Foto
Foto

Soms wordt een kindje zomaar geboren
Soms komt een kindje precies gepland

Wij mochten hier niet bij horen
We hebben er achteraan gerend

Maar intens gelukkig, alle moeite beloond
Ons kindje van ver dat weldra bij ons woont

Inhoud blog
  • 1 jaar geleden
  • Boomplanting
  • Nieuwe foto's
  • Uitstapje naar zwemparadijs Molenheide
  • Sneeuwpret
    Archief per maand
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 01-2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    fictiereeksen
    www.bloggen.be/fictier
    Ons schatje uit een ver land



    15-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuiskomst op 7 Augustus 2008


    Enkele foto's van onze thuiskomst op 07-08-2008











    15-08-2008 om 00:00 geschreven door frank en Ingrid  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk thuis

    Nu zijn we 2 dagen thuis en hebben eindelijk de tijd gevonden om onze blog een beetje te updaten.

    Donderdagnacht zijn we omstreeks 3.30 u ( woensdagavond 23.30 u Belgische tijd ) vertrokken richting luchthaven, het moment waar we al zolang naar uitkeken was eindelijk aangebroken.
    We waren allemaal wat zenuwachtig en benieuwd hoe de kindjes gingen reageren en vooral de lange vluchttijd ( 7 u ) is een serieuze beproeving voor hun. Uiteindelijk is alles zeer goed verlopen, de kindjes zijn alle drie zeer braaf geweest, Sarita en Milan hebben een hele tijd geslapen, onze spruit heeft slechts alles bij elkaar een uurtje geslapen maar heeft zich voorbeeldig gedragen.
    De kindjes hebben ondanks dat ze eigenlijk te zwaar (  bedjes zijn tot 9 kg ) waren toch alle drie een bedje gekregen.

    Rond 10.30 u zijn we geland op Schiphol waar we werden  onthaald door enkele familieleden, het weerzien was emotioneel en iedereen was vol lof over ons zoontje. Na een tasje koffie en een stukje taart zijn we richting Lommel gereden tot aan het huis van opa en oma, waar de rest van de familie naar toe gekomen waren, jammer genoeg kon Ingrid haar broer er niet bij zijn, hij heeft 2 dagen voor onze thuiskomst een ernstig arbeidsongeval gehad en ligt in Gent in het ziekenhuis, ondertussen gaat het al wat beter met hem, we willen hem,zijn vrouw en kindjes nog veel sterkte toewensen en hopen dat hij snel weer genezen zal zijn.  Opa en oma Lommel hebben voor een fantastische receptie gezorgd en zo hebben we geklonken op Ilyan zijn thuiskomst en hebben we meteen zijn 1ste verjaardagsfeest nog eens overgedaan en zo werd hij al snel overladen met cadeautjes.
    Rond 19.u zijn we dan thuis gekomen waar we aangenaam werden verrast door de mooie versieringen zowel binnen als buiten was alles mooi versierd, ook stonden er al enkele kado's in de tuin en binnen op onze Ilyan te wachten, helaas heeft hij nog niet kunnen genieten van zijn buitenspeelgoed aangezien het hier een typisch Belgische zomer is ( regen )
    Rond 20.u hebben we hem in zijn nieuw bedje gelegd, dit vond hij geen enkel probleem hij heeft geen kik gegeven en viel onmiddellijk in slaap, hij heeft zelfs de klok rond geslapen zonder te wenen, ongelooflijk, in Kazachstan sliep hij slechts 9 u per nacht.
    Gisterenmorgen heeft Ilyan ook kennis gemaakt met ons hondje Kenji, we waren bang dat hij er schrik van zou hebben maar niets was minder waar, hij liep hem overal achterna om hem te strelen of aan zijn haren te trekken
    Hij voelt zich al helemaal thuis en speelt zeer graag met zijn nieuwe speelgoed, kortom hij heeft zich al uitstekend aangepast.

    We hopen dat de mensen die ons gevolgd hebben een beetje hebben kunnen genieten van ons avontuur en hopen ook dat de toekomstige adoptie-ouders, vooral degene die naar Kazachstan komen een beetje weten waaraan ze zich kunnen verwachten. De lange tijd die je in Kazachstan moet doorbrengen is misschien in eerste instantie voor veel mensen een beetje een rem om voor dit land te kiezen maar het grote voordeel is dat het kindje zijn ouders zeer goed heeft leren kennen vooraleer het meegenomen wordt naar zijn nieuwe land. Ook hebben we tijdens dit verblijf het geboorteland van ons kindje kunnen verkennen en hebben we een schat aan informatie  kunnen verzamelen wat zeer interessant is voor hem later.

    We willen nog even een speciaal woordje van dank uitbrengen aan Annemie en Annick van het Het Kleine Mirakel die er voor gezorgd hebben dat alles goed verlopen is en dat onze grootste droom werkelijkheid is geworden, dankzij hun hebben we ons klein mirakeltje in onze armen mogen sluiten.
    Ook willen we de vele mensen die ons gesteund hebben tijdens ons verblijf bedanken,  de vele mails en berichten waren steeds aangenaam om te lezen.
    We willen alle koppels die samen met ons in Almaty verbleven bedanken voor de aangename tijd die we samen hebben doorgebracht en wensen hun nog veel succes met hun kleine kapoenen, hopelijk gaan we elkaar nog ontmoeten in de toekomst.












    09-08-2008 om 14:29 geschreven door frank en Ingrid  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visum

    Maandag 4 Augustus

    Vanmorgen zijn we samen met Geert en Klara richting de Nederlandse Ambassade getrokken om te kijken of de visums van de kindjes al klaar waren. Jammer, we kregen te horen dat ze niet klaar waren en dat we de dag nadien nog maar eens moesten terug komen.
    Bij het buitenkomen stond er een Nederlander buiten die op de ambassade werkte, wat een toeval, Klara heeft hem aangesproken en gevraagd of hij er niet voor kon zorgen dat de visums in de loop van de middag wel klaar zouden zijn, we hadden gezegd dat we de dag nadien nog een uitstap gepland hadden, hij heeft de namen van de kindjes gevraagd en er voor gezorgd dat rond 16 u de visums mochten afhalen.
    Tegen 16 u trokken we dan in de gietende regen terug richting de ambassade en ja hoor de visums waren inderdaad klaar.
    Dit moest uiteraard gevierd worden zo  zijn we samen met Geert, Klara, Jan, Muriel, Serena en de 3 kleinste gaan eten bij Firenze en het werd een gezellige avond met de nodige alcohol.

    Morgen gaan we een daguitstap maken naar het Gorkipark ( groot wandelpark met een aantal leuke attracties ) en de dierentuin.
    Rond 17 u zijn alle Belgen uitgenodigd op het appartement van Jean-Marie en Ann voor een hapje en een drankje.

    Indien we niet meer Online kunnen komen geven we nu even onze vluchtgegevens :

    KC 0410 Q      KLM Royal Dutch Airlines

    Landing is voorzien op 7 Augustus om 10.40 u te Schiphol

    04-08-2008 om 00:00 geschreven door frank en Ingrid  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat zus

    Zaterdag 2 Augustus

    Karlijn, we willen je een hele fijne verjaardag toewensen, en we zullen er straks alvast een stevige pint op pakken, als we thuis komen zullen we je 34 keer in de lucht gooien maak er een fijne dag van en tot binnenkort.

    Gisteren zijn  we naar de Nederlandse Ambassade geweest om daar het visum van Ilyan aan te vragen, na het invullen van enkele documenten is het laaste onderdeel bijna afgehandeld, jammer dat de fax van het FCA uit Brussel nog niet was toegekomen, deze heeft de fax donderdag middag naar de Belgische Ambassade in Astana gefaxt, deze moeten die dan doorfaxen naar de Nederlandse Ambassade in Almaty.
    We gaan maandag in de loop van de dag even informeren of ze de fax hebben ontvangen en het visum zodanig kunnen uitreiken.

    In de late namiddag hebben we kunnen genieten van een gedeeltelijke zonsverduistering toen we op weg  waren naar het appartement van Petra en Jo waar we uitgenodigd waren  ter gelegenheid van de 1ste verjaardag van hun dochtertje Hanne.
    Het was weer een gezellig Belgisch onderonsje met een aangenaam deuntje dat Jo voor ons op de piano speelde, dit werkte aanstekelijk voor de kindjes die ieder op hun beurt hun talent lieten horen.

    Vandaag hebben we niets speciaals gedaan enkel een terrasje  op een andere plek dan gewoonlijk, hier hebben ze geen bier maar overheerlijke milkshakes en bovendien gratis internet.

    Ook voor morgen staat er nog niets op de planning.





    02-08-2008 om 16:42 geschreven door frank en Ingrid  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speciaal voor mijn broer

    Donderdag 31 Juli,

    Allereerst willen we nonkel Danny van harte feliciteren met zijn 35ste verjaardag, we zijn ver van huis maar zijn je zeker niet vergeten we drinken er alvast ene op

    Gisteren hebben we Ilyan zijn paspoort ontvangen, jaja hij heet Ilyan Tair Wevers, morgen gaan we naar de Ambassade om zijn visum aan te vragen en vanaf het moment dat dat in orde is kunnen we in principe naar huis, maar alle vluchten zijn overvol dus we houden het bij de gekende datum van 7 Augustus.

    Vandaag zijn we naar het zwembad geweest, aangezien het hier ontzettend warm is met temperaturen tegen de 40°C doet het echt deugd als je je even kan verfrissen met een plonsje. Ook onze Ilyan heeft er enorm van genoten, hij blijkt een echte waterrat te zijn, hij pletste met zijn handjes in het water en vond het zelfs leuk als hij kopje onder ging, hij gierde letterlijk van plezier. Na een half uurtje waterpret moest hij toch even terug uit het water want dan vond hij het toch wat te koud worden.
    Zelfs zijn middagdutje heeft hij dan in zijn buggy langs het water gedaan, hij was zeer goed aan het slapen tot iemand langs ons een wesp probeerde dood te slaan, van die klap werd hij wakker en heeft dus maar een uurtje geslapen.
    Rond 18 uur zijn we terug huiswaarts gekeerd en zo hebben we weer een plezante dag afgesloten.

    31-07-2008 om 16:43 geschreven door frank en Ingrid  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kok-Tobe by night

    Maandag 28 Juli

    Vanmorgen zijn we naar het hoofdkantoor van Air Astana getrokken om onze terugvlucht op 7 Augustus te bevestigen.
    We hebben er meteen gebruik van gemaakt om te vragen of we onze plaatsen in het vliegtuig konden reserveren, dit om zeker te zijn dat we goede plaatsen hebben met voldoende beenruimte zodat de kindjes een beetje kunnen spelen. Jammer genoeg kon dit niet, we kregen de mededeling dat het wel ging op 6 Augustus en dit in de luchthaven zelf.
    De 3 mannen hebben besloten om die dag een taxi richting de luchthaven te nemen en onze plaatsen vast te leggen, ze gaan proberen om de rij achter het toilet te reserveren, daar is extra beenruimte en kunnen we allen tesamen zitten dat maakt ook voor ons de vlucht een beetje aangenamer.

    Aangezien het hier tegen het einde van de week erg warm gaat worden met temperaturen van min. 38 °C in de schaduw zijn we bij Mothercare een parasolletje gaan halen om op de buggy te bevestigen, het andere parasolletje was toch niet zo praktisch, zo zal ons zoontje goed beschut tegen de hete zon. ( Bedankt Muriël voor de tip ) we hadden als overal gezocht naar parasolletje maar bij Mothercare waren we nog niet geweest.

    In de late namiddag zijn we richting Kok-Tobe gewandeld om daar te genieten van een lekker etentje bij zonsondergang.
    Van hieruit kon je heel mooi de zonsondergang boven de stad zien, ook de verlichte stad was wel de moeite om te zien.



    29-07-2008 om 05:48 geschreven door frank en Ingrid  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    27-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Circus
    Zondag 27 Juli,

    Vandaag zijn we naar het circus geweest.
    Het was de eerste serieuze test voor onze Ilyan, het duurde maar liefst 2.40 u en we moeten zeggen, hij heeft de test goed doorstaan.
    Hij heeft zeer geboeid naar het circus gekeken, en vooral de belichting vond hij geweldig.
    Wanneer er een act met clowns kwam was hij minder geinteresseerd dan wanneer er een optreden was met schaars geklede mooie meisjes, dat begint al vroeg
    Ook wij vonden het de moeite waard, het was een spectaculair en professioneel circus.
    Er waren zelfs acts met tal van dieren : beren, katten, honden, paarden enz...
    Voor de mensen die nog naar Almaty komen, is dit zeker een aanrader.

    Verder verloopt hier alles rustig en tellen we elke dag af tot we terug naar huis kunnen komen.

    27-07-2008 om 00:00 geschreven door frank en Ingrid  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    25-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het slapen lukt al beter

    Vrijdag 25 Juli
    Wat zijn we gelukkig, we hebben eindelijk 2 nachten na elkaar goed kunnen slapen, ons sjarelke heeft 2 nachten na elkaar doorgeslapen van 21.30 u tot 8u. wat een record is, het wenen en schreeuwen in de loop van de nacht lijkt voorbij.
    Vermoedelijk waren het zijn tanden die hem parten speelde, nummer 5 en 6 zijn er doorgekomen.
    Overdag is duidelijk te merken dat hij goed geslapen heeft, hij is veel vrolijker en nog actiever dan voordien.
    We weten dat hij in het weeshuis op het potje werd gezet, dus hebben we het ook een paar keer geprobeerd maar tot nu toe geen succes, we weten dat hij daar nog wat klein voor is maar om het weeshuis een beetje te volgen doen we het maar, hij blijft er wel 3 kwartier op zitten terwijl hij fijn naar de Teletubbies kijkt.

    25-07-2008 om 18:29 geschreven door frank en Ingrid  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    22-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw een stapje dichter bij onze thuiskomst
    Dinsdag 22 Juli
    Vanmiddag is Anastasia bij ons langs geweest om het geld op te halen voor de verzending van de papieren naar België, om de adoptie daar te erkennen hebben ze de oude en de nieuwe geboorteaktes, een kopie van het nieuwe paspoort, documenten van de rechtbank hier in Almaty en dergelijke nodig.
    Deze zijn dan vandaag rond 15 u vertrokken met DHL. ze zijn ongeveer een 4 tal dagen onderweg, na de vertaling van deze documenten gaan ze naar het FCA in Brussel die daar ongeveer een 4 à 5 dagen nodig hebben om de adoptie te erkennen, op hun beurt faxen ze de erkenning door richting Kazachstan en vanaf dan kunnen we zelf naar de  Nederlandse Ambassade hier in Almaty gaan om het visum van Ilyan aan te vragen.
    Van zodra we dit hebben kunnen we richting België vertrekken.
    Waarschijnlijk zouden we op 5 Augustus naar huis kunnen komen maar er zijn geen plaatsen in het vliegtuig ter beschikking dus we komen gewoon op 7 Augustus naar huis zoals gepland.

