Beste lezer,
Welkom op onze blog
Om goed te kunnen volgen begin je best onderaan rond 17 oktober 2011
Je kan klikken aan de linkerzijde waar alle data staan , helemaal onderaan .
Veel leesgenot
ERIC
30-07-2014
Lits
Wie heeft er niet of nooit naar gekeken. Het begon allemaal ergens in de jaren 90... FAMILIE...
Het is momenteel erg druk in de Finca , en dat is ook de reden dat er weinig andere dingen gebeuren dan, winkelen, koken en veel afwassen.
Klanten reserveren meestal telefonisch, maar soms komen ze overdag tot hier, en slaam dan nog een babbeltje.
Zondag kwam er een wagen aangereden met Belgische nummerplaat. Een gezin, vader moeder , grote zoon en grote dochter...
"Ze...hebben me verteld dat ik hier een tonneke wijn kan kopen !".
Sorry meneer , maar dat zal wel ergens anders zijn, we zijn een klein restaurant. Ooh maar dat komt goed uit, dan willen we wel wat eten, Sorry meneer, maar voor de menu , reserveer je best 1 dag op voorhand. Spaghetti en croque kan, pannenkoeken ook. Dan reserveren we voor dinsdag.Ok... Dat gezicht en die stem komt me toch zo bekend voor , wist Clauke te zeggen.. Het is juist Lits van familie.. Die politieman... Dat is hij ook zegt zijn vrouw.. In het echt Steph Van Litsenborgh.. in Familie Jef Lits..
Alleez seg.. nen BV aan de finca.
Gisteren is dit gezin dan komen eten.
Het was een drukke service , de zaal zat vol en zo rond 10 uur had ik de kans om de klanten goeie dag te zeggen en een babbelke te slaan. Ook met lits en familie.
In het echte leven commisaris te Vilvoorde , toneelspeler en gewezen acteur bij Familie, F.C. de Kampioenen , Studio 100 en Witse.
Hij had daarover een heel verhaal.
Maar na het verhaal hadden we een zeer intens en interessant gesprek met hem en de familie...
Om half 2 vanmorgen deden we de deur dicht....Pfff...
En natuurlijk nog even op de foto... Het was een fijne avond.
Normaal schrijf ik niet over de klanten, maar met toestemming van Lits, mocht ik dit wel eens publiceren.
Het is de eerste keer dat we , sinds we in Spanje wonen, tijdens de grote vakantie naar het strand gaan. Naar de zee moeten we zeggen, want we zijn niet de mensen die tussen al de andere gaan liggen
Nog vroeg in de ochtend zijn we vertrokken. Zoals verwacht was er al een pak volk aan het strand...Niets voor ons dus, we rijden verder en zoeken wat, waar bijna geen mens komt.
Eindeloos ver kijken, en verlaten omgevingen. Je kan met wat moeite zulke plekken nog vinden.
En dat zijn de plaatsen waar wij naartoe willen.
En het water was goed.. Het koelt niet echt meer af , maar het deed vooral deugd.
De enige bezoekers die we hebben zijn de bootjes die voorbij varen.
Je kan het zien, waar de kinderen zitten, effe de rots over en je hebt al een deel meer volk. Reden, wij zitten op een rots , met onder ons gedroogd zeewier en de massa zit en ligt op een zandstrand.
Geloof het of niet, tijdens de vakantiemaanden moeten we rekening houden met families met kinderen.
En ze weten ons wonen. De meeste mensen moeten naar een restaurant aan de Puerto en kunnen dan maar kiezen uit een gewone menu.
Reden..!!!
Heel simpel. De meeste Spaanse kinderen worden groot gebracht met al de recepten die de grote mensen eten. Niets fout mee. Eigenlijk alleen maar positief. Onze girls , die lusten immers ook alles wat wij klaar maken. We hebben hen ook nooit , qua eten, als kind behandeld. Ze moesten eten wat de pot schaftte. Daardoor kunnen we met hen altijd wel ergen terrecht , op restaurant. Er is altijd wel iets op de kaart wat ze graag hebben.
We hebben hier al klanten gehad , met kinderen, die ook alles lustten en waar we geen uitzondering voor hoeven te maken. Maar er zijn ook speciallekes.
Geen probleem.. We passen ons aan aan wat de ouders vragen. We stellen zelfs enkele menu's voor waar van we zeker zijn, dat de kids het lustten.
We hebben een kindermenu
Een amuse of aperitiefhapje is altijd gemaakt op kindermaat. Iets met een tomaatje, worstjes en komkommer. Ze lustten het altijd , omdat het ..speels..is
Voor de grote mensen is het dan natuurlijk wat anders. Bv.. Huisgemaakte tonijnsla op een , in look en olijfolie getrokken rode paprikapunt.
Als voorgerecht deden we deze keer voor de kids een mimi huisgemaakte hamburger , met een klein broodje en wat salade en ketchup.
Als Clauke afruimt, brengt ze lege borden mee..Dus, het werd en wordt gesmaakt.
Mosselsoep gemaakt van sinaasappelsap en saffraan met witte selderstengel en ajuin...da's voor de grote mensen.
De kids , deze keer, hadde pasta gevraagd. Neen..niets uit een potteke, alles vers.. Een rijk gevulde saus met paprika's, courgette, ajuin, champignons en tomaten + gemengd gehakt
En dat alles bij elkaar getoverd door... tu cheffe
Finca Buen Gusto een Belgisch restaurant in Spanje...en dat moet je laten zien he...
Vraagje... Wat eet de chef en zijn gezin , voor de service... Wel, meestal eten we een deel van de menu die wordt klaargemaakt, maar we houden s'middags meestal ook een siesta. Niet dat we gaan maffen..neen, we eten , in dit geval een panpizza en daarna zwemmen . Nu eerder afkoelen.