Foto
Coucke/Van Walle Belgisch kampioen, Frankart/Verschueren tweede, Catry/De Leeuw derde! Proficiat!
Foto
Foto
Inhoud blog
  • AFSCHEID: het einde van EVO Beach
  • Marokko: Ron Andelhof en Thibault Vermeeren meteen uitgeschakeld
  • DEN HAAG: geen hoofdtabel voor Coucke/Van Walle
  • NOORWEGEN: Coucke/Van Walle uitgeschakeld op het EK
  • NOORWEGEN: Tweede nederlaag voor Coucke/Van Walle op het EK
  • NOORWEGEN: Coucke/Van Walle starten met verlies op het EK
  • FOTO: de EVO Beach-finale op het Belgisch kampioenschap
  • KNOKKE: champagne voor de Belgische kampioenen
  • KNOKKE: de race naar de Belgische titel van EVO Beach
  • KNOKKE: Mouha-Gielen geven verstek voor het BK
    Foto
    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Email

    Druk hier om ons te mailen.

    Foto
    Foto
    Onze beachfavorieten
  • EVO Beach Team
  • Tom Boudeweel
  • Tombo in Peking
  • GLSsport
  • Fien Callens-Marta Sobolska
  • Blog KOVV Beach
  • Volleybalbond Oost-Vlaanderen
  • Sponsors van EVO Beach
  • AA Drink
  • Speedo
  • EOC
  • Extra Film
  • Dermaut
  • Topmen
  • Pattymo
  • Adidas Eyewear
  • EVO BEACH TEAM
    De enige echte beachvolleybalclub in België
    20-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het dankwoord van EVO-voorzitter Tony Haentjens



    Beste sportvrienden,

    het beachseizoen 2010 loopt stilaan ten einde, tijd om als voorzitter mijn appreciatie voor iedereen op papier te zetten: voor de spelers, speelsters, trainers, bestuursleden, medewerkers, supporters en sympathisanten. Allemaal hebben ze bijgedragen hebben tot dit prachtige beachvolleybalseizoen.

    Negen jaar EVO Beach en nog altijd geen terugval te bemerken, integendeel. Het finaleweekend in Knokke is misschien wel het mooiste geweest in het bestaan van onze club, een fameuze kers op een fantastische taart. Op nationaal vlak hebben we deze zomer zowel bij de mannen als bij de vrouwen alle records gebroken: al onze ploegen hebben zich in Knokke binnen de top tien kunnen plaatsen en bij de mannen behaalden we goud, zilver en brons! Bovendien hebben we op provinciaal niveau bewezen dat we, niettegenstaande de amateuristische organisatie van dit circuit, ook met onze jeugd in opmars zijn.



    Ook op internationaal vlak hebben we ons getoond. Ward Coucke en Audry Frankart behaalden op het Europese toptornooi in Berlijn de 19de plaats. EVO is nog slechts een duimbreed verwijderd van de Europese top. Ward Coucke en Audry Frankart kunnen terugblikken op een fantastisch seizoen waarin alle verwachtingen werden ingelost. En ze hebben bewezen dat de titel van Belgisch kampioen 2010 meer dan verdiend is. Ook in het internationale circuit hebben zij zich op korte tijd kunnen opwerken tot de Europese subtop en op deze wijze houden zij de hoop op een ticket voor Londen meer dan levend. Voor Audry was het de tweede Belgische titel, Ward heeft zijn plaats ingenomen in de geschiedenis van het Belgische beachvolleybal met vijf nationale titels in negen jaar. Toch wel een unieke prestatie!

    Het internationaal talententeam Dries Koekelkoren en Tom Van Walle heeft dit jaar meer dan duidelijk aangetoond dat hun titel in 2009 geen 'lucky shot' was, maar wel het resultaat van talent, wilskracht en vooral hard trainen. Kortom, de eigenschappen die een atleet nodig heeft als hij/zij de absolute top wil bereiken. Met drie gewonnen manches, meerdere halve- en echte finaleplaatsen en zilver in Knokke speelden zij een fantastisch nationaal beachvolleybalseizoen. Op het CEV-tornooi in Lausanne hebben Dries en Tom kunnen kennismaken met het internationaal circuit en eind augustus -op de World Tour in De Haag- kunnen zij zich meten met wat hen volgend jaar te wachten staat: de start van een internationale carrière.



    Onze mediaman Tom Boudeweel, bekend van zijn blog met dagelijks nieuws over het wel en wee van onze club, maar ook alle journalisten bedank ik voor de talrijke artikels die over ons zijn verschenen in de geschreven pers en de beelden in de beeldende media. Een woord van dank ook voor Godfried Deloddere en Sasha Koelberg voor de prachtige organisatie in Knokke. Net als de heren Berben, Daffe en Brouhon voor hun steun vanuit de verschillende federaties.

    Voor EVO wordt de uitdaging elk jaar groter en daarom starten we vanaf vandaag de werkzaamheden voor het nieuwe zandseizoen. 2011 is voor EVO Beach een jubileumjaar, want dan vieren wij onze tiende verjaardag. Wij willen er dan ook iets speciaals van maken. Een heuse werkgroep rond jeugdwerking, zomerstage, … iedereen al een eerste keer vergaderd en wil zijn programma in september al kenbaar maken aan alle sportclubs en andere organisaties. De planning rond ons tweede internationaal seizoen moet in december rond zijn, alsook de sponsoring. Meer nieuws de komende maanden is te volgen op de blog van Tom of op onze website.

    Tot slot wens ik al onze spelers en speelsters een fantastisch zaalseizoen toe, vooral zonder blessures en met heel veel volleybalpleizer.

    Met sportieve groeten,

    Tony Haentjens
    EVO Beach VZW
    Voorzitter


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Breedam/Mouha wordt negende op de Finse Open

    Liesbeth Mouha en Liesbet Van Breedam zijn op de negende plaats geëindigd op de World Tour in het Finse Mariehamn. De Belgische kampioenen, 24ste reekshoofd, gingen in hun eerste herkansingsronde met 2-1 (21-16, 18-21 en 15-11) onderuit tegen de Duitsers Jana Köhler en Julia Sude, het 29ste reekshoofd. De wedstrijd duurde 54 minuten.


    19-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee keer winst en één keer verlies voor Van Breedam/Mouha in Finland

    Liesbeth Mouha en Liesbet Van Breedam hebben niet kunnen stunten in de derde ronde van de World Tour in het Finse Mariehamn. De Belgische kampioenen, 24ste reekshoofd, leden tegen de Braziliaanse topreekshoofden França Larissa en Felisberta Da Silva Juliana een 2-0 nederlaag (21-19 en 21-17). De wedstrijd duurde 35 minuten. Mouha en Van Breedam komen vrijdag in de herkansingen uit tegen het Australische duo Louise Bawden-Bacchara Palmer (22) of de Duitsers Jana Köhler-Julia Sude (29).

    Eerder won Mouha/Van Breedam van het Letse duo Inguna Minusa/Inese Jursone in 52 minuten met 2-1 (21-19, 19-21 en 15-12) en van het Zweeds koppel Angelica Ljungquist/Asa Gustavsson met 2-0: 21-7 en 21-16 in 33 minuten.


    14-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste resultaat voor Mouha/Van Breedam in Noorwegen
    Op de Swatch World Tour-manche van het Noorse Kristiansand eindigden Liesbeth Mouha en Liesbet Van Breedam op de zevende plaats. Ze verloren in de verliezerspoule van het Braziliaanse duo Maria Clara-Carol (8ste reekshoofd): 22-20 en 21-15. Deze zevende plaats is het beste resultaat van Mouha/Van Breedam dit seizoen.

    13-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coucke/Frankart uitgeschakeld op EK na derde nederlaag



    Ward Coucke en Audry Frankart hebben de groepsfase van het EK in Berlijn niet overleefd. De Belgische kampioenen verloren ook hun derde en laatste groepswedstrijd met 2-1 van de Oostenrijkers Clemens Doppler en Matthias Mellitzer (13de reekshoofd). Coucke/Frankart, 24ste op de ranking, verloor de eerste set met 21-15 en haalde de tweede set binnen met 18-21. In de beslissende derde set toonden de Oostenrijkers zich met 15-8 na 49 minuten de sterksten. Coucke en Frankart hadden donderdag ook hun twee eerste matchen verloren. Het duo van EVO Beach eindigde zo met drie nederlagen als laatste in groep A en is uitgeschakeld. Enkel de top 2 van de zes groepen en de vier beste derdes stoten door naar de achtste finales.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Breedam/Mouha blijven op het goeie spoor in Noorwegen

    Liesbeth Mouha en Liesbet Van Breedam worden al minstens zevende op de World Tourmanche in het Noorse Kristiansand. In hun derde wedstrijd van de verliezerspoule versloegen ze het Amerikaanse duo Angela Akers/Tyra Turner, 13de reekshoofd, met 2-0: 25-23 en 21-18 in 44 minuten. In de volgende ronde nemen ze het vrijdagnamiddag op tegen het als achtste geplaatste Braziliaanse koppel Maria Clara/Carol.


    12-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EK: twee nederlagen op rij voor Coucke/Frankart in Berlijn
    Op het EK in Berlijn hebben Ward Coucke en Audry Frankart hun eerste twee wedstrijden in groep A verloren. De Belgische kampioenen, 24ste reekshoofd, gingen eerst nipt met 2-1 (21-18, 23-25 en 15-10) onderuit tegen de Duitse favorieten David Klemperer en Eric Koreng, het eerste reekshoofd. Daarna waren de Spanjaarden Inocencio Lario en Raul Mesa (12de reekshoofd) te sterk voor Coucke/Frankart: 28-26 en 21-17 na 51 minuten. Vrijdag nemen Coucke en Frankart het in hun laatste groepswedstrijd op tegen de Oostenrijkers Clemens Doppler en Matthias Mellitzer (13de reekshoofd). De top 2 van de zes groepen en de vier beste derdes stoten door naar de achtste finales.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mouha en Van Breedam zeker van plaats in top 10 op World Tour Noorwegen

    Op de World Tour in het Noorse Kristiansand hebben Liesbeth Mouha en Liesbet Van Breedam ook hun tweede wedstrijd in de herkansingen gewonnen. De Liesjes, 23ste reekshoofd, versloegen eerst het Zwitserse duo Isabelle Forrer/Joana Heidrich in 36 minuten met 2-0 (22-20 en 21-11). Daarna waren ze te sterk voor het 16de reekshoofd, het Amerikaanse duo Brooke Hanson/Lauren Fendrick: twee keer 21-16 na 42 minuten. Van Breedam/Mouha speelt vrijdag tegen de winnaars van het Amerikaans onderonsje tussen Jen Kessy/April Ross en Angie Akers/Tyra Turner. Bij winst vrijdag behouden Mouha en Van Breedam uitzicht op de halve finales, bij verlies worden ze negende. Eerder verloren de Belgische kampioenen in de tweede ronde van het Tsjechische duo Hana Klapalova/Lenka Hajeckova, het zevende reekshoofd, met 2-1: 21-18, 19-21 en 23-21.


    11-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STUDENTEN: beachvolleytornooi als schoolopdracht



    Nu zaterdag is er een groot beachvolleybaltornooi op de terreinen van EVO Beach aan het sportcentrum Recrean in Oudenaarde. Enkele studenten van het laatste jaar aan de Hogeschool Gent organiseren dat als eindwerk. Dit spetterend tornooi richt zich naar de jeugd U16 (drie tegen drie) en U18 (twee tegen twee) vanaf 10u, en naar gelegenheidsploegen (vrouwen, mannen, gemengd/per drie) vanaf 13u. Het is de ideale gelegenheid om een schitterende beachvolleybalzomer op een aangename manier af te sluiten. Voor drie euro per speler ben je ingeschreven en krijg je een drankje, een t-shirt en de verzekering. Info op beachvolley.oudenaarde@gmail.com.


    10-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK KNOKKE: de herinneringen van EVO Beach





    09-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK KNOKKE: EVO Beach verovert het podium bij de mannen


    Het Belgisch kampioenschap is voor EVO Beach één grote triomf geworden in het mannentornooi. Het podium op het zonovergoten Albertstrand in Knokke was volledig EVO gekleurd. Ward Coucke en Audry Frankart hernieuwden hun nationale titel van 2007. Coucke wordt op die manier één van de grootste heren van het Belgisch beachvolley. Dries Koekelkoren en Tom Van Walle stonden dicht bij een tweede opeenvolgende opperste bekroning, maar een dipje in de tweede set kwamen de youngsters niet meer te boven. Tim Verschueren en Jeroen De Beleyr zorgden in alle stilte voor een serieuze EVO-sweep door de derde plaats te pakken in de troosting. Opnieuw een ware triomf voor clubcoach Dirk Deboiserie.

    Bij de vrouwen geraakte geen enkel EVO-duo op de slotdag. Trainer Ron Andelhof sloot zijn debuutjaar als verantwoordelijke voor de EVO-vrouwen af met twee vijfde en één zevende plaats.




    08-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK KNOKKE: vandaag beslissing over Belgische titel
    Vandaag moet het gebeuren: de slotdag van het Belgisch kampioenschap op het Albertstrand in Knokke. Hier hebben we een heel seizoen naar uitgekeken. Bij de mannen start EVO Beach met drie teams in de halve finales, een ongelooflijke luxe. Derom/Rosiers is de verrassende vreemde eend in de bijt. Minder succes bij de vrouwen. De drie EVO-duo's sneuvelden gisteren in het zicht van de eindmeet.

    Van Breedam/Mouha tegen Van Bree/Ernste en Vandesteene/Verstrepen tegen Donika/Lowette zijn de halve finales. Bij de mannen wordt het Coucke/Frankart tegen Derom/Rosiers en De Beleyr/Verschueren tegen Koekelkoren/Van Walle. Geen live-verslaggeving op deze site wegens lijflijk aanwezig. Wel op de site van het Belgische Beachvolleycitcuit.

    HALVE FINALES
    Van Breedam/Mouha - Van Bree/Ernste: 21-13 en 21-10
    Vandesteene/Verstrepen - Donika/Lowette: 21-15 en 21-19

    Coucke/Frankart - Derom/Rosiers: 22-20 en 21-19
    De Beleyr/Verschueren - Koekelkoren/Van Walle: 21-15 en 21-19

    TROOSTING
    Van Bree/Ernste - Donika/Lowette: 21-17
    Derom/Rosiers - De Beleyr/Verschueren: 16-21

    FINALES
    Van Breedam/Mouha - Vandesteene/Verstrepen: 24-22 en 21-11
    Coucke/Frankart - Koekelkoren/Van Walle: 17-21, 21-17 en 15-8

    07-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK KNOKKE: de eerste foto's van EVO Beach


    Stefanie Vande Casteele heeft zich weer lekker geamuseerd op de eerste wedstrijddag van het Belgische kampioenschap in Knokke. Hier zijn de eerste foto's van de clubfotografe van EVO Beach . Meer knappe exemplaren op haar facebookpagina of gewoon op aanvraag.




    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN: tweede dag op de BK-finale in Knokke
    Na een sterke collectieve prestatie van EVO Beach op de eerste wedstrijddag van het Belgisch kampioenschap wordt er vandaag vanaf 9 uur gestreden voor een plaats in de halve finale.

    Ward Coucke/Audry Frankart:
    * 21-16 winst tegen Maris/Blondeel
    * 21-18 winst tegen Degrève/Abreu Lopez
    * 21-15 winst tegen Deroey/Deroey
    * 21-15 winst tegen De Beleyr/Verschueren (kwartfinale)

    Jeroen De Beleyr/Tim Verschueren:
    * 21-10 winst tegen Daelemans/Van Goethem
    * 21-08 winst tegen Hollez/Jonckheere
    * 21-18 winst tegen Joosen/Melis
    * 15-21 verlies tegen Coucke/Frankart (kwartfinale)
    * 21-7 winst tegen Jadot/Jadot

    Dries Koekelkoren/Tom Van Walle:
    * 21-10 winst tegen Van Durme/Van Kerkhove
    * 21-15 winst tegen Hamelrijckx/Franchimont
    * 21-18 winst tegen Van de Plas/Coolman
    * 21-18 winst tegen Vekemans/Douwen (kwartfinale)

    Seppe Baetens/Thibault Vermeeren: 7de
    * 22-25 verlies tegen Hamelrijckx/Franchimont
    * 21-18 winst tegen Van Durme/Van Kerkhove (verliezerspoule)
    * 21-11 tegen Deleu/Mariën
    * 21-15 winst tegen De Schrijver/De Gruyter
    * 21-06 winst tegen Urnaut/Achten
    * 26-29 verlies tegen Jadot/Jadot

    Christophe Van de Plas/Pieter Coolman: 9de
    * 21-13 winst tegen Schuurman/De Smet
    * 22-19 winst tegen Huysman/Van de Wielle
    * 18-21 verlies tegen Koekelkoren/Van Walle
    * 16-21 verlies tegen Jadot/Jadot (verliezerspoule)

    Fien Callens/Marta Sobolska: 5de
    * 21-16 winst tegen Fuller/Hertveldt
    * 28-25 winst tegen Verrelst/Coolman
    * 11-21 verlies tegen Van Breedam/Mouha (kwartfinale)
    * 28-31 verlies tegen Donika/Lowette (verliezerspoule)

    Nymphe Verrelst/Nina Coolman: 7de
    * 21-13 winst tegen De Neef/Jackers
    * 25-28 verlies tegen Callens/Sobolska
    * 21-11 winst tegen Piatkowska/Martens (verliezerspoule)
    * 15-21 verlies tegen Donika/Lowette

    Maud Catry/Yana De Leeuw: 7de
    * 21-13 tegen Sylverans/Degryse
    * 17-21 verlies tegen Van Bree/Ernste
    * 21-16 winst tegen Thielemans/Van Asch (verliezerspoule)
    * 19-22 verlies tegen Lieckens/Lieckens

    06-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN: eerste dag op de BK-finale in Knokke
    Om 10u is de strijd om de Belgische titel op gang gefloten. Op het Albertstrand komen acht teams van EVO Beach in actie. Eerste de mannen, vanaf 16u ook de vrouwen.

    Ward Coucke/Audry Frankart:
    * 21-16 winst tegen Maris/Blondeel
    * 21-18 tegen Degrève/Abreu Lopez
    * ... tegen Deroey/Deroey

    Jeroen De Beleyr/Tim Verschueren:
    * 21-10 winst tegen Daelemans/Van Goethem
    * 21-08 tegen Hollez/Jonckheere
    * ... tegen Joosen/Melis

    Dries Koekelkoren/Tom Van Walle:
    * 21-10 winst tegen Van Durme/Van Kerkhove
    * 21-15 winst tegen Hamelrijckx/Franchimont
    * ... tegen Van de Plas/Coolman

    Christophe Van de Plas/Pieter Coolman:
    * 21-13 winst tegen Schuurman/De Smet
    * 22-19 winst tegen Huysman/Van de Wielle
    * ... tegen Koekelkoren/Van Walle

    Seppe Baetens/Thibault Vermeeren:
    * 22-25 verlies tegen Hamelrijckx/Franchimont
    * ... tegen Van Durme/Van Kerkhove (verliezerspoule)

    Fien Callens/Marta Sobolska:
    * 21-16 winst tegen Fuller/Hertveldt
    * 28-25 winst tegen Verrelst/Coolman
    * ... tegen Van Breedam/Mouha

    Nymphe Verrelst/Nina Coolman:
    * 21-13 winst tegen De Neef/Jackers
    * 25-28 verlies tegen Callens/Sobolska
    * ... tegen

    Maud Catry/Yana De Leeuw:
    * 21-13 tegen Sylverans/Degryse
    * 17-21 verlies tegen Van Bree/Ernste
    * ... tegen

    05-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PLANNING: wedstrijdschema voor het BK in Knokke


    Scouters klaar ... hier is de eerste tegenstander voor de teams van EVO Beach op de eerste dag van het BK in Knokke. Het festijn op het Albertstrand begint morgen om 10u.

    Ward Coucke/Audry Frankart vs Maris/Blondeel

    Dries Koekelkoren/Tom Van Walle vs Van Durme/Van Kerckhove

    Jeroen De Beleyr/Tim Verschueren vs Daelemans/Van Goethem

    Christophe Van de Plas/Pieter Coolman vs Schuurman/De Smet

    Seppe Baetens/Thibault Vermeeren vs Hamelrijckx/Franchimont

    Fien Callens/Marta Sobolska vs Fuller/Hertveldt

    Nymphe Verrelst/Nina Coolman vs De Neef/Jackers

    Maud Catry/Yana de Leeuw vs Sylverans/Degryse

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mouha/Van Breedam uitgeschakeld in Polen
    De Swatch World Tour in het Poolse Stare Jablonski zit erop voor Liesbeth Mouha en Liesbet Van Breedam. Ze verloren na 56 minuten ook hun derde poulewedstrijd tegen de Tsjechische meisjes Kolocova-Slukova met 2-1 (17-21, 21-17, 15-9). Met een 0 op 3 maken ze geen kans om door te stoten naar de volgende ronde. Zo zijn de Belgische kampioenen ook op tijd in België om vanaf vrijdag hun titel te verdedigen in Knokke.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PLANNING: het slot van het seizoen voor Coucke/Frankart


    Alles staat de komende dagen natuurlijk in het teken van de strijd om de Belgische titels in Knokke, maar Ward Coucke en Audry Frankart willen toch ook al wat verder kijken, naar het einde van het seizoen. Na het Belgisch kampioenschap spelen Ward en Franky nog twee internationale tornooien in het zand alvorens weer aan de slag te gaan in zaal. Het FIVB-tornooi vanaf 18 augustus in Finland werd geschrapt, maar er is wel ook goed nieuws te melden. Coucke/Frankart heeft een wildcard gekregen voor de finale van het Europees kampioenschap in Berlijn van 12 tot 15 augustus, met de top 24 in Europa. Daarna wordt het beachseizoen van het EVO-duo afgesloten met het FIVB-tornooi in Den Haag, van 25 tot 28 augustus.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee nederlagen voor Mouha/Van Breedam in Polen
    Liesbeth Mouha en Liesbet Van Breedam hebben hun twee groepswedstrijden verloren in de World Tourmanche in het Poolse Stare Jablonki. De Belgische kampioenen, 29ste op de plaatsingslijst, verloren eerst van de Chinezen Xue Chen en Zhang Xi, vierde op de ranking met 2-1: 23-21, 18-21 en 15-9. Daarna werd het 2-0 in het tweede duel tegen de Brazilianen Angela Vieira en Vanilda dos Santos Leao, 13de reekshoofd. Vandaag nemen de Liesjes het op tegen de Tsjechen Kristyna Kolocova en Marketa Slukova, 20ste op de ranking.

    04-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK KNOKKE: vooruitblik bij de EVO-mannen door Dirk Deboiserie



    Het is aftellen naar de climax van het beachvolleybalseizoen: het Belgisch kampioenschop het strand van Knokke. EVO Beach heeft wel iets met de strijd om de nationale titel. Met Koekelkoren/Van Walle heeft de club uit Oudenaarde niet alleen de titelverdedigers in de rangen, tal van spelers van EVO mochten al es pronken op het hoogste schavotje in Knokke. Voor iedereen een aanrader. Bouwheer van de successen, telkens weer, is Dirk Deboiserie. De clubcoach overloopt met ons de kansen voor dit verlengd weekend. "Alles staat al een tijdje in het teken van deze belangrijkste periode van het jaar", steekt Dirk meteen van wal. "De nationale EVO-beachteams leggen momenteel de laatste hand aan hun voorbereiding. Al is er ook tijd voor ontspanning. De sportieve inspanningen werden vrijdagavond even onderbroken voor een geslaagde en zeer gezellige BBQ voor de ganse EVO-familie. Sommigen hebben het alcoholgehalte van de plaatselijke sangria een beetje onderschat, maar dit kwam de ambiance alleen maar ten goede. Tijd nu voor bittere ernst.

    Zowel bij de mannen als bij de vrouwen hebben we er alweer een zeer succesrijk seizoen opzitten en zowel bestuur, trainers als speelsters/spelers zijn dan ook zeer tevreden over de resultaten. Opnieuw sneuvelden meerdere records: in 9 van de 10 mannentornooien was EVO vertegenwoordigd in de grote finale. 6 van die 9 finales werden winnend afgesloten. Op 4 tornooien was het podium volledig EVO gekleurd. En voor het eerst in onze geschiedenis bezetten drie tandems van EVO de eerste 3 drie plaatsen in het algemeen klassement. Ook dit jaar moeten we zeggen: we kunnen moeilijk beter doen."

    Ward en Audry hebben er een zware campagne opzitten door de combinatie van het Belgische circuit met tornooien op de FIVB- en CEV-kalender. Toch slaagden ze erin vijf finales te spelen in België, waarvan ze er drie wonnen. Europees was de absolute uitschieter de derde plaats op het Satellite-tornooi in Kiev, de beste Europese prestatie ooit door een Belgisch mannenteam. Voor Coucke/Frankart komt het er nu op aan om de batterijen terug op te laden voor Knokke, waar de gewezen Belgische kampioenen sowieso als één van de topfavorieten van start gaan.

    Tom en Dries
    stonden deze zomer voor een moeilijke opgave: hun verrassende titel van vorig jaar bevestigen. En in alle bescheidenheid: dit deden ze met veel lef en brio. Zonder zichzelf veel druk op te leggen en door hard en enthousiast te werken op training hebben ze een schitterend parcours afgelegd: vijf keer de finale gespeeld en drie keer gewonnen. Geen enkele keer eindigde Van Walle/Koekelkoren buiten de top vijf, met als eindresultaat de eerste plaats in het algemene klassement. Van bevestiging gesproken! Benieuwd wat ze deze keer uit hun marcelleke zullen schudden in Knokke. Trouwens, Tom verjaart zaterdag en hij is nog op zoek naar een cadeautje.

    Jeroen en Tim zorgden als nieuwbakken duo voor een zeer geslaagde campagne. Met attractief en verzorgd beachvolley konden ze het publiek meermaals bekoren en hun twee finales + vijf derde plaatsen zorgen ervoor dat ze het seizoen afsluiten op een prachtige derde plaats in het algemeen klassement. Na een heel regelmatige zomer. Jeroen hoopt dat Knokke dit jaar beter afloopt voor hem dan de voorbije jaren, terwijl Tim al meermaals de ervaring heeft om de zondag te halen in Knokke. De Beleyr/Verschueren zou het in elk geval dik verdienen.

    Christophe en Pieter
    zijn gestaag gegroeid gedurende het seizoen. Voor Pieter was het zijn eerste jaar tussen de ‘toppers’. Dankzij de raadgevingen van de ervaren en rustige Christophe heeft Pieter zich ontzettend snel aangepast aan dit hogere niveau. Hun gedreven en regelmatige trainingsarbeid onder leiding van Toumi heeft hen geleid naar een schitterende tweede en derde plaats in de laatste twee tornooien van het seizoen en een mooie zesde plaats in het klassement. De vorm is dus op het juiste moment aanwezig bij Van De Plas/Coolman om er in Knokke een prachtige apotheose van te maken.

    De youngsters Seppe en Thibault zijn zeker ook in hun opzet geslaagd. Hun eerste doel ‘telkens de zondag halen’ hebben ze zonder problemen gehaald, net als meerdere keren de top 10 halen (vier keer negende). Via technisch zeer verzorgd beachvolley kunnen ze het elke topploeg knap lastig maken en hun enige doelstelling die ze nog niet behaald hebben, namelijk één top 5-plaats, bewaart Baetens/Vermeeren misschien wel voor komend weekend.

    Op de bbq vrijdag heb ik gemerkt dat alle trainers (Ron, Toumi en ikzelf) zeer tevreden zijn over de geleverde trainingsarbeid. Nu kunnen we alleen maar hopen dat de resultaten in Knokke in de lijn liggen van de voorbije tornooien en dat we op zondag meerdere EVO-teams aan het werk zullen zien in de halve finales en finales."




    Foto

    EVO Beach herbergt met Coucke/Frankart opnieuw de Belgische kampioenen bij de mannen *****
    Foto

    DUO'S IN 2011

    MANNEN
    1. Coucke/Van Walle
    2. Frankart/Verschueren
    3. Van De Plas/Tuerlinckx
    4. Andelhof/Coolman

    PROSPECT
    1. Vande Casteele/Van Herreweghe
    2. Haentjens/Vindevoghel

    VROUWEN
    1. Callens/Sobolska
    1. Verrelst//David
    3. Catry/De Leeuw
    COACHES 2011

    * Dirk Deboiserie - mannen internationaal
    * Abdelilah Ettoumi - mannen nationaal

    * Ron Andelhof - vrouwen
    * Tomas Sobolski - vrouwen
    Foto

    KALENDER 2011

    NATIONAAL
    - 21-22 mei: Elsene
    - 04-05 juni: Kortrijk
    - 12-13 juni: Gent
    - 18-19 juni: Waremme
    - 25-26 juni: Sint-Niklaas
    - 02-03 juli: Antwerpen
    - 09-10 juli: De Haan
    - 16-17 juli: Blankenberge
    - 23-24 juli: Leuven
    - 30-31 juli: Oostende
    - 05-07 augustus: finales in Knokke - Albertstrand

    03-08/07
    zomerstage masters aan de Recrean voor jongens en meisjes tussen '88 en '93

    11-15/07
    zomerstage talents aan de Recrean voor jongens en meisjes tussen '88 en '93

    13-17/07
    European Masters in Novi Sad (Servië)

    20-24/07
    European Masters in Niechorze (Polen)

    27-31/07
    European Challenger in Varna (Bulgarije)

    9-14/08
    EK in Kristiansand (Noorwegen)
    PK MANNEN 2011:
    - 8 mei: Zele
    - 15 mei: Gent Blaarmeersen
    - 28 mei: Temse
    - 3 juni: Oudenaarde Markt
    - 11 juni: Gent
    - 24 juni: Sint-Niklaas
    - 2 juli: Oudenaarde @ EVO
    - 10 juli: Gavere
    - 17 juli: Zeebrugge 
    - 23 juli: Aalst
    - 14 augustus: Denderhoutem

    PK VROUWEN 2011:
    - 8 mei: Zele
    - 15 mei: Gent Blaarmeersen
    - 4 juni: Oudenaarde Markt
    - 11 juni: Gent
    - 25 juni: Sint-Niklaas
    - 2 juli: Oudenaarde @ EVO
    - 10 juli: Gavere
    - 17 juli: Zeebrugge 
    - 24 juli: Aalst
    - 30 juli: Kluisbergen
    - 13 augustus: Denderhoutem


    Foto

    Andere teams
  • Van Bree/Verstrepen
  • Horn/Lieckens
  • Mouha/Gielen

  • UITSLAGEN

    11 BK KNOKKE 2011
         1. Coucke/Van Walle
         2. Frankart/Verschueren
       17. Andelhof/Hollez
       17. Van De Plas/Spapens
       25. VDCasteele/VHerreweghe

         3. Catry/De Leeuw
         5. Callens/Sobolska
         7. Verrelst/David

    10 OOSTENDE 2011
         3. Coucke/Van Walle
         3. Andelhof/Van De Plas

         2. Callens/Sobolska
         7. Verrelst/David
         9. 
    Catry/De Leeuw

    CEV VARNA 2011
         9. Coucke/Van Walle
         -. Frankart/Verschueren


    9 LEUVEN 2011
         3. Frankart/Verschueren
         3. Coucke/Van Walle
         7. Andelhof/Coolman
         9. Van De Plas/Van Kerckhove

         3. Callens/Sobolska
         3. Verrelst/David
         7. 
    Catry/De Leeuw

    CEV POLEN 2011
       17. Frankart/Verschueren
         -. Coucke/Van Walle

    CEV SERVIE 2011
         3. Coucke/Van Walle
       17. Frankart/Verschueren


    8 BLANKENBERGE 2011
         afgelast

    7 MIDDELKERKE 2011
         3. Frankart/Verschueren
         3. Van De Plas/Coolman
         5. Coucke/Van Walle

         2. Catry/De Leeuw
         5. Callens/Sobolska
         -. Verrelst/David (kwal)

    6 ANTWERPEN 2011
         1 Coucke/Van Walle
         5. Frankart/Verschueren
         9. Van De Plas/Spapens

         3. Callens/Sobolska
         5. 
    Catry/De Leeuw
         5. Verrelst/David

    5 SINT-NIKLAAS 2011
         1. Frankart/Verschueren
         2. Coucke/Van Walle
        13. Andelhof/Coolman
        13. Van De Plas/Spapens

         3. Callens/Sobolska
         9. 
    Catry/De Leeuw

    4 WAREMME 2011
         1. Coucke/Van Walle
         5. Frankart/Verschueren
         9. Van de Plas/Spapens
       17. Verhelst/Coolman

        3. Catry/De Leeuw
        7. Callens/Sobolska
        9. Verrelst/David


    3 GENT 2011
         1. Frankart/Verschueren
         3. Coucke/Van Walle
         5. Van de Plas/Tuerlinckx
         9. Andelhof/Coolman
        17. Spapens/De Beleyr

        5. Callens/Sobolska
        5. Catry/De Leeuw
        9. Verrelst/David


    2 KORTRIJK 2011
       2. Coucke/Van Walle
       7. Andelhof/Coolman
       9. Van De Plas/Spapens
       
       2. Verrelst/David
       3. Catry/De Leeuw
       9. Callens/Sobolska

    1 ELSENE 2011
       2. Coucke/Van Walle
       3. Frankart/Verschueren
       3. Andelhof/Coolman
       9. Van De Plas/Spapens
       
       3. Catry/De Leeuw
       5. Callens/Sobolska
       -   Verrelst/David (kwal)


    BK in KNOKKE 2010
          1. Coucke/Frankart
          2. Koekelkoren/Van Walle
          3. Verschueren/De Beleyr
          7. Vermeeren/Baetens
          9. Van De Plas/Coolman

         5. Verrelst/Coolman
         7. Callens/Sobolska
         7. Catry/De Leeuw


    10 OOSTENDE 2010
          2. Koekelkoren/Van Walle
          3. Van De Plas/Coolman
          5. Coucke/Frankart
          7. Verschueren/Steppe
        17. Vermeeren/Baetens

         3. Verrelst/Coolman
         7. Callens/Sobolska
         9. Catry/De Leeuw


    9 LEUVEN 2010
         1. Coucke/Frankart
         2. Van De Plas/Coolman
         3. Koekelkoren/Van Walle
         5. Verschueren/Steppe
         9. Vermeeren/Baetens

         2. Callens/Sobolska
         5. Catry/De Leeuw
         7. Verrelst/Coolman

    8 DE HAAN 2010
         2. Coucke/Frankart
         3. Verschueren/De Beleyr
         5. Koekelkoren/Van Walle
         9. Van De Plas/Coolman
        17. Vermeeren/Baetens

         2. Callens/Sobolska
         7. Verrelst/Coolman

         K. Catry/De Leeuw

    7 DE PANNE 2010
         1. Koekelkoren/Van Walle
         3. Verschueren/De Beleyr
         5. Van De Plas/Coolman
         9. Vermeeren/Baetens

         1. Callens/Sobolska
         3. Catry/De Leeuw
         7. Verrelst/Coolman


    -----------------------
    KNOKKE 2009
         1. Koekelkoren/Van Walle
         5. Van De Plas/Janssens
         7. Frankart/Andelhof
         7. Coucke/De Beleyr
         9. Termote/Ettoumi
       25. Vandenberghe/Van Damme

        4. Bruyneel/David
        5. Callens/Sobolska
        9. Verrelst/Goos (kwal)
         - Catry/Emmery (niet geselecteerd)


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs