Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    23-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creativiteit......niet voor iedereen !
    Ik weet dat mijn blogje goed wordt gevolgd en al velen ertoe heeft aangezet om zelf aan de slag te gaan in de keuken.....ik kan er alleen maar heel blij om zijn. Waar ik het momenteel wel wat moeilijker mee heb is dat er een soort wedstrijd is uitgeschreven in de concessie om recepten te verzamelen op het forum. Sommige mensen vinden het blijkbaar fijn om mijn recepten nu probleemloos letter voor letter over te nemen en te plaatsen. Er is zelfs niks aan zinsbouw gewijzigd maar willen wel met de pluimen gaan lopen. Daarom dat ik hierbij nu wil vragen dat je ofwel mijn recepten gebruikt maar een bronvermelding doet ofwel je recepten naar je eigen keuken aanpast. Ik hoop dat diegene die hiermee bezig zijn er hun lessen uittrekken.....jullie staan er wellicht niet bij stil hoeveel tijd hier vaak inkruipt....en recepten zijn er nu éénmaal om te delen....maar geef er tenminste je eigen 'touch' aan zeker als je ze dan ook nog eens in de eigen concessie gaat posten !




    23-05-2014 om 14:23 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (3)
    22-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergehapje met gerookt spek
    Vlug een lekker hapje op tafel met een overschot van gestoomde asperges, kaas en gerookt ontbijtspek in de ultra pro grillschaal van Tupperware...dank je Anou om mij dit idee aan te reiken via je BBQ foto gisteren.

    Nodig :

    - 4 plakjes ontbijtspek
    - enkele witte of groene asperges
    - enkele plakjes jonge of belegen kaas
    - ultra pro grillschaal van Tupperware

    Werkwijze :


    Stoom de asperges gedurende 12 minuten in de Micro Gourmet en snij met behulp van het groentemes in stukjes van ongeveer 6 cm. Snij lapjes gerookt ontbijtspek in stukjes van ongeveer 5 cm. Leg nu op je snijplank eerst de lapjes ontbijtspek, daarop sneetjes kaas en hierop ongeveer 3 stukjes asperges. Dan rol je het pakketje op en legt het op de ultra pro grillschaal. Doe de schaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuutjes en je hapje is klaar.

    Daar hoort natuurlijk een heerlijk glaasje wijn bij !












    22-05-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:ultra pro grillschaal
    >> Reageer (0)
    21-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergetaart met brie en proscuitto
    Eens wat anders dan asperges op Vlaamse wijze.

    Nodig :

    - 1 bladerdeeg
    - 125 ml room
    - 1 busseltje peterselie
    - 500 gr witte asperges
    - 1 stuk brie
    - enkele plakken proscuitto of bayonneham
    - 2 hard gekookte eieren
    - 2 eetlepels honing
    - 1 eetlepel melk
    - peper en zout


    Werkwijze :

    Schil de asperges met de dunschiller en ontdoe ze van het harde uiteinde. Stoom ze in de Micro Gourmet gedurende 12 minuten. Hak de peterselie fijn in de turbomax en meng deze samen met de room en peper en zout. 
    Rol het bladerdeeg open en maak met behulp van het groentemes een inkerving op 1.5 cm van de buitenrand. Doe dan de inhoud van de shaker over het bladerdeeg maar blijf weg van de rand. Snij de brie in fijne plakjes en leg afwisselend 2 asperges en tussenin stukjes brie. Besprenkel met enkele druppels honing.Smeer de buitenrand in met de melk met behulp van het patisserieborsteltje.  En bak de taart af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten.
    Doe de hardgekookte eieren door het kaasmolentje zodat je fijne sliertjes bekomt. 
    Laat de taart even afkoelen alvorens je ze voorziet van 3 rijen met de fijngemalen ei. Leg hier en daar wat plakjes ham op de taart en overstrooi met de fijngehakte peterselie.

    Zelfs voor de niet aspergeliefhebbers een must om eens te proeven.

    Heerlijk als voorgerechtje of hapje !



















    21-05-2014 om 23:13 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Tags:turbomax, kaasmolentje, groentemes,
    >> Reageer (0)
    20-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige Wafels
    Heerlijke als snack, voorgerechtje of aperitiefhapje deze hartige wafels gebakken in de siliconen wafelvorm in de oven. Zolang deze niet verkrijgbaar is ook ideaal te maken in de mini tartelettevorm of mini muffinvorm van Tupperware ! 
    In Frankrijk wordt dit deeg vaak verwerkt als langwerpige cake en dan in kleine blokjes verdeeld als aperitiefhapje bij een glaasje wijn. Maar als wafel of mini vormpjes vind ik ze persoonlijk veel leuker gepresenteerd.
    En helemaal niet moeilijk te maken. Het prettige is bovendien dan je er heel wat restjes in kwijt kan naargelang wat er zich in uw ijskast bevindt.
    Ik geef u hierbij mijn receptje maar alles wat de toevoegingen van groenten betreft kan aangepast worden, zelfs de rauwe ham kan vervangen worden door spekblokjes of hamblokjes.

    Nodig :

    - 250 gr zelfrijzende bloem
    - 4 eieren
    - 1.5 dl olijfolie
    - 1 dl witte wijn
    - enkele ontpitte olijven in fijne stukjes gesneden
    - 1 rode paprika
    - 1 ui
    - wat fijngehakte peterselie
    - 150 gr geraspte kaas bv. gruyère
    - rauwe ham of spekblokjes of hamblokje
    - peper en zout

    Werkwijze :

    Meng de bloem in een mengkom en doe er de eieren, olijfolie, witte wijn, geraspte kaas en alle andere ingrediënten bij met behulp van de menglepel. De ui en de paprika met de turbomax wel eerst fijnhakken. Ook de peterselie fijnmaken in de turbomax. 

    Spoel je wafelvorm goed om met warm water maar niet afdrogen enkel het overtollige nat uitkloppen. Vullen met het deeg met behulp van de siliconen spatel. 

    En afbakken in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende ongeveer 15 minuten afhankelijk van je oven.












    20-05-2014 om 15:58 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:siliconen wafelvorm, spatel, menglepel, turbomax
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs