Fiets For Fun
Skating For Fun
Foto
FIETS KM 2009
-------------
TOTAAL KM: 1739
---------------------
Nevele Schelde : 54
Gavere-Kluisbergen : 68
30/03: 78 Horebeke
04/04: 57 Zingem
06/04: 56 nevele
11/04: 76 sundays
14/04 : 30 leie
18/04 : 20 leie
19/04 : 76 sundays
22/04 : 32 nevele
25/04 : 116 davitamon
01/05 : 30 dochamps
02/05 : 35 la roche
10/05 : 65 sundays
23/05 : 54 Nevele
24/05 : 65 Sundays
31/05 : 40 MTB Brakel
07/06 : 65 Sundays
13/06 : 56 nevele
21/06 : 20 thuis
28/06 : 65 schelde
...
23/06 : 44 vinderhoute
22/08 : 66 kortrijk
16/08 : 44 vinderhoute
09/08 : 54 leie
08/08 : 52 zottegem
01/08:  30 leie
29/07 :  90 Bossuit
28/07:   49 vinderhoute
27/07:   57 peleton leie
25/07: 121 zeeuws vl.
24/07:   37 leie
23/07:   63 harelbeke
19/07 : 40 schelde
15/07:  36 leie
14/07:  35 poeke
05/07:   30 leie



2008: 7051 km
2007: 4571 km
2006: 5291 km
2005: 4794 km
2004: 1672 km

Skate Km
2004: 1300
2005:   280
2006:   707
2007:     74
23-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MTB Oudenaarde
Na Brakel en Gavere reden we nu de MTB in Oudenaarde. Vorig jaar deden we die al eens maar toen reden we blijkbaar in de verkeerde richting, nu reden we de goede kant op en deden we ze helemaal want de regen hield ons niet tegen.
We reden de koppenberg eerst een beetje op langs de zijkant en daarna over de kasseien.  Voor de eerste keer met de MTB, je voelt de kasseien dan toch een pak minder en je hoeft dan ook niet zo te letten op spleten tussen de stenen.  Al ligt hij er tegenwoordig wel heel goed bij.
Verder ging het vanzelf, want de laatste keer reden we hem op met koersfiets en een kar van 15kg, een heel pak zwaarder dus!
De off-road stukken zijn mooi en afwisselend maar we vinden dat er in het algemeen toch nog veel road in zit.
Het spectaculairste stuk ligt rechts van de Ladeuze, een padje dat kronkelend omhoog kruipt over boomwortels die soms wel 10 cm of meer boven het pad uitsteken.  Afstappen geblazen dus,...maar Jo dacht er anders over...hij sprong en vloog al direct over de eerste wortels en na de volgende wortels goed bestudeert te hebben waagde hij het erop.  Een beetje rechts van de wortels, dan links en heel veel kracht en ja hoor, hij was boven !!!  Bruno geloofde ook niet dat hij het kon met zijn crossfiets maar nadat Jo het hem eens voordeed deed hij het gewoon na, het vertrouwen was er en hij reed heel het wortelpad omhoog !  En ik, na heel veel gesukkel en mislukte pogingen...bijna valpartijen als mijn reddende engel jo mij niet had opgevangen...want ik kreeg het maar niet onder de knie om op en over die verdomde wortel te geraken en dan nog voort te rijden ook !  Miljaarde toch !!!  Tot het uiteindelijk toch 1 keer lukte tot mijn grote verbazing!!!! OEF !!! Weer iets overwonnen maar k'zal nog veeeeeeeeeeeeeeeeeel moeten oefenen ! De rest van de rit verliep nog door veel modderpaadjes, hahaha, leuk leuk... sommigen waren zo diep en lang dat we gewoon niet anders konden, je moest erdoor anders kreeg je gewoon natte voeten.  Dicht bij brouwerij Roman kregen we een regenbui en konden we even schuilen onder een paar bomen en onze regenjasjes aandoen.  Gelukkig duurde het niet al te lang en konden we weer verder in een motregentje, gelukkig was het voor de rest niet koud en maakte het ons niet te veel uit. 
Thuis de fietsen een spuitbeurt gekregen en t'was niet makkelijk om al die modder eraf te krijgen.
Voorlopig krijgt Brakel de NR 1 plaats, Gavere 2 en Oudenaarde 3.


Reacties (0)
17-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MTB Brakel en Gavere
Donderdag !!! Eindelijk, we halen onze MTB op !
s'avonds nog vlug een klein toertje gedaan in de buurt om hem toch een beetje in te rijden voor onze tocht de volgende dag.
Vrijdag eerst met de auto naar Brakel gereden.  Na een boke en een korte wandeling met de hond ons omgekleed en vertrokken.
We hadden de route op de gps en vonden het vrij makkelijk allemaal.  Er was maar 1 stukje van 50 m waardat we niet doorkonden omdat er zoveel netels stonden. Dus even moeten omrijden langs de baan want we hadden een korte broek aan en zagen dat niet zitten.
Verder was de rit heel afwisselend, veel 'off-road', beetje klimmen en paar lange afdalingen, veld, bos, stenen, veldweg compleet onder water....zo een beetje vanalles.
In de helft van de rit konden we nog even aan de auto stoppen om ons woefke nog eens  uit te laten en nog eens een boke te eten.
In de tweede helft was er meer baan in , dat vonden we een beetje minder.
Een jager die verstopt zat achter de eerste rij mais deed mij verschieten zeg....al zat hij doodstil, je denkt dat je daar alleen bent en staart er daar inneens iemand je aan !  Natuurlijk moest hij lachen omdat ik zo schrok, haha...toen we een goeie 200m verder waren hoorde we hem toch wel schieten zeker! 
Ook zat er in de rit zo een stijl smal bergje, gedeeltelijk in grote brokken steen dat we gewoon afstapten want we gingen bijna achterover.  Toch wou Jo het eens proberen en het is toch gelukt al was het ferm zweten geblazen !
Afstand 52 km
Zondag deden we de rit aan Gavere, voor  de eerste keer reden we ze nu helemaal en het ging vanzelf.  We zijn in form zeker?
Er lag wel een gedeelte weer flink in het slijk maar toch iets minder dan de vorige keren.
Ons voornemen om met de MTB een beetje rustig te rijden....waren we weer even helemaal vergeten en er werd soms flink gas gegeven.
Heel plezant met die dikke banden, je vliegt ermee ! Je moet niet meer zo heel hard opletten zoals met dunnere banden, ze kunnen wel tegen een stootje en je valt zo rap niet om, haha.  Voor mij is het toch een hele verbetering want ik ben niet zo'n held !
Op het einde een stijl bergje overwonnen, had het niet gedacht dat ik daar op zou geraken maar mits de goede raadgevingen van Jo, vloog ik er naar eigen verbazing gewoon op ! Zelfs 2 keer !  En Jo en Bruno natuurlijk ook !
Afstand: 53 km
   


Reacties (0)
09-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Fiets ! ! !
We gingen een toertje fietsen...Nevele Vinderhoute Schelde?  of passeren we eerst eens even langs Godefroot ? om gewoon eens even naar de MTB te gaan kijken?  Gewoon uit curiositeit he, om te kunnen vergelijken met wat er tweedehands wordt aangeboden....
We konden toch niet kopen he, we waren met de fiets....hahaha
Potverdomme zeg....zo 'n schoon fietskes allemaal.... en dan mogen we mee naar achter want daar zijn de nieuwe MTB nog in de doos.
En ja, van het een komt het ander en zijn we verkocht he....zeker als ze ons dan nog een mooie prijsje geven....
We zijn niet haastig want die mensen hebben ook veel werk he, dus ok als ze hem in elkaar steken tegen volgende week donderdag is het goed zeggen we......we kunnen wel wachten.  Natuurlijk hebben we van dit laatste al spijt de volgende dag
Maar overmorgen is het zover...nog twee keer slapen en dan mag ik op dikke banden eens door de modder rijden.....!!!!
Enfin, na ons bezoekje reden we nog een tochtje naar Nevele en vandaar langs het kanaal, gewoon over en weer . Zo hadden we toch 55 km bij thuiskoms en waren we juist terug voordat het weer ging regenen.
Fototje van onze rit op 15/08/08 Brakel




Reacties (0)
04-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langs de schelde...

t'Is ondertussen al lang geleden dat we nog eens meereden met de Sundays.  Na de fietsvakantie hebben we niet veel meer op de fiets gezeten, juist eens naar deinze en hier in de buurt. We waren wat te vroeg en reden dan maar richting Gent, over de bobbles, grrrrrrr....wanneer gaan ze dat hier toch eens maken.  Nog meer GRRRRRRRRR wat later als we daar terug passeren met de groep en er door de bobbels iemand plat rijdt en we dus moeten wachten.   Op de edelaere gaat het nogal traag, niemand heeft precies goesting, dus zet ik maar aan juist aan de bocht en natuurlijk kunnen een paar mannen dat niet verdragen....hahaha.  Jo mocht dus uit zijn pijp komen en vlamde ze allemaal voorbij, hij met nog eentje strijden voor de overwinning en de andere mocht op zijn tanden bijten want na 17 dagen een kar trekken en op kop rijden is Jo ongelooflijk sterk.  Dat blijkt ook even later op de andere beklimming.  We rijden in een goed tempo naar boven. Aangezien het tegenwind is blijft iedereen goed samen en ik probeer me goed weg te steken in de wielen.  Jo was op kop begonnen, daarna nam er een andere over.  Uit respect voor de kopman wordt er normaal niet meer gesprint omdat die zo een heel eind in de wind had gereden, maar plots komt er toch iemand uit de achterhoede en steekt de groep voorbij.  Jo laat die niet zomaar gaan en sprint er naartoe, blijft er een half wiel voor en kijkt de aanvaller in de ogen waarop die opnieuw wegsprint....en Jo doet het zo een paar keer opnieuw, er een beetje mee spelen terwijl de ander zijn tanden stuk bijt. Al was hij sterk hoor, maar Jo voelde zich vandaag nog veel sterker, kortom oere-sterk! ! !
Even later aan de schelde ontsnapt er eentje waardag niemand achtergaat want de groep rijdt zijn 30 per uut.  Jo ontsnapt ook en niemand gaat mee, als er bijna 3 fietslengtes tussen zijn besluit ik maar achter hem aan te gaan en natuurlijk gaan er dan wel een stuk of 4 mannen mee.  Mijn km/tellertje was weer uitgevallen, dus ik weet niet hoe snel we reden maar het deed in elk geval zeer !!!  En zeker toen jo inneens van kop ging en ik aan kop kwam, miljaar zeg....wanneer gingen die mannen overnemen??? Ik vertraag een beetje en recht van mij springt er eentje weg, de persoon achter mij steekt mij voorbij en kijkt mij zo aan van....ge hebt dat goed gedaan madammeke.....maar moet ik nu echt op kop komen???
Ze steken mij voorbij en ik laat mij rustig wat uitbollen want een beetje verder draaien we toch af.  Het druppelen is ondertussen overgegaan in regenen en tegen dat we thuis zijn zijn we zeiknat.  Onze fietsen waren nu eens proper zeg !!!
Na een douchke en een boterham de fietsen gaan kuisen en wat zie ik....mijn achterband staat plat, er steekt een piepklein stukje ijzer in.
Na 2160 km frankrijk zonder lekke banden hebben we na 80 km belgie een lekke band......ongelooflijk toch he !!!




Reacties (0)
27-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsvakantie 2008 / Dag 17
Dag 16- 27/07/2008
Avesnes sur helpes > Deinze
Afstand: 127 km

Hoogtemeters: 700
Gemiddelde: 20.7
Onderweg: 7u 15min

Vertrek om 05.50
Aankomst om 13.50
We waren vroeg weg....als we onze thuis geroken hebben.....
Van het thuisfront horen we dat het daar nog regent, we beloven om het goede weer mee te brengen. Op ons eetplaatsje troffen we de zwart witte poes weer aan van 2 jaar geleden. Een klein welkomscomite staat ons vol bewondering op te wachten.
Met veel dank aan oma en opa voor de lekkerste frietjes met steak, sla en tomaatjes en het eerste ijsje van heel de vakantie !
We hebben het weer gehaald, voor de derde keer !
Materiaal: 2 kapotte buitenbanden, 2 kapotte spaken, 1 bijna kapot bandje van kar. GEEN LEKKE BANDEN !!!



Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsvakantie 2008 / Dag 16
Dag 16- 27/07/2008
Attigny > Avesnes sur helpes
Afstand: 106 km

Hoogtemeters: 790
Gemiddelde: 18.2
Onderweg: 7u 15min

Vertrek om 07.40
Aankomst om 14.55
Gisteravond hevig onweer en hevige regen. Bruno verging s'nacht van de jeuk van de beten op zijn benen en kon de slaap niet vatten. De vermoeidheid van de terugreis eist zijn tol en even ziet hij het niet meer zitten. We maken ons weer zorgen, wat als de beten nog verergeren....en bijna slapen we alle drie niet. We bedachten al een noodscenario.....
Maar de insectenzalf werkt en na de vaderlijke zorgen van Johan valt Bruno vlug in slaap. s'Morgens ziet iedereen het weer zitten. Met lange broek over de beten en allemaal volledig ingesmeerd en ingespoten tegen insecten vertrekken we en uiteindelijk valt de rit goed mee. De kar van lucy is vandaag extra zwaar geladen en een klein verzetje is dan altijd handig, maar als het verzet plots niet meer klein wil schakelen ziet Johan dat het los gekomen is! Ook een wit buitenbandje van haar kar zit er bijna door en dat staken we op Johan zijn kar. Hopelijk houdt het tot thuis. Desnoods rijden we wel op de velg, haha
Onderweg kwamen we twee kleine mannetjes tegen. Eentje op een klein koersfietsje die direct voor ons uit sprintte. We staken hem voorbij en moedigden hem verder aan. Hij probeerde ons wiel nog te houden en haalde alles uit zijn kast.
Leuk om nog eens vroeg aan te komen op de camping, de laatste keer gaan douchen, kleding wassen....als vieruurtje gaan de koekjes er goed door met een chocomelkje, mmmmm en s'avonds eten we onze laatste noodmaaltijd: Spagetti en Boeuf bourgignon met ananas als dessert. Nu mag alles bijna op zijn, morgen is het maandag en rijden we belgie binnen, we vinden wel een winkeltje onderweg als het nodig moest zijn. Hoe lichter de etenskar morgen, hoe beter !



Reacties (0)
26-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsvakantie 2008 / Dag 15
Dag 15- 26/07/2008
Lac du der Chantecoq >Attigny
Afstand: 131 km

Hoogtemeters: 796
Gemiddelde: 18.3
Onderweg: 10u

Vertrek om 07.15
Aankomst om 17.15
We werden vroeg wakker door de regen. Omdat de muggen ons zelf aanvielen op de wc pakten we vlug in en ontbeten pas even later in een dorpje onder een afdakje, muggenvrij ! Door de regen gingen de kilometers langzaam s'morgens, maar na wat nadruppelen droogde het gelukkig vlug op en viel de rit in het algemeen goed mee. Voor de eerste keer was het eens niet te heet tussen de graanvelden ! In Suippes bij de supermarkt goed gegeten, weer geraspte worteltjes, boterhammetjes met kaas en hesp en nog een chocolade puddingetje als dessert, mmm. Vervolgens namen we eens een andere baan dan de heenweg en probeerden een klein baantje uit dat na 5 km inneens stopte en overging in landweg. Om niet 10 km terug rond te rijden waagden we het erop en trokken 3 km de landweg in, over kiezel, gras en kalkweg. De boeren die op hun tractor op het einde van de landweg hun boterhammetje zaten te eten, verschoten zich een bult toen er 3 koersfietsen met een kar uit de landweg kwamen gestoven...!!! hahaha



Reacties (0)
25-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsvakantie 2008 / Dag 14
Dag 14- 25/07/2008
Villegusien le Lac > Lac du der Chantecoq
Afstand: 138 km

Hoogtemeters: 789
Gemiddelde: 19.7
Onderweg: 8u 52 min

Vertrek om 07.08
Aankomst om 16.00
Veel lawaai gehad deze nacht van treinen en auto's. De dag was zwoel en wonder boven wonder bijna geen wind tot 10.30 uur. Daarna kwam hij uit het westen, toch iets beter dan afgelopen dagen. We hadden veel korte klimmen met lange afdalingen, echt plezant rijden, we trekken zelf terug foto's !
We vinden enkel een bakkertje onderweg en worden bijna achtervolgt door de plaatselijke dorpsgek die maar blijft roepen naar ons, dolgelukkig ! We rijden op het einde zeker 10 km om naar het dichtsbijzijnste dorp met supermarkt, een mooie route tussen de bossen maar met extra klimmetjes. Daarna kiezen we een mooie fietsroute naar het Lac en om rond te rijden naar de camping, exta km dus, maar wel vlak. Toch was het weer ver genoeg vandaag en spijtig genoeg stopten we bij een camping die vroeger op onze route lag, Het stikte er van de muggen en jeugd met teveel energie. Gelukkig waren de kleintjes bereidt ergens anders te gaan spelen toen Lucy hen vertelde dat we doodmoe waren na 140 km fietsen. Met grote ogen keken ze haar aan en excuseerden zich. Deden de muggen dat ook maar...........



Reacties (0)
24-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsvakantie 2008 / Dag 13
Dag 13- 24/07/2008
Seurre > Villegusien le Lac
Afstand: 114 km

Hoogtemeters: 471
Gemiddelde: 19.9
Onderweg: 7u 15 min

Vertrek om 08.20
Aankomst om 15.55
Eindelijk, de wind draaide s'middags een beetje naar het oosten ! Het ging zo toch af en toe wat beter en fietsen was weer leuk. We zitten er een beetje door met drie zware dagen, de vermoeidheid begint. Het menu 'tje van de camping slagen we niet af, een grote sla als voorgerecht, koteletjes met 'weeral' frites en omdat de fruitsla op,was, gaven ze ons chocomouse taart.....mmmmm...goed voor onze moraal ! Vanaf nu houden we ons terug aan het oorspronkelijke schema en hopelijk is de wind morgen nog beter !



Reacties (0)
23-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsvakantie 2008 / Dag 12
Dag 12- 23/07/2008
Meximieux > Seurre
Afstand: 160km

Hoogtemeters: 901
Gemiddelde: 19
Onderweg: 11u 10 min

Vertrek om 09.00
Aankomst om 20.10
Na het ontbijt bij Jean reden we eerst de 2 km naar Meximieux en vonden daar een motorwinkel / fietshersteller, die gelukkig ook nog enkele buitenbandjes had. We kochten er 2 en legden ze op Bruno zijn fiets, de plooiband die nog op zijn fiets zag hielden we als reserve. Vandaag de 3de dag met wind uit het noorden. Het is weer heel de dag afzien, we zien enkel de weg nog, een achterwiel, een kar... en Johan vecht weer tegen de wind. Achter hem kunnen we nog redelijk goed uit de wind zitten, zelf met karren. Op het eind zit hij er helemaal door en is Lucy tijdelijke kopvrouw, een 8 tal km. Ze probeert zich een weg te banen door de muur van wind en met veel moeite houdt ze de 20 km/uur. Johan jubelt....hierachter moet je niet trappen !!!
Het is al laat als we op de camping komen, gelukkig kunnen we er dikke frites & saucisses eten. Pas daarna zetten we onze tent op, douchen, kleding wassen, drinkflessen proper maken.... Tegen dat Lucy in de tent kruipt is Johan al in dromenland, doodop van heel de dag op kop te rijden! Wat een wind, ongelooflijk dat hij het zoveel kilometers uithoudt ! Hij is sterk, heeeeeel sterk........de kopman !



Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsvakantie 2008 / Dag 12
Dag 12- 23/07/2008
Meximieux > Seurre
Afstand: 160km

Hoogtemeters: 901
Gemiddelde: 19
Onderweg: 11u 10 min

Vertrek om 09.00
Aankomst om 20.10
Na het ontbijt bij Jean reden we eerst de 2 km naar Meximieux en vonden daar een motorwinkel / fietshersteller, die gelukkig ook nog enkele buitenbandjes had. We kochten er 2 en legden ze op Bruno zijn fiets, de plooiband die nog op zijn fiets zag hielden we als reserve. Vandaag de 3de dag met wind uit het noorden. Het is weer heel de dag afzien, we zien enkel de weg nog, een achterwiel, een kar... en Johan vecht weer tegen de wind. Achter hem kunnen we nog redelijk goed uit de wind zitten, zelf met karren. Op het eind zit hij er helemaal door en is Lucy tijdelijke kopvrouw, een 8 tal km. Ze probeert zich een weg te banen door de muur van wind en met veel moeite houdt ze de 20 km/uur. Johan jubelt....hierachter moet je niet trappen !!!
Het is al laat als we op de camping komen, gelukkig kunnen we er dikke frites & saucisses eten. Pas daarna zetten we onze tent op, douchen, kleding wassen, drinkflessen proper maken.... Tegen dat Lucy in de tent kruipt is Johan al in dromenland, doodop van heel de dag op kop te rijden! Wat een wind, ongelooflijk dat hij het zoveel kilometers uithoudt ! Hij is sterk, heeeeeel sterk........de kopman !



Reacties (0)
22-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsvakantie 2008 / Dag 11
Dag 11- 22/07/2008
Chabeuil > Meximieux
Afstand: 164 km

Hoogtemeters: 1383
Gemiddelde: 15.7
Onderweg: 13u 15 min

Vertrek om 07.45
Aankomst om 21.00
Vandaag van hetzelfde laken een broek, heel de tijd enorme tegenwind, we vallen juist niet om.
8 km/uur is ons niet vreemd, het is onvoorstelbaar !
Na veel afzien bereiken we Faramans waar we 'toch een geluk' een open restaurant vinden en eten er 'kalkoen met pasta' en komen zo weer terug een beetje op krachten. Halverwege zat er een blaas op Lucy haar buitenband, deze werd vervangen maar het zit tegen en tegen de avond breekt Bruno weer een spaak en even later is ook zijn buitenband er bijna aan. De camping die we voor ogen hadden halen we niet en bij het rondkijken naar alternatieven stopt er inneens een fransman die hulp biedt en misschien een adresje weet bij een chambre d'hôte. Spijtig genoeg konden die ons niet helpen maar ze wisten wel een camping op 25km, dus mercie en wij weg. Enkele km later komt dezelfde fransman ons weer voorbij gereden met zijn auto, hij roept nog enkele fietsers toe dat ze moeten opletten want dat ze worden ingehaald door 3 belgen. Deze kijken hem eerst wat raar aan, maar kijken ons dan verschrikt aan omdat we er aan 35/uur kwamen aangevlogen, t'was even bergaf en we zaten wat uit de wind. De fransman stopt en biedt ons zijn tuin aan om in te kamperen. We mogen van zijn douche gebruik maken terwijl hij zijn barbecue ontsteekt. Hij bakt lekkere steak, patatjes in ganzenlevervet en zet nog tomaatjes, tonijn, kaas en brood op tafel. Wat een feestmaal ! Na een vermoeiende dag was het een geschenk uit de hemel !! s'Morgens was de fransman al vertrokken naar zijn werk en had hij de ontbijttafel al klaargezet met heerlijke koffie en een afscheidsbriefje. Er zijn nog echte vriendelijke mensen op de wereld en het was een ervaring om nooit te vergeten!!! MERCI JEAN pour votre hospitalité !!!




Reacties (0)
21-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Dag 10 - 21/07/2008
Mont Ventoux > Chabeuil
Afstand: 119 km

Hoogtemeters: 1133
Gemiddelde: 15.7
Onderweg: 9u 50 min

Vertrek om 07.15
Aankomst om 17.05
s'Nachts werden we wakker van het geluid van de wind in de bomen, een prachtig geluid maar bijna onmenselijk om een hele dag in te fietsen ! De Mistral komt pal uit het noorden, koud en dus zeker 3 dagen krachtige tegenwind !!! Waar zijn we aan begonnen? Je rijdt je er steendood tegen !
Aan 8km/uur beukte Johan als kopman er tegenin. Aan 12km/uur reden we soms bergaf en moesten nog bijtrappen!!! We waren al blij als we 15km/uur konden fietsen. Als 3 gele slakken kropen onze karren de 'petit colombier' over terwijl de bomen en struiken rondom ons over en t'weer gerukt werken. Wanneer er een opening tussen de struiken was, kregen we een krachtige stoot en vlogen opzij. Veel foto's maakten we niet, we hadden liever onze handen aan het stuur. We hadden nog liever een berg dan de vlakten die erop volgden, het was echt afzien ! ! ! Vandaag zagen we slecht 2 fietsers die het ook aandurfden in de wind. Heel de dag reden we met muts of sjaaltje en lange mouwen, de wind was koud.
Aangekomen in de boerencamping was er een ventje die verwoed zocht naar het motortje op Lucy haar fiets of kar maar niets vond, haha. Al hadden we dat vandaag echt wel graag gehad !! Ook troffen we er een koppel aan uit Diksmuide die met zware kinderkar en 2 kinderen + nog een zware bagagekar op fietsreis waren naar het zuiden. Zij hadden meer geluk met de wind !



Reacties (0)
20-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsvakantie 2008 / Dag 9
Dag 09 - 20/07/2008
Bégude de Mazenc > Mont Ventoux
Afstand: 114 km

Hoogtemeters: 2321
Onderweg: 6 u 40 min

Vertrek om 07.35
Aankomst Malaucène om 11.45
Beklimming gestart om 17.00 uur
Bruno staat te trappelen om de MVT te beklimmen, zijn tent is s'morgens als eerste opgeplooid. Er hangt wel regen en onweer in de lucht en dat hebben we vlug geweten, na amper 5 km schuilen we al onder enkele bomen en trekken onze regenjasjes aan. Gelukkig is het van korte duur en rijden we vlug verder naar de 'petit' Colombier, met zijn 7 of 8 haarspeldbochten. Bijna aan Vaison la romaine moeten we nog flink gas geven om niet in het onweer te zitten en bereiken we net op tijd de supermarkt om te schuilen. Met een zware kar richting Malaucène en ook daar kunnen we net onder de bomen duiken voor de volgende bui...
Deze keer kiezen we de municipal camping in Malaucène en treffen er een vriendelijk belgisch koppel aan met een camper die ons thee en kersen aanbieden en ons op de koop toe nog kunnen helpen met fietsmateriaal want ze zijn ook fietsfanaten. Regen en opklaringen wisselen elkaar heel de tijd af terwijl er druk gebabbeld wordt. Uiteindelijk besluiten we om vandaag nog samen de berg te beklimmen. Met de avond klaart het wat op en zo zien we eens een heel andere berg, met wolken en zonnestralen die prachtige beelden leveren. Voor mij de 9de keer dat ik naar boven rijdt, jo de 10de keer en Bruno de 5 de keer.  Net op de top komt er een wolk voor de toren en krijgen we een korte bui. Boven is het weer heel koud en ook de afdaling is weer bibberen...
Terug in de camping springen we direct onder een warme douche en eten paëlla aan het tafeltje van Frank en Carla, die we nogmaals willen bedanken voor hun gastvrijheid !



Reacties (0)
19-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsvakantie 2008 / Dag 8
Dag 08 - 19/07/2008
Faramans > La bégude de Mazenc
Afstand: 129 km

Gemid: 18.8
Hoogtemeters: 1006
Onderweg: 9u 50min

Vertrek om 07.45
Aankomst om 17.35
Deze nacht kraakten iedereen zijn luchtmatrassen zodanig van het vele draaien dat we er zelf wakker van werken...nog een paar nachtelijke babbelaars in de camping hielden ons ook wakker en zo vertrokken we heel vroeg met slaapoogjes. De andere trekkers op de camping kwamen net hun tent uit zodat we ze nog dag konden zeggen. Een koppel dat van Geneve naar Bordeaux reed met de fiets en ook een Nederlander die op zijn eentje van Amsterdam naar Montpellier reed. Altijd leuk om ook andere fietsers hun verhaal te horen!
Deze rit startte nog vrij vlak de eerste 10 km, daarna moesten we verschillende bergjes over met daarna gelukkig telkens een lange afdaling naar een grote vlakte.
Om een drukke baan te vermijden kozen we 2 maal een héééééééél stijl bergje, niet lang maar we bolden bijna achteruit !! Gelukkig hadden we de koppenberg getraind met een kar en konden we het aan !
We kozen ook hier voor een nieuw traject en zo zagen we het bordje van de "Col du Deves", maar zo deden we er al veel, alleen hebben ze niet altijd een bordje.
We komen nu dichter bij de Mont Ventoux en zagen veel buitenlanders met auto passeren, een belg toeterde en stak zijn hand op maar scheurde wel langs ons heen, terwijl de fransmannen bijna altijd mooi uitwijken !
Dit was echt een vermoeiende rit en het was heel warm vandaag. Bij de winkel aangekomen hadden we dringend nood aan een stukje chocolade...meloen, citroendrankjes en natuurlijk veel eten...



Reacties (0)
18-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsvakantie 2008 / Dag 07
Dag 07 - 18/07/2008
Vonnas > Faramans
Afstand: 122 km

Gemid: 19.6km
Hoogtemeters: 936
Onderweg: 6 u 55 min

Vertrek om 08.05
Aankomst om 15.50
Op deze rit rijden we Lyon voorbij dat we in de verte zien liggen. Het eerste deel van de rit is nog vrij vlak tussen de meren maar dat duurt niet lang en we krijgen serieus wat klimmetjes te verwerken. Met Lyon zo dichtbij doorkruisen we een iets drukker gebied met vele vluchtheuveltjes, in de dorpen hebben ze er een echte sport van gemaakt. Ook voor onze karren is het dan opletten geblazen zodat we niet te hard wippen.
We hadden ook veel beziens op de ronde punten want alle drie achter elkaar leken we wel een Gele FietsTGV en vlamden we er rond, soms wel 2 maal na elkaar als de weg niet helemaal duidelijk was, haha !
Vandaag hadden we pech met de winkels, diegenen die op onze route lagen waren niet open, gelukkig hadden we nog een noodmaaltijd pasta en met verse hesp smaakte dat voortreffelijk. Als dessert hadden we nog een blikje ananas, dus we hadden niets tekort.



Reacties (0)
17-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsvakantie 2008 / Dag 6
Dag 06 - 17/07/2008
Seurre > Vonnas
Afstand: 112 km

Gemid: 20 km
Hoogtemeters: 521
Onderweg: 4 u 40 min

Vertrek om 07.25
Aankomst om 13.05
Opgestaan met lichte regen, dus vlug gegeten, ingepakt en wegwezen. We konden de bui voorblijven en werden dus niet nat.
Het eerste deel dat nog langs een paar meren liep was vrij vlak maar daarna was het de ene molshoop na de andere en met kar vlieg je daar niet zomaar op...dan moet je gewoon kleiner schakelen.
We zagen onderweg een dier dat op een bever lijkt maar het ging zo snel lopen dat we er niet zeker van zijn.
Etang Morel was in tegenstelling tot 2006 weer een vol meer ! Wat een raadsel...




Reacties (0)
16-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsvakantie 2008 / Dag 05
Dag 05 - 16/07/2008
Villegusien le Lac > Seurre
Afstand: 117 km

Gemid: 20 km
Hoogtemeters:357 m
Onderweg: 7 u 20 min

Vertrek om 08.00
Aankomst om 15.20
We hadden op deze dag zon vanaf het vertrek, onderweg 30°C.
Een licht golvende rit, vaak de Saône volgend en weinig tegenwind maakte dat we goed konden doorrijden.
Een tractor maakte het ons ook gemakkelijk aan 27km/uur voor enkele kilometers en daar profiteerden we even van.
Restaurantjes, caféétjes en winkeltjes zijn op onze ritten niet vaak te bekennen.
Vroeg vertrekken en de winkel halen voordat ze s'middags sluiten is de kunst. Ook vandaag lukte dat prima en bereikten we zelf een supermarkt voor de middag. Eten en drinken voor de stops onderweg werd in de karren geladen om daarna een geschikt picknickplekje te zoeken.
Vandaag meer fietsers gezien dan anders en ook enkele fietstrekkers.
Door de dazenbeten is Johan zijn enkel steeds dikker en pijnlijker geworden, fietsen gaat nog maar voor alle zekerheid stoppen we in Seurre direct bij de apotheek.  meer foto's vindt je op
www.montventoux.tk




Reacties (0)
15-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsvakantie 2008 / Dag 04
Dag 04 - 15/07/2008
Lac du Der Chantecoq > Villegusien Le Lac
Afstand: 140 km

Gemid: 18 km
Hoogtemeters:1337 m
Onderweg: 10 u 15 min

Vertrek om 07.40
Aankomst om 17.55
Bij het vertrek aan Lac du der Chantecoq kozen we voor een nieuw traject...maar zoals zo dikwijls in Frankrijk stopte plots het asfalt en ging het over in verharde weg met steentjes, afgekeurd dus voor de terugweg. Al was het gelukkig niet al te ver, gelukkig kregen we geen lekke banden !
Het was een prachtige dag met echt zomers weer maar kraantjes om ons af te koelen hadden we gelukkig nog niet nodig zoals in 2006. Toen een fietskoppel ons probeerde bij te benen en dit uiteindelijk lukte was het bergaf en gingen wij vliegen met onze zware karren. Daarna deden we er nog een tandje bij want je ze moeten ons nu ook niet onderschatten he, haha ! Op deze rit kwamen we al veel fietsers tegen, een heel deel verloopt over een golvend parcour, lange zachte klimmen en lange afdalingen.... .  Eenmaal op de top van de berg blijf je ook even boven wat wel leuk is om even te kunnen genieten van een redelijk platter stuk en vooral de uitzichten !
Bijna aan het einde van de rit reden we per ongeluk een verkeerd baantje in en zo deden we een serieus bergje teveel dat onze laatste krachten kostte, daarbij kwam nog dat we zo bijna aan de camping uitkwamen ipv aan de winkel. Dus zo reden we nog wat om naar de supermarkt, de enige op onze route in 2 dagen. Daar werd de kar flink gevuld zodat we op de camping goed konden bijtanken!!!  We kozen vervolgens de korste route naar de camping, over een 'normaal gezien' drukke baan. Maar omdat het al laat was er veel minder verkeer, we wachten even tot het even heel rustig was en vlogen er dan op. Even 2 km volle gas en we waren aan de camping...en met een kar met extra etens-kilo's was dat ver genoeg !!!!



Reacties (0)
14-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsvakantie 2008 / Dag 03
Dag 03 - 14/07/2008
Attigny > Lac du Der Chantecoq
Afstand: 130 km

Gemid: 20 km
Hoogtemeters:728 m
Onderweg: 7 u 40 min

Vertrek om 07.50
Aankomst om 15.30
Na een koude nacht waren we weer vroeg wakker maar een andere fietstrekster was ons voor en vertrok al om 06.30. Na ons kopje koffie en een stapel boterhammen stopten we eerst nog bij de bakker voor voldoende voorraad want met de nationale feestdag vandaag is alles dicht. Een zondag en een feestdag achter elkaar, dat wil zeggen dat al het eten en drinken in voorraad in de karren moet worden meegenomen, extra kilootjes dus.
Ideaal fietsweertje vandaag, niet te warm, niet te koud en niet te veel wind, soms zelf een beetje meewind.
Toen we aankwamen was het echt zomers warm geworden ! Tot het groot plezier van onze knorrende fietsmagen konden we entrecôte frites eten in de camping en dat hebben we ons laten smaken ! De noodmaaltijd zal voor een andere keer zijn.....



Reacties (0)

Rondvraag / Poll
Met welke fiets fiets U?
Gewone fiets
Koersfiets
Mountainbike
Hometrainer
Tandem
Bekijk resultaat

Foto
Archief per maand
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 12-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
    Mijn favorieten
  • Peter van Petegem Classic
  • Fietsvakantie
  • Skating For Fun
  • Ganzen Dagboek
  • De Kale Berg
  • Wouter De Ruyck
  • Ronde van Vlaanderen
    free web stats

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs