Verwarm de eierdooiers, het zout, de boter en stroop au bain marie. Laat even afkoelen en voeg tarwebloem toe tot er een soepel deeg ontstaat. Rol het deeg zeer dun uit en steek er koekjes uit. Bak op een ingevette plaat op 175° gedurende 15 minuten.
Vraag even aan je juf of meester om te helpen als je met kokend water werkt. Om je koekjes te bakken wacht je best tot iedereen klaar is, zo kunnen alle koekjes samen gebakken worden. Laat de juf of meester dit doen!
Au bain marie: Je gerechten in een en dan je pan in kokend water leggen.
Ingrediënten (wat je nodig hebt): 6 citroenen 2 sinaasappels 6 deciliter water of koolzuurhoudend bronwater 225 gram poedersuiker
Voorbereiding: Overgiet één citroen en één sinaasappel met kokend water om de waslaag te verwijderen (doe dit ook met biologisch fruit).
Pers de citrusvruchten uit. Rasp de schil van de helft van de citroen, en van de sinaasappel ook de helft, of helemaal . Meng met water, suiker en schillen. Schud het mengsel goed in een afgesloten kan. Zeef de limonade door een doek of vel keukenpapier. (Je kan hier ook een zeef voor gebruiken.) Bewaar in de koelkast.
Serveren: Serveer gekoeld.
citrusvruchten: Citroenen en appelsienen zijn citrusvruchten.
Pas op met kokend water! Je laat je juf of meester best even helpen.
Ik hou van koken en ik wil het dan ook met iedereen delen. Je vindt hier dan ook heel veel lekkere gerechtjes. Deze kan je zelf eens klaarmaken in de klas of thuis.