Inhoud blog
 • De brandveilige sigaret
 • Europa bant sigaretten met menthol en andere aroma's
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  De elektrische sigaret
  Elektronisch roken of dampen
  23-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De brandveilige sigaret
  Vanaf 17 november moeten alle sigaretten die in de Europese Unie te koop worden aangeboden 'brandveilig' zijn. De EU hoopt met het nieuwe reglement het aantal ongevallen met sigaretten te verminderen.

  In Frankrijk is de levering van de zogenaamde lip-sigaret al gestart. 'Lip' staat voor 'lower ignition propensity' (minder neiging tot ontbranding). Aan de smaak van die sigaretten verandert niets, het is enkel de samenstelling van het papier die wijzigt. Elke sigaret moet voortaan over de volledige lengte twee of drie zones hebben waar het papier minder microperforaties telt. Wanneer het brandende uiteinde van de sigaret aan die strook arriveert, krijgt de tabak minder zuurstof waardoor de sigaret makkelijker zal doven tenzij de roker er actief aan trekt. Daardoor wordt het risico op brand, zoals bij een roker die in slaap valt, aanzienlijk verminderd.

  Canada, AustraliŽ, Finland en de meeste staten van de VS eisen van de fabrikanten al zelfdovende sigaretten.

  Rokers die hun eigen sigaretje rollen, worden niet getroffen door de maatregel. Aan de vloeitjes verandert niets. De reden ligt voor de hand: gerolde sigaretten doven sneller.

  Maar de tabaksgigant British American Tobacco (BAT) toont zich sceptisch over het nut van dergelijke normen. 'We kennen geen enkele studie die aantoont dat lip-sigaretten leiden tot een significante daling van het aantal ongevallen met brandende sigaretten', klinkt het sceptisch. 'In een brandende sigaret heerst een temperatuur van meer dan 600 graden. Dat houdt altijd een brandrisico in als er niet zorgvuldig mee wordt omgesprongen', stelt BAT.

  23-10-2013 om 10:11 geschreven door stefankus  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa bant sigaretten met menthol en andere aroma's
  Europa gaat mentholsigaretten en tabaksproducten waaraan een kunstmatig aroma, zoals vanille of chocolade, is toegevoegd, volledig bannen. Bovendien zal een sigarettenpakje aan de twee kanten voor minstens 65 procent bedrukt moeten worden met gezondheidswaarschuwingen. Dat kwamen de Europese ministers van Volksgezondheid vrijdag in Luxemburg overeen.

  Sigaretten en tabaksproducten moeten naar tabak smaken en geuren. Het toevoegen van smaken verleidt vooral jongeren en maakt hen verslaafd voor ze er erg in hebben, zo motiveerde de Belgische staatssecretaris Philippe Courard (PS) de beslissing: 'We zien een duidelijke stijging van het aromatisch tabaksverbruik bij meisjes tussen 14 en 21.'

  Een verbod op de 'slim'-sigaret, met een slanke uitstraling, komt er niet. Daarvoor was er onvoldoende eensgezindheid. Ook het al dan niet bannen van de onlineverkoop van sigaretten wordt overgelaten aan de lidstaten. Wel zal worden samengewerkt om te vermijden dat een onlineverkoopsverbod in een land, wordt omzeild.

  De aanpassing van de tabaksrichtlijn moet nog worden overlegd met het Europees Parlement en kan pas daarna worden goedgekeurd. Om de industrie tijd te geven zich aan te passen, is een overgangsperiode voorzien van drie jaar. Zolang mogen mentholsigaretten dus nog op de markt blijven.

  Voor meer informatie verwijzen we u door naar: hier

  18-10-2013 om 10:05 geschreven door stefankus  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!