Inhoud blog
  • Clafoutis met Kersen
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    **** Erger je niet aan de weg, maar geniet van de reis ! ****
    EenDoosOpZolder
    We zien de dingen niet zoals ze zijn. We zien ze zoals wij zijn.
    06-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clafoutis met Kersen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Clafoutis met kersen !




    Ingrediënten

    100 gram bloem
    2 dl melk
    2 eieren
    1 pot kersen, uitgelekt ca. 700 gram
    2 el witte basterdsuiker
    zout
    poedersuiker
    amandelen, geroosterd, geschaafd

    Bereidingswijze

    Oven voorverwarmen op 175°C.
    Kersen op de bodem van ovenschaal verdelen.
    Bloem met zout en basterdsuiker zeven. In midden van bloem kuiltje maken en eieren erin breken.
    Helft van melk toevoegen en tot glad beslag kloppen. Rest van de melk erdoor kloppen.
    Beslag over kersen in schaal schenken.
    Schaal in midden van de oven schuiven en clafoutis in circa 40-45 minuten gaar en goudbruin bakken.
    Clafoutis ongeveer 10 minuten laten afkoelen.

    Bovenkant bestrooien met geroosterde amandelen en poedersuiker en lauwwarm serveren.

    Het ziet er niet alleen geweldig uit, het smaakt ook heerlijk!
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)


    Foto



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 01/09-07/09 2008


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs