Inhoud blog
  • Canstellingen (lekkere koekjes!)
  • Limonade
  • welkom
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    15-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canstellingen (lekkere koekjes!)


    Ingrediënten (wat je nodig hebt):

    • 2 eierdooiers
    • 2 eetlepels boter
    • 1 eetlepel stroop
    • mespunt zout
    • 100 g tarwebloem

     

    Verwarm de eierdooiers, het zout, de boter en stroop au bain marie.  Laat even afkoelen en voeg tarwebloem toe tot er een soepel deeg ontstaat.  Rol het deeg zeer dun uit en steek er koekjes uit.  Bak op een ingevette plaat op 175° gedurende 15 minuten.

    Vraag even aan je juf of meester om te helpen als je met kokend water werkt.
    Om je koekjes te bakken wacht je best tot iedereen klaar is, zo kunnen alle koekjes samen gebakken worden.
    Laat de juf of meester dit doen!



    Au bain marie: Je gerechten in een en dan je pan in kokend water leggen.



    Bron: De Eetbrief recepten, nr 100, augustus 2002

    15-04-2010 om 10:29 geschreven door Fort Liefkenshoek  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limonade

    Uit de 17e eeuw

    Ingrediënten (wat je nodig hebt):
    6 citroenen
    2 sinaasappels
    6 deciliter water of koolzuurhoudend bronwater
    225 gram poedersuiker

    Voorbereiding:
    Overgiet één citroen en één sinaasappel met kokend water om de waslaag te verwijderen (doe dit ook met biologisch fruit).


    Pers de citrusvruchten uit.
    Rasp de schil van de helft van de citroen, en van de sinaasappel ook de helft, of helemaal .
    Meng met water, suiker en schillen.
    Schud het mengsel goed in een afgesloten kan.
    Zeef de limonade door een doek of vel keukenpapier. (Je kan hier ook een zeef voor gebruiken.)
    Bewaar in de koelkast.

    Serveren:
    Serveer gekoeld.
     

    citrusvruchten: Citroenen en appelsienen zijn citrusvruchten.

    Pas op met kokend water!
    Je laat je juf of meester best even helpen.


    Bron: http://www.coquinaria.nl/recepten/07.4histrecept.htm

    15-04-2010 om 00:00 geschreven door Fort Liefkenshoek  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    30-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.welkom
    Dag beste kinderen,

    welkom op mijn blog.
    Mijn naam is mevrouw ....
    Ik hou van koken en ik wil het dan ook met iedereen delen. Je vindt hier dan ook heel veel lekkere gerechtjes. Deze kan je zelf eens klaarmaken in de klas of thuis.

    Ik wens jullie alvast heel veel kookplezier.

    groetjes!

    30-03-2010 om 11:57 geschreven door Fort Liefkenshoek  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)


    Archief per week
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs