Foto
Inhoud blog
  • Dag 1 van ons nieuw leven
  • Wat een ontvangst
  • BELGIUM, HERE WE COME
  • Op zoek naar Christy
     

    Brussels

     

    Aktöbe

    Click for Aktjubinsk, Kazakhstan Forecast
    Foto
    Foto
    Foto
    Ons kleine mirakel uit Kazachstan
    Ilyan Miras Horré
    31-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy New Year
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gelukkig nieuwjaar iedereen !!!

    Wij zullen dit jaar nieuwjaar 4 uurtjes eerder vieren dan jullie!!! (hihihaha)

     

    Vandaag zijn we onze kleine vent terug gaan bezoeken in de voormiddag. Papa mocht nog eens zijn zoon eten geven, wat hem al heel goed lukt. Na zijn ontbijtje zijn we dan aan een kleine modeshow begonnen. De kleertjes die we gisteren, maar ook eerder al hadden gekocht, hebben we eens gepast. We hebben overal een fotootje van genomen voor het foto-album zodat iedereen ons ventje eens kan keuren. De tijd vliegt veel te snel bij die bezoekjes en we moesten weer veel te vlug afscheid nemen. We hebben hem overladen met kusjes want we moeten elkaar nu anderhalve dag missen. Hopelijk slaapt ons ventje veel, zodat hij er niet teveel mee bezig is.

    Na ons afscheid riep nanny Gulmira ons nog eens binnen in het portaaltje van leefgroep 2 waar enkele nanny’s nieuwjaar aan het vieren waren met Vodka en Kazachse bollen. Gulmira nam er vlug enkele glazen bij, vulde ze met vodka en stak ze in de lucht. Happy New Year. Ze brabbelde ook iets tegen de anderen nanny’s van Mirasje, mirasje en stak haar duim omhoog. Wij denken dat ze tevreden is dat Ilyan ons als ouders krijgt. Na de vlugge dronk werden we echter terug in de auto verwacht. Na 5 minuten begon die vodka toch goed te werken. Precies een klopke van de hamer. Da spel was straf en miste zijn effect niet. Met de slappe lach werd ik naar huis gebracht, waar ons nog een stevige voorbereiding wachtte voor onze ouderjaarsavond. We namen van iedereen afscheid met de woorden happy new year en bonne année en dit is wat wij ook jullie allemaal toewensen.

    Drink er eentje op ons en vier goed! Op 2008, het jaar dat ons gezinnetje officieel zal worden uitgebreid.

     

    Gelukkig nieuwjaar

    Happy New Year

    Bonne Année

    S Novym Godom


    30-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een middagje shoppen
    Hallo iedereen,

    opnieuw zondag vandaag, dus maar een keer op bezoek geweest in het weeshuis. De volgende dagen opnieuw maar 1 bezoekje, dus proberen we onze tijd zo optimaal te benutten. Vandaag hadden ze liever niet dat we met de kindjes op de grond zaten omdat het te koud was. Dan maar rondwandelen, wat op de sofa knuffelen. Papa heeft dan maar met mij samen voetbal gespeeld. In de zaal ligt een grote strandbal waarmee iedereen mag spelen. Na een tijdje deden ook Laurie met Kyson en Marie met Lilas mee zodat we de bal naar elkaar konden schoppen. Omdat we nog niet zelf op onze beentjes kunnen staan, werden we vastgehouden door onze papa en mama's. Eigenlijk werden we meer als hockeystick gebruikt, maar kom. Het spel op zich was leuk en de kindjes vonden het de max.
    Rond de middag was het opnieuw tijd om afscheid te nemen.  Vandaag gingen we echter nog niet onmiddellijk naar huis, neen... Sarah, Geert, Davy en ik gingen eerst iets eten en gingen daarna shoppen in de moskee. Blijkbaar hadden we de kelderverdieping de vorige keer vergeten. En het was nu wel juist daar zeker dat de leukste souvenirs te vinden zijn. Met dank aan Laurie die ons er eventjes attent had op gemaakt. Davy en ik vonden enkele leuke herinneringen voor onze zoon later, ook een Kazachse vlag hebben we ons aangeschaft. Na wat rondkuieren in het winkelcentrum zijn we dan huiswaarts gekeerd met enkele nieuwe outfits voor onze zoon. Misschien moeten we ze morgen maar eens aandoen, overal een fotootje van nemen en jullie laten zien. We zijn ook inkopen gaan doen voor ouderjaarsavond. We vieren dit thuis, samen met Geert en Sarah en net zoals kerstavond hebben we de taken verdeeld.
    Bij onze thuiskomst stond er ons echter nog een grotere verrassing te wachten. Niet 1, niet 2, maar 3 telefoontjes uit Belgenland. Het was leuk met jullie te praten: met dank aan opa Frans, tante Jeanique en Laurie (mijn dikke keppebolle: ik mis je dikke kussen) en aan Magda. Hoewel we nog niet echt heimwee hebben, rolden toch enkele traantjes bij het gesprekje met Laurie. Ik denk heel vaak aan haar en vindt het ook heel spijtig dat we geen afscheid hebben kunnen nemen. Maar ik zal dit zeker goedmaken wanneer we terug zijn.
    Davy heeft ook het foto-album wat aangepast zodat nu W1,W2 en... tevoorschijn komt. Wanneer je dus foto's wilt zien uit week 1 klik je op W1 enz.... Op die manier houdt hij zich graag bezig en probeert zijn site zo goed mogelijk te onderhouden. Ik vind het alvast een superpapa want hij toont via de blog en de site met heel veel trots zijn mooiste en dierbaarste: zijn hartendief Ilyan.(Maar mij ziet hij evengraag)

    Toedeloe

    PS Bedankt aan alle mensen die dit avontuur met ons willen volgen. We zijn heel trots op onze blog en hebben nu al de 10.000 bezoekers overschreden. Dikke kussen

    29-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tandjes
    Hallo België,

    soms is het heel moeilijk om de blog nog aan te vullen omdat we momenteel in een schema zitten die voor jullie ook al bekend is. Vandaag zijn we dus opnieuw 2 keer op bezoek mogen gaan naar onze kleine kapoen. Vanmorgen waren we vroeg genoeg om opnieuw onze kleine vriend te voorzien van zijn ontbijt (soort puree met wortelen). Na het zoeken van verschillende spenen lukt het flesje van het weeshuis momenteel nog het beste om Ilyan zijn drinken te geven. Mama was dan ook heel fier dat het hele flesje werd leeggedronken. Ook in de namiddag heeft Ilyan zijn volledige bord, zijn flesje en een klein potje zelfgemaakte fruitpap helemaal uitgegeten. Een gezonde honger heeft onze jongen wel.
    Maar vandaag hebben we een nieuwtje. Je weet misschien al dat Ilyan al een paar dagen nukkig doet.... Wel  vanmorgen kwamen twee kleine vriendjes een goeiedag zeggen in het mondje van Ilyan. 2 witte tandjes onderaan doorboren momenteel het tandvlees van onze jongen. Mama en papa zijn enorm fier dat ze dit kunnen meemaken, want alle andere kindjes hebben al tandjes. Ik kreeg er bijna tranen van in mijn ogen. Ik was zo fier...
    Vanmiddag heeft papa Ilyan en Kyson nog wat kunnen entertainen met bellenblazen. Het was heel leuk om te zien hoe geconcentreerd ze de bellen volgden tot ze uiteenspatten.
    Iedere dag worden we meer en meer verliefd op onze kleine jongen en wordt het ook moeilijker en moeilijker om hem 's avonds terug af te geven. Vanavond konden we Ilyan nog net naar zijn bedje zien gaan en hij staarde naar mij tot hij om het hoekje was. Dat we maar vlug een paar weken verder zijn zodat we onze jongen in zijn eigen bedje kunnen stoppen en 's morgens terug als eerste mogen begroeten.

    Vele groetjes
    Evy

    28-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.feestje
    Vanmorgen waren we opnieuw pas tegen 10h in het weeshuis waardoor we opnieuw geen eten hebben kunnen geven aan Ilyan. Dit is wel spijtig. We hebben hem wel voor het eerst een betterfoodje laten proeven en dat smaakte hem duidelijk beter dan zijn fruitpapjes. Ilyan werd dan wel wat vroeger opgehaald door de nanny's want ze hadden blijkbaar de muziekzaal nodig voor een nieuwjaarsfeestje onderling.
    In de namiddag stonden we te wachten en te wachten op onze nieuwe chauffeur die maar niet wou komen. Pas tegen 16h kwam onze oude chauffeur ons dan toch terug ophalen. Blijkbaar waren er autoproblemen. Toen we dan uiteindelijk in het weeshuis aankwamen bleek dat de nanny's er inderdaad een ruig feestje hadden van gemaakt. De kippeboutjes en ander etensresten lagen nog her en der verspreid in de muziekzaal.  Laurie had het lumineuze idee om de stereoinstallatie nog eens aan te leggen om nog eens kort samen met de nanny's de benen te zwieren. Na nog enkele groepsfoto's konden we dan in volle rust van onze kleintjes genieten. Alhoewel genieten... Naar het einde van het bezoek had Ilyan een wel heel nukkige bui. Dit gebeurt nu wel vaker aangezien ons bezoekschema een half uur is verlaat. Blijkbaar heeft Ilyan wel nood aan zijn slaappauzes.
    PS Ik heb vandaag na lang zoeken voor Evy de enige trekker gevonden in Aktobe zodat ze ons appartementje weer wat properder kon maken. Je weet hoe ze is hé

    27-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe chauffeur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo iedereen,
    tot nu toe zijn ze ons iedere dag komen ophalen met een auto om 9h15 en ons om 9h30 in het weeshuis afzette vooraleer de andere koppels werden opgehaald. Op die manier konden we iedere morgen Ilyan zijn eten geven. Maar sinds vandaag komen ze ons ophalen met een minibusje die iedereen eerst oppikt alvorens naar het weeshuis te rijden. Nu komen we jammergenoeg pas om 10h00 aan en hebben de kindjes al gegeten. Ilyan was vanmorgen niet in zijn gewone doen, constant neuten, ongemakkelijk zijn.... Uiteindelijk is hij dan opnieuw in Evy's armen in slaap gevallen. Hij is zo koddig als hij slaapt. Na een klein halfuurtje slapen was hij dan toch wat meer actiever en heeft hij meegeholpen de kerstversiering in de muziekzaal aan te brengen (Kerstmis wordt hier pas op 7 januari gevierd).
    Deze namiddag konden we hem gelukkig wel nog zijn eten geven. Zijn bord porridge krijgt hij nog altijd uit maar het drinken blijft een probleem. Gelukkig laat mama Evy haar niet zo gemakkelijk van haar stuk brengen. Hij heeft dan toch nog 3/4 van zijn flesje uitgedronken. Daarna heeft papa nog flink met Ilyan gespeeld.
    De groepssfeer is er erg goed en we hebben zelfs al plannen gemaakt om op 2 januari samen te gaan uiteten naar een restaurantje met folkloristische zang.
    Tot later,
    Da Svidanja

    26-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgeput
    Vanmorgen was Ilyan al heel vlug uitgeput zodat hij opnieuw in slaap is gevallen op Evy's schoot. Hoe kan het ook anders. De dagindeling zou elk kind doodmoe maken:
    6h00: opstaan en eten
    6h00 - 7h30: spelen
    7h30 - 9h00: slapen
    9h00 - 11h00: spelen en om 9h30 eten (porridge)
    11h00 - 13h00: eten (patatjes met groenten)
    13h00 - 14h30: spelen
    14h30 - 16h00: eten (porridge)
    16h00 - 18h30: spelen
    18h30 - 20h00: slepen en om 20h00 drinken (Kefir : soort karnemelk)
    20h00 - 21h30: spelen
    21h30 - 23h30: slapen en om 23h30 drinken (Kefir)
    23h30 - 6h00: slapen en sommige kindjes drinken thee of fruitsapje om 3h00
    Ik zou er zelf moe van worden.


    25-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een unieke kerst
    Gisteravond hebben we een unieke kerst gevierd samen met Geert en Sarah. Weliswaar nog zonder de kindjes, maar dat zal binnenkort wel veranderen. We hebben de taken eerlijk verdeeld. Wij zorgen voor de aperitief, voorgerecht en dessert, terwijl Geert en Sarah de soep en het hoofdgerecht voor hun rekening namen. Voor wat we hier in Aktöbe allemaal konden vinden was de tafel mooi versierd. Sarah heeft zelfs een rood tafellaken op de kop kunnen tikken in het warenhuis en na heeeel lang zoeken hebben ze ook één schamel kaarsje gevonden die dan nog met moeite wou branden. We hebben heel smakelijk gegeten maar toch hebben we het redelijk vroeg afgesloten. Aangezien ze hier Kerstmis pas op 7 januari vieren hadden we vandaag twee bezoeken voor de boeg.
    Gisteren hebben we Ilyan voor het eerst een beetje verse fruitpap laten proeven maar het was duidelijk dat hij dit niet gewend was. Zijn gelaatsuitdrukkingen spraken boekdelen. Ook vandaag hebben we hem een papje van appel en bosbessen laten proeven maar dit was echt niet naar zijn zin. We proberen zo vlug mogelijk eens een fotootje te nemen van zijn smoeletje wanneer hij juist zo'n lepel binnen heeft gekregen. We hebben met de nanny eens besproken waarom hij niet echt aan de papfles wou drinken, maar na enkele woorden in het Russisch kan hij niet hard genoeg zuigen. We moeten echt eens vragen aan de nanny wat ze juist heeft gezegd.
    Vandaag heeft Ilyan voor het eerst tijdens ons bezoek zijn pamper volgek*kt. Ja man, was dat een krijspartij. De pamper kon niet snel genoeg verversd zijn. Nu weten we zeker wat er is gebeurd als hij nogmaals zijn keel zo openzet.


    24-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalig kerstfeest & gelukkig nieuwjaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aan iedereen een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar gewenst.
    Voor het eerst sinds jaren hebben we nog eens een witte kerst.
    Jammer genoeg nog steeds met ons tweetjes, maar de vooruitzichten zijn veelbelovend...

    23-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ilyans vriendjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag hebben we Ilyan enkel in de voormiddag kunnen bezoeken omdat het zondag is. Misschien maar goed ook want onze kleine spruit was uitgeteld na zijn ontbijt. Hij viel voor het eerst in slaap op Evy's schouder. Ilyans eetlust gaat ondertussen onverminderd voort al is hij wel vlug afgeleid door zijn vriendjes in de zaal.
    Geert en Sarah, onze metgezellen uit België, hebben een flinke dochter: Jana Samal (Samal = Kazachs voor "zeebries"). Jana en Ilyan komen uit hetzelfde leefgroepje, meer zelfs, ze zijn op dezelfde dag geboren: 4 april 2007.
    Momenteel vertoeven nog een Frans koppel bij ons. Jean-Jacques en Marie-Aleth adopteren de 17 maanden oude Lilas-Dihanna. Diana was haar Kazachse naam en haar ouders hebben gekozen voor een dubbele voornaam met haar Kazachse naam op z'n Frans gespeld.
    In de muziekzaal krijgen we ook het gezelschap van twee alleenstaande Amerikaanse vrouwen Laurie en Christy. Laurie adopteert Kyson Sergej. Kyson is geboren op 31 maart 2OO7 maar komt wel uit een andere leefgroep dan Jana en Ilyan. Christy is er een paar dagen na ons bijgekomen en zal naar de USA terugkeren met haar dochter Zahri Alia. Zahri Alia is geboren op 30 maart en komt uit dezelfde leefgroep als Kyson. Het is een leuke bende en het is er dan ook dikwijks een drukte van jewelste in de muziekzaal. Je kan met iedereen kennismaken in ons fotoalbum. Alleen van Christy hebben we nog geen foto, maar die wordt er zo vlug mogelijk bijgeplaatst.

    Deze namiddag hebben we dan nog eens de gelegenheid genomen om een beetje te shoppen. Als je tweemaal naar het weeshuis gaat per dag dan blijft er niet veel tijd meer over voor iets anders. Maar je hoort ons niet klagen...

    Groetjes uit het ondergesneeuwde Kazachstan

    PS. Wat vind je van Ilyans Snoopy pyjama. Zijn eerste cadeautje van papa. Is het geen schatje?

    22-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe dag
    Vandaag hebben we Ilyan tweemaal kunnen bezoeken, vanmorgen van 9h30 tot 11h30 en vanmiddag van 15h30 tot 17h30.
    We hebben dit zo kunnen regelen zodat we telkens Ilyan eten kunnen geven. Het is een heel goede eter maar drinken gaat wat moeizaam. De borden havermout of rijstpap dat ze de kindjes hier serveren zijn immens maar toch krijgt hij ze helemaal uit. Zelfs met de grote brokken en al.
    De papfles daarentegen is niet zijn dada. Hij heeft geen echte zuigreflex. Dan maar gewoon uit een beker en dat gaat heel wat beter.
    Morgen laten we jullie kennismaken met een paar van zijn weeshuisvriendjes en hun ouders. We bezoeken allemaal samen onze kindjes in de muziekzaal met een groot blauw tapijt. De kamer heet zo vanwege de twee piano's die er langs de kant staan.

    Tot morgen,


    21-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiekeboe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag iedereen,

    ik ken jullie nog niet maar jullie kennen mij intussen wel al een beetje.
    Ik ben geboren op 4 april 2007 met de Kazachse naam Miras, wat "succes" betekent.
    Mijn mama en papa hebben mij de naam Ilyan gegeven zodat ik nu voluit Ilyan Miras Horré heet.
    Bij mijn geboorte woog ik 2,200 kilo en was 45 cm klein maar ondertussen ben ik al veel gegroeid.
    Ik weeg nu al bijna 6 kilo en ben al 66 cm groot.
    Tot voor kort ben ik opgevoed door enkele nanny's in het weeshuis Ymit (Kazachs voor "hoop"), maar vanaf nu zullen mijn mama en papa dit stilletjesaan overnemen.
    Toen ik mijn mama en papa voor de eerste keer zag heb ik hen met een brede lach en een flinke boer verwelkomd.
    Voorlopig wennen we nu nog een beetje aan elkaar en mijn favoriete bezigheden zijn vliegtuigje spelen met papa en knuffelen met mama.
    Mama en papa hebben mij vandaag ook voor het eerst mijn papje gegeven, mijn pamper ververst en mijn eerste cadeautjes (mutsje met sjaal, bijtsleutels en veeeeeeel te grote sokjes) gegeven.
    Ik verlang al om naar dat verre warme België te komen om jullie allemaal te ontmoeten en leren kennen, mijn oma Carine, oma Linda en opa Frans, tante Maaike en nonkel Sammy, tante Cindy en nonkel Gregory, mijn neefje Milan, mijn overgrootouders: meme Lilianne & pepe Roger, oma Julienne, meme Christiane & pepe Gilbert, meme Rachel en mijn overovergrootmoeder meter Julia, ook alle tantes, nonkels, neven en nichtjes van mama en papa, mijn babysit Laurie en natuurlijk... Loetje en Bientje.

    Tot dan,
    daaaaag

    Ilyan

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEDANKT
    Hallo iedereen,
    vooreerst allemaal van harte bedankt voor de bergen reacties, mails, SMS'jes en berichtjes in ons gastenboek. Het deed echt deugd te zien dat er zoveel mensen geïnteresseerd zijn in ons "avontuur". We zullen regelmatig nieuwe foto's op de blog plaatsen van onze kleine spruit.
    Ook hartelijk dank aan iedereen die ons de voorbije jaren moreel hebben gesteund in de lange adoptieprocedure, met name onze families, vrienden, collega's... alsook Annick en Annemie van Het Kleine Mirakel die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.
    Dit is het begin van ons nieuw leven en we zijn blij dat jullie allemaal deel zullen uitmaken van het leven van Ilyan.

    Evy & Davy


    20-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons kleine mirakel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mama Evy en papa Davy
    melden u met grote blijdschap de komst van hun eerste kindje:
    Heel fier stellen we u voor onze zoon

    Ilyan Miras Horré

    geboren op 4 april 2007 te Aktöbe (Kazachstan).

    Geniet van de eerste beelden in ons fotoalbum.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET IS ZOVER: WE MOGEN ONS KINDJE BEZOEKEN

    Dag iedereen,

    heel kort een heel heel heel leuk berichtje. We hebben de goedkeuring gekregen van Kind en Gezin en we mogen vanavond nog eventjes kennis maken met onze kleine spruit.
    HET IS DAN EINDELIJK ZOVER !!!!!!

    Voor de mensen die thuis zitten te wachten maken we graag de afspraak:
    VANAVOND OM 18.00 BELGISCHE TIJD.

    Davy en ik zullen dan de eerste foto's op het net plaatsen en bekendmaken hoe ons kindje zal heten en wanneer het is geboren.

    SPANNENDE GROETJES EN TOT VANAVOND.

    MIS HET NIET.

    groetjes Evy, Davy en ????


    19-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kindvoorstel gekregen
    Dag Belgicanen,

    sorry dat we gisteren geen bericht op onze blog hebben geplaatst. Er is dan ook niet veel gebeurd. We hebben tijdens de namiddag wat gewandeld in het centrum en hebben de overdekte markt gevonden. Allemaal kraampjes met verschillende verkoopswaren.
    Vandaag echter was na de Kazachse verlofdagen eindelijk de verlossende dag. Vandaag hebben we ons kindvoorstel gekregen en weten we of we een zoon of dochter krijgen, hoe oud hij/zij is,.... Nu is het wel nog wachten op de goedkeuring van kind en gezin om onze kleine spruit eindelijk te mogen zien. De papiermolen is druk op gang en hopenlijk kunnen we morgen of vrijdag onze spruit ontmoeten en haar/hem voorstellen als onze dochter/zoon aan onze familie en vrienden.
    Nog een klein beetje geduld dus, maar we beloven van zodra alles is goedgekeurd, krijgen jullie onze kleine uk te zien en gaan jullie weten hoe onze kleine uk zal heten en hoe oud hij/zij is.

    We willen in ieder geval iedereen bedanken voor de bemoedigende mailtjes en reacties in ons gastenboek. Iedere ochtend en avond is dit voor ons de enige communicatie met familie en vrienden en het is voor ons dan ook heel leuk om op deze manier contact te houden. 

    Zet u dus nu maar schrap, want morgen of vrijdag zou het wel eens zover kunnen zijn.

    Vele groetjes vanuit Aktobe

    17-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verveling slaat toe
    Vandaag had Tania, de coördinatrice, een bezoek aan een traditioneel Kazachs dorp vooropgesteld samen met een Française die ook een kindje komt adopteren. Tevergeefs hebben we echter op een telefoontje gewacht wanneer ze ons zouden komen halen. We hebben ons vandaag dan ook stierlijk verveeld. Vanavond zijn we dan maar samen met Geert en Sarah lekkere kebab gaan eten in restaurant Istambul (was ons aangeraden door vorige adoptieouders in Aktöbe).
    Tot nog toe is het eten hier al heel goed meegevallen. Gisteren heeft Evy spaghetti klaargemaakt en de dag ervoor heeft Sara hamburgers geserveerd. We kunnen zeker niet klagen. (Het bier valt hier trouwens ook heeeel goed mee )

    16-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de moskee gevonden
    Hallo iedereen,

    vandaag na een lange slaapvoormiddag is onze dag rond de middag op gang getrokken. Vandaag op 16 december is er hier een feestdag.
    Omdat we dachten dat er misschien iets te beleven viel in het centrum, hebben we onze warmste kleren aangetrokken en een uitstapje gewaagd.
    Blijkbaar was er dan toch niet te veel te beleven en hebben we maar wat rondgewandeld.
    Toen plots aan onze linkerzijde in de verte een vorm van een moskee verscheen. Hé, dat kennen we van op de andere sites. En inderdaad, we hebben de moskee gevonden met het winkelcentrum. Met dank aan Winde en Toon, want vanaf nu kunnen we ons een beetje oriënteren op hun kaartje.
    In het winkelcentrum vind je allerlei winkeltjes: schoenen, jassen, juwelen,... en zelfs enkele BABYWINKELTJES MET MOOIE KLEERTJES !!!!
    Hier zullen we de komende tijd regelmatig onze tijd en zeker veel geld verdoen. Davy en ik hebben al heel wat spulletjes op het oog, maar het is nu nog altijd afwachten. (maat, schoenmaat, gewicht, kleur ????)
    Na een leuke avond hopen we morgen eens iets anders te beleven. Tania heeft ons beloofd een Kazachse namiddag in te richten met plaatselijke gerechten.
    Morgen vertel ik er zeker iets meer over.
    Vele groetjes
    Evy

    15-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een luie zaterdag
    Dag iedereen,

    gisterenavond is het ons dan toch gelukt om op appartement internet te installeren. We hebben ook voor de eerste samen onze Kazachse keuken getest en hij smaakte niet veel anders dan die bij ons thuis.
    Na wat gezellig babbelen en dromen over onze kleine ukjes zijn we gaan slapen.
    Vandaag zijn de eerste wasjes gedaan en aangezien het binnen heel, maar dan ook heel erg warm is zijn de kleren direct droog. Op onze appartement staat ook een strijkplank en strijkijzer dus we kunnen ze ook in hun beste plooi strijken.
    Luxe he.
    Davy en ik zijn ook de eerste foto's beginnen selecteren en hebben ze op het net geplaatst. Veel kijkplezier.
    Vanmiddag zijn we dan gaan winkelen naar Dastargan want veel anders is hier toch niet te doen. U dik induffelen want de temperaturen schommelen hier rond de -20. kkkkkoudddd na een half uurtje stappen.
    Eten en drinken vinden we hier voldoende, ook de groenten en fruit waarvoor we vreesden zijn hier aanwezig (toch in beperkt mate).
    Vanavond is het de beurt aan Sarah en Geert om te koken dus we zien wel wat de pot schaft.
    Anders blijft het afwachten voor ons kindje....
    Om de tijd te verdrijven heeft Tatiana (onze coördinatrice) voorgesteld om maandag een tripje te doen met Kazachse eetgewoonten.
    We zullen u alleszins heel wat kunnen vertellen dan.

    Vele groetjes uit het zonnige, maar o zo koude Kazachstan.
    Evy, Davy en ?????

    14-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo iedereen (Hi everybody)

    Hallo iedereen,
    na een wilde gok dinsdagmorgen hebben we rond de middag toch ons visum gekregen en zijn we dan om 13h15 vanuit Brussel Zuid richting Schiphol vertrokken. Alles is heel vlot verlopen en we zijn om 10h lokale tijd in Aqtobe aangekomen. De eerste nacht hebben we in een hotel geslapen en intussen zijn we al helemaal geinstalleerd op ons luxueuse appartement. Momenteel hebben we via de laptop nog geen internetverbinding maar gelukkig hebben we na lang zoeken een internetcafe gevonden. Van zodra we met onze laptop op het internet kunnen zullen de eerste foto's volgen van ons vertrek en ons appartement.
    We zijn gisteren voor de eerste maal naar het weeshuis gegaan en daar hebben we al wat info over ons kindje gekregen. Aangezien ons kindje pas vanaf volgende week adoptabel is, kunnen we het kindje pas volgende week ontmoeten (na goedkeuring K&G). We laten jullie dus nog een week in spanning afwachten. Van zodra alles in orde is, zullen jullie kunnen kennismaken met onze zoon of dochter.
    Tot de volgende keer...

    Hi everybody,
    after a wild guess on Tuesday morning we finally got our visas and we've taken the train from Brussels to the Schiphol Airport. everything went very well and around 10AM local time we arrived in Aqtobe. We spent the first night in a hotel and meanwhile we are completely installed in our luxory appartment. at this moment we still haven't internetconnection on our laptop but finally we found an internet cafe. from the moment we can connect to the internet via the laptop we'll show the picture of the departure and our appartment.
    Yesterday we went for the first time to the orphanage and we got a little bit of information of our future child. But as our child is only adoptable from next week, we can only see it then (after approval from K&G). So we will leave you for another week in suspense. As soon as everything is ok you will learn to know our son of daughter.
    See you next time...


    10-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunnen we vertrekken? (Can we leave?)

    De invitatie is vandaag nog niet toegekomen in de ambassade. Als hij morgenochtend niet toekomt wordt alles uitgesteld tot donderdag.
    Morgen gaan we sowieso naar de ambassade en wachten daar tot de invitatie binnenkomt. Als het lukt nemen we onmiddellijk de trein richting Schiphol.
    Lukt het niet, proberen we donderdag opnieuw. Dus duimen maar (opnieuw)... en hopen dat ons volgende bericht vanuit Kazachstan komt.

    The invitation didn't arrive today in the embassy. If it doesn't arrive tomorrow morning everything will be delayed until Thursday.
    Anyway we'll go to the embassy tomorrow and we'll wait until the inviation arrives. If it works we'll take the train for Schiphol right away.
    If it doesn't we'll try the same on Thursday. So thumbs up (again)... and hope our next message comes from Kazakhstan.




    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 04-2007



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • Ontroerd (Ann)
        op Dag 1 van ons nieuw leven
  • Veel geluk met je nieuwe gezinneke (Rita en Bernard)
        op Dag 1 van ons nieuw leven
  • Succes ! (Marjan)
        op Dag 1 van ons nieuw leven
  • moed (Heidi,Sven,Jens)
        op Dag 1 van ons nieuw leven
  • welkom thuis ( ilse en wim)
        op BELGIUM, HERE WE COME

  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs