Esthetica
Inhoud blog
  • De juwelen van Bianca Castafiore
  • concert
  • stripmuseum
  • les miserables
  • Riverdance
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    13-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De juwelen van Bianca Castafiore
    Toen ik jonger was las ik verschillende strips zoals Kiekeboe, Jommeke, Suske en Wiske en Nero. Af en toe las ik ook een Kuifje maar deze strips vond ik meestal moeilijk om te lezen en te verstaan. Nu heb ik de juwelen van Bianca Castafiore opnieuw gelezen en ik heb er van genoten. Vooral professor zonebloem is een grappig personnage. Het leukste fragment is dat waarin hij per ongeluk vertelt aan de journalisten dat Bianca en de kaitein gaan trouwen terwijl dit absoluut niet het geval is. De kapitein vind Bianca niet zo leuk en is absoluut niet te spreken over haar gezang. Het grappige is dat Biancealtijd denkt dat haar juwelen gestolen zijn maar dat ze of te wel verloren gelegd zijn of dat ze in een vogelnest liggen. Nog grappig is dat iedereen over de gebroken traptrede valt. Ondertussen heb ik ook andere strips van Kuifje gelezen zoals Mannen op de maan en zwart goud.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-06-2010, 10:21 geschreven door EstiGate  
    24-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.concert
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals op mijn  blog te lezen is ben ik al eens eerder naar een concert van de koninklijke Sint-Martinusfanfare van Halle gegaan. Nu op was er weer een concert van hen en ik was er bij. Het concert stond ditmaal in teken van Frank Sinatra. De fanfare speelde verschillende liedjes van hem waaronder New yok.

    Het concert stond onder leiding van Jan Loris

    De muzikanten speelden hun stuk heel goed. Er waren heel goede solo's bij. er waren zo goed als geen valse noten.

    Nu had ik trouwens een betere plaats dan de vorige keer waardoor ik een beter overzicht had van de muzikanten.

    Udo was de special gast. Het was de eerste keer dat ik hem live hoorde optreden en ik moet zeggen dat ik niet had gedacht dat hij zo goed was. (niet dat ik dacht dat hij slecht was) Hij zorgde mee voor ambiance in d zaal. Hij zong niet allen de nummers van Frank Sinatra maar hij zong ook eigen nummers.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-05-2010, 00:00 geschreven door EstiGate  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stripmuseum
    We hadden op donderdag een museumdag met school. Ik koos ervoor om naar het stripmuseum te gaan. Ik was er al eerder geweest maar kon me er niet veel meer van herinneren.

    In het stripmuseum ben ik veel interessant weetjes te weten gekomen. Zo weet ik nu dat veel striptekenaars blind worden of dat hun gezichtsvermogen verminderd. Ik weet nu ook dat de meeste strips eerst alleen in weekbladen werden uitgegeven. Ik ben ook te weten gekomen dat Sidonia en Lambik uit Suske en wikse niet mogen trouwen; ...

    De reeksen Kuifje, Robedoes en Suske en Wiske werden uitvoerig besproken. Andere reeksen werden kort toegelicht.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-05-2010, 00:00 geschreven door EstiGate  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.les miserables
    Samen met school ging ik voor 5 dagen naar Londen. Op de voorlaatste dag gingen we kijken naar de musical les miserables. Daarvoor hadden we al bij de les Frans het verhaal bestudeerd. Dat verhaal was, zoals de titel ook doet vermoeden nogal triest.

    Vorig jaar had ik voor het eerst een musical (Daens) gezien en dat was me goed bevallen. Vooral de techniche snufjes van het podium vond ik leuk.
    Nu was het alleen maar een rondraaiend podium. Wat niet wilt zeggen dat het decor maar saai was integendeel. In het begin stonden er misschien alleen maar stoelen en een tafel op het podium maar daarna kwamen steeds meer grotere decors aanzetten zoals het interieur van een café en de muren van een echte stad.

    De muziek was goed. Ik denk dat er een live orkest was maar dat was niet zichtbaar vanaf de plaats waar ik zat. De acteurs waren echt wel heel goede zangers. De toonhoogtes die hun stemmen konden aannemen. Wat ik leuk vond was dat het liedje 'i dreamed a dream' in de musical voorkwam. Ik had geen idee dat 'susans Boiles liedje' afkomstig was uit een musical.

    Mijn favoriete passage is die waarin colette wordt weggehaald bij de famile bij wie ze voordien verbleef.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-05-2010, 00:00 geschreven door EstiGate  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riverdance
    Riverdance is een theatershow waarin onder meer traditionele Ierse tapdans wordt opgevoerd. Ierse tapdans wordt gekenmerkt door snelle bewegingen van de benen waarbij lijf en armen onbeweeglijk blijven. Riverdance werd tijdens de pauze van het eurovisiesongfestival van 1994 voor het eest opgevoerd. De reacties waren zo positief dat er van deze opvoering een complete avondshow gemaakt werd. Zo werden in 1994 in Dublin de eerste kaartjes verkocht. De belangrijkste dansers waren Michael Flatlmey en Jean Buttler. De show liep vijf weken en was helemaal uitverkocht

    Het was de laatste keer dat de show in België zou opgevoerd worden en ik was erbij. Op ging ik naar vorst nationaal om de show Riverdance te kijken. Daarvoor had ik de show alleen op video gezien. Maar nu was het dus live en in 3D. Ik vond het geweldig. Ik heb er echt van genoten. Het is spectaculair om alle dansers op het zelfde ritme te zien dansen. Elke beweging gebeurde tegelijkertijd. Enkel jammer dat ik het voetwerk moeilijk kon zien vanwaar ik zat. De zangers zongen heel goed. het live orkest bevatte vier leden die heel goed hun muziekinstrument konden bespelen. Ik had echt een fijne avond

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-05-2010, 00:00 geschreven door EstiGate  
    29-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manneke pis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
     
     
     

    Op de 'Open Monumentendag', ben ik met enkele vriendinnen naar Brussel getrokken. Daar hebben we ondermeer het Théâtre Royal du Parc, Cercle Royal Gaulois, Galeries Royal St Hubert en de koninklijke Muntschouwburg bezocht. 

    We hebben ook een bezoek gebracht aan manneken pis.

    Manneken Pis is een standbeeld dat een plassend jongetje voorstelt. Het  standbeeld is zo'n 58 cm groot. Het beeldje werd in 1619 gemaakt in opdracht van het Brusselse stadsbestuur door Hiëronymus Duquesnoy. Bij speciale gelegenheden plast hij bier of wijn in plaats van water.

    Het huidige beeldje is een afgietsel van het eerste, dat in 1817 werd vernield.

    Manneken Pis is wereldberoemd vanwege de legendes die om zijn persoon werden geweven. De bekendste legende verhaalt over een jongetje dat de stad gered had door de vlammen of een brandende lont te blussen door erop te plassen.

    Manneken Pis heeft meer dan 200 kostuums. Hij wordt dus geregeld in het nieuw gestoken.

    Mijn mening
    Ik vind het leuk dat ze hem vaak een ander kostuum geven. Meestal zijn standbeelden groot maar in dit geval vind ik het enig dat hij zo klein is. Klein maar dapper! Hij heeft ten slotte de stad gered.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-11-2009, 00:00 geschreven door EstiGate  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijke muntschouwburg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het theater werd in 1855 door brand verwoest. Enkel de buitenmuren en de portico bleven bewaard. Architect Joseph Poelaert leidde de wederopbouw. In 1985 werd het gebouw uitgebreid, gerestoreerd en gemoderniseerd. In de Munt vinden regelmatig wereldrecreaties van nieuwe opera’s plaats.

     

    De hal bleek er niet zo ouderwets uit te zien dan dat ik aanvankelijk gedacht had. Met zijn witte kleur en zijn kleurrijke vlekken kwam deze eerder modernistisch over.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-11-2009, 00:00 geschreven door EstiGate  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Hubertusgalerijen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Deze galerij is al meer dan 200 jaar oud. Er zijn boetiekjes, restaurants, theaters en kleine kantoortjes gehuisvest. Er is zelfs ook een bioscoop, ‘De Arenberg’ genaamd. Koning Leopold I gaf in 1837 aan architect Jean-Pierre Cluysenaars de opdracht van de Rue Saint-Hubert, een galerij te maken. De galerij die hij maakte is verdeeld in de galerijen van de koning, de koningin en de prins.

    Mijn mening/ wat ik ervan vind

    Het is leuk dat er in deze galerij verschillende zaken gevestigd zijn, vooral de chocoladezaak geniet mijn voorkeur. Het lijkt me wel druk om in de galerij te wonen. Ik vind het wel leuk dat het daglicht de galerij een natuurlijke lichtbron bezorgt.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-11-2009, 00:00 geschreven door EstiGate  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Théâtre Royal du Parc
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Gedurende de 19 de eeuw onderging het theater verschillende restauraties en verbouwingen. Toch behield het zijn oorspronkelijke uitzicht. in 1782 werd het in de classicistische Franse stijl gebouwd naar de plannen van architect Montoyer. Het gebouw maakte deel uit van het Waux Hall complex. de schouwburg is tot op vandaag een vaste waarde in het Franstalige Brusselse toneelleven. De toneelzaal kreeg een decoratie in Lodewijk 16de stijl. 

    Ik vond dit gebouw nogal donker maar het is dan ook een theater.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-11-2009, 00:00 geschreven door EstiGate  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cercle royal gaulois artistique et littéraire
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In 1782 kreeg Architect Lois Montoyer de opdracht dit gebouw in de stijl van Lodewijk de 16de te ontwerpen. Het gebouw dat Waux- Halle werd gedoopt is samengesteld uit een schouwburg, een balzaal en een ontvangstzaal. Brussel besloot om het gebouw in 1820 afzonderlijk te verhuren.
    Het café van de Waux-Hall en enkele aanpalende gebouwen in concessie werden genomen door de société du Concert Noble. Dat bouwde de balzaal naar de plannen van Charles Van der Straeten. De Cercle artistique et litteraire huurde het geheel in 1871 en bied sinds 1951 ook onderdak aan cercle gaulois. deze privéclub heeft het gebruiksrecht van de groene salon, de koninklijke salon, de balzaal die intact gebleven is en de lotharingenzaal.

    Ik vind het goed dat mooi decoratief studwerk en pilasters bewaard zijn gebleven. Voor de rest is er weinig over te vertellen denk ik.

     

    26


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-11-2009, 00:00 geschreven door EstiGate  
    Archief per week
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 23/11-29/11 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs