De elektrische of electronische sigaret
Electronische sigaret
09-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Verkoop e-sigaret enkel via apotheek
Klik op de afbeelding om de link te volgen De Hoge Gezondheidsraad is erg kritisch voor de elektronische sigaret of e-sigaret. Er is nood aan wetenschappelijk onderzoek en bewijzen voor het nut als rookstopmiddel, luidt het in een advies aan minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS).

'De Raad acht enige terughoudendheid geboden bij het algemeen beschikbaar maken van de e-sigaret, vooral ingegeven om de eventuele aanzet tot het roken van gewone sigaretten te vermijden', zegt de Hoge Gezondheidsraad die 'een strategie gebaseerd op het voorzorgbeginsel' bijzonder aangewezen vindt.

E-sigaretten met nicotine dienen, net als geneesmiddelen, garanties te bieden voor kwaliteit, doeltreffendheid en schadeloosheid, vindt de Raad. De verkoop ervan wordt voorbehouden aan apotheken en de reclame valt onder de geneesmiddelenwetgeving. Toezicht en controle op de exclusieve verkoop in de apotheken moeten worden versterkt, aldus de Raad. De verkoop van e-sigaretten zonder nicotine zou moeten onderworpen worden aan nieuwe strenge regels inzake reclame, een verkoopverbod aan personen onder de 18 jaar en de wet op het rookverbod in openbare plaatsen.

In BelgiŽ gebruikt volgens een recente steekproef 2 procent van de rokers of circa 50.000 mensen de e-sigaret, zegt Luk Joossens, tabaksexpert bij de Stichting tegen Kanker. 'In Frankrijk en Groot-BrittanniŽ gaat het om 20 procent van de rokers. In Frankrijk is de verkoop van tabaksigaretten de voorbije 11 maanden met 9 procent gedaald. Vermoedelijk omdat vele rokers zijn overgestapt op e-sigaretten. De vrees bestaat dat vooral jongeren zich via de opstap van e-sigaretten zullen laten verleiden tot het gebruik van tabaksproducten', zegt Joossens.
Onvoldoende


09-01-2014 om 23:28 geschreven door peteraerts  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Tags:e-sigaret
>> Reageer (0)
20-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoppen met roken
Dat roken een slechte gewoonte is die u handenvol geld kan kosten, weten we eigenlijk allemaal wel. Maar ook van de sigaretten afkomen kan een dure zaak zijn, zo schreven we begin dit jaar. Geen nood, een Britse bankier heeft dť ultieme manier gevonden om af te kicken. Een behandeling die bovendien helemaal gratis is. Hoewel..

Als een topbankier als Geoff Spice, ooit topman bij de beroemde Rotschild bank in Londen, zegt dat geen enkele afkickmethode voor hem werkt dan kunt u vrij zeker zijn dat het geen kwestie van gierigheid is. Spice, die zo'n 30 kankerstokjes per dag oprookt, heeft naar eigen zeggen de duurste en meest aangeprezen therapieŽn uitgeprobeerd, zonder enig succes.

Daarom neemt hij het heft in eigen handen en wil hij op een maand tijd zijn verslaving eindelijk overwinnen. Spice trekt daarvoor naar Schotland, niet naar een ontwenningskliniek maar naar het onbewoonde eiland Sgarabhaigh in de Buiten-Hebriden eilandengroep. Op het stukje rots van 300 op 500 meter staan geen hutjes, laat staan dat er sigaretten te koop zouden zijn.

Spice wil er dus een maand lang kamperen in de hoop dat zijn drang naar de nicotine daarna voorgoed voorbij is. Het eiland is privť-eigendom en Spice sprak met de eigenaar af dat die hem geen sigaretten mag komen brengen als hij erom vraagt. Tenzij na de derde smeekbede, zo luidt het achterpoortje. Hoeveel Spice voor het avontuur betaalt is niet meteen duidelijk

20-11-2013 om 01:38 geschreven door peteraerts  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op deze blog
Mijn eerste post. Dit voelt even raar. Nu ja, ik hoop dat er nog vele gaan volgen. Deze blog gaat over roken en sigaretten. Ja, niet meteen een gezond thema, maar gelukkig behandelen we ook het elektronisch roken. En dit laatste is een stuk gezonder.

Ik e-rook nu al meer dan een jaar en dit heeft wel mijn leven flink veranderd. Ik voel me stukken beter in mijn vel, ik kan meer en langer lopen. Mijn uithouding is dus enorm gestegen. Maar ook mijn rook en smaakzin zijn beter. 

Verder is vooral mijn vrouw gelukkig want ons huis en vooral auto stinkt niet meer. Ja, mijn kleding ook niet. Ja, ik ging wel eens een sigaretje opsteken op ons terras, maar als de vrouw niet thuis was, rookte in gewoon in de zetel... en ja. met als gevolg een ruzie.

Dat allemaal ik voorbij dankzij de e-sigaret.

23-10-2013 om 11:51 geschreven door peteraerts  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)


Inhoud blog
 • Verkoop e-sigaret enkel via apotheek
 • Stoppen met roken
 • Welkom op deze blog
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • Greensmoke e-sigaret
 • E-sigaret Blog
 • T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!