Ganzenrijden On-Line

23-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug in de tijd : 23 september 1946
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op 23 september 1946 vindt een tweekamp volksspelen tussen de maatschappijen van Berendrecht en Stabroek plaats.

23-09-2017 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug in de tijd : 23 september 2001
Klik op de afbeelding om de link te volgen Door het uitbreken van MKZ wordt het keizerschap verzet. Op 23 september wordt Stanny De Backer van de Zandvlietse Veteranen te Berendrecht voor de 4e keer keizer.

23-09-2017 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


18-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug in de tijd : 18 september 1980
Klik op de afbeelding om de link te volgen Te Zandvliet overlijd Julien Van der Stee. Julien werd op 22 augustus 1913 te Zandvliet geboren. Hij was ťťn van de medestichters van de Polderbond. Van die Polderbond was hij van 25 april 1949 tot halverwege de jaren '70 de voorzitter. Ook was hij jarenlang voorzitter van Vermaak na Arbeid Zandvliet. Julien had vele jaren een boerderij. In 1953 was hij ook ťťn van de getroffenen tijdens de zware overstromingsramp (foto onder). Met de bouw van de Zandvlietsluis en de uitbereiding van de haven in de jaren '60 werd de hoeve onteigend en verhuisde hij naar de Keysershoeve nr. 1.

Foto links : Julien geflankeerd door Ludo De Schutter (voorzitter Nieuwe Gans 1951-1984) en Graaf Legrelle (rechts).

                                         

18-09-2017 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


12-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7e Prinskesrijden Lustige Gans
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Op zaterdag 23 september gaat op de Bunt voor de 7e maal het Prinskesrijden van de Lustige Gans Ekeren door. 14 ruiters van de wachtlijst van de Lustige Gans en Vrije Gans gaan vanaf 15 uur op zoek naar een opvolger van Prins Vincent Johnson. Dit is de volgorde : 

1) Johnson Vincent
2) Gaethofs Nils
3) Joosten Billy
4) De Maere Steve
5) Haverhals Senne
6) Barbť Jimmy
7) De Meulder Tom
8) Matthe Wouter
9) Chevalier Johannes
10) Joosten Lucca
                                  11) Gaethofs Jens
                                  12) Ruymen Jim
                                  13) De Herdt Daan
                                  14) Martynowski Vincent

12-09-2017 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


11-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keizeruithalen 2017
-
                                                                              


11-09-2017 om 17:08 geschreven door Ganzenrijden on-line  


08-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.70e keizerschap in Hoevenen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het prachtige lenteweer zorgde er mee voor dat je op 2 april 2017 in Hoevenen over de koppen kon lopen. Aan de stoet die het keizerschap traditioneel voorafging kwam geen einde. Deze stoet, die aan de kant door vele toeschouwers werd gevolgd, werd aan de Oude Brouwerij in de Kerkstraat geschouwd door uittredend keizer Sven Van Bouwel en de genodigden. Het was al ruim over 15u00 toen Sven Van Bouwel kroon en mantel af gaf aan voorzitter Frans De Schutter. Zou Van Bouwel zich zelf opvolgen en zo in een illuster gezelschap komen van keizers die zichzelf konden opvolgen. Of ging hij na al die jaren naar Berendrecht. Voor de eerste maal waren er ook deelnemers uit Ekeren. Terwijl de 31 ruiters de strijd aan gingen met het net, mocht snijmeester Bart Snoeckx op regelmatige tijdstippen mazen wegsnijden. Het zou tot kwart na zes duren vooraleer het net zich zou prijs geven. Hiervoor zorgde Jelle Adriaenssens (Stabroek).  13 ruiters konden onder de blote nek passeren. Maar het was Vincent Koch (20) van de Nieuwe Gans Berendrecht die rond half zeven de strijd besliste. Vincent werd in het openingsweekend van het gansrijden voor de tweede maal koning. Dezelfde week overleed zijn grootvader Staf. De kroning en viering onder de galg was hierdoor nog emotioneler dan anders. Het was trouwens van 2000 geleden dat een deelnemer van de Nieuwe Gans tot keizer was gekroond. Het was toen Dirk Dons die de kop wist te bemachtigen op de Zandvlietse Botermarkt. Aan de kop hing een premie van 5535 Euro. 

08-09-2017 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


07-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.69e keizerschap te Zandvliet
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Binnen het bestuur van de Polderbond was er een wissel op het secretariaat. Wim Van Look (Hoevenen) gaf na 35 jaar de fakkel als secretaris over aan Pieter Aendekerk (Oude Gans Berendrecht).

Op de vergadering van 13 januari werd beslist dat vanaf 2017 de Lustige Gans uit Ekeren mag deelnemen aan het keizerrijden en dit met 4 deelnemers. De maatschappijen uit Berendrecht krijgen er vanaf 2017 een deelnemer bij. 

Het 69e keizerschap op 13 maart was een gigantisch succes en zorgde voor een mooie keizer. Dit keizerschap, dat op een zonnig verloop mocht rekenen, werd vooraf gegaan door de keizerlijke stoet. Keizer Maarten GabriŽls en de notabelen schouwden de stoet aan het voormalige gemeentehuis aan de Spaanse Molenstraat. Het was al na half vier toen de uittredende keizer zijn mantel en kroon af gaf aan Frans De Schutter, voorzitter van de Polderbond. Dan kon de strijd beginnen tussen alle deelnemende koningen. Speaker Renť De Nys dreef ondertussen op zijn gekende manier de premie op en debuterende snijmeester Bart Snoeckx zorgde er op geregelde tijdstippen voor dat er mazen werden gesneden. Het was ondertussen half zes dat het net op zes mazen werd gezet. Kevin Stoop (Veteranen Zandvliet) trok rond tien voor zes het net weg. En dan kon de strijd echt beginnen. Bijna drie ronden werd er onder een blote nek gestreden. Het was al bijna half zeven toen Sven Van Bouwel de kop wist te trekken en zo voor de tweede maal op de Botermarkt de keizerskroon mocht opzetten. Sven (36) was reeds keizer in 2007. De kraanelectricien bij PSA was ook al vier maal koning van de maatschappij uit Hoevenen. Aan de kop hing een premie van Ä 7285. 

07-09-2017 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


06-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.68e keizerschap te Stabroek
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op 23 maart wordt er begonnen met een receptie in de Rosmolen, gevolgd door de opening van de kermis. Om 13 uur werden de genodigden ontvangen op het gemeentehuis van Stabroek ter gelegenheid van de receptie van de keizer. Hier wordt eerst het keizerslied van Peter Hendrickx samen gezongen olv de schrijver zelf. Nadien zijn er toespraken van Gerrit Daems (waarnemend voorzitter Stabroek), Frans De Schutter (voorzitter Verenigde Gansrijders van de Polder) en burgemeester Rik Frans. Na de receptie wordt de stoet, die al van 13u30 aan de gang is, geschouwd. Rond 15 uur geeft uittredend keizer Arne Bastiaenssens de kroon en mantel af aan voorzitter Frans De Schutter. Ondertussen liep de omgeving van het strijdperk vol met een paar duizend toeschouwers, die vanop de terrassen van de cafť's van het spektakel zaten en stonden te genieten. Omroepers Paul Hendrickx en Sebastiaan Vandermolen zweepten de ruiters op. Snijmeester Silvere Regemortel deed zijn werk en dat resulteerde dat om 18 uur Stef Nys de nek kon ontbloten. 19 ruiters mochten hun kans gaan onder de blote nek. Het is uiteindelijk Maarten GabriŽls (29) die voor de derde maal tot keizer wordt gekroond. Maarten, die werkzaam is bij de firma Aertssen uit Stabroek, wist zich in februari ook al voor de vierde maal tot koning te kronen. 
 

06-09-2017 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


05-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.67 keizerschap te Hoevenen
Klik op de afbeelding om de link te volgen 6 april 2014 is een memorabele dag geworden voor Arne "Den Bolle" Bastiaenssens en de Koninklijke Ganzenrijdersmaatschappij uit Stabroek. Arne werd halsoverkop opgeroepen als invaller voor Sibert Havermaet, die 's nachts voor zijn deur zijn pols brak. Enkele uren later werd Arne rondgedragen als de 67e keizer uit de geschiedenis van de "Verenigde Ganzenrijders van de Polder". Maar vooraleer Arne tot keizer werd gekroond was het een feestelijke dag voor de maatschappij van Hoevenen. In de voormiddag was er de receptie van de keizer. Na een broodjesmaaltijd werd er om 13 uur een receptie aangeboden op het oude gemeentehuis aan de Kerkstraat. Hier namen de voorzitter van Hoevenen, de Polderbond en de burgemeester van Stabroek het woord voor een talrijk opgekomen publiek. Ondertussen trok de keizerlijke stoet door de straten van een prachtig versierd Hoevenen, met op kop uittredend keizer Bert Matthijsen. De stoet werd aan het Sociaal Huis geschouwd door de notabelen. Na de ontbinding van de stoet werd er rond 14u45 gestart met het keizerschap. Dit kwam in een stroomversnelling rond 17u50, toen werd het net van de kop gesleurd door Pieter Aendekerk (Oude Gans). Deze vereniging uit Berendrecht wacht al 34 jaar op een opvolger voor Alex Cleiren. Wordt het eindelijk bingo voor de Oude Gans? Na Pieter was het de beurt aan Stef Nys. Maar hij wist de kop niet te bemachtigen. Ook Dennis Aendekerk, Yannick Maes, Filip Koch, Diederick Pauwels, Marcel Paardekam, Yannick Boeykens, Sven Van Bouwel, Danny Marijnissen, Maarten GabriŽls en Tom Dons mochten hun kans gaan. Maar de kop begaf niet. Maar dan kwam "invaller" Arne Bastiaenssens (36). En hij trok met een stevige ruk de kop van het ganzelijf. Arne zorgt er hiermee voor dat er een Stabroekse opvolger is voor Peter De Bie. Ook Peter werd in 2004 keizer in Hoevenen. Arne, die als chauffeur werkt bij Aertssen, werd in 2010 koning van de maatschappij uit Stabroek. Ook broers Rune en Ante zijn actief ruiter in Stabroek. 
 

05-09-2017 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


04-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.66e keizerschap te Zandvliet
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het 66e keizerschap gaat door te Zandvliet op 17 maart 2013. Het keizerrijden gaat traditioneel vooraf met de keizerlijke stoet naarwaar, ondanks het mindere weer, toch veel volk komt kijken. De notabelen schouwen de stoet voor het voormalige gemeentehuis aan de Spaanse Molenstraat. Iets na 15 uur begint dan de strijd met de doorgang van uittredend keizer Maarten GabriŽls en de 24 koningen van de 7 deelnemende verenigingen onder de galg. Het wordt een sportieve strijd die rond kwart voor zes in een beslissende plooi valt. Igor Schouwaerts van de Nieuwe Gans zorgt ervoor dat de kop uit het net te voorschijn komt. Nadien passeren Bart Simons (Stabroek), Ludo Struyf (Veteranen) en Pieter Aendekerk (Oude Gans). Maar de nek begeeft niet. Na Pieter is het de beurt aan Bert Matthijsen uit Hoevenen. Met een geweldige snok trekt hij de kop van de gans en wordt zo de 66e keizer van de Polderbond. Voor foto's van de stoet en het 66e keizerschap kunt U hier terecht voor deel 1 en hier voor deel 2.
  

04-09-2017 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


03-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vincent Celis 13e Hertog Prosperpolder
Klik op de afbeelding om de link te volgen Te Prosperpolder namen 19 ruiters deel aan de 13e demonstratie gansrijden tijdens de jaarmarkt. Onder een heerlijke najaarszon gingen ze op zoek naar een opvolger voor Hertog 2016 Arno Paardekam. Rond kwart voor vijf werd de kop ontbloot door Jerry Van Tilborgh (Veteranen Zandvliet). Bij de eerste ruiter na hem was het al prijs. Vincent Celis trok bij zijn eerste deelname de kop en is zo de 13e Hertog van prosperpolder. Vincent is 16 en staat op de wachtlijst van de Gansrijdersmaatschappij Hoevenen. 

03-09-2017 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13e demonstratie gansrijden in Prosperpolder
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag 3 september gaat er tijdens de jaarmarkt te Porsperpolder voor de 13e maal een demonstratie gansrijden door. Ruiters van verschillende maatschappijen gaan op zoek naar een opvolger voor hertog 2016 Arno Paardekam (foto). De demonstratie begint omstreeks 15u00. 

Hertogen Prosperpolder :

2005 Andre Simons
2006 Raymond Fissers
2007 Raymond Fissers
2008 Marc Van Gaal
2009 Peter Regemortel
2010 Jerry Adam
2011 Frans Vranckx
2012 Koen Assiner
2013 Alex Lemaire
2014 Herman Willekens
2015 Hans Van der Schueren
2016 Arno Paardekam

03-09-2017 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.65e keizerschap in Lillo Fort
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het 65e keizerschap vindt plaats op 25 maart 2012 in Lillo Fort. Al zeer vroeg zijn er grote groepen leden van de verschillende maatschappijen aanwezig op de parking aan de Scheldelaan. Onder een heerlijk zonnetje volgt een grote menigte de keizerlijke stoet. Omstreeks 15 uur geeft uittredend keizer Pascal Van Meir zijn keizerskroon en mantel af aan Frans De Schutter, voorzitter van de Polderbond. Van de kant van de Ware Gans uit Lillo is er ťťn wijziging. Dennis Aendekerk wordt wegens een blessure vervangen door Michael De Feu (koning 2007). Rond kwart voor vijf lijkt het er op dat het snel zou gaan, maar het net begeeft niet snel. Het is rond kwart voor zes dat Stef Nijs (Hoevenen) met het net aan de haal gaat. En dan is het nog niet snel afgelopen. Het blijkt een taaie gans te zijn. Alle deelnemers mogen verschillende malen onder de blote nek passeren. Het is al rond half zeven dat Maarten GabriŽls, reeds keizer in 2010 in hetzelfde Lillo, de kop trekt. Maarten (26) wordt zo de 65e keizer van de Polderbond. Buiten zijn keizerstitel in 2010 bezit Maarten ook al twee koningskronen bij de Jonge Ruiters. Aan de kop hangt een premie van Ä 3150. Voor foto's van het 65e keizerschap kan je hier terecht.

03-09-2017 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


28-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ware Gans Lillo wijzigt datum gansrijden
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vanaf 2018 zal het gansrijden in Lillo plaatsvinden in het weekend tussen De Lustige Gans en Oude Gans Berendrecht. In 2018 rijdt de Ware Gans op 25 februari en niet meer met Half Vasten.


28-05-2017 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


13-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kelly Vervloet koningin Vrije Gans
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmiddag is Kelly Vervloet gekroond als koningin van de Vrije Gans. Na het uithalen van konigin Britt Willekens werden enkele cafťs bezocht. Rond 15 uur begonnen op het Frans Oomsplein de 27 deelneemsters aan de strijd om te bepalen wie de nieuwe koningin zou worden van de Vrije Gans. Onder hen drie nieuwe ruiters : Jana Cornelissens, Danniella Feyen en Suzy De Backer. Tussendoor werden de deelneemsters en publiek getrakteerd op enkele pittige voorjaarsbuien. Die liet speaker Peter Paardekam niet aan zijn hart komen en dreef de premie op naar Ä 7160. Dit bedrag gaat integraal naar Revalidatiecentrum Noorderkempen. Iets voor 18 uur steeg de spanning nadat het net het begaf. Enkele minuten later wist Kelly Vervloet (22) de ganzekop te bemachtigen. Kelly is de dochter van snijmeester Gert Vervloet en Karin Huygen (secretaris Vrije Gans).

13-05-2017 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


22-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgorde Vrije Gans
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zaterdag 13 mei is het de beurt aan de dames van de Vrije Gans om een opvolgster te zoeken van koningin 2016 Britt Willekens. Het gansrijden start om 14 uur en gaat door op het Frans Oomsplein te Hoevenen. Het goede doel waarvoor ze rijden is Revalidatiecentrum Noorderkempen. Dit is de volgorde voor 13 mei :

1 Britt Willekens
2 Vivianne Van Ostaeyen
3 Jessica Van Gool
4 Lotte Vranken
5 Yasmine Mounadi
6 Annemieke Kanora
7 Alke Roes
8 Axelle De Beleyr
9 Nele Stuyck
10 Kelly Vervloet
11 Kalinka Willekens
12 Debby Huybrechts
13 Wendy Van Meir
14 Nonja de Moor
15 Jana Cornelissens
16 Sarah Huijbrechts
17 Naomi Segers
18 Inge Willekens
19 Daisy Meyvis
20 Lore Vernimmen
21 Bruna Berckmans
22 Debby Van Meir
23 Danniella Feyen
24 Mireille Rosseneu
25 Katrien Dockx
26 Suzy de Backer
27 Tinneke Joris
 

22-04-2017 om 11:12 geschreven door Ganzenrijden on-line  


03-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overzicht keizers
Het Keizerrijden is een idee van Herman Van Duyse. Herman was politie-officier in Wilmarsdonk en Oorderen. Het eerste keizerschap vond plaats op 7 maart 1948 te Wilmarsdonk. Dit zijn de maatschappijen en het aantal ruiters waarmee ze mogen deelnemen, samen met de uittredende keizer: Nieuwe Gans Berendrecht (4 ruiters), Oude Gans Berendrecht (4ruiters), Koninklijke Ganzenrijdersmaatschappij Hoevenen (4 ruiters), Koninklijke Ganzenrijdersmaatschappij Stabroek (4 ruiters), Ware Gans Lillo (4 ruiters), Jonge Ruiters Zandvliet (3 ruiters) en Veteranen Zandvliet (3 ruiters) en nieuwkomer de Lustige Gans uit Ekeren (4 ruiters).

1948 Jos Deckers Oude Gans 1983 Peter Crijnen Hoevenen
1949 Alfons GabriŽls Zandvliet 1984 Louis Wens Veteranen
1950 Jos Deckers Oude Gans 1985 Bernard GabriŽls Jonge Ruiters
1951 Frans Van de Ven Nieuwe Gans 1986 Johan Cuypers Stabroek
1952 Alfons GabriŽls Zandvliet 1987 Jos De Schutter Nieuwe Gans
1953 Constant Van Meir Oude Gans 1988 Bert Van Buynder Stabroek
1954 Alfons GabriŽls Zandvliet 1989 Stanny de Backer Veteranen
1955 Alfons GabriŽls Zandvliet 1990 Stanny de Backer Veteranen
1956 Jos Wynants Stabroek 1991 Peter Van Linden Jonge Ruiters
1957 Petrus Iepermans Wilmarsdonk 1992 Frank Lenaerts Ware Gans
1958 Petrus Verhulst Oude Gans 1993 Stanny de Backer Veteranen
1959 Louis Hendrickx  Lillo 1994 Marcel Paardekam Veteranen
1960 Pierre Vekens Wilmarsdonk 1995 Freddy Brands Ware Gans
1961 Edmond Cools Stabroek 1996 Frank Lenaerts Ware Gans
1962 Frans Heylaerts Veteranen 1997 Kris Matthijsen Hoevenen
1963 Petrus Wils   Oude Gans 1998 Eric Daems Jonge Ruiters
1964 Alfons GabriŽls Veteranen 1999 Henri Hendrickx Veteranen
1965 Gustaaf Dons Nieuwe Gans 2000 Dirk Dons Nieuwe Gans
1966 Frans Couscheir Stabroek 2001 Stanny de Backer Veteranen
1967 Alfons Van den Bogaert Jonge Ruiters 2002 Luc GabriŽls Jonge Ruiters
1968 Alfons GabriŽls Veteranen 2003 Bert Verbist   Hoevenen
1969 Petrus Wils   Oude Gans 2004 Peter De Bie Stabroek
1970 Jef Hendrikx Oude Gans 2005 Bert Verbist   Hoevenen
1971 Petrus Wils   Oude Gans 2006 Werner Van Linden Veteranen
1972 Alfons GabriŽls Veteranen 2007 Sven Van Bouwel Hoevenen
1973 Frans Leyten Nieuwe Gans 2008 Chris Bastiaenssens Ware Gans
1974 Jean Van den Bogaert Veteranen 2009 Freddy Brands Ware Gans
1975 Stanny GabriŽls Jonge Ruiters 2010 Maarten GabriŽls Jonge Ruiters
1976 Louis De Lie Nieuwe Gans 2011 Pascal Van Meir Ware Gans
1977 Staf Meyer   Ware Gans 2012 Maarten GabriŽls Jonge Ruiters
1978 Dirk Kerschot Oude Gans 2013 Bert Matthijsen Hoevenen
1979 Frans Cerstiaens Hoevenen 2014 Arne Bastiaenssens Stabroek
1980 Alex Cleiren   Oude Gans 2015 Maarten GabriŽls Jonge Ruiters
1981 Corry Van den Bussche Veteranen 2016 Sven Van Bouwel Hoevenen
1982 Ludo De Schutter Nieuwe Gans 2017 Vincent Koch    Nieuwe Gans

