We zien de dingen niet zoals ze zijn. We zien ze zoals wij zijn.
06-09-2008
Clafoutis met Kersen
Clafoutis met kersen !
Ingrediënten
100 gram bloem
2 dl melk
2 eieren
1 pot kersen, uitgelekt ca. 700 gram
2 el witte basterdsuiker
zout
poedersuiker
amandelen, geroosterd, geschaafd
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175°C.
Kersen op de bodem van ovenschaal verdelen.
Bloem met zout en basterdsuiker zeven. In midden van bloem kuiltje maken en eieren erin breken.
Helft van melk toevoegen en tot glad beslag kloppen. Rest van de melk erdoor kloppen.
Beslag over kersen in schaal schenken.
Schaal in midden van de oven schuiven en clafoutis in circa 40-45 minuten gaar en goudbruin bakken.
Clafoutis ongeveer 10 minuten laten afkoelen.
Bovenkant bestrooien met geroosterde amandelen en poedersuiker en lauwwarm serveren.
Het ziet er niet alleen geweldig uit, het smaakt ook heerlijk!