in 2013. 

  14-03-2018 om 21:47 geschreven door Ganzenrijden on-line  


  11-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frans Vranckx Hoevense half vasten koning
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In de voormiddag werd de stoet geŽscorteerd door een regenbui. Maar na de middag en het uithalen van koning Marc Pannekoek kwam de zon erdoor. Onder een lekker lente zonnetje begonnen 35 ruiters aan de laatste koningsstrijd van 2018. Terwijl omroeper Rudi Jansegers de premie opdreef naar een premie van 6640 Euro sneed snijmeester Gert Vervloet gezwind de mazen weg. We waren toen aanbeland rond iets voor zes uur. Het net begon stilletjes aan te begeven toen Rik Van De Corput de nek ontblootte en een stevige neep in de nek gaf. De volgende ruiter is Frans Vrankcx (39) die de kop wist te bemachtigen en zo de nieuwe koning werd van de Koninklijke maatschappij van Hoevenen. Frans nam voor de zevende maal deel. Hij is gehuwd met Ines De Bruyn en is de papa van Jarne en Yanis. Frans werkt als havenarbeider bij de haven van Antwerpen. Hij mag volgende week de kleuren van Hoevenen verdedigen samen met Marc Pannekoek, Werner Wouters en Dave Breugelmans.

  11-03-2018 om 22:59 geschreven door Ganzenrijden on-line  
  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!