    Rond 17 u zijn we een wandeling gaan maken aan de andere kant van Almaty City samen met Karolien en Jeroen, daar zijn we even binnen geweest in het sportcentrum waar een volleybaltoernooi bezig is.
    In de buurt van dit sportcomplex is er een winkelcentrum gelegen " Promenade " genoemd dit is een zeer mooi verzorgd winkelcentrum ( Wijnegem in het klein )
    Op de benedenverdieping zijn een aantal snackbars gelegen waar we dan nog iets gegeten hebben.
    En zo was het opnieuw slaaptijd voor onze kleine bengel.

    Morgen gaan we een rustige dag hebben, s'avonds gaan we met de hele Belgische bende eten in een Russisch restaurant  " Moskou " genaamd, hier hebben we al eens gegeten en het was zeer lekker en goedkoop, we kijken er alvast naar uit.

    22-07-2008 om 00:00 geschreven door frank en Ingrid  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Green market
    Vanmorgen zijn we via het mooie Panfilovpark met een groot  aantal van de koppels naar de Green market gewandeld, sommige waren op zoek naar een buggy, wij waren op zoek naar een parasolletje voor op de buggy van ons ventje, hij houdt niet van de zon in zijn oogjes en wil absoluut geen petje op zijn hoofdje.
    Na het heen en weer gewandel hebben we een kinderparasolletje gevonden, wel niet voor op de buggy te bevestigen maar we trekken onze plan, hij is zo toch iets beschermd en vindt het zelfs nog leuk.
    Na zijn korte siësta was het opnieuw winkeltijd en tijd om de dorst te lessen op het vertrouwd terrasje.
    De koppels die hier aanwezig zijn komen geregeld bij elkaar op dit terrasje om zo lief en leed met elkaar te delen, dit is echt een voordeel om met zoveel Belgen hier te zijn, zo voelen we ons toch nog een beetje thuis ver weg van huis, we kunnen het ons niet voorstellen dat we hier heel alleen zouden verblijven.
    Zo is er al weer een weekje gepasseerd in Almaty

    Ook willen we nog even Tessa en Jurgen heel veel succes wensen bij hun rechtbank morgen.

    20-07-2008 om 17:47 geschreven door frank en Ingrid  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een week
    Vandaag is Ilyan net 1 week bij ons op het appartement.
    Onze dagindeling is volledig aan hem aangepast, het leven draait hier rond hem, we zijn er al helemaal aan gewend en zouden hem niet meer kunnen missen, ons gezinnetje is nu compleet.
    In de voormiddag hebben we onze provisiekast weer goed aangevuld, het grootste deel van de lijst was voor ons ventje.
    Na zijn middageten werd het een gevecht tegen zijn slaap, hij heeft nu 20 min aan een stuk geweend en geschreeuwd, daarna werd het stil en heeft hij geslapen van 13.50 u tot 17.00 u, na zijn dutje was hij weer het vrolijk en actief ventje zoals we hem kennen.
    Tijd om een terrasje te doen samen met enkele andere koppels om zo ook even van gedachten en ervaringen te wisselen.
    Zoals je op een foto kan zien zijn we zeer  inventief  geweest toen het plots begon te regenen, zo werd hij toch niet nat en het beschermde hem wat tegen de toch wel frisse wind die de regen met zich meebracht.
    Tegen 21.15 u was het weer hoog tijd voor zijn bedje, integenstelling tot s'middags was dit nu geen probleem, nu hebben we hem totaal niet gehoord en is hij onmiddellijk in slaap gevallen.

    18-07-2008 om 00:00 geschreven door frank en Ingrid  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gelukkige verjaardag Ilyan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag is onze kapoen 1 jaar geworden.
    Hij was nogthans niet goed gezind vandaag, in de voormiddag onder de wandeling was hij al lastig, vooral het ophouden van zijn petje was een ramp maar aangezien de zon fel schijnt moet hij dit ophouden van mama en papa.
    Ook bij zijn middageten wat normaal geen probleem is, pruttelde hij nu tegen.
    Omdat hij zo moeilijk deed dachten we dat hij moe was, en hadden we hem een half uur vroeger dan normaal in zijn bedje gelegd, hij viel vrijwel onmiddellijk in slaap maar na een klein uurtje was hij weer wakker. Daarna begon hij te wenen en zelfs te krijsen en dit zelfs gedurende een uur, na dit uur konden we het niet meer uithouden en hebben hem dan maar uit zijn bedje gehaald.
    Even geknuffeld en voorzichtig terug gelegd, maar dit had weinig effect, hij wilde echt niet meer slapen, we zijn er zelfs even gaan bijliggen niets hielp, na ruim 1,5 uur hebben we dan toch maar besloten om hem uit zijn bedje te halen.
    Aangezien we zijn verjaardag niet konden vieren met de familie hebben we gefeest met alle andere Belgische koppels hier in Almaty
    Rond vijf uur hadden we afgesproken om met z'n allen de verjaardag van Ilyan en Milan te vieren op het appartement bij Jan en Muriël, omdat dit het ruimste appartement is, het werd al gauw een heel gezellige boel.
    De jongens hebben veel cadeautjes gekregen, bedankt iedereen, ook willen we iedereen bedanken voor de vele mails en  berichtjes, we vonden het leuk dat ook jullie aan zijn verjaardag hebben gedacht.
    Na het verjaardagsfeestje was het tijd voor de grote restauranttest, we zijn met z'n allen gaan eten bij "Firenze"
    In het restaurant waren ze op de hoogte dat we met 5 kleine kindjes gingen komen, ze hadden zelfs voor speelgoed gezorgd en extra personeel om zich met de kindjes bezig te houden als we aan het eten waren, dit was wel leuk.
    rond half 11 waren we terug thuis en zo werd het hoog tijd dat onze kapoen in zijn bedje lag en kon hij nog fijn dromen van het leuke feestje.

    17-07-2008 om 00:00 geschreven door frank en Ingrid  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ne echte Belg
    Vandaag was opnieuw een rustig dagje hier in Almaty.
    We zijn erg trots op onze zoon, hij doet het zeer goed, hij begint steeds meer te stappen zonder dat we hem aanmoedigen, als hij alleen aan het spelen is kruipt hij recht en stapt van het ene speeltje naar het andere.
    Wat het eten betreft dat gaat super, net zoals het  slapen.
    Ondertussen zijn er weer enkele Belgische koppels toegekomen, Jirina en Kurt die voor de 2de periode hier zijn, we willen hun nog even feliciteren met hun positief vonnis. Kati en Peter, Karolien en Jeroen zijn voor de eerst periode in Almaty.
    We hebben vandaag Karolien en Jeroen een klein beetje wegwijs gemaakt in de stad en hun voorgesteld aan de rest van de bende Belgen en dit tussen pot en pint op ons vertrouwd terrasje.
    Daarna hebben we de dag afgesloten met een lekkere hamburger en frietjes bij de Burger King in de Silk Way, hier heeft onze kleine spruit zijn eerste frietjes gegeten, hij kreeg er niet genoeg van, onze Kazach is zich al goed aan het aanpassen, het wordt nog ne echte Belg.

    16-07-2008 om 00:00 geschreven door frank en Ingrid  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rustige dagen
    Dinsdag 15 Juli

    Vanmorgen zijn we samen met Jan, Muriël en de kinderen gaan winkelen om inkopen te gaan doen voor het verjaardagsfeestje van Ilyan en Milan.
    Onze 2 kapoenen worden overmorgen 1 jaar, en dat moet gevierd worden, daarom gaan we alle Belgische koppels uitnodigen om samen een feestje te bouwen, we gaan met 18 volwassenen en 6 kinderen zijn en dat in een klein appartement, het gaat een drukke bedoening worden .
    Na het feestje gaan we met z'n allen eten bij Firenze, een Italiaans restaurant hier in de buurt.

    In de late namiddag zijn Jo en Petra, Veronique en Carlo met hun kindjes bij ons op bezoek geweest, het was leuk om de kinderen samen te zien spelen, alleen het delen van speelgoed was net iets minder, het was ook duidelijk te zien dat Ilyan en Ruben elkaar al kenden van in het babyhuis, ze hebben een tijdje samen in het leefgroepje gezeten.

    Momenteel is hier een hevig onweer losgebarsten, hopelijk zorgt dat voor wat aangenamere temperaturen, want iedereen klaagt erover, we zijn deze temperaturen ook niet gewoon, jullie in België zullen er misschien anders over denken, altijd regen ben je immers ook snel moe.
    Wat we hier dus zeer veel doen is zweten en drinken, en genieten van onze zoon natuurlijk.

    Je merkt dat hij zeer goed evolueert, hij reageert heel goed op zijn nieuwe naam, hij begint stilletjes aan te beseffen wie de baas is en zijn koppige buien zijn nu veel sneller over, hij weet dus goed dat hij ons niet zomaar rond zijn klein vingertje kan winden , ondertussen kan hij ook enkele meters lopen zonder hulp.
    Je ziet dat hij op 4 dagen enorme vooruitgang geboekt heeft, we kunnen amper geloven dat hij overmorgen nog maar 1 jaar wordt.






    15-07-2008 om 00:00 geschreven door frank en Ingrid  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Testfase
    Vanmorgen heeft Ilyan voor wekker gespeeld, rond 7u lag hij in zijn bedje te brabbelen, toen hij bij ons beweging zag ging hij onmiddellijk rechtstaan in zijn bedje, tijd om op te staan mama en papa.
    In de voormiddag heeft hij ons een beetje willen testen, hij wou steeds gepakt worden en dat we met hem ronddroegen, als we hem neer zette dan gooide hij zich achterover, we hebben hem gewoon laten liggen, hij moet leren dat hij niet altijd zijn zin krijgt.
    Na zijn middagdutje ging het al een stuk beter met hem, na zijn 4-uurtje zijn we een wandeling gaan maken en samen met Jan, Muriël, Serena en Milan een terrasje gaan doen, ook hier is hij heel braaf geweest.
    Ook zo met het slapen gaan, een dikke knuffel een dikke kus, zijn tutje in zijn mondje, hup in bed en dan verlaten we zijn kamer en gaan niet meer kijken, wel laten we de deur openstaan tot hij slaapt, dit werkt zeer goed en hij weet als ik hier lig kan ik brabbelen en jammeren zoveel als ik wil maar ze komen toch niet, na enkele min is het dan ook stil.
    Zo leren we elkaar steeds beter en beter kennen, hij die koppig is en wij die niet toegeven.

    13-07-2008 om 18:07 geschreven door frank en Ingrid  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ilyan is nu al meer dan 24 u bij ons

    Ilyan heeft ons vanmorgen laten slapen tot 8 u. de doordringende geur van zijn pamper heeft ons wakker gemaakt.
    Blijkbaar kunnen zijn darmpjes het plotse veranderen van voeding niet goed aan, gevolg 4 volle pampers binnen een uur.
    Na wat medicijnen voor diarree die we meegebracht hadden uit België is het gelukkig een heel pak verminderd.
    Na het ontbijt en het badje zijn we dan een wandelingetje gaan maken in het park, onze dagelijkse boodschappen gaan doen en zo was het al  weer tijd om eens te proeven van zijn eerste groentenpapje, vandaag schafte de pot tomaten met pasta en kalfsvlees, hij heeft het met smaak opgegeten, laten we hopen dat zijn darmen het deze keer wel kunnen verwerken, we zullen zien.
    Rond 13u was het tijd om zijn middagdutje te doen, dit stond zo in het schema dat we van het babyhuis hadden meegekregen, en we moeten zeggen dat het zeer goed gaat, zolang hij op tijd zijn eten en drinken krijgt is hij de braafste en liefste jongen die je je kan voorstellen, als hij honger of dorst heeft dan gooit hij zich achterover, dit is blijkbaar zo bij alle kindjes hier.
    Na zijn dutje had mama een soort papje gemaakt wat als 4-uurtje moest dienen, hij heeft het opgegeten maar we merkte dat hij dit toch niet zo graag had dan zijn fruitpapje, maar het is beter voor de darmen.
    Rond 17 u was het tijd voor zijn avondwandeling, gelukkig zijn hier veel bomen, want de temperaturen hier zijn al verschillende dagen vrij hoog, we hebben aan het appartement een thermometer hangen in de schaduw, deze gaf de temperatuur aan van 34°C, in de zon geeft dit al snel 40°C.
    We hebben vandaag ook geprobeerd om een terrasje te doen samen met Ilyan, we hebben toch een half uur kunnen genieten vooraleer hij zich begon te vervelen, we hebben de wandeling dan maar verder gezet.
    Na zijn laatste flesje heeft hij nog wat gespeeld en rond 20.15 hebben we hem in bed gelegd, hij leek ons nog niet moe maar was toch al binnen de 2 min. in dromenland, onvoorstelbaar !!!
    Ondertussen is het bijna 22.u en tijd voor een filmke.
    Zo is Ilyan zijn eerste volle dag bij ons super goed verlopen.

    12-07-2008 om 17:45 geschreven door frank en Ingrid  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van twee naar drie !!!
    Vandaag was het de grote dag.
    Deze morgen zijn we taarten gaan halen voor de directrice van het babyhuis, de andere pakjes hadden we al.
    Het is hier de gewoonte dat je op het moment dat je je kindje uit het babyhuis mag meenemen dat je een aantal geschenken meebrengt, aan ons is gevraagd 1 doos Lipton thee van 100 zakjes, een grote pot oploskoffie van Douwe Egberts, 2 taarten , 4 grote en 4 kleine geschenken.
    Zo gezegd zo gedaan maar een klein uurtje voor ons vertrek belde Hasan, om te zeggen dat we van de directrice 1 taart en een bos bloemen moesten kopen. Dus degene die zin heeft, er is nog taart in overvloed !!!
    Onderweg is Timo onze chauffeur voor ons aan een bloemenwinkel gestopt om zo te voldoen aan de wensen van mevrouw de directrice.
    De rit richting het babyhuis voelde voor ons aan net alsof het ons eerste bezoek was, we waren enorm nerveus.

    In het babyhuis hebben we dan de geschenken overhandigd aan de directrice en konden daarna onmiddellijk naar de leefruimte gaan van onze kleine spruit.
    Ze waren hem al aan het voorbereiden op het vertrek,  1 nanny had het duidelijk moeilijk, en kon het niet aan om afscheid te nemen, maar wat wil je zo'n schatje, de andere nanny heeft uitgebreid afscheid genomen en hem overladen met duizenden kusjes en knuffels.
    We hadden nieuwe kleren gekocht om deze te ruilen tegen kleren van het babyhuis zelf, dit vonden we leuk om later aan hem te kunnen vertellen dat hij deze aan had de dag dat hij bij ons is komen wonen.
    Daarna konden we vertrekken richting het busje, Hasan heeft dan nog gezorgd voor het eet en slaapschema van ons schatje.

    De rit in het busje richting ons appartement is heel goed verlopen, hij heeft nieuwsgierig rondgekeken naar het drukke verkeer, hij voelde zich echt wel ontspannen, dat was te merken omdat hij even vrolijk was als anders.
    Eens op het appartement werd het wel tijd dat hij kon drinken, dat wordt wel duidelijk als je de foto's bekijkt, hij sleurt zelfs met een fles van 5 liter water.

    Na wat te hebben gespeeld begon zijn maagje wat te knorren, komaan mama waar blijft de fruitpap, met zeer veel smaak heeft hij deze verorberd, hij vond wel dat mama iets sneller mocht eten geven, hij werd wat ongeduldig als de lepeltjes niet snel genoeg elkaar opvolgden.

    Na dit lekkers zijn we dan een klein uurtje gaan wandelen met de buggy omdat hij een beetje lastig werd, het gevolg van 2 uur minder slaap,
    na een tiental min. lag hij al heerlijk te soezen.

    Rond half 8 werd het tijd voor zijn papfles, ook deze dronk hij zeer gulzig op, je merkt duidelijk dat ze in het babyhuis niet veel tijd kregen om te eten of te drinken.
    Rond kwart over acht hebben we hem dan in zijn bedje gelegd, zelfs dit is boven alle verwachtingen heel goed verlopen, we zijn even bij hem gebleven en dan zijn we gewoon uit de kamer gegaan maar wel in het zicht gebleven, na een kleine 15 min te jammeren ( niet geweend ) is hij vanzelf in slaap gevallen.

    Groetjes van de trotse en overgelukkige ouders

    11-07-2008 om 17:46 geschreven door frank en Ingrid  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed en slecht nieuws

    Donderdag 10 Juli

    Vanmorgen zijn we weer naar onze Ilyan mogen gaan, hij zat in zijn park te spelen samen met alle andere kindjes, hij hoort zijn naam, kijkt op en kroop zo snel als hij kon naar ons toe,nog even een nieuwe pamper aan en hij kon met ons mee gaan spelen.
    We vallen misschien in herhaling maar het is steeds weer een heel aangename tijd die we met hem kunnen doorbrengen.
    We kijken echt uit naar het moment dat hij bij ons komt wonen.
    We wilde aan de directrice vragen wanneer dat kon, maar helaas was er geen tolk te bespeuren, hij was reeds naar de universiteit, zonder dat hij ons op de hoogte bracht.
    Na het bezoek hebben we dan de 2 chauffeurs  er bijgeroepen en zij hebben dan voor tolk gespeeld.
    Na een korte babbel met de directrice kwamen zij met het volgend nieuws buiten.

    Het slechte nieuws is dat we morgen alweer niet op bezoek mogen.

    In de namiddag zijn we dan samen met ervaringsdeskundige Muriël naar de supermarkt getrokken om babyvoeding en verzorgingsprodukten te gaan halen voor onze kindjes, zij heeft ons goed geholpen met de juiste keuze te maken.
    Hierna zijn we zoals elke dag een terrasje gaan doen, vervolgens zijn we gaan eten in de Entrecôte, dit was voor ons de laatste keer dat we uit eten gegaan zijn zonder onze Ilyan.

    De chauffeur had ook goed nieuws bij en dat is dat we morgen rond 14.30 u worden verwacht in het babyhuis om onze Ilyan te gaan halen, , joepieeeeeeeeee, vanaf morgen starten we dan aan een neiuwe periode van ons leven samen met onze zoon.

    10-07-2008 om 00:00 geschreven door frank en Ingrid  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen bezoek

    Woensdag 9 Juli

    Vandaag hebben we opnieuw geen bezoek, er is weer inspectie, we vermoeden dat die inspecteurs het weeshuis ondertussen al wel van binnen en van buiten kennen.

    Normaal moesten we rond 10 u deze morgen klaar staan om te verhuizen naar een ander appartement.
    Na wat rondgebeld te hebben over de sleutel van dat appartement bleek het onmogelijk te zijn om s' morgens te verhuizen, de sleutel was bij Timo die in de bergen woont en naar een begrafenis moest, uitvluchten dachten we maar dit bleek achteraf toch waar te zijn.
    Dus we konden dan pas s'avonds verhuizen.
    Dan maar iets verzinnen om te doen, in onze eerste periode dat we hier verbleven wisten we nog wat doen, nu moeten we al echt gaan zoeken achter alternatieven.
    Gelukkig is er Geert met zijn boekskes hij vindt dan steeds weer iets om de tijd te doden.
    Zo zijn we dan samen met Geert, Klara, Muriel en Serena naar de Barakholka-markt geweest, de meeste winkels zijn hier opgericht binnen in een container.
    Je kon er gewoon echt alles vinden vb kleding, voeding, visgerief, werktuigen, meubels, elektronica enz.
    De meeste produkten hier komen uit China, dit ligt slechts op een 200 tal km van Almaty.
    Na een 2-tal uurtjes hier rond gewandeld te hebben, zijn we terug huiswaarts gekeerd, een koppel die buiten de stad wonen zijn zo vriendelijk geweest om ons voor nog geen 5 euro terug naar ons appartement gebracht, gebruik makend van de kaart die Geert hun gegeven had, ze kenden de stad blijkbaar niet.
    Bij de aankomst had onze onderbuur Jan gezorgd voor het aperitief, met lekkere hapjes, een echte keukenprins !!!

    Rond half 9 is Sara samen met haar man, ons dan komen ophalen om ons eindelijk naar ons definitief appartement te brengen hier in Almaty.



    09-07-2008 om 00:00 geschreven door frank en Ingrid  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een vrolijk ventje

    Zondag 6 Juli

    Vandaag hebben we totaal geen plannen, enkel wat naar de winkel gaan en eventjes een terrasje doen.
    De rest van de dag hebben we doorgebracht in het appartement, een beetje bezig gehouden met het lezen van de mails,
    de blog up-daten en een beetje tv kijken.
    Dit is misschien de laatste zondag onder ons tweetjes, laten we hopen.

    Maandag 7 Juli

    Vandaag zijn we met 3 koppels opnieuw naar Kok-tobe geweest, Ingrid was de vorige keer niet mee naar boven gegaan maar deze keer
    hebben we de bus genomen. We hebben ons goed geamuseerd, we hebben een wedstrijdje tafeltennis gespeeld, genoten van
    het mooie uitzicht op Almaty en natuurlijk ons dagelijks terrasje gedaan. Het was weer lekker warm, we zijn al blij als het maar 30 °C is,
    maar we worden het al een beetje gewend.
    Rond 19.00u zijn we dan met z'n allen lekker gaan eten bij Mama mia.
    We zijn blij dat het verlengd weekend weer achter de rug is en we morgen ons ventje weer mogen gaan bezoeken.

    Dinsdag 8 Juli

    Vandaag zijn we weer naar het babyhuis geweest. Onze Ilyan was weer blij om ons te zien, zoals gewoonlijk was hij weer niet te houden, de nanny kon zijn sandaaltjes amper aankrijgen. Ze had hem ook een petje opgezet maar dat was ook onmiddellijk weer terug af, we zullen hem dat toch moeten aanleren als we hem op het appartement hebben, want in deze zon is het toch echt wel nodig. We hadden vandaag kamillethee meegenomen voor hem in de plaats van het lekkere appelsapje. We hebben hem laten drinken en het was in elk geval beter in de smaak gevallen dan het water maar hij heeft toch maar heel weinig gedronken. Hij was wel weer vrolijk vandaag, geen traantjes en veel lachen, zo zien we het graag. Rond 11.45u kwam zijn nanny hem weer halen om te eten, ze was zijn petje vergeten, dus hadden wij weer een excuus om nog eens te gaan kijken hoe ons manneke aan het eten was. We hadden op de deur geklopt en zijn naar binnen gegaan, de directrice van het babyhuis die ook aanwezig was, was heel vriendelijk en deed teken naar ons dat we verder mochten komen, wij natuurlijk weer snel een paar fotootjes genomen van ons ventje die smakelijk aan het eten was samen met enkele kindjes van zijn leefgroepje.


    LAP, nu is het 16.00u opnieuw een sms'je van Hasan, morgen geen bezoek wegens de zoveelste INSPECTIE !!!!
    Goed dat we morgen onze dag kunnen vullen met de verhuis naar ons derde en hopelijk laastste appartement.
    Gelukkig zijn we bijna van de regels van het babyhuis verlost en hebben we geen dagen zonder onze kleine schat meer.

    08-07-2008 om 15:42 geschreven door frank en Ingrid  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Foto

    Foto

    Gastenboek
  • Mooi zoontje
  • ALLEN DE DANSVLOER OP MET DISCOBAR STUDIO JP
  • Kom hier nog vaak kijken!
  • wensen
  • Ik kom jullie een fijne kerstmis toe wensen,met veel liefde en licht.Dikke knufjes,Mieke.xxx.

    We zouden het fijn vinden als jullie een berichtje achter laten. Dit geeft ons veel steun. Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in ons gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Adoptiebureau

  • Hebben hun kindje al
  • evy en Davy
  • Karin en Marc
  • Hilde en stefan ( met paswoord )
  • Marcella en Mathie
  • Monique en Stefan
  • Vanessa en Ive ( met paswoord )
  • Wendy en Stefan ( met paswoord )
  • Patricia en Eddy
  • Sigrid en Joeri
  • Peggy en Kris

    Zijn terug of verblijven momenteel in Kazachstan
  • Klara en Geert
  • Kati en Peter
  • Petra en Jo ( met paswoord )
  • Carine en Tom
  • Tessa en Jürgen
  • Katrijn en Chris
  • Thabitha en Luk
  • Jirina en Kurt ( met paswoord )
  • muriel en Jan
  • Annemie en Dirk

    Wachtende of verblijven momenteel in Kazachstan
  • Evy en Michel ( met paswoord )
  • Nathalie en Bruno
  • Sarah en Ben
  • Karolien en Jeroen
  • Grietje
  • Caroline en Joost ( met paswoord )
  • Ilse en Wim
  • Belinda en Attila

    Nog enkele wachtende op een kindje uit Kazachstan
  • Martine en Dominique
  • Ben Sarah en Noah ( met paswoord )

  • adoptieverhalen uit Ethiopïe
  • Truus en Stijn ( met paswoord )
  • Lore en Tom
  • Inge en Geert
  • Sanne en Kriss


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs