Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
07-02-2014
Valentijn ideetje als ontbijt !
Via een vriendin uit Spanje ( dank je Jeanine ) kreeg ik gisteren een youtube filmpje door gemaild met een leuk ideetje....
Graag laat ik jullie meegenieten van dit super eenvoudige gerechtje....hier kan je vast en zeker je geliefde mee verrassen !
Nodig :
- 1 cervelatworst
- 1 ei
- 1 tandenstoker
- peper en zout
Werkwijze :
Ontdoe de cervelatworst van zijn velletje en snij eer een klein stukje overlangs af zodat hij plat op het werkblad komt te liggen. Snij dan vanaf 2 cm van bovenaan te beginnen en inkeping in de worst zoals op de foto. Doe de opengesneden kanten nu naar boven zodat het een hartje vormt. Steek de uiteinden vast met een tandstoker.
Verwarm dan de pan en doe een heel klein beetje boter in de pan. Bak de cervelatworst langs één kant en draai hem dan om op zijn andere kant. Breek een ei in een tas en giet die vervolgens in hartje van de worst op het vuur. Kruid met peper en zout en laat bakken tot je ei goed is.
Je kan als garnituur zelf je eigen fantasie aan het werk zetten.
Zag een leuke foto staan in een tijdschriftje van supersnelle visstoof....natuurlijk heb ik het aangepast en klaargemaakt in de ovale ultra pro.
Nodig :
- 3 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 3 wortelen
- 1 ajuin en 1 sjalot
- 2 kleine tomaten
- 6 champignons
- 1 brikje Tomato Frito van 350 gr (Heinz)
- 1 dl witte wijn
- provençaalse kruiden
- 1 kruidenbouillonblokje
- peper en zout
- beetje peterselie
- 1/2 kg kabeljauw
Werkwijze :
Snij de ui fijn, de courgette in fijne rondellen en halveer ze nog eens, de champignons in vierendelen, de wortelen fijn versnijden, de knoflookteentjes fijn hakken. De tomaten in kleine stukjes versnijden. Doe alle groenten samen plus 1 dl witte wijn in de lage ovale ultra pro en sluit af met het deksel. Zet in de microgolfoven voor 7 minuten op 800 of 1000 Watt. Roer de groenten eens door en voeg de tomato fritto toe, ook bouillonblokje en al de kruiden. Voeg de kabeljauw in stukken verdeeld nu ook toe aan de groentemengeling en meng het nog eens onder elkaar met de lepel. Dek af met het deksel en zet weer 7 minuten terug op 800 of 1000 Watt. Roer nog eens door en zet een laatste keer terug voor 7 minuten op 800 Watt. Werk af met peterselie en serveer met rijst, pasta of gestoomde aardappel.
Wij aten er vandaag gestoomde aardappelen bij en ook nog gestoomde en in een sjalotje opgebakken snijbonen.
Het was overheerlijk ! Ga ik vast en zeker nog herhalen.
Zweedse havermoutkoekjes zoals je ze ook wel bij Ikea kan kopen....Vandaag hier een receptje van op mijn blogje. Heb ze eergisteren gebakken maar de kinderen hebben ze al allemaal op.
Nodig :
- 100 gr havermout
- 150 gr suiker
- 90 gr solo
- 35 gr bloem
- 30 gr ei (1/2)
- 1 koffielepel vanillearoma
- 1 koffielepel bakpoeder
- mespunt zout
- 125 gr chocolade (om de 2 koekjes tegen elkaar te kleven)
Werkwijze :
De havermout mixen in de extrachef of turbomax. Dan suiker toevoegen, bloem en zout. De boter laten smelten in het schenkkannetje in de microgolfoven ( 2 minuten op 600 watt) en toevoegen aan het voorafgaande beslagje. Ei toevoegen en vanillearoma. Tevens bakpoeder en mengen. Het deeg nu afgedekt laten rusten ongeveer een uurtje in de ijskast. De smaken zullen er alleen maar beter van worden.
Bolletjes vormen van het deeg en op de siliconen bakmat leggen maar wel uit elkaar. Door te bakken loopt het deeg uit tot platte koekjes en anders gaan ze aan elkaar kleven. Gedurende 7 minuten bakken op 200°C in een voorverwarmde oven.
Laten afkoelen op een rooster en dan de chocolade smelten in de microgolfoven. De koekjes dompelen in de chocolade en aan elkaar kleven.
Bewaren in de clickplus van Tupperware geeft het beste resultaat.