Foto
Foto

Soms wordt een kindje zomaar geboren
Soms komt een kindje precies gepland

Wij mochten hier niet bij horen
We hebben er achteraan gerend

Maar intens gelukkig, alle moeite beloond
Ons kindje van ver dat weldra bij ons woont

Inhoud blog
 • 1 jaar geleden
 • Boomplanting
 • Nieuwe foto's
 • Uitstapje naar zwemparadijs Molenheide
 • Sneeuwpret
  Archief per maand
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 01-2005
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  muntenverzamelen
  www.bloggen.be/muntenv
  Ons schatje uit een ver land  22-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 9
  Dinsdag 22-04-08

  Vandaag was het weer een dagje zonder onze kleine schat, het was vandaag echt warm, 27°C , in de schaduw dan nog wel.
  Om de dag een beetje op te vullen zijn we op zoek gegaan naar de centrale moskee in de Ashimbaev street, amai dit is echt wel een enorm grote moskee, we moesten zelfs op een behoorlijke afstand gaan staan om de volledige moskee op foto vast te leggen. We hebben enkel aan de ingang een kijkje genomen van hoe het er van binnen uitzag, we zijn maar niet naar binnen gegaan uit respect voor hun geloof.  De vloer was een groot tapijt, voor de rest was het zeer sober, een heel groot verschil met de orthodoxe kerk waar we zondag een kijkje genomen hadden maar zeker een bezoekje waard.

  Na het bezoek aan de moskee zijn we richting de Green Bazaar gewandeld, amai amai ! wat we daar allemaal gezien hebben, niet te geloven, het vlees lag en hing overal ongekoeld in de hallen, bah dit kan toch niet gezond zijn.

  Om de dag af te sluiten zijn we Annemie haar verjaardag gaan vieren samen met alle Belgische koppels, na de drink zijn we met 6 koppels gaan eten in een gezellig restaurantje, de muziek stond wel erg luid maar de sfeer zat er wel weer goed in. Nathalie heeft de Russische menu een beetje vertaald voor ons, dus Nathalie we gaan je zeker missen als jullie terug naar België vertrekken ( dat is niet de enige reden hoor ! )
  Het eten was weer heel lekker en zeker niet duur een echte aanrader !
  Om middernacht zijn we terug naar huis gegaan en zo is dag 9 al weer voorbij gevlogen.

  22-04-2008 om 00:00 geschreven door frank en Ingrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 10 derde bezoek aan Ilyan
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Woensdag 23-04-08

  Gisterenavond rond 23 u hebben we van Hasan een berichtje ontvangen dat we vandaag rond 16u een bezoekje mochten brengen aan Ilyan.

  Vanmorgen rond 10 ging de telefoon, met een bang hartje hebben we opgenomen, het was Hasan die belde, we dachten dat hij weer slecht nieuws ging brengen maar in tegendeel, hij bevestigde het sms ' je van gisterenavond , dus we mochten op bezoek.

  JOEPIE, maar het blijft elke dag afwachten tot we weg zijn.

  Het bezoek is vandaag weer super meegevallen, hij was wel wat moe aangezien ze hem nog moesten wekken maar een  (ochtend )middaghumeur heeft onze kleine schat niet.
  We hebben vandaag ook kennis gemaakt met de minder aangename dingetjes, Frank stak Ilyan in de hoogte en net op dat moment moest hij overgeven ,recht in Frank zijn oog.
  Daarna hebben we het maar iets rustiger gedaan, hij had vandaag duidelijk wat last van zijn maagje, hij heeft een paar keer een beetje overgegeven.
  Onze kleine spruit is ook tandjes aan het krijgen, we hebben kunnen voelen dat zijn eerste tandje er al een beetje aan het doorkomen is.
  We hebben weer een fijne tijd samen gehad, vandaag hebben we hem zelfs bijna 2 uur mogen zien.

  Hopelijk mogen we hem morgen weer zien.

  23-04-2008 om 17:13 geschreven door frank en Ingrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  24-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 11 in Almaty
  Vanmorgen liep de wekker om 8 u af, klaar maken en op naar Ilyan.
  We stonden op de afgesproken plaats en uur onze chauffeur op te wachten maar het was de eerste keer dat hij niet op tijd was.
  Na een tiental min. wachten kregen we een telefoontje van Hasan, dat het bezoek naar de namiddag verplaatst werd, dit was voor ons geen probleem zolang we maar naar onze kleine spruit konden gaan.
  Dan maar weer terug naar huis, waar we online wat hebben bijgepraat met de kersverse opa en oma, het is steeds leuk om nieuws te horen van het thuisfront.
  In de vroege namiddag zijn we een beetje boodschappen gaan doen en lekker genoten van een heerlijk terrasje in het zonnetje.
  Rond half 4 stonden we  weer paraat om naar het babyhuis te gaan.

  Het was weer een blij weerzien met ons ventje, vanaf het ogenblik hij ons zag verscheen er een spontane lach op zijn gezichtje, hij begint ons stilletjes aan te herkennen, dat geeft wel een fijn gevoel.

  Nathalie, Peter, Annemie en Dirk, 2 Belgische koppels, vertrekken deze nacht weer huiswaarts voor een periode van ongeveer 4 à 5 weken.
  dit vinden we natuurlijk wel jammer want we kwamen goed overeen.
  We wensen hen een goede reis en hopen hen hier in de tweede periode weer terug te zien.

  In de nacht van vrijdag op zaterdag vertrekken nog 2 koppels samen met hun kindjes naar België terug, dus Nick,Christine, Marjan, Tom en de kindjes we wensen jullie ook een goede reis en een behouden thuiskomst toe.


  24-04-2008 om 18:11 geschreven door frank en Ingrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  27-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 12-13-14 in Almaty
  Vrijdag 25 April 2008

  Vandaag mochten we opnieuw genieten van de glimlach van onze jongen, hij was super goed gezind.
  Het is vandaag de vijfde keer dat we op bezoek mochten, stilaan begint het door te dringen dat de bezoekjes aan Ilyan ten einde lopen.
  We zullen hem zeker en vast erg missen in de periode dat we terug in België zijn.
  We vermoeden dat we terug vanaf nul  moeten beginnen aan onze vertrouwensband, ons ventje is te klein om ons na een 5 à 6 weken gemis terug te herkennen.
  We merken dat Ilyan zich op zijn gemak voelt bij ons, dat kunnen jullie aan de foto's wel zien.
  Zaterdag en zondag mogen we niet op bezoek daarom hebben we weer wat uitstappen gepland met de andere Belgische koppels.

  Zaterdag 26 April 2008

  Vandaag staat een bezoek aan Kok-Tobe op het programma, het is fantastich mooi weer, 27°C
  Samen met alle Belgische koppels zijn we te voet naar het Kazachstan hotel gewandeld dat is ruim 1 uur stappen vanaf ons app., van daaruit met de kabellift naar het op een heuvel gelegen Kok-Tobe, we hadden van daaruit een prachtig zich op Almaty City en de verder gelegen bergen, er was zelfs een hutje waar je Glühwein kon drinken !
  Na een paar uurtjes vertoeven in deze rustige omgeving zijn we richting een duits restaurant gewandeld, dit was ons aangeraden door Marc Triest ( Zij hebben begin dit jaar hier een pracht van een dochtertje geadopteerd ) bedankt Marc voor de tip, we hebben er van genoten.
  Er werd ons zelfs een fles vodka aangeboden door enkele andere restaurantbezoekers, we hebben ze met smaak leeggedronken.
  Het was zoals gewoonlijk weer een plezante dag geweest, echt tof hoe goed de Belgische koppels hier overeen komen.

  Zondag 27 April 2008

  Vanmorgen hebben we samen met een ander koppel en hun dochtertje het geprobeerd om eens aan een lift te geraken, we hadden al vaak gezien dat ze hier wel snel stoppen, en ja hoor na nog geen 2 minuten hadden we geluk, een auto uit de tegenovergestelde richting keerde om en bood ons een lift aan, even onderhandeld over de prijs en voor amper 2,5 euro hadden we ons een wandeling van ruim 1 uur uitgespaard.
  Aan hotel Kazachstan stonden er onmiddellijk een paar taxibusjes klaar om ons met zijn dertienen naar Chimbulak (Ski resort ) te voeren, onderweg heeft onze chauffeur ons zeer uitgebreid uitleg gegeven over alles en nog wat. Ze hebben toch een halve dag met ons doorgebracht.
  Eerst zijn we naar Chimbulak gereden waar we met een stoeltjeslift de nog hoger gelegen bergen ingetrokken zijn.
  Hier zaten we ongeveer op een hoogte van een 3200 meter ( We konden nog veel hoger gaan maar daar was te weinig tijd voor )
  We hebben hier opnieuw genoten van het uitzicht en van de laatste sneeuw, toen we terug beneden waren hebben we nog snel een kleinigheidje gegeten om vervolgens af te dalen naar Platina. Van hieruit hadden we een zeer goed uitzicht op de ijspiste van Medeo.
  Na een 20 tal min. zijn we verder gereden naar de ijspiste zelf.
  Op onder andere deze ijspiste worden in 2011 de Aziatische winterspelen gehouden.
  Momenteel lag er geen ijs meer maar je kon er wel met in-line-skates op rijden.
  Wat je hier zelfs op een zondag zeer veel ziet is mensen die in het huwelijksbootje stappen. We hebben verschillende limousines gezien met een stoet van versierde wagens er achter.
  Zo is ons weekend al weer voorbijgevlogen.
  Morgen kunnen we hopelijk weer naar ons ventje.  27-04-2008 om 00:00 geschreven door frank en Ingrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  30-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 15 en 16 in Almaty
  Maandag 28 april
   
  Vandaag hebben we het wat rustig aan gedaan, Ingrid was wat ziekjes, waarschijnlijk heeft het te maken met het eten van hier.
  We hebben rond de middag even naar Hasan gebeld wanneer we op bezoek mochten gaan, alle andere koppels hadden immers al een uur gekregen om te gaan bezoeken. Na even wat heen en weer bellen mochten we dan toch gaan bezoeken.
  Rond half 4 zijn ze ons komen afhalen om op bezoek te gaan bij onze kleine spruit.
  Nu zijn we reeds verschillende keren op bezoek mogen gaan, dat schept wel een band en dat is vooral te merken wanneer ze Ilyan binnenbrengen, dan lacht hij steeds weer.

  Dinsdag 29 april

  Vandaag is ons laatste bezoek aan onze kleine deugniet geweest.
  We hebben vandaag ook duidelijk gemerkt dat hij niet graag het speelgoed deelt, Geert en Klara zaten vandaag samen met hun dochtertje Sarita bij ons in de muziekzaal, de deugniet in hem kwam naar boven toen we  Sarita en Ilyan bij elkaar zetten, hij nam steeds weer de blokjes van Sarita af ondanks hij de grootste blokjes zelf had, even heb ik dan maar de strenge moeder moeten zijn en heb de blokjes steeds weer afgenomen en terug gegeven aan haar.
  We waren van de veronderstelling dat we vandaag 2 uur van hem konden genieten maar na amper 1 uur kwam Hasan binnen met het minder goed nieuws dat er inspectie was en we onmiddellijk moesten vertrekken.
  Daar was het dan : het moment van afscheid, onze Ilyan is te klein om het te beseffen maar voor ons was het zwaar, al vlug verschenen de traantjes bij de mama, er is 1 grote troost, we weten dat de kindjes hier heel goed verzorgd worden.
  Ze worden hier duidelijk ook goed gestimuleerd, want onze jongen is 9 maanden en staat qua motoriek zeker niet achter op kinderen van die leeftijd. Hij kruipt vrolijk rond en trekt zich regelmatig op aan de stoelen, hij bleef  zelfs op een gegeven moment een tiental seconden recht staan zonder enige hulp, we zijn echt trots op hem.
  We hopen dat de komende weken snel voorbij zullen gaan, zodat we hem weer in onze armen kunnen sluiten.

  30-04-2008 om 06:41 geschreven door frank en Ingrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (6)
  05-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug thuis
  We zijn ondertussen al weer een paar dagen thuis en hebben tot nu toe nog geen tijd gehad om onze blog up to date te houden maar nu hebben we dan toch even de tijd gevonden.

  Na een vlucht van 7 uur en zonder enige vertraging zijn we afgelopen vrijdag om 10.40 u geland te Schiphol om daarna aansluitend het vliegtuig(je) te nemen naar Zaventem.

  Daar zijn opa en oma Lommel ons komen afhalen, het was een emotioneel weerzien, ze waren enorm opgetogen over ons zoontje, we hebben dan in de luchthaven bij een drankje alvast de foto's bekeken die we op ons fototoestel hadden staan. Daarna zijn we terug naar huis gereden en hebben we de 430 foto's , ( veel hé ) op de laptop bekeken. Na het bekijken hiervan zeiden ze nogmaals dat ze echt trots waren op hun toekomstig kleinkind en dat ze hopen dat hij heel snel in België is.
  We hebben dan nog een lekkere Belgische friet gegeten ( meer dan 20 frietjes en lekker warm ) en daarna zijn we naar vake en moeke in As gereden. Weer onze laptop bovengehaald en met trots nogmaals al de fotootjes van ons kersvers zoontje bekeken, ook hier zijn ze enorm trots op hem en het kan voor hun ook niet snel genoeg gaan dat ze hem eens in het echt kunnen zien. Het was ook een aangenaam weerzien met ons hondje die 3 weken zonder zijn baasjes heeft moeten doorbrengen. Hij was héél blij ons weer te zien en wilde onmiddellijk terug mee naar huis ondanks dat hij uitstekend verzorgd is geworden.

  Zaterdag hebben we dan thuis het gras gemaaid, onkruid geplukt, onze koffers uitgepakt en opgeruimd, daarna zijn we nog gaan shoppen in Hasselt en zijn vervolgens in een taverne aldaar lekker gaan eten en hebben we geklonken op ons zoontje, we missen hem al enorm en hopen dat deze periode van 4 a 6 weken snel voorbij gaat zodat we hem snel weer eens kunnen knuffelen.

  Zondag moesten we weer naar opa en oma Lommel om oma haar verjaardag te vieren, dat hebben we gedaan met een lekker stuk taart en tegen de avond hebben we lekker gebarbequed.

  Vandaag, maandag zijn we weer terug aan het werk gegaan. Onze collega's die de blog gevolgd hadden waren zeer enthousiast over ons kindje en hebben het mapje met de foto's met veel interesse bekeken. Ingrid had van enkele collega's nog een knuffelbeertje gekregen, bedankt hiervoor.
  We hopen dat we snel een datum krijgen wanneer we in Almaty voor de rechter kunnen verschijnen, zodat we Ilyan weer kunnen zien.

  Aan al de koppels die op het moment nog in Almaty verblijven, we hopen dat we elkaar snel terug zullen zien want het was echt een heel fijne groep, nog veel succes ginder en tot binnenkort.
   

  05-05-2008 om 21:05 geschreven door frank en Ingrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerechtelijk verlof

  We hebben afgelopen vrijdag minder goed nieuws gekregen van HKM.
  Onze wachttijd om terug naar Almaty te reizen is plots bijna 8 weken ipv. 4 weken, we vinden het zeer erg dat we zo lang moeten wachten voor we ons ventje terug zien.
  Nu we hem ontmoet hebben kunnen we gewoon niet wachten om hem terug in onze armen te nemen.
  Het zal nog even tanden bijten worden maar er is helaas niets aan te veranderen,  de vakantieperiode in Kazachstan begint vanaf juni tot augustus en de rechters , procureurs en ambtenaren nemen dan ook verlof , dus daarom schuift alles enkele weken op.
  De ontmoeting eind juni zal dan zeker en vast zoveel intenser zijn.
  We zijn alvast met het aftellen begonnen.

  11-05-2008 om 16:47 geschreven door frank en Ingrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (4)
  18-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tickets

  De tickets zijn geboekt en betaald,

  Maandag 23-06-08 om 18.35 kunnen we het vliegtuig in Amsterdam  nemen, dinsdagmorgen rond 6u s'morgens plaatselijk tijd landen we in Almaty, waar we dan ongeveer 6 weken gaan verblijven.
  In de loop van die dag ontmoeten we normaal gezien de advocate die ons gaat vertegenwoordigen op de rechtbank.
  Op 26-06-08 is het onze beurt om voor de rechter te komen.
  Hierna heeft de rechtbank een beroepsperiode van 15 werkdagen, na deze periode kunnen we beginnen om alle documenten in orde te maken voor zijn paspoort en visum. De laatste 2 weken van ons verblijf krijgen we Ilyan ook mee naar ons appartement en kan de hechting aan zijn nieuwe papa en mama beginnen.
  Als alles loopt zoals verwacht landen we op 07-08-08 om 10.40 in Schiphol samen met ons kindje.
  Laten we hopen dat alles goed verloopt.  18-05-2008 om 18:31 geschreven door frank en Ingrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (7)
  22-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 1 nachtje slapen ...
  Het vertrek naar onze kleine schat is nu wel héél erg dichtbij.
  Vandaag hebben we onze koffers ingepakt en alles in orde gemaakt om te kunnen vertrekken
  Het zal een fijn weerzien worden met ons manneke waar we ondertussen toch al een hele tijd naar verlangen,
  8 weken wachten is een erg lange tijd.
  Het is ginder wel al een heel stuk warmer dan ons vorige verblijf, gemiddeld 35° C in de schaduw, dat wordt
  dus puffen geblazen en geen enkel  appartement is voorzien van airconditoning.
  Ons volgend bericht zal vanuit Almaty zijn, hopelijk hebben we weer snel internet om zo iedereen die de blog
  volgt op de hoogte te houden.
  Tot ziens België en tot over een kleine 7 weken.

  22-06-2008 om 14:54 geschreven door frank en Ingrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  24-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug in Almaty

  Na een vertraging van 2 uur door technische problemen van het vliegtuig zijn we vanmorgen rond 7.30u veilig en wel geland in Almaty.
  Het was onmiddellijk te merken dat het hier echt zomer is.
  Anastasia stond ons op te wachten aan de luchthaven, zij heeft ons dan samen met de chauffeur naar ons tijdelijk appartement gebracht, dit is duidelijk een heel verschil met het vorige, hier betalen we 80 dollar per dag, maar voor dit geld zouden we hier graag willen blijven. Dit is jammer genoeg niet mogelijk, op het eind van de week zullen we verhuizen naar een appartement in de Masanchistreet, benieuwd wat dat gaat geven, dat appartement kost maar 65 dollar per dag, het verschil zal wel ergens in zitten.

  Nadat we ons voorzien hadden van wat lichtere kledij zijn we gaan shoppen in de duitse supermakt hier 2 straten verder, wat een luxe we kennen onze weg al.

  Na een paar uurtjes bijgeslapen te hebben gaan we nu onze nieuwe omgeving een beetje verkennen, jammer dat we vandaag niet naar Ilyan kunnen, maar dit hadden we wel verwacht, toch blijf je immers hopen dat het toch lukt.

  Groetjes en tot morgen met meer nieuws.  24-06-2008 om 10:32 geschreven door frank en Ingrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  25-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Blij weerzien

  Dinsdag 25 Juni,

  Vanmorgen hebben we opnieuw naar Hasan gebeld om te vragen of we vandaag op bezoek konden bij Ilyan, hij hield ons nog even in spanning maar na ongeveer 15 min. kwam het verlossend telefoontje, we konden hem gaan bezoeken.

  Rond 9.20 werden we opgehaald en vervolgens naar het babyhuis gebracht, normaal mogen we vanaf deze periode Ilyan zelf in het leefgroepje gaan halen, helaas wisten we nog niet waar we moesten zijn en hebben dan toch maar boven in de muziekzaal gewacht, vrij snel kwam onze kleine kapoen al binnengestapt aan de handen van de nanny.

  Het was een zeer blij weerzien, in het begin was hij een beetje voorzichtig en stilletjes maar dat was vlug voorbij.
  Na een kleine 20 min. was die schaterlach al weer van de partij.

  We vinden dat Ilyan toch wel wat veranderd is, zijn haartjes zijn al wat gegroeid en hij heeft ondertussen al 4 tandjes, het gaat vlug als je hem even niet gezien hebt, ook is hij een flink stuk gegroeid.

  Wat ons beide opvalt is dat hij nu veel knuffelachtiger is en dat hij nu graag kusjes krijgt.

  Omdat het hier redelijk warm is hadden we wat verdund appelsap meegenomen, wat hij maar al te graag had, hij wilde zijn flesje niet loslaten zo lekker vond hij het.

  Vrijdag gaan we ook een koekje proberen, benieuwd hoe dat in de smaak valt.

  Morgen hebben we geen bezoek aangezien het dan een heel belangrijke dag is voor ons, we moeten voor de rechtbank verschijnen.

  Ik kan nog steeds heel hard lachen


  Joepie, daar is het sapje

  Mmmmm... lekker papa

  25-06-2008 om 09:58 geschreven door frank en Ingrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  26-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechtbank

  Donderdag 26 Juni 2008

  Voor ons één van de belangrijkste dagen van ons verblijf in Almaty.
  Vanmorgen zijn we om 6.30u opgestaan om ons klaar te maken voor de rechtbank.
  Ze zijn ons rond 7.30 komen afhalen om samen met Veronique en Carlo naar de rechtbank te gaan.

  In het busje kregen we van Olesia ( Advocaat ) nog een document met belangrijke gegevens die we nodig hadden betreffende zijn medisch dossier, dit moesten we dan op korte tijd vanbuiten leren, niet simpel die medische termen en dan nog in het engels, na een korte wachttijd konden we als eerste van de 2 koppels binnen gaan.

  Ons hart klopte in onze keel, we waren enorm zenuwachtig, in de rechtzaal waren niet alleen wij en de rechter aanwezig maar ook een sociaal assistente, een vertegenwoordigster van ons babyhuis, de griffier en onze advocaat die alles moest vertalen, deze mensen waren allemaal vrouwen dus je ziet vrouwen aan de macht !!!

  Na een tiental min. en een aantal vragen beantwoord te hebben kregen we te horen : CONGRATULATIONS, YOU ARE NOW THE PARENTS OF ILYAN TAIR WEVERS. 

  Dolgelukkig en met de krop in de keel konden we naar buiten gaan, daar volgde een innige omhelzing 

  We mogen ons dus vanaf nu de mama en papa van Ilyan Tair Wevers noemen.

  Veronique en Carlo kwamen even later ook buiten met een grote smile op hun gezichten, ook zij hebben een positief vonnis gekregen.

  Vervolgens zijn naar de notaris gereden om nog enkele volmachten te geven aan alle personen die de papierwinkel van de adoptie in orde moeten maken.

  Deze dag waar we zo zenuwachtig voor waren is dus zeer goed verlopen.

  Morgen hebben er nog enkele koppels hun rechtzitting, daarom gaan we morgen met alle Belgische koppels de positieve vonnisen vieren met een heerlijk etentje en de nodige drank natuurlijk.  26-06-2008 om 09:41 geschreven door frank en Ingrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (8)
  27-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superbezoek aan onze zoon
  Vrijdag 27 juni

  Vanmorgen zijn we weer op bezoek geweest bij onze zoon, we zijn Ilyan zelf voor de eerste keer in zijn leefgroepje mogen gaan halen.
  Hij zat samen met nog 3 andere kindjes in een groot park, hij stond met zijn rugje naar ons toe, toen we zijn naam roepten draaide hij zich onmiddellijk om en stak zijn armpjes uit om zich te laten opnemen.
  Hij had een grote smile op zijn gezichtje, duidelijk een teken dat hij ons herkende, wat een zalig gevoel.
  Jammer genoeg had hij een heel natte broek aan en moest eerst door de nanny ververst worden, dit wilde hij niet graag laten doen, hij keerde zich telkens om ons toch maar te kunnen zien vermits we een heel stuk achter hem stonden, de nanny had de grootste moeite om hem zijn pamper aan te krijgen, toen we erbij gingen staan lukte dit vanzelf.
   
  We zijn dan samen naar boven gegaan om vervolgens in de muziekzaal een kleine 2 uur te gaan ravotten.
  We hadden zoals de vorige keer opnieuw een flesje appelsap meegenomen dat hij weer gretig opdronk.
  Het waren geweldige uurtjes vandaag, we hebben er echt van genoten.

  Jammer dat het nu weer weekend is, thuis kijken we uit naar het weekend, hier kijken we uit naar de weekdagen, in het weekend zijn er hier geen bezoeken aan het babyhuis.

  Vanavond gaan we met alle Belgen die momenteel in Almaty verblijven een klein feestje bouwen, om de positieve vonnissen die er tot nogtoe geweest zijn te vieren, enkel Ann en Jean-Marie hebben maandag nog rechtbank, ook voor hun duimen we voor een goede afloop.

  We willen iedereen bedanken voor de vele felicitaties via blog of mail, het geeft ons steeds weer een warm gevoel om al die reacties te lezen.

  27-06-2008 om 09:31 geschreven door frank en Ingrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (4)
  28-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitstap naar de bergen
  Zaterdag 28 Juni

  Vandaag hebben we met 6 koppels afgesproken aan het Kazachstanhotel om van daaruit met 2 busjes richting de bergen te trekken.

  Het doel van deze trip was het bezoeken van de Butakovka waterval, hiervoor moesten we over soms wel steile en  moeilijk begaanbare paden en rotsen wandelen hiermee hebben we weer een zeer mooi stukje Kazachse natuur kunnen bewonderen.
  Het voelde net aan alsof we in de Oostenrijkse bergen aan het wandelen waren, echt zalig.
  De waterval was er wel maar we hadden er meer van verwacht, de wandeling daarentegen was zeker de moeite waard.
  Halfweg terug naar onder konden we dan op een grote barbeque een lekkere shaslik van lamsvlees bereiden, met behulp van de plaatselijke kok.
  Deze hebben we dan met wat pittige ajuin en brood smakelijk opgegeten.

  Zo hebben we deze dag zonder Ilyan aangenaam doorgebracht in een prachtig stukje natuur met heerlijke berglucht.


  28-06-2008 om 00:00 geschreven door frank en Ingrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interessant om weten
  Maandag 30 Juni

  Omdat we vandaag wat later in het babyhuis waren ( door het zeer drukke verkeer in Almaty ) was Ilyan niet meer in zijn leefgroepje te bespeuren, hij was samen met zijn nanny op zoek gegaan naar zijn mama en papa, hij was al ongerust dat we niet meer gingen komen.
  Op de trap zijn we hem op de arm van de nanny tegengekomen. meteen vertoonde hij al een enorme smile op zijn gezichtje, zelfs de nanny moest er mee lachen, ook hier was er weer een teken dat hij zich goed voelt bij ons.

  Vandaag hebben we een ontdekking gedaan.
  De meeste Aziatische kindjes hebben 1 of meerdere pigmentvlekken, deze zien eruit als gigantische blauwe plekken voornamelijk op de onderrug en de bips.
  Ook Ilyan heeft een blauw onderrugje en een blauwe bips, ook de plek op zijn scheenbeentje blijkt een pigmentvlek te zijn, vermits hij geen teken van pijn vertoont als we er op duwen.
  Deze pigmentvlekken zouden normaal gezien rond de pubertijd volledig moeten wegtrekken.
  Hopelijk krijgen we hier geen problemen mee als we terug in België zijn en met hem gaan zwemmen, er is trouwens een koppel die al opmerking heeft gekregen " Ze adopteren een kindje en slaan hem tot hij blauw ziet "
  Dit is zeker een punt dat we met K&G en met ons onthaalmoeder moeten bespreken om alle misverstanden te vermijden.

  Vandaag zijn we de bovenverdieping van het babyhuis een beetje gaan verkennen, in een andere speelzaal stond een ballenbad, we hadden hem er voorzichtig ingezet, maar dit vond hij toch duidelijk niet leuk, hij begon lichtjes te wenen maar kon al vlug getroost worden.

  Ook vandaag is het bezoek weer fijn geweest, maar het is zoals steeds veel te kort, we kijken alweer uit naar morgen.  30-06-2008 om 10:07 geschreven door frank en Ingrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  01-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen bezoek
  Gisterenavond kregen we rond 19u telefoon dat er vandaag geen bezoek was.
  De reden daarvoor was dat er opnieuw journalisten naar het babyhuis kwamen, en dan kunnen we ons beter niet laten kijken.
  Dit vonden we uiteraard heel jammer, maar ja het zij zo.
  Om de tijd te doden zijn we dan maar wat gaan wandelen in de stad en op zoek gegaan naar enkele cadeautjes voor het babyhuis,
  Als we Ilyan mogen gaan halen moeten we 4 grote, 4 kleine cadeautjes, 2 taarten, een grote pot oploskoffie en een grote doos thee van een bepaald merk menemen.

  Rond 16 uur hebben we met zo goed als alle Belgische koppels afgesproken om samen een pint te pakken op de verjaardag van Chris ( Proficiat Chris )

  We hebben gehoord dat het in België ondertussen ook wat warmer geworden is, wij zijn het ondertussen al gewoon, hier is het elke dag plus 30 geweest en voor de komende dagen spreken ze van 36° C in de schaduw.

  Hopelijk hebben we morgen wel bezoek.

  01-07-2008 om 16:48 geschreven door frank en Ingrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de eerste keer met mama en papa buiten spelen

  Woensdag 2 Juli

  Vanmorgen waren we vroeger dan normaal in het babyhuis aangekomen, rond 9.30 u zijn we Ilyan in zijn leefgroepje gaan halen.
  Hij was zijn thee nog lekker aan het opdrinken, toen hij ons zag kon hij niet vlug genoeg van tafel gaan.
  We hadden aan een nanny gevraagd of we buiten mochten spelen, dit was geen enkel probleem, dus daar hebben we dan volop van geprofiteerd.
  Na ongeveer een half uurtje buiten te spelen werden we door een andere nanny terug naar binnnen gestuurd, jammer want buiten was het zo'n mooi weer, zalig onder de bomen in de schaduw.
  Dus dan maar weer met wat tegenzin naar binnen.
  Het koekje en het verdund appelsap ging er vandaag weer vlotjes in.
  Rond 11.30 u kwam zijn nanny hem weer halen voor zijn middageten, als het om te eten is gaat hij altijd weer graag mee, de kinderen eten hier echt wel graag en ze proppen het eten naar binnen net alsof ze nog nooit iets gehad hebben, ze zijn gewend om snel en veel te eten.
  Nu is het weer uitkijken naar morgen, rond 9.30 u kunnen we opnieuw op bezoek gaan bij onze kleine hartendief.

  02-07-2008 om 09:52 geschreven door frank en Ingrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  03-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tijd vliegt
  Donderdag 3 Juli,

  Gisteren in de namiddag zijn we naar het Gorki park en bijhorende dierentuin geweest, het was een fikse wandeling en het was erg warm ongeveer 33°C in de schaduw.
  Het Gorkipark is een erg groot wandelpark met  een aantal attrakties die in vergelijking met een pretpark thuis wel erg verouderd zijn.
  De inkom bedroeg slechts 35 tenghe = 0,18 euro elke attraktie moest wel afzonderlijk betaald worden, dit was ongeveer tussen de 0,50 - 1,5 euro, dus wel zeer goedkoop.
  De inkom van het dierenpark was 2 euro, het was de moeite waard, ze hadden er enorm veel soorten dieren, alleen waren de kooien niet zo verzorgd als in de Antwerpse zoo, het onkruid is er wel een halve meter hoog, en bij sommige dieren lagen petflessen en andere rommel, waarschijnlijk werden deze door de bezoekers bij de dieren geworpen om ze te doen bewegen, met deze warmte hebben ze daar meestal niet veel zin in.

  Vandaag zijn we opnieuw bij onze deugniet op bezoek geweest. hij was weer even goedlachs als altijd.
  In het begin van ons bezoek was de muziekzaal nog niet vrij, er was een muzieklerares piano aan het spelen waarop de kindjes zongen en dansten.
  We hebben er dan maar opnieuw van geprofiteerd om buiten te gaan spelen met Ilyan, oh wat vind hij dat toch fijn ( en wij ook trouwens )
  Maar zoals gisteren was de pret van korte duur en moesten we na een half uurtje van de directrice terug naar binnen.
  Frank is dan samen met 2 andere mannen en de tolk Hasan bij de directrice geweest om nog enkele vragen te stellen ivm de gezondheid van onze kinderen. vb welke inentingen hij al heeft gehad of ze allergieen hebben en de belangrijkste vraag , wanneer we hem mee naar ons appartement mogen nemen. Als het goed is mogen we hem zaterdag 12 julli meenemen of anders maandag 14 Juli maar de directrice kon nog niets beloven.

  Verder zal het vandaag een rustig dagje worden aangezien de temperaturen nog maar eens een stukje zijn gestegen, in de voormiddag was het al 34°C in de schaduw, je kan al inbeelden wat dat in de zon geeft.

  03-07-2008 om 10:11 geschreven door frank en Ingrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  04-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ilyan zijn eerste traantjes
  Vanmorgen hebben we Ilyan opnieuw in zijn leefruimte gehaald, onze kleine kapoen zat nog op zijn potje.
  Aangezien de slaapkamerdeur open stond hebben we gevraagd in welk bedje hij slaapt, zonder enig probleem toonde de nanny zijn bedje, we hebben er dan ook gebruik van gemaakt om snel een foto te nemen, een leeg bedje vonden we ook maar niks, dus we hadden hem er maar even terug ingezet, dat vond hij niet zo leuk omdat hij dacht dat hij terug moest gaan slapen en net nu mama en papa daar waren om te spelen.

  Na dat we even buiten waren met Ilyan had hij oh zo'n grote dorst, het appelsap is dan toch wel een wonderdrankje, dit heeft hij supergraag.
  Een van zijn nanny's kwam naar ons toe en zei dat we geen verdunde appelsap meer mochten geven, hij zou er allergisch voor zijn, we denken dat hij waarschijnlijk diarree heeft.
  Toen hebben we het appelsap door water vervangen, maar dat vond hij maar een vies drankje en weigerde nog verder te drinken.
  Dan maar geen drinken en gewoon verder spelen, na enige tijd ging hij zelf op zoek naar de papfles, even proeven en het was nog steeds water, bah ! hij liet ons duidelijk verstaan dat hij dit niet moest hebben, na enige tijd werd hij kwaad dat hij geen drinken kreeg, zijn Kazachs karaktertje kwam boven , hij wilde niet meer spelen en begon zich achterover te gooien, dit hebben we reeds bij verschillende kinderen gezien die hun zin niet kregen, bij hem was dit de eerste keer, op een gegeven moment kwamen er echte dikke tranen bij, daar was dan de troostende mama weer goed voor, kort na dit gebeuren kwam de nanny hem halen voor zijn middagmaal, dit vonden we geen leuk moment om hem zo af te geven en dit net voor een verlengd weekend.

  Maandag zal er geen bezoek zijn, president Nursultan Nazarbayev is jarig, en zoals we de Kazachen kennen is er altijd een reden om te feesten, ook dit wordt uitbundig gevierd, in het weeshuis van Karakastek was er zelfs vandaag geen bezoek meer, daar worden er 4 dagen gefeest.

  04-07-2008 om 09:28 geschreven door frank en Ingrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  06-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapshagay meer
  Vrijdagavond rond 21.30 u kregen we telefoon dat we alles moesten inpakken omdat we zaterdagmorgen om 8.30 u uit het appartement moesten.
  We moesten verhuizen naar een appartement van 100 dollar per dag, dit was niet volgens de afspraak.
  Ze wilden dat we hier de resterende periode van 33 dagen zouden verblijven. Dit zou een extra kost zijn van 1200 dollar wat niet voorzien was in ons budget.
  Na wat rondgebeld te hebben zijn we dan toch overeengekomen dat we maar 4 dagen in dit duur appartement moeten blijven en dan opnieuw verhuizen naar hopelijk de eindbestemming hier, het appartement van 65 dollar.


  Zaterdag 5 Juli

  Vanmorgen rond half 9 zijn we dan eerst verhuisd naar het appartement aan de Silkway.
  Rond 10 uur zijn we dan samen met 4 andere koppels vertrokken naar het Kapshagay meer ongeveer een 70 km ten noorden van Almaty.
  Dit meer is ongeveer 100 km lang en 25 km breed.
  Toen we halfweg waren begon het te regenen terwijl ze 37°C voorspeld hadden.
  Als we zijn toegekomen hebben we eerst genoten van het zoveelste terrasje, na een uurtje brak de zon door en werd zeer snel de beloofde temperatuur, je kon zelfs niet meer op blote voeten door het zand lopen.
  Er was volop animatie voorzien, je kon er varen met de jet-ski, een tocht maken met een plezierboot of zeilboot, een frisse duik nemen enz...
  in het beach-huis was zelfs een d.j. die voor de nodige muziek op het stand zorgde, er hing een echte vakantiesfeer.

  Om de dag af te sluiten zijn we met 4 koppels gaan eten in een Russisch restaurant " Moskou " zoals op vele plaatsen hier in Almaty hebben ze een zeer uitgebreide menukaart, maar er is meestal maar de helft wat op de kaart staat te verkrijgen, dit is ook zo wat betreft de dranken, de goedkoopste bieren, wijnen ed. zijn meestal niet meer in voorraad, " van een verkoopstruk gesproken " 
  Wel vallen de prijzen in een restaurant over het algemeen zeer goed mee, je kan er makkelijk eten met 2 personen voor nog geen 25 euro.
  als je naar de supermarkt gaat om wat etenswaren aan te kopen ben je snel ook heel wat geld kwijt, als je gaat uit eten of je maakt zelf eten zijn de prijzen ongeveer hetzelfde.

  Buiten het bezoek aan de kindjes bestaat het leven hier vooral uit terrasjes doen.
  06-07-2008 om 13:10 geschreven door frank en Ingrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Foto

  Foto

  Gastenboek
 • strona www
 • kl16qp
 • Mooi zoontje
 • ALLEN DE DANSVLOER OP MET DISCOBAR STUDIO JP
 • Kom hier nog vaak kijken!

  We zouden het fijn vinden als jullie een berichtje achter laten. Dit geeft ons veel steun. Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in ons gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Adoptiebureau

 • Hebben hun kindje al
 • evy en Davy
 • Karin en Marc
 • Hilde en stefan ( met paswoord )
 • Marcella en Mathie
 • Monique en Stefan
 • Vanessa en Ive ( met paswoord )
 • Wendy en Stefan ( met paswoord )
 • Patricia en Eddy
 • Sigrid en Joeri
 • Peggy en Kris

  Zijn terug of verblijven momenteel in Kazachstan
 • Klara en Geert
 • Kati en Peter
 • Petra en Jo ( met paswoord )
 • Carine en Tom
 • Tessa en Jürgen
 • Katrijn en Chris
 • Thabitha en Luk
 • Jirina en Kurt ( met paswoord )
 • muriel en Jan
 • Annemie en Dirk

  Wachtende of verblijven momenteel in Kazachstan
 • Evy en Michel ( met paswoord )
 • Nathalie en Bruno
 • Sarah en Ben
 • Karolien en Jeroen
 • Grietje
 • Caroline en Joost ( met paswoord )
 • Ilse en Wim
 • Belinda en Attila

  Nog enkele wachtende op een kindje uit Kazachstan
 • Martine en Dominique
 • Ben Sarah en Noah ( met paswoord )

 • adoptieverhalen uit Ethiopïe
 • Truus en Stijn ( met paswoord )
 • Lore en Tom
 • Inge en Geert
 • Sanne en Kriss


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!