Beste lezer,
Welkom op onze blog
Om goed te kunnen volgen begin je best onderaan rond 17 oktober 2011
Je kan klikken aan de linkerzijde waar alle data staan , helemaal onderaan .
Veel leesgenot
ERIC
12-07-2014
Dagelijkse kost
...."Lasagne in den oven"......
Eten koken is dagelijkse kost. Voor u als lezer , voor ons eveneens. Onze dagelijkse kost, maar daarbij dan nog een lunch en een diner voor de klanten en tussendoor , de nodige snacks.
En wat hoort daar natuurlijk altijd bij?.....Afwassen.... Borden, bestek, glazen...allemaal ...dagelijkse kost.
Tijdens de service, was ik altijd alles af , behalva de glazen. Die blijven staan tot de dag nadien. En dat doet dan meestal Clauke.
Eens om de zoveel tijd moeten de ovens ook gekuist worden, en dat is dan meestal een grote opdracht.Een opdracht waar we toch meer dan een uurtje mee bezig zijn. Een opdracht waar je , met dit weer , van gaat zweten.
Met cif en een sponsje worden de roosters grondig gekuist.
De binnenzijde van de oven wordt gedemonteerd, voor een stuk althans, en dan met een speciale schuim ingespoten. Na een kwartier intrekken, wordt de binnenzijde mat een schraper afgeschraapt.
En ja hoor...alles komt goed
Voila se ... bijna nieuw.....
Dagelijkse kost...zou de Jeroen dat ook ..zelf...doen???
En terwijl wij dat allemaal doen, spelen de meiden met de domino blokken.
Veel valt er de laatste dagen niet te vertellen.Dat het warm is, maar dat heb ik al dikwijls geschreven.
We hebben goed ons werk iedere dag en dat is fijn. Heel veel nieuwe gezichten, wat te maken heeft met de vakantie natuurlijk.
Vandaag een speciale dag. Vlaamse feestdag , herdenking van de Gulden sporenslag en natuurlijk ons Clauke is jarig.
Het ontbijt vanmorgen was iets anders dan anders. Met de nodige , mooi geschreven, teksten van de kinderen en enkele cadeautjes. Maar ook op zo een fijne dag moet er gewerkt worden. We hebben vanavond een goed gevulde zaal, en we maken weer nieuwe gerechten klaar. Altijd als de gerechten nieuw zijn, duurt de Mise en place iets langer.
En is er dan nog tijd om ons Clauke te vieren??
Natuurlijk is daar tijd voor. De kinderen maken de aperitiefhapjes klaar en we drinken op de gezondheid van ons Mie
Tijdens zo een moment , wordt er geschiedenis les gegeven aan de kinderen.
Hier in Spanje leren ze niet over de Gulden Sporenslag. Zo goed en zo kwaad als het kan, proberen we hen alles uit te leggen.
Ook zelf onderzoek. Ze hebben beiden een tablet waar ze , via Google , alles moeten opzoeken, lezen en in eigen woorden aan ons uitleggen.
Gezondheid lieve meid, en dat we nog veel mogen mogen.
Clauke heeft speciaal voor deze dag een nieuw kleedje gemaakt. Vandaag te zien bij het avonddiner...
We merken het aan onze klanten. Vele gezichten hebben we nooit eerder gezien.
Het is door de dag warm, veel te warm om buiten wat uit te richten.
Dus...een relaas van een warme dag.
's Morgens worden de boodschappen gedaan nog voor al onze gezinsleden wakker zijn. Dan zelfs spreken we al van 26 a 27 graden. Na de inkopen , ontbijten en dan begin ik aan de voorbereidingen.. Tussen 2 en 5 genieten we van een hapje , een siesta en de tour de France.. en rond 7 uur beginnen we aan het echte werk.
En dan komen de klanten en is het menens...Er wordt serieus gewerkt en alles moet tip top zijn, maar toch wordt er tussendoor nogal wat afgelachen tussen ons.. Dat is een motivatie om er weer iedere dag te staan.
Morgen is er eentje jarig...Ons Clodetteke... Momenteel staat ze tussen het voorbije jaar en het nieuwe. Ja ik weet het ... je zou de leeftijd wel willen weten , maar dat doe je niet he.. zo openlijk op een blog schrijven.
En niet stoppen met dat zot gedoe.. maar het brengt vreugde in de keuken en plezier. Zo is het altijd weer fijn en grappig om te werken.
Tijdens een gerecht wat de klante eten, wordt alles klaar gezet voor het volgende. Claudia die serveert per 3 dus worden er op voorhand al 6 borden gemaakt. Zo vertrekt ze met 3, staan er al 3 andere klaar en terwijl worden er weer 3 gedresseerd. Kwestie van samen te werken.
En als het iets te traag gaat , doe ik mijne mond open om te zeggen dat het sneller moet. De klanten mogen geen koude gerechten krijgen. Maar ik mag met trots zeggen dat ons madam dat voortreffelijk doet.
En dan is het tussendoor ook effe zotten he..
Na het hoofdgerecht wordt den dessert klaar gezet en afgewerkt...
Tiramisou met exotische vruchten,,, Er heeft ooit iemand van de klanten gezegd dat ze een culinair orgasme kreeg.... Jawadde...
Hoe verloopt nu een voormiddag tijdens de vakantie?
Tijdens de maanden juli en augustus doen we geen lunch door de dag , behalve op zondag. Daardoor hebben we wat meer ruimte om andere dingen te doen, zoals ....shoppen....
Wat je al shoppen kan noemen , want er zijn natuurlijk ook vele andere noodzakelijnkheden te doen.
Eerst en vooral is het naar het huis van Jean en Eva, je weet nog wel, de vrienden die terug naar Belgie zijn om hun huis te verkopen. Ze komen volgende woensdag terug. We mochten hun huis regelmatig controleren, het zwembad poetsen en zorgen dat alles in orde is tegen dat ze terug komen. Dus..sinds enige tijd is het 2x per week het zwembad reinigen. Ook al zwemt er momenteel niemand, is het toch echt noodzakelijk om het bad te onderhouden.
Ze komen volgende week, dus willen ze ook dadelijk zwemmen. Chloor en Ph waarde gemeten en... Ph is goed , maar chloor op het randje. Dus dat moet bijgevuld worden. Morgen is het water top... en laat ze dan maar komen.
Terwijl ik het zwembad kuis, de bloemen water geef en de vuile beentjes van de honden, dat komt Sebastiaan iedere dag voederen...beentjes met nog een beetje vlees aan, poetst ons Clauke de badkamer grondig en dweilt ze de hele woning.
Van het huis van Jean , naar de winkel.. Sinds februari hebben we in Mazarron een nieuwe Mercadonna. Het scheelt ons , heen en terug een dikke 20 minuten rijden.
We kopen alles vers bij de plaatselijke groenten en vlees of visboeren, maar keukenrol moet je nog altijd bij de supermarkt kopen,,...
Van de Mercadonna verder naar het dorp Mazarron.
Ons kinderen hebben , zoals ieder jaar, een lijst gekregen van de boeken die ze moeten kopen. Je krijgt die hier niet gewoon in de school. Neen, je moet ze in de plaatselijke ...Fun of bij den drukker..gaan kopen. Je geeft de lijst binnen, betaald 20 euro voorschot en den 15de augustus mag je ze uithalen. Leven en laten leven...zowel voor de middenstand als voor de school..
Ons Clauke die naait veel... kleedjes maken en zo... begrijp het aub niet verkeerd...
En dan komt het al eens voor dat je een botte naald in je naaimachien hebt.. Dan maar weer naar een andere winkel.. Eentje die vanalles en nog wat verkoopt tot betrekking van het naaien dan... Amaai, wat een zin
100 soorten naalden..
En na de naaiwinkel weer verder
Ons Yanneke is al wat aan het puberen en dat gaat niet zonder af en toe een ...puistje...
Dus,,... een cremeke hier en een cremeke daar. Ze gebruikte eerst altijd wat Nivea creme, maar daar krijgt ze brubbelkes van. Dus iets anders. Wij naar een speciaalzaak van cremekes en nog andere ....nep.. middelen. De madam van de winkel, super vriendelijk, wist te vertellen dat Nivea iets te vettig was voor haar huid. Dus , boter mag niet, olijfolie ook niet en zeker geen frietvet...allemaal veel te vettig. Dan maar een product gekocht dat goed moet zijn... Hopelijk... want wat als ze nu brubbels krijgt van 1 cm dik??? ....Alleez man, wat ne zever...
De vakantie is vollen bak begonnen. We merken het hier ook. Het is iedere avond vrij druk en het zijn allemaal vakantieklanten die komen eten.
Doch gisteren hadden we een speciale avond. Ons Mieschke was jarig en ze kwamen eten. Wat ze niet wisten was dat we een BBQ gingen doen en dat we met ons gezin mee aan tafel zouden schuiven..Wie de blog regelmatig leest, weet al wie ..ons Mieschke is. Ze wonen op Camposol en zijn echt fijne gewaardeerde mensen. Ze komen hier als klant, maar zeker zoveel als vriend...En als Mieschke en Freddy komen, dan weten we dat het laat wordt. Rond 1 uur was de pret voorbij. We moesten dan nog de honden uitlaten en nog wat na praten. Gevolg... rond 2 uur in bed. En dan begon het stevig te waaien. De honden waren vrij onrustig en bij de bovenbuur was er wat loos , daar de honden daar constant aan het blaffen waren. Gevolg... om 5 uur alweer uit bed.
Maar ... we zeggen altijd... we hebben nog een siesta...dan kunnen we de slaap inhalen.
We zijn al een tijdje terug aan het BBQ-en. Eigenlijk kan je dat hier wel het ganse jaar door, maar het gevoel om in de zomer een BBQ te doen , blijft toch altijd speciaal. De BBQ staat de hele dag in de zon en daar schiet de kleur van het frame van af. Wat heeft ons Clauke dan weer gedaan... Een speciaal stof aan gekocht. Sof met aan de binnenkant plastiek... En dan maar meten, tekenen en vast naaien.
Het overlock toestel is klaar gezet , en dan maar juu...
Wanneer het allemaal overlokt is, dan wordt alles aan elkaar genaaid.... Tussendoor ... zo een hoes voor zo een BBQ kost hier in een speciaalzaak rond de 60 euro... Maar we zijn avonturiers en trekken in alle momenten onze plan... Dus....
Het hoesje..of de hoes, wordt aangepast en.....
Goedgekeurd....
Ons kinderen moesten vandaag den afwas doen. Ik vroeg hen om alles op de tafel te zetten zodat ik kon controleren of de afwas wel goed gedaan was..En die doen dat dan ...zo van... is het zo wel goed vaderke!!