Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    09-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefkoekje met graantjesmosterd
    Vandaag weer proevers genoeg over de vloer om te experimenteren met een nieuw hartig koekje.  Natuurlijk heb ik ook andere hapjes voorzien maar wil niet altijd in herhaling vallen....en de mensen vaak aangenaam verrassen...en hopelijk zal het lukken ;-)

    Nodig :

    - 130 gr bloem
    - 100 gr boter
    - 4 smeerkaasjes La Vache qui rit fo Kirikaasjes kan ook
    - 1 koffielepel graantjesmosterd
    - zout en peper
    - vleugje piment d'Espelette
    - en als optie heb ik nog wat sel de soleil toegevoegd

    Werkwijze :

    Meng alle ingrediënten tot 1 bol en doe er een plastiekfolie over en leg dan 20 minuten in de koelkast. Rol uit op een met bloem bestrooide tafel met behulp van de deegroller. Steek figuurtjes uit naar eigen keuze. Deze keer koos ik voor 3 hoekjes door met mijn gekarteld mesje over het deeg heen te rollen.
    Bak af in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 15 minuten.

    Dat is alles.....zo simpel ....en zo mooi resultaat.  Deze koekjes zullen straks geserveerd worden in combinatie met de huisgemaakte salsasaus. En natuurlijk een glaasje rosé erbij......En été, toujours rosé ;-)  
















    09-08-2014 om 16:55 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    08-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgette op Orloff wijze
    Met een overvloed aan courgetten uit de tuin, heb ik volgend receptje in elkaar gestoken en klaargemaakt in de Ultra Pro. 
    Echt heerlijk was het !

    Nodig :

    - 200 gr rijst
    - 500 ml groentenbouillon = 500 ml water + 1 groentenbouillonblokje van Knorr
    - 1 middelgrote courget
    - enkele sneetjes bacon
    - enkele sneetjes emmental of mozzarella of andere kaas naar eigen smaak
    - peper en zout
    - olijfolie

    - ultra pro kom van Tupperware

    Werkwijze :

    Doe de rijst op de bodem van de ultra pro. Verwarm het water samen met het groentenbouillonblokje tot dat het is opgelost, en zet dan even aan de kant.
    Snij de uiteinden van de courget en maak er dan sneetjes in aan de bovenkant zodat hij net niet uit elkaar valt. Steek afwisselend in de sneetjes een snede kaas en een snede bacon. Leg de gevulde courget nu op de rijst en overgiet met de groentenbouillon. Kruid met peper en zout en besprenkel met enkele  druppels olijfolie.

     

    Zet dan met het deksel erop 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. 
    En je schotel is klaar.....zo gemakkelijk en geen omkijken naar.








    08-08-2014 om 13:33 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Rijstgerecht
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)
    07-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn zon van het zuiden : mon soleil du sud !
    Vandaag mijn eigen zon gemaakt ! Een lekkernij van gekocht bladerdeeg met een vulling van Speculoos-chocopasta....zo simpel maar snel en lekker om bij de koffie van te smullen.

    Nodig :

    - 2 kant en klare bladerdeegvellen
    - 1 pot Speculoos-chocopasta
    - 1 ei
    - optioneel kan je er nog wat franginpanevulling bij tussensteken maar hoeft niet. (-1 eigeel + 30 gr boter + 30 gr suiker + 30 gr amandelmeel mengen)
    - Tupperware croissantparty

    Werkwijze :

    Je rolt je 2 vellen bladerdeeg open. Je bestrijkt 1 vel ervan met behulp van de smalle spatel met speculoos-chocopasta en legt er dan het tweede vel bovenop. Je drukt de Tupperware Croissantparty met de smalle verdeling er in om zo 16 mooie 'stralen' repen te bekomen. In het midden druk je dan nog met behulp van een klein glaasje een rondje. Dan neem je de Tupperware schaar en snij je de repen verder door. Bestrijk de bovenkant met behulp van het patisserieborsteltje met losgeklopt eigeel.

    Bak af in de voorverwarmde oven van 180°C gedurende 22 minuten.


















    07-08-2014 om 11:29 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    05-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haringhapje en Meloenhapje
    Werken met ingrediënten van het seizoen.....en voor visite vlug een lekker hapje op tafel zetten....

    Nodig :

    - 2 haringfilets
    - 1 appel
    - dille
    - mayonaisse

    Nodig voor tweede hapje

    - meloen
    - gerookte hesp of bacon

    Werkwijze :

    Voor het haringhapje snij je de haringfilet in fijne stukjes, appel schillen en ook in fijne stukjes snijden, de dille erbij en de mayonaise en het hapje presenteren op een lepel en het is klaar

    Voor het meloenhapje steek je bolletjes uit de meloen en neem je een prikker. Doe daar eerst een klein stukje gerookte hesp op dan een bolletje meloen en dan weer wat hesp. 

    Op een bordje presenteren en dat smaakt in de zomer zeer verfrissend hier !










    05-08-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs