filoversa
Inhoud blog
  • Problemen, waarom en hoe los je het best problemen op?

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    03-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Problemen, waarom en hoe los je het best problemen op?
    PROBLEMEN?

    Problemen, wie heeft ze niet. Wie wordt er niet dagdagelijks geconfronteerd met problemen. We kennen het dus allemaal en gaan er dagelijks mee om. De ene persoon al wat succesvoller dan de andere.

    De strijd tussen doelstellingen geeft ons wat we PROBLEMEN noemen.

    Wat is de definitie van een probleem?
    - Intentie versus intentie
    - Twee of meer tegenover elkaar staande doelstellingen.

    Je hebt een bepaalde doelstelling die maakt dat je iets wil bereiken. Andere mensen kunnen een andere doelstellingen hebben die ze willen bereiken maar kan haaks staan op wat jij wil bereiken.
    Dit creëert een probleem.
    Je kan ook een bepaalde doelstelling maken en dan zelf een andere doelstelling plaatsen die in conflict komt met uw eerste doelstelling. Ook dan heb je een probleem.

    Waarom zijn er problemen?
    Er zijn problemen om iets te doen te hebben. Problemen creëren we vooral om deze op te lossen. Dit geeft de mens iets te doen. Een bezigheid. Bij het oplossen van een probleem voelt men zich uitermate verheugd, het maakt ons blij en gelukkig. Kan je het probleem niet oplossen voelt men zich voorval mislukt, het maakt je droevig en triest. Als men denkt problemen te hebben die zo groot zijn dat men gelooft er niet meer door te komen, laat men vaak de moed zakken, men geeft het op en voelt aan alsof het leven geen zin meer heeft.

    Problemen, en het mag raar klinken, creëren we vooral zelf. We scheppen onze eigen problemen, die we dan zelf oplossen. Het gezegde “Hij zoekt problemen” komt vooral doordat mensen die te weinig problemen hebben en geen doelstellingen hebben, hieronder gaan lijden en de problemen dan zelf gaan opzoeken om iets te doen te hebben. Door te weinig problemen kan je zelfs krankzinnig worden.

    Mensen creëren hun eigen problemen en nemen problemen over van andere mensen. Hebben de kinderen problemen, dan zullen de ouders deze problemen (meestal) ook dit probleem van hen maken. Men neemt vooral problemen over van mensen waaraan men zich sterk verbonden voelt.

    Er zijn dus twee soorten problemen, de problemen waarvan je de eigenaar bent, en de problemen van anderen. De problemen waarvan je de eigenaar bent, kan je zelf oplossen. De problemen van anderen kan je nooit oplossen. De problemen van anderen die je de jouwe maakt, kan je oplossen in zoverre dat je van deze afstand neemt als zijnde de jouwe.

    Je kan ook nog onderscheid maken dus de bron van het probleem en het probleem dat uit een probleem voortkomt. Bijvoorbeeld: geld is nooit het bron-probleem, maar wel een probleem dat voortkomt uit een ander. (geen werk, niet genoeg verdienen, te veel uitgeven, enz.)

    Wil je een probleem dat je zelf hebt gecreëerd niet onder ogen zien, dan wordt de schuld van het probleem doorgeschoven naar iemand anders. Ook dit kan je dagelijks opmerken. Iemand die zijn verantwoordelijkheid voor zijn probleem niet wil confronteren, legt de schuld hiervan bij anderen. Bijgevolg wordt het probleem nooit opgelost. De onwil om je eigen problemen op te lossen door anderen er de schuld van te geven – het verschuiven van je eigen verantwoordelijkheid – maakt dat een samenleving minder vooruitgang kent en dus afdaalt naar een maatschappij zonder welvaart.

    Hoe los je problemen op?
    Wees eerlijk met jezelf. Jezelf beliegen om het bron-probleem niet te willen zien, maakt alleen maar dat je jezelf bedriegt. Niemand heeft er wat aan als je liegt, het belangt alleen jezelf aan. Eerlijkheid troef. Tenzij je geen oplossing wil voor je problemen.

    Bepaal of het probleem van jou is.
    Bepaal of het probleem het bron-probleem is.

    Is de oplossing in jouw voordeel?
    Is de oplossing goed voor je gezin?
    Is de oplossing goed voor de groepen waarvan je deel uitmaakt?
    Is de oplossing goed voor de mensheid?
    Is de oplossing goed voor de wereld en natuur in't algemeen?
    Is de oplossing in overeenstemming met je ethiek?
    Is de oplossing goed voor jouw geloofsovertuiging?

    Hoe meer ja's je krijgt op bovenstaande vragen des te beter is de oplossing. Heb je 7x ja, dan heb je de optimale oplossing. Heb je slechts eenmaal ja, dan heb je absoluut een verkeerde oplossing. Bekijk dan eens een andere oplossing.

    Lost een probleem zich niet op, dan heb je de verkeerde gegevens genomen. Immers met verkeerde gegevens kan je nooit een probleem oplossen!!

    Is jou probleem complexer en bevat het meerdere punten, los dan eerst het eenvoudigste deel van het probleem op. Het probleem wordt minder complex en gemakkelijker om op te lossen.

    Een probleem is als een leugen (verkeerde gegevens) die pas gestopt wordt door de waarheid (juiste gegevens)!!

    Succes!!

    03-10-2016, 00:00 geschreven door Ronny  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 03/10-09/10 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs