Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    31-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worstenbroodjes....als het eens simpel mag zijn ;-)
    En blaffen doen ze niet .......maar smaken wel ;-))


    Nodig :

    - 1 bladerdeeg voor 3 stuks
    - 3 dunne worsten (chipolata soort kan ook met cervela of bockworst naar keuze)
    - 2 zwarte olijven
    - 1 losgeklopt ei

    Werkwijze :

    Snij het bladerdeeg in rechthoekige lapjes van ongeveer 15 cm bij 12 cm of naar eigen keuze.  Leg er een worst op en draai rond met de naad naar onder. Snij reepjes bladerdeeg voor de staart, poten en voor de oren. Ze moeten een beetje op het ras 'bassets' lijken. Tenslotte snij je van de olijven kleine stukjes af voor de ogen en duw die in het bladerdeeg. Het losgeklopt ei bestrijk je met behulp van het patisserieborsteltje...over de bovenkant van het hondenlijfje.

    Bakken een half uurtje op 180 °C in een voorverwarmde oven. 

    De kids gaan er dol op zijn....ook leuk op kinderfeestjes uiteraard !














    31-05-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    Tags:groentemes, patisserieborsteltje
    >> Reageer (0)
    30-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandeltaart
    Amandeltaart naar het recept van Lucrèce uit mijn fb groep www.facebook.com/edithshapjes        Merci voor het meedelen 

    Nodig :

    - 1 bladerdeeg
    - 2 eieren
    - 100 gr chocoladeparels
    - 210 gr suiker
    - 60 gr bloem
    - 125 gr gesmolten boter
    - 125 gr amandelschilfers
    - soeplepels Amaretto of amandelessence kan ook

    Werkwijze : 

    Leg het bladerdeeg met bakpapier erbij onder in de siliconen taartvorm.
    Voor het deeg klop je de eieren los samen met de suiker, voeg de bloem toe en de gesmolten boter (kan je gemakkelijk in het schenkkannetje in de microgolfoven) Voeg ten slotte ook de chocoaladeparels toe en de amandelschilfers en amandelessence of Amaretto.

    Bak de taart af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 minuten.






    30-05-2014 om 15:58 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:taartvorm, klopper, vier in één kan, spatel
    >> Reageer (0)
    27-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brookies
    Hier nog niet zo bekend.....deze Brookies komen overgewaaid uit Amerika en is een samentrekking van Brownies en Cookies....dus het onderste gedeelte is een brownie en het bovenste kruimelige gedeelte een Cookie ;-))   
    Kan gemaakt worden zowel in de ultra pro ovenschaal als in de mini tartelettevorm, mini muffinvorm.  Het voordeel van de siliconen vormen is wel dat je ze niet moet invetten en bebloemen......dus deze genieten mijn voorkeur.

    Nodig voor het Brownies deeg :

    - 125 gr zwarte chocolade
    - 2 eieren
    - 75 gr boter
    - 125 gr suiker
    - 75 gr bloem
    - 50 gr gemalen amandelen
    - 1 koffielepel bakpoeder

    Nodig voor het Cookies deeg :

    - 120 gr boter
    - 135 gr cassonadesuiker
    - 165 gr bloem
    - 1 koffielepel bakpoeder
    - 1 ei
    - 110 gr bak vaste chocoladeparels

    Werkwijze :

    Oven voorverwarmen op 180°C.  Voor de brownies doe je de chocolade samen met de boter in het schenkkannetje en zet het 2.20 minuten op 400 Watt. Meng goed door en voeg dan de suiker toe. Voeg het ei toe en meng weer na elk ei. Voeg dan de bloem, bakpoeder en de gemalen amandelen toe. Spoel de siliconen vormen goed om met warm water en doe vul ze voor de helft met het brownies beslag.
    Maak dat het cookies beslag door de boter samen met de cassonadesuiker te mengen. Zorg dat je boter op kamertemperatuur is. Voeg dan het ei eraan toe en meng weer. Voeg de bloem bij, de bakpoeder en de bakvaste chocoladeparels. Meng snel door elkaar. En doe met behulp van een lepel een beetje van dit beslag bovenop het brownies beslag...Zorg dat je de vormen ook niet te vol doet om overlopen te vermijden.

    Bak tenslotte af in je voorverwamde oven op 180 °C gedurende 30 à 35 minuten afhankelijk van je oven. Hou op het einde je oven wat in het oog.


    Je kinderen gaan het geweldig vinden....en ook mij kon het erg bekoren ;-) 
















    27-05-2014 om 14:46 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:mini tartelettevorm, mini muffinvorm, muffinvorm
    >> Reageer (0)
    26-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The making of my birthday biscuit
    Vanavond wou ik een traktatie voor mijn collega's....en vermits we momenteel al aardbeien uit de tuin hebben....is het een aardbeienbiscuit geworden met slagroom....Normaal gezien kies ik liever voor crème au beurre maar bij aardbeien vond ik dit niet zo goed passen....
    En ja...je bent maar 1 keer per jaar jarig...dus letten we even niet op de calorieën ;-)

    Nodig voor de biscuit :

    - 5 eieren
    - 200 gr zelfrijzende bloem
    - 200 gr suiker

    Nodig voor de vulling :

    - 2 dl room
    - 1 pakje vanille saromapudding
    - 1 klein blikje gemengd fruit (enkel nat hebben we nodig)
    - een 10 tal aardbeien
    - 2 soeplepels bloemsuiker
    - iets minder dan een halve liter melk
    - 2 gelatineblaadjes

    Nodig voor de bovenkant en zijranden :

    - 3 dl room
    - 3 soeplepels poedersuiker
    - aardbeien

    Werkwijze :

    Doe de eieren samen met de suiker in de Kenwood en mix tot een luchtig en verdubbeld geheel. Zeef de bloem met behulp van de bloemsuiker en spatel die voorzichtig onder het deeg. Neem een hoge bakvorm naar keuze en doe het deeg erin en bak af in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 35 minuten.
    Met behulp van het Tupperware broodmes snij je de afgekoelde biscuit in 2 lagen. 

    Werkwijze voor de vulling :


    Doe de room samen met de bloemsuiker in de speedychef en klop stijf. Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf en mix ze fijn in de turbomax tot een coulis. Zeef ze zodat het merendeel van de zaadjes eruit zijn.
    Doe in de 4 in 1 kan het sap van het blikje fruit en vul aan met de melk tot dat je een halve liter bekomt, hou een klein beetje melk apart om op te warmen en smelt daarin de vooraf geweekte en uitgeknepen gelatine...... doe dan de inhoud van de Saroma koude pudding bij de vloeistoffen en mix stijf. Spatel uiteindelijk ook de stijfgeklopte slagroom bij de sarompudding en zet een 2 uurtjes in de koelkast om te laten opstijven.

    Als de vulling stijf is met behulp van het siliconen palet deze uitstrijken tussen de 2 biscuitlagen en er ook nog in schijfjes gesneden aardbeien bij tussen leggen.

    De taart op elkaar stapelen en met behulp van het siliconen palet de slagroom op de zijkanten strijken en de bovenkant. Naar wens met slagroom opspuiten en versieren met chocolade of andere hulpmiddelen en afwerken met aardbeien
















    26-05-2014 om 15:35 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:speedychef, spatel, turbomax
    >> Reageer (0)
    25-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mousse van witte chocolade

    Zin in chocolade......?   Met deze heerlijke mousse en coulis van aardbeien zal het je smaakpapillen zeker prikkelen ;-)

    Nodig :

    - 150 gr witte chocolade
    - 6 petit suisses
    - 3 eieren
    - 50 gr poedersuiker
    - 200 gr verse aardbeien
    - 1 eetlepel agavesiroop
    - een snufje zout

    Werkwijze :

    Splits de eitjes en klop het eiwit samen met de snuf zout stijf in de speedychef en meng er na even mixen ook 25 gr poedersuiker onder of met de mixer in de 4 in 1 mengkan. 
    Doe de chocolade in het microcook schenkkannetje en laat smelten in de microgolfoven gedurende 1.5 minuten op 350 Watt...roer door en zet eventueel nog een minuutje terug. 
    Voeg bij de eigelen de uitgelekte petit suisses en 25 gr van het poedersuiker. Meng met behulp van de siliconen spatel dit mengsel goed onder elkaar. Giet de gesmolten chocolade nu bij.

    Spatel als laatste het stijfgeklopte eiwit onder het mengsel.

    Doe de gewassen aardbeien in de turbomax en maak ze fijn tot een coulis, voeg dan de agavesiroop eraan toe en meng nog 1 keer.

    Neem glaasjes en doe op de bodem wat van de coulis en giet hieronder wat chocolademengsel.

    Werk af met een kleine aardbei en een blaadje munt !














    25-05-2014 om 11:02 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs