Hoi blog-bezoekers, wij zijn Greet en Tom, 2 verpleegkundigen uit Herentals, via deze blog kan je ons adoptieverhaal volgen! Veel plezier!

24 Augustus brengen we ons sterretje mee naar huis!!!

 
Inhoud blog
  • The end!!!
  • De laatste uren!!!
  • Nog 3 keer slapen!!
  • Finado!!!
  • Nog eventjes!!
    Adoptieverhalen
  • Renate en Johan
  • Ness
  • Tabitha en Esli
  • Sanne en Kriss
  • Nele en Stijn
  • Onze reeds afgelegde procedure

    31/05/06 : aanmelding K&G
    - 11/09/06 : cursus VCOK
    - 16/10/06 : indienen verzoekschrift jeugdrechtbank.
    - 23/10/06 : vragenlijst gekregen K&G.
    - 30/11/06 : tussenvonnis.
    - 29/01/07 : gesprek 1 van MO.
    - 05/02/07 : gesprek 2, thuisbezoek.
    - 15/02/07 : gesprek 3.
    - 20/02/07 : gesprek 4, en het laatste.
    - 14/03/07 : inlezen verslag CAW, negatief advies.
    - 24/03/07 : indienen van argumenten en tegenexpertise bij JR.
    - 26/04/07 : terug persoonlijk voorkomen JR, nog geen vonnis.
    - 11/06/07 : telefoon griffie, nieuw MO bevolen.
    - 06/09/07 : gesprek 5, echt het laatste gesprek CAW Sonar.
    - 24/10/07 : inlezen 2de verslag MO, positief advies.
    -13/12/07 : nogmaals voorkomen JR, positief vonis!!!
    -31/12/07 : vonnis thuis aangekregen.
    -02/01/08 : vonnis aangekomen bij K & G.
    -21/01/08 :  intake bij Ray of Hope!!!
    -10/06/08 : dossier vertrokken naar Ethiopië!
    -30/04/10 : telefoontje ROH
    -03/05/10 : foto Imani + officiele toewijzing
    -03/06/10 : courtdate
    -18/07/10 : afreis
    -19/07/10 : Imani in onze armen!!!!!!!
    -08/08/10 : thuis!
    ons ethiopisch sterretje
    een zoektocht naar onze droom
    02-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eventjes!!
    Hoi iedereen,

    Tom is net terug van het reisbureau en we hebben onze tickets in handen!!! Zondag morgen vertrekken we hier om    's avonds rond ongeveer 22u aan te komen in Brussel. We hebben een tussenstop in Frankfurt waar we wel enkele uren aan de grond staan. Laat ons hopen dat alles goed meevalt.
    De afspraak om naar het opvangtehuis van Finado te gaan is verzet naar morgen, dus weer even afwachten!!!
    Verder niet zo veel nieuws, ons meisje heeft wat diarree, niet zo erg, en haar windpokken (denken we) zijn redelijk onder controle. Ze slaapt een beetje meer dan anders maar dat is niet zo erg hé!!

    Zo, tot de volgende

    Greet, Tom en Imani

    02-08-2010 om 15:34 geschreven door greetentom  


    01-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etnologisch museum!!
    Hoi iedereen,

    vandaag iets korter!! Deze morgen met het busje richting Etnologisch museum, we hadden het vorig jaar al gedaan maar we gingen vooral om een DVD te kopen in het winkeltje daar. Zoiets als kinderen voor kinderen maar dan op ze'n Ethiopisch. Ons Imani is er alvast fan van, één en al oor als we het net opzetten!!
    Nu ligt ze te dutten, vandaag niks spectaculair meer op het programma.
    Morgen gaat Tom naar het opvangtehuis van Finado, we hebben daar een petekindje, Meheratu en hij gaat hem bezoeken!! Ik ga niet mee, zal te druk zijn voor ons pruts en voor de kindjes daar moet het ook een vreemd gevoel geven. Dus heb hem al de opdracht gegeven veel foto's te nemen!!

    Morgen hopelijk meer nieuws!!!

    ps ma, hou u rustig morgen en veel succes, heb ze opdracht gegeven om u goed te soigneren!!!

    01-08-2010 om 12:57 geschreven door greetentom  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ghion Hotel!

    Hoi bloggers,

    stilletjes aan raken de papieren in orde en hopelijk zit ons tijd er hier dan bijna op!! We genieten enorm van de momenten samen, maar je bent hier zo beperkt in je doen en laten dat we het stilletjes aan moe worden. De laatste dagen is het gelukkig iets beter weer, maar de dingen om te doen hier in Addis raken bijna op. Het is een heel drukke en vervuilde stad en het is moeilijk om te zoeken naar een plekje van rust en gezonde lucht!! Wat zullen we blij zijn als we in ons kempense tuintje kunnen vertoeven, tussen de bossen, heerlijk!!
    Vandaag hebben we nochtans een mooi park gevonden. Dit lag aan het Ghion hotel. Eerst hebben we het speeltuintje verkend maar hier zat niet veel bruikbaars bij voor onze kleine meid. We hebben er nochtans van genoten. Even op de wip met papa om nadien met Marie een schommel te delen. Echt grappig om zien, hopelijk blijven ze goed overeen komen en kunnen ze mekaar toch af en toe nog eens zien.
    Nadien op het terras even haar papje gaan geven om dan op zoek te gaan naar dat fameuze park. Eerst niet veel gevonden, wel veel groen, maar toch niet wat wij noemen een park. Bij onze tweede poging hadden we meer geluk, en inderdaad een groot park. Blijkbaar zeer geliefd bij trouwers want er waren 2 koppels aan een fotoshoot bezig rond de grote fontein. Normaal staat deze af maar voor de gelegenheid hadden ze hem even aan gezet. Zo zie je toch ook dat er heel rijke mensen zijn in Addis, want het was echt met alles erop en eraan. Lang wit kleed, haar mooi, chique boeket, prachtige bruidsmeisjes en de mannen strak in het pak!!!
    Ook hier in het hotel is morgen weer een trouwfeest, dat beloofd weer weinig nachtrust. Je kan hier nl een zeeeeeer lange witte limo huren, zouden er nog eens mee op de foto moeten, we kennen de chauffeur toch een beetje, we zullen morgen zien.
    Zo dat was het voor nu, tot de volgende

    Groetjes

    Greet, Tom en Imani

    ps ons Imani zag er vandaag echt geweldig uit, had haar een wit bandanatje opgezet, echt koddig!!

    01-08-2010 om 12:51 geschreven door greetentom  


    29-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwemmen!!
    Hoi idereen,

    net terug van een leuke plons in het water! Het was vandaag goed weer en we hebben met zijn allen het busje genomen richting Hilton. Daar hebben ze een van de enige zwembaden die lekker warm zijn.
    Eigenlijk zelfs iets te warm, zo'n 35°. De kindjes vonden het heel leuk! Ons Imani dobberde rond in haar roze zwembroekje op mama of papa's arm. Ik heb ze zelfs eens even onder water gehouden en dat vond ze niet zo erg. Ik denk dat we er een goed half uur zijn ingebleven en toen had ons madam grote honger. Bij papa op schoot haar flesje in een teug leeggedronken om nadien nog wat in het zonnetje met haar kam te spelen.
    Tegen half 1 zijn we ons gaan omkleden en hebben we ons Imani terug aangekleed. Nog even iets gedronken op het terras maar toen waren onze meisjes moe en klaar voor een dutje. Tegen half 1 terug op de kamer en tegen 1 uur in bed voor het middag dutje.
    Straks nog iets gaan eten en dan zoals jullie al wel zullen weten badje, flesje, bedje.

    Doei

    Greet, Tom en Imani

    29-07-2010 om 12:51 geschreven door greetentom  


    27-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitpap en speeltuin!!
    Hoi iedereen,

    gisteren dus ons Imani haar eerste fruitpap!! En dat smaakte naar meer. Na het eerste hapje trok ze een gezicht van "wat voor een vergif geven jullie me nu" maar na de tweede hap kon de derde niet snel genoeg komen. We hebben ze niet de hele portie gegeven, dat is voor morgen!! 
    Vandaag na het ontbijt met zijn allen een tripje gedaan naar het centrum van Addis. Het busje dropte ons aan het treinstation, waar het eigenlijk iets te druk was met veeel vieze uitlaatgassen. Snel door het kleine parkje gelopen om nadien richting stadion en Mesquel square te stappen. Daar was er redelijk wat beweging, de toekomst van sportief Ethiopië was daar nl aan het trainen. Leuk om te zien, zo mager en gespierd en ondanks het zonnetje hielden ze er een stevige tred in!!! Hans en Marie probeerden het tempo even te volgen, maar helaas, ook zei moesten hun meerdere kennen in die gracieuze gazellen!!! Even van aan de zijlijn alles gade geslagen en de kans gegrepen om wat truien en jassen over boord te gooien want het begon goed warm te worden!!
    Nadien langs het kerkje van Estifanos om dan aan te komen aan de chique buurt van Addis nl bij de Africa Hall (UNO), Hilton en de presidentiele woning!!Hoewel dat allemaal mooi was hadden we meer interesse in de dichterbij komende speeltuin!! De eerste poort was toe, maar bij de volgende hadden we geluk, we konden binnen, mits betalen natuurlijk!!
    Het was allemaal de moeite waard!! Moderne en mooie speeltuin in een groen park, met (heel belangrijk) een terrasje in de schaduw. Eerst even op de schommel waar ze het direct naar haar zin had, Marie moest er nog even over nadenken of ze het wel leuk vond, en ja hoor, ze was ook verkocht!! Na het schommelen zijn we eerst ons meisje haar flesje gaan geven op het terras, want daar was het ondertussen weeral tijd voor. Nadien nog voorzichtig in de schommel maar ook haar kaarsje was uit. Nog een kake-pamper vervangen op een bankje om even later terug met het busje richting hotel terijden!!
    Weeral een geslaagde uitstap, hopelijk morgen weer zo'n weer, dan gaan we vast en zeker zwemmen!!!

    Groetjes

    Greet, Tom en Imani xx

    27-07-2010 om 18:37 geschreven door greetentom  


    26-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 week!!
    Hoi iedereen,

    jaja, vandaag zijn we 1 week mama en papa!! En tot nu toe voelt het echt geweldig. De eerste dagen was het nog wat zoeken maar ondertussen beginnen we elkaar beter en beter te kennen. We hebben ook een routine opgebouwd zodat ons prutske weet wat er haar te wachten staat.
    Deze voormiddag zijn we nog met Hans, Heidi en Marie naar de Entoto berg geweest, een serieus klimmeke,onze pa zou er werk aan hebben met zijn fiets!!! Het was weer redelijk goed weer en dan profiteren we er natuurlijk van!! Boven was het wel beduidend frisser maar we waren er op voorzien!!
    Eerst de kerk en het paleis van Menelik 2 gaan bekijken. We hadden snel de aanhang van enkele kindjes die om chocola vroegen, ze kennen die toeristen goed precies. Veel trapjes op en af en over glibberige padjes maar we zijn overal geraakt waar moesten geraken. Ons Imani had ondertussen een dutje gedaan in de buikzak om nadien weer goedlachs mee rond te kijken en vele indrukken op te doen!!!
    Bij aankomst van de 2de kerk was er een leuke tête-à-tête met Marie, wat mooie en schattige foto's opleverde!!
    Ondertussen was het al voorbij 11uur en begon ons meisje haar buikje te knorren, ze heeft het toch nog even volgehouden en tegen 12 uur hebben we haar in het busje een flesje gegeven!! We waren deze keer voorzien, een mens leert snel bij. Nog even gestopt bij het winkeltje voor pampers, fruitsap en bananen en tegen half 1 waren we terug "thuis".
    Nog even leuk gespeeld, kusjes geven, neuze neuze,in een klein stationnetje en juju paardje en ons dutske was klaar om haar middag dutje aan te vangen.
    Ze kan maar beter goed uitgeslapen zijn want sebiet staat haar eerste fruitpapje te wachten!!!
    Meer daar over morgen!!!

    Groetjes Greet, Tom en Imani

    26-07-2010 om 14:27 geschreven door greetentom  


    24-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met zijn 3-tjes in bad, amaai!!!
    Hoi iedereen,

    ga het vandaag korter houden. Deze voormiddag na het ontbijt samen met Hans, Heidi en Marie naar het natuurkundig museum geweest een beetje verder in de straat. Niet echt te vergelijken met de musea in België maar ze doen echt hun best met de middelen die ze hebben!! Vooral heel veel opgezette dieren en reptielen op sterk water, brr...
    Enkele mooie kiekjes genomen en nadien huiswaarts voor een papje voor ons dutske, best een gezellig tripje.
    Na de middag nog bezoek gehad van Bruk, die kwam onze tickets halen, ze moeten worden vervroegd, we weten nog niet wanneer. We houden jullie op de hoogte.
    Boven iets gaan eten, maar daar was het heel druk en dat vond ons Imani maar niks. Eén of ander feest met een buffet voor de genodigden, dus niet voor ons. Was er niet kwaad om, er lag ook gewoon een schotel met rauw stukken vlees en dat eten ze hier zo op (jakkes), ieder zijn ding.
    Tegen de avond zijn we voor het eerst met 3 in bad geweest!!! Niet echt praktisch aangezien het bad niet zo groot is, maar best wel lachen geblazen. Ze begint het echt leuk te vinden, al steekt haar duimpje nog steeds in haar mondje om zich een beetje te troosten (denken we). Mama is er dan na een tijdje eerst uit gegaan om daarna ons Imani er uit te nemen. Goed afdrogen, insmeren en een hemdje aan. Na een badje is ze altijd zeer goed gezind en we hebben nog wat zitten oefenen op dadada en op het alleen rechtzitten (met wisselend succes).
    Om half 7 een flesje en braaf om 7u in bed, al lachend leggen we ze neer en horen ze niet meer ( wat kan ik toch goed rijmen!!!)

    Zo, dat was het, toedeloe

    Greet, Tom en Imani

    24-07-2010 om 18:48 geschreven door greetentom  


    23-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve de draagzak !!
    Hoi iedereen,

    hopelijk lukt het me deze keer wel!!
    Drukke voormiddag gehad vandaag. Na het ontbijt en het dutje van ons pruts kregen we telefoon van Bruk dat we direct naar beneden moesten gaan met onze reispas en visum, we gingen nl naar de immigratie voor nog wat papierwerk en pasfoto's voor ons Imani.
    Imani in onze draagzak gestoken (dank u tante Pascale!!) en samen met Heidi,Hans en Marie vertrokken. Het is leuk te zien hoe ook Marie uit haar schulpje begint te komen, nu ook al als wij erbij zijn!!
    Eenmaal daar aangekomen moesten de mannen in het busje blijven, het was een vrouwenzaak!!
    De nodige stempels hadden we redelijk snel maar op de pasfoto's was het even wachten met alle gevolgen van dien!! Honger en moe en geen pap bij, maar ja, we dachten niet zo lang weg te blijven. Dat weten we weeral voor in't vervolg, BE PREPARED, ALWAYS!!!
    Tussen de huilbuien door een foto laten nemen, met de nodige traantjes, maar het is toch gelukt!! Zelf Marie begon ook te wenen want ze kwam vlak achter ons Imani en had gezien en gehoord wat voor kabaal ons dutske maakte bij het nemen van de foto!! Je zou voor minder bang krijgen.
    Toen dit achter de rug was dacht ik, yes, naar hotel, papje en bedje , maar nee, nog een extra paar pasfoto's bij de plaatselijke fotograaf. Dit was dan ook niet van de eerste keer gelukt want er was een error in de computer. Tegen kwart voor één kwamen we er buiten en toen moesten we met het busje vertrekken, maaaar, onze chauffeur had zijn lichten laten branden en de batterij was plat!! Ondanks de waarschuwingen van Hans, het mocht niet baten!!
    Dus nog een beetje langer wachten op een vervang busje. Ons Imani was ondertussen redlijk rustig en viel af en toe in slaap, ondanks de grote honger!!
    We waren tegen 13u op de kamer en ons uitgehongerd leeuwinnetje dronk haar pap in een keer uit, na enkele boertjes, direct het bedje in en geslapen tot 15u.
    Nadien was ze weer de vrolijkheid zelve!! Nog wat spelen met mama en papa en tegen 16u het volgende papje. Tegen 17u zijn wij dan gaan eten en ondertussen deed ons Imani een dutje op mijn buik, in de draagzak.
    Na het eten , nog een badje en een flesje en iets later, na nog wat te hebben gegibberd met mama en papa, de beddebak in!!

    Dus tante Pascale, toch een goede aankoop die draagzak, ze heeft er al veel ingezeten en hopen dat ze eri n het vliegtuig ook goed in gaat slapen!!

    Groetjes Greet, Tom en Imani

    23-07-2010 om 19:12 geschreven door greetentom  


    21-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip Top in orde!!
    Hoi iedereen,

    ons Imani slaapt dus hebben weer even tijd om julie op de hoogte te houden. Hier gaat alles super hoor. Ze eet goed, slaapt goed en lacht veel. Ze weent alleen als ze honger heeft.Momenteel geven we haar om de 4 uur een papje en dat lijkt goed te gaan.
    Het weer zit wel een beetje tegen maar dat is normaal zeker in het regen seizoen. Grijze lucht en dus niet echt warm met veel nattigheid!! Deze namiddag voor het eerst langer buiten geweest, bij mama op de buik onder de jas en met een kapje op!! Ze moest vooral heel veel rondkijken maar had er wel zin in.
    We krijgen op straat toch veel reacties van de mensen, maar wel positief. De vrouwen willen ze allemaal eens aanraken of een kusje geven en de mannen lachen vanop een afstand!!
    We waren dus naar een winkeltje geweest niet zo ver van het nationaal museum, dus echt wel in het centrum. Heel druk, veel verkeer,uitlaatgassen,... Wat missen we dan toch ons huisje en tuintje met de gezonde lucht!!
    Op onze terugweg was haar kaarsje uit want ze viel in slaap in de draagzak!!
    Eenmaal terug op de kamer heeft ze even verder geslapen om daarna weer een nieuw flesje te krijgen.
    Vandaag was het ook de eerste keer dat ze niet weende voor haar badje!! Ik was er mee in gegaan en dat vond ze wel wat leuker!! Niet dat ze wild enthousiast was maar ze liet zich toch rustig ronddrijven in het grote bad!
    Papa heeft ze er dan uit genomen en verder afgedroogd, ingesmeerd en aangekleed!!
    Nadien heb ik me nog even met de haartjes bezig gehouden want dat mag je echt geen dag overslaan!! Veel olie en goed nat en dan geraak je er voorzichtig door. Tot nu toe laat ze het redelijk goed toe, ondanks het feit dat ik nog niet het goede kammetje bij heb!!
    Nadien nog vrolijk liggen spelen op het grote bed om dan weer uitgehongerd te beginnen aan haar papje van half 8. Nadien zijn we ooknog een hapje gaan eten maar ons pruts viel al in slaap on onze schoot. In de kamer ze snel slaap-klaar gemaakt en nu slaapt ze tot we ze om half 12 nog eens wakker maken voor haar laatste papje van de dag!!
    Zo dat was het weer, tot de volgende keer.

    Groetjes Greet, Tom en Imani

    PS nog even geen foto's, pas als haar paspoortje in orde is, dan is alles oficieel

    21-07-2010 om 20:11 geschreven door greetentom  


    20-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selam!!
    Hoi iedereen ofwel selam,

    de eerste berichten vanop onze roze wolk!!! Hier gaat alles geweldig goed!!
    Gisteren morgend goed aangekomen en na een koffietje te hebben gedronken kregen we al telefoon van Mr. Bruk dat ze ons gingen komen ophalen om naar het weeshuis te gaan. De zenuwen waren goed onder controle en geloof het of niet, we hebben niet gehuild!!! We stonden er zelf van te kijken.
    We stapten uit het busje bij het weeshuis en Bruk zei, ga daar maar binnen, Mekdes is alaan het wachten!!!
    En jaja op de arm van een verzorgster keek ze ons met grote donkere puppie oogjes aan!!! Wekregen haar direct in onze armen, eerst even de mama en dan de papa, en er vloeiden toch wat traatjes bij haar, wat natuurlijk niet meer dan normaal is!! Na een tijdjes kwam ze tot rust op in onze armen en hebben we een kleine rondleiding gehad in het weeshuis en zijn we naar haar zaaltje en bedje gaan kijken.
    Een kamer van ongeveer 6 op  7 m schat ik met 4 of 5 rijen met allemaal bedjes achter elkaar. Er hing wel een beetje een pipi geurtje maar je kon echt zien dat ze hun best doen met de middelen die ze hebben en ons Imani was echt zeer proper, verzorgd en lekker ruikend!!
    Na de nodige foto's van het kamertje en met de verzorgsters was het tijd om terug naar het busje te gaan. Alles bij elkaar zijn we er misschien een half uurtje gebleven.
    In het kamertje van ons Imani lagen nog een 5-tal andere baby's en die zagen er ook goed uit. Ze lagen op een soort van relaxjes allemaal wat rond te kijken en leken niet ziek te zijn!!
    Terug in het hotel was ons prutske haar kaars helemaal uit en is ze op schoot in slaap gevallen. Tegen demiddag hebben we haar dank gewekt voor haar eerste flesje en die ging vlotjes binnen. Daarna werd er vooral heel veel gekeken en af en toe kon er een klein glimlachje af, of beelden we ons dit in???
    We zijn dan zelf ook iets gaan eten met Imani in de draagzak en nadien heeft ze een huil uurtje gehad. Ze was met niets te troosten en hebben haar dan maar terug een flesje gegeven die ze ook weer helemaal leg dronk!! Nadien weer zeer goed geslapen, wel tot 6u.
    Dan haar eerste badje en ook nieuwe kleertjes aan. Het badje vond ze niet zo leuk, hopelijk gaat dit straks iets beter!!
    Gisteren heeft ze om 9u haar laatste papje gekregen en werd ze voor het eerst wakker om half 3. Toen weer een pampertje en papje en verder geslapen tot half 7. Na een tijdje opgestaan, nieuw papje, beetje gewassen en hup met mama en papa gaan ontbijten in restaurant boven.
    En geloof het of niet maar haar kaars was weeral uit, het zal ook wel een manier zijn om alles een beetje te verwerken, en al die nieuwe ervaringen en indrukken kosten ook veel energie natuurlijk.
    De kleertjes die we bij hebben zijn ook een beetje te groot maar tegen we hier vertekken passen ze wel.
    moet gaan, ze is wakker doei xx

    20-07-2010 om 08:08 geschreven door greetentom  


    17-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste lootjes!!
    Hoi iedereen,

    een laatste update voor ons vertrek!! We hebben de zenuwen nog redelijk onder controle maar dat zal morgen wel iets anders zijn waarschijnlijk!!
    Deze morgen de geboortekaartjes nog gaan halen, ze waren gisteren ook al klaar maar ze hadden haar naam op de cover vergeten te drukken!!! Maar ondertussen alles opgelost dus!!
    En nu maar hopen dat we niets vergeten en dat onze bagage goed aankomt in Addis Abeba!! We hebben 2 handbagages en 3 grote valiezen!! In de terugreis hopen we het met minder te doen aangezien we dan een extra speciaal pakketje meer te dragen hebben hé!!!
    Deze avond gaan we nog eens goed eten en morgen tegen half drie ongeveer komen ze ons halen om naar zaventem te gaan!! We vertrekken om 19 u en zijn dan met een tussenstop in Frankfurt, maandag morgen in Addis.
    Het volgende berichtje zal dus vanuit Ethiopie zijn!!!

    Groetjes

    Greet en Tom

    AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

    17-07-2010 om 14:52 geschreven door greetentom  


    09-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!
    Hoi iedereen,


    stress, stress,stress!!!! Net telefoon gekregen van ROH, we vertrekken al volgende week zondag!!!
     We zullen dus vanaf 19 juli samen zijn totdat de papieren in orde zijn, waarschijnlijk rond 24 augustus!!!
    Nu das vanalles regelen!! Alle tips welkom!!!

    Greet en Tom

    09-07-2010 om 00:00 geschreven door greetentom  


    05-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 augustus!!!
    Hoi iedereen,

    we hebben een voorlopige afreisdatum gekregen nl 11 augustus!!! Net op de dag dat ons Imani 7 maand zal worden!!!
    Nu beginnen de zenuwen toch te komen!!!
    En hopelijk vergeet ik niets!!!

    Groetjes Greet en Tom

    05-07-2010 om 20:18 geschreven door greetentom  


    14-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geboortekaartjes!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoi iedereen,

    We zijn zaterdag in Herentals de boeken gaan halen om een geboortekaartje uit te kiezen!!! Heel de achterbank van de auto lag vol met boeken!!! 13 in totaal. Heb ze 's avonds één voor één bekeken en na de grote selectie bleven er nog 17 kanshebbers over.Dan heeft Tom diegene eruit gehaald die hij niet mooi vond en zo zijn we vandaag terecht gekomen bij het winnende kaartje!!!
    Morgen ga ik de boeken terug binnen doen en ineens een afspraak maken om de suikerbonen te gaan kiezen. Dat is eigenlijk nog wel wat vroeg, aangezien de babyborrel pas in oktober is, maar ja, nu heb ik er tijd voor hé!!!
    Dus alles wat nu geregeld kan worden, zullen we al maar doen.
    Heb ook eens bekeken welke papieren we allemaal nog moeten invullen voor oa adoptieverlof, ouderschapsverlof en tijdskrediet,... en dat is ook niet min!!!
    En van K&G heb ik ook een mailtje terug gekregen, ze gaan me alle boekjes en brochures opsturen die andere mama's ook krijgen ivm voeding,opvoeding, spelen enz.
    Ga dus nog veel moeten lezen!!!
    We zijn nu ook aan het wachten op de datum van onze reisvoorbereiding, waar we dan de medereizigers voor de eerste keer gaan ontmoeten!! Spannend.

    Groetjes

    Greet, Tom en Imani

    14-06-2010 om 17:49 geschreven door greetentom  


    11-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beetje nieuws
    Hoi iedereen,

    net mailtje gekregen van Charlotte van ROH. Ze is net terug van Ethiopië en heeft er ons Imani gezien!! Ze mocht er spijtig genoeg geen foto van nemen maar blijkbaar stelt ze het goed en ziet ze er gezond uit!!
    Meer kon ze ons niet vertellen, maar het is toch al iets!!

    Groetjes Greet en Tom

    ps gisteren onze 4 de huwelijkverjaardag gevierd en ondertussen dus ook al vier jaar met onze adoptie bezig!!

    11-06-2010 om 19:01 geschreven door greetentom  


    03-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.YES, dan toch!!!
    Hoi iedereen,

    net een super-goed telefoontje gekregen van ROH. Moha heeft vandaag de papieren in orde gebracht en onze rechtbankzitting is vandaag door gegaan!!!
    Dit wil zeggen dat we waarschijnlijk half augustus mogen vertrekken, nog even geduld dus!!

    Groetjes Greet en Tom

    03-06-2010 om 17:20 geschreven door greetentom  


    02-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helaas!!
    Hoi iedereen,

    net bericht gehad van ROH, rechtbankzitting is niet kunnen doorgaan owv praktische redenen. De brief van MOHA zat niet in ons dossier omdat ze daar aan het verbouwen zijn!!!!!
    De vorige groep heeft ook uitstel gekregen en daar was de datum 10 dagen naar achteren gezet, wij hebben nog geen nieuwe datum, geduldig afwachten!!
    Maar dat geduld raakt nu toch stilletjes op, het zal dus al zeker niet meer voor juli zijn.

    Groetjes Greet en Tom

    02-06-2010 om 17:29 geschreven door greetentom  


    14-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Court Date!!!!
    Hoi iedereen,

    hoeveel goed nieuws kan een mens aan in 2 weken tijd!!?? We hebben vandaag bericht gekregen dat onze court date valt op 2 juni. Het ziet er naar uit dat we maar 1 keer moeten afreizen, maar is nog niet 100% zeker.
    Dus ongeveer 6-8 weken na onze court date, zijn we weg!!!!

    Er kan nog steeds iets tussen komen zodat ze de court date verzetten, maar normaal gaat het gewoon door op 2 juni!!!

    Groetjes Greet, Tom en Imani xxx

    14-05-2010 om 19:41 geschreven door greetentom  


    10-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.E-mail
    Hoi iedereen,

    je kan me vanaf nu ook mailen via de blog, een beetje gemakkelijker om contact te zoeken en zo kan ik jullie altijd iets terug sturen!!

    We zijn zaterdag ook naar babywinkel Maya geweest en hebben ons eens goed laten gaan : buggy, babyfoon,triptrap,flesjes,badthermometer, speentjes,babycook,autostoel,verzorgingstas,... Binnenkort moeten we terug om de lijst samen te stellen!! Ook ineens bij La Sorpresa de boeken met geboortekaartjes gaan reserveren!! Dat zal ook nog moeilijk kiezen worden, het is allemaal toch zo mooi!!!

    Groetjes Greet,Tom,Imani en Hindi

    10-05-2010 om 16:35 geschreven door greetentom  


    04-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ah ja!!
    En nog bedankt voor alle lieve berichten, dat doet deugd, ze komen één voor één in het adoptieboek waar ik nu al 4 jaar aan het schrijven ben!!! Zodat ze later kan lezen hoe geweldig iedereen het von dat ze in ons gezinnetje terecht is gekomen.

    Mercie xxx

    04-05-2010 om 12:05 geschreven door greetentom  



    Archief per maand
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 06-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Kind & Gezin
  • Adoptiebureau Ray of Hope
  • Adoptie Vlaanderen
  • Finado Ethiopië, hulpverleningsinstelling
  • De kleine lotus, adoptieboeken
  • Ethiopische namen, betekenis
  • Specifieke juweeltjes ivm adoptie
  • Alles over kroeshaar

  • E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs