De e-sigaretten blog
Inhoud blog
  • Uitkomst tabaksproces stuwt aandelen omhoog
  • Groei tabaksector, deel 2
  • Amerikaanse tabaksektor exporteert meer

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    De electronische sigaret
    03-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse tabaksektor exporteert meer
    De Amerikaanse sigarettenfabrikanten zien hun binnenlandse afzet weliswaar krimpen omdat de Amerikanen gezonder willen leven, maar hun produkten vinden steeds vaker de weg naar het buitenland. De groei van de tabaksektor in de VS dreigde door anti-rookcampagnes om te slaan in een achteruitgang. Maar de druk die de Amerikaanse regering heeft uitgeoefend op het buitenland om de beperkingen van de import op sigaretten uit de VS op te heffen heeft ertoe geleid dat de omzet in het buitenland sterk is gestegen en voorlopig nog wel zal blijven groeien.

    Volgens voorlopige cijfers hebben de VS vorig jaar ongeveer honderd miljard sigaretten geƫxporteerd. Dat is een rekord dat van de VS de grootste sigarettenexporteur ter wereld maakt. Het zijn vooral de Japanse rokers die met genoegen een Amerikaanse sigaret opsteken. In april vorig jaar werden de Japanse importbelemmeringen voor Amerikaanse tabak opgeheven en vanaf dat tijdstip tot november leverden de VS Japan 28 miljard sigaretten, viermaal zoveel als in dezelfde periode van het jaar ervoor.

    Japan is nu de grootste afnemer van de Amerikaanse tabakindustrie. Philip Morris, de grootste producent in de VS, heeft laten weten uiterst verheugd te zijn over de groei van de Japanse markt. Per jaar worden er in Japan driehonderd miljard sigaretten gerookt en de Amerikaanse producenten leveren daarvan tien procent. De voorspelling is dat dit aandeel in 2014 tot 20 procent gegroeid zal zijn.

    Niet alleen in Japan vinden de Amerikaanse tabakprodukten gretig aftrek. Ook in Taiwan gaat menige Amerikaanse sigaret in rook op. In de eerste negen maanden van vorig jaar werden er 4,2 miljard sigaretten vanuit de VS naar Taiwan verscheept en dat was maar liefst 34 maal zoveel als in dezelfde periode van 2012. Ook hier profiteerden de Amerikaanse fabrikanten van de opheffing van importbeperkingen. Ze hebben nu ongeveer vijftien procent van de Taiwanese markt voor sigaretten in handen tegen voorheen een magere anderhalf procent.

    Zuid-Afrika kocht vorig jaar 500 miljoen Amerikaanse sigaretten tegen 300 miljoen in 2010. Hongkong was in de eerste negen maanden goed voor ruim negen miljard sigaretten uit de VS. Dat is bijna dertig procent meer dan in de eerste negen maanden van 2010. Ook in Griekenland is de Amerikaanse sigaret sterk in opmars, ondanks prijsverhogingen van tussen de 10 en de 25 procent vorig jaar.


    03-10-2013, 00:00 geschreven door esigaretten  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 16/12-22/12 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 30/09-06/10 2013

    Blog als favoriet !

    Beste Blogs
  • De e-sigaret blog
  • Green Smoke Review


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs