Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
21-06-2016
Zebracake
Niet moeilijk te maken en een heerlijk en mooi resultaat met dit receptje. Het deeg is vrij vloeibaar maar hierdoor is het juist mogelijk de leuke strepen te bekomen in de cake.
Nodig :
- 2.5 dl olie dat mag zonnebloemolie zijn, maar ik heb gekozen voor druivenpitolie
- 250 gr suiker
- 1 dl melk
- 4 eieren
- 1 koffielepel vanille extract
- 300 gr bloem
- 1 koffielepel bakpoeder
- 30 gr pure cacaco (geen nesquick)
Werkwijze :
Meng in een kom de olie, suiker, melk en eieren met behulp van de halve klopper. Verdeel dan in 2 delen. Meng bij 1 deel 170 gr bloem, bakpoeder + vanille extract. Meng bij het andere deel 130 gr bloem, bakpoeder en cacao.
Doe dan op de bodem van een bakvorm (doorsnede 17 cm ongeveer) eerst een goeie lepel wit deeg. Doe daarop een lepel donker deeg maar zorg dat je binnen de kring blijft van het witte deeg. daarna weer een lepel donker deeg op het witte deeg en zo door gaan tot het op is. Je zal merken dat het vanzelf verder uitloopt en gaat zorgen voor een mooi streepjeseffect. Indien je wil, kan je met behulp van een tandenstoker bovenaan nog een verder versiering aanbrengen door van het middenuit met de tandenstoker een kruis te trekken doorheen de cirkel.
Bakken op 180° in een voorverwarmde oven ongeveer 50 minuten.