03-04-2017 om 08:51 geschreven door Ganzenrijden on-line  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.70e keizerskroon voor Nieuwe Gans Berendrecht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het prachtige lenteweer zorgde er mee voor dat je gisteren in Hoevenen over de koppen kon lopen. Aan de stoet die het keizerschap traditioneel voorafging kwam geen einde. Deze stoet, die aan de kant door vele toeschouwers werd gevolgd, werd aan de Oude Brouwerij in de Kerkstraat geschouwd door uittredend keizer Sven Van Bouwel en de genodigden. Het was al ruim over 15u00 toen Sven Van Bouwel kroon en mantel af gaf aan voorzitter Frans De Schutter. Zou Van Bouwel zich zelf opvolgen en zo in een illuster gezelschap komen van keizers die zichzelf konden opvolgen. Of ging hij na al die jaren naar Berendrecht. Voor de eerste maal waren er ook deelnemers uit Ekeren. Terwijl de 31 ruiters de strijd aan gingen met het net, mocht snijmeester Bart Snoeckx op regelmatige tijdstippen mazen wegsnijden. Het zou tot kwart na zes duren vooraleer het net zich zou prijs geven. Hiervoor zorgde Jelle Adriaenssens (Stabroek).  13 ruiters konden onder de blote nek passeren. Maar het was Vincent Koch (20) van de Nieuwe Gans Berendrecht die rond half zeven de strijd besliste. Vincent werd in het openingsweekend van het gansrijden voor de tweede maal koning. Dezelfde week overleed zijn grootvader Staf. De kroning en viering onder de galg was hierdoor waarschijnlijk nog emotioneler dan anders. Het was trouwens van 2000 geleden dat een lid van de Nieuwe Gans tot keizer was gekroond. Het was toen Dirk Dons die de kop wist te bemachtigen op de Zandvlietse Botermarkt. Aan de kop hing een premie van 5535 Euro. Het 71e keizerschap gaat door in Berendrecht op 18 maart 2018.

03-04-2017 om 00:00 geschreven door Ganzenrijden on-line  


02-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing 70e keizerschap
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zondag 2 april mogen de ganzenrijders van Hoevenen het 70e keizerschap organiseren.. Het is de 8e maal dat het keizerschap op het Frans Oomsplein zal doorgaan. De grote vraag is natuurlijk wie de 69e keizer zal opvolgen. Gaat het Sven Van Bouwel zelf zijn en zo het huzarenstukje van Alfons GabriŽls en Stanny De Backer overdoen? Ze zijn de enige twee die twee jaar achter elkaar keizer werden. Alfons in 1954 en 1955; Stanny in 1989 en 1990. De maatschappij die het langst op een nieuwe keizer moet wachten is de Oude Gans. Het is al van 1980 geleden dat de blauw witten uit Berendrecht naar een opvolger van Alex Cleiren smachten. Gaat het deze keer lukken? Hiervoor moeten Louis Cloots, Rico Paardekam, Benjamin Bril en Pieter Aendekerk zorgen. Maar ook de Nieuwe Gans wacht al sinds 2000 op een opvolger voor Dirk Dons. Het keizerschap wordt voor de eerste maal met 8 maatschappijen betwist. De Lustige Gans uit Ekeren is sinds begin dit jaar lid van de Polderbond. Zoals de traditie het wil gaat aan het keizerschap de keizerlijke stoet vooraf. Deze vertrekt om 13u15. De stoet zal in de Kerkstraat aan de Oude Brouwerij (voorheen Schuttershof) geschouwd worden door de keizer en notabelen. In de Oude Brouwerij vindt vanaf 13 uur een receptie plaats voor de genodigden. Bart Snoeckx fungeert voor de tweede maal als snijmeester. Rudi Jansegers is omroeper van dienst. Doktoor Jan Remeysen wordt bijgestaan door verpleegsters Kathleen Nouten en An Pauwels. Vorkman is Gert Vervloet. 

Parcours keizerlijke stoet : Kerkstraat - Markt - Molenstraat - Witvenstraat - Hoge Weg - Bunderdijcklaan - Kauwensteinlaan - Bunderdijcklaan - Akkerstraat - Witvenstraat - Pauwelsdreef - Kerstraat - Frans Oomsplein.

02-04-2017 om 09:41 geschreven door Ganzenrijden on-line  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deelnemerslijst 70e keizerschap (onder voorbehoud)
Naam ruiter Maatschappij Koning Keizer
1 Van Bouwel Sven Hoevenen 1999/'07/'10/'13 2007/'16
2 Van Meir Michael Ware Gans Lillo 2017  
3 Paardekam Nick Jonge Ruiters Zandvliet 2017  
4 Koch Vincent Nieuwe Gans Berendrecht 2015/'17  
5 Verhaert Heindrik Stabroek 2012/'17  
6 Steven Moons Lustige Gans Ekeren 2017  
7 Paardekam Marcel Veteranen Zandvliet 1994/2000/'02/'06/'13/'17 1994
8 Louis Cloots Oude Gans Berendrecht 1995/2000/'10/'17  
9 Pannekoek Marc Hoevenen 2017  
10 Aendekerk Dennis Ware Gans Lillo 2010/'14/'16  
11 De Vree Rob Jonge Ruiters Zandvliet 2016  
12 Mees Alexander Nieuwe Gans Berendrecht 2016  
13 Peeters Peter Stabroek 2016  
14 Sven Van Lommel Lustige Gans Ekeren 2016  
15 Daems Dirk Veteranen Zandvliet 2016  
16 Rico Paardekam Oude Gans Berendrecht 2016  
17 De Doncker Jimmy* Hoevenen 2012  
18 Cloots Andy Ware Gans Lillo 2015  
19 GabriŽls Maarten Jonge Ruiters Zandvliet 2008/'11/'13/'15 2010/'12/'15
20 Thys Dave Nieuwe Gans Berendrecht 2001/'11/'17  
21 Adriaenssens Jelle Stabroek 2015  
22 Joppe Vranken Lustige Gans Ekeren 2015  
23 Stoop Kevin Veteranen Zandvliet 2015  
24 Bril Benjamin Oude Gans Berendrecht 2015  
25 Breugelmans Dave Hoevenen 2015  
26 Marynissen Danny Ware Gans Lillo 2013  
27 Kouwenbergh Ivan Nieuwe Gans Berendrecht 2016  
28 Pauwels Diederick Stabroek 2014  
29 Luc Peeraer Lustige Gans Ekeren 2014  
30 Aendekerk Pieter Oude Gans Berendrecht 2011/'14  
31 Nys Stef Hoevenen 2009/'14  
*vervangt Werner Wouters

02-04-2017 om 09:41 geschreven door Ganzenrijden on-line  
Foto
Gansrijderskalender 2017-2018 :

22/09 Ganzehof De schuur van den Arthuur

23/09 Ekeren Prinskesrijden

30/09 Keizeruithalen

14/10 Ganzehof "The Goose goes loose"

21/10 De JOS Kloempebal

28/10 Evenementenhal Bloewaaijt

04/11 Dry Claveren Bal Veteranen

25/11 Polderteren

10/02 Berendrecht Lollemannen - Zandvliet Veteranen

11/02 Berendrecht Nieuwe Gans - Stabroek - Zandvliet Jonge Ruiters

13/02 Grevenbicht (NL)

18/02 Ekeren Lustige Gans

25/02 Lillo Ware Gans

04/03 Berendrecht Oude Gans

11/03 Hoevenen

18/03 Berendrecht Keizerrijden

12/05 Vrije Gans
Links maatschappijen
 • Oude Gans Berendrecht
 • Ganzenrijders Stabroek
 • Ganzenrijders Zandvliet
 • Ganzenrijdersmaatschappij Hoevenen
 • Ware Gans Lillo
 • Vrije Gans
 • Lustige Gans Ekeren
 • GawstrŤkkers Beeg (NL)
  Links Paarden
 • Trekpaarden De Brabander
 • Museum Belgisch Trekpaard
 • Bert Feest
 • Trait pour trait
 • Ik was hier
 • Hippo Revue
  Interessante links
 • Polderke
 • Zandvliet Dorp
 • Poldermuseum Lillo
 • Polderheemkring
 • Lillo-Fort
 • Immaterieel Cultureel Erfgoed
  Foto
  Foto
  Foto's Keizerrijden
 • Keizers 1948-2017
 • 2004 Hoevenen
 • 2006 Hoevenen
 • 2008 Hoevenen
 • 2009 Lillo
 • 2010 Lillo
 • 2011 Zandvliet
 • 2012 Lillo
 • 2013 Zandvliet
 • 2014 Hoevenen
  Foto's 2014
 • Zandvliet Veteranen
 • Zandvliet Jonge Ruiters
 • Stabroek (A. Vossen & J. Adam)
 • Ekeren Lustige Gans
 • Berendrecht Oude Gans
 • Lillo & Hoevenen
 • Berendrecht Vrije Gans
 • Demonstratie Prosperpolder
 • Keizeruithalen Stabroek
 • Prinskesrijden 2014
  Foto's 2013
 • 5 jaar ganzenrijden on line
 • Zandvliet Veteranen
 • Zandvliet Jonge Ruiters
 • Grevenbicht (foto's Yannick Schepers)
 • Ekeren
 • Berendrecht 90 jaar Oude Gans
 • Berendrecht Oude Gans
 • Lillo (foto's Y. Schepers/A. Van Tilborgh)
 • Berendrecht Vrije Gans
 • Hoevenen keizeruithalen
  Foto's 2012
 • Zandvliet Veteranen
 • Zandvliet Jonge Ruiters (foto's Walter Dom)
 • Stabroek (foto's Danny Schoonheydt)
 • Ekeren
 • Berendrecht Oude Gans
 • Hoevenen
 • Prosperpolder (foto's Andy Van Tilborgh)
  Foto's 2011
 • Zandvliet Veteranen
 • Zandvliet Jonge Ruiters (foto's Danny Schoonheydt)
 • Berendrecht Oude Gans
 • Hoevenen
 • Tentoonstelling 85 jaar Vermaak na Arbeid
  Foto's 2010
 • Zandvliet Veteranen
 • Zandvliet Jonge Ruiters
 • Berendrecht Oude Gans
 • Hoevenen
 • Berendrecht Vrije Gans
 • Zandvliet Keizeruithalen
  Foto's 2009
 • Zandvliet Veteranen
 • Zandvliet Jonge Ruiters
 • Berendrecht Oude Gans
 • Hoevenen
 • Berendrecht Vrije Gans
  Foto's 2008
 • Zandvliet Jonge Ruiters
 • Berendrecht Oude Gans
 • Lillo
 • Hoevenen
 • Berendrecht Vrije Gans
 • Dubbeltalent
  Archief per maand
 • 09-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 07-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 09-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 09-2009
 • 05-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 08-2008
 • 06-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!