Foto
Inhoud blog
 • Dag 1 van ons nieuw leven
 • Wat een ontvangst
 • BELGIUM, HERE WE COME
 • Op zoek naar Christy
   

  Brussels

   

  Aktöbe

  Click for Aktjubinsk, Kazakhstan Forecast
  Foto
  Foto
  Foto
  Ons kleine mirakel uit Kazachstan
  Ilyan Miras Horré
  20-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 1 van ons nieuw leven
  Na goede nachtrust was vandaag een dag van werken. Wassen, telefoon, boodschappen, telefoon, Ilyan eten geven, telefoon...
  Vanmorgen zijn we ook Ilyan gaan inschrijven op de bevolkingsdienst van Ingelmunster. Iedereen wist er al dat we aangekomen waren. Er stond immers weer een gans artikel in de krant over onze thuiskomst.
  Ilyan kreeg vandaag ook bezoek van zijn overovergrootmoeder 'meter Julia'. Ilyan is haar derde achterachterkleinzoon.
  Voor de rest ging alles al terug zijn gewone gangetje. Loetje is al goed bevriend en heeft Ilyan al een paar keer volledig afgelikt. dat spaart weer een paar wasbeurten .
  Morgen terug gaan werken, dat betekent dat Evy er voor de eerste keer alleen voor staat. Alhoewel alleen, de oma's en tantes zullen hier de eerste dagen niet weg te slaan zijn .

  >> Reageer (4)
  19-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een ontvangst
  Het was vandaag een erg emotionele dag. Eindelijk keerden we na meer dan 2 maand terug naar huis.
  Op het vliegtuig ging alles heel gesmeerd. Ilyan en Jana waren de oogappels van de Nederlandse hostessen.
  In Schiphol aangekomen bleven de traantjes niet lang op zich wachten. Met een minibusje waren onze ouders en (schoon)broers en (schoon)zussen naar Amsterdam afgezakt om ons hartelijk te verwelkomen. Ook Loetje, onze hond, liet zich niet onbetuigd...en maar likken dat hij deed.
  En dat was nog maar het begin. Na een autorit van ongeveer 4 uur reden we onze straat in. Daar werden we opgewacht door de kindjes van Evy's school en nog een heleboel familie. Ook ons huis was helemaal versierd. Het werd dan ook nog een zware middag en avond. We waren zo moe dat we tegen 8 uur in bed zaten. Het was tenslotte al na middernacht op Almaty-tijd.

  >> Reageer (0)
  18-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BELGIUM, HERE WE COME
  Klik op de afbeelding om de link te volgen YESYESYESYES,
  Ilyans visum is in orde en goed en wel in ons bezit. Morgen nemen we het vliegtuig richting Schiphol.
  Het wordt een emotioneel weerzien. Na exact 2 maand zit ons adoptieavontuur erop. En het is geëindigd op dezelfde manier als het is begonnen, wachtend op een visum om het vliegtuig te kunnen nemen. En nu begint de volgende stap ins ons leven, een leven met drie...
  Dank aan iedereen die ons in deze zware maar oooh zo mooie periode heeft gevolgd en gesteund. De vele mails en berichtjes waren een immense steun in deze lange periode weg van thuis.
  Tot in België...

  >> Reageer (17)
  17-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Op verkenning in Almaty
  Vandaag was het een zonnige dag in Almaty. De perfecte gelegenheid om dus eens op verkenning te gaan in de stad. Aan de hand van wat uitleg uit de informatie van Geert en met een plannetje in de hand zijn we op stap gegaan. Door het mooie weer was het een heel leuke uitstap en hebben we heel veel gezien. Langs het onafhankelijkheidsstandbeeld zijn we naar de kabelliftjes van Kok-Tobe gewandeld. De liftjes brachen ons naar een hoger gelegen plateau waar we prachtig zicht hadden op de ganse stad Almaty, gesluierd in een laagje smog, en aan de andere kant de bergen. We hebben ons ook nog eens laten gaan aan een prachtig souvenir, een schaakbord met Kazachse strijders. Op de terugweg passeerden we nog het Paleis van de Republiek met het standbeeld van Abai Kunanbaev al weten we niet wat die ooit gepresteerd heeft. Eénmaal thuis was het terug tijd voor Ilyans vieruurtje, zo’n lekker HIPP-potje (appel met pompoen) .

  Morgen wordt dus een belangrijke dag. ’s Morgensvroeg zullen we de Nederlandse ambassade opbellen om te vragen of Ilyans visum al in orde is. Zoniet zullen we nog enkele telefoontjes moetn plegen met de Belgische ambassade in Astana of in Moskou om de goedkeuring van België zo vlug mogelijk naar de Nederlandse ambassade te sturen zodat die alsnog het visum in orde kan brengen. Hopelijk lukt dit zodat we dan dinsdag terug op Belgische bodem kunnen vertoeven.


  >> Reageer (3)
  16-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek naar Christy

  Vandaag zijn we Christy gaan opzoeken. Althans dat was het plan. Na een wandeling van om en bij het uur met Ilyan in de draagzak hebben we tenslotte de zoektocht opgegeven. We hadden de straat gevonden en zelfs, zij het moeizaam, het appartementsblok. Maar om één of andere reden vonden we het appartement zelf niet. Na lang zoeken hebben we de zoektocht dan maar afgeblazen en zijn we per taxi teruggekeerd naar ons hotel.

  Eigenlijk was deze wandeling gewoon een tijdverdrijf want wat kun je hier anders doen behalve de ganse dag in je hotelkamer opgesloten te zitten? Dat het maar vlug dinsdag is en we terug in Belgistan zijn.


  >> Reageer (1)


  Foto

  Foto

  Foto

  Archief per maand
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 04-2007  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Laatste commentaren
 • Ontroerd (Ann)
      op Dag 1 van ons nieuw leven
 • Veel geluk met je nieuwe gezinneke (Rita en Bernard)
      op Dag 1 van ons nieuw leven
 • Succes ! (Marjan)
      op Dag 1 van ons nieuw leven
 • moed (Heidi,Sven,Jens)
      op Dag 1 van ons nieuw leven
 • welkom thuis ( ilse en wim)
      op BELGIUM, HERE WE COME

 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!