Een super gemakkelijk receptje om niet alleen een flantaart van te maken maar tevens de basis vormt voor een brésiliennetaart of smurfentaart. En met de nieuwste ultra pro taartvorm die Tupperware er nu bij heeft wou ik maar al te graag aan de slag gaan.
Nodig voor je taart :
- 1/2 l melk
- 1 kop suiker ( 100 gr)
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 soeplepels vanillepuddingpoeder
- 4 eieren
- 1 kop zelfrijzende bloem ( 100 gr)
Voor de brésiliennetaart :
- 250 ml room
- 2 soeplepels bloemsuiker
- een zakje gehakte nootjes
Werkwijze :
Breng melk, suiker, vanillesuiker en bloem in een mengkom en roer alles onder elkaar. Voeg dan de 4 eidooiers toe en meng weer.
Klop de eiwitten stijf in de speedychef of gewoon met een mixer en spatel dit bij onder het eerstgenoemde beslag.
Vet je ultra pro taartvorm in en bebloem hem lichtjes. Giet het vloeibare beslag erin en zet de taart in een voorverwarmde oven van 180°.
Bak ze in 40 minuten gaar.
Laten afkoelen op een taartrooster door deze boven op de ultra pro taartvorm te zetten en dan om te keren. Wanneer ze koud is kan je ze terug omdraaien en er slagroom opspuiten en bestrooien met nootjes of geraspte chocolade.
Laat het smaken.